Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Bolje da Apple zaposluje Slovence, kot da plačuje davke Irski
sporočil: 32.573
[bc123a]
> [najobj]
> > [FIN-454644]
> > Ocitno pojma nimas o tehnologijah. Ne gre za pravokotnik, ampak za design. Pri nas ima drustvo oblikovalcev najhujse cenike za svoje storitve. Design je umetnost, to spraviti v zivljenje pa je stvar izdelave orodij, izbira materialov in tehnologij. A mislis, da Gorenje ne patentira svojih idej? Zakaj npr. morajo uniciti vse ponaredke zascitenih znamk torbic in ur? To je svetovni, ne ameriski standard.
>
> ... ja, seveda nimam pojma, kaj je dizajn, ker je krog dosti bolj primeren geometrijski lik za dizajniranje podobnih naprav ... khmm, tako da res ne vem, zakaj Apple ni raje patentiral kroga ...
Najprej je treba razumeti razliko med zascito designa in patentom. Ko to razumemo, postane jasno, zakaj bi nekdo hotel patentirati "telefon, ki je oblike takeintake".... eh, saj avtomobilsko kolo tudi najboljše funkcionira, če je dizajnirano kot krog ...
Do applovega ajfona so bili telefoni bolj "nokiasti". Izziv je bil, kako precej vecjo skatlo, v kateri je smartphone, oblikovati tako, da bo sla v zep, ne trgala zepov, in ne padla po tleh ko jo ven vleces. Zato ne dvomim da je apple kar nekaj denarja vlozil v to, kako tocno mora biti taksna skatlica oblikovana.
In ne, ne gre samo za "pravoktnik".
P.S.: res me zanima, kateri geometrijski lik bi bil bolj primeren za pametni telefon in kaj bi si Samsung lahko izmislil, da ne bi bil podoben Applovemu ...
sporočil: 48.253
[najobj]nic. saj to je bistvo zascite.
P.S.: res me zanima, kateri geometrijski lik bi bil bolj primeren za pametni telefon in kaj bi si Samsung lahko izmislil, da ne bi bil podoben Applovemu ...
ce si prvi, ki si pogruntal, da mora biti smartphone pravokotnik z razmerjem stranic med 1:2 in 1:1.5, in da morajo imeti vogali radij med 5 in 7 mm, da se ne zatikajo v zepe hlac, je to tvoja intelektualna lastnina, in jo lahko zascitis ter od ostalih ki bi zeleli ta dizajn uporabiti, zahtevas placilo licencnine.
Zadnja sprememba: najobj 08.09.2016 15:30
[bc123a]
> [najobj]
> P.S.: res me zanima, kateri geometrijski lik bi bil bolj primeren za pametni telefon in kaj bi si Samsung lahko izmislil, da ne bi bil podoben Applovemu ...
nic. saj to je bistvo zascite.... OK, če je finta patentiranja oblike onemogočiti kakršnokoli konkurenco, ker druge oblike niso funkcionalne in če si s patentom prvi in če si - to je bistvo - dovolj velik, potem bo Apple res v kratkem patentiral krog za avtomobilsko kolo in bo pobiral mastno licenčnino ... khmm, ker zelo dvomim, da se je krog kot avtomobilsko kolo kdo že spomnil patentirati kot svoj izum, v katerega razvoj funkcionalne "okroglosti" je vložil milijarde dolarjev ...
ce si prvi, ki si pogruntal, da mora biti smartphone pravokotnik z razmerjem stranic med 1:2 in 1:1.5, in da morajo imeti vogali radij med 5 in 7 mm, da se ne zatikajo v zepe hlac, je to tvoja intelektualna lastnina, in jo lahko zascitis ter od ostalih ki bi zeleli ta dizajn uporabiti, zahtevas placilo licencnine.
P.S.: če kdo pri Applu slučajno bere toti forum, je ravnokar dobil genialno idejo za nove milijarde, jaz pa sem za patentiranje premajhen in se lahko obrišem pod nosom ...
