Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Pokončni čuvaji muzeja Evropa

Strani: 1 2

simona2 sporočil: 2.252
[#2550542] 21.09.15 11:24 · odgovor na: anon-330984 (#2550480)
Odgovori   +    2
pa kje je problem, saj je polno vsebine na voljo o beguncih, eni berejo economista, drugi finance, tretji - recimo tudi steinbuch - pa za svoj vir in razmišljanje jemljejo tale zgled dnevno.hr - drugi pa pač ne pressedan.hr/grejtes...vjere.html

vsak v skladu s svojimi preferencami, izobrazbo, stanjem duha; največji problem je, ko ni na voljo izbire - ampak tukaj izbira je - potem pa pogledaš, kaj je bolj verjetno - še enkrat - pressedan.hr/grejtes...vjere.html
novica sporočil: 5.397
[#2550545] 21.09.15 11:28 · odgovor na: anon-330984 (#2550541)
Odgovori   +    0
[FIN-557341]
> glede državnega porivanja orožja v roke in s tem povezane volje do vojskovanja, pa samo tale legendaren posnetek, Bahrudin pove vse: www.youtube.com/watc...ZVQ1Hbg7xY
> novica

Ja, ja, v glavnem, po tvojem mnenju je na naslednjem linku spomenik psihopatom: www.portalplus.si/10...anizacija/
glej, če se nočeva razumet, se pač ne bova razumela. ne blatim dosežkov ljudi, ki so se borili v preteklosti...pravim le, da se streljajo tisti, ki so v to pahnjeni in se temu ne morejo ognit. moji strici so se vsi, čisto vsi, streljali v vojni v bih, enega od očetovih bratov so zaklali kot psa...nihče med njimi ni psihopat in nihče med njimi ni velik patriot, samo niso imeli možnosti zbežat pred vpoklicem. če jih danse vprašaš, se vsem zdi idiotsko, da so se streljali, ampak njih ni nihče vprašal.
novica
anon-330984 sporočil: 476
[#2550546] 21.09.15 11:29 · odgovor na: simona2 (#2550542)
Odgovori   +    0
[simona2]
pa kje je problem, saj je polno vsebine na voljo o beguncih, eni berejo economista, drugi finance, tretji - recimo tudi steinbuch - pa za svoj vir in razmišljanje jemljejo tale zgled dnevno.hr - drugi pa pač ne pressedan.hr/grejtes...vjere.html

vsak v skladu s svojimi preferencami, izobrazbo, stanjem duha; največji problem je, ko ni na voljo izbire - ampak tukaj izbira je - potem pa pogledaš, kaj je bolj verjetno - še enkrat - pressedan.hr/grejtes...vjere.html
Odvisno, mogoče pa zgleda ne jemljemo iz virov ampak iz poznavanja zgodovine, če prav moram reči, da mi je razmišljanje iz vira: geopolitika.si/2015-...4-begunci/ zelo blizu. Tebi očitno ne! A je bila to pomoč Novici?
anon-11660 sporočil: 48.253
[#2550547] 21.09.15 11:31 · odgovor na: simona2 (#2550542)
Odgovori   +    4
Zadnja sprememba: anon-11660 21.09.2015 11:33
[simona2]
pa kje je problem, saj je polno vsebine na voljo o beguncih, eni berejo economista, drugi finance, tretji - recimo tudi steinbuch - pa za svoj vir in razmišljanje jemljejo tale zgled dnevno.hr
Nekateri berejo Eurostat. Zal je zate in za nekatere ostale novinarje to en tak tabloidni vir, a ne?

Sveta preproscina. Lacanovska (postmodernisticna) relativizacija.

