Strani: 1 ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... 16

macon sporočil: 12.861
[#2602760] 21.06.16 13:33 · odgovor na: anon-1670 (#2602753)
Odgovori   +    4
[Maj]
> [sreckos]
> > [macon]
> > > [Maj]
> > > Da se sploh upa oglasiti človek, ki je bil PET LET predsednik vlade in nas je v času vladanja vsaj za 20 let vrnil nazaj v preteklost.
> >
> > Maj, ti si v glavi v bitki na Neretvi in s tifusarji lezeš čez porušeni most. Tebe ni mogoče vrniti 20 let v preteklost.
> >
> > Janša vam bo kmalu vsem pokazal sredinec in se potem lahko požrete med sabo, Slovenija pa bo z vašimi nesposobnimi lopovskimi levičarji šla v tri krasne. Po mojem rabite prav to, ker si drugega kot še na zunaj opustošenje ne zaslužite, ker imate v glavah že vse opustošeno.
>
>
> Bravo, točno tako je!
> Take neumnosti in zmanipuliranosti kot v podalpju ne srečaš nikjer drugje na svetu!
> Maju bo spodrsnilo in bo v največji evforiji telebnil v mrzlo Neretvo...

Ko vam zmanjka argumentov pa začnete z žaljenjem in grožnjami...

Če nič drugega je janša že zaradi tega zastrupljanja medčloveških odnosov, naš daleč največji škodljivec.
Lopovu se reče lopov, to ni zastrupljanje medčloveških odnosov. Družba mora lopovstvo zmanjševati in izločati, drugače jo razžre.

Janša bo še par let v politiki, potem se bo poslovil in za razliko od kučana ne bo smetil do smrtne postelje. kučan mora smetiti, ker s tem ščiti kriminal. Gre za čisto druge sistemske in etične postavitve, ampak eni ste slepi in gluhi in trobite, kar so vam servirali režimski trobezljači.
anon-202494 sporočil: 2.309
[#2602761] 21.06.16 13:35 · odgovor na: crt (#2602708)
Odgovori   +    2
Zadnja sprememba: anon-202494 21.06.2016 13:49
[crt]
> [depersin]
> > [crt]
> > ti bi bil fantasticen za tiste case.
>
> Torej praviš, da bi v tistih časih državo obvaroval komunizma.

pravim, da bi bil glede na izkazana stalisca super za politkomisarja, ki isce in preganja sovraznike. majico katere partije bi imel, niti ni tako bistveno, tehnologija in logistika je tam tam. ce ti je lazje oziroma ti bolj ustreza, si predstavljaj, da bi v francovi spaniji - ki je politicno zelo sorodna zgodba povojni jugoslaviji vkljucno s se danes na pol odkritimi grobisci, se vedno trajajocimi zgodbami o preimenovanju ulic etc - preganjal komuniste.

ce menis, da je to super, saj gre za preganjanje komunistov in metode niso pomembne, potem - no saj.
Črt, saj ni treba nič drugega, kot uporabiti enake metode, kot so jih komunisti.

Moj sosed dr. znanosti mi je enkrat rekel, ko sva nekaj debatirala o povojnih pobojih "še premalo so jih".
macon sporočil: 12.861
[#2602762] 21.06.16 13:38 · odgovor na: Endimion (#2602755)
Odgovori   +    6
Zadnja sprememba: macon 21.06.2016 13:40
[Endimion]
Ok. Sprejmem tezo.

Ne samo da smo komunisti še danes tukaj. Čedalje več nas je. Skor vsi smo komunisti.

Ker si ljubitelj znanosti, in seveda se spoznaš na nove biološke raziskave, se boš strinjal da velja Darwinova teorija. Preživetje najboljših.

Ker se komunizem samo še krepi in ga je po Tvoje čedalje več, lahko iz tega izpeljeva tudi zaključek da je to potemtakem čisto uspešna stvar. It works. Sicer ne bi bila preživela, še manj pa krepila svojo moč.

