Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Sodniški novi razred
sporočil: 7
Če navedeno na sodišču doživlja aktualni ustavni sodnik in hkrati
tudi sodnik z dolgoletno preteklo in bodočo prakso v rednem
sodstvu, potem se toliko lažje razume, kako slovenski pravosodni
sistem "tretira" (kot insekte) ostale pravne subjekte, ki niso del
"Novega razreda" oziroma ki mu ne nudijo podpore in takšnih oz.
drugačnih uslug.
Glede korupcije v slovenskem sodstvu (in tudi pravosodju) pa je ustavni sodnik Jan Zobec spregledal najbolj razprostranjen in tudi najbolj maligen vidik korupcije v Sloveniji, t.j. zagotavljanje služb otrokom, vnukom in ostalim bližnjim sorodnikom znotraj sistema državnih in paradržavnih podjetij in ustanov, javnega sektorja, oligopolnih/monpoliziranih delodajalcev in nenazadnje podjetij, ki na račun državljanov parazitirajo našo državo. Predavanja, lišpanje javne podobe posameznih funkcionarjev, toleriranje zabitosti in/ali lenobe posameznih pravosodnih funkcionarjev, ipd., so v primerjavi s sistemom zagotavljanja zaposlitev dobesedno kaplja v slovenskem korupcijskem morju.
Glede korupcije v slovenskem sodstvu (in tudi pravosodju) pa je ustavni sodnik Jan Zobec spregledal najbolj razprostranjen in tudi najbolj maligen vidik korupcije v Sloveniji, t.j. zagotavljanje služb otrokom, vnukom in ostalim bližnjim sorodnikom znotraj sistema državnih in paradržavnih podjetij in ustanov, javnega sektorja, oligopolnih/monpoliziranih delodajalcev in nenazadnje podjetij, ki na račun državljanov parazitirajo našo državo. Predavanja, lišpanje javne podobe posameznih funkcionarjev, toleriranje zabitosti in/ali lenobe posameznih pravosodnih funkcionarjev, ipd., so v primerjavi s sistemom zagotavljanja zaposlitev dobesedno kaplja v slovenskem korupcijskem morju.
sporočil: 963
Spoštovan g. Jan Zobec.
Slovenska sodiša so en takšen "shit", da si zamislit ne morete - še posebej na področju davčnega prava. Ko sem bil 2 x pozvan kot priča, so se obnašali do mene, kot da sem kriminalec - da ne začenjam z rentgenom, pospravljanje telefona v omarce pri varnostniku, uro in več čakanja, da bom poklican v dvorano - seveda so zamujali. Ko sem želel pri varnostniku doseči, da mi izda "potrdilo", da sem se odzval na zaslišanje in da sem odšel, ko nisem bil pozvan kot priča več kot uro po mojem terminu za zaslišanje, se je šele začela komedija ... Ko bereš poziv priči, da te bodo privedli in kaj še vem kaj drugega - kot v srednjem veku.
Raje ne nadaljujem s tožilci, ki kot krvosesi obravnavajo določene obdolžence ... ko sem tožilko 3 x "zrušil" po strokovni plati (kot priča), se je šele začela komedija .. tožilka vpije v sodni dvorani itd.
Skratka ... slovensko sodstvo ni en velik shit. Je eno čisto SRANJE. Zato - če se le da - 100 km vstran od slovenskih sodišč.
Slovenska sodiša so en takšen "shit", da si zamislit ne morete - še posebej na področju davčnega prava. Ko sem bil 2 x pozvan kot priča, so se obnašali do mene, kot da sem kriminalec - da ne začenjam z rentgenom, pospravljanje telefona v omarce pri varnostniku, uro in več čakanja, da bom poklican v dvorano - seveda so zamujali. Ko sem želel pri varnostniku doseči, da mi izda "potrdilo", da sem se odzval na zaslišanje in da sem odšel, ko nisem bil pozvan kot priča več kot uro po mojem terminu za zaslišanje, se je šele začela komedija ... Ko bereš poziv priči, da te bodo privedli in kaj še vem kaj drugega - kot v srednjem veku.