Matematika pravi da je 1+1=2, ampak ce mi recemo da je 1+1=3 je pa tudi v redu, saj je nase mnenje enakovredno matematiki...
[#2550554] 21.09.15 11:38 · odgovor na: anon-330984 (#2550546)
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: simona2 21.09.2015 11:39
sem prebrala, perfidna reklama za assada in za ruse; poznavanje zgodovine - tiste, ki so jo napisali američani, baas, rusi, assad, maliki? -- veliko je kučanovih resnic -- mene kar zmrazi, ko poslušam plin in sirijo in interese in nastanek, ampak najbrž zato, ker sem bližje usa verziji (resnici, če hočeš) kot ruski... pa ker se spominjam govorov miloševića ...
[#2550555] 21.09.15 11:41 · odgovor na: anon-11660 (#2550547)
Odgovori   +    0
a si kliknil na link? hilarious - skoraj kot eurostat
[#2550558] 21.09.15 11:44 · odgovor na: simona2 (#2550554)
Odgovori   +    3
Zadnja sprememba: anon-330984 21.09.2015 11:45
[simona2]
sem prebrala, perfidna reklama za assada in za ruse; poznavanje zgodovine - tiste, ki so jo napisali američani, baas, rusi, assad, maliki? -- veliko je kučanovih resnic -- mene kar zmrazi, ko poslušam plin in sirijo in interese in nastanek, ampak najbrž zato, ker sem bližje usa verziji (resnici, če hočeš) kot ruski... pa ker se spominjam govorov miloševića ...
Zgodovino je vedno treba brati z distanco glede na avtorja, pa naj bo to Jožef Flavij (verjemi ni bil američan ali rus) ali pa nek Božo Repe. Verjetno pa je tudi zgodovina posameznih narodov napisana po okusu in nareku elit, ki jim vladajo pa naj bodo ameriačni ali rusi ali rimljani...

Podobno je treba brati časopisne članke,....
[#2550562] 21.09.15 11:46 · odgovor na: simona2 (#2550555)
Odgovori   +    3
Zadnja sprememba: anon-11660 21.09.2015 11:47
[simona2]
a si kliknil na link? hilarious - skoraj kot eurostat
In kje je tu kak argument? Nisem jaz tisti, ki eurostat (in frontex, in unchr, ki vsi dajejo dokaj fer statistike glede beguncev ki se NE ujemajo s tvojimi stalisci na temo) obravnava na enakem nivoju kot blodnje desnicarskih ksenofobov.

Jap, da sem te spet zacel brati, je bila napaka. Se opravicujem. Will fix it.
[#2550563] 21.09.15 11:48 · odgovor na: simona2 (#2550554)
Odgovori   +    6
Zadnja sprememba: anon-11660 21.09.2015 11:49
[simona2]
ni treba tako globoko.

spet fakti: dokler so gadafi, sadam in assad & fotr brutalizirali arabska plemena tam dol, ni bilo beguncev.

dovolj, da si clovek naredi lastne zakljucke, a ne?

ne brigajo me clovekove pravice sircev, ce je alternativa, da bodo kmalu ogrozene moje; komot zamenjam 100 mrtvih sircev pod assadom za enega mrtvega evropejca s strani ISISovih klavcev.
[#2550564] 21.09.15 11:53 · odgovor na: anon-11660 (#2550563)
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: anon-330984 21.09.2015 11:56

ni treba tako globoko.

spet fakti: dokler so gadafi, sadam in assad & fotr brutalizirali arabska plemena tam dol, ni bilo beguncev.

dovolj, da si clovek naredi lastne zakljucke, a ne?

ne brigajo me clovekove pravice sircev, ce je alternativa, da bodo kmalu ogrozene moje; komot zamenjam 100 mrtvih sircev pod assadom za enega mrtvega evropejca s strani ISISovih klavcev.
Simona: ker sem bližje usa verziji (resnici, če hočeš) kot ruski. - fakt, sadama so napadli, ker je imel kemično orožje, katerega pa "šit" niso našli...
[#2550586] 21.09.15 12:47 · odgovor na: simona2 (#2550554)
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: anon-330984 21.09.2015 13:02
ampak najbrž zato, ker sem bližje usa verziji (resnici, če hočeš)

- če dvakrat premislim, ali ti to res verjameš, da je US verzija resnica? Sveta preproščina... joj .. ali je to manipulacija????? če pa res tako misliš.....!!!!!
[#2550596] 21.09.15 13:09
Odgovori   +    0
za ženske :) kle so same ženske - pa ful so lepe
www.youtube.com/watc...1QoEQufKeQ
[#2550599] 21.09.15 13:13 · odgovor na: simona2 (#2550596)
Odgovori   +    3
[simona2]
za ženske :) kle so same ženske - pa ful so lepe
www.youtube.com/watc...1QoEQufKeQ
na tem posnetku so tocno tri zenske, in najmanj pet moskih ter nekaj otrok.
[#2550601] 21.09.15 13:15 · odgovor na: anon-11660 (#2550599)
Odgovori   +    1
[bc123a]
> [simona2]
> za ženske :) kle so same ženske - pa ful so lepe
> www.youtube.com/watc...1QoEQufKeQ

