Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Donald in Melania se selita v Belo hišo!

Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 17

anon-182066 sporočil: 11.068
[#2625828] 09.11.16 13:58 · odgovor na: FIN-454644 (#2625823)
Odgovori   +    0
[FIN-454644]
Kitajcki so prisli do knowhowa, zdaj pa lahko zvisajo cene. Zahod pa se bo za inteelktualno lastnino obrisal pod nosom. Se vedno bodo cenejsi, ampak bodo pa definitivno dvignili cene. Kratkovidni zahod.
Naš cilj je itak, da zvišajo cene. Dumping je velik problem.
anon-207617 sporočil: 6.899
[#2625830] 09.11.16 13:59 · odgovor na: anon-182066 (#2625813)
Odgovori   +    9
Zakaj ljudi tok boli če jih nekdo superignora? Jaz sploh nimam pojma, kdo me ignorira, pa jih ni tako malo.

Posebej najobj je tak. Če pa ga maš pripuščenega h koritu pa na vsak jebeni post o debeli riti zreplicira pol postmodernistične teorije kapitala, in se debata ne more končat drugače kot z vsaj dvema njegovima nesmiselnima vprašanjema na katera ostaneš tiho, nakar vsaj še dvakrat pojamra da mu ne odgovarjas in ko se naslednjic oglasiš ponovi vajo hkrati pa te spomni da imata še staro debato odprto. FFS!

Pač si ne dišimo vsi, in dost več mira je, če se ne rabimo vohat in če svoje vonjave lahko skrijemo. So what?
[#2625831] 09.11.16 14:00 · odgovor na: (#2625773)
Odgovori   +    1
[republican]
> [vrac]
> > [NemirniTujec]
> > Trump obljublja 45% carine na kitajski uvoz. Bomo videli. Kanada ima ( ne vem kako strogo, in kake so dajatve na neizvajalce tega) denimo policy, da mora proizvajalec avtomobilov v Kanadi izdelati toliko komadov, kot jih proda - ker so velik trg brez svoje znamke.
>
> Ne vem če tole drži, po zadnjem sporazumu CETA je takšna zakonodaja prepovedana. Da bi pa Trump nabil za kitajsko blago 45% carino? Ne ga lomit... Morda bo, da bo "zadovoljil" obljube, ki jih je dajal pred volitvami, bo ocarinil s 45% carino morda podkve za podkovanje konj na primer. Za blago, ki ga kupujejo Američani na Kitajskem tega sigurno ne bo storil. Ni nor, čeprav en nemški minister trdi drugače.

Zakaj misliš, da tega ne bo storil? Delovna mesta Američanov so pač bolj pomembna od poceni kitajskih superg.
Trgovina je dvosmerna cesta, zato.
FIN-454644 sporočil: 11.312
[#2625832] 09.11.16 14:01 · odgovor na: anon-182066 (#2625828)
Odgovori   +    1
Dumping je problem za drzavo, za potrosnika pa to pomeni ugoden nakup.
najobj sporočil: 32.720
[#2625840] 09.11.16 14:07 · odgovor na: FIN-454644 (#2625832)
Odgovori   +    1
[FIN-454644]
Dumping je problem za drzavo, za potrosnika pa to pomeni ugoden nakup.
... ja, ampak potrošnik je to običajno popoldne, dopoldne pa mora delat, če hoče trošit ... evo, in če mu z dumpingom njegovo delo vzamejo, pač ne more biti potrošnik, pa naj bodo cene še tako ugodne ...