Raje ne nadaljujem s tožilci, ki kot krvosesi obravnavajo določene obdolžence ... ko sem tožilko 3 x "zrušil" po strokovni plati (kot priča), se je šele začela komedija .. tožilka vpije v sodni dvorani itd.
Skratka ... slovensko sodstvo ni en velik shit. Je eno čisto SRANJE. Zato - če se le da - 100 km vstran od slovenskih sodišč.
sporočil: 4.080
Kaj ni tole čisto običajno birokratsko? Pač, obisk ni bil podprt z
ustreznimi pravilniki in akti. In nihče ni bil zadolžen za
izvedbo.
Pa ne le javno-upravno birokratsko. Točno tako vedenje je mogoče najti tudi v velikih državnih podjetjih. Sem že doživel na svoji koži, ko sem nekoč želel predstaviti en pozitiven primer neke rešitve na eni strokovni konferenci. Jasno so rekli: NE.
Brez nekega razloga in utemeljitve. Pa celo slaba reklama je boljša kot nič reklame, pravijo.
Pa ne le javno-upravno birokratsko. Točno tako vedenje je mogoče najti tudi v velikih državnih podjetjih. Sem že doživel na svoji koži, ko sem nekoč želel predstaviti en pozitiven primer neke rešitve na eni strokovni konferenci. Jasno so rekli: NE.
Brez nekega razloga in utemeljitve. Pa celo slaba reklama je boljša kot nič reklame, pravijo.
sporočil: 9.208
Zadnja sprememba: FIN-379669 22.08.2016 14:14
Čestitke za pogumno nastavljanje ogledala slovenskemu sodstvu, v
katerem pa le ni vse tako slabo.Po mojem laičnem vedenju 1/3 sodnikov dela primerno svojemu statusu in poklicu, 1/3 recimo malo pod povprečjem, 1/3 sodnikov pa je etično in strokovno pod vsakim nivojem in bi morali nogo dobiti takoj.
Problem slovenskega sodstva je, da se zaradi sistema "roka roko umije" (tudi klanovstvo) ne zna sam znotraj sebe čistiti in celo slaba jabolka napredujejo po lestvici navzgor.
Vse pa se žal začne in konča pri Vrhovnem sodišču, ki je precej podpovprečno in 40% sodnikov je interesno in osebno sprtih med seboj. Hja, precej politike je tam. Žal.
sporočil: 30.415
Lepa predstavitev Orwellove Sodniške Živalske farme. Tudi na
sodniški farmi kot na Orwellovi poteka boj za oblast med Debelinkom
in Napoleonom. Napoleon je prašič, ki je sedanji vodja Sodniške
Živalske farme, Debelinko, ki ni debel, je prašič, ki ideološki
sovraži Napoleona in bi želel biti vodja ...kakor koli, vse poteka
znotraj privilegiranih sodniških prašičev, ki so skupaj z drugimi
deli javnega sektorja (štruklji, kuštrini, ščernjaviči) uzurpirali
oblasti in napodili delovnega človeka iz zasebnega gospodarstva z
oblasti. Na živalski farmi imajo prašiči moč in npr. psi so
podrejeni, kot policijaji, varuhi reda. Konji iz zasebnega
gospodarstva nimajo nobenih posebnih pooblastil, vendar so delavni
in dobrosrčni. Upajmo le, da bomo ljudje na naslednjih volitvah
ponovno osvojili oblast.
sporočil: 4.362
"Namesto polemike o strokovnih argumentih je bil napravljen preskok
na politično raven, na raven politične lojalnosti in zavezanosti
ter hvaležnosti Moči, ki ti je omogočila visok položaj v sodniški
hierarhiji."
