Izbrani forum: Borza
Izbrana tema: Korekcija - pripravimo se za vstop na trg
Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 115
Od Financ bi v kratkem pričakoval članek s seznamom nekaterih večjih podjetij, ki so minimalno izpostavljene do Kitajske in so v zadnjih dneh prav tako na razprodaji. :)
Si pa v vsakem primeru izpostavljen, ker tukaj ne moreš kupovati z USD / GBP in je tako EUR portfelj ves čas najbolj realen pokazatelj tvoje uspešnosti, kot je že omenil predhodnik.
Kot zanimivost, od vseh mega cap naftarjev se mi zdi, da je imel Ben van Beurden še najbolj optimističen zadnji conference call. ;)
Se splača poslušat :
cache.merchantcantos...efault.htm
:)
Hvala!
Ali imate kakšno slabo izkušnjo iz preteklega vlaganja?Seveda. Podvrgel sem čustvom in nepremišljeno izgubil nekaj kapitala. Pod 3% trenutnega portfelja. Vseeno draga šola, ki je rezultirala v precej dodatnega izobraževanja.
Allianz je že v osnovi zame bistveno manj tvegana zgodba. Nakupi okrog knjigovodske vrednosti so precej smiselni. Se pravi okrog cca 133 EUR. Moja odločitev tukaj bi bila precej enostavna, ker je moja povprečna nakupna cena Allianza bistveno pod trenutno knjigovodsko vrednostjo. Nizke obrestne mere (ECB + FED) zelo negativno vplivajo na poslovanje zavarovalnic, zato tudi trgujejo z discountom. Po dvigu obrestnih mer bodo dobički zavarovalnic poskočili. Marže bodo šle gor, skratka, tukaj moraš biti zraven preden se dvignejo obrestne mere.
Težko napišem unikatno formulo po kateri izbiram.
Nesmiselno se mi zdi čakati 5 let na 3% obrestne mere, ki niti ne pomenijo nujno borznega zloma. V tem času bom pobral vsaj 25% dividend na začetni vložek.
Idealno bi bilo seveda prodati na vrhu in kupiti na dnu, vendar je to vse prej kot enostavno opravilo.
www.investopedia.com...-rates.asp
- financials
- durable-goods manufacturers
- retailers
- travel-related stocks
- industrials
V DAX so zame le:
- Bayer
- Allianz
- Daimler
- Continental
- BASF
Danes je Hexensabbat! Previdno.
Saj bo šlo gor. Čez 10 let bomo višje, kot danes. Pozicionirajte se tako, da ne bo problem čakati. ;)
Vsak je načeloma svoje sreče kovač. Nekdo je v tem boljši, drugi slabši.
(med drugim so to tudi begunci)
Refugees may be Germany's 'next economic miracle', says Daimler boss
Glencore odpade, ker je premajhen, ne izplačuje več dividend. Nekaj, kar pade 77% v treh letih je pač za v smeti. Mogoče se poberejo, ne upam staviti na to s svojim denarjem.
Allianz SE
Aktie, ISIN DE0008404005, WKN 840400, ALV
Link:
e4e43573badd25bed685....30.16.pdf
[dafta]Pri taksnih zadevah nikoli ne ves, kako dalec segajo problemi, in ali ni skandal samo zunanji simptom vecjih organizacijskih in vodstvenih problemov.
Danes zjutraj dokupil Evotec. Tilen vam vw ni privlačen po tej ceni in hudem padcu?
Za pogled nazaj na podobno situacijo priporocam Tesco, ki je prakticno spet tam, kjer je bil najnizje po razkritju lanskega skandala - tistih 250 mio funtov overstatementa je bil samo simptom velikih problemov, ki jih je imel tesco ze ves cas in bo resevanje trajalo se nekaj casa.
Pri VW je tudi blagovna znamka, kot kaze ze mocno naceta. Verjetno se lahko poslovijo od branda "Das Auto" ki so ga kovali, ne vem, 10 let?