Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: Bitcoin pod 8.000 dolarji
sporočil: 13.641
[Wulfe]HODLarji, ki ne razumejo, da so samo špekulanti, četudi nabijajo, da je to dolgoročna naložba in si sestavljajo raznorazne argumente (kar jih dela vernike), pogosto uberejo še eno strategijo - averaging down. Dokupovanje, s čimer si znižaš povprečno vstopno ceno. Vidim, da se že dogaja.
kdor je kupoval visoko, nima druge kot HODL. edina strategija, ki jo tukaj še ima na voljo, je "upanje, da neha padat & začne it spet gor". kdor je pa špekulanta špilal pri $300, je komot špekulant še naprej, donosi so bajni :D
Na papirju izgleda fejst, si relativno manj v minusu, v trejderskih krogih pa se temu reče tudi "throwing good money after bad".
sporočil: 6.715
[Gustl]To morda deluje, če imaš en tangeble asset, npr delnico solidne firme. Pri BTC pa ne več kje je dno oz. ali je sploh kaj vreden. Če dokupuješ delnico npr. MSFT ali F bo zelo verjetno nekje dno, nedko bo prevzel... Pri BTC pa ja lahko NULA in to do nadaljnjega... Jebeš pol nizko PNC
> [Wulfe]
> kdor je kupoval visoko, nima druge kot HODL. edina strategija, ki jo tukaj še ima na voljo, je "upanje, da neha padat & začne it spet gor". kdor je pa špekulanta špilal pri $300, je komot špekulant še naprej, donosi so bajni :D
HODLarji, ki ne razumejo, da so samo špekulanti, četudi nabijajo, da je to dolgoročna naložba in si sestavljajo raznorazne argumente (kar jih dela vernike), pogosto uberejo še eno strategijo - averaging down. Dokupovanje, s čimer si znižaš povprečno vstopno ceno. Vidim, da se že dogaja.
Na papirju izgleda fejst, si relativno manj v minusu, v trejderskih krogih pa se temu reče tudi "throwing good money after bad".
[Wulfe]Ni res. Obstaja še "sunk costs". Prodaš, hvala lepa, grem delat kaj drugega. Ali ubrati tvojo strategijo (strategija noja) ali požret minus pa pozabit vse skupaj, je odvisno predvsem od trdnosti spanca posameznika.
3 sorte igralcev je sedaj v igri
- tisti, ki so drago kupovali (tem preostane le HODLanje & Upanje)
sporočil: 8.334
Kje so sedaj tisti forumski napovedovalci izpred 2 mesecev, ki so
zagotavljali, da gremo na 20 k eur? In dvigali optimizem?
Vsi realneži so tedaj opozarjali, da je potrebnih le nekaj vladnih ukrepov, da se vse zamaje. Pa se je.
Igre na srečo bodo dobile svojo pravo vrednost, blockchain pa svoje mlade v obliki raznih ICOtov, ko in če bodo države to tehnologijo dovolile. (Saj jo bodo, le nadzor morajo vzpostaviti.)
Najprej cesar, potem pa ostali. Vseeno bodo blockchainovci počasi realnost, razni rudarji pa strogo nadzorovani - če bodo sploh še v tej obliki obstajali...
... sedaj pa pride najlepši čas - za poznavalce: ali kupovati, ko pride Coin na 10% svoje pretekle max. vrednosti ali čakati, da regulatorji najprej vstopijo na trg.
Vsi realneži so tedaj opozarjali, da je potrebnih le nekaj vladnih ukrepov, da se vse zamaje. Pa se je.
Igre na srečo bodo dobile svojo pravo vrednost, blockchain pa svoje mlade v obliki raznih ICOtov, ko in če bodo države to tehnologijo dovolile. (Saj jo bodo, le nadzor morajo vzpostaviti.)
Najprej cesar, potem pa ostali. Vseeno bodo blockchainovci počasi realnost, razni rudarji pa strogo nadzorovani - če bodo sploh še v tej obliki obstajali...
... sedaj pa pride najlepši čas - za poznavalce: ali kupovati, ko pride Coin na 10% svoje pretekle max. vrednosti ali čakati, da regulatorji najprej vstopijo na trg.