P.S.: dumping je za potrošnika "dober", dokler še obstaja konkurenca, ko pa je konkurenca zaradi dumpinga uničena, pa dumping v naslednjem trenutku izgine in monopolist svoje cene navije do neba ...
anon-20668 sporočil: 3.976
[#2625841] 09.11.16 14:07 · odgovor na: anon-317711 (#2625820)
Odgovori   +    2
[FFeeBBoo]
izkušeni vrtnarji vedo da pelargonije, petunije in še nekatere vrste nikoli ne uspevajo dobro skupaj s fuksijami. potem je pa stvar okusa za katero vrsto se odločiš. jaz načeloma rajše gledam oziroma sobivam z lepo vzgojenimi fuksijami
hahahaha
[#2625844] 09.11.16 14:14 · odgovor na: (#2625839)
Odgovori   +    2
Zadnja sprememba: najobj 09.11.2016 14:15
[rava]
> [najobj]
> > [rava]
> > Kaj je to superignore?
> ... čuj, to je tisto, ko kakšen Črt, republican, NemirniTujec in verjetno še kdo ne dovolijo, da bi se jaz na totem forumu kaj naučil ob njihovih modrostih ...
>
> P.S.: republican sicer špega, kaj jaz pišem in mi včasih podari forum.finance.si/?ra...&m=2621961 tudi kakšen plus, čeprav ga jaz njemu nisem dal nikoli, ker pač raznih plusov, prijateljev in ignoriranja ne uporabljam, ker se mi zdi butasto, da se ne bi mogel obvladati in NE reagirati (= ignorirati), če mi kaj ne paše ...
Grozn :)
... eh, otročje ...
FIN-454644 sporočil: 11.312
[#2625846] 09.11.16 14:19 · odgovor na: najobj (#2625840)
Odgovori   +    2
Zahod je investiral v znanje in razvoj. Da bi bil aradi visokih davkov konkurencen in imel kaj profita, je proizvodnjo in s tem knowhow prenesel Kitajckom. Zdaj jim je lahko zal in lahko nesejo svoj knowhow nazaj, konkurencni pa ne bodo nikoli vec. Kitajcki so do knowhowa prisli zasstonj, brez razvojnih investicij. To je problem.
[#2625848] 09.11.16 14:21 · odgovor na: (#2625818)
Odgovori   +    1
[republican]
> [NemirniTujec]
> A si kdaj bral discworld satirične zgodbe od terry pratcheta?

Ne, nisem.

> Must do.

Bom... ob priliki.
Ni nujno da ti je všeč - izvoli odlomek kjer mestni diktator debatira z mestno univerzo o neodvisnosti šolstva in davčnih posledicah:

The relationship between the University and the Patrician, absolute ruler and nearly benevolent dictator of Ankh-Morpork, was a complex and subtle one.
The wizards held that, as servants of a higher truth, they were not subject to the mundane laws of the city.
The Patrician said that, indeed, this was the case, but they would bloody well pay their taxes like everyone else.
The wizards said that, as followers of the light of wisdom, they owed allegiance to no mortal man.
The Patrician said that this may well be true but they also owed a city tax of two hundred dollars per head per annum, payable quarterly.
The wizards said that the University stood on magical ground and was therefore exempt from taxation and anyway you couldn't put a tax on knowledge.
The Patrician said you could. It was two hundred dollars per capita; if per capita was a problem, decapita could be arranged.
The wizards said that the University had never paid taxes to the civil authority.
The Patrician said that he was not proposing to remain civil for long.
The wizards said, what about easy terms?
The Patrician said he was talking about easy terms. They wouldn't want to know about the hard terms.
The wizards said that there was a ruler back in , oh, it would be the Century of the Dragonfly, who had tried to tell the University what to do. The Patrician could come and have a look at him if he liked.
The Patrician said that he would. He truly would
In the end it was agreed that while the wizards of course paid no taxes, they would nevertheless make an entirely voluntary donation of, oh, let's say two hundred dollars per head, without prejudice, mutatis mutandis, no strings attached, to be used strictly for non-militaristic and environmentally-acceptable purposes.
It was this dynamic interplay of power blocs that made Ankh-Morpork such an interesting, stimulating and above all bloody dangerous place in which to live.
[#2625854] 09.11.16 14:24 · odgovor na: simonagruden (#2625822)
Odgovori   +    1
[simonagruden]
> [NemirniTujec]
> > [kajulci]
> > Ljubica, dajva precizirat, da ne bova imeli problemov: če sem jaz miserable, potem jaz to hočem bit. Ker če naj bi tvoj lajf predstavljal srečo, potem jaz to nočem bit.
>
> You are fucking hilarious :-)

I must admit I'm sort of crushing on kajulci right now. :)
Tudi jaz, ampak dandanes ženski ne smeš natakniti nagobčnika, kajulči pa zelo grize. Tak da bomo morali ostat v fantazijskih internetnih logih.
crt sporočil: 28.086
[#2625855] 09.11.16 14:25 · odgovor na: (#2625851)
Odgovori   +    2
[rename]
> [NemirniTujec]
> > [rava]
> > Kaj je to superignore?
>
> Kljjkica, kjer ignoriranci ne vidijo tvojih postov. Ampak lahko jo vklooiš samo za vse ali nobenega, se mi zdi.
>
> To je bilo narejeno posebej na mojo željo, da s svojimi komunističnimi blodnjami ne vznemirjam spečih velikanov pravičnosti, kot je denimo Petunija.
>
> Najčudovitejše orodje. Če bi hoteli da to plačam, bi.

