Strani: 1 2

bozo666 sporočil: 3.026
[#2650839] 26.04.17 17:58
Odgovori   +    3
Upam , da bo še kdo investiral v Jezerske lepote......sicer pa se cene v slov. hotelih....npr. v LJ kar pridno višajo v primerjavi z lanskim letom.Upam , da ne bo prevladala požrešnost in bo LJ prišla na slab glas, kar lahko naglo prekine to reko zadovoljnih turistov.

Vse bolj pogosti so tudi komentarji na previsoke cene v nekaterih hotelih, glede na nivo ponudbe, kar ni dober obet, če to zviševanje cen dobi prevelik zalet.
bigl sporočil: 18.363
[#2650857] 26.04.17 20:03
Odgovori   +    10
Zadnja sprememba: bigl 26.04.2017 20:04
Prav je da sanja, ampak, da je tako navdušen nad gorami, kaže, da je redko tam. 500 evrov za noč, jaz vajen teh hribov in okoli, nikoli ne bi dal. Zakaj ni kupil hotela Kozorog v Bohinju, če že kopiči hotele? Razmišljam.Lep dan.
sopranos sporočil: 11.467
[#2650859] 26.04.17 20:31 · odgovor na: bigl (#2650857)
Odgovori   +    19
[bigl]
Prav je da sanja, ampak, da je tako navdušen nad gorami, kaže, da je redko tam. 500 evrov za noč, jaz vajen teh hribov in okoli, nikoli ne bi dal. Zakaj ni kupil hotela Kozorog v Bohinju, če že kopiči hotele? Razmišljam.Lep dan.
Jaz pa mislim, da bi na Jezerskem šlo. Samo bo potem moral narediti celotno izkušnjo. Vodenje po okoliških hribih, fancy večerjice in kosila, pa kakšne malo adventure zadeve, zabava itd.

Belgijci, ki tap pijejo tisto zasmrajeno, klorirano vodo. Pa ko je ena Šmarna gora za te ljudi dejansko gora, ne hrib. To se jim bodo gore okoli Jezerskega zdele kot Himalaja.

Ko bo vse skupaj povezal s Postojnsko jamo, Bledom, Ljubljano, morjem itd. Morda še kakšne Benetke, Dunaj itd. Marsikaj se da, če se hoče.

Samo pomagati si moramo med sabo. Bled recimo bi morali res temeljito urediti. Od obvoznice, sprehajalnih poti itd. Bi se potem tudi tam lahko malo dvignile cene.

Je pa jasno, da Batagelj ne more vsega sam. Tudi drugi morajo delati in porivati voz razvoja naprej.

Če se še letališče Brnik malo uredi, pa kakšno dodatno linijo pripelje.
spiderman sporočil: 1.741
[#2650860] 26.04.17 20:31 · odgovor na: bigl (#2650857)
Odgovori   +    5
Razmišljam...
...mogoče pa ti nisi ciljna skupina? :-)
.
Kakšnim npr. Nizozemcem bi bilo pa to zanimivo, seveda jim za 500 €/noč moraš ponuditi tudi temu primerno storitev in "zgodbo" pa bo šlo.
Jaz verjamem, da mu bo uspelo.
mc sporočil: 508
[#2650865] 26.04.17 21:45
Odgovori   +    8
Jezersko je bilo pred drugo vojno resort na ravni Bleda. Bila je tudi klinika za očesne bolezni. Izvir slatine. Skratka osnove za razvoj so.
anon-11660 sporočil: 48.253
[#2650870] 27.04.17 01:38
Odgovori   +    6
Tole pa malo sanja. Za (trajno ceno) 500 EUR v sloveniji ne mores zgraditi hotelske sobe, pa ce se na glavo postavis, in to zato, ker na lokaciji, ki ni izjemna, niti slucajno ne bos dosegel taksne cene, na izjemnih lokacijah pa ni sanse, da bi ti kdo tako ceno placal.

