Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Normalen davek
Strani: 1
sporočil: 1.009
To se bo dogajalo, dokler se bojo odvisno zaposleni pustili tako
ropati. Kapitalisti so ze glasovali z nogami, oz. nakazili na
Antile, odvisno zaposleni pa lahko glasujejo samo z nogami ali pa
tako, da se pridruzijo skupinskemu ropanju in si dobijo kaksno
drzavno sluzbico. Ko bodo pa vsi v takih sluzbicah, se bo pa
pokazalo veselje.
sporočil: 6.084
Hecno, ko si enkrat vajen vsega hudega se ti cedularnih 20% zdi
normalen davek...ne razumem pa, zakaj bi morali odpraviti davčno
odpravo, da bi ustregli tistim, ki jim je 20% preveč ?
lp.m
lp.m
sporočil: 107
kako pa so poenostavili odbavcenje vzajemnih skladov? lahko to kdo
na hitrico pove? ne vec v DN in 20% kd? to je to?
sporočil: 28.145
za prodaje v 2006:
http://www.financna-tocka.si/knjiznica.php?id=55
za prodaje v 2007: www.financna-tocka.s...hp?id=5805
za prodaje v 2007: www.financna-tocka.s...hp?id=5805
sporočil: 71
:"Znova se izvaja revalorizacija nakupne cene, v poenostavljeni
obliki. Če imate delnice ali točke skladov v lasti več kot eno
leto, potem se nakupna cena poveča s koeficientom rasti
življenjskih potrebščin in sicer za vsako tisto leto, v katerem ste
bili lastnik več kot 6 mesecev."
A to pomeni če sem VP kupil v maju in jih prodal naslednje leto junija (v dveh letih sem bil lastnik več kot 6 mesecev) lahko upoštevam dvo letno revalorizacijo?
Če sem pa kupil VP 20.decembra in jih prodam 10. decembra naslednje leto pa sploh nisem upravičen do revalorizacije, ker nisem bil lastnik eno leto?
A to pomeni če sem VP kupil v maju in jih prodal naslednje leto junija (v dveh letih sem bil lastnik več kot 6 mesecev) lahko upoštevam dvo letno revalorizacijo?
Če sem pa kupil VP 20.decembra in jih prodam 10. decembra naslednje leto pa sploh nisem upravičen do revalorizacije, ker nisem bil lastnik eno leto?
Zadnja sprememba: crt 05.12.2006 08:01
JMcLane je napisal(a):kakor berem, po crki zakona oboje drzi. kako bo durs dejansko naredila, bo nekako nakazano s tem, ko bo na voljo online izracun kapitalskih pri durs, mislim, da ga trenutno se ni (?). pa tudi tisto ni cisto 100%, recimo imam zelo vtis, da je za leto prej online izracun pravilno uposteval pravilo 30 dni, dejanski obracun pa ne.
sporočil: 107
Zadnja sprememba: anon-91920 05.12.2006 09:35
hvala za tole, ampak adse pa mas pozresne :)
Zadnja sprememba: crt 05.12.2006 09:46
kaj naj recem... obstajajo velike in vecinoma nepremostljive
kulturne razlike med osebami s tehnicnim in tistimi z oblikovalskim
poreklom :)p: adblock, tudi kadar sem "doma"
sporočil: 8.543
shaman je napisal(a):ni Ti jasno nekaj, kar je oblastnikom vseh časov in režimov kristalno jasno:
- Bogat ni Gantar, bogat ni ZnaniPošteniManager ali pa Zoki, bogat ni oni, ki ima 10 tovarn, bogat je le oni odvisno zaposleni, ki ima več kot 2000 EUR bruto plače.
lp
shaman
kleine fishe-gute fishe :)
velikokrat po malo (no, to je tukaj v SLO pa zares relativno:) znese veliko in ne malokrat veliko...
sporočil: 10.660
Imaš točno prav...
Sinoči v Odmevih je Rop spet rekel, da bodo z "reformo" pridobili samo bogati, Bajuk pa mu je povedal, da laže, ker take obdavčitve plač, kot je bila pri nas, ni nikjer in da s tem enostavno ni bilo več mogoče živeti. Zato imam zoper Bajuka vseeno čisto druge očitke, kot zoper Ropa, Semoliča, Kučana itd. Če namreč ne napravimo odločne razlike in ne podpremo cagavcev, ki vsaj malo silijo v pravo smer, potem pljuvamo v lastno skledo. Pravi sovražniki ekonomskega razcveta znotraj kroga vlade so po moji oceni: Verlič z železniškimi in ostalimi SDS mikro sindikati, SLS s kmečkim lobijem in krekovsko tradicijo, Desus sem pozabil na prvo mesto postavit, pa še se najdejo. Janša, Vizjak, Zagožen in bolj godpodarska struja SDS, podjetniki blizu vladi (Boscarol,...) ter večinoma NSi (bolj krščansko-demokratska kot krščansko socialna stranka) so po mojih občutkih zagovorniki ekonomske liberalizacije. Trenutno je pač moč v slovenski politiki porazdeljena tako, da se mi zdi prav podpirati tiste, ki poskušajo v približno pravo smer in se boriti proti tistim, ki so proti.
Sinoči v Odmevih je Rop spet rekel, da bodo z "reformo" pridobili samo bogati, Bajuk pa mu je povedal, da laže, ker take obdavčitve plač, kot je bila pri nas, ni nikjer in da s tem enostavno ni bilo več mogoče živeti. Zato imam zoper Bajuka vseeno čisto druge očitke, kot zoper Ropa, Semoliča, Kučana itd. Če namreč ne napravimo odločne razlike in ne podpremo cagavcev, ki vsaj malo silijo v pravo smer, potem pljuvamo v lastno skledo. Pravi sovražniki ekonomskega razcveta znotraj kroga vlade so po moji oceni: Verlič z železniškimi in ostalimi SDS mikro sindikati, SLS s kmečkim lobijem in krekovsko tradicijo, Desus sem pozabil na prvo mesto postavit, pa še se najdejo. Janša, Vizjak, Zagožen in bolj godpodarska struja SDS, podjetniki blizu vladi (Boscarol,...) ter večinoma NSi (bolj krščansko-demokratska kot krščansko socialna stranka) so po mojih občutkih zagovorniki ekonomske liberalizacije. Trenutno je pač moč v slovenski politiki porazdeljena tako, da se mi zdi prav podpirati tiste, ki poskušajo v približno pravo smer in se boriti proti tistim, ki so proti.
Strani: 1