Men' se pa zdi, da "superignore" velja "once for all".
Vprašaj Črta, bo pogledal kodo, ker menda ravno nekaj programira :-)))
superignore velja za vse tvoje ignorirance, ce si ga vklopil.

lahko pa ga kadarkoli vklopis/izklopis.
[#2625856] 09.11.16 14:25 · odgovor na: (#2625837)
Odgovori   +    0
[republican]
> [vrac]
> > [republican]
> > > [vrac]
> > > > [NemirniTujec]
> > > > Trump obljublja 45% carine na kitajski uvoz. Bomo videli. Kanada ima ( ne vem kako strogo, in kake so dajatve na neizvajalce tega) denimo policy, da mora proizvajalec avtomobilov v Kanadi izdelati toliko komadov, kot jih proda - ker so velik trg brez svoje znamke.
> > >
> > > Ne vem če tole drži, po zadnjem sporazumu CETA je takšna zakonodaja prepovedana. Da bi pa Trump nabil za kitajsko blago 45% carino? Ne ga lomit... Morda bo, da bo "zadovoljil" obljube, ki jih je dajal pred volitvami, bo ocarinil s 45% carino morda podkve za podkovanje konj na primer. Za blago, ki ga kupujejo Američani na Kitajskem tega sigurno ne bo storil. Ni nor, čeprav en nemški minister trdi drugače.
> >
> > Zakaj misliš, da tega ne bo storil? Delovna mesta Američanov so pač bolj pomembna od poceni kitajskih superg.
>
> Trgovina je dvosmerna cesta, zato.

Se strinjam. Ampak s Kitajci je bolj enosmerna, ker dosti več prodajo v ZDA, kot tam kupijo.
Ti bom na primeru ponazoril, kako ta trgovina poteka. Na Kitajskem izdelajo Apple telefon za meni se zdi 28$, potem ga pa ta isti Apple proda za 900 dolajev. Pa ne izdeluje telefonov Apple na Kitajskem zaradi nižjih stroškov (v ZDA bi bili proizvodni stroški za kakšnih par procentov višji, še zmeraj pa bi firma mastno zaslužila), tam jih izdeluje, da laže obvladuje posel. Ne ukvarja se s proizvodnjo, on razvije, naroči in proda. Zato niti pod razno Apple ne bo prestavil nazaj produkcije v ZDA. Ker je pač njegova poslovna filozofija takšna kot je. Tudi Trump je ne bo spremenil. Ker je niti ne more in bi bilo popolnoma nespametno. Sicer boš pa videl, kaj se bo zgodlo. Nič pretresljivega.
[#2625858] 09.11.16 14:33 · odgovor na: (#2625857)
Odgovori   +    1
Primer, ko en izmed bogov nagovori gorečega izbranega vernika (z imenom in inteligenco primerno njegovi gorečnosti), za katerega želi da je njegov naslednji prerok:

That was the reliable thing about the Church of the Great God Om. It had very punctual prophets. You could set your calendar by them, if you had one big enough.

And, as is generally the case around the time a prophet is expected, the Church redoubled its efforts to be holy. This was very much like the bustle you get in any large concern when the auditors are expected, but tended towards taking people suspected of being less holy and putting them to death in a hundred ingenious ways. This is considered a reliable barometer of the state of one's piety in most of the really popular religions. There's a tendency to declare that there is more backsliding around than in the national toboggan championships, that heresy must be torn out root and branch, and even arm and leg and eye and tongue, and that it's time to wipe the slate clean. Blood is generally considered very efficient for this purpose.

And it came to pass that in that time the Great God Om spake unto Brutha, the Chosen One:

“Psst!”

Brutha paused in mid-hoe and stared around the Temple garden.

“Pardon?” he said.

It was a fine day early in the lesser Spring. The prayer mills spun merrily in the breeze off the mountains. Bees loafed around in the bean blossoms, but buzzed fast in order to give the impression of hard work. High above, a lone eagle circled.

Brutha shrugged, and got back to the melons.

Yea, the Great God Om spake again unto Brutha, the Chosen One:

“Psst!”

