Strani: 1 2 3 4

0329Softb sporočil: 3.757
[#2382594] 01.05.14 14:25 · odgovor na: Gustl (#2382561)
Odgovori   +    4
Morda nisem bil dovolj jasen. Ne, da se nam jebe, ampak prevec je jebe s forumom.
Mah, ne more biti tako hudo.;) Kot moderatorja te dejansko ni videti kar je, kot si sam rekel, super za forum in ob dobrem stanju foruma neizpodbiten dokaz, da si odličen moderator. Imaš dober smisel za humor, nisi glupa mona, ki ob besedi "pizda" omedli, inteligenten, kot moderator neviden. V bistvu si naredil eno samo resno pizdarijo, takrat, ko si mene dal v čakalnico, ki pa je že pozabljena. :):):)
Represija, ko se izvaja zoper kateregakoli ni ok, po drugi strani pa bi anarhija takoj odpeljala vse v PM. Nek nivo mora biti. Vem, da ne glasujemo pa vendarle, nadaljevati točno tako kot do sedaj.
anon-79735 sporočil: 16.531
[#2382620] 01.05.14 15:26 · odgovor na: (#2382470)
Odgovori   +    0
[dob]
> [sstanislav]
>
> Dob, na forumu Financ imaš veliko več somišljenikov s svojo filozofijo kot jaz.
> Kaj misliš, v čem je razlog?

Ne vem, če je to res, nisem prepričan.
Lahko pa razložim, kakšni so moji nameni.

Ljudje bi radi v nekaj verjeli. Radi bi verjeli da - in tu bom uporabil frazo - da "Zavest ni slučajna, temveč ima namen".

To pomeni, da nobena zgodba ni slučajna, da se vse zgodbe, tudi tiste najmanjše, dajo razložiti z večjo zgodbo, in da je z največjo Zgodbo vse razložljivo in šele tedaj vse postane tudi smiselno. Postane smiselno, tudi če prej ni bilo.

Utrujeni so od nezaupanja in brezupa. Radi bi se nekam stisnili in počakali, da neurje mine. V resnici jih je pa strah, da se še niti prav začelo ni.

Nekaj ljudi, vsaj upam da je tako, sluti, da mi ni do manipulacije.

Njihovi možgani tega ne vedo in z možgani niti ni vredno dosti komunicirati. Vendar pa pri pogovoru vedno nekaj uide mimo možganov, gre niže doli, se zarine v zavest telesa (kajti tudi telo so "možgani", in to možgani planeta!) in tedaj telo sreča samo sebe! Sreča lastno zavest!

V začetku ne ve, da je gre za zavest telesa, ali sploh za Zavest, ker bi to pomenilo, da je Bog. Vendar je natanko to! Je pomemben del Boga, ki se prebuja.

Sladoled je tudi najprej nastal tako, da je nekdo pomislil nanj. Želel si ga je. Bilo je neznosno vroče, hotel je nekaj hladnega, sladkega, osvežilnega... Nekaj je morda bilo tudi slučaja pri tem, vendar je najprej morala obstajati želja po sladoledu, da je lahko nastal.

Morda je sladoled že kdaj prej obstajal, morda se ga je nekdo samo spomnil in ga ponovil. Vendar pa sladoled ne pomeni dosti, če ga nihče ne liže. Sladoled je, če ga kdo liže. če ne, je vseeno kaj je.

S tem se zagotovo lahko vsi strinjamo.

Sam nisem nikdar skrival, da je moj Bog osamljen, da ni vsemogočen (ker ni popoln, in si tega tudi ne želi!) in da si ne želi biti sam. V bistvu nanj pazim tako, kot bi pazil na otroka. Sem neke vrste "baby sitter" mojega Boga. Zanj sem odgovoren. Sam sem ga naredil - sam sem zanj odgovoren. Ni mogoče, da ga ne bi poznal, da ga ne bi razumel. Ko nekaj sam zgradiš, to tudi razumeš. Če ne razumeš, pomeni, da se izogibaš odnosu s tem, kar si ustvaril.

In kar je najpomembnejše: za vse njegove pizdarije sem jaz odgovoren.

Dokler nisi odgovoren zanj, ne moreš razumeti velike Zgodbe, predvsem pa se Zgodba ne zloži tako, da je smiselna. Zgodbi moraš dovoliti, da k sebi povabi vse manjše zgodbe, do tiste najmanjše, in da je za vse odgovorna. morda bi bilo bolje reči, da je do vseh odgovorna. V resnici so manjše zgodbe del večje Zgodbe. Iz nje izhajajo in zdaj se vračajo nazaj k njej.