Oziroma malce bolj brutalno. Si izumirajoča vrsta. Nekak tko k one želve na Galapagosu. Najprej pol leta išče godno samico in ko jo najde krepne od preveč hoje.. Pardon lezenja.

Oziroma dajva malce drugače. Ob vseh referendumih (Zadnji je ta o istospolnih partnerjih) je bil glavni argument da manjšina ne more vsilit svoje volje večini. Ok se strinjam. Ampak... Ker smo komunisti (ki smo to že po genetiki, kot pravijo nove biološke raziskave) v brutalni večini in se samo še krepimo, ter po vseh merljivih parametrih krepko prekašamo vas nekomuniste, se vprašam naslednje.

Kaj pravzaprav pizdite? Ste manjšina ki želi na vsak način izsilit in vsilit nekaj kar vam po vsebini ne pripada. Ker ste manjšina. Huda manjšina. Skratka ste Leonidas in njegovih 300 špartancev, mi pa smo oni silni perzijski jebeni steamroller.

Pazi se... Moj foter je del sistema. Ma v genih. Jaz tudi. Moj stric tudi. Stari woča je bil ta huj komunist... Zdele že mamo tvoj naslov in vemo kje delaš, kje dela žena in kam otroc v šolo hodijo.. Ne bit preveč glasen.. Saj veš UDBA svuda. A si sploh še upaš na cesto? V štacuno? Maš doma okna zaplankana z deskami namest fasade pa svinčeno oblogo da ti ne prisluškujejo? Ne skrbi. Znamo tudi to. Zadnjič me je poklical mali sivi pa naročil da naj zgleda kot nesreča.. Smo že imeli sestanek v naši Ljubljanski celici.. Ker nas komunistov ne bo noben jebal..

John Nash je rabil 50 let da se je otresel preganjavice.. In vseeno dobil Nobelovo za znanost. Tako da zate čisto brez upov vseeno nisem. Ni pa lahko...
Levajzarji ste že v večini ampak imate problem, da bi da "jebete ali da vam ne uđe". Vaši principi delovanja ne peljejo v razvoj in napredek razen za vrh piramide, vi bi pa množično radi materialne pridobiti zahodne civilizacije.

Negativna selekcija ne proizvaja presežkov, razumeš? Vodi v razkroj družbe.

Tako, da desna je right, leva je pa tisto kar je left. Prakse, ki to potrjuje, je kolikor hočeš.

Seveda so tudi pošteni levičarji, ki pridno delajo in prispevajo in bi radi bolj pravi socializem. Razni Eriki Breclji in to so tvoje želve z Galapagosa.
Endimion sporočil: 10.915
[#2602763] 21.06.16 13:40 · odgovor na: macon (#2602757)
Odgovori   +    3
U pizda zdaj si pa povedal.

Na vago si dal Dolfeta ki je pač v 3 letih uspel poradirat 90% židovske populacije v srednje evropi in Visarionoviča ki je potolkel 30 milijonov svojih? Eden na nacionalni osnovi drug na ideološki. In zločin enega naj ne bi bil enak zločinu drugega? Veš mrtvi so mrtvi. A so umrli zarad tega ker nimajo pravih genov (halo depersin) al pa ker so drugačnega ideološkega prepričanja, je povsem vseeno. Mrtvi so zarad norosti v obeh primerih. Dajat mrtve na vago.. Ne delaj tega.