Brutha hesitated. Someone had definitely spoken to him from out of the air. Perhaps it was a demon. Novice master Brother Nhumrod was hot on the subject of demons. Impure thoughts and demons. One led to the other. Brutha was uncomfortably aware that he was probably overdue a demon.

The thing to do was to be resolute and repeat the Nine Fundamental Aphorisms.

Once more the Great God Om spake unto Brutha, the Chosen One:

“Are you deaf, boy?”

The hoe thudded on to the baking soil. Brutha spun around. There were the bees, the eagle and, at the far end of the garden, old Brother Lu-Tze dreamily forking over the dung heap. The prayer mills whirled reassuringly along the walls.

He made the sign with which the Prophet Ishkible had cast out spirits.

“Get thee behind me, demon,” he muttered.

“I am behind you.”

Brutha turned again, slowly. The garden was still empty.

He fled.

Many stories start long before they begin, and Brutha's story had its origins thousands of years before his birth.

There are billions of gods in the world. They swarm as thick as herring roe. Most of them are too small to see and never get worshiped, at least by anything bigger than bacteria, who never say their prayers and don't demand much in the way of miracles.

They are the small gods-the spirits of places where two ant trails cross, the gods of microclimates down between the grass roots. And most of them stay that way.

Because what they lack is belief.

A handful, though, go on to greater things. Anything may trigger it. A shepherd, seeking a lost lamb, finds it among the briars and takes a minute or two to build a small cairn of stones in general thanks to whatever spirits might be around the place. Or a peculiarly shaped tree becomes associated with a cure for disease. Or someone carves a spiral on an isolated stone. Because what gods need is belief, and what humans want is gods.

Often it stops there. But sometimes it goes further. More rocks are added, more stones are raised, a temple is built on the site where the tree once stood. The god grows in strength, the belief of its worshipers raising it upwards like a thousand tons of rocket fuel. For a very few, the sky's the limit.
[#2625860] 09.11.16 14:35 · odgovor na: (#2625850)
Odgovori   +    0
[jezdec666]
A se hecaš? Zahod zapre meje Kitajskim izdelkom in bodo v dveh mesecih na tleh in se gledali čez puškine cevi.
Druga SV in vzpon Hitleja je bila posledica izolacionistične politike ZDA, ki je pahnila v krizo tako ZDA ko Evropo. In v Nemčiji so dobili svojega "rešitelja". Zato ZDA ne smejo ponoviti zgodovinskih napak, ki je stala svet toliko gorja.
bobek13 sporočil: 4.301
[#2625861] 09.11.16 14:40 · odgovor na: anon-207617 (#2625815)
Odgovori   +    1
[NemirniTujec]
> [republican]
> Danes si pa v formi ;)

Včasih mam tak dan ja :P

A si kdaj bral discworld satirične zgodbe od terry pratcheta? Must do.
Uuuu, to bi znalo bit fajn zadeva za pod smrečico... a smem prosit za ene tri naslove tanarbolj zabavnih - ker vidim da jih je malo morje?

pretty please... :-)))
[#2625864] 09.11.16 14:49 · odgovor na: bobek13 (#2625861)
Odgovori   +    1
[bobek13]
Uuuu, to bi znalo bit fajn zadeva za pod smrečico... a smem prosit za ene tri naslove tanarbolj zabavnih - ker vidim da jih je malo morje?
kar udari serijsko, ne rabis nic izbirat...
anon-317711 sporočil: 662
[#2625865] 09.11.16 14:50 · odgovor na: anon-20668 (#2625841)
Odgovori   +    1
čas vnosa: 09.11.16 14:45
[matjazfinance]
> [FFeeBBoo]
> izkušeni vrtnarji vedo da pelargonije, petunije in še nekatere vrste nikoli ne uspevajo dobro skupaj s fuksijami. potem je pa stvar okusa za katero vrsto se odločiš. jaz načeloma rajše gledam oziroma sobivam z lepo vzgojenimi fuksijami

hahahaha
:)pa reci če ni tko. rožice so raznih vrst

p.s. hvala, ker si me citiral, saj bo tako dotična rožica, kateri je bila moja misel v bistvu namenjena, lahko to prebrala. ima me namreč na slavnem superignore statusu. poleg tega je zaslužna za to, da bom do smrti v forumski čakalnici. pred leti sva se veliko in zanimivo menila, potem se je pa enkrat neznansko užalila. neki z njeno frizuro al kaj. tko glupo da se ne spomnim več. eh..good old times
[#2625868] 09.11.16 14:51 · odgovor na: bobek13 (#2625861)
Odgovori   +    1
[bobek13]
> [NemirniTujec]
> > [republican]
> > Danes si pa v formi ;)
>
> Včasih mam tak dan ja :P
>
> A si kdaj bral discworld satirične zgodbe od terry pratcheta? Must do.