Taksno ceno bi lahko dosegel z wellnes hotelom na triglavskih jezerih recimo. Ali pa vsaj z luksuznim hotelom na obali bohinjskega jezera, z zasebno plazo ter zunanjimi in notranjimi bazeni (ceprav ocitno v bohinju vse crkne).
[#2650871] 27.04.17 01:39 · odgovor na: bigl (#2650857)
Odgovori   +    6
[bigl]
Zlatorog, in ja, imas prav, tisto je ena redkih lokacij, kjer lahko naredis res luksuz (ker je hotel ze tam, se pravi dodatna dovoljenja, ce si previden) odpadejo. Pa se tam malo dvomim.
[#2650872] 27.04.17 01:45 · odgovor na: sopranos (#2650859)
Odgovori   +    9
[sopranos]
> [bigl]
> Prav je da sanja, ampak, da je tako navdušen nad gorami, kaže, da je redko tam. 500 evrov za noč, jaz vajen teh hribov in okoli, nikoli ne bi dal. Zakaj ni kupil hotela Kozorog v Bohinju, če že kopiči hotele? Razmišljam.Lep dan.

Jaz pa mislim, da bi na Jezerskem šlo. Samo bo potem moral narediti celotno izkušnjo. Vodenje po okoliških hribih, fancy večerjice in kosila, pa kakšne malo adventure zadeve, zabava itd.
Pokazi mi kaksen hotel, ki doseze taksne cene, pa je na lokaciji ranga Jezersko.

Recimo tule, pa gre za eno najbolj znanih luksuznih hotelskih verig:

www.kempinski.com/en...gh-tatras/

Pa dobis sobo konec julija 2017 za 200 EUR na noc, hotel ima welness, fantasticen bazen, lokacijo ob obali jezera, razgled na gore, itd. Prek agencij pa se ceneje.
slovenecnb1 sporočil: 6.590
[#2650877] 27.04.17 06:47
Odgovori   +    3
Srčno upam da mu uspe samo hotelirstvo ni Postojnska jama.
[#2650879] 27.04.17 07:00 · odgovor na: spiderman (#2650860)
Odgovori   +    7
[spiderman]
Razmišljam...
...mogoče pa ti nisi ciljna skupina? :-)
.
Kakšnim npr. Nizozemcem bi bilo pa to zanimivo, seveda jim za 500 €/noč moraš ponuditi tudi temu primerno storitev in "zgodbo" pa bo šlo.
Jaz verjamem, da mu bo uspelo.
Z vsem spoštovanjem do investitorja, res nisem ciljna skupina, sem pa v teh gorah savinjsko kamniških alp tako rekoč "doma". Res bo moral zganjat luksuz za to ceno, ki v to Naturo 2000 ne paše, in seveda kar je bistveno "zgodbo" jim bo moral prodajat. Lep dan.
P.S. Zagotovo bo moral dodati v zgodbo še lepšo, Logarsko dolino:-), ko že omenja Naturo 2000. Kjer mislim, da malo dremajo.
anon-95084 sporočil: 2.286
[#2650885] 27.04.17 09:31 · odgovor na: bigl (#2650879)
Odgovori   +    4
Za to ceno mora biti restavracija v hotelu vsaj na nivoju dveh miselinovih zvezdic :)
[#2650894] 27.04.17 10:43 · odgovor na: anon-11660 (#2650872)
Odgovori   +    4
[bc123a]
> [sopranos]
> > [bigl]
> > Prav je da sanja, ampak, da je tako navdušen nad gorami, kaže, da je redko tam. 500 evrov za noč, jaz vajen teh hribov in okoli, nikoli ne bi dal. Zakaj ni kupil hotela Kozorog v Bohinju, če že kopiči hotele? Razmišljam.Lep dan.
>
> Jaz pa mislim, da bi na Jezerskem šlo. Samo bo potem moral narediti celotno izkušnjo. Vodenje po okoliških hribih, fancy večerjice in kosila, pa kakšne malo adventure zadeve, zabava itd.

Pokazi mi kaksen hotel, ki doseze taksne cene, pa je na lokaciji ranga Jezersko.