Nič čudnega ni, da je tako, kot zgoraj piše.
Celotno pravosodje izhaja iz preprostega dejstva, da je služenje Partiji (Jan jo ljubkovalno imenuje Moč) in zavarovanje njenih interesov osnovna naloga pravosodnega sistema. Koga boš pa varoval, če ne vsevedno Avantgardo?
Za tekovine gre, ne za pravico oziroma za zavarovanje zakonitosti!
Ravno zato pravosodje vestno varuje Partijo pred zakonitostjo, ne varuje pa zakonitosti pred Partijo - dejte si že enkrat zapomnit prioritete, da ne bo treba vsak drugi dan odkrivat tople vode v naši Hudi jami...
Nič čudnega ni, da je tako, kot zgoraj piše.
Celotno pravosodje izhaja iz preprostega dejstva, da je služenje Partiji (Jan jo ljubkovalno imenuje Moč) in zavarovanje njenih interesov osnovna naloga pravosodnega sistema. Koga boš pa varoval, če ne vsevedno Avantgardo?
Za tekovine gre, ne za pravico oziroma za zavarovanje zakonitosti!
Ravno zato pravosodje vestno varuje Partijo pred zakonitostjo, ne varuje pa zakonitosti pred Partijo - dejte si že enkrat zapomnit prioritete, da ne bo treba vsak drugi dan odkrivat tople vode v naši Hudi jami...
sporočil: 106
Zadnja sprememba: koperoktober 22.08.2016 14:52
Beda, beda na celi črti.Beda zaradi tega, kar je opisano v prvem delu članka - stanje sodstva. Beda zaradi dogodka na sodišču - vunbacitelji. Beda, ker ne vemo, da je potrebno zasebne obiske najaviti - cvet slovenskega sodstva. Beda, ker sedaj peremo zamere v medijih. In BEDA, ker ne poznamo kraja v Sloveniji kamor bi si šli odpočit po "škandaloznem" dogodku.
Res se prav trudimo predstaviti našo nestrokovnost, nerodnost, neresnost in nepoznavanje.
BEDA.
LP Primož
sporočil: 1.493
Zadnja sprememba: anon-275629 22.08.2016 15:07
Jah, kar se tiče upoštevanja meritokracije je ta država še vedno v
času plemenskih zvez! In kar je še najhuje - omogočanje upoštevanja
plemenskih zvez omogoča veljavna zakonodaja.
sporočil: 55
Jan Zobec je odkril le vrh ledene gore. Kje je še vsa režimska
policija, režimska tožilstva in ostali organi pregona. Vse je tako
zavoženo, obenem pa medsebojno povezano z večplastnimi povezavami,
da deluje kot mafija v državi. Kdor tej mafiji stopi na rep - ta je
odpisan, dobesedno. On in njegovA DRUŽINA. Organi pregona se v
mafijskem stilu (nekatere mafije so celo bolj civilizirane)
spravijo najprej na njega, nato na njegovo družino, otroke. Za
zlorabo položaja pa so na koncu še pohvaljeni in nagrajeni.
sporočil: 386
Ampak nekaj me pa moti v sicer odličnem članku! Zakaj
podpredsednice ne imenujete z imenom in priimkom? Menda ima
ljubljansko okrožno sodišče dve podpredsednici; katera je tista
tagrda? Ali se bojite, da vas bo tožila?!
sporočil: 730
»Kako si vendar drznem kritično pisati o sodstvu, ko pa sem vendar
v tem podsistemu dosegel vse, kar je v njem praktično mogoče
doseči«
S tem stavkom je prvi mož slovenskega sodstva povedal vse. Dokaz da riba vedno smrdi pri glavi. Enako velja tudi za tožilstvo in Fišerja.