pretty please... :-)))
Hm. Vse je podobno zabavno, Pratchett nima opaznega vzpona in padca ustvarjalne moči, ki je pri pisateljih značilen. Bolj je vprašanje ali te zanimajo filozofske (SMRT se odloči, da ne bo več pobiral duš, in posledično nihče ne umira), ali gospodarsko politične - making money, going postal, ali kake o osebnih odnosih...

Slog je pri vseh isti, vse se dogaja na enem nekoliko predrugačenem svetu z enim glavnim mestom, periferijo in vladarjem in milijon interesi in sindikati (cehi)... ta svet stoji na štirih slonih, ki so na hrbtu velikanske želve, ki plava skozi vesolje... tehnika je približno srednjeveška, z občasnimi prebliski.

Knjig o discworldu je mislim da 36, in lahko kar po wikipediji in googlu pogledaš, kaj so tematike posameznih naslovov.
[#2625870] 09.11.16 14:56 · odgovor na: anon-207617 (#2625848)
Odgovori   +    0
ostajam pri prejšnjem komentari... bloody hllarious... per-capita, de-capita can be arranged... :-)))))

no tax but donation... malo spominja na ono pobalinovo od včeraj ko se je John Oliver spravil Herbalife... :-)))

LpA
anon-191845 sporočil: 961
[#2625871] 09.11.16 14:56
Odgovori   +    1
A je mogoče kdo napisal da njun sin govori Slovensko !!! Melania je odlično opravila svojo vlogo za začetek. Pa ji naj samo kdo očita da zapostavlja Slovenijo.
[#2625872] 09.11.16 14:57 · odgovor na: (#2625859)
Odgovori   +    2
[republican]
> [vrac]
> Zato niti pod razno Apple ne bo prestavil nazaj produkcije v ZDA.

Seveda jo bo, če bo Trump uvedel 45% carino na telefone s Kitajske in bodo s tem postali dražji kot made in USA.

Sem že napisal, kako je z mano (da bi dosti raje nabavljal izdelke v Evropi, kot pa se zajebaval s kitajskimi dobavitelji) in zagotavljam ti, da bo tudi Apple tisti moment preselil proizvodnjo telefonov v ZDA, ko bo postala cenejša, kot v Aziji.
Ne gre za to. Apple proda več telefonov na Kitajskem ko v ZDA. Isto je z avtomobilskimi proizvajalci, vsaj za BMW, Audi in Mercedes velja to. Kitajska je že največji trg na svetu, tega Trump še ni dojel, pa bo kmalu pritisnjen ob zid. Realpolitika je močnejša od bedarij, ki jih je trosil na predvolilnih zborovanjih. A si ti sploh predstavljaš 45% carino? Saj ni ameriška administracija stacionirana v Beogradu...
[#2625874] 09.11.16 15:03 · odgovor na: anon-207617 (#2625868)
Odgovori   +    0
Super hvala za nasvet... :-)

LpA
anon-154710 sporočil: 3.220
[#2625877] 09.11.16 15:05
Odgovori   +    11
Bravo Trump in Melanija. Naši levaki( medijski in politični) pa v jok, toliko so se naprezali, da bi Cluintonova zmagala, Amerika jim je dala zaušnico. Kdaj bo tudi v Sloveniji konec teh udbomafijskih komunistov in bo Slovenija postala independent?
bc123a sporočil: 48.253
[#2625880] 09.11.16 15:07 · odgovor na: (#2625812)
Odgovori   +    3
[rava]
> [bc123a]
> Tako da ne vem, kitajska proti zahodu NI dejansko tako zelo noro poceni, no.

Če drži tolele, se res nima več nobenga smisla zajebavat s proizvodnjo na Kitajskem
www.tradingeconomics...ufacturing
Tako. Ljudje si ne predstavljajo tudi, kaksen delez je dejansko kitajska manufaktura in sestavljanje v ceni izdelka, koliko pa ostalo.

Recimo, bistvena razlika so noro poceni gadgeti, lahko bi rekli "mobitel ki pride k pralnemu prasku". Iz Kitajske sem ze jaz kupil tablico ki je stala 30 EUR. Kupil sem dve, ena crkla po pol leta, ena pa se zdaj dela.