Pa daj si please preberi Mein Kampf pa se poduči zakaj je moralo nekaj milijonov židov romov homoseksualcev tudi komunistov in drugih pod plin in potem v peč. Dachau je laufal od leta 1933. Ko ni blo nobene vojne. Mimogrede slovani so bili Untermensch. Slovenci mal manj ker smo kao meli nekaj arijskih genov.. Ah te biološke raziskave..
crt sporočil: 28.073
[#2602764] 21.06.16 13:43 · odgovor na: anon-202494 (#2602761)
Odgovori   +    2
[Breiva]
> [crt]
> > [depersin]
> > > [crt]
> > > ti bi bil fantasticen za tiste case.
> >
> > Torej praviš, da bi v tistih časih državo obvaroval komunizma.
>
> pravim, da bi bil glede na izkazana stalisca super za politkomisarja, ki isce in preganja sovraznike. majico katere partije bi imel, niti ni tako bistveno, tehnologija in logistika je tam tam. ce ti je lazje oziroma ti bolj ustreza, si predstavljaj, da bi v francovi spaniji - ki je politicno zelo sorodna zgodba povojni jugoslaviji vkljucno s se danes na pol odkritimi grobisci, se vedno trajajocimi zgodbami o preimenovanju ulic etc - preganjal komuniste.
>
> ce menis, da je to super, saj gre za preganjanje komunistov in metode niso pomembne, potem - no saj.

Črt, saj nii trebe nič drugega, kot uporabiti enake metode, kot so jih komunisti.
Moj sosed dr. znanosti mi je enkrat rekel ko sva nekaj debatirala o povojnih pobojih "še premalo so jih".
no, jaz govorim ravno o tem, da ce zacnes v velikem boju proti komunistom uporabljati take metode, kot so jih takrat komunisti, potem a) si nekje narobe zavil in b) je res smesno, ce se zraven se pridusas nad vsegliharji.

in ja,

- poznam tudi sam kaksne taksne, kot omenjas soseda, in to je skrajno zalostno.

- jasno mi je, da depersin kljub njegovi izpricani afiniteti do odstranjevanja politicnih zoprnikov in znanstveni utemeljitvi za ravnanje partije po vojni ni se nikogar ubil (upam vsaj).

kot ze pri maconu bi ob tem znova omenil za moje pojme res lepo formulirano mussomelijevo tablo na zidu.
FIN-454644 sporočil: 11.312
[#2602765] 21.06.16 13:43 · odgovor na: anon-184333 (#2602752)
Odgovori   +    0
Lej, ne zasledujem po parlamentu in ne trkam se po prsih. Mi gre pa ena Bratuskova na jetra. Mi je sla, mi gre in mi bo sla. Zato me je tudi sprovocirala tvoja njej naklonjena izjava, iz katere je mogoce razbrati, da je postena in pove, kar misli. Ona pove, kar misli, da ji bo koristilo. Zato tudi pravim, da so ji ponovno zacela rasti jajca. Mogoce bodo to ponovno opazili in ji dali funkcijo. Cim vecjo. Mogoce jo pa spet delajo.
[#2602768] 21.06.16 13:52 · odgovor na: anon-202494 (#2602761)
Odgovori   +    0
Ko si omenila "še premalo so jih" sem se spomnil dogodka iz rane mladosti.

Moja pokojna stara mama iz Trbovelj (evo še en dokaz da sm rdeč v pičku mater) je pred WWII delala kot služkinja v Zagrebu pri eni premožni židovski družini. Za plačilo je dobila ostanke od hrane ki jih je nesla domov in to so potem doma jedli, kar se pač ni porabilo, in nek drobiž od denarja. Ko je debata nanesla na Adolfa in holokavst, je samo rekla:

"Še premalo jih je potolkel"

Med vojno so te ženske kuhale in nosile v hosto partizanom. Tudi skrivale kakšnega doma. Deda je delal v rudniku (računovodja je bojda bil). In ker ni šel v partizane, je pač to da je za partizane delal od "doma" (kakega se je tut iz aresta zvleklo ker se ga je pač "nucalo" v rudniku) je to med informbirojem plačal z dvema letoma v luknji v Raši pri Labinu. A vsaj preživel je.

Zgodovina vsakega nas je mešana. Ni ne črna in ne bela.
[#2602771] 21.06.16 14:00 · odgovor na: crt (#2602764)
Odgovori   +    1
Pri čemer imaš težavo.

Ko začneš "pucati" in lustrirati se moraš najprej zmenit koga boš.

Skratka s šestilom moraš naredit bolj ali manj veliko krožnico.

In če je majhna pol se zgodi da "oh saj nismo nič naredli"

Če je velika v njo zavzameš one ki so kao tvoji. Glede na biološka dejstva...