[najobj]poglej, res ne razumes patentne zascite. Zadeva mora biti nova. Torej "telefon takepatake oblike znotraj takihpatakih mer".
> [bc123a]
> > [najobj]
> > P.S.: res me zanima, kateri geometrijski lik bi bil bolj primeren za pametni telefon in kaj bi si Samsung lahko izmislil, da ne bi bil podoben Applovemu ...
> nic. saj to je bistvo zascite.
>
> ce si prvi, ki si pogruntal, da mora biti smartphone pravokotnik z razmerjem stranic med 1:2 in 1:1.5, in da morajo imeti vogali radij med 5 in 7 mm, da se ne zatikajo v zepe hlac, je to tvoja intelektualna lastnina, in jo lahko zascitis ter od ostalih ki bi zeleli ta dizajn uporabiti, zahtevas placilo licencnine.
... OK, če je finta patentiranja oblike onemogočiti kakršnokoli konkurenco, ker druge oblike niso funkcionalne in če si s patentom prvi in če si - to je bistvo - dovolj velik, potem bo Apple res v kratkem patentiral krog za avtomobilsko kolo
Kolesa se zato ne da patentirati. Ce pa bi kdo recimo zascitil elipsasto kolo zato, ker povzroca manj vibracij na makadamu (zelo izmisljen primer), pa bi ga upraviceno, ceprav bi ga ti zmerjal da je "patentiral elipso".
sporočil: 28.006
[bc123a]malo pomoci
poglej, res ne razumes patentne zascite. Zadeva mora biti nova. Torej "telefon takepatake oblike znotraj takihpatakih mer".
Kolesa se zato ne da patentirati. Ce pa bi kdo recimo zascitil elipsasto kolo zato, ker povzroca manj vibracij na makadamu (zelo izmisljen primer), pa bi ga upraviceno, ceprav bi ga ti zmerjal da je "patentiral elipso".
www.epo.org/learning...r-art.html
Zadnja sprememba: najobj 08.09.2016 15:39
[bc123a]
> [najobj]
> > [bc123a]
> > > [najobj]
> > > P.S.: res me zanima, kateri geometrijski lik bi bil bolj primeren za pametni telefon in kaj bi si Samsung lahko izmislil, da ne bi bil podoben Applovemu ...
>
> > nic. saj to je bistvo zascite.
> >
> > ce si prvi, ki si pogruntal, da mora biti smartphone pravokotnik z razmerjem stranic med 1:2 in 1:1.5, in da morajo imeti vogali radij med 5 in 7 mm, da se ne zatikajo v zepe hlac, je to tvoja intelektualna lastnina, in jo lahko zascitis ter od ostalih ki bi zeleli ta dizajn uporabiti, zahtevas placilo licencnine.
>
> ... OK, če je finta patentiranja oblike onemogočiti kakršnokoli konkurenco, ker druge oblike niso funkcionalne in če si s patentom prvi in če si - to je bistvo - dovolj velik, potem bo Apple res v kratkem patentiral krog za avtomobilsko kolo
poglej, res ne razumes patentne zascite. Zadeva mora biti nova. Torej "telefon takepatake oblike znotraj takihpatakih mer".... OK, sicer mi v dobi interneta - vse živo je objavljeno - patenti intelektualne lastnine res ne grejo glih dobro v glavo, ampak če tvoj oziroma Applov primer malo raztegnem, res ne vem, zakaj ne bo mogel patentirati "avtomobilskega kolesa takepatake oblike znotraj takihpatakih mer", če sem prvi, ker tega pred(!) mano ni storil nihče in je torej zaščita oblike nova ... khmm, ker tega ziher ni storil nihče, ker še nisem slišal, da bi kdo za avtomobilsko kolo pobiral licenčnino ...
[najobj]Zato, ker bi te patentni urad pozval naj argumentiras in omejis patent na tisti del, za katerega lahko pokazes prednost pred drugimi oblikami.