na tem posnetku so tocno tri zenske, in najmanj pet moskih ter nekaj otrok.
Mogoče avtorica ne prepozna razlike?
najobj sporočil: 33.249
[#2550636] 21.09.15 14:37 · odgovor na: simona2 (#2550554)
Odgovori   +    4
Zadnja sprememba: najobj 21.09.2015 14:40
[simona2]
... evo, in to www.theamericanconse...n-america/ je kronski dokaz, da je CIA že dolgo prestreljena z ruskimi agenti italijanskega rodu ... khmm, da pa so Rusi zrušili Sadama in Gadafija, potem pa to perfidno podtaknili Američanom in koaliciji voljnih, pa na totem forumu itak vsi dobro vemo ...
anon-217896 sporočil: 3.961
[#2550661] 21.09.15 15:25
Odgovori   +    1
Kaksni liberalci? Kaksna laz!
FIN-547190 sporočil: 292
[#2550683] 21.09.15 16:28
Odgovori   +    4
S tem klavrnim pamfletom si je avtor članka kupil mesto v cvetoberu slovenskega mainstream novinarstva in vnovčljivo vstopnico k Delu, Dnevniku, Mladini..., Finance pa so si prislužile odpustek, da člankov ne zapirajo za komentarje. Bravo obema.

Vsekakor zadeva sodi v kategorijo nedavne "ankete javnega mnenja", po kateri bi 23% Slovencev vzelo na dom begunce. Nič ne vem, da bi teh 23% poslalo vladi (ki ideološko inspirira tovrstne pisarije), Rdečemu križu in Karitasu svoje naslove.
dz1975 sporočil: 2.264
[#2550684] 21.09.15 16:38 · odgovor na: novica (#2550468)
Odgovori   +    5
[novica]
> [FIN-557341]
> Vsi bežijo pred vojno.
> novica
>
> Torej je v Iranu, Bangaledšu, Egiptu, ... vojna? Takšna je razgledanost novinarjev?

vsi, s katerimi sem jaz govoril, bežijo pred vojno. seveda je med ljudmi na meji veliko ekonomskih migrantov...neradi se pogovarjajo, kar je tudi razumljivo.
novica
Tale izgovor o begu pred vojno je prozoren da bolj ne bo mogel biti...razen če ne misliš, da je vojna vse od Karavank do Indijskega oceana...
[#2550688] 21.09.15 16:59 · odgovor na: dz1975 (#2550684)
Odgovori   +    1
[dz1975]
> [novica]
> > [FIN-557341]
> > Vsi bežijo pred vojno.
> > novica
> >
> > Torej je v Iranu, Bangaledšu, Egiptu, ... vojna? Takšna je razgledanost novinarjev?
>
> vsi, s katerimi sem jaz govoril, bežijo pred vojno. seveda je med ljudmi na meji veliko ekonomskih migrantov...neradi se pogovarjajo, kar je tudi razumljivo.
> novica

Tale izgovor o begu pred vojno je prozoren da bolj ne bo mogel biti...razen če ne misliš, da je vojna vse od Karavank do Indijskega oceana...
nekje sem nekaj zasledil, da divja vojna v siriji...ali se je to samo meni zdelo? tudi v afganistanu talibani vsake toliko razstrelijo kak avto, ustrelijo kako piflarko, ki bi kar nekaj v šolo hodila in podobno. ampak to se ne kvalificira za vojno, mogoče kak asimetrični spopad al kaj takega, vojna sigurno ni...oni bodo prišli sem in tu naredili vojno, kajne?
sicer pa sam ljudem, ki mi rečejo, da so iz sirije (številni imajo vse dokumente od pasoša do diplome vedno kje pri roki v mapi), skoraj lahko verjamem, da so iz sirije. tisti iz damaska ne delujejo tako hudo nesrečni kot tisti iz alepa...ampak barabe nimajo samo pametnih telefonov, tudi vse ude imajo, torej sigurno ni vojne tam, kjer so doma.
novica
anon-13524 sporočil: 315
[#2550693] 21.09.15 17:23
Odgovori   +    6
Jugoslovanski migranti iz polpretekle zgodovine so spoštovali pravila držav, v katere so emigrirali in niso povzročali naslednjih časopisnih naslovov:

"Po pomurski avtocesti A5 v smeri Maribora hodi gruča okoli 50 ljudi"
anon-182066 sporočil: 11.068
[#2550699] 21.09.15 17:43 · odgovor na: anon-330984 (#2550586)
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: anon-182066 21.09.2015 17:46
[FIN-557341]
ampak najbrž zato, ker sem bližje usa verziji (resnici, če hočeš)

- če dvakrat premislim, ali ti to res verjameš, da je US verzija resnica? Sveta preproščina... joj .. ali je to manipulacija????? če pa res tako misliš.....!!!!!
:-)) Ti FIN preveč sprašuješ... Ko pišeš propagandne članke, menda ja ne boš pisal objektivno, če resnica ni ravno v skladu s trditvami. Naši južni bratje majo dober pregovor: "Koga vino piješ, njegovu pesmu pjevaš."
anon-9512 sporočil: 615
[#2550702] 21.09.15 17:49
Odgovori   +    5
Novica
Žrtvoval sem en "žeton" da djabe prberem prispevek. Sem ekonomski migrant - izseljenec, ki je zbežal iz SLO, ker tam vodijo politiko mentalno retardirani politiki, ki imajo "vpliv" na medije. Vaš medij je na žalost "upogljiv" & ubogljiv. Tiste, ki so mislili s svojo glavo ste odpisali (takrat sem vas "kaznoval" z odpovedjo naročnine). Sedaj gre za ekonomsko migracijo ljudstev - na povabilo Angelce. TO kar me moti v SLO je politika biti bolj papeški od Papeža. Imam veliko poslovnih prijateljev iz tretjih držav, ki jim nisem mogel urediti poslovne vize /so bogati, v SLO bi pustili svoj denar, mi bi imeli biznis, SLO vecjo dodano vrednost in se vrnili domov/, pa je procedura tako zakomplicirana, da nikomur niso odobrili vize. Danes pa "spoštujejo" ista pravila - tako da na debelo kršijo ta ista pravila.

Čas bo pokazal, da ste se močno motili, se boste tedaj opravičili svojim bralcem. Sem veliko potoval po muslimanskih državah in spoznal njihovo mentaliteto. Žal se ta ne sklada z našimi vrednotami.
[#2550706] 21.09.15 17:56 · odgovor na: anon-9512 (#2550702)
Odgovori   +    0
[0207Ra1]
Novica
Žrtvoval sem en "žeton" da djabe prberem prispevek. Sem ekonomski migrant - izseljenec, ki je zbežal iz SLO, ker tam vodijo politiko mentalno retardirani politiki, ki imajo "vpliv" na medije. Vaš medij je na žalost "upogljiv" & ubogljiv. Tiste, ki so mislili s svojo glavo ste odpisali (takrat sem vas "kaznoval" z odpovedjo naročnine). Sedaj gre za ekonomsko migracijo ljudstev - na povabilo Angelce. TO kar me moti v SLO je politika biti bolj papeški od Papeža. Imam veliko poslovnih prijateljev iz tretjih držav, ki jim nisem mogel urediti poslovne vize /so bogati, v SLO bi pustili svoj denar, mi bi imeli biznis, SLO vecjo dodano vrednost in se vrnili domov/, pa je procedura tako zakomplicirana, da nikomur niso odobrili vize. Danes pa "spoštujejo" ista pravila - tako da na debelo kršijo ta ista pravila.