S tem stavkom je prvi mož slovenskega sodstva povedal vse. Dokaz da riba vedno smrdi pri glavi. Enako velja tudi za tožilstvo in Fišerja.
sporočil: 790
Zadnja sprememba: anon-203614 22.08.2016 19:08
[slovenec30]Glej drugo vrsto partnerjev. www.rppp.si/sl/pravniki/ Priimki kaj znani?
...
Glede korupcije v slovenskem sodstvu (in tudi pravosodju) pa je ustavni sodnik Jan Zobec spregledal najbolj razprostranjen in tudi najbolj maligen vidik korupcije v Sloveniji, t.j. zagotavljanje služb otrokom, vnukom in ostalim bližnjim sorodnikom znotraj sistema državnih in paradržavnih podjetij in ustanov, javnega sektorja, oligopolnih/monpoliziranih delodajalcev in nenazadnje podjetij, ki na račun državljanov parazitirajo našo državo.
Nova ustavna sodnica Špelca Mežnar je hči šefice državnotožilskega sveta, upokojene vrhovne državne tožilke www.pressreader.com/...9599580911 V preteklosti je kot odvetnica (odvetniška kandidatka?) delala v pisarni Čeferin (siol.net/novice/slov...ev-421654)
sporočil: 2.392
Ni mi dano razumeti, a pravo izhaja iz besed pravica , poštenje ali
kaj drugega in kaj sploh to pomeni ter na čem temelji?
Hvala.
Hvala.
sporočil: 33
čas vnosa: 22.08.16 20:00
Zelo preprosto tudi ostali državljani, si v trenutku ko bi si pač
to zaželeli ne bi mogli ogledati navedenega. To je pač
nespoštovanje pravil, ki veljajo za vse, varnostna služba na
Tavčarjevi pa jih je bila samo in zgolj dolžna upoštevati in
izvajati. Zgleda da G, Zobec pač meni drugače, očitno misli, da
funkcija ustavnega sodnika omogoča, da lahko vkoraka kamor hoče in
počne kar se mu v tistem trenutku zdi pomembno in to je problem te
družbe.
sporočil: 790
[kanusko]Se lahko strinjam, vendar nisem komentiral tega/odgovarjal na to.
Zelo preprosto tudi ostali državljani, si v trenutku ko bi si pač to zaželeli ne bi mogli ogledati navedenega. To je pač nespoštovanje pravil, ki veljajo za vse, varnostna služba na Tavčarjevi pa jih je bila samo in zgolj dolžna upoštevati in izvajati. Zgleda da G, Zobec pač meni drugače, očitno misli, da funkcija ustavnega sodnika omogoča, da lahko vkoraka kamor hoče in počne kar se mu v tistem trenutku zdi pomembno in to je problem te družbe.
sporočil: 4.362
[Kanzon]
Ni mi dano razumeti, a pravo izhaja iz besed pravica , poštenje ali kaj drugega in kaj sploh to pomeni ter na čem temelji?
Hvala.
Dragi Kanzon, "naše pravo" izhaja direktno iz Partije, tako kakor udba, mediji, šolstvo, zdravstvo, državna uprava, upokojenci, vse do gasilcev, lovske družine in ribičije v najbolj zakotni vasici. Vse to je nastalo z določenim smotrom, ki je znan in je bil že davno velikokrat pojasnjen, ampak...
Žal mi je, da moram to napisati, ampak v svojih za učenje najboljših letih bi morali bolj vestno in zbrano brati zgodovino: najprej ono od VKP(b), od koder so se o prihodu na oblast in večnem obstanku na njej učili naši vrhovni partijci in njihovi komisarji, nato pa še debele špehe partijskih kongresov in uradno partijsko zgodovino.