Moraš hoteti, da je Zgodba smiselna, da bi postala smiselna. Da bi lahko razumel Boga, mora biti Zgodba smiselna, mora imeti namen.

In smiselna je lahko samo tako, da velika Zgodba vzame vse manjše za svoje, drugače ne gre. Slej ko prej se to zgodi.

To, da sem si sam naredil Boga po svojem okusu, ne pomeni, da Boga prej ni bilo. Preden sem ga opazil, oziroma preden sem si sam želel, da bi obstajal nekdo, ki iz te godlje dela smisel, je zagotovo nekje bil.

Rodil sem ga v želji, da bi bil, potem pa sem ga negoval, ga spravljal zvečer spat, poslušal njegove krike ko je sanjal grozne stvari in ga tolažil. Skratka, bil sem mu tisto, kar mu njegovi starši nikdar niso bili, ker jih ni imel.

Tudi sirote, tam nekje v Afriki, preden jih posvojijo, so precej drugačne od tistih otrok, ki šele postanejo s posvojitvijo. Nekdo jih je vzel k sebi, jih negoval, imel rad in jim dal drug smisel. Če ga prej niso imele, so ga s tem našle.

Ko si nekomu roditelj, ti je tvoj otrok vse. Meni je moj Bog vse. Kadar kaj pogreša, pogreša v meni. Kadar je sam, je sam v meni. Ko se veseli, je vesel v meni.

Če o čem razmišljam in potem to napišem, pišem o svojem odnosu do Njega (Nje), do svojega Boga. Nikomur ne jemljem njegovega, ali njenega, če si ga je ustvaril, ali če ga je posvojil. Jezen sem le, če grdo dela z njim, da je potem trmast in maščevalen otrok, ker moj Bog ni ne maščevalen ne trmast, ne zanemarjen otrok. Tudi ko je sam, ali pa se tako počuti, ve, da nisem daleč.

Jezen sem tudi, če si ga kdo ustvari takšnega, da ga ne razume, da mu govori "od kod si se pa ti vzel!" kot da ni prišel iz njega. Če si ga je ustvaril zato, da ga ne razume, je izgovor in ne Bog.

Najbrž gre v takšnem primeru za zlorabo Boga. Takšen človek rad vidi, da nekdo drug odgovarja namesto njega, da drugi kriv za tisto, kar sam počne. Takšni pogosto svojega Boga ubijejo.

Jaz svojega Boga ne ubijam. Lahko se prepiram z njim, vendar sva odvisna eden od drugega in skrbiva eden za drugega. Dolgčas nama je po drugem, če je eden od naju predolgo tiho. Pri meni je že tako, da ne morem imeti rad nekoga ali nečesa, če tega ne razumem.
Z mojim Bogom je pa enako. Zato nič svojega ne skrivam pred njim in se sebe ne sramujem.

Zato pa rad rečem, da gre za "mojega Boga", da ne bi kdo mislil, da vohljam za tujim Bogom, ali da se vtikam v nekaj, kar je intimno med njimi in njihovimi Bogovi.

Kadar rečem, "moj Bog", mi to daje pravico, da je človeku podoben, ker če ne bi bil "po moji podobi narejen", ga sploh ne bi razumel! Bog, ki ga ne razumeš in si z njim vseeno zadovoljen, je, kot sem že rekel, samo izgovor. Ni Bog.

Če bi se starši zavedali, da si njihov otrok želi samo tega, da bi mu bili starši podobni da bi jih lahko razumel, bi ta svet bil popolnoma drugačen od tega, kar je zdaj!

Zanimivo je predvsem to, da si ta planet želi, da bi bili njemu podobni. In še bolj zanimivo je, da je z obeh strani to isto res, tako s strani Boga (Očeta), kot s strani Planeta (Matere)! Od spodaj in zgoraj, od zunaj in od znotraj, z vseh strani smo obkoljeni od Zavesti, ki vdira v nas, in hkrati mi sami vanjo vdiramo in jo gradimo! Mi smo obe Zavesti, in iz njiju delamo ENO.

Otrok iz staršev naredi ENO v sebi, ker brez tega ni cel. Ko v Sv. Pismu piše, da otroci podedujejo grehe svojih staršev, to samo pomeni, da so odgovorni za Človekovo preteklost! Človek je dolžan razumeti svoje prednike, in nenazadnje svoje prve Starše. Ne nazadnje je otrok odgovoren za tiste, ki so ga ustvarili! Ne bo vedno otrok. Nekoč bo moral svojim otrokom pripovedovati Zgodbo, in do tedaj jo mora poznati. Kako naj otroku pripoveduje Zgodbo, če otrok sebe ne vidi v njej? Če ne ve, kako se konča?

