4 min
Ko se upokoji vodja gradnje
34 min
Hrvaško ustavno sodišče: Milanović ne more biti več ne mandatar ne premier 1
1 ura
Podjetja imajo le še do ponedeljka čas za predložitev dokazil o škodi v lanskih poplavah
2 uri
Kako ravnati ob kibernetskih incidentih? Razlagamo v šestih korakih
2 uri
Kaj se lahko naučimo od lanskih poplav? (PRO)
2 uri
DZU-ji vidijo priložnost v krepitvi digitalnih prodajnih kanalov
3 ure
Odlagališče odpadkov za NEK že zdaj presega 227 milijonov evrov
3 ure
V Indiji so stekle maratonske volitve - zmago si obeta premier in šef nacionalistične stranke Modi
3 ure
Sandoz začenja gradnjo razvojnega centra v Ljubljani, Novartis v bližini dokončuje novo tovarno
4 ure
Koliko so lani zaslužili menedžerji borznih družb in koliko jim je pobrala država 10
4 ure
Renault in CMA CMG z dodatnimi milijoni za projekt lahkega električnega dostavnika
4 ure
TOP ČLANKI - Kaj danes berete
4 ure
Z brniškega letališča lani za skoraj tretjino več potnikov kot leto prej
5 ur
Globalno bo letos prodaja gradbene opreme malenkost upadla
5 ur
Cene industrijskih proizvodov mesečno malenkost gor, na letni ravni navzdol
5 ur
Kakšna bo slovenska zgodba najbolj razkošne škode
6 ur
Policija danes poostreno nadzira prekoračitve hitrosti
7 ur
Kako smo razglasili ESG-prvaka 2024 in zakaj so udeleženci (tudi nam) tako ploskali
7 ur
Sedež združene NKBM in SKB bo v Ljubljani; Se bo izpraznila še ena velika bančna stavba v prestolnici? 1
7 ur
Zakaj je energetska samooskrba za podjetja tako pomembna in kakšne so rešitve na trgu? (Oglas)

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

FIN-379669 sporočil: 7.959
Kakovost hrane tam gotovo ni taka, kot jo komentator Slovenecnb1 pričakuje.

Tisti dan imajo malice, morda 3 vrste. A la cart nihče ne naroča. Treba je ločiti zadeve: obilna malica ( a la jota s solato, ocvrti sir s pomfrijem, itd.) ali pa dober a la cart.

Tista malica ima 4,5 eur dejanskih stroškov za gostinca (na gosta), torej lastnik zasluži malo nič. Morda edinole na piru ali kapučinu.

Matematiko gostincev poznam zelo dobro. In všeč mi je, da se kelnarja (pošteno) plačuje 7 eur na uro, vendar je tudi mogoče, da to ni netto plača (brez dodatkov) na plačilni listi, ampak skupen zaslužek.

No, dobri kelnerji imajo še do appr. 150 eur mesečno napitnine, tako da kelnariti ni slabo, vendar tudi nej dobro, ker stati takole dneve in dneve, če se ne rekreiraš, pride do "poklicnih" bolezni. Tudi ta posel, če ga obvladaš, ni izi. Ni pa bog ve kaj težko in ima svoje prednosti (če ne drugega ješ in piješ zastonj v taki kuhinji).

če je gostilna nabita, še nekako gre, zaslužka nekaj ostane, vendar daleč od tega, da prideš do Zaslužka.

Vse ocene tega sporočila:

Gostje ne morejo pregledovati ocen