[Wulfe]Značilnost vseh pokov balonov. Ne vem, čez kaj bodo krulili, čez nekaj bodo, vedno je tako. Večina izgubarjev se sicer potuhne, morda kaj popametujejo v zaprti družbi, sicer jim je preveč nerodno, še posebej, če so prej vsem pamet solili. Nekaj izgubarjev pa je glasnih in so jim vsi drugi krivi, da so spušili.
> > Ni res. Obstaja še "sunk costs". Prodaš, hvala lepa, grem delat kaj drugega.
ja, ampak takih ne bo nikoli več nazaj. ni dvakrat za rečt, da ne bodo tudi glasno krulili ćez kapitalizem & zasebno lastnino. kar pomeni, da sploh ne bi smeli vstopiti in the first place
(zgornji tekst je splošni opis cikla, ne sodim, v kateri stopnji je kripto, pojma nimam...)
sporočil: 626
Dno tudi jaz ne bom napovedal, vendar vstop pri npr. 1800 $ se mi
zdi zanimiv in hold za 1-2 leti.
sporočil: 11.413
[Gustl]V Sloveniji se tako investira. Najbolj znana primera sta recimo TEŠ 6 in drugi tir. Ker smo spičkali že 40 milijonov EUR, dajmo raje vložiti še milijardo ali dve. Ker drugače smo tistih 40 milijonov vrgli stran.
> [Wulfe]
> kdor je kupoval visoko, nima druge kot HODL. edina strategija, ki jo tukaj še ima na voljo, je "upanje, da neha padat & začne it spet gor". kdor je pa špekulanta špilal pri $300, je komot špekulant še naprej, donosi so bajni :D
HODLarji, ki ne razumejo, da so samo špekulanti, četudi nabijajo, da je to dolgoročna naložba in si sestavljajo raznorazne argumente (kar jih dela vernike), pogosto uberejo še eno strategijo - averaging down. Dokupovanje, s čimer si znižaš povprečno vstopno ceno. Vidim, da se že dogaja.
Tako, da se mi zdijo te kripto zadeve idealne za Slovence in prej opisano logiko investiranja.
sporočil: 175
[Wulfe]
3 sorte igralcev je sedaj v igri
- tisti, ki so drago kupovali (tem preostane le HODLanje & Upanje)
- uni, ki so pocen kupovali (tej bodo pač trpeli, dokler ne neha padat, ali ne klecnejo in se potem ustijo, kolk dobička so naredili)
- uni, ki hočejo poceni kupovati (dokler pada, seveda ne bodo notr rinili).Vsekakor bo zadeva čez par tednov GAME OVER!
P: nikoli imel
LP
sporočil: 232
Heh, doctom bubble je trajal 5 let, bitcoin pa 5 mesecev.
Pozicija: še vedno ne vstopam, ker:
- je nemogoče oceniti neko inherentno vrednost coina, za razliko od borznih kotacij, torej ne veš, ali je poceni ali drag ali kaj tetjega
- je možen popoln zlom (minerji pogruntajo, da se jim bolj splača prodati nvidija kartice, kot pa še naprej rudariti)
- mislim, da ni več kupcev, ki bi pognali balon 2.0, saj:
a) so že obogateli (in prodali) in jih zadeva ne zanima več
b) so že spušili vse svoje prihranke na nivojih blizu 20k
seveda se pa lahko najde nekdo, ki bi umetno zanihal tečaj nazaj proti 20k, da se znebi svojih coinov. Ker je trg nereguliran, so možno (in verjetne) vsakršne manipulacije.
Pozicija: še vedno ne vstopam, ker:
- je nemogoče oceniti neko inherentno vrednost coina, za razliko od borznih kotacij, torej ne veš, ali je poceni ali drag ali kaj tetjega
- je možen popoln zlom (minerji pogruntajo, da se jim bolj splača prodati nvidija kartice, kot pa še naprej rudariti)
- mislim, da ni več kupcev, ki bi pognali balon 2.0, saj:
a) so že obogateli (in prodali) in jih zadeva ne zanima več
b) so že spušili vse svoje prihranke na nivojih blizu 20k
seveda se pa lahko najde nekdo, ki bi umetno zanihal tečaj nazaj proti 20k, da se znebi svojih coinov. Ker je trg nereguliran, so možno (in verjetne) vsakršne manipulacije.