Tega ne bi bilo vec. Ampak pri tablici ki stane 200 EUR pa ono klincevo sestavljanje res ni nekaj tako zelo dragega da bi tablica stala namesto tega 800 EUR. Ne, max ene 50 EUR bi se poznalo.

In pri vseh drazjih izdelkih podobno. Integrirana vezja se ze sedaj izdelujejo v (vedno manj) fabrikah po svetu in tam kitajci niso noben faktor, ker tudi cena delovne sile ni noben faktor. Evo tole je seznam vseh tovarn na svetu, ki delajo kompleksnejsa integrirana vezje (cipe).

en.wikipedia.org/wik...ion_plants

ja kar nekaj jih je na tajvanu, pa veliko se v ZDA, na kitajskem pa relativno malo.

Tisto kar delajo kitajci je noro poceni sestavljanje, kjer polpismeni kmeti vtikajo okrogle zatice v okrogle luknje in oglate zatice v oglate luknje in podobno. Pa plasticni deli, itd.

Potem razne druge mehanske zadeve, recimo izjema so redke zemlje (specialne kovine, ki se v majhnih kolicinah rabijo pri izdelavi dolocenih izdelkov, recimo mocnih magnetov, torej v generatorjih in majhnih motorjih).

Ja, imajo vedno vec lastne tehnologije, ampak ta ni tisti bistveni izvozni artikel, ki bi prehranil miljardo in pol ljudi.

Tako da prenos manufakture (torej end stage sestavljanja) na zahod bi ne bil tako disruptiven za zahod, kot bi bil za samo kitajsko. Ker Zahod rabi samo ene 10% svoje delovne sile zaposliti na tem in je druzbeni problem v veliki meri za sedaj resen.

Obseg outsourcinga pa je predvsem narasel zaradi divje kompetitivnega okolja v prodaji, ko se je hotelo iztisniti vsak cent. Seveda, ce nekdo ekvivalentni izdelek prodaja po 150 EUR, nekdo pa po 170 EUR, bo drugi izvisel, in bosta sla oba na kitajsko izdelovat. Ampak to ne pomeni da bi tak izdelek, sestavljen na zahodu, stal 3x vec.

Just my 2 cents.
[#2625883] 09.11.16 15:11 · odgovor na: anon-182066 (#2625872)
Odgovori   +    1
[vrac]
> [republican]
> > [vrac]
> > Zato niti pod razno Apple ne bo prestavil nazaj produkcije v ZDA.
>
> Seveda jo bo, če bo Trump uvedel 45% carino na telefone s Kitajske in bodo s tem postali dražji kot made in USA.
>
> Sem že napisal, kako je z mano (da bi dosti raje nabavljal izdelke v Evropi, kot pa se zajebaval s kitajskimi dobavitelji) in zagotavljam ti, da bo tudi Apple tisti moment preselil proizvodnjo telefonov v ZDA, ko bo postala cenejša, kot v Aziji.

Ne gre za to. Apple proda več telefonov na Kitajskem ko v ZDA. Isto je z avtomobilskimi proizvajalci, vsaj za BMW, Audi in Mercedes velja to. Kitajska je že največji trg na svetu, tega Trump še ni dojel, pa bo kmalu pritisnjen ob zid. Realpolitika je močnejša od bedarij, ki jih je trosil na predvolilnih zborovanjih. A si ti sploh predstavljaš 45% carino? Saj ni ameriška administracija stacionirana v Beogradu...
Ne, Trump bo kitajce stisnil za jajca, naj nehajo zlorabljati preferencni status, ali pa jim ga bo odvzel. Kar bi morali storiti ze prejsnje administracije, pa niso. Oziroma bo verjetno samo zagrozil s tem, in zahteval da kitajci 1) takoj nehajo manipulirati z valuto(kar pomeni skok njihovih cen za 20%) 2) lepo pohlevno reinvestirajo se naprej levji delez svoejga izvoza v ameriske obveznice za njegov infrastrukturni "new deal".
[#2625889] 09.11.16 15:26 · odgovor na: bc123a (#2625883)
Odgovori   +    4
[bc123a]
> [vrac]
> > [republican]
> > > [vrac]
> > > Zato niti pod razno Apple ne bo prestavil nazaj produkcije v ZDA.
> >
> > Seveda jo bo, če bo Trump uvedel 45% carino na telefone s Kitajske in bodo s tem postali dražji kot made in USA.
> >
> > Sem že napisal, kako je z mano (da bi dosti raje nabavljal izdelke v Evropi, kot pa se zajebaval s kitajskimi dobavitelji) in zagotavljam ti, da bo tudi Apple tisti moment preselil proizvodnjo telefonov v ZDA, ko bo postala cenejša, kot v Aziji.
>
> Ne gre za to. Apple proda več telefonov na Kitajskem ko v ZDA. Isto je z avtomobilskimi proizvajalci, vsaj za BMW, Audi in Mercedes velja to. Kitajska je že največji trg na svetu, tega Trump še ni dojel, pa bo kmalu pritisnjen ob zid. Realpolitika je močnejša od bedarij, ki jih je trosil na predvolilnih zborovanjih. A si ti sploh predstavljaš 45% carino? Saj ni ameriška administracija stacionirana v Beogradu...