Seveda je to težko, skoraj nemogoče brati, ampak treba se je žrtvovati za blagor domovine, a ne? Če spregledate leporečje in puhlice in uporabite malo kmečke logike, zveste popolnoma vse: čemu je recimo sodstvo - ali mediji, ali šolstvo, karkoli hočete - namenjeno, kdaj je nastalo, kateri tovariši so ga vodili in kako se je skrbno razvijalo v to, kar imamo danes, ko so tovariši sicer drugi, nameni in cilji pa - ne se zmotit - še vedno eni in isti! In ne bodo se spremenili, gotovo ne, pa naj demokracija po parlamentu naklada in blodi kar hoče!
Hitro vam postane jasno, da drugače ne more biti - to vam pove ona kmečka logika, pa tudi tov. Dolanc je na to temo imel preroško besedo.
Nobenih domačih disidentov vam ni treba brati, nobene prepovedane literature, nobenih sumljivih revij iz tujine, niti Reporterja vam ni treba listati. To je to in popolnoma zadostuje.
No, in kaj je potem rezultat? Da sicer vse veste, da vse razumete, pa "nam" nič ne morete, jasno!
Jan je lepo opisal, kako so v sodni palači pometali z njim in njegovima tujima gostjama. Vsi trije so bili neverjetno poučno sprejeti: v petih minutah so se o našem sodstvu naučili več kot bi jim lahko predstavilo še tako dolgo, široko in globoko predavanje! Zdaj vsi trije dobro razumejo, za kaj gre v skrivnostni podalpski deželici - in to je bil namen obiska, a ne?
To je Slovenija, tu je naš dom, tu smo doma...
sporočil: 2.392
Hvala za izčrpen odgovor,nisem mislil "našega prava"ampak pravo
nasploh.
Seveda brez politike tu ne gre,gošarji so zmagali in njihovi potomci zmagujejo naprej,izgleda da je takšna volja ljudstva.
Ocene iz psihoanalize in psihiatrije tukaj nimajo kaj dosti veljave,tako pač je.Vse je vzročno pogojeno,če to razumeš ti je lažje in dan je lep.
A ja, še enkrat o tistem klošarju iz Ljubljane,ki ga ne bom pozabil,pravi takole:
življenju se smejim v obraz,dobesedno v obraz.
Seveda brez politike tu ne gre,gošarji so zmagali in njihovi potomci zmagujejo naprej,izgleda da je takšna volja ljudstva.
Ocene iz psihoanalize in psihiatrije tukaj nimajo kaj dosti veljave,tako pač je.Vse je vzročno pogojeno,če to razumeš ti je lažje in dan je lep.
A ja, še enkrat o tistem klošarju iz Ljubljane,ki ga ne bom pozabil,pravi takole:
življenju se smejim v obraz,dobesedno v obraz.
sporočil: 2.339
Zadnja sprememba: anon-268539 23.08.2016 08:24
[koperoktober]Najaviti? Ni bil na "turističnem" obisku kdorkoli in niti po posredovanju pri kolegici ni bilo dosti bolje. Sodna stavba vendar ni zapor.
Beda, beda na celi črti.
Beda zaradi tega, kar je opisano v prvem delu članka - stanje sodstva. Beda zaradi dogodka na sodišču - vunbacitelji. Beda, ker ne vemo, da je potrebno zasebne obiske najaviti - cvet slovenskega sodstva.
"Beda, ker sedaj peremo zamere v medijih."
Tako je tudi prav, kajti sicer nekateri težko razumejo.
"In BEDA, ker ne poznamo kraja v Sloveniji kamor bi si šli odpočit po "škandaloznem" dogodku."
Kam so šli, je njihova stvar, ne stvar kvazi domoljubja.
Res se prav trudimo predstaviti našo nestrokovnost, nerodnost, neresnost in nepoznavanje.
BEDA.