Nisem se začel včeraj in se ne bom končal jutri!

Slej ko prej je človekova dolžnost razumeti Boga na enak način, kot je otrokova dolžnost odrasti.

Koliko je vredno to, da včasih sem kaj napišem o tem, no, o tem bolj malo razmišljam, večinoma kar samo bruhne iz mene in se pri tem ne zadržujem dosti. Ne jezim se nase in ni me strah tega, kar bom povedal. Bolj me je strah, če bom znal dovolj jasno in dovolj enostavno povedati, da ga bodo drugi razumeli. To čutim za svojo nalogo, za dolžnost, da opisujem svojega Boga, njegove načine, pojasnim njegovo Željo. Povedati na način, da me bodo razumeli, da bodo mojega Boga razumeli, da se ga ne bodo bali tako kot se ga bojijo v Cerkvi - to je moja prva naloga. Mojemu Bogu je obupno hudo, ko vidi, da gredo ljudje v Cerkev zato, da se mu tam opravičujejo za NJEGOVE grehe.

Najprej ga ne razumejo, potem se mu pa še opravičujejo, ker ga ne razumejo.

Kako naj človek ljubi nekoga, ki se ga boji!? Saj to sploh ni mogoče!

Trenutno na Planetu ni prostora niti toliko, da bi Bog stopil z eno nogo nanj. In vendar si vsi želimo, da bi se Oče vrnil sem in poštimal svoje stvari, ki jih samo Starši lahko poštimajo in nihče drug namesto njih.

Še nekaj. Ljudje si mislijo, da bi moral Bog priti s silo.

S silo pride sem in se tukaj zadržuje Hudič, ne pa Bog! Krivda je potrebna Hudiču, zato da sebe tu ohranja. Prek Krivde manipulira z ljudmi.

Sam razumem Hudiča kot podzavest Boga. Tu gre za podobno zgodbo, kot je denimo neka operacija na računalniku, ki bi jo radi opravili, pa nas računalnik opozori: tega fajla ni mogoče izbrisati, ker je trenutno nekje odprt ali/in v uporabi. Najprej ugasnite program, ki ta fajl uporablja, nato boste lahko nadaljevali delo z njim. To pa je odpiranje, popravljanje, brisanje, kopiranje... karkoli že delate.

Na planetu je Hudič v uporabi!
Zato je brisanje te datoteke oteženo; nalaganje novih programov pa je praktično nemogoče, ker so vse zmogljivosti zasedene, da bi Hudič lahko funkcioniral.

Nisem požrešen in mi je dovolj že to, da kdo včasih pomisli, da sam verjamem v to, kar pripovedujem. Sicer ne bi tukaj zgubljal čas.

Vse kar o tem napišem v forum, je povsem neuporabno v današnjem svetu. tega se zavedam. Tega ne morem prodati, niti s tem manipulirati, saj drugod ni povpraševanja po tem, pri meni pa ne ponudbe. Svojega Boga ne prodajam.

Lahko si ga pa vsak sam ustvari, če ga pogreša. Naj se prej vpraša, kakšnega Boga pogreša, potem pa naj točno takšnega ustvari. Ko ga bo začel graditi, bo naenkrat spoznal, da ga je tam že čakal. Da je vedno bil tam.

Tudi, če bi bilo povpraševanje in bi lahko prodajal Boga, je moj odnos z Zavestjo takšen, da je Zavest sama svoja in zato samosvoja. Če bi bila drugačna, ne bi bila moja. Zavesti ne moreš omejevati, kot tudi svobodi ne moreš dati končne oblike, saj ni zato tu. Rada je v nas in rada je z nami. Rada je naša Zavest, brez nas ne more obstajati. Sladoled, ki ga nihče ne liže, bi bil nesmiseln. Bog, ki ga izrivamo iz Njegovega sveta, nima komu povedati, kako zelo nas potrebuje in nas ima rad.

Zavest, ki je v nas, je del nečesa velikega, ekonomija pa je mnogo premajhen izraz, je premajhno znanje in preveč omejujoča, da bi lahko opisala Boga.