[Zlatko2013]Vprašanje, če se bo po takšni streznitvi našla masa novih naivnežev, tisti, ki pa so že not, pa tudi morda ne bodo ravno z veseljem dokupovali...
Dno tudi jaz ne bom napovedal, vendar vstop pri npr. 1800 $ se mi zdi zanimiv in hold za 1-2 leti.
sporočil: 87
[tolar07]Malo poglej zgodovinske grafe pa boš hitro pobrisal GAME OVER v svojem sporočilu. No sem ga jaz shranil, da se bomo smejali v prihodnosti...
Vsekakor bo zadeva čez par tednov GAME OVER!
P: nikoli imel
LP
:)
sporočil: 6.715
[Zlatko2013]Ja, ker padec od 8000 na NIČ je manjši od padca od 1800 na NIČ, ane?
Dno tudi jaz ne bom napovedal, vendar vstop pri npr. 1800 $ se mi zdi zanimiv in hold za 1-2 leti.
sporočil: 2.442
Zadnja sprememba: zoran13 05.02.2018 15:11
GRAF & GRAFKo sem odprl graf virtualne valute Bitcoina, me je takoj spomnil na zrcalni graf najstarejšega vzajemnega sklada KD Galileo in sicer od januarja 1992, ko je bila enota premoženja 0,58 €, pa do oktobra 2007, ko je bila enota vpremoženja 17,75 €, pa vse do zrcalnega padca marca 2009,ko je bila enota premoženja le še 6,21 €. Presenetljiva podobnost ali graf kot graf, kot marsikateri drugi, ki označuje neko časovno obdobje evforije, tako v rasti, kot tudi v padcu. Takrat je marsikateri upravljalec zagovarjal stališče, da je naj bi vlagatelj, kupoval takrat, ko tečaj pada in prodajal takrat, ko tečaj raste. Glede na to, da je se sedaj marsikateri upravljalec podal in preselil svoje finance in posle v kriptosvet, me zanima, kako ocenjujejo aktualni trenutek!
www.kd-skladi.si/skl...i/galileo/
sporočil: 14.456
[Gustl]Hm, tukaj pišete, kot bi šlo za investicije, čeprav so se mnogi hodlarji v zvezi z obdavčenjem razburjali, da gre za valutno prekupčevanje. Rename, tebe gledam. :-)
> [Wulfe]
> 3 sorte igralcev je sedaj v igri
> - tisti, ki so drago kupovali (tem preostane le HODLanje & Upanje)
Ni res. Obstaja še "sunk costs". Prodaš, hvala lepa, grem delat kaj drugega. Ali ubrati tvojo strategijo (strategija noja) ali požret minus pa pozabit vse skupaj, je odvisno predvsem od trdnosti spanca posameznika.
Mene je pa spreletela misel na vse silne projekte silnih startupov in vizionarjev, ki so se šli ICO, zdaj pa bržkone lahko samo strmijo, ko njihovi projektni milijoni ali desetine milijonov kopnijo kot aprilski sneg.
forum.finance.si/?m=...454&single
Zgodba EUR-CHF je ništrc v primerjavi s tem kripto izparevanjem premoženja. BTW, se temu lahko reče kripto bank run?
sporočil: 32.335
Zadnja sprememba: najobj 05.02.2018 15:35
[Wulfe]
> [tolar07]
> > [Wulfe]
> > 3 sorte igralcev je sedaj v igri
> > - tisti, ki so drago kupovali (tem preostane le HODLanje & Upanje)
> ??? bolje prodati z izgubo, kot izgubiti vse
> > - uni, ki so pocen kupovali (tej bodo pač trpeli, dokler ne neha padat, ali ne klecnejo in se potem ustijo, kolk dobička so naredili)
> ??? če gre za večjo vsoto bolje prodati z lepim dobičkom, če gre za par sto eur se lahko tudi počaka in kaj bo bo
> > - uni, ki hočejo poceni kupovati (dokler pada, seveda ne bodo notr rinili).