Čas bo pokazal, da ste se močno motili, se boste tedaj opravičili svojim bralcem. Sem veliko potoval po muslimanskih državah in spoznal njihovo mentaliteto. Žal se ta ne sklada z našimi vrednotami.
o tem, kakšna znanost je k nam pripeljat poslovneža iz tistega dela sveta, sem pisal že zdavnaj in večkrat...tole je primer enega takega članka: www.finance.si/17911...e-z-Brnika

naši na meji dosledno spoštujejo pravila, begunce/migrante registrirajo, preverijo...očitno to delajo precej natančno: www.sta.si/2177964/m...ko-obmocje
novica
anon-214372 sporočil: 3.048
[#2550755] 21.09.15 22:03 · odgovor na: novica (#2550512)
Odgovori   +    1
[novica]
nisem napisal, da si ti psihopat ali, da je psihopat kdorkoli, ki se ne strinja z mano glede begunske krize. napisal sem: nihče pri zdravi pameti ne ostane v vojni, če ni v to prisiljen....kdor ostane v vojni ne da bi bil v to prisiljen, je po mojem mnenju psihopat.
pogosto je slišati, zakaj se mladi ne borijo...vsakega takega vprašam, če bi svojega 19-letnega sina poslal v vojno, če bi imel možnost mu plačat pot ven iz tega sranja. sam vem, da bi za svojega mulca naredil vse, da se ne gre streljat tam za neke kriminalce...
novica
Dovolj hudo, da boš svojega mulca učil, da se ne splača boriti za nič. Še posebej zate in za tvojega mulca. Ne morem ne razumeti, v eni generaciji se težko identificiraš s tujim okoljem, pa še vojna travma.

Ampak da svojo odsotnost pripadnosti okolju in kulturi, kjer živiš (in tvoj mulec tudi) opravičuješ s tem, da označuješ ljudi, ki so se za svojo prihodnost tukaj pripravljeni boriti in morda celo žrtvovati življenje, s psihopati - je pa, ja no, vsaj sprevrženo.

Ok, ti štejem v plus, da ti družba z odklonilnim in prezirljivim odnosom do migrantov ni bila ravno v pomoč. Tega se ne da opravičevati, lahko se samo izboljšamo, ampak priklonjeno sprejemanje vsakogar temu gotovo ne pomagalo. Medvedja usluga.

In štejem ti v plus, da je družba s svojo splošno borbo proti identiteti vse še poslabšala, še posebej novinarsko okolje z etiketiranjem vsakega izražanja pripadnosti taki ali drugačni večini na eni in abnormalnim strahom pred etiketami na drugi strani. Niti ni pomagala mantra strpnosti za vsako ceno in obveznega sprejemanja česarkoli že hodi po tem svetu tudi ne. Ampak to zapovedano spoštovanje drugačnosti in priklanjanje tujemu ni nobeno stališče, noben jaz - golo zapisovanje, brez obdelave, brez lastnega mišljenja in kritične distance, predelave in posledično sprejemanja. Sprejemanje ni vpijanja vode v spužvo ampak topljenja materije v tej vodi, trajna sprememba in grajenje. Ma to boš moral sam pohendlat, slej ko prej, pa mulcu tudi privošči možnost.

Na srečo ni vse tako črno kot to vidiš ti, na drugi strani ne krivega ne dolžnega Bahrudina so bili ljudje, ki so se borili zavestno in prostovoljno. In marsikdo od teh bi se kljub grenkim izkušnjam nad upanjem takrat in pokradeno resničnostjo naslednjih 25 let šel enako boriti spet danes. Spet z upanjem, ne zaradi tega, ker so psihopati.

P.S. Takrat so izseljenci po svetu prispevali denar (tudi za orožje) za državo, ki že dolgo ni bila njihova. Ker se jim je zdelo vredno nekaj žrtvovati za identiteto. Če si dosleden v svoji logiki, potem so bili sadisti, ki so se bili pripravljeni odreči denarju zato, da se ljudje streljajo med seboj. Ma bi si skoraj upal staviti, da njih lahko razumeš.
tupamaros sporočil: 3.720
[#2557475] 20.10.15 12:43
Odgovori   +    0
Pozabi Novica. Takoj ko se jih nabere kritična masa in razmere ne bodo več njim po volji se bodo začele hude težave. Obeta se nam huda ura. Stihijsko ukrepanje se nam maščuje. To olepšavanje migrantske krize v medijih pa je že zelo pretirano. Spopad civilizacij dobiva počasi svojo obliko. Ja. spopad dveh kultur in njih vrednot.Zmagala bo tista, ki svoje vrednote ni spremenila že stoletja. Že sedaj teptajo vse na svoji poti. Invazija neoborožene armade se nadaljuje po... planu.

LP
Tupamaros

Strani: 1 2

vm-qetesh