Pol pa spet "Oh kurc tega pa nismo predvideli"
depersin sporočil: 10.224
[#2602773] 21.06.16 14:03 · odgovor na: Endimion (#2602755)
Odgovori   +    0
[Endimion]
Ne samo da smo komunisti še danes tukaj. Čedalje več nas je. Skor vsi smo komunisti.
K sreči to ni res. Zato je vse, kar si naflancal naprej zgolj še ena tvoja neumnost.
[#2602774] 21.06.16 14:04 · odgovor na: macon (#2602762)
Odgovori   +    3
Branje bilance stanja slovenske politike po angleško:

On the left, there's nothing right
On the right, there's nothing left
[#2602775] 21.06.16 14:05 · odgovor na: crt (#2602764)
Odgovori   +    4
[crt]
> [Breiva]
> > [crt]
> > > [depersin]
> > > > [crt]
> > > > ti bi bil fantasticen za tiste case.
> > >
> > > Torej praviš, da bi v tistih časih državo obvaroval komunizma.
> >
> > pravim, da bi bil glede na izkazana stalisca super za politkomisarja, ki isce in preganja sovraznike. majico katere partije bi imel, niti ni tako bistveno, tehnologija in logistika je tam tam. ce ti je lazje oziroma ti bolj ustreza, si predstavljaj, da bi v francovi spaniji - ki je politicno zelo sorodna zgodba povojni jugoslaviji vkljucno s se danes na pol odkritimi grobisci, se vedno trajajocimi zgodbami o preimenovanju ulic etc - preganjal komuniste.
> >
> > ce menis, da je to super, saj gre za preganjanje komunistov in metode niso pomembne, potem - no saj.
>
> Črt, saj nii trebe nič drugega, kot uporabiti enake metode, kot so jih komunisti.
> Moj sosed dr. znanosti mi je enkrat rekel ko sva nekaj debatirala o povojnih pobojih "še premalo so jih".

no, jaz govorim ravno o tem, da ce zacnes v velikem boju proti komunistom uporabljati take metode, kot so jih takrat komunisti, potem a) si nekje narobe zavil in b) je res smesno, ce se zraven se pridusas nad vsegliharji.

in ja,

- poznam tudi sam kaksne taksne, kot omenjas soseda, in to je skrajno zalostno.

- jasno mi je, da depersin kljub njegovi izpricani afiniteti do odstranjevanja politicnih zoprnikov in znanstveni utemeljitvi za ravnanje partije po vojni ni se nikogar ubil (upam vsaj).

kot ze pri maconu bi ob tem znova omenil za moje pojme res lepo formulirano mussomelijevo tablo na zidu.
Tisto, kar sem napisal o enakih metodah je bilo bolj zato, da jezim komunajzarje, kot pa zares.

O sosedu nisem hotel napisati več, ker bi ti takoj vedel oz našel, kdo je to, a tega nočem, ker to ni moj stil.Me je pa njegova izjava močno bolela in me boli še danes.

Jaz priznam, da sem bolj desno usmerjen, kot levo, nisem pa noben fanatik.

A to, kar režimski mediji počenjajo z Janšo. pa presega vse meje. Pravneverjetno je, da je Janša pri tem ostal še kolikor toliko normalen, vsakemu drugemu človeku bi se ob takem razčetverjanju že zmešalo. Zato mislim, da je normalno, da se Janša brani z vsem, kar mu je na razpolago.
[#2602776] 21.06.16 14:06 · odgovor na: macon (#2602762)
Odgovori   +    3
[macon]
Negativna selekcija ne proizvaja presežkov, razumeš? Vodi v razkroj družbe.
Preveč resno jemlješ Endimona, ker je proizvod negativne selekcije.
najobj sporočil: 32.707
[#2602777] 21.06.16 14:09 · odgovor na: Endimion (#2602768)
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: najobj 21.06.2016 14:17
[Endimion]
Ko si omenila "še premalo so jih" sem se spomnil dogodka iz rane mladosti.

