Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Finance vam želimo prijetne prvomajske praznike
sporočil: 9.501
Zadnja sprememba: anon-101299 30.04.2014 11:35
pripravljate vrsto zanimivih zgodb..."Janša je še v Sloveniji?"
"Janša bo na Dobu v prvem nadstropju"
"Ali bodo Janševe otroke dali v rejništvo"
"Urška Bačovnik od žalosti v menopavzi"
"Janševo posestvo v Trenti prodali za 1 EUR"
Jebite se, Finance. Še za tisto leto,ko sem bil vaš naročnik mi je žal.
In ker ni več Kovača,rečem samo,jebite se tudi vsi družbenopolitićni delavci gor zaposleni.
Ostalim ja vesele praznike.
Pojdite v miru,aleluja.
Janša gre v zapor,aleluja aleluja.
Zbogom od sivega. Na kakšnem drugem forumu in ob drugih časih.
sporočil: 6.638
Sem razočaran. A pravljic, kako pomemben bi bil 2. maj za
gospodarstvo letos ne bomo slišali?
sporočil: 476
[sivi pinot barique]Sivi, enako. Rumena mrzlica in že prav patološko pisoarjenje na račun JJ.
pripravljate vrsto zanimivih zgodb...
"Janša je še v Sloveniji?"
In ker ni več Kovača,rečem samo,jebite se tudi vsi družbenopolitićni delavci gor zaposleni.
Pojdite v miru,aleluja.
Naj tudi mene nikoli več ne kličejo. Jebeš cajtng, ki ga prežema - včeraj tuljenje v prid AB, danes tuljenje proti. Pa smo mnogi vedeli takoj, da iz te moke ne bo kruha.
sporočil: 135
redko kdaj berem članke v financah, grem takoj na forum, saj so
komentarje resnično bolj zanimive od kolumn v financah.
Na kateri forum odhajate? brez vas bo dolgočas)
Na kateri forum odhajate? brez vas bo dolgočas)
sporočil: 16.531
[dob]Tudi upravljanje gospodarske družbe RS d.n.o. je delo, torej delo imamo vsi, ki pa še ni plačano!
Potrebno bi bilo postaviti rampo na Rožniku in na praznovanje Prvega maja spustiti le tiste, ki so zaposleni, ne pa tudi tistih, ki so ostali brez dela, ki so brezposelni, ti nimajo kaj proslavljati Praznika dela.
Če proslavljamo zmago nad okupatorjem se tam nimajo kaj štuliti sodelavci okupatorja! Če pa proslavljamo praznik dela, nimajo kaj proslavljati tisti, ki so ostali brez dela. A so morda že vse podelali, da so brez dela?!
Nazaj domov gredo pa še do rdečega križa in Karitasa pogledat, če je kakšna vreča ostala. Ma, kam pridemo, če se bomo šli take štose.
Janković je lahko na Rožniku, ker ni brez dela, on prodaja parcele. On parcelo, ki ni zazidljiva, naredi zazidljivo in jo proda. Tega ne zna vsak.
(doma ima na pouštru izvezeno: od nacija do nacija - donacija!)
www.slo-foto.net/gal...29176.html
sporočil: 21.898
[rx170]pocakaj, danes se jamrac milic iz gospodarske zbornice se ni oglasil
Sem razočaran. A pravljic, kako pomemben bi bil 2. maj za gospodarstvo letos ne bomo slišali?
ne verjamem, da bi sel prost dela dan mimo njega nekaznovano
sporočil: 2.568
[dob]Verjetno si dal idejo, da bodo gor postavili parkomate in zarisali stojišča...
Potrebno bi bilo postaviti rampo na Rožniku ...
sporočil: 2.568
[sivi pinot barique]Prispevki res niso bili ne vem kaj (izvzet Kovač). Forumaši ste pa lepo orisali ter nadgradili članek, da je iz vsegliharstva dobil konkretno noto. Že za nekaj forumašev mi je žal, da so odšli, Financam je vseeno za ustavitev tega trenda.
