Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Službe za begunce!
sporočil: 476
[shampion]Hja če imaš mene za mačko sem rojen prepozno, da bi bil član kakšnega Ck, ZK, prav tako ni bil član noben član moje družine, vendar je smešno, da še vedno nabijate te za mene pretekle čase, posebno oboževalci tistega, ki je v teh časih romal v Jajce z rdečo zvezdo na kapi.
> [FIN-557341]
> > [shampion]
> >...
> Ma daj nehej s temi CK, ZK, bla bla, eni živimo v sedanjosti,....
Ko stopiš mački na rep...
[FIN-557341]Aja pardon, imam enega prednika, ki je bil pristaš Napoleona in po njegovem padcu ni bil dobro zapisan pri starih/novih oblasteh. Shampin, to pa bil znal biti problem zate a ne...
> [shampion]
> > [FIN-557341]
> > > [shampion]
> > >...
> > Ma daj nehej s temi CK, ZK, bla bla, eni živimo v sedanjosti,....
>
> Ko stopiš mački na rep...
Hja če imaš mene za mačko sem rojen prepozno, da bi bil član kakšnega Ck, ZK, prav tako ni bil član noben član moje družine, vendar je smešno, da še vedno nabijate te za mene pretekle čase, posebno oboževalci tistega, ki je v teh časih romal v Jajce z rdečo zvezdo na kapi.
sporočil: 48.253
[rename]za mene je pa zelo relevantno vprasanje ali Gadafi ali ISIS. In takoj izberem Gadafija.
Ne gre za več ali manj gorja, ampak za storjeno gorje, zato je bil tudi Gadafi problem.
Vsaj zame ni vprašanje, kdo je naredil več gorja, Hitler ali Stalin... oba sta bila zločinca.
sporočil: 4.257
"Z grozo poslušam podjetniške zgodbe o tem, kako je nemogoče
zaposliti bosanskega inženirja"
Zakaj ne zaposlijo najprej slovenskega inženirja?
Zakaj morajo naši inženirji delati v Nemčiji in v Avstriji?
Zakaj ne zaposlijo najprej slovenskega inženirja?
Zakaj morajo naši inženirji delati v Nemčiji in v Avstriji?
sporočil: 771
čas vnosa: 26.08.15 17:51
[bc123a]Na koncu Nemčije je spet morje... ;)
> [rosom]
> Ein Polizeisprecher sagte der Nachrichtenagentur AFP, rund 200 Flüchtlinge hätten versucht, sich dem Registrierungsverfahren zu entziehen. Demnach weigerten sie sich, ihre Fingerabdrücke abzugeben.(FAZ,26.AVG.)
> --------------------------------------
>
> Okrog 200 "beguncev" je v Madžarskem sprejemnem centru odklonilo registracijski postopek in prstne odtise.
>
> Verjetno zaradi ekonomske,formalnopravne in človeške svobode.
V skladu z uredbami EU (dublinska uredba ali nekaj taksnega) morajo begunci na konec postopka o priznanju statusa begunca pocakati v tisti drzavi, kjer so vstopili v EU - torej, kjer so jih prvic registrirali.
Zato je beguncem v interesu, da se "pustijo registrirati" sele tam, kjer bi radi ziveli, drugace jih lahko drzava, v katero odidejo, deportira nazaj na madzarsko, kamor pa seveda nihce noce, hocejo v nemcijo, UK, nizozemsko, v skandinavijo ...
Grki so ze pogruntali, da se jim zato splaca puscati begunce cez mejo brez registracije, se malo pa se bodo "spametovali" tudi Madzari. Potem bo pa lepo kot "drzava vstopa" v njihovih papirjih zapisana Nemcija ali Avstrija.
To bodo Nemci veseli :)
Nikoli ne smemo zavreči zgodovinskih dogodkov. Iz njih se učimo, po potrebi zaradi zgodovinskega znanja dogodke pozitivno ovrednotimo ali jih zavržemo. Tvoje pisanje je žalitev uma!Nikoli se nisem česa bal, sploh pa ne na smrt. Če pa v vsaki temi najdete ZK, CK,... ste pa dolgočasni .... žalitev uma he he pa kaj še, raje naj bo žalitev ima, da vas najbolj zagrižene antikomuniste vodijo bivši komunisti.