> ??? uni poceni pa mogoče not pri 100$, mogoče se čez par let pozabi in bo novi raly do 20K, če se bo našlo dovolj novih naivnežev.
> Vsekakor bo zadeva čez par tednov GAME OVER!
> P: nikoli imel
> LP
a misliš tako, kot Tolar?... čuj, Wulfe ... evo, sicer ne vem, kaj si ti s svojimi tolarji naredil, če si jih sploh kaj imel, ampak za mene takrat ni bilo nobenega GAME OVER, ker sem svoje tolarje brez problemov zamenjal v evrote ...
P.S.: ko sem rabil šilinge, lire ali marke, tudi v Jugi z menjavo dinarjev nisem imel problemov ...
sporočil: 13.528
[pobalin]Tudi borza je zadnje dni čedalje bolj rdeča, potem pa najbrž sledijo še ostale domine.
> [Gustl]
> > [Wulfe]
> > 3 sorte igralcev je sedaj v igri
> > - tisti, ki so drago kupovali (tem preostane le HODLanje & Upanje)
>
> Ni res. Obstaja še "sunk costs". Prodaš, hvala lepa, grem delat kaj drugega. Ali ubrati tvojo strategijo (strategija noja) ali požret minus pa pozabit vse skupaj, je odvisno predvsem od trdnosti spanca posameznika.
Hm, tukaj pišete, kot bi šlo za investicije, čeprav so se mnogi hodlarji v zvezi z obdavčenjem razburjali, da gre za valutno prekupčevanje. Rename, tebe gledam. :-)
Mene je pa spreletela misel na vse silne projekte silnih startupov in vizionarjev, ki so se šli ICO, zdaj pa bržkone lahko samo strmijo, ko njihovi projektni milijoni ali desetine milijonov kopnijo kot aprilski sneg.
Zgodba EUR-CHF je ništrc v primerjavi s tem kripto izparevanjem premoženja. BTW, se temu lahko reče kripto bank run?
sporočil: 13.528
[zoran13]Pri čemer je zanimivo, da če bi v Galielju dejansko ostal 26 let njegovega obstoja, bi pod temi parametri realiziral več kot 12% letnega donosa. BTC ?
GRAF & GRAF
Ko sem odprl graf virtualne valute Bitcoina, me je takoj spomnil na zrcalni graf najstarejšega vzajemnega sklada KD Galileo in sicer od januarja 1992, ko je bila enota premoženja 0,58 €, pa do oktobra 2007, ko je bila enota vpremoženja 17,75 €, pa vse do zrcalnega padca marca 2009,ko je bila enota premoženja le še 6,21 €. Presenetljiva podobnost ali graf kot graf, kot marsikateri drugi, ki označuje neko časovno obdobje evforije, tako v rasti, kot tudi v padcu. Takrat je marsikateri upravljalec zagovarjal stališče, da je naj bi vlagatelj, kupoval takrat, ko tečaj pada in prodajal takrat, ko tečaj raste. Glede na to, da je se sedaj marsikateri upravljalec podal in preselil svoje finance in posle v kriptosvet, me zanima, kako ocenjujejo aktualni trenutek!
www.kd-skladi.si/skl...i/galileo/
sporočil: 32.335
Zadnja sprememba: najobj 05.02.2018 15:45
[Wulfe]
> [najobj]
> ... čuj, Wulfe ... evo, sicer ne vem, kaj si ti s svojimi tolarji naredil, če si jih sploh kaj imel, ampak za mene takrat ni bilo nobenega GAME OVER, ker sem svoje tolarje brez problemov zamenjal v evrote ...
saj zdaj tudi ni GAME OVER, ker nisi kupoval BTC. a je tako?... eh, če nimaš bitkojnov, za tebe seveda ne more biti GAME OVER, ampak ne vem, če si zgoraj tako mislil ...
sporočil: 2.361
[pobalin]1) Milijoni vizionarskih podjetij kopnijo, če so zbrani kapital držali v kripto obliki.