Moja pokojna stara mama iz Trbovelj (evo še en dokaz da sm rdeč v pičku mater) je pred WWII delala kot služkinja v Zagrebu pri eni premožni židovski družini. Za plačilo je dobila ostanke od hrane ki jih je nesla domov in to so potem doma jedli, kar se pač ni porabilo, in nek drobiž od denarja. Ko je debata nanesla na Adolfa in holokavst, je samo rekla:

"Še premalo jih je potolkel"

Med vojno so te ženske kuhale in nosile v hosto partizanom. Tudi skrivale kakšnega doma. Deda je delal v rudniku (računovodja je bojda bil). In ker ni šel v partizane, je pač to da je za partizane delal od "doma" (kakega se je tut iz aresta zvleklo ker se ga je pač "nucalo" v rudniku) je to med informbirojem plačal z dvema letoma v luknji v Raši pri Labinu. A vsaj preživel je.

Zgodovina vsakega nas je mešana. Ni ne črna in ne bela.
... evo, zato pa je Janša spet potolkel rekord komentarjev na Financah ...

P.S.: ko me komunajzarji (= vsi ne SDS) s svojimi glupostmi razpizdijo, da si rečem, zdaj pa bom volil Janšata, me Janez s svojimi "izleti" v nikoli preteklo polpreteklo preteklost in z raznimi ovadbami za veleizdajo in podobnim sranjem vedno znova postavi na realna tla, kjer realnost pomeni, da mi en vsaj pusti dihat (= ne davit z zgodovino in ideologijo), drugi pa niti to ne ... khmm, če zdaj pozabim na ropanje, ki ga ni manj zaradi manjše želje, ampak ga je iz objektivnih razlogov zaradi manjše količine plena vedno manj ...
[#2602778] 21.06.16 14:10 · odgovor na: depersin (#2602773)
Odgovori   +    0
Ok. A lahko argument?

Mislim. Kako je lahko ta naša rdeča kislina tako močna kako lahko tako prevladuje še 25 let po razredčitvi s pluralnim političnim sistemom a.k.a. Demokracijo?

Če obstaja ona druga opcija. Ona boljša opcija, ki jo ima čedalje več ljudi rado.

Ko smo že pri biologiji in mal kemije...

Do leta 1990 smo imeli samo klorovodikovo kislino. Od takrat naprej pa imamo še žvepleno kislino.

Katerokol pogoltnem me bo požrlo od znotraj..

Pol se pa pejt....
[#2602780] 21.06.16 14:16 · odgovor na: Endimion (#2602763)
Odgovori   +    1
[Endimion]
A so umrli zarad tega ker nimajo pravih genov (halo depersin)
Vidim, da sem zadel žebljico na glavico. Ker me moraš povsod vlačiti.
al pa ker so drugačnega ideološkega prepričanja, je povsem vseeno.
Vidiš, ravno tukaj se motiš, ker narobe postavljaš vzroke in poslice.

Najprej je bila ideologija komunizma, zaradi katere so ljudje, ki so sledili tej ideologiji, naredili, kar so.
Enako je najprej nastal nacizem, potem so pa ljudje, ki so sledili ideologiji zakuhali 2. svetovno vojno itd...

Zato ne moreš metati vsega v isti koš. Preprečiti komunistu ali nacistu, da pride na oblast, je nekaj drugega, kot pa, če to preprečiš demokratu - še posebej, da se komunist ali nacist prebije na oblast.

Zato se s tvojim vsegliharstvom samo diskreditiraš.
[#2602781] 21.06.16 14:24 · odgovor na: crt (#2602764)
Odgovori   +    2
[crt]
Alternativa - nastavljanje drugega lica - pa pripelje ravno v te diktature.