Edit
Sicer pa kar poglej, kako daleč v zgodovino segajo nekateri forumaši v tej temi. Pa nič ne protestiraš. Razen, če kdo omeni kakšen "CK". Resnica je zate boleča in se je na smrt bojiš. Zato skušaš še pravočasno preusmeriti debato.
[rename]Ne. Te druzbe niso zmozne demokracije zahodnega tipa, ker so 40 let nazaj prisle iz srednjega veka. Razsvetljenstva, ki je bistven pogoj za razvoj demokracije in napredek zahodnih druzb, pa sploh povohali niso.
> [bc123a]
> > [rename]
> > Ne gre za več ali manj gorja, ampak za storjeno gorje, zato je bil tudi Gadafi problem.
> > Vsaj zame ni vprašanje, kdo je naredil več gorja, Hitler ali Stalin... oba sta bila zločinca.
>
> za mene je pa zelo relevantno vprasanje ali Gadafi ali ISIS. In takoj izberem Gadafija.
Midva lahko pametujeva v svojih foteljih.
Tisti, ki jim je ze Gadafi unicil zivljenje se najbrz ne bi strinjali s teboj. Tisti, ki jim je bilo pri Gadafiju fino, pa se ne bi strinjali z menoj.
Jaz sicer verjamem, da si Libijci zasluzijo alternativo ISIS/Gadafi, to pa je demokracija zahodnega tipa, ki jo lahko dosezejo, ce se uspejo s pomocjo ZDA/EU resiti verskih blaznezev.
Zal,to je nelocljivo povezano. Ne mores si kar izmisliti alternativ. Za te druzbe tam dol sta samo 2 varianti: verski blaznezi in srednji vek, ali pa bolj ali manj prosvetljen diktator.
Pa mimogrede, najblizje demokraciji smo bili v egiptu. In kaj se je zgodilo? Popolnoma demokraticno so na oblast prisli muslimanski brati in nameravali to demokracijo ukiniti, se z dosti vecjimi krsitvami clovekovih pravic kot prej pod diktatorjem.
Zato me tudi moti invazija te populacije na evropo. Ne zato, ker so muslimani, ampak zato, ker so to druzbe, ki enostavno ne sprejemajo demokracije, niso je navajene. In zato se zgodi, da ko pridejo v svoj mikrokozmos v begunskem taboriscu se pojavijo vzorci vedenja, ki so jih kao pustili za sabo: reveza skoraj ubijejo, ker je raztrgal Koran.
[rename]Ocitno je treba. Pa saj imamo polno primerov okrog nas, recimo to, kako je slovencem ali vzhodnim nemcem tezko izbrisati socializem iz glav. To je zadeva, ki rabi generacije in se je ne da pospesiti. Se nikjer to ni uspelo - najdi mi eno drzavo, ki je uspelo te faze preskociti.
Ne vem bc123, jaz se ne morem strinjati s tem, da jih kar obsodimo, da niso sposobni/zmozni za demokracijo.
Ce je zahodno "raszsvetljenstvo" trajalo 400 let, ni treba, da v Egiptu cakajo na demokracijo do leta 2415.
Predvsem pa: kdo bo presojal kje naj bo demokracija, kje pa diktatura in kdo bo diktator?Lahko si ga izberejo sami, mi ga bomo samo podpirali, dokler bo to za nas smiselno.
sporočil: 21.898
nekateri bi zjebali bse okoli sebe, samo zato ker si zelijo svojega
crnca.
sorry, gospa avtorica. v sloveniji crnci pac naceloma ne zivijo. nekaj pa jih je, mogoce pa bi vas kateri prenasal. sicer pa bo treba pac kam drugam.
ce ne pride gora k mohamedu...
sorry, gospa avtorica. v sloveniji crnci pac naceloma ne zivijo. nekaj pa jih je, mogoce pa bi vas kateri prenasal. sicer pa bo treba pac kam drugam.
ce ne pride gora k mohamedu...
sporočil: 3.976
[rename]Morda pa je bilo potrebno da je nekatere ljudi uničil, si pomislil na to? Recimo take ki sedaj rjovejo o svetovnem kalifatu, genocidirajo in sekajo glave - če bi jih pohopsal Gadafijev ali Asadov gestapo, bi lepo čepeli v zaporu ali bingljali z vislic, in ne bi mogli početi teh svinjarij.