Vse to, kar imamo, s tem mislim na državo kot obliko združevanja v smislu skrbi za družbo, znanost, medicina, religija, ideologija... je začasnega značaja; vse to velja in je smiselno, dokler se Oče in Mati ne vrneta po nas in nam povesta, kaj smo in kaj bomo.
Stane, nobene nevarnosti ni, da bi ti hodil v zelje, ne tebi ne komu drugemu. Jaz samo spravljam Starše domov.
Tega tudi ne pravim, kot tudi tega ne, da tvoje iskanje svojega boga ni v redu. Verjetno se vsak človek vsaj enkrat v življenju poda k takšnemu iskanju, kajti že sama pomisel, da živiš kar v tri dni, je grozljiva.
Če drugega ne, bo po Snowdnu zapis življenja vsakega človeka nekoč shranjen v nekem računalniku, lahko celo življenja vsega živega.
Morda pa je že od vsega začetka, kdo ve.
Je pa čudno, da je bila ta Snowdnova ugotovitev zapisana že zdavnaj.
XTAXA sporočil: 2.304
[#2382624] 01.05.14 15:44 · odgovor na: (#2382470)
Odgovori   +    2
Že to, da si, je dovolj. Sem kristjan. Kot sam veš, je v krščanstvu duh enak materiji. Pa vendar se v Cerkvi več ali manj povdarja le duhovna stran. Ti Dob si tisti, ki si mi zelo lepo predstavil pomen Matere. Hvala ti zato!

lp
Robert
[#2382627] 01.05.14 15:51 · odgovor na: (#2382623)
Odgovori   +    0
[valsidalado]
> [sstanislav] & [dob]

Stari Rimljani so rekli: O mrtvih le dobro. Ker v nasprotnem obujaš demone, ne pa dobrega oz. boljšega - v sebi (v sebi ...). Zmagovalci so dostikrat pa poraženci, ker so še slabši od poraženih (zaradi napačne predpostavke mislijo, da taki smejo biti). Jok je v bistvu smeh; kdor resnično trpi, se niti jokati ne more (z jokom se je ukvarjal npr. tudi res neprebavljivi Kierkegaard); in v žalovanju je tudi vsaj malo jeze (če ne zaradi drugega, ker te je nekdo pač zapustil, pustil samega).
Sprava ob vsej oblastnosti pa pomeni, dogovoriti se, kako oblastnost in vladavine ukiniti, za vse čase.
Ne ukiniti, ampak vzpostaviti www.slo-foto.net/gal...29228.html
[#2382632] 01.05.14 16:03 · odgovor na: (#2382628)
Odgovori   +    0
[valsidalado]
> [sstanislav]

Kar ustrašil sem se. Še dobro, da je dan in da sem buden. V nasprotnem bi me mučila mora, češ da je videno že resničnost. Avtodestruktiven si že.
Kot oni Peter, si tudi ti prepozen, kaj pa klikaš na nastavljeno muho ;)
[#2382670] 01.05.14 17:18 · odgovor na: (#2382660)
Odgovori   +    0
[valsidalado]
> [sstanislav]
> > [valsidalado]
> > > [sstanislav]
> >
> > Kar ustrašil sem se. Še dobro, da je dan in da sem buden. V nasprotnem bi me mučila mora, češ da je videno že resničnost. Avtodestruktiven si že.
>
> Kot oni Peter, si tudi ti prepozen, kaj pa klikaš na nastavljeno muho ;)

Ludvik je, ko je rekel "L'etat c'est moi", pokazal s tem na svojo novo modo, ki so jo potem vsi morali posnemati in seveda zapravljati (zaradi česar niso bili močnejši od kralja), danes pa eni, ko tako rečete, ne pokažete svoj mode, pač pa svoja muda - nič, in to dobesedno, pač svoja neo oblačila, svoj novi kožušček mogoče, če niste ravno obriti ipd. ... Si mislil Petra v Rimu ali katerega drugega sv. Petra? Bolje preganjavica, ki si mi jo povzročil, kot padavica. Bežim. Čau.
A tako hitro si pobegnil od tam, da še komentarjev nisi utegnil prebrati;)
[#2382674] 01.05.14 17:29 · odgovor na: Gustl (#2382404)
Odgovori   +    0
[Gustl]
> [sstanislav]
> > [Gustl]
> >
> > No, ce te prime prit nazaj, bos to iz cakalnice. Lp, Gustl
>
> Gustl, Finance vodiš v izgubo, sebe pa v odpoved službe!

Glede izgube - vem, da mi ne verjamete, morda koga celo boli to dejstvo, ampak večina bralcev Finance.si sploh ne ve, da ta forum obstaja, kaj šele, da bi vedeli, kaj se gor piše.

