Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Pokončni čuvaji muzeja Evropa

Strani: 1 2

anon-209985 sporočil: 92
[#2550370] 20.09.15 23:00
Odgovori   +    20
Novinarji lažejo mar ne?

9gag.com/gag/a4dXXgZ...obile.s.cp

Lažejo in dramatizirajo skupaj z novinarji in vsemi, ki želijo biti v središču pozornosti tudi begunci:

www.youtube.com/watc...-VVTQUQKaU

static5.businessinsi...ungary.jpg

www.google.si/imgres...FAodiw0L9w

----------
Nekaj dejstev, ki jih novinarji ne morejo predstaviti, saj je lepše in bolj enostavno pisati po občutku ali celo nareku. Kdo, le kdo se bo trudil z dejstvi, če jih pa itak nihče ne zahteva ali celo preverja. Pa vseeno poglejmo demografsko sliko Sirije snag.gy/zy5w6.jpg , www.cia.gov/library/...os/sy.html

in kaj se je zgodilo z dekleti www.youtube.com/watc...Q2KzjNtDTc ,

www.youtube.com/watc...VSO5iKL0R8

in ženami

www.dailymail.co.uk/...Syria.html

www.independent.co.u...25143.html

Žal tudi zato, ker je poročanje novinarjev popačeno, mi živimo v laži in sprenevedanju.
FIN-368181 sporočil: 2.807
[#2550388] 21.09.15 00:02
Odgovori   +    26
Zadnja sprememba: FIN-368181 21.09.2015 00:14
Veliko ljudi je na omrežjih bolj jezno na novinarje in medijske hiše, ki nekorektno poročajo o begunski problematiki in obračajo ploščo kot jim ustreza. Mislim, da bi veliko novinarjev moralo pomesti pred svojim navidez pravičniškim pragom, saj so bile informacije, ki so jih posredovali precej mešane. Sploh pa pri ljudeh zbujati slabo vest in jih zmerjati z nacisti, ksenofobi in čem podobnim, če razmišljajo racionalno in previdno in ne zapadejo na prvo žogo pod vpliv evforije, ki so jo zanetili taisti mediji.
Dejstvo je, da je država tukaj, da varuje svoje državljane, popiše begunce in jih glede na rapoložljive kapacitete spusti k nam. Sicer pa naj se ljudje prostovoljno organizirajo in pomagajo beguncem po svojih močeh ali preko raznih organizacij.
Kar pa se migrantov tiče, so pogoji jasni, če izpolnjuje pogoje in imajo dogovorjeno delo prav, sicer pa naj se postavijo v vrsto na zavod za zaposlovanje, kot vsak drug brezposeln državljan te države.
anon-330984 sporočil: 476
[#2550411] 21.09.15 07:17
Odgovori   +    8
Ma kakšne Združene države, postali bomo kot rimski imperij leta 476.
anon-258837 sporočil: 1.755
[#2550420] 21.09.15 07:47
Odgovori   +    24
Zadnja sprememba: anon-258837 21.09.2015 07:53
Ne, nismo mi krivi za vse tegobe tega sveta. Če se čutiš krivega, izvoli in poberi nekaj družin s ceste, pa jih preživljaj. Po nekaj dnevih bo konec tvoje dobrodelnosti. In kaj torej predlagaš ti? Da odpremo vse meje in naj se ljudje naselijo tam, kjer želijo? In kaj bo potem? Kaos. Ker ti ljudje so malo bolj motivirani kot mi, razvajeni zahodnjaki. Veliko govorimo o zaščiti slovenskega jezika in slovenske identitete, prisiljujemo radijske postaje, da vrtijo slovensko glasbo, potem bi pa kar vse spustili v državo? Mala Slovenija ne more vseh gostiti, ker se že itak bori s krizo identitete, ko niti njeni lastni državljani ne cenijo ne države in ne slovenske kulture. Sicer smo pa za begunce mi prerevni, torej imajo zelo visoke standarde in pričakovanja. Počakaj malo, da vidiš, kaj bo, ko ne bodo dobili tega, kar si predstavljajo, da bodo, uverturo v to smo lahko videli na Madžarskem - takoj postanejo nasilni. Ne morem verjeti, da lahko en intelektualec trosi take neumnosti (od Mesca to pričakujem), ko pa imaš na spletu dostopnih več kot dovolj informacij, ki kažejo na to, da gre za zelo dobro organizirani val migrantov (imajo brošure z navodili ter "help-line", super mobilne telefone...), ki so polni denarja, namen pa nejasen. Zagotovo so med njimi tudi revni, ampak če lahko nekdo plača 500 EUR za taksi čez Hrvaško ali 25 EUR za koka kolo, medtem ko vodo, ki jim ponujamo, pa odklanja, potem za mene ni reven. Aja, najbrž nisi videl tiste izjave begunke, da ne želi ostati v Sloveniji, ker smo revni. Ali pa tistega Sirijsca, ki je 2 leti živel in delal v Turčiji, zdaj pa se je pridružil valu beguncev, ker je pač Merklova odprla vrata? Ne vem, kdaj se vam bodo oči odprle? Najbrž takrat, ko vas bo nekdo po glavi udaril s koranom ali po po žepu z višjimi davki, ker bo treba vse to plačat. Takrat boste tudi vsi tisti, ki se tako vehementno zavzemate za begunce, obrnili ploščo. Ja, lepo je pomagati tem ljudem na poti, ampak za njih smo mi samo selitveni servis in pričakujejo, da bodo avtobusi in vlaki vozili samo za njih in ne razumejo, zakaj se ne morejo sprehajati kar tako če meje. No, pa pojdi ti v Afriko ali Azijo, pa se poskusi takole sprehajati čez meje in zahtevati, zahtevati, zahtevati...
anon-11660 sporočil: 48.253
[#2550427] 21.09.15 07:58
Odgovori   +    29
Je morda zločin, če želi nekdo iz Bangladeša, kjer ni vojne, svoji družini omogočiti boljše življenje?
Novica, zalosten in manipulativen tekst. In sicer zaradi naslednjega:

1) Po svetu je miljarda ljudi, ki bi si zeleli nemskega standarda.
2) Ti begunci - ce nisi se opazil - nocejo ostati v sloveniji, kaj sele v revnejsih drzavah
3) Nocejo tudi v revnejse predele nemcije, zato se je v nemciji dogajalo, da so z zasilnimi zavorami zaustavljali vlake na poti proti vzhodni nemciji.
4) Torej, vsi hocejo v nemcijo in svedsko, oziroma v nekaj nemskih pokrajin, ki veljajo za najbolj bogate

in sedaj

5) Dejansko fizicno in matematicno NE MOREJO vsi, ki bi radi pobegnili iz bangladeske revscine, na Bavarsko.

Razumes tole enostavno matematiko?

Osebno nisem za zapiranje mej, ampak za to, da se vsem, ki zelijo preko slovenije v nemcijo, ta pot omogoci, potem pa naj nemci resujejo problem, ki so ga zakuhali. Kar pomeni da bodo morali prepricati migrante, da niso zanimiva destinacija. To je njihov problem in samo oni ga lahko resijo.
[#2550429] 21.09.15 08:04
Odgovori   +    17
Vsi bežijo pred vojno.
novica

Torej je v Iranu, Bangaledšu, Egiptu, ... vojna? Takšna je razgledanost novinarjev?
anon-128631 sporočil: 2.624
[#2550432] 21.09.15 08:10 · odgovor na: FIN-368181 (#2550388)
Odgovori   +    7
Imaš prav. Tukaj je nekaj povsem drugega. Množičen in sočasni pritisk je izključno cilj nekoga, da naredi nekomu neko škodo. Ne mešati beguncev, k iso resnično prizadeti in bodo v tej zgodbi še bolj prizadeti. ZAto bi potrebno ločiti med migranti in begunci.

Sam menim, da je bilas torjena glavna napaka, ko so se javno začeli v EU pregovarjati o kvotah. Sedaj pa vidimo, da so vs edržave e razumele, da so naredile glavno napako in sedaj bodo pritiskali vsi. Po simulacijah in izračunih je lahko v roku 1 leta pritisk teh ljudi v EU nekje do 2,5 miljona ljudi. Preko Slovenije je lahko ta številka med 1,5 miljona in 1,9 miljona. MAdžarska bo zgradila ograjo in kot vidimo jo po tihem vsi podpirajo. PA naj se sliši še tako nekulturno.
[#2550435] 21.09.15 08:15 · odgovor na: anon-11660 (#2550427)
Odgovori   +    14
[bc123a]
> Je morda zločin, če želi nekdo iz Bangladeša, kjer ni vojne, svoji družini omogočiti boljše življenje?

Novica, zalosten in manipulativen tekst. In sicer zaradi naslednjega:
Novinarji zadnje čase zelo manipulirajo, če policista napade emigrant, se mora opravičevati policija, če pa slovenec, pa je to nedopusten napad na policista.
anon-182066 sporočil: 11.068
[#2550445] 21.09.15 08:22
Odgovori   +    11
Novica, ne se hecat. Oni hočejo v Žermanijo, oni bodo odbrali perspektivno delovno silo, ostale bodo pa poslali nazaj. Ti bodo pa cepetali in protestirali na slovenskem ozemlju. Rešitev je izgradnja zidu na hrvaški meji. Ne vem zakaj se večini zdi v tem trenutku že pomisel na ograjo tako narobe? Kaj hudiča so pa Amiji zgradili na južni meji? Pa so za Finance višek demokracije in ekonomske svobode. A kar je za Unca ni za Junca?
novica sporočil: 5.397
[#2550468] 21.09.15 09:06 · odgovor na: anon-330984 (#2550429)
Odgovori   +    1
[FIN-557341]
Vsi bežijo pred vojno.
novica

Torej je v Iranu, Bangaledšu, Egiptu, ... vojna? Takšna je razgledanost novinarjev?
vsi, s katerimi sem jaz govoril, bežijo pred vojno. seveda je med ljudmi na meji veliko ekonomskih migrantov...neradi se pogovarjajo, kar je tudi razumljivo.
novica
anon-189325 sporočil: 47
[#2550470] 21.09.15 09:08
Odgovori   +    18
Še en članek poln super politične korektnosti, sentimentalnosti, tiste grde samopravičniškosti, ki veje v podtonu tega članka. Kar mi pa manjka v tem članku pa je zdravorazumska racionalnost, logika.

Takšno pootročeno poenostavljanje problema ne sodi v resen finačni časopis. Predvsem pa črnobelo slikanje vas, ki vas je ena sama dobrota in pa obsojanje vseh, ki v trenutnem dogajanju vidijo dva koraka naprej.