Tisti, ki jim je ze Gadafi unicil zivljenje se najbrz ne bi strinjali s teboj. Tisti, ki jim je bilo pri Gadafiju fino, pa se ne bi strinjali z menoj.
Jaz sicer verjamem, da si Libijci zasluzijo alternativo ISIS/Gadafi, to pa je demokracija zahodnega tipa, ki jo lahko dosezejo, ce se uspejo s pomocjo ZDA/EU resiti verskih blaznezev.Ti si prav neverjetno, že skoraj boleče naiven...
[bc123a]To je povsem res, čeprav povedati resnico o tem ni politično korektno. In resnica je taka, da za kolikor toliko vzdržne razmere (v tovrstnih državah samih, ter njihovi okolici) sta samo dve rešitvi:
Ne. Te druzbe niso zmozne demokracije zahodnega tipa, ker so 40 let nazaj prisle iz srednjega veka. Razsvetljenstva, ki je bistven pogoj za razvoj demokracije in napredek zahodnih druzb, pa sploh povohali niso.
Zal,to je nelocljivo povezano. Ne mores si kar izmisliti alternativ. Za te druzbe tam dol sta samo 2 varianti: verski blaznezi in srednji vek, ali pa bolj ali manj prosvetljen diktator.
- bolj ali manj prosvetljen diktator, kot sam praviš, ali pa
- kolonialna oblast
V bistvu bi bila bolj stabilna druga opcija, ker tudi prosvetljeni diktatorji so lahko muhasti, pa nikoli ne veš kdaj jih državni udar vrže s prestola.
Treba si bo priznati, da določene družbe pač (če so prepuščene same sebi) niso sposobne demokracije in modernosti. Kar nekaj posameznikov med njimi bi seveda bilo za, a je takih premalo.
V bistvu bi bila edina rešitev res ponovna uvedba odkritega kolonializma. Vrtec smo prepustili v upravljanje otrokom, a očitno se ni obneslo, sedaj pa se je treba zresniti in vzpostaviti red.
[shevchenko]Odlično povedano.
nekateri bi zjebali bse okoli sebe, samo zato ker si zelijo svojega crnca.
Vse sem se naučil sam, ne rabim nobenega učitelja, ne vem pa kje je izvirnost pri jokanju nad zgodovino,...
Pišeš tisto, kar so te naučili. Nič izvirnega, nič življenskega.
sporočil: 1.374
Zadnja sprememba: rub15 27.08.2015 00:47
[FIN-557341]Ojoj, pa ti si svetovni fenomen. Kar sam si se, celo življenje pod kovtrom, dokopal do Resnice. Nič prebral - nič poslušal - nič (po)gledal, vsaka čast, klobuk dol.:-)
>
> Pišeš tisto, kar so te naučili. Nič izvirnega, nič življenskega.
Vse sem se naučil sam, ne rabim nobenega učitelja,
Nekateri se pa jebemo z branjem, pa opazovanjem, pa tuhtamo..., moraš svoj pristop k odkrivanju Resnice patentirat, nobelova za filozofijo ti ne bo ušla.:-)
ne vem pa kje je izvirnost pri jokanju nad zgodovino,...Pa resno.
Ravno pravi čas si mi naživc stopil, tvoj post mi je prišel ko naročen. Zadnjih par ur sem razmišljal o tem zakaj organsko ne prenašam "ZK CK". "ZK CK" seveda ni zgodovina, to ne bo toliko časa dokler bodo srpatokladivasti skakali po Sloveniji in bruhali ogenj.
In zato ker sem svobodnjak, neprilagodljiv, individulalist, sovražnik kolektivizma in ker imam dolg jezik, pa še kaj bi se našlo, sem v prvi vrsti, da končam v kakšni grapi, če bodo na oblast prišli "ZK CK", mimogrede te kreature so obilno plačane iz proračuna - ZZB NOB.