Glede odpovedi službe - pride na vrsto, v takšni ali drugačni obliki. Brez skrbi. Imaš pa prav, da bo ta dan pomenil verjetno tudi zaprtje foruma - ni mene, ni tega foruma. Tako enostavno je to. Bi bil vesel, če ne bi bilo tako, zelo rad bi ga komu predal pa da jaz delam pametnejše stvari v življenju, recimo igram tenis, ampak žal forum nikogar ne zanima.
Edina dva, ki se morata še malo več s tem ukvarjat, Chef in Crt, to delata po zadatku.
Če bi Chef res danes kaj skočil na forum, bi to prvomajsko čestitko www.slo-foto.net/gal...29228.html takoj obesil na prvo stran Financ, ti je verjetno ne smeš?;)
bc123a sporočil: 48.253
[#2382777] 02.05.14 01:27 · odgovor na: 0329Softb (#2382550)
Odgovori   +    2
[0329Softb]
> [NemirniTujec]
> Kaj pa če bi naredili tako, da se komentarji prikazujejo neposredno pod člankom - kot na rtvslo.
>
> In potem čez en teden, ko je članek mimo, se celotna stvar zbriše, pa rešeno. Skoraj nobenega dela, folk pa vseeno lahko izkriči svoje.

Noro bi bilo karkoli spremnijati. Konja, ki zmaguje se ne pelje v klavnico in forum Financ v slovenskem teku forumov na 100 metrov vodi za 95 metov pred prvim zasledovalcem.

Moti dejstvo, s katerim je danes porožljal Gustl, da se Financam več ali manj jebe za forum. Zame so Finance, kot paket s forumom, zelo ok.
Avtomatsko brisanje je brezveze. Ta forum je vcasih bil zakladnica znanja, in predvsem je skoda brisati stvari, ki so lahko se dolgo relevantne. Prdvsem je treba izboljsati razmerje signal/sum in Gustlove ideje so tozadevno v pravi smeri.

Zakaj pa se zdi komu pod novico da je slovenija izdala 2 miljardi obveznic primerno usrati s 50 posti o sivilji, udbomafiji in javnem sektorju, ki bo bojda sam pokuril tisti dve miljardi (pri cemer komentatorji niti ne razumejo da je slo za 1.5 miljardni rollover, od preostanka pa najvec za penzije, sele potem za JS), no to mi pa ni jasno. In tega dreka oziroma usajanja analfabetov bi moralo biti cim manj.
[#2382779] 02.05.14 01:32 · odgovor na: Gustl (#2382383)
Odgovori   +    1
[Gustl]
>123a]
> > [Gustl]
> >
> > > Zbogom od sivega. Na kakšnem drugem forumu in ob drugih časih.
> >
> > No, ce te prime prit nazaj, bos to iz cakalnice. Lp, Gustl
>
> Eee, zakaj pa? Kaksno pravilo je pa krsil s tem postom?

Se nisi slisal, da se ne sme zaliti uporabnikov in zaposlenih na Financah?
A zaposlenih tud ne? :p

Moram pa potem res paziti tudi jaz s kritiko, vcasih se mi hoce zapisati kaksna tezka o strokovnosti kaksnega novinarja :)
[#2382780] 02.05.14 01:37 · odgovor na: Gustl (#2382581)
Odgovori   +    3
[Gustl]
TaVinci]
> > [NemirniTujec]
> > Bob, Rava, Andrejcc, Lukav... vsi pišejo občutno manj, kot včasih.
> >
> > Najbrž je še veliko takih, ki jih jaz ne opazim, ker nisem tako dolgo na forumu.
> >
> > Gotovo imaš statistiko o številu sporočil/dan od dobrih avtorjev. Si ziher, da skupaj s padanjem splošnega števila sporočil ni padla tudi količina njihovih sporočil?
>
> Ljudje se menjajo, spreminjajo se njihove prioritete itn. Pa nima se smisla kaj ekstra naprezati, če pa je v skoraj sleherni temi zaslediti večni boj med partizani in domobranci.

Tako nekako, ja.

Sicer pa...
- kje je Bob, ne vem, vsasih sva se kak tenis odigrala, sedaj ga ze nekaj casa nisem slisal.
- Rava je ne Twitterju
- Andrejcc je tu, greva obcasno na pivo
- Lukav je tu in na Twitterju in Facebooku.