... OK, sicer mi v dobi interenta - vse živo je objavljeno - patenti intelektualne lastnine res ne grejo glih dobro v glavo, ampak če tvoj oziroma Applov primer malo raztegnem, res ne vem, zakaj ne bo mogel patentirati "avtomobilskega kolesa takepatake oblike znotraj takihpatakih mer", če sem prvi, ker tega pred(!) mano ni storil nihče ... khmm, ker tega ziher ni storil nihče, ker še nisem slišal, da bi kdo za avtomobilsko kolo pobiral licenčnino ...
Ce dokazes da je "kolo dimenzij med 55cm in 56 cm" bistveno boljse od taksnega ki ima 57 ali 54 cm, go ahead.
Zadnja sprememba: najobj 08.09.2016 15:42
[bc123a]
> [najobj]
> ... OK, sicer mi v dobi interenta - vse živo je objavljeno - patenti intelektualne lastnine res ne grejo glih dobro v glavo, ampak če tvoj oziroma Applov primer malo raztegnem, res ne vem, zakaj ne bo mogel patentirati "avtomobilskega kolesa takepatake oblike znotraj takihpatakih mer", če sem prvi, ker tega pred(!) mano ni storil nihče ... khmm, ker tega ziher ni storil nihče, ker še nisem slišal, da bi kdo za avtomobilsko kolo pobiral licenčnino ...
Zato, ker bi te patentni urad pozval naj argumentiras in omejis patent na tisti del, za katerega lahko pokazes prednost pred drugimi oblikami.... ja, zato pa sem zgoraj napisal, da je Apple mogoče dobil genialno idejo za nove milijarde, ker nisem jaz, ampak je Apple dovolj velik, da "dokaže" karkoli ...
Ce dokazes da je "kolo dimenzij med 55cm in 56 cm" bistveno boljse od taksnega ki ima 57 ali 54 cm, go ahead.
[najobj]dobra ilustracija za to, da je zadeva smiselna je to, da se ti vsi smejejo (nikoli se videli zadeve), potem pa sluzis z njo (ocitno je bila koristna).
... ja, zato pa sem zgoraj napisal, da je Apple mogoče dobil genialno idejo za nove milijarde, ker nisem jaz, ampak je Apple dovolj velik, da "dokaže" karkoli ...
In smartphone, kot ga je zastavil apple je dejansko bil to.
Zadnja sprememba: najobj 09.09.2016 09:16
[bc123a]
> [najobj]
> ... ja, zato pa sem zgoraj napisal, da je Apple mogoče dobil genialno idejo za nove milijarde, ker nisem jaz, ampak je Apple dovolj velik, da "dokaže" karkoli ...
dobra ilustracija za to, da je zadeva smiselna je to, da se ti vsi smejejo (nikoli se videli zadeve), potem pa sluzis z njo (ocitno je bila koristna).... ja, in če bi jaz bil šef Samsunga, bi na svojem smartphonu stranice zaščitenega na novo izumljenega pravokotnika rahlo ukrivil, pa se naj Apple z licenčnino za svoj izum lepo jebe ...
In smartphone, kot ga je zastavil apple je dejansko bil to.
P.S.: če je "vsebina" smartphona ukradena, naj Apple zaščiti vsebino, geometrijske like pa naj pustijo geometriji ...
[najobj]Hja, ocitno so ugotovili da je appleova zasnova boljsa od vsega, kar lahko "ukrivijo" oni.
> [bc123a]
> > [najobj]
> > ... ja, zato pa sem zgoraj napisal, da je Apple mogoče dobil genialno idejo za nove milijarde, ker nisem jaz, ampak je Apple dovolj velik, da "dokaže" karkoli ...
> dobra ilustracija za to, da je zadeva smiselna je to, da se ti vsi smejejo (nikoli se videli zadeve), potem pa sluzis z njo (ocitno je bila koristna).
>
> In smartphone, kot ga je zastavil apple je dejansko bil to.
... ja, in če bi jaz bil šef Samsunga, bi na svojem smartphonu stranice zaščitenega na novo izumljenega pravokotnika rahlo ukrivil, pa se naj Apple z licenčnino za svoj izum lepo jebe ...
sporočil: 5.775
Vprašaj ga KAJ je on oblikoval, kar je bilo pohvaljeno v svetu.