2) Milijoni vizionarjev kopnijo, če so imeli lasten denar v svojih ali drugih coinih (baje je kar nekaj takih)
3) Najbolj spretni (na sumu imam V**, dokazov nimam) so pa izpeljali pump&dump.
BTW:
Nimam nič kriptov, verjamem pa, da zgodbe ni konec in bomo videli še zelo resno rast.
sporočil: 1.211
čimprej prodajte kovance, ni dovolj velikih igralcev in države da
bi ustavili padanje, pohlep je pumpal, strah bo stolkel veliko
hitreje...
sporočil: 232
[Wulfe]En mal je razlike med tem, če je volatilna ena obskuna digitalna novotarija, za katero ve 5 developerjev, ali pa main steam "investicija", za katero ve vsaka stara mama v spodnjem dupleku (in je tudi vzela kredit, da ja ne bo kej zamudla).
evo link s procentualnimi padci (še mal nižje pogled za novejše primere)
twitter.com/TuurDeme...0103180289
Tko da ta primerjava je mogoče dobra tolažba za vse, ki so kupili drago in zdaj držijo, neke druge uporabne vrednosti pa verjetno nima.
[Polo83]Da, se spomnim. Izgleda, da si kar zadel ....
decembra mi je kugla rekla da se februarja konča veselica...
sporočil: 74
čas vnosa: 05.02.18 15:57
[rename]Pod 1000$ je magična meja. (nimam za ŠOTR - short; je na resni borzi treba 5krat/KOM vplačat, trenutno okol 36696$, drugje pa ne reskiram)
> [Zlatko2013]
> Dno tudi jaz ne bom napovedal, vendar vstop pri npr. 1800 $ se mi zdi zanimiv in hold za 1-2 leti.
Zakaj pa ravno 1800 in ne 800 ali 2800 ali 3800?
V vseh primerih gre za gembl.
Jaz mislim, da tako nizko ne bo šel, razen v primeru, da skrešira.
Magična meja je verjetno 2500$, ker bi to pomenilo, da je nad lanskoletno vrednostjo, preden je zdivjala. Ampak v tem primeru močno dvomim, da se bo (BTC) sploh še pobral.
Jaz ostajam not, igram s hišnim denarjem ;-)
sporočil: 74
[najobj]Shilling SH, Swisscoin SIC eo še naprodaj. trenutno :
P.S.: ko sem rabil šilinge, lire ali marke, tudi v Jugi z menjavo dinarjev nisem imel problemov ...
mesto 351 Deutsche eMar DEM - cena 0,026269 $ _izgleda zelo ugodna cena :-)
coinmarketcap.com/co...views/all/
Zdaj za vse okuse MarxCoin MARX,Theresa May Coin MAY,LePen LEPEN, TrumpCoin TRUMP, Mao Zedong MAO ...
sporočil: 6.899
[Gustl]Kurc pa ti anglizmi... "ima glupih i posle rata" se temu rece :-)
v trejderskih krogih pa se temu reče tudi "throwing good money after bad".
Kriptosvet je svoje vizionarje izredno bogato nagradil. Tisti ki so geekovsko sraufali te coine tam 2011 2012, so dobili kar 5 let norih zasluzkov.
Dolgorocni vlagatelji druge polovice leta 2017 pa bodo zgleda res zelo dolgorocni.
Me zanima ce bodo nekatere brihte res dokupile pri 2000, ali so to samo groznje nevernikom... saj bomo prec tam, pa bojo povedali :-)
sporočil: 11.413
[biliJX]Uau kolk je to enih coinov. Kot bi gledal seznam igric na Google. In ljudje v vse to mečejo denar? Neverjetno.
> [najobj]
> P.S.: ko sem rabil šilinge, lire ali marke, tudi v Jugi z menjavo dinarjev nisem imel problemov ...
Shilling SH, Swisscoin SIC eo še naprodaj. trenutno :
mesto 351 Deutsche eMar DEM - cena 0,026269 $ _izgleda zelo ugodna cena :-)
coinmarketcap.com/co...views/all/
Zdaj za vse okuse MarxCoin MARX,Theresa May Coin MAY,LePen LEPEN, TrumpCoin TRUMP, Mao Zedong MAO ...