Ne, Trump bo kitajce stisnil za jajca, naj nehajo zlorabljati preferencni status, ali pa jim ga bo odvzel. Kar bi morali storiti ze prejsnje administracije, pa niso. Oziroma bo verjetno samo zagrozil s tem, in zahteval da kitajci 1) takoj nehajo manipulirati z valuto(kar pomeni skok njihovih cen za 20%) 2) lepo pohlevno reinvestirajo se naprej levji delez svoejga izvoza v ameriske obveznice za njegov infrastrukturni "new deal".
V bistvu je veliko bolj verjetno, da bosta s kitajcem podpisala tono novih papirjev, republikanci bodo ploskali demokrati pa šimfali (ker se politično tako spodobi), nakar bodo kitajci še naprej delali isto, trumpovi prijateljski gradeniki pa bodo dobili pogodbe za sodelovanje pri par megalomanskih gradbenih projektih na kitajskem.

Ves ta antiestablishment miljarderja ki se s clintoni in bushi pozna že 20 let je precej za lase privlečen. Tako kot obamova socialistična retorika in napredek v črnskih skupnostih, medtem ko je sam bil otrok bogatašev izobražen na elitnih pravnih šolah. No, pa smo dobili policijo s tanki in "black lives matter".

Tak da... pomoje bodo stvari zelo poševne, okoli njih pa bo ogromno kokodakanja. Seveda pa bom zelo vesel, če se bodo delovna mesta resnično začela vračati v ameriko in bo to trend setter.
[#2625890] 09.11.16 15:29 · odgovor na: anon-207617 (#2625889)
Odgovori   +    2
[NemirniTujec]
> [bc123a]
> > [vrac]
> > > [republican]
> > > > [vrac]
> > > > Zato niti pod razno Apple ne bo prestavil nazaj produkcije v ZDA.
> > >
> > > Seveda jo bo, če bo Trump uvedel 45% carino na telefone s Kitajske in bodo s tem postali dražji kot made in USA.
> > >
> > > Sem že napisal, kako je z mano (da bi dosti raje nabavljal izdelke v Evropi, kot pa se zajebaval s kitajskimi dobavitelji) in zagotavljam ti, da bo tudi Apple tisti moment preselil proizvodnjo telefonov v ZDA, ko bo postala cenejša, kot v Aziji.
> >
> > Ne gre za to. Apple proda več telefonov na Kitajskem ko v ZDA. Isto je z avtomobilskimi proizvajalci, vsaj za BMW, Audi in Mercedes velja to. Kitajska je že največji trg na svetu, tega Trump še ni dojel, pa bo kmalu pritisnjen ob zid. Realpolitika je močnejša od bedarij, ki jih je trosil na predvolilnih zborovanjih. A si ti sploh predstavljaš 45% carino? Saj ni ameriška administracija stacionirana v Beogradu...
>
> Ne, Trump bo kitajce stisnil za jajca, naj nehajo zlorabljati preferencni status, ali pa jim ga bo odvzel. Kar bi morali storiti ze prejsnje administracije, pa niso. Oziroma bo verjetno samo zagrozil s tem, in zahteval da kitajci 1) takoj nehajo manipulirati z valuto(kar pomeni skok njihovih cen za 20%) 2) lepo pohlevno reinvestirajo se naprej levji delez svoejga izvoza v ameriske obveznice za njegov infrastrukturni "new deal".