Sedaj pa se spet lahko pokriješ z deko in stuhtaš še kakšno pametno.:-)
EDIT:
Tako kot ti čepiš po kovtrom čepi tudi ZZB NOB. Odklofaj v COBBIS: Dolomitska izjava / Spomenka Hribar, pa ti bo vrglo ven tole: Bežigrad ZB ZZB-NOB NOB Hribar S. (vsebina dokumenta nedostopna (posebno obravnavanje))
[rename]Ja prav, pa naj majo demokracijo. Ampak potem pa jaz ne morem pristati na to, da fašemo na grbo njihove probleme, ko se jim ta njihova 'demokracija' (predvidljivo) sfiži.
Ampak ne morem pristati na to, da bomo mi (=zahodni svet) dolocali, da oni (=bliznji vzhod) niso zreli za demokracijo.
[rub15]
> [FIN-557341]
> >
> > Pišeš tisto, kar so te naučili. Nič izvirnega, nič življenskega.
>
> Vse sem se naučil sam, ne rabim nobenega učitelja,
Ojoj, pa ti si svetovni fenomen. Kar sam si se, celo življenje pod kovtrom, dokopal do Resnice. Nič prebral - nič poslušal - nič (po)gledal, vsaka čast, klobuk dol.:-)
Nekateri se pa jebemo z branjem, pa opazovanjem, pa tuhtamo..., moraš svoj pristop k odkrivanju Resnice patentirat, nobelova za filozofijo ti ne bo ušla.:-)
> ne vem pa kje je izvirnost pri jokanju nad zgodovino,...
Pa resno.
Ravno pravi čas si mi naživc stopil, tvoj post mi je prišel ko naročen. Zadnjih par ur sem razmišljal o tem zakaj organsko ne prenašam "ZK CK". "ZK CK" seveda ni zgodovina, to ne bo toliko časa dokler bodo srpatokladivasti skakali po Sloveniji in bruhali ogenj.
In zato ker sem svobodnjak, neprilagodljiv, individulalist, sovražnik kolektivizma in ker imam dolg jezik, pa še kaj bi se našlo, sem v prvi vrsti, da končam v kakšni grapi, če bodo na oblast prišli "ZK CK", mimogrede te kreature so obilno plačane iz proračuna - ZZB NOB.
Sedaj pa se spet lahko pokriješ z deko in stuhtaš še kakšno pametno.:-)
EDIT:
Tako kot ti čepiš po kovtrom čepi tudi ZZB NOB. Odklofaj v COBBIS: Dolomitska izjava / Spomenka Hribar, pa ti bo vrglo ven tole: Bežigrad ZB ZZB-NOB NOB Hribar S. (vsebina dokumenta nedostopna (posebno obravnavanje))
Ni kovtra, kar v pisarni delam, pa se zabavam z vami, ki vas preganjajo duhovi preteklosti... res ste zabavni. Briga mene dolomitska izjava izpred xy let in časov starih staršev ....
Ne tuhtaj preveč, da ti ne bo kaj prekuril....
[matjazfinance]Najbolj bizarno pa bo, ce bo EU sprejela na desettisoce zdravih in za boj sposobnih beguncev, dol bomo pa posiljali na tisoce evropskih vojakov da bodo spucali ISIS.
V bistvu bi bila bolj stabilna druga opcija, ker tudi prosvetljeni diktatorji so lahko muhasti, pa nikoli ne veš kdaj jih državni udar vrže s prestola.
sporočil: 664
Kolonializem? Verjetno se hecaš. Trenutni voditelji (in trend se
slabša) nekdanjih kolonialnih držav niso sposobni upravljat niti
narisane ovčje staje, kaj šele svoje lastne države, ti bi jim pa še
kolonije prepustil v upravljanje...
[rename]Jaz sem pa cisto komfortabel s tem. Namrec, nisi razumel moje poante. Tam, kjer smo jim dali demokracijo (Egipt) so jo efektivno demokraticno ukinili.
Se zelo motis. Se blizam sestim krizem in sem marsikaj skusil v zivljenju; tudi (svojo) naivnost seveda.
Ampak ne morem pristati na to, da bomo mi (=zahodni svet) dolocali, da oni (=bliznji vzhod) niso zreli za demokracijo.
Kaj potem? Ce ukines demokracijo, potem si je pac ne zasluzis in the first place. In vojaski diktator ala Mubarak je zelo preferable pred teokracijo tipa Muslimanska bratovscina ali Iran.