V boju proti ISISu delujejo le iste metode - vojna in nasilje. Tudi Hitlerju se je bilo treba upreti z nasiljem.
[#2602783] 21.06.16 14:25 · odgovor na: najobj (#2602777)
Odgovori   +    3
Zadnja sprememba: anon-202494 21.06.2016 14:45
[najobj]
> [Endimion]
> Ko si omenila "še premalo so jih" sem se spomnil dogodka iz rane mladosti.
>
> Moja pokojna stara mama iz Trbovelj (evo še en dokaz da sm rdeč v pičku mater) je pred WWII delala kot služkinja v Zagrebu pri eni premožni židovski družini. Za plačilo je dobila ostanke od hrane ki jih je nesla domov in to so potem doma jedli, kar se pač ni porabilo, in nek drobiž od denarja. Ko je debata nanesla na Adolfa in holokavst, je samo rekla:
>
> "Še premalo jih je potolkel"
>
> Med vojno so te ženske kuhale in nosile v hosto partizanom. Tudi skrivale kakšnega doma. Deda je delal v rudniku (računovodja je bojda bil).
>
> Zgodovina vsakega nas je mešana. Ni ne črna in ne bela.

... evo, zato pa je Janša spet potolkel rekord na Financah ...

P.S.: ko me komunajzarji (= vsi ne SDS) s svojimi glupostmi razpizdijo, da si rečem, zdaj pa bom volil Janšata, me Janez s svojimi "izleti" v nikoli preteklo polpreteklo preteklost in z raznimi ovadbami za veleizdajo in podobnim sranjem vedno znova postavi na realna tla, kjer realnost pomeni, da mi en vsaj pusti dihat (= ne davit z zgodovino in ideologijo), drugi pa niti to ne ... khmm, če zdaj pozabim na ropanje, ki ga ni manj zaradi manjše želje, ampak ga je iz objektivnih razlogov vedno manj ...
Prvič,sem moški, mogoče bi bilo bolje, če bi moj nick popravil v Breivan, a ge ne bom, ker nekateri mislite da sem ženska in ste bolj nežni z menoj.

Jaz sem po rodu iz ene vasi blizu Brežic in od tam je pred WW2 veliko žensk delalo kot služkinje v Zagrebu, večina pri židovskih familijah. Ko so prihajale domov so s ponosom pripovedovale, da so služkinje pri bogati židovski familiji in da dobijo zastonj prvoklasne ponošene obleke, dobro plačo in dobro hrano. Naša soseda, ki je bila tudi služkinja v Zagrebu je dala po koncu vojne moji materi eno staro moško obleko, mati jo je raparala in druga soseda - šivilja je sešila iz tega blaga obleko zame, ki sem jo nosil pri birmi. Blago je bilo res izredne kvalitete, saj je to obleko nosil za birmo tudi moj brat, štiri leta pozneje.

Tako kvalitetne obleke oz. blaga nisi dobil v socializmu vse do okoli leta 1985. Jaz sem takrat že bil na Dunaju in tam si za tako kvalitetno obleko moral plačati najmanj 7.000.- šilingov (1.000.- DEM, oz. 500.- evrov).
[#2602784] 21.06.16 14:27 · odgovor na: depersin (#2602776)
Odgovori   +    1
A ja saj res... Geni pa to...

Endimion je produkt enega ateja ki je podjetnik od leta 1992, ter mame ki je do invalidske upokojitve (je epileptik) delala v nizozemski izpostavi ameriške korporacije (Coca cola).

Endimion je pri svojih 17 letih delal kot praktikant na ladji in šel v Afriko. Endimion je po šoli šel še mal na ladjo in dve leti delal za tujega ladjarja. Endimion je po končanem tehničnem faksu šel delat za privatnika v Ljubljani ki je svojo firmo uspešno zavozil. Endimion se je iz zgodbe sicer pravočasno evakuiral. Potem je Endimion delal v delniški družbi ki je imela 60 privat lastnikov. In zdaj bo delal za privatnika. Vmes je pridelal dva otroka eno ločitev in pol ene hiše. Zdej ma mačko. Ne mačka :) in v vsej zgodovini Endimion ni imel štipendije al česarkoli.