Skratka...niso izginili ti ljudje :)
Vsem tem ljudem je skupno to, da bi jih forumska desnica popljuvala za vsegliharje, ce bi se kaj obseznejsega pisali na forum.
Gustl sporočil: 13.642
[#2382811] 02.05.14 07:54 · odgovor na: bc123a (#2382780)
Odgovori   +    1
[bc123a]
> [Gustl]
> TaVinci]
> > > [NemirniTujec]
> > > Bob, Rava, Andrejcc, Lukav... vsi pišejo občutno manj, kot včasih.
> > >
> > > Najbrž je še veliko takih, ki jih jaz ne opazim, ker nisem tako dolgo na forumu.
> > >
> > > Gotovo imaš statistiko o številu sporočil/dan od dobrih avtorjev. Si ziher, da skupaj s padanjem splošnega števila sporočil ni padla tudi količina njihovih sporočil?
> >
> > Ljudje se menjajo, spreminjajo se njihove prioritete itn. Pa nima se smisla kaj ekstra naprezati, če pa je v skoraj sleherni temi zaslediti večni boj med partizani in domobranci.
>
> Tako nekako, ja.
>
> Sicer pa...
> - kje je Bob, ne vem, vsasih sva se kak tenis odigrala, sedaj ga ze nekaj casa nisem slisal.
> - Rava je ne Twitterju
> - Andrejcc je tu, greva obcasno na pivo
> - Lukav je tu in na Twitterju in Facebooku.
>
> Skratka...niso izginili ti ljudje :)

Vsem tem ljudem je skupno to, da bi jih forumska desnica popljuvala za vsegliharje, ce bi se kaj obseznejsega pisali na forum.
True. NemirniTujec je tudi najbrz v tej kategoriji, posledicno pogresa podobno mislece.

Tako kot nekateri drugi pogresajo spet nekatere druge.

In vsak zase trdi, da forum ni vec isti, kot je bil, ker ni vec xy.

Kar je res. In nic narobe s tem.
Gustl sporočil: 13.642
[#2382814] 02.05.14 08:05 · odgovor na: bc123a (#2382779)
Odgovori   +    0
[bc123a]
> [Gustl]
> >123a]
> > > [Gustl]
> > >
> > > > Zbogom od sivega. Na kakšnem drugem forumu in ob drugih časih.
> > >
> > > No, ce te prime prit nazaj, bos to iz cakalnice. Lp, Gustl
> >
> > Eee, zakaj pa? Kaksno pravilo je pa krsil s tem postom?
>
> Se nisi slisal, da se ne sme zaliti uporabnikov in zaposlenih na Financah?

A zaposlenih tud ne? :p

Moram pa potem res paziti tudi jaz s kritiko, vcasih se mi hoce zapisati kaksna tezka o strokovnosti kaksnega novinarja :)
Ni ti treba paziti s kritiko, ampak z zaljivkami. Ce pa ne zmores zapisati kritike brez zaljivk, potem pa pac...jebat ga :)

Zakaj sem pri tem tako tecen? Ce bi bil to chat, ki izgine cez minuto, bi bilo precej bolj vseeno. Ker vse to ostane zapisano, sporocila vidi precej vec uporabnikov in hitro se lahko zacne kepa kotalit, kar smo ze veckrat videli.

Prvi napise A in potem se jih usuje se 15, ki napisejo A, ceprav brez prvega verjetno nikoli ne bi napisali A. Credni nagon.

Hm...enkrat sem o tem ze razlagal...iscem...a, tule je:forum.finance.si/?m=...986&single
13121 sporočil: 933
[#2382818] 02.05.14 08:21 · odgovor na: anon-284823 (#2382222)
Odgovori   +    2
mislim da ravno ne naredimo premalo (evropske norme- bolj papeški od papeža) samo nekateri nam pokradejo- vzamejo preveč (obdavčitve, prispevki...)
Endimion sporočil: 10.817
[#2382847] 02.05.14 09:28 · odgovor na: (#2382439)
Odgovori   +    2
Valsi.

Pozabil si omenit javni kapital, ki ni javni ampak zasebni, pa zasebni nima nič od tega, vse skup pa država upravlja.. al neki tacga...

:)))))
Endimion sporočil: 10.817
[#2382858] 02.05.14 09:44 · odgovor na: (#2382849)
Odgovori   +    4
hehe...

Veš, tkole skozi leta sodelovanja tukaj (bo kakih 6 let) sem se od določenih souporabnikov tegale šanka navadil določenih vzorcev. Reciva temu frekvenčna analiza, če hočeš. In potem anticipiraš določene besedne zveze.:))

Ti, denimo vedno o javnem kapitalu ki ni javen, al pač nekaj takega. Skoraj vedno.