Pljuvat dosežke drugih je lahko, ustvarjat nove stvari pa je
popolnoma nekaj drugega.
Dvomim da dobiš odgovor. On sedi v topli javni službici in čaka penzijo. Plača se pojavi na bankomatu. Life is easy.
Dvomim da dobiš odgovor. On sedi v topli javni službici in čaka penzijo. Plača se pojavi na bankomatu. Life is easy.
[PyotrNovak]... čuj, sicer mene nisi nič vprašal, ampak tukaj forum.finance.si/?m=...517&single sem včeraj jaz "oblikoval" krog, podobno kot je Apple "oblikoval" pravokotnik ... khmm, da pa jaz nisem Apple in da tega ne morem patentirat, pa je verjetno jasno tudi tebi, čeprav te po priloženem sodeč rahlo jebe funkcionalna nepismenost ...
Vprašaj ga KAJ je on oblikoval, kar je bilo pohvaljeno v svetu. Pljuvat dosežke drugih je lahko, ustvarjat nove stvari pa je popolnoma nekaj drugega.
KAJ si oblikoval, kar je bilo pohvaljeno v svetu? Na katermkoli
področju sodiš po desežkih v zgornji 1% v svetu?
Zadnja sprememba: najobj 10.09.2016 13:51
[PyotrNovak]... čuj, sicer sem počaščen, da me primerjaš s takšno multinacionalko, kot je Apple, ampak kaj pa je boljši "oblikovalski izum" od kroga kot oblike avtomobilskega kolesa, ki ga za razliko od Applovega pravokotnika ni še noben patentiral, jaz pa ga ne morem, ker nisem tako močan kot Apple, da bi patentiral za avtomobilsko kolo samoumevni geometrijski lik ...
KAJ si oblikoval, kar je bilo pohvaljeno v svetu? Na katermkoli področju sodiš po desežkih v zgornji 1% v svetu?
P.S.: če bi Apple proizvajal televizije, bi garantirano patentiral genialno idejo za pravokotno obliko TV ekranov in ker se prej noben proizvajalec samoumevne pravokotne oblike TV ekranov ni spomnil patentirat, bi Apple s pomočjo ameriških sodišč onemogočil vso konkurenco ... evo, in zdaj samo upam, da razumeš, o čem že ves čas govorim in v čem je absurdnost Applove "intelektualne lastnine" nad genialnim oblikovalnim (WTF?) dosežkom svojih pravokotnih smartphonov, s katerim je s pomočjo ameriških sodišč onemogočil svojo konkurenco v Ameriki ...
Prav imaš! Nexus je prav čuden v obliki piramide. Prokleti Applovi
patenti!
www.google.com/nexus/
www.google.com/nexus/
Zadnja sprememba: najobj 12.09.2016 09:35
[PyotrNovak]... evo, to siol.net/digisvet/no...ost-393791 pa se zgodi, ko nočeš plačati davkov tistim, ki so ti pomagali pri dobičku ...
Prav imaš! Nexus je prav čuden v obliki piramide. Prokleti Applovi patenti!
www.google.com/nexus/
P.S.: "Kot so sporočili iz ameriškega patentnega urada, Apple za oblikovanje pametnega telefona iPhone 3G pred leti sicer sploh ne bi smel dobiti patenta. Zaščititi je namreč želel zelo splošen dizajn, ki ga je v času trajanja patenta uporabilo (in s tem kršilo domnevno Applovo pravico do oblike telefona) precej tekmecev jabolčnega podjetja." o genialnosti patentov Applovih oblikovalcev med drugim piše v linku, ker sem opazil, da nalimanih člankov ne bereš ...
[PyotrNovak]... evo, ko sem to forum.finance.si/?m=...883&single , forum.finance.si/?m=...886&single prebral, sem se na tebe spomnil ...
KAJ si oblikoval, kar je bilo pohvaljeno v svetu? Na katermkoli področju sodiš po desežkih v zgornji 1% v svetu?