[code5]hehe, saj nekaj resnice sicer je na tem, ampak če pogledaš pod črto, je jasno kje stavri kolikor toliko laufajo, kje pa manj ali sploh ne, bodimo no resni.
Kolonializem? Verjetno se hecaš. Trenutni voditelji (in trend se slabša) nekdanjih kolonialnih držav niso sposobni upravljat niti narisane ovčje staje, kaj šele svoje lastne države, ti bi jim pa še kolonije prepustil v upravljanje...
Če si vse te trume prebežnikov tako srčno želijo v npr UK - ja zakaj pa ne bi pustili da vsi ti ljudje lepo ostanejo doma, pa UK pride k njim, tudi oni bi imeli veliko manj sitnosti :)
Zadnja sprememba: rub15 27.08.2015 10:00
[FIN-557341]Če bi se malo manj zabaval in bolj pozorno bral, bi ugotovil, da ne pišem o preteklosti ampak o sedanjosti in morebitni prihodnosti.
Ni kovtra, kar v pisarni delam, pa se zabavam z vami, ki vas preganjajo duhovi preteklosti... res ste zabavni. Briga mene dolomitska izjava izpred xy let in časov starih staršev ....
V delu, ki ga citiraš nisem pisal o tem, da bi ti moral prebrati to knjigo (nisem je niti jaz in je v doglednem času tudi nimam namena prebrati) ampak, da ZKCK že sedaj cenzurira knjige, kaj bi šele bilo, če bi prevzeli oblast.
[FIN-557341]Ja, razmišljanje je smrtni greh, to se ne spodobi v proletarski državi.:-)
>
>
> Ravno pravi čas si mi naživc stopil, tvoj post mi je prišel ko naročen. Zadnjih par ur sem razmišljal o tem zakaj organsko ne prenašam "ZK CK". "ZK CK" seveda ni zgodovina, to ne bo toliko časa dokler bodo srpatokladivasti skakali po Sloveniji in bruhali ogenj.
>
Ne tuhtaj preveč, da ti ne bo kaj prekuril....
sporočil: 33.249
Zadnja sprememba: najobj 27.08.2015 10:04
[rename]
> [bc123a]
> > [rename]
> > > [bc123a]
> > > Assad, Sadam, Mubarak in Gadafi pa so bili, kakorkoli je ze to perverzno, v tistem lokalnem okolju dejansko sila napredka.
> > >
> > > Lahko si o Gaddafiju in njegovih pokvarjenih sinovih mislimo karkoli, ampak 40 let je drzal mir v drzavi kjer se je prej 15 arabskih plemen spopadalo med sabo, vkljucno z sekanjem glav. Ko je sel, se je pac zgodovinsko spopadanje samo nadaljevalo.
> >
> > Podobno lahko rečeš za Tita in njegove klavce, ki so "držali mir v SFRJ", ampak jaz se s takšnim stališčem ne morem strinjati.
> > Diktator je diktator in klavec je klavec pa pika.
>
> Kdo je naredil vec gorja na bliznjem vzhodu? Diktatorji in klavci ali tisto, kar je prislo za njimi?
Ne gre za več ali manj gorja, ampak za storjeno gorje, zato je bil tudi Gadafi problem.... čuj, kaj jaz slabo vidim, ali pa na toti druhavalkakonec.euwe...jalta1.jpg sliki nekdo manjka oziroma je nekdo preveč ? ... khmm, samo vprašam ...
Vsaj zame ni vprašanje, kdo je naredil več gorja, Hitler ali Stalin... oba sta bila zločinca.
P.S.: če je bil Gadafi problem, danes v Libiji lahko sodijo izključno domačini, ker samo oni lahko eno in drugo primerjajo ... khmm, ne pa neki "vanzemaljci" z zblojenimi prioritetami in salonskim čistunstvom za nazaj ...
sporočil: 33.249
Zadnja sprememba: najobj 27.08.2015 10:16
[rename]
> [matjazfinance]
> > [rename]
> > Tisti, ki jim je ze Gadafi unicil zivljenje se najbrz ne bi strinjali s teboj. Tisti, ki jim je bilo pri Gadafiju fino, pa se ne bi strinjali z menoj.