Če vidim Stanetov post, pričakujem neki o delnici države, pa kontrolni dividendi, pa soli.

Damjan ima vedno na tapeti 21 predlogov za boljši jutri..

In kurc.. Človek rata zmeden, ko nekaj od pričakovanega manjka :))))
[#2382861] 02.05.14 09:47 · odgovor na: (#2382855)
Odgovori   +    0
[valsidalado]
> [sstanislav]
> ...
> A tako hitro si pobegnil od tam, da še komentarjev nisi utegnil prebrati;)

forum.finance.si/?m=...835&single

Ne da se mi vsakemu ekstra tega dopovedovati.
Ne boj se, ta je brez komentarja ;)
www.picresize.com/im...drzave.jpg
[#2382875] 02.05.14 10:07 · odgovor na: (#2382864)
Odgovori   +    0
Daj no, samo Program ljudstva je nov.

PROGRAM LJUDSTVA

Imenovanje take
vlade, ki dela vse,
da se dobiček
gospodarstva
stalno povečuje
[#2382890] 02.05.14 10:27 · odgovor na: (#2382888)
Odgovori   +    0
Kaj ni dobiček gospodarstva pogoj za samostojnost vsake države?
[#2382901] 02.05.14 10:42 · odgovor na: (#2382892)
Odgovori   +    0
Volivec je državljan, ne davkoplačevalec.
Ljudstvo nismo davkoplačevalci, ampak državljani!
[#2382905] 02.05.14 10:49 · odgovor na: (#2382904)
Odgovori   +    0
PROGRAM LJUDSTVA

Imenovanje take
vlade, ki dela vse,
da se dobiček
gospodarstva
stalno povečuje
[#2382923] 02.05.14 11:17 · odgovor na: (#2382921)
Odgovori   +    0
[valsidalado]
Družba in država nista eno in isto.

Seveda ne, družba, ljudstvo, je lastnik gospodarske družbe država.
najobj sporočil: 32.531
[#2382957] 02.05.14 12:14 · odgovor na: Gustl (#2382451)
Odgovori   +    2
Zadnja sprememba: najobj 02.05.2014 12:18
[Gustl]
> [NemirniTujec]
> > [Gustl]
> > ni mene, ni tega foruma. Tako enostavno je to.
>
> Če te danes ali jutri zgazi karkoli (upam da ne, seveda), bodo Finance ustavile možnost komentiranja člankov?
>
> To je pa kar presenečenje.
Ja, zelo verjetno. Bi ga že nekaj časa nazaj, če ne bi jaz vztrajal pri tem, da ostane. Vsaj tako je razumeti iz pobud, da jaz tega ne bom več delal in naj kdo drug prevzame to kompleksno žival. Ker ni šlo skozi in nisem želel ukiniti foruma (verjetno malo navezanosti), sem si za lažje upravljanje izmislil orodja (FQ) in vrnitev nekaterih, ki so že obstajala nekoč pa jih v letih aktivnejšega moderiranja nismo potrebovali (čakalnica, ban v temi,...).

In ne klič hudiča, sem v Berlinu, večino časa na kolesu na istih cestah kot tramvaji :)
... holy shit ! ...

... alzo, če jaz zdaj tebe prav razumem, bodo Finance v cajtih, ko celi svet s samim papežom na čelu fejstbuka, tvita in kako drugače uporablja medsebojno komunikacijo, ki jo omogoča internet, to možnost komunikacije na svojih spletnih straneh ukinile v istem trenutku, ko ti ne boš več vztrajal pri tem, da forum ostane ... čuj, saj bi ti rekel, da v mojem imenu vašega Franklna malo povprašaj po zdravju, pa si ne upam, ker nisem ziher, če na totem forumu po novem tudi skrb za zdravje ljudi ni žaljivo ...