Recimo tule, pa gre za eno najbolj znanih luksuznih hotelskih verig:

www.kempinski.com/en...gh-tatras/

Pa dobis sobo konec julija 2017 za 200 EUR na noc, hotel ima welness, fantasticen bazen, lokacijo ob obali jezera, razgled na gore, itd. Prek agencij pa se ceneje.
Ma teh izjav ne smeš čisto dobesedno vzeti. Morda bo cena nižja. Jaz to jemljem bolj v smislu, da bodo nivo ponudbe in cene dvignili. In mislim, da je on tega sposoben.

Kar se Kempinskega tiče, gre pa za ogromno zadevo. Z visokimi fiksnimi stroški.

Batagelj ima to srečo, da ima Postojnsko jamo in lahko kombinira zadeve. Drugače pa poglej kakšne so cene vstopnic za jamo. Ni hudič da ne bo 30-40 ljudi prepričal, da gredo na Jezersko.
deblo sporočil: 3.339
[#2650896] 27.04.17 11:01
Odgovori   +    6
Ko se bo Batagelj zbudil na Jezerskem,se bo malo zamislil, koliko sob bo prodal za 500 EUR za noč. Sicer se pa mož malo norčuje z denarjem in državo, vse v povezavi s koncesijo Postojnske jame in privatizacijo zaslužkov postonjske destinacije.
anon-184333 sporočil: 4.775
[#2650905] 27.04.17 11:57
Odgovori   +    3
Zadnja sprememba: anon-184333 27.04.2017 12:16
Zakaj pa ne. Če bo v hotelu uradoval Gorski zdravnik (bergdoktor Hans Siegel) bo soba z vključeno vizito za 500€ na dan možna tudi brez renoviranja.