LP Primož
sporočil: 33.171
Zadnja sprememba: najobj 23.08.2016 09:48
... Imeli sta poseben, enkraten privilegij doživeti nekaj, česar
v civiliziranem in tudi polciviliziranem svetu dandanašnji ni več
mogoče doživeti. ...... ja, seveda tega v civiliziranem in tudi polciviliziranem svetu dandanašnji ni več mogoče doživeti, ker se zaradi njihovih "običajev" v Ameriki že od nekdaj, v Nemčiji pa šele od nedavno po sodnih dvoranah lahko prosto sprehaja vsak, ki se mu to zljubi in ima pet minut časa ...
P.S.: ker smo iz opevane Amerike očitno uvozili vse "najboljše", temu www.rtvslo.si/crna-k...sti/400949 podobne tragedije tudi pri nas kmalu ne bodo več nič posebnega in si bo naduvani sodnik še zelo želel, da bi ob vsakem njemu podobnem "vsiljivcu" stal varnostnik, ki bo mrko, strogo, neprijazno, sovražno bedel nad slehernim njegovim gibom ... aja, pa da me ne bi zdaj kako budalo slučajno naštartalo, češ da zagovarjam "tekovine", ker moj komentar nima prav nobene zveze s političnim prepričanjem Zobca, ki podobno kot je včasih znani "borec" proti komunizmu Danilo Slivnik kot član CK ZKS komunizem rušil od znotraj, tudi vrli Jan kot "večni" sodnik očitno slovensko sodstvo tudi ruši od znotraj ... khmm, ampak ima moj komentar zvezo z zloglasnimi "vezami in poznanstvi", ki jih je sodnik Zobec iskal in jih je našel pri popljuvani podpredsednici Vrhovnega sodišča RS, pa se tega v svoji vzvišeni sodniški naduvanosti sploh ne zaveda, ker se je o tem potrudil napisati članek na Financah ...
sporočil: 10.224
[kanusko]Če bi veljal tvoj izgovor, so naredili napako, ko so jih nejevolno spustili noter.
Zelo preprosto tudi ostali državljani, si v trenutku ko bi si pač to zaželeli ne bi mogli ogledati navedenega.
Nič ne pomagajo tvoji izgovori.
sporočil: 12.861
MOČ omenjena v tekstu je politično korektno poimenovanje.
Pravilno je udbomafija, kučanova banda, komunisti in nasledniki, vzporedna ali globoka država, resnična oblast v Butalah, barabe, ki so zaslužne, da večina životari iz dneva v dan, hkrati pa zaslužni za nič dobrega, ker razen krasti in zajedati in srati in lagati ne znajo ničesar drugega.
Imajo pa srečo, da vladajo skrajno zabitemu ljudstvu, ki je državotvorno in nacionalno zavedno nekje na nivoju podsaharskih bantustanov in so ves čas pridno skrbeli, da se to ljudstvo ne bi izvilo iz tega zahojenega nivoja. Pobijali in uničevali so vse, ki niso bili iz njihovih komunajzarskih klanskih povezav in bi lahko ogrozili njihov večni oblastni primat. Vse v tej družbi, vse podsisteme in vse odnose so posilili, pohabili in izkrivili do nivoja popolne moralne in etične sprevrženosti, čez pa je tanek sloj navidezne civiliziranosti, da ne začnejo spet odkrito pobijati.
Edino okno v svobodo je bil začetek devetdesetih, ampak je kučan s prijatelji že takrat ves čas skrbel, da bi ga čimbolj priškrnil in ge je seveda tudi do konca zapahnil. Tiste tanke žarke svetlobe smo živeli še cela devetdeseta. Po 2008 je vseh iluzij nepreklicno konec.
Pravilno je udbomafija, kučanova banda, komunisti in nasledniki, vzporedna ali globoka država, resnična oblast v Butalah, barabe, ki so zaslužne, da večina životari iz dneva v dan, hkrati pa zaslužni za nič dobrega, ker razen krasti in zajedati in srati in lagati ne znajo ničesar drugega.