>
> Morda pa je bilo potrebno da je nekatere ljudi uničil, si pomislil na to? Recimo take ki sedaj rjovejo o svetovnem kalifatu, genocidirajo in sekajo glave - če bi jih pohopsal Gadafijev ali Asadov gestapo, bi lepo čepeli v zaporu ali bingljali z vislic, in ne bi mogli početi teh svinjarij.
Tocno tak je bil tudi besednjak Tita in njegovih klavcev. Da je treba iztrebitirazrednega sovraznika....ker "mi smo more krvi prolili"... In kot je Dolanc zabetoniral: na oblasti smo mi, komunisti in ne oni drugi (ali nekaj podobnega).... ja, in ker mi ne moremo pristati na to, da bomo mi (=zahodni svet) določali, da oni (=bližnji vzhod) niso zreli za demokracijo, jim bomo demokracijo vsilili, pa naj stane, kar stane ... khmm, ker "mi smo more krvi prolili", da imajo demokracijo vsi na svetu ...
>
> > Jaz sicer verjamem, da si Libijci zasluzijo alternativo ISIS/Gadafi, to pa je demokracija zahodnega tipa, ki jo lahko dosezejo, ce se uspejo s pomocjo ZDA/EU resiti verskih blaznezev.
>
> Ti si prav neverjetno, že skoraj boleče naiven...
Se zelo motis. Se blizam sestim krizem in sem marsikaj skusil v zivljenju; tudi (svojo) naivnost seveda.
P.S.: počasi bom začel verjeti, da ti res verjameš, kar pišeš ... no, ampak kar nadaljuj, ker brez tebi podobnih sploh ne bi vedel, kako močan je Titov "duh" še danes ...
[rub15]Ne moren pomagat,če si proletarc in ti drugega ni uspelo....
> [FIN-557341]
> >
> >
> > Ravno pravi čas si mi naživc stopil, tvoj post mi je prišel ko naročen. Zadnjih par ur sem razmišljal o tem zakaj organsko ne prenašam "ZK CK". "ZK CK" seveda ni zgodovina, to ne bo toliko časa dokler bodo srpatokladivasti skakali po Sloveniji in bruhali ogenj.
> >
>
> Ne tuhtaj preveč, da ti ne bo kaj prekuril....
Ja, razmišljanje je smrtni greh, to se ne spodobi v proletarski državi.:-)
[FIN-557341]
> [rub15]
> > Ne tuhtaj preveč, da ti ne bo kaj prekuril....
> Ja, razmišljanje je smrtni greh, to se ne spodobi v proletarski državi.:-)
Ne moren pomagat,če si proletarc in ti drugega ni uspelo....A?:-)
[rename]absolutno.
> Kaj potem? Ce ukines demokracijo, potem si je pac ne zasluzis in the first place. In vojaski diktator ala Mubarak je zelo preferable pred teokracijo tipa Muslimanska bratovscina ali Iran.
Tako kot pri nas še vedno volijo postkomuniste in si jih zato tudi zaslužimo? :-)
[rename]Odpovedati? Saj jih nikoli niso imeli.
Njim se ni sfižila demokracija, ampak je eno diktaturo zamenjala druga.
Ampak to še ne pomeni, da se morajo odpovedati temeljnim človekovim pravicam in svoboščinam.
Imas tipicen problem do-gooderja, bolezen za katero trpi tudi nova ameriska zunanja politika. Resujes probleme, ki se jih ne da resiti, namesto da bi jih pustil na miru v stanju ravnovesja.
V vseh teh drzavah je dovolj radikalnih islamistov med populacijo, da bodo vedno vecinska stranka, kar po volilnem sistemu ponavadi pomeni dovolj glasov za to, da se ukine demokracija.
Kaj cemo jih potem, z vojsko stolc po vsakih volitvah da nazaj uvedejo demokracijo? Sick.
[rename]ja. jaz ti lahko pomagam ce si lacen tako, da ti dam sendvic. ti ga fliknes v smeti. ti dam drug sendvic. ga fliknes v smeti in si se vedno lacen.
Ne, tega nisem nikjer napisal.
Trdim le, da je "zahod" nekako moralno dolžan pomagati pri napredku družbene ureditve in pri vzpostavitvi sistema, ki bo zagotavljal temeljne človekove pravice.
kdaj se konca moja odgovornost?