www.wilderkaiser.inf...oktor.html

evo primer kako se trži hotel Gredič s štorijo:
www.booking.com/hote...ia.sl.html
[#2650906] 27.04.17 12:07 · odgovor na: deblo (#2650896)
Odgovori   +    0
[deblo]
Ko se bo Batagelj zbudil na Jezerskem,se bo malo zamislil, koliko sob bo prodal za 500 EUR za noč. Sicer se pa mož malo norčuje z denarjem in državo, vse v povezavi s koncesijo Postojnske jame in privatizacijo zaslužkov postonjske destinacije.
Če je rekel se verjetno ne heca. Ko škrjančki na pomlad zažvrgolijo, počutje in ideje, mislim zamisli - poletijo. Nič narobe, če ne odletijo previsoko. Na morju vem, da se posamezne vile oddajajo po 400-500 evrov na dan. Ampak vile. Tu ne vem a se oddaja cel hotel za ta denar al le en apartma?
Če malo z investicijskega vidika poledam, je verjetno to cena, ki jo pokrije:-). Lep dan.
anon-166099 sporočil: 1.195
[#2650935] 27.04.17 13:36 · odgovor na: anon-11660 (#2650872)
Odgovori   +    0
Očitno o luksuzu v Slo ne veš kaj dosti. V Sloveniji je kar nekaj podobnih zadev, ki dosegajo med 400 in 600 € / noč ne boš verjel samo za najem, brez hrane. Npr. nebesa.si ipd... pa je zasedenost visoka.
anon-169261 sporočil: 1.078
[#2650950] 27.04.17 15:15 · odgovor na: deblo (#2650896)
Odgovori   +    6
To sporočilo je izbrisal avtor (03.10.2017 15:54)
[#2650996] 27.04.17 23:09 · odgovor na: sopranos (#2650894)
Odgovori   +    0
[sopranos]
Kar se Kempinskega tiče, gre pa za ogromno zadevo. Z visokimi fiksnimi stroški.
Ja saj to je. Za taksne cene rabis wellness, pa bazen, pa 24urni kompletni servis. In pri hotelu z 24 sobami so fiksni stroski na sobo se precej vecji. Ce imas lahko pri 200 sobah bazen s povrsino 200m2 ne mores pri 20 sobah imeti bazen 20m2, ker to je malo vecja kopalna kad.
[#2651006] 28.04.17 09:46 · odgovor na: anon-169261 (#2650950)
Odgovori   +    2
Zadnja sprememba: bigl 28.04.2017 09:49
[mirror10]
Tipična slovenska fovšija.
Mislim, da je on pravi mož na pravem mestu.
DA je preprečil prodajo takega bisera kot je Postojnska jama italijanom,
a to pa nič ne šteje,
in investicije v vse logistične spremembe v jami in okolici, vključno z obnovo
hotela.
Saj Jama ni njegova last, da ne bo pomote. Sicer pa šteje marketinški t.i.Emotional Branding. Tu pa mu priznavam mojstrstvo. Prodaja se zgodba proteusa in lepot jame, kjer kapniki menda že dolgo ne rastejo več, zaradi ekonemira, ki ga povzročajo obiski in posegi tam. Ampak tega turisti ne vedo:-). Naj me jamarji popravijo, če se motim.
Normalno je, da je potreba produkt ustrezno zapakirat,v kar spada vse našteto in še marsikaj. Menda ne bodo turisti po makadamu in blatu tacali, kar bi jih prej odvrnilo od ogleda lepot narave. Od lanskega obiska jame, mi je ostalo v spominu lahko rečem, pa ne vem čigava je tam restavracija spodaj pred Jamo, da bi se lahko bolj potrudili. Tudi kulinarika spada v paket. Tako pa mi je v Postojni še vedno zelo dobra v centru mesta, "Pod štengami" al nekaj takega. Lep dan.
P.S. Zadnje dni po TV spremljam same pozitivne zgodbe o sedanjih in bodočih podjetniških podvigih. Zaenkrat o bodočih samo zgodbe. Vedno pravim, da je treba v otroštvu brat veliko pravljic. To kasneje vedno prav pride.
[#2651014] 28.04.17 11:20 · odgovor na: anon-166099 (#2650935)
Odgovori   +    1
[Plavi]
Očitno o luksuzu v Slo ne veš kaj dosti. V Sloveniji je kar nekaj podobnih zadev, ki dosegajo med 400 in 600 € / noč ne boš verjel samo za najem, brez hrane. Npr. nebesa.si ipd... pa je zasedenost visoka.
O luksuzu v slo res ne, za ta denar pa sploh. No bomo videli čez eno leto, ok
[#2651016] 28.04.17 11:24 · odgovor na: (#2651009)
Odgovori   +    1
[rename]
> [Plavi]
> Očitno o luksuzu v Slo ne veš kaj dosti. V Sloveniji je kar nekaj podobnih zadev, ki dosegajo med 400 in 600 € / noč ne boš verjel samo za najem, brez hrane. Npr. nebesa.si ipd... pa je zasedenost visoka.

Nebesa so pri 216 eurih na booking.com.
Od 216 do 500 je pa zelo, zelo dolga pot ;-)
Pa njihov sajt is offline, tako da se niti ne da preveriti kaj je to :)