P.S.: za ilustracijo pomena totega foruma za slovenski medijski prostor, ki se ga Financarji očitno ne zavedate, ker ga je pač malo težje izmerit, naj te spomnim na avtorja forum.finance.si/?m=...666&single danes tako popularnega in zato še bolj motečega vsegliharstva na Slovenskem ... aja, in da ne bo pomote, jaz sem tukaj zraven samo zato, ker imam dober spomin in še boljši forumski gugl ...
[#2382960] 02.05.14 12:15 · odgovor na: (#2382838)
Odgovori   +    3
[Petunija1]
> [bc123a]
> > [Gustl]
> > TaVinci]
> > > > [NemirniTujec]
> > > > Bob, Rava, Andrejcc, Lukav... vsi pišejo občutno manj, kot včasih.
> > > >
> > > > Najbrž je še veliko takih, ki jih jaz ne opazim, ker nisem tako dolgo na forumu.
> > > >
> > > > Gotovo imaš statistiko o številu sporočil/dan od dobrih avtorjev. Si ziher, da skupaj s padanjem splošnega števila sporočil ni padla tudi količina njihovih sporočil?
> > >
> > > Ljudje se menjajo, spreminjajo se njihove prioritete itn. Pa nima se smisla kaj ekstra naprezati, če pa je v skoraj sleherni temi zaslediti večni boj med partizani in domobranci.
> >
> > Tako nekako, ja.
> >
> > Sicer pa...
> > - kje je Bob, ne vem, vsasih sva se kak tenis odigrala, sedaj ga ze nekaj casa nisem slisal.
> > - Rava je ne Twitterju
> > - Andrejcc je tu, greva obcasno na pivo
> > - Lukav je tu in na Twitterju in Facebooku.
> >
> > Skratka...niso izginili ti ljudje :)
>
> Vsem tem ljudem je skupno to, da bi jih forumska desnica popljuvala za vsegliharje, ce bi se kaj obseznejsega pisali na forum.

Forumska desnica ima vsaj enega od njih kar visoko v čislih, kar je razvidno tudi iz njegovega profila (andrejcc: prijatelj od 65, ignoriran od 8). Ampak važno, da si ti spet lahko pojamral, kakšna težka krivica se godi usegliharjem na tem forumu, anede.
Kdo govori o krivicah? Vseglihar je castna nalepka tule, to smo ljudje ki vsaj obcasno napisemo kaj informativnega.
[#2383085] 02.05.14 16:49 · odgovor na: (#2382930)
Odgovori   +    0
Tako fizične osebe, državljani, kot pravne osebe, njihova podjetja, so pravni subjekti.
[#2383103] 02.05.14 17:40 · odgovor na: (#2383099)
Odgovori   +    0
Pravni subjekt postaneš, ko se rodiš, ko umreš, še davkoplačevalec nisi več.
[#2383164] 02.05.14 19:58 · odgovor na: (#2383106)
Odgovori   +    0
Najlepše so resnične pravljice.

SOL NAD ZLATOM

Imel kralj je tri neveste, lepe mladenke, hčerke po
sorodu.
Na vprašanje, kako ga imajo rade, lepotice
odgovore.
Prva kot zlato, druga kot svoj zlati glas, najmlajša
in najljubša mu, po premisleku, kot sol.
Rdeč kot kuhan rak kralj zaukaže vso sol iz kraljestva
zmetati v vodo, najmlajši pa, da se mu izgubi
spred oči.
Kaj takega, kot sol, vrag naj ju nese, sol in deklino.
Svatba neslana odžene vse goste, čez čas tudi služinčad,
kraljestvo se sprazni, ostane le kralj, belih
oči brez soli.
Zgodba konča se tako, da niti za ceno vsega zlata
kralj ne more do grama soli.
Na srečo pa le pojavi se hči, ki ima rada očeta kot
sol, s prgiščem in ščepcem soli.
In kralj prizna, da za življenje sol vrednejša je od
zlata.

94
anon-184333 sporočil: 4.775
[#2383172] 02.05.14 20:16
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: anon-184333 02.05.2014 20:18
"Menite, da bi morali ukiniti 2. maj kot dela prost dan?"

Ta praznik je kot nalašč za javno upravo.
[#2383179] 02.05.14 20:47 · odgovor na: anon-184333 (#2383172)
Odgovori   +    0
[picikato]
"Menite, da bi morali ukiniti 2. maj kot dela prost dan?"

Ta praznik je kot nalašč za javno upravo.
Še 3. maj bi moral biti praznik, Dan svobode medijev.
[#2383222] 03.05.14 00:34 · odgovor na: anon-101299 (#2381969)
Odgovori   +    0
[sivi pinot barique]
Zbogom od sivega. Na kakšnem drugem forumu in ob drugih časih.
Sivi, do 120 jih imamo tudi penzionisti še daleč, drži se in piši.
Kjerkoli.

lp
stane
anon-204390 sporočil: 13.528
[#2384046] 04.05.14 14:55
Odgovori   +    0
E baš...

Strani: 1 2 3 4