Endimion ma svoje položnice plačane, svoj denar zasluži na trgu, in ni ateja ki bi kaj dal. Je pa obilno dal ko je Endimion v šolo hodil. Hvala mu. Do hrane me je spravil. To pa je tudi namen.

Jaz sem produkt negativne selekcije?

Ampak ja saj vem. Stari foter je zamočil ker je umočil pa pol jeba ker je bil do leta 1954 član partije. Fuknili so ga ven ker je dal mojega fotra krstit...
[#2602786] 21.06.16 14:28 · odgovor na: Endimion (#2602784)
Odgovori   +    1
[Endimion]
A ja saj res...
Ko mačku stopiš na rep, zacvili.
bc123a sporočil: 48.253
[#2602788] 21.06.16 14:35 · odgovor na: macon (#2602757)
Odgovori   +    2
[macon]
Seveda drži, primerjaj koliko svojih ljudi je pobil Hitler in koliko Stalin. Fašisti se niso spravljali na družbene razrede svoje družbe ampak na "tuj" element. Rezultat je bil seveda pomor, ampak
jezus kristus.
bobek13 sporočil: 4.301
[#2602794] 21.06.16 14:43 · odgovor na: crt (#2602624)
Odgovori   +    0
ko smo gli pri lustnih analogijah, cisto btw a ves morda kateri pisatelj je primerjal izbiro na volitvah '68 med Nixonom in Humphreyem kot izbiro med toplim in hladnim drekom?

;-)

LpA
[#2602795] 21.06.16 14:46 · odgovor na: anon-202494 (#2602783)
Odgovori   +    2
Lej... Povedal sem ono kar je bilo meni povedano. Doživel onega časa nisem. Niti ga bi ne želel..

Želel sem povedat kako bolj ali manj sivi so lahko odtenki naše zgodovine ko jih poskušaš dat v celoto. Da jih nekako zaokrožiš. Na koncu dneva si pa danes Ti in tukaj. In lahko te zgodbe srkam vase lahko jih poskusim razumet. Ne morem jih pa živet. Take in drugačne. Progaste in pikaste. Bele in črne. Komunistične in domobranske/belogardistične. Kakršnekoli. So del vseh nas.

Če jaz denimo priznam da sem povečini iz komunističnih logov.. A sem to jaz? Al so to moji neki predniki? A me lahko nekdo sodi po tem kaj so bili počeli moji predniki al me bo sodil po mojih dejanjih? Ker...

Kar razumem od Depersinov in Maconov je v bistvu to bi bli morali potomci onih ki so delali sranje nekak odgovarjat za sranje svojih prednikov. Pa zakaj za Boga milega? Kaj je zdajšna generacija v bistvu zagrešila? Ma prav nič. A moram dat odpoved pa vzet ptroka iz vrtca? Kaj hudiča bi denimo jaz moral narest da bodo enkrat srečni? A je Igor Šoltes kaj kriv za zajebe Edvarda Kardelja?

Veš bojim se stanja če bomo nekoč prišli do točke kjer bomo preganjali sinove in hčere "kulakov". To smo že imeli. In ni se lepo končalo.
[#2602796] 21.06.16 14:50 · odgovor na: depersin (#2602786)
Odgovori   +    1
Ko te bom tožil zarad blatenja javno..bo cvilil še kdo drug...
anon-1670 sporočil: 14.712
[#2602797] 21.06.16 14:52 · odgovor na: depersin (#2602547)
Odgovori   +    0
[depersin]
> Ampak: Pahor, Bratuskova in Cerar so se veliko, veliko slabsi.

Itak. Da pa trije ne znajo popraviti tistega, kar očitajo JJ-u, da je zafural, morajo pa res biti nesposobni.
A nimamo celo en pregovor, da en norec lahko naredi več škode kot sto pametnih koristi.
[#2602798] 21.06.16 14:59 · odgovor na: anon-329788 (#2602579)
Odgovori   +    1
[inflacija123]
A ni to veleizdaja? :)
Po moje vsaj tako huda kot podpis deklaracije za mir.

Ampak, če se bomo ukvarjali samo s preteklosti nas bo prihodnost povozila.