Uspešne države so uspešne tudi zaradi premišljene, racionalne in kontrolirane migracijske politike. Pa bome ključne besede ponovil še enkrat: premišljene, racionalne in kontrolirane. To kar se nam pa zdaj dogaja pa ni nič od tega. Tako enrmno število imigrantov, ali pa če jim rečemo prišlekov, je nespametno. V končni fazi, če se ne spametujemo, ne bo boljše ne za njih, ne za nas (z besedo 'nas' mislim na EU).

Bazirati vse na tisti topli občutek v prsih, ko nekomu pomagaš, in pa plavati na občutku moralne superiornosti nad 'ksenofobi', je najmanj nespamento. In točno to je Novica v tem prispevku naredil in nič drugega. In to dela večina medijev.

Razmere v državah, iz katerih bežijo ti ljudje, so takšne tudi zaradi teh ljudi. In če bomo sprejeli kar vse v neomejenih količinah, bodo tudi tukaj naredili takšne razmere kot so sedaj tam od koder bežijo. In v naslednji fazi bomo bežali tudi mi.

Najpametnejša pomoč bi bila, da bi jim pomagali (jih prisilili?) rešiti razmere doma pri njih. Pomagati jim, da bi oni SAMI doma ustvarili takšne razmere, da bi bilo življenje TAM zopet znosno in človeka vredno.

Pa še to, ko lahko enkrat nekontrolirana množica ljudi v neki državi, krši vse mogoče zakone, ta država zgubi tudi moralno pravico, da tudi od avtohtonih prebivalcev zahteva, da spoštujejo zakone te države.
[#2550472] 21.09.15 09:10 · odgovor na: anon-258837 (#2550420)
Odgovori   +    2
[MF-542584]
Ne, nismo mi krivi za vse tegobe tega sveta. Če se čutiš krivega, izvoli in poberi nekaj družin s ceste, pa jih preživljaj. Po nekaj dnevih bo konec tvoje dobrodelnosti. In kaj torej predlagaš ti? Da odpremo vse meje in naj se ljudje naselijo tam, kjer želijo? In kaj bo potem? Kaos. Ker ti ljudje so malo bolj motivirani kot mi, razvajeni zahodnjaki. Veliko govorimo o zaščiti slovenskega jezika in slovenske identitete, prisiljujemo radijske postaje, da vrtijo slovensko glasbo, potem bi pa kar vse spustili v državo? Mala Slovenija ne more vseh gostiti, ker se že itak bori s krizo identitete, ko niti njeni lastni državljani ne cenijo ne države in ne slovenske kulture. Sicer smo pa za begunce mi prerevni, torej imajo zelo visoke standarde in pričakovanja. Počakaj malo, da vidiš, kaj bo, ko ne bodo dobili tega, kar si predstavljajo, da bodo, uverturo v to smo lahko videli na Madžarskem - takoj postanejo nasilni. Ne morem verjeti, da lahko en intelektualec trosi take neumnosti (od Mesca to pričakujem), ko pa imaš na spletu dostopnih več kot dovolj informacij, ki kažejo na to, da gre za zelo dobro organizirani val migrantov (imajo brošure z navodili ter "help-line", super mobilne telefone...), ki so polni denarja, namen pa nejasen. Zagotovo so med njimi tudi revni, ampak če lahko nekdo plača 500 EUR za taksi čez Hrvaško ali 25 EUR za koka kolo, medtem ko vodo, ki jim ponujamo, pa odklanja, potem za mene ni reven. Aja, najbrž nisi videl tiste izjave begunke, da ne želi ostati v Sloveniji, ker smo revni. Ali pa tistega Sirijsca, ki je 2 leti živel in delal v Turčiji, zdaj pa se je pridružil valu beguncev, ker je pač Merklova odprla vrata? Ne vem, kdaj se vam bodo oči odprle? Najbrž takrat, ko vas bo nekdo po glavi udaril s koranom ali po po žepu z višjimi davki, ker bo treba vse to plačat. Takrat boste tudi vsi tisti, ki se tako vehementno zavzemate za begunce, obrnili ploščo. Ja, lepo je pomagati tem ljudem na poti, ampak za njih smo mi samo selitveni servis in pričakujejo, da bodo avtobusi in vlaki vozili samo za njih in ne razumejo, zakaj se ne morejo sprehajati kar tako če meje. No, pa pojdi ti v Afriko ali Azijo, pa se poskusi takole sprehajati čez meje in zahtevati, zahtevati, zahtevati...
kje pa piše, da so vsi begunci/migranti revni? tega ne mislim in tega zagotovo nisem napisal. bežijo lahko samo tisti, ki imajo denar. vsi moji sorodniki so iz bosne in med vojno so se vsi moški streljali...in čisto vsi bi ušli, če bi imeli denar oziroma, če bi dobili možnost. nihče pri zdravi pameti ne ostane v vojni, če ni v to prisiljen....kdor druguače misli, bodisi ni videl dosti vojne ali pa je psiohpat.
tudi nikjer nisem napisal, da bi slovenija ali eu morala vse sprejeti.
novica
[#2550476] 21.09.15 09:16 · odgovor na: (#2550462)
Odgovori   +    2
[NavadniNimda]
Vsekakor naj bodo meje odprte po celi EU, za to se zavzemamo. Ampak odprte naj bodo tudi za nas tukajšnje ljudi. Hočemo več osebne svobode, več gospodarske svobode, več migracij idej, kapitala, znanja in predvsem manj nacionalne države.
Kdo te ovira, da ostaneš v Slovenji? Meje v EU so odprte že danes. Jutri lahko odpotuješ v Žermanijo ali katero drugo državo EU, najameš stanovanje in se tam prijaviš. Isto velja za druge državljane EU vnasprotni smeri, vendar v Slovenjo nihče noče, še begunci se je izogibajo,ker smo baje prerevni.