200 EUR je konsistentno z mojimi predstavami o ceni v slo.
najobj sporočil: 33.229
[#2651023] 28.04.17 12:07 · odgovor na: bigl (#2651006)
Odgovori   +    0
[bigl]
> [mirror10]
> Tipična slovenska fovšija.
> Mislim, da je on pravi mož na pravem mestu.
> DA je preprečil prodajo takega bisera kot je Postojnska jama italijanom,
> a to pa nič ne šteje,
> in investicije v vse logistične spremembe v jami in okolici, vključno z obnovo
> hotela.
Saj Jama ni njegova last, da ne bo pomote. Sicer pa šteje marketinški t.i.Emotional Branding. Tu pa mu priznavam mojstrstvo. Prodaja se zgodba proteusa in lepot jame, kjer kapniki menda že dolgo ne rastejo več, zaradi ekonemira, ki ga povzročajo obiski in posegi tam. Ampak tega turisti ne vedo:-). Naj me jamarji popravijo, če se motim.
Normalno je, da je potreba produkt ustrezno zapakirat,v kar spada vse našteto in še marsikaj. Menda ne bodo turisti po makadamu in blatu tacali, kar bi jih prej odvrnilo od ogleda lepot narave. Od lanskega obiska jame, mi je ostalo v spominu lahko rečem, pa ne vem čigava je tam restavracija spodaj pred Jamo, da bi se lahko bolj potrudili. Tudi kulinarika spada v paket. Tako pa mi je v Postojni še vedno zelo dobra v centru mesta, "Pod štengami" al nekaj takega. Lep dan.
P.S. Zadnje dni po TV spremljam same pozitivne zgodbe o sedanjih in bodočih podjetniških podvigih. Zaenkrat o bodočih samo zgodbe. Vedno pravim, da je treba v otroštvu brat veliko pravljic. To kasneje vedno prav pride.
... ja, toti Batagelj z najemom Postojnske jame ni mojster samo za svoj žep, ampak je resnični mojster za marketinški t.i. Emotional Branding, ker je očitno www.rtvslo.si/lokaln...nje/418717 našel tržno nišo, ki jo bodo poleg Postojnske jame z navdušenjem napolnili mnogi Slovenci ...
[#2651030] 28.04.17 12:36 · odgovor na: anon-11660 (#2650996)
Odgovori   +    0
[bc123a]
> [sopranos]
> Kar se Kempinskega tiče, gre pa za ogromno zadevo. Z visokimi fiksnimi stroški.

Ja saj to je. Za taksne cene rabis wellness, pa bazen, pa 24urni kompletni servis. In pri hotelu z 24 sobami so fiksni stroski na sobo se precej vecji. Ce imas lahko pri 200 sobah bazen s povrsino 200m2 ne mores pri 20 sobah imeti bazen 20m2, ker to je malo vecja kopalna kad.
To bo on moral ugotoviti kakšna je primerna ekipa, ki lahko vodi en tak hotel, pa koliko bo porabil za prenovo itd. Ampak kot sem rekel, ker gre za butični in majhen hotel, bo on to veliko lažje napolnil kot pa en velik hotel kot je Kempinski.

Sploh je pa tako, da če on hoče tekmovati s Kempinskim, potem je že v štartu zajebal zadevo. Tak majhen hotel je lahko samo nišni igralec. S točno izdelanim konceptom, za točno določen tip strank. In če bo on imel tam 40-50 strank ves čas, ko bo hotel odprt, potem je zmagal. Kempinski pa verjetno potrebuje nekaj 100 gostov. In to je veliko težje doseči.

Če recimo pogledaš koliko je vstopnica za Postojnsko jamo.Je tam cca. 24 EUR na osebo. In potem na tisti vlakec spravijo ene 100 ljudi. Je to 2400 EUR, pa na koliko vozijo ti vlakci, na 10-15 minut? To je zlata jama.

In on ima ekipo za trženje, sodeluje s tujimi tour operaterji itd. Ni hudič, da nekaj strank ne bo na Jezersko preusmeril.

Saj ne pravim, da je zadeva 100%. Hitro se lahko zalomi. Pravim pa, da je on eden tistih, ki to zadevo lahko izpelje.
[#2651037] 28.04.17 13:32 · odgovor na: sopranos (#2651030)
Odgovori   +    2
[sopranos]
> [bc123a]
> > [sopranos]
> > Kar se Kempinskega tiče, gre pa za ogromno zadevo. Z visokimi fiksnimi stroški.
>
> Ja saj to je. Za taksne cene rabis wellness, pa bazen, pa 24urni kompletni servis. In pri hotelu z 24 sobami so fiksni stroski na sobo se precej vecji. Ce imas lahko pri 200 sobah bazen s povrsino 200m2 ne mores pri 20 sobah imeti bazen 20m2, ker to je malo vecja kopalna kad.

To bo on moral ugotoviti kakšna je primerna ekipa, ki lahko vodi en tak hotel, pa koliko bo porabil za prenovo itd. Ampak kot sem rekel, ker gre za butični in majhen hotel, bo on to veliko lažje napolnil kot pa en velik hotel kot je Kempinski.