Za Slovenijo bi bilo še najbolje, če bi enostavno sprejeli lustracijo prav vseh, ki so kadarkoli do danes imeli kakršnokoli javno funkcijo.

Nova generacija politikov mislim, da slabša od dosedanje zagotovo ne bi bila.
[#2602800] 21.06.16 15:01 · odgovor na: depersin (#2602551)
Odgovori   +    1
[depersin]
> [FrRoSt]
> Ta VLAK je že odpeljal. Tudi JJ se tega ne more dotakniti!?

Lustracija je še vedno možna, le ideološke potomce komunistov je treba dodati.
Vse, ki so kadarkoli do danes imeli kakršnokoli javno funkcijo.
[#2602801] 21.06.16 15:04 · odgovor na: Endimion (#2602796)
Odgovori   +    1
[Endimion]
Ko te bom tožil zarad blatenja javno..bo cvilil še kdo drug...
Torej že groziš... Nisem vedel, da si tako užaljen, ker te ne jemljem resno. To na sodišču ne deluje.
[#2602802] 21.06.16 15:05 · odgovor na: macon (#2602603)
Odgovori   +    1
[macon]
> [maiale]
> Prvo Janševo vlado sem si zapomnil po:
>
> - korenitem povečanju plač v javnem sektorju (t. i. Virantova reforma)
> - popolni odsotnosti kakršne koli privatizacije (ustavljena je bil celo privatizacija NLB, ki jo je začel rdeči LDS!!!)
> - masovnem povečanju denarja za socialistično državo - brezplačne malice za vse srednješolce, dodaten denar za vrtce, ...
> - ogromnem povečanju zaposlovanja v javnem sektorju - npr. nove vzgojiteljice v vrtcih itn.
> - ...
>
> Vsa ta Janševa vladavina torej bolj spominja na Venezuelo kot pa na Švico.

Jaz sem si jo pa zapomnil po

- vinjetah
- odpravi Bandljevih nalepk na avtih
- odpravi davka na izplačane plače

Kako prikladno, da si si zapomnil samo negativo.
A uvedbe 40% davka na ifije se pa ne spomniš...

Pa, da so davek na kapitalske dobičke podaljšali iz TREH na 25 let.
...
anon-184333 sporočil: 4.775
[#2602803] 21.06.16 15:10 · odgovor na: anon-202494 (#2602775)
Odgovori   +    4
Zadnja sprememba: anon-184333 21.06.2016 15:20
[Breiva] Pravneverjetno je, da je Janša pri tem ostal še kolikor toliko normalen, vsakemu drugemu človeku bi se ob takem razčetverjanju že zmešalo. Zato mislim, da je normalno, da se Janša brani z vsem, kar mu je na razpolago.
Kako naj se potem brani vdova pilota Tonija Merlka katere mladoletni otroci so po nepotrebnem izgubili očeta? S takimi lažmi, da se po nepotrebnem sestreljeni pilot Merlak ni dogovoril o prestopu se pa res ni treba braniti. Bi ti lahko svojim otrokom mirno pogledal v oči in jim prostodušno rekel, da si enim drugim otrokom po nepotrebnem dal ubiti očeta ? Najbrž bi jim to zamolčal tako kot rdečo preteklost.
[#2602804] 21.06.16 15:11 · odgovor na: depersin (#2602642)
Odgovori   +    2
[depersin]
> [kajote]
> "tudi tiste države, kjer nikoli ni in nikoli ne bo komandiral noben Janša"...
> to imaš rad a ne,... da te komandira....

Ne. Povedati je hotel, da tudi v Sloveniji nikoli ni komandiral Janša, saj niti desnica nikoli ni sama vladala, še manj pa SDS.

Kdo je zminiral reforme v letu 2004-2008? Desnica ne.
Levica ni organizirala referenduma s sloganom glasujte 4krat PROTI!
janša pa tak referendum je organiziral.
Že tu se lepo vidi, kdo je bil najbolj proti nujnim reformam....

Strani: 1 ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... 16