Če ni mej, ki so res neka bedasta reč, zakaj bi potem sploh imeli državo? In a ni že po definiciji država samo drugo ime za "skupek vsiljenih prepovedi, zapovedi in mejá"?
Meje so za to, da se brani nacionalna država. Jezik, kulturo, državljane.. In da se preko institucij EU po malem nateguje autsajderje kot smo Slovenci.
[#2550480] 21.09.15 09:22 · odgovor na: anon-189325 (#2550470)
Odgovori   +    12
[TheChamp]
Še en članek poln super politične korektnosti, sentimentalnosti, tiste grde samopravičniškosti, ki veje v podtonu tega članka. Kar mi pa manjka v tem članku pa je zdravorazumska racionalnost, logika.
To je zato, ker če hočeš obdržati službo kot novinar, moraš pisati oz. poročati v skladu z uredniško politiko, saj se spomniš Elikana, Kovača,... POP TV je celo prepovedala komentiranje, da se ne bi videlo razpoloženje bralcev,...
[#2550484] 21.09.15 09:27 · odgovor na: novica (#2550468)
Odgovori   +    9
vsi, s katerimi sem jaz govoril, bežijo pred vojno. seveda je med ljudmi na meji veliko ekonomskih migrantov...neradi se pogovarjajo, kar je tudi razumljivo.
novica
Torej, bežijo pred vojno na podlagi njihovih trditev na ne na podlagi raziskave novinarja, od kod so res prišli?
[#2550487] 21.09.15 09:35 · odgovor na: novica (#2550472)
Odgovori   +    13
[novica]
Si pa intervjuval kar nekaj Afganistancev. Sploh ves da Afganistanci v Nemciji NE DOBIJO azila?

Torej, afganistanci na slovensko-hrvaski meji so tisti, ki jih bi nemcija, ce bi se vsi drzali pravil, izgnala. Nam ali pa izven EU.

Kar pove tocno to: med mnozico (sicer dobro situiranih, sicer ne bi imeli denarja za pot) sirskih beguncev, ki SO upraviceni do azila v nemciji (ceprav so bili v turciji na varnem) se je vmesalo 80% tistih, ki jim bo nemcija cez nekaj mesecev zavrnila prosnje za azil.

Vsaj priznaj, da tega o afganistancih in nemskem azilu nisi vedel...
[#2550488] 21.09.15 09:35 · odgovor na: novica (#2550472)
Odgovori   +    8
..in čisto vsi bi ušli, če bi imeli denar oziroma, če bi dobili možnost. nihče pri zdravi pameti ne ostane v vojni, če ni v to prisiljen....kdor druguače misli, bodisi ni videl dosti vojne ali pa je psiohpat.

Kaj pa naši hrabri partizani, torej vsi sami psihopati :-)
[#2550489] 21.09.15 09:35 · odgovor na: anon-330984 (#2550484)
Odgovori   +    1
[FIN-557341]
> vsi, s katerimi sem jaz govoril, bežijo pred vojno. seveda je med ljudmi na meji veliko ekonomskih migrantov...neradi se pogovarjajo, kar je tudi razumljivo.
> novica

Torej, bežijo pred vojno na podlagi njihovih trditev na ne na podlagi raziskave novinarja, od kod so res prišli?
so bili kar iskreni, ker ce so rekli da so afganistanci so gotovo afganistanci. ti namrec niso upraviceni do azila.
anon-128631 sporočil: 2.624
[#2550494] 21.09.15 09:51 · odgovor na: anon-209985 (#2550370)
Odgovori   +    3
Ne bom debatiral o tvojih navedbah, ker povedo eno plat zgodbe. Se pa je ugotovilo nekaj, kar so začeli priznavati vsi. Resnični begunci iz Sirije pa so zanemarjeni in se jih odriva na vsakem koraku.
ZAto je potrebno ta naval natančno preveriti in popisati vse. Kdor pa nebo dovolil popisa ali bo goljufal pa se ga izžene. Nedopustno je, da se begunce, k iso resnični begunci zanemarja in odriva. Lumpe pa se ščiti, k ise predstavljajo kot begunci. Kdor ne verjame naj pogleda malo raziskovalne novinarje in njihove original posnetke.
najobj sporočil: 33.249
[#2550498] 21.09.15 09:58
Odgovori   +    8
... Kot sin ekonomskega migranta sem tudi neskončno vesel, da so zaradi begunske krize padle maske. Da je strah pred neznanim končno raztrgal celofan hinavske politične korektnosti in razgalil vso ksenofobijo med nami. ...

... čuj, Novica ... evo, to forum.finance.si/?m=...551&single sem ob podobnem srce parajočem tekstu tukaj na Financah pred dnevi napisal, ti pa me lahko imaš za brezsrčnega ksenofoba ... khmm, sploh ko - če si razumel primerjavo iz nalimanega posta - naju bo voda(!) iz hudournika oba skupaj odplaknila neznano kam ...