Sploh je pa tako, da če on hoče tekmovati s Kempinskim, potem je že v štartu zajebal zadevo. Tak majhen hotel je lahko samo nišni igralec. S točno izdelanim konceptom, za točno določen tip strank. In če bo on imel tam 40-50 strank ves čas, ko bo hotel odprt, potem je zmagal. Kempinski pa verjetno potrebuje nekaj 100 gostov. In to je veliko težje doseči.

Če recimo pogledaš koliko je vstopnica za Postojnsko jamo.Je tam cca. 24 EUR na osebo. In potem na tisti vlakec spravijo ene 100 ljudi. Je to 2400 EUR, pa na koliko vozijo ti vlakci, na 10-15 minut? To je zlata jama.

In on ima ekipo za trženje, sodeluje s tujimi tour operaterji itd. Ni hudič, da nekaj strank ne bo na Jezersko preusmeril.

Saj ne pravim, da je zadeva 100%. Hitro se lahko zalomi. Pravim pa, da je on eden tistih, ki to zadevo lahko izpelje.
Kempinski gor ali dol, ne misliš valjda da je tak velik hotel večinoma poln? Taki hoteli so mojstri obvladovanja fiksnih stroškov, brez tega crknes.

Recimo v Sloveniji hotelirji ravno tu najbolj gresijo. Če vidiš recimo hotel ogrevan na centralno kurjavo, je vse jasno.
anon-333107 sporočil: 8.271
[#2651041] 28.04.17 14:01 · odgovor na: anon-11660 (#2651037)
Odgovori   +    0
Ejjj! . . . Kje si ti!?

Sem iskal tisti tvoj post, ko si republikancu razložil zadeve v zvezi z Merkatorjem. *& glasov je že imel. :) Potem si pa še glavno urednco, - ne njene namestnice; vprašal, če se misli opravičit v zvezi z zavajanjem in pisanjem o prodaji v zadevi Mercator!? :)

Pa kaj si se ti v Glavo vdaru?? Lahko ti kritiziraš Castra, - samo če nisi na Kubi! :)

* Nabavi si Butalske pripovedke in si preberi: Kako so se Butalci odpravili kupovati Pamet. :))
[#2651043] 28.04.17 14:25 · odgovor na: anon-11660 (#2651037)
Odgovori   +    0
[bc123a]
> [sopranos]
> > [bc123a]
> > > [sopranos]
> > > Kar se Kempinskega tiče, gre pa za ogromno zadevo. Z visokimi fiksnimi stroški.
> >
> > Ja saj to je. Za taksne cene rabis wellness, pa bazen, pa 24urni kompletni servis. In pri hotelu z 24 sobami so fiksni stroski na sobo se precej vecji. Ce imas lahko pri 200 sobah bazen s povrsino 200m2 ne mores pri 20 sobah imeti bazen 20m2, ker to je malo vecja kopalna kad.
>
> To bo on moral ugotoviti kakšna je primerna ekipa, ki lahko vodi en tak hotel, pa koliko bo porabil za prenovo itd. Ampak kot sem rekel, ker gre za butični in majhen hotel, bo on to veliko lažje napolnil kot pa en velik hotel kot je Kempinski.
>
> Sploh je pa tako, da če on hoče tekmovati s Kempinskim, potem je že v štartu zajebal zadevo. Tak majhen hotel je lahko samo nišni igralec. S točno izdelanim konceptom, za točno določen tip strank. In če bo on imel tam 40-50 strank ves čas, ko bo hotel odprt, potem je zmagal. Kempinski pa verjetno potrebuje nekaj 100 gostov. In to je veliko težje doseči.
>
> Če recimo pogledaš koliko je vstopnica za Postojnsko jamo.Je tam cca. 24 EUR na osebo. In potem na tisti vlakec spravijo ene 100 ljudi. Je to 2400 EUR, pa na koliko vozijo ti vlakci, na 10-15 minut? To je zlata jama.
>
> In on ima ekipo za trženje, sodeluje s tujimi tour operaterji itd. Ni hudič, da nekaj strank ne bo na Jezersko preusmeril.
>
> Saj ne pravim, da je zadeva 100%. Hitro se lahko zalomi. Pravim pa, da je on eden tistih, ki to zadevo lahko izpelje.