V bistvu je veliko bolj verjetno, da bosta s kitajcem podpisala tono novih papirjev, republikanci bodo ploskali demokrati pa šimfali (ker se politično tako spodobi), nakar bodo kitajci še naprej delali isto, trumpovi prijateljski gradeniki pa bodo dobili pogodbe za sodelovanje pri par megalomanskih gradbenih projektih na kitajskem.

Ves ta antiestablishment miljarderja ki se s clintoni in bushi pozna že 20 let je precej za lase privlečen. Tako kot obamova socialistična retorika in napredek v črnskih skupnostih, medtem ko je sam bil otrok bogatašev izobražen na elitnih pravnih šolah. No, pa smo dobili policijo s tanki in "black lives matter".

Tak da... pomoje bodo stvari zelo poševne, okoli njih pa bo ogromno kokodakanja. Seveda pa bom zelo vesel, če se bodo delovna mesta resnično začela vračati v ameriko in bo to trend setter.
Seveda, jaz pravim da je to mozno (in da to ne bo konec sveta, ce se), ne pa da se bo to tudi dejansko zgodilo. To ve samo Trump :)

Ker predpostavka je bila da to ni niti pod razno mozno, pa ni res.
[#2625891] 09.11.16 15:31 · odgovor na: (#2625884)
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: crt 09.11.2016 15:32
[republican]
> [crt]
> > [bobek13]
> > Uuuu, to bi znalo bit fajn zadeva za pod smrečico... a smem prosit za ene tri naslove tanarbolj zabavnih - ker vidim da jih je malo morje?
>
> kar udari serijsko, ne rabis nic izbirat...

Pazi Bobek13. Črt in NemirniTujec sta sumljiva... Kar naenkrat boš bral Marxa ;)
mislim, da imam nekje marxa v stripu...

pa ne tolko skrbet, marx ni bil marksist, vsaj tako je sam povedal po ogledu terena, kaj je publika skuhala iz njegovih knjig.
[#2625893] 09.11.16 15:34 · odgovor na: anon-317711 (#2625865)
Odgovori   +    2
Zadnja sprememba: najobj 09.11.2016 15:36
[FFeeBBoo]
> [matjazfinance]
> > [FFeeBBoo]
> > izkušeni vrtnarji vedo da pelargonije, petunije in še nekatere vrste nikoli ne uspevajo dobro skupaj s fuksijami. potem je pa stvar okusa za katero vrsto se odločiš. jaz načeloma rajše gledam oziroma sobivam z lepo vzgojenimi fuksijami
>
> hahahaha
:)pa reci če ni tko. rožice so raznih vrst

p.s. hvala, ker si me citiral, saj bo tako dotična rožica, kateri je bila moja misel v bistvu namenjena, lahko to prebrala. ima me namreč na slavnem superignore statusu. poleg tega je zaslužna za to, da bom do smrti v forumski čakalnici. pred leti sva se veliko in zanimivo menila, potem se je pa enkrat neznansko užalila. neki z njeno frizuro al kaj. tko glupo da se ne spomnim več. eh..good old times
... čuj, ko si glih toto famozno forumsko čakalnico omenil, bom še malo provociral, ker je namreč mene glih zaradi čakalnice Črt dal na superignore, ko sem si drznil podvomiti o koristnosti te pogruntavščine za toti forum, kakor tudi o koristnosti za potencialne naročnike na Finance ...

P.S.: ne bom nalimal zadnjih postov med mano in Črtom, ker sam najboljše veš, da na totem forumu nikoli ne veš, kaj se ti lahko zgodi, jaz pa imam naročnino na Finance plačano še za celi mesec vnaprej, komentiranje na totem forumu pa je poleg Tadejevih kolumen en izmed faktorjev, da že skoraj tri leta plačujem naročnino ... aja, in da še malo provociram, me tudi Črt ziher (= jebeš programerje, ki ne znajo eskivirat omejitve v lastnih programih) bere, ampak on za razliko od republicana ne tala plusov, se pa nenavadno dostikrat pojavi v nekih kompletno zalutalih temah, kjer se samo midva z bc123a pogovarjava, ker pač tisto nobenega od redkih forumašev ne zanima ... aja, dobra ti je ta z rožicami, ni kaj ...
bigl sporočil: 18.363
[#2625899] 09.11.16 15:50
Odgovori   +    11
Gledam na CNN kako si ližejo rane. Kar ne morejo doumet, da je Donald Trump zmagal. Lep dan.

Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 17