P.S.: nič ne bi bilo narobe, če bi se Financarji dirigiranega jokanja vsaj vzdržali, če že ne zmorete ali ne upate pisati realno ...
anon-258837 sporočil: 1.755
[#2550508] 21.09.15 10:25 · odgovor na: novica (#2550472)
Odgovori   +    8
Zadnja sprememba: anon-258837 21.09.2015 10:32
[novica]
> [MF-542584]
> Ne, nismo mi krivi za vse tegobe tega sveta. Če se čutiš krivega, izvoli in poberi nekaj družin s ceste, pa jih preživljaj. Po nekaj dnevih bo konec tvoje dobrodelnosti. In kaj torej predlagaš ti? Da odpremo vse meje in naj se ljudje naselijo tam, kjer želijo? In kaj bo potem? Kaos. Ker ti ljudje so malo bolj motivirani kot mi, razvajeni zahodnjaki. Veliko govorimo o zaščiti slovenskega jezika in slovenske identitete, prisiljujemo radijske postaje, da vrtijo slovensko glasbo, potem bi pa kar vse spustili v državo? Mala Slovenija ne more vseh gostiti, ker se že itak bori s krizo identitete, ko niti njeni lastni državljani ne cenijo ne države in ne slovenske kulture. Sicer smo pa za begunce mi prerevni, torej imajo zelo visoke standarde in pričakovanja. Počakaj malo, da vidiš, kaj bo, ko ne bodo dobili tega, kar si predstavljajo, da bodo, uverturo v to smo lahko videli na Madžarskem - takoj postanejo nasilni. Ne morem verjeti, da lahko en intelektualec trosi take neumnosti (od Mesca to pričakujem), ko pa imaš na spletu dostopnih več kot dovolj informacij, ki kažejo na to, da gre za zelo dobro organizirani val migrantov (imajo brošure z navodili ter "help-line", super mobilne telefone...), ki so polni denarja, namen pa nejasen. Zagotovo so med njimi tudi revni, ampak če lahko nekdo plača 500 EUR za taksi čez Hrvaško ali 25 EUR za koka kolo, medtem ko vodo, ki jim ponujamo, pa odklanja, potem za mene ni reven. Aja, najbrž nisi videl tiste izjave begunke, da ne želi ostati v Sloveniji, ker smo revni. Ali pa tistega Sirijsca, ki je 2 leti živel in delal v Turčiji, zdaj pa se je pridružil valu beguncev, ker je pač Merklova odprla vrata? Ne vem, kdaj se vam bodo oči odprle? Najbrž takrat, ko vas bo nekdo po glavi udaril s koranom ali po po žepu z višjimi davki, ker bo treba vse to plačat. Takrat boste tudi vsi tisti, ki se tako vehementno zavzemate za begunce, obrnili ploščo. Ja, lepo je pomagati tem ljudem na poti, ampak za njih smo mi samo selitveni servis in pričakujejo, da bodo avtobusi in vlaki vozili samo za njih in ne razumejo, zakaj se ne morejo sprehajati kar tako če meje. No, pa pojdi ti v Afriko ali Azijo, pa se poskusi takole sprehajati čez meje in zahtevati, zahtevati, zahtevati...

kje pa piše, da so vsi begunci/migranti revni? tega ne mislim in tega zagotovo nisem napisal. bežijo lahko samo tisti, ki imajo denar. vsi moji sorodniki so iz bosne in med vojno so se vsi moški streljali...in čisto vsi bi ušli, če bi imeli denar oziroma, če bi dobili možnost. nihče pri zdravi pameti ne ostane v vojni, če ni v to prisiljen....kdor druguače misli, bodisi ni videl dosti vojne ali pa je psiohpat.
novica
V duhu politične korektnosti te moram opozoriti, da nekoga zmerjati s psihopatom, ker ni enakega mnenja kot ti, je nestrpno. Če pogledaš moje objave, boš videl, da praviloma nikogar ne zmerjam s slabšalnimi imeni, tu pa tam pa res uporabim kakšno prispodobo. Če te prav razumem, bi bili vsi dezerterji, če bi imeli izbiro? Človeštvo se od nekdaj vojskuje za ozemlje in vire. En del je takšnih, ki to počnejo celo z užitkom, lahko bi jim rekli tudi, da imajo psihopatska nagnjenja, spet drugi pa po sili razmer. Kakorkoli že, bolj bodo viri redki, huje bo. Občutek ogroženosti pa ni nekakšna psihična motnja, kot jo poskušate prikazati, ampak gre za nagon po preživetju, ki ga imamo ljudje zapisanega v genetskem materialu in to z razlogom. To, kar sedaj gledamo, je šele začetek. Tako kot jaz gledam slike iz Havajev in si želim, da bi tam živela, na milijone ljudi gleda, kako je lepo v Evropi in si tja želijo, ampak razlika je v tem, da jaz na Havaje ne bom šla, ker sem kar zadovoljna z življenjem tukaj, medtem ko oni niso zadovoljni in ko dosežejo kritični moment, se odločijo za pot. Ljudje imajo tudi popačeno sliko o tem, kako denar v Evropi kar na drevesih raste, to pa zato, ker so bolje situirane države azilni sistem naredile ekonomsko privlačen. A veš, da 20 prosilcev azila v Avstriji gladovno stavka, ker zahtevajo 2000 EUR žepnine na mesec? Če bodo svoje dosegli, se bodo verjetno uprle druge skupine ljudi, ki toliko ne dobijo klub temu, da so pridnod elali (ali še delajo), npr. upokojenci. Grčiji smo najbolj zamerili, da nočejo varčevati, pa čeprav imajo tam javni uslužbenci višje plače in upokojenci višje penzije. To je bila najpogosteje slišana kritika s strani vseh v EU, tudi Nemcev!