Kempinski gor ali dol, ne misliš valjda da je tak velik hotel večinoma poln? Taki hoteli so mojstri obvladovanja fiksnih stroškov, brez tega crknes.

Recimo v Sloveniji hotelirji ravno tu najbolj gresijo. Če vidiš recimo hotel ogrevan na centralno kurjavo, je vse jasno.
To ima vsak hotel svojo računico pri kakšni zasedenosti se mu pokrijejo stroški oz. koliko denarja mora zaslužiti na dan/teden/mesec/leto, da se mu zadeve pokrijejo.

Se strinjam, da so stroški ogrevanja lahko zelo visoka postavka, če se ogreva vse. Še višja postavka je pa cena hotela in prenove.

Recimo meni je hecno, ko nek Kempinski ali pa Sava hoteli svoje sobe in storitve ponujajo na Kuponko.si oz. 1nadan.si, s po 50-70% popustom. Če je Slovenija tako nenaklonjena kapitalu, potem je tudi težko pričakovati, da se bo tukaj zadrževalo veliko bogatašev. Manj bo prestižnih dogodkov, ti dogodki bodo manjši, bolj skromni itd. In v takih okoliščinah Kempinski hitro postane prevelik.
[#2651052] 28.04.17 15:33 · odgovor na: (#2651045)
Odgovori   +    6
[rename]
Postojnska jama je simpl, saj obratuje 365 dni v letu.
Pejt na Jezersko recimo včeraj ali danes dopoldan... v tisti dež in meglo, ko še 2 metra naprej ne vidiš.
Boš potem dal 200 eurov/dan zato, da boš v sobi (z veliko okni in savno) tarok igral, če lahko to počneš (recimo) v Ljubljani v BTC za 10 ali 20 eurov?
A misliš, da je v Patagoniji samo sonce? Ali pa na Severu?

Ali pa Postojnska jama. Ko je tip prevzel zadevo so bile vstopnice cenejše. In bolj kot so vlagali v marketing, kakovost ponudbe itd. bolj so višali cene. In so verjetno tudi obstajali skeptiki, ki so rekli, da ni variante, da bodo ljudje plačevali več kot 20 EUR, da vidijo eno brezvezno jamo.

Eni gredo tudi na večerjo in plačajo 100 ali 200 EUR. Drugi gredo pa v McDonald's in plačajo 10 EUR.

Eni se gredo razvajati in plačajo tudi po 100 ali 200 EUR po osebi za razne kozmetično-masažne tretmaje. Drugi gredo pa na sosednji hrib in si mislijo, kakšni kreteni so ljudje, ki plačujejo take denarje za razvajanje.

Eni gradijo hišo v samogradnji, po nekih socialističnih načrtih ali pa za obnovo najamejo Albance za najnižjo ceno. Boljše je kot nič, ampak kdaj kje malo fali izolacija, barva fasade je take, da si rečeš ali je tip barvno slep itd. Nekdo drug pa najame arhitekta, notranjega opremljevalca, krajinskega arhitekta, nadzornika itd. In ima estetsko dovršeno, praktično, sodobno gradnjo.

Ljudje imajo tudi različne prioritete. Enim je pomebnejše udobno spanje, drugim hrana, tretjim muzeji, četrtim koncerti, petim adrenalinski športi itd.

