20 min
Applov vstopni razred postaja bolj konkurenčen
50 min
Malezija: med vrtoglavimi nebotičniki, tropskimi gozdovi in rajskimi plažami
1 ura
Kako bo LPP z umetno inteligenco preverjal in uril voznike avtobusov
1 ura
Trump se ne da: zdaj prosi vrhovno sodišče, da mu dovoli odpustiti guvernerko Feda Liso Cook
1 ura
Varuh razkriva: prehranska veriga je boj za preživetje, sodelovanja ni!
1 ura
Iz Kampale nazaj v Zagreb – desetletje sprememb
2 uri
Kaj se zgodi s cenami, ko se v Ljubljani zgradi šest tisoč novih stanovanj? 1
2 uri
Deset točk pokojninske reforme: kdaj in kako v penzijo po novem 4
3 ure
Na kontejnerskem terminalu London Gateway bodo zgradili mali jedrski reaktor
4 ure
Po uvedbi 39-odstotnih carin za Švico: izvoz v ZDA avgusta glede na julij upadel za petino
4 ure
Rheinmetall prevzema Naval Vessels Lürssen in prihaja na Reko
4 ure
Kdo je ustvaril najboljši digitalni projekt leta? GoDigital 2025 išče zmagovalca, prijavite se! (Oglas)
4 ure
Predlog: hiše, zgrajene pred letom 2003, bodo dobile uporabno dovoljenje. A to ne bo povsem enostavno 1
4 ure
Avgusta rekorden izvoz redkih zemeljskih kovin iz Kitajske
4 ure
Vodnik po romunskem kapitalskem trgu: državna podjetja na borzo
5 ur
ANKETA Ali se vam zdi delnica Krke precenjena?
5 ur
Roche za 3,5 milijarde dolarjev kupuje ameriško biotehnološko podjetje 89bio
5 ur
Z leti iz Hamburga zna biti problem, letališču zmanjkuje goriva 1
5 ur
Nvidia bo v Intel vložila 5 milijard dolarjev; v načrtu skupen razvoj čipov
5 ur
Marjan Osvald ostaja na vrhu Svetovne poštne zveze

Strani: 1

crt sporočil: 28.343
[#2605570] 04.07.16 06:58
Odgovori   +    1
čeprav so se prejšnji mesec na Danskem po poročanju Bloomberga odločili, da ne želijo slediti načelu bail-in v evropskem reševanju bank, čeprav so bili prvi, ki so leta 2010 sprejeli ta okvir, temveč želijo prilagojena insolvenčna pravila.
Denmark’s financial regulator says it won’t abide by a key principle in Europe’s Bank Recovery and Resolution Directive as the nation carves out its own vision for how to tackle insolvencies.

While the BRRD was formulated with a view to letting smaller banks fail if they get into trouble, Denmark says it won’t allow that to happen.

www.bloomberg.com/ne...-in-trauma
anon-186196 sporočil: 2.052
[#2605645] 04.07.16 10:59
Odgovori   +    0
"2. Prejšnjo nedeljo, le tri dni po britanskem referendumu o članstvu v EU, so pri evropski komisiji Italiji odobrili, da sme uporabiti državna poroštva za zagotavljanje likvidnostne pomoči v bankah..."

v čem je fora teh državnih garancij? a jih je možno ponucat za nov atlante 2.0, ki naj bi bil nafilan samo z nplji?
[#2605653] 04.07.16 11:24 · odgovor na: anon-186196 (#2605645)
Odgovori   +    0
[mrkolice]
"2. Prejšnjo nedeljo, le tri dni po britanskem referendumu o članstvu v EU, so pri evropski komisiji Italiji odobrili, da sme uporabiti državna poroštva za zagotavljanje likvidnostne pomoči v bankah..."

v čem je fora teh državnih garancij? a jih je možno ponucat za nov atlante 2.0, ki naj bi bil nafilan samo z nplji?
To help stabilize the financial system, the Italian government earlier this year reached an agreement with the European Commission allowing banks to bundle their bad loans into securities for sale, while purchasing a state guarantee for the least-risky portion to make the debt more appealing to investors.

www.bloomberg.com/ne...-for-banks

to je od aprila... po moje to zgoraj ni cisto ista pasma.

nego, a ne bi ti raje sel nazaj v gozd :)
anon-186196 sporočil: 2.052
[#2605672] 04.07.16 12:33 · odgovor na: crt (#2605653)
Odgovori   +    0
ne me podit no :) tole z ita bankami me je mejčkn zaintrigiralo (ampak res čist mejčkn, kot kaplja malinovca v sod vode, majke mi :))

tale komentar sem najdu (1.7): www.ilfattoquotidian...i/2873262/

zadnji odstavek citira anso (originala nisem zvohal), in če sem prav razumel, pravi da ja, in da quaestio, ki fura atlante, načrtuje koriščenje tega mehanizma nekje v višini 5 milijard.

drugo vprašanje je, a si bo kakšna ita banka sploh upala poseči po teh državnih poroštvih, npr. za izdajo novih obveznic, zanje zna bit to zdravilo hujše od bolezni in lahko se uvalijo v strašna govna. bomo vidli...
[#2605675] 04.07.16 12:41 · odgovor na: anon-186196 (#2605672)
Odgovori   +    0
[mrkolice]
zadnji odstavek citira anso (originala nisem zvohal), in če sem prav razumel, pravi da ja, in da quaestio, ki fura atlante, načrtuje koriščenje tega mehanizma nekje v višini 5 milijard.
jaz sem imel v glavi od prej 4 (in imas prav, dejansko je 5), ampak v vsakem primeru je to bolj tko - za vzorec - "Italian Prime Minister Matteo Renzi is seeking to tackle an estimated 360 billion euros in soured loans"
alina sporočil: 160
[#2605685] 04.07.16 13:28 · odgovor na: crt (#2605653)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: alina 04.07.2016 13:36
Podrobnosti o 150-milijardnem načrtu možnih državnih poroštev za zagotavljanje likvidnosti ni, pravijo viri v Italiji, zato je vprašanje, kako se bo vse zavilo in odvilo.
Namreč, vlada bi želela banke dokapitalizirati (primer Vicenze je pokazal, da velikega navdušenja zasebnih vlagateljev ni), dokapitalizacije pa naj bi ta zadnji dogovor, ki je bil med Italijo in EK potrjen prejšnjo nedeljo, predvidoma ne omogočil.

Evropska pravila o vlogi države glede likvidnosti so malo bolj prosta (malo) kot evropska pravila glede kapitalskih injekcij za banke, ker za slednje veljajo pravila o sodelovanju zasebnikov (bail-in) pred državo.

Strani: 1