Imajo pa srečo, da vladajo skrajno zabitemu ljudstvu, ki je državotvorno in nacionalno zavedno nekje na nivoju podsaharskih bantustanov in so ves čas pridno skrbeli, da se to ljudstvo ne bi izvilo iz tega zahojenega nivoja. Pobijali in uničevali so vse, ki niso bili iz njihovih komunajzarskih klanskih povezav in bi lahko ogrozili njihov večni oblastni primat. Vse v tej družbi, vse podsisteme in vse odnose so posilili, pohabili in izkrivili do nivoja popolne moralne in etične sprevrženosti, čez pa je tanek sloj navidezne civiliziranosti, da ne začnejo spet odkrito pobijati.
Edino okno v svobodo je bil začetek devetdesetih, ampak je kučan s prijatelji že takrat ves čas skrbel, da bi ga čimbolj priškrnil in ge je seveda tudi do konca zapahnil. Tiste tanke žarke svetlobe smo živeli še cela devetdeseta. Po 2008 je vseh iluzij nepreklicno konec.
sporočil: 15
Če g. Zobec sugerira, da je "na visok položaj prišel na podlagi
svojega dela, meritokratskih meril", predvidevam, da so tudi ostali
sodniki, ki so na visokih položajih, prišli na te položaje na
podlagi svojega dela in meritokratskih meril.
V izogib zavajanju nas bralcev, bi od g. Zobca pričakoval, da bi pravilno citiral predsednika Vrhovnega sodišča RS. Sem "pogooglal" in našel govor predsednika VSRS na Dnevih slovenskega sodstva v katerem je glede članka g. Zobca "Mehki trebuh slovenskega sodstva" med ostalim navedel citiram: "V sistemu, v katerem je (g. Zobec) brez zaznavnega nasprotovanja deloval desetletja in dosegel največ, kar se je v njem doseči dalo, ni nikoli izrabil priložnosti in predlagal načina izboljšanja njegovega delovanja."
Zgolj še to: zdi se mi, da je "preskok na politično raven" storil ustavni sodnik g. Zobec (www.politikis.si/?p=10728) in tudi njegova žena (siol.net/novice/slov...ntira-897)
V izogib zavajanju nas bralcev, bi od g. Zobca pričakoval, da bi pravilno citiral predsednika Vrhovnega sodišča RS. Sem "pogooglal" in našel govor predsednika VSRS na Dnevih slovenskega sodstva v katerem je glede članka g. Zobca "Mehki trebuh slovenskega sodstva" med ostalim navedel citiram: "V sistemu, v katerem je (g. Zobec) brez zaznavnega nasprotovanja deloval desetletja in dosegel največ, kar se je v njem doseči dalo, ni nikoli izrabil priložnosti in predlagal načina izboljšanja njegovega delovanja."
Zgolj še to: zdi se mi, da je "preskok na politično raven" storil ustavni sodnik g. Zobec (www.politikis.si/?p=10728) in tudi njegova žena (siol.net/novice/slov...ntira-897)
sporočil: 32
Zgolj še to: zdi se mi, da je "preskok na politično raven" storil
ustavni sodnik g. Zobec (www.politikis.si/?p=10728) in tudi njegova
žena (siol.net/novice/slov...ntira-897)
Seveda, strel v glavo je čisto politično dejanje, zgražanje ob tem pa še bolj.
sporočil: 10.224
[marijaalojzija]Omenjanje svinjarij iz časa komunizma, je prepovedano. Ti sodniki so s padcem komunizma postali pravi demokrati in absolutno pravični in pošteni.
sporočil: 11.068
[braco]To je načeloma sicer res, druga plat resnice pa je, da si ga ta ni upal tožiti zaradi razžalitve časti, kar bi v primeru, če bi si Zlobec to izjavo izmislil, stoprocentno tudi storil. Očitno je ta sporni stavek izrekel pred preveč pričami. Zato je "modro" ostal tiho.
Saj veste, v pravu velja, da je za svoje trditve potrebno predložiti dokaze...