Pojdite v miru,aleluja.
Zadnji naj ugasne luč.
sporočil: 32.531
Zadnja sprememba: najobj 30.04.2014 12:37
[fibonaci]
> [sivi pinot barique]
>
> Janša gre v zapor,aleluja aleluja.
>
> Zbogom od sivega. Na kakšnem drugem forumu in ob drugih časih.
друже Сиви, si ti res pravi Ivan Janez?... čuj, ne se zajebavat, kdo bo pa zdaj mene na dobre stare cajte v JNA spominjal, če gre друже Сиви res v prekomando ? ... evo, NavadniNimda je tudi nekam tiho zadnje cajte, tako da se skoraj bojim, če ga ni malo preveč zaneslo in je šel za prostovoljca v Ukrajino ...
sporočil: 14.015
Zadnja sprememba: anon-238577 30.04.2014 12:59
[najobj]eh, pa saj ni tako strašno, kot izgleda nekaterim, da se je podrl svet, друже Сиви je dobil od šefa prekomando v kasarno Slovenska vas, kaj si lahko en Patriot želi lepšega?
> [fibonaci]
> > [sivi pinot barique]
> >
> > Janša gre v zapor,aleluja aleluja.
> >
> > Zbogom od sivega. Na kakšnem drugem forumu in ob drugih časih.
> друже Сиви, si ti res pravi Ivan Janez?
... čuj, ne se zajebavat, kdo bo pa zdaj mene na dobre stare cajte v JNA spominjal, če gre друже Сиви res v prekomando ? ... evo, NavadniNimda je tudi nekam tiho zadnje cajte, tako da se skoraj bojim, če ga ni malo preveč zaneslo in je šel za prostovoljca v Ukrajino ...
poleg tega mu še niso povedali, da tam tudi grejo s cajtom naprej, če lahko Kordež piše svoj spletni blog, bodo tudi drugi lahko še vedno na forumih, saj to ni Amerika, na srečo www.zerohedge.com/ne...vent-heard
za Nimdo pa ne vem, če je to res, potem so ga Rusi najebali!
sporočil: 14.712
Zadnja sprememba: anon-1670 30.04.2014 12:56
[sivi pinot barique]Manj visenja pred računalnikom je samo zdravo, samo kakšnega samomora ne naredi zaradi ivana.
Pojdite v miru,aleluja.
Razen za par deset njegovih najbližjih sodelavcev, za vse ostale pa ne bo konec sveta, ko bo lopov odšel za rešetke-najverjetneje na Studenec.
Saj ni vse slabo.
Raje se sprosti ob pogledu na to mucko ob kužku iz slike.
Zadnja sprememba: anon-238577 30.04.2014 13:04
[najobj]lahko pa da mu je ratalo dolgcajt po najboljšem prijatelju mataju in je šel za njim na: engforum.pravda.ru/i...ges-forum/
> [fibonaci]
> evo, NavadniNimda je tudi nekam tiho zadnje cajte, tako da se skoraj bojim, če ga ni malo preveč zaneslo in je šel za prostovoljca v Ukrajino ...
ampak Nimda je under the undercover, seveda :)
išči НимдаСпециальныйКоммунист
sporočil: 3.757
Zbogom od sivega. Na kakšnem drugem forumu in ob drugih časih.To je brezveze. Garant nisem videl vse ampak za tisto, kar sem videl, je forum Financ znastvena fantastika. Tehnično in zaradi forumašev, ki ste prav tako svetlobna leta pred forumaši vseh ostalih forumov.