Verjamem, da se marsikateri bivši begunec iz Bosne počuti prizadetega, vendar pa tole niti slučajno ni primerljivo s takratno situacijo. Ljudje, ki prihajajo, imajo čisto drugačni vrednostni sistem, kot mi, našega prezirajo. Tudi sama se počutim prizadeto vsakič, ko vidim kakršnokoli sliko mame z otrokom. Prvi instikt je, kako lahko pomagam? To čutijo marsikateri Slovenci, Hrvatje in pomagajo vsak na svoj način. Ampak to ne spremeni dejstev, da smo sredi dogodkov, ki bodo spremenili Evropo in nismo vsi navdušeni nad spremembami, ki se nam obetajo. To je čisto legitimno in zato še nismo psihopati.

Skratka, po moje je kritični moment že bil dosežen, plaz se je usul in tega ne bo kar tako konec. Torej se moramo odločiti, ali bomo sprejeli vse, ali pa potegnili črto in zgradili novi kitajski zid. Anketa kaže, da v Sloveniji večina mladih in izobraženih podpira ostrejšo politiko. Zakaj? Ker nimajo služb in jasno,da vidijo v prišlekih nevarnost. Če jim bodo pobrali še službe v Nemčiji, kam pa potem lahko sploh še gredo? Ta zadnjis tavek sem napisala malo sarkastično, da ne bo pomote.

www.sloboda.hr/austr...-mjesecno/
[#2550512] 21.09.15 10:32 · odgovor na: anon-258837 (#2550508)
Odgovori   +    0
[MF-542584]
> [novica]
> > [MF-542584]
> > Ne, nismo mi krivi za vse tegobe tega sveta. Če se čutiš krivega, izvoli in poberi nekaj družin s ceste, pa jih preživljaj. Po nekaj dnevih bo konec tvoje dobrodelnosti. In kaj torej predlagaš ti? Da odpremo vse meje in naj se ljudje naselijo tam, kjer želijo? In kaj bo potem? Kaos. Ker ti ljudje so malo bolj motivirani kot mi, razvajeni zahodnjaki. Veliko govorimo o zaščiti slovenskega jezika in slovenske identitete, prisiljujemo radijske postaje, da vrtijo slovensko glasbo, potem bi pa kar vse spustili v državo? Mala Slovenija ne more vseh gostiti, ker se že itak bori s krizo identitete, ko niti njeni lastni državljani ne cenijo ne države in ne slovenske kulture. Sicer smo pa za begunce mi prerevni, torej imajo zelo visoke standarde in pričakovanja. Počakaj malo, da vidiš, kaj bo, ko ne bodo dobili tega, kar si predstavljajo, da bodo, uverturo v to smo lahko videli na Madžarskem - takoj postanejo nasilni. Ne morem verjeti, da lahko en intelektualec trosi take neumnosti (od Mesca to pričakujem), ko pa imaš na spletu dostopnih več kot dovolj informacij, ki kažejo na to, da gre za zelo dobro organizirani val migrantov (imajo brošure z navodili ter "help-line", super mobilne telefone...), ki so polni denarja, namen pa nejasen. Zagotovo so med njimi tudi revni, ampak če lahko nekdo plača 500 EUR za taksi čez Hrvaško ali 25 EUR za koka kolo, medtem ko vodo, ki jim ponujamo, pa odklanja, potem za mene ni reven. Aja, najbrž nisi videl tiste izjave begunke, da ne želi ostati v Sloveniji, ker smo revni. Ali pa tistega Sirijsca, ki je 2 leti živel in delal v Turčiji, zdaj pa se je pridružil valu beguncev, ker je pač Merklova odprla vrata? Ne vem, kdaj se vam bodo oči odprle? Najbrž takrat, ko vas bo nekdo po glavi udaril s koranom ali po po žepu z višjimi davki, ker bo treba vse to plačat. Takrat boste tudi vsi tisti, ki se tako vehementno zavzemate za begunce, obrnili ploščo. Ja, lepo je pomagati tem ljudem na poti, ampak za njih smo mi samo selitveni servis in pričakujejo, da bodo avtobusi in vlaki vozili samo za njih in ne razumejo, zakaj se ne morejo sprehajati kar tako če meje. No, pa pojdi ti v Afriko ali Azijo, pa se poskusi takole sprehajati čez meje in zahtevati, zahtevati, zahtevati...
>
> kje pa piše, da so vsi begunci/migranti revni? tega ne mislim in tega zagotovo nisem napisal. bežijo lahko samo tisti, ki imajo denar. vsi moji sorodniki so iz bosne in med vojno so se vsi moški streljali...in čisto vsi bi ušli, če bi imeli denar oziroma, če bi dobili možnost. nihče pri zdravi pameti ne ostane v vojni, če ni v to prisiljen....kdor druguače misli, bodisi ni videl dosti vojne ali pa je psiohpat.
> tudi nikjer nisem napisal, da bi slovenija ali eu morala vse sprejeti.
> novica