In če si majhen lažje zapolniš določeno nišo. Če si velik potem moraš biti bolj vsestranski in imeti volumen. Sploh je pa tako, da luksuz in ekskluziva ne moreta biti množična. In obstaja določen segment ljudi, ki to ceni. Ima denar. In je pripravljen plačati.
[#2651058] 28.04.17 16:56 · odgovor na: (#2651057)
Odgovori   +    6
[rename]
I give up :-)
Se beremo na to temo ob letu osorej :-P
Lej, saj ne pravim, da je uspeh zagotovljen. Lahko da bo zadeva čisti flop. Pravim samo, da ga jaz ne bi že v izhodišču odpisal. En tak pozitiven znak mi je tudi to, da je že v začetku poudaril sodelovanje z lokalno skupnostjo. Kar pa pomeni, da bo skupaj z njimi poskušal razvijati produkte. Ker to je res, če en potiska voz naprej, ostali mu pa družno mečejo polena pod noge, potem je vsak projekt obsojen na propad.

In Jezersko ima en tak potencial. Ker je res lep. Majhen. Butičen.

Da pa ni lahko zadeve razviti, pa ve vsak. Vsak posel je težak. Ni pa nemogoče. Samo to pravim. In zaenkrat Batagelj ni razočaral.
anon-184333 sporočil: 4.775
[#2651061] 28.04.17 17:29 · odgovor na: bigl (#2651006)
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: anon-184333 28.04.2017 17:47
[bigl] Normalno je, da je potreba produkt ustrezno zapakirat,v kar spada vse našteto in še marsikaj. Menda ne bodo turisti po makadamu in blatu tacali, kar bi jih prej odvrnilo od ogleda lepot narave.
Točno tako. In če je produkt zapakiran kot mala klinika za odvajanje in osvobajanje od raznoraznih odvisnosti in pred strahovi za bolj ali manj bogate depresivneže potem je tak kraj idealen.
Obstajajo ljudje, ki se ne morejo upreti obiskovanju pogrebov, lizanju ledu (pagohagia), potrebi po porjavitvi (tanoreksija), po beljenju zob, uživanju blata in zemlje (geophagia), plastične kirurgije, internetnih in mobilnih naprav, itd.
evo nekaj takih primerov vizita.si/clanek/nov...svetu.html
da o raznoraznih strahovih niti ne govorimo (efebifobija: strah pred najstniki, papafobija: strah pred papežem), ... vizita.si/clanek/dus...pezem.html
Endimion sporočil: 11.217
[#2651112] 29.04.17 12:37 · odgovor na: anon-184333 (#2651061)
Odgovori   +    3
Mi pride na misel Rikli in njegovo nategovanje rojakov švicarjev s tem kako čudodelen zrak da je na Bledu.

V bistvu pa je folk, ki je bil zaradi prehrane poln maščevja, napol nage, tri tedne vodil po "zračnih terapijah" (beri: tekanje okoli jezera), in jih hranil s kuhqno zelenjavo. Ja itak se je vsem zdelo da se boljše počutijo, ko je oni višek sala popadal proč. Rikli je mel pa blazno nizke variabilne stroške. Win win.

In jaz ne vem zakaj ne bi tudi Batagelju na Jezerskem ratalo kaj podobnega. Morda zapakirano mal drugače, pa na ravni 21. stoletja.

Pri Biogradu so francozi kupli en propadel avtocamp. Spis v leseni baraki, jes v skupni menzi. Drago pa ko zafran. Prodajajo storijo natur turizma. In barake res izgledajo ko da jih je fejst nazehtan tesar skup zmetal.

Morda je res nekaj na tem, da velja "Manj je več".

Bled ima pa po moje krizo identitete. Po eni strani ima fantasticen potencial da bi bil buticen. A kadarkol ze grem na oni konec vidim v bistvu zgolj celega fuka folka, ki pride tja na en krog pešaka okol jezera, pa na kremno rezino pa pol v Naklo na pizzo.

Sva pa z naso lani peljala njene otroke na obisk k njuni babici. V St. Moritz. Gospa je vse zivljenje delala kot cistilka pa ji je gospodar pac dal eno sobico da uziva starost v njej. In gospa me je prosila ce bi skocil v trgovino po hrenovke. 4 pakirane polovicke so kostale 24 CHF. Kake 1/4 kile.

Tudi to je posledica buticnosti. Brutalno visoke cene.

Strani: 1 2

vm-kiva