V duhu politične korektnosti te moram opozoriti, da nekoga zmerjati s psihopatom, ker ni enakega mnenja kot ti, je nestrpno. Če pogledaš moje objave, boš videl, da praviloma nikogar ne zmerjam s slabšalnimi imeni, tu pa tam pa res uporabim kakšno prispodobo. Če te prav razumem, bi bili vsi dezerterji, če bi imeli izbiro? Človeštvo se od nekdaj vojskuje za ozemlje in vire. En del je takšnih, ki to počnejo celo z užitkom, lahko bi jim rekli tudi, da imajo psihopatska nagnjenja, spet drugi pa po sili razmer. Kakorkoli že, bolj bodo viri redki, huje bo. Občutek ogroženosti pa ni nekakšna psihična motnja, kot jo poskušate prikazati, ampak gre za nagon po preživetju, ki ga imamo ljudje zapisanega v genetskem materialu in to z razlogom. To, kar sedaj gledamo, je šele začetek. Tako kot jaz gledam slike iz Havajev in si želim, da bi tam živela, na milijone ljudi gleda, kako je lepo v Evropi in si tja želijo, ampak razlika je v tem, da jaz na Havaje ne bom šla, ker sem kar zadovoljna z življenjem tukaj, medtem ko oni niso zadovoljni in ko dosežejo kritični moment, se odločijo za pot. Ljudje imajo tudi popačeno sliko o tem, kako denar v Evropi kar na drevesih raste, to pa zato, ker so bolje situirane države azilni sistem naredile ekonomsko privlačen. A veš, da 20 prosilcev azila v Avstriji gladovno stavka, ker zahtevajo 2000 EUR žepnine na mesec? Če bodo svoje dosegli, se bodo verjetno uprle druge skupine ljudi, ki toliko ne dobijo klub temu, da so pridnod elali (ali še delajo), npr. upokojenci. Grčiji smo najbolj zamerili, da nočejo varčevati, pa čeprav imajo tam javni uslužbenci višje plače in upokojenci višje penzije. To je bila najpogosteje slišana kritika s strani vseh v EU, tudi Nemcev!

Verjamem, da se marsikateri bivši begunec iz Bosne počuti prizadetega, vendar pa tole niti slučajno ni primerljivo s takratno situacijo. Ljudje, ki prihajajo, imajo čisto drugačni vrendotni sistem, kot mi, našega prezirajo. Tudi sama se počutim prizadeto vsakič, ko vidim kakršnokoli sliko mame z otrokom. Prvi instikt je, kako lahko pomagam? To čutijo marsikateri Slovenci, Hrvatje in pomagajo vsak na svoj način. Ampak to ne spremeni dejstev, da smo sredi dogodkov, ki bodo spremenili Evropo in nismo vsi navdušeni nad spremembami, ki se nam obetajo. To je čisto legitimno in zato še nismo psihopati.

Skratka, po moje je kritični moment že bil dosežen, plaz se je usul in tega ne bo kar tako konec. Torej se moramo odločiti, ali bomo sprejeli vse, ali pa potegnili črto in zgradili novi kitajski zid. Anketa kaže, da v Sloveniji večina mladih in izobraženih podpira ostrejšo politiko. Zakaj? Ker nimajo služb in jasno,da vidijo v prišlekih nevarnost. če jim bodo pobrali še službe v Nemčiji, kam pa potem lahko sploh še gredo? Tole sem napisala malo sarkastično, da ne bo pomote.

www.sloboda.hr/austr...-mjesecno/
nisem napisal, da si ti psihopat ali, da je psihopat kdorkoli, ki se ne strinja z mano glede begunske krize. napisal sem: nihče pri zdravi pameti ne ostane v vojni, če ni v to prisiljen....kdor ostane v vojni ne da bi bil v to prisiljen, je po mojem mnenju psihopat.
pogosto je slišati, zakaj se mladi ne borijo...vsakega takega vprašam, če bi svojega 19-letnega sina poslal v vojno, če bi imel možnost mu plačat pot ven iz tega sranja. sam vem, da bi za svojega mulca naredil vse, da se ne gre streljat tam za neke kriminalce...
novica
[#2550517] 21.09.15 10:38 · odgovor na: novica (#2550512)
Odgovori   +    6

nisem napisal, da si ti psihopat ali, da je psihopat kdorkoli, ki se ne strinja z mano glede begunske krize. napisal sem: nihče pri zdravi pameti ne ostane v vojni, če ni v to prisiljen....kdor ostane v vojni ne da bi bil v to prisiljen, je po mojem mnenju psihopat.
pogosto je slišati, zakaj se mladi ne borijo...vsakega takega vprašam, če bi svojega 19-letnega sina poslal v vojno, če bi imel možnost mu plačat pot ven iz tega sranja. sam vem, da bi za svojega mulca naredil vse, da se ne gre streljat tam za neke kriminalce...
novica
Vsi poklicni vojaki Slovenske vojske so torej psihopati, ker bodo v prvih vrstah v potencialni vojni?
[#2550519] 21.09.15 10:46 · odgovor na: anon-330984 (#2550517)
Odgovori   +    1
[FIN-557341]
>
> nisem napisal, da si ti psihopat ali, da je psihopat kdorkoli, ki se ne strinja z mano glede begunske krize. napisal sem: nihče pri zdravi pameti ne ostane v vojni, če ni v to prisiljen....kdor ostane v vojni ne da bi bil v to prisiljen, je po mojem mnenju psihopat.
> pogosto je slišati, zakaj se mladi ne borijo...vsakega takega vprašam, če bi svojega 19-letnega sina poslal v vojno, če bi imel možnost mu plačat pot ven iz tega sranja. sam vem, da bi za svojega mulca naredil vse, da se ne gre streljat tam za neke kriminalce...
> novica

Vsi poklicni vojaki Slovenske vojske so torej psihopati, ker bodo v prvih vrstah v potencialni vojni?
poklicnim vojakom je vojskovanje del službe...tudi smetar v službi premetava smeti, pa to ne pomeni, da mu smeti dišijo. delavci v mesnici skoz vihtijo nož in sekiro, doma tega ne počnejo.
novica
[#2550520] 21.09.15 10:48 · odgovor na: novica (#2550519)
Odgovori   +    5
Zadnja sprememba: anon-330984 21.09.2015 10:49
>
> Vsi poklicni vojaki Slovenske vojske so torej psihopati, ker bodo v prvih vrstah v potencialni vojni?

poklicnim vojakom je vojskovanje del službe...tudi smetar v službi premetava smeti, pa to ne pomeni, da mu smeti dišijo. delavci v mesnici skoz vihtijo nož in sekiro, doma tega ne počnejo.
novica

Aha torej če se vojskujejo v službi niso psihopati, če pa čutijo dolžnost obrambe in niso v službi pa so psihopati?

Momogrede, nisem mesar, ampak tudi doma pomagam mesarju delat klobase, ko so koline.
[#2550527] 21.09.15 10:55 · odgovor na: anon-330984 (#2550520)
Odgovori   +    1
[FIN-557341]
> >
> > Vsi poklicni vojaki Slovenske vojske so torej psihopati, ker bodo v prvih vrstah v potencialni vojni?
>
> poklicnim vojakom je vojskovanje del službe...tudi smetar v službi premetava smeti, pa to ne pomeni, da mu smeti dišijo. delavci v mesnici skoz vihtijo nož in sekiro, doma tega ne počnejo.
> novica

Aha torej če se vojskujejo v službi niso psihopati, če pa čutijo dolžnost obrambe in niso v službi pa so psihopati?

Momogrede, nisem mesar, ampak tudi doma pomagam mesarju delat klobase, ko so koline.
za nekoga, ki mu država v roke porine orožje in ga plača za ravnanje z orožjem, je zelo zaželeno, da ni psihopat. zato imajo policisti in vojaki psihoteste...in kljub temu se jim vsake toliko kak izmuzne :)
sicer pa je prav, da pomagaš mesarju, samo ne vem, kako to urediš z birokracijo...sosedska pomoč/delo na črno :)
novica
[#2550532] 21.09.15 11:00 · odgovor na: novica (#2550527)
Odgovori   +    0
za nekoga, ki mu država v roke porine orožje in ga plača za ravnanje z orožjem, je zelo zaželeno, da ni psihopat. zato imajo policisti in vojaki psihoteste...in kljub temu se jim vsake toliko kak izmuzne :)
sicer pa je prav, da pomagaš mesarju, samo ne vem, kako to urediš z birokracijo...sosedska pomoč/delo na črno :)
novica
Predelave oz. izdelave klobas se lahko hitro priučiš sam za domačo uporabo, samo po receptu delaš, daš v raufkamro za 3 dni, malo na zrak .... na ni nobene potrebe po kršenju zakona,....

Če je sila država potisne orožje v roke, se spomniš Vietmana in žrebanj,,,,
[#2550537] 21.09.15 11:12 · odgovor na: anon-330984 (#2550532)
Odgovori   +    0
[FIN-557341]
> za nekoga, ki mu država v roke porine orožje in ga plača za ravnanje z orožjem, je zelo zaželeno, da ni psihopat. zato imajo policisti in vojaki psihoteste...in kljub temu se jim vsake toliko kak izmuzne :)
> sicer pa je prav, da pomagaš mesarju, samo ne vem, kako to urediš z birokracijo...sosedska pomoč/delo na črno :)
> novica

Predelave oz. izdelave klobas se lahko hitro priučiš sam za domačo uporabo, samo po receptu delaš, daš v raufkamro za 3 dni, malo na zrak .... na ni nobene potrebe po kršenju zakona,....

Če je sila država potisne orožje v roke, se spomniš Vietmana in žrebanj,,,,
že že, to je meni jasno glede klobas, ampak birokratska realnost je takšna: www.finance.si/88360...repovedano

glede državnega porivanja orožja v roke in s tem povezane volje do vojskovanja, pa samo tale legendaren posnetek, Bahrudin pove vse: www.youtube.com/watc...ZVQ1Hbg7xY
novica
[#2550540] 21.09.15 11:20 · odgovor na: (#2550502)
Odgovori   +    1
Nisva se popolnoma razumela. Meje v EU so najbolj v korist severu. Mi smo autsajderji, mi ne branimo ničesar, naši bi še mater prodali, samo da bi jih Merklca malopogladila po zabiti buči.
[#2550541] 21.09.15 11:23 · odgovor na: novica (#2550537)
Odgovori   +    0
glede državnega porivanja orožja v roke in s tem povezane volje do vojskovanja, pa samo tale legendaren posnetek, Bahrudin pove vse: www.youtube.com/watc...ZVQ1Hbg7xY
novica
Ja, ja, v glavnem, po tvojem mnenju je na naslednjem linku spomenik psihopatom: www.portalplus.si/10...anizacija/

Strani: 1 2

vm-kiva