Tiste redke "reveže na umu", ki zaidejo sem, je moč zelo elegantno ignorirati, svoboda govora je, to moramo priznati, na večinoma normalni ravni, po člankih, kjer ga ustrelijo mimo, pa družno zlijemo gnojnico.
sporočil: 2.304
Mogoče se pa kdaj srečava v živo! Če pa ne, spij kozarček rujnega v
kakšni dobri vipavski kleti na naše zdravje. Mej se,
prijatelj!
lp
Robert
lp
Robert
sporočil: 13.642
[sivi pinot barique]No, ce te prime prit nazaj, bos to iz cakalnice. Lp, Gustl
Pojdite v miru,aleluja.
sporočil: 2.300
Zadnja sprememba: anon-284823 30.04.2014 17:36
hja,vesele praznike?No čas bi bil da se poslovimo od 27 aprila in drugega maja in zmanjšamo dopuste in dela proste dni že itak naredimo premalo.
[dob]
> [sstanislav]
> > [dob]
> > Potrebno bi bilo postaviti rampo na Rožniku in na praznovanje Prvega maja spustiti le tiste, ki so zaposleni, ne pa tudi tistih, ki so ostali brez dela, ki so brezposelni, ti nimajo kaj proslavljati Praznika dela.
> >
> > Če proslavljamo zmago nad okupatorjem se tam nimajo kaj štuliti sodelavci okupatorja! Če pa proslavljamo praznik dela, nimajo kaj proslavljati tisti, ki so ostali brez dela. A so morda že vse podelali, da so brez dela?!
> > Nazaj domov gredo pa še do rdečega križa in Karitasa pogledat, če je kakšna vreča ostala. Ma, kam pridemo, če se bomo šli take štose.
> >
> > Janković je lahko na Rožniku, ker ni brez dela, on prodaja parcele. On parcelo, ki ni zazidljiva, naredi zazidljivo in jo proda. Tega ne zna vsak.
> > (doma ima na pouštru izvezeno: od nacija do nacija - donacija!)
>
> Tudi upravljanje gospodarske družbe RS d.n.o. je delo, torej delo imamo vsi, ki pa še ni plačano!
> www.slo-foto.net/gal...29176.html
Me ne zanima, nisem interesent.
Da je "delnica države" neprenosljiva, je samo finta. To je trik, ki te ujame v neko mrežo pravil, s katerimi nimaš kaj početi. Vsak prostor je namreč zapor, ko nisi svoboden. Ko si poln dvomov o vsem so vsaka vrata dobra, da jih zakleneš in upaš, da je lopov na drugi strani in da ti ničesar ne more ukrasti, ko zakleneš vrata. A je lopov vedno na tisti strani, kjer je ključ vrat!
Lopov je vrata tudi postavil, prej jih sploh ni bilo.
Zame je državna delnica zagotovo neprenosljiva! Nisem ne njen lastnik, ne lastnik ničesar drugega. Zato je trditev, da je delnica neprenosljiva, vsaj v mojem primeru pravilna: delnice sploh ni.
Obstaja samo odgovornost zase in za tisto, kar imamo radi.
Lastnik planeta je planet. Zanimivo je, da planet o lastništvu ne razmišlja kot lastnik. O nas ne razmišlja kot da smo najemniki "njegovega" prostora, temveč smo zanj njegovi otroci, ki jih ima rad.
Sram me je razmišljati o Življenju kot o poslovnem odnosu!Misliš, da tistih, ki so prisiljeni hoditi po hrano na Karitas in RK ni sram?
Zadel si bistvo problema.
Tudi mene je sram, da morajo ljudje prosjačiti, da lahko sploh živijo, klub temu, da tvoj planet omogoča vsem vse za življenje.
Napaka pa je ravno v napačnem poslovnem odnosu in če ima tvoj planet res vse enako rad, bi mu morala bila DD všeč.
DD nikomur nič ne poklanja in ni potrebno nikogar biti sram vzeti pošteno plačilo za pošteno opravljano delo.
DD ni UTD, zato ni čudno, da tega poslovnega modela večina ljudi ne sprejema, ker bi jih bilo sram jemati nekaj, kar si niso zaslužili.
sporočil: 3.117
[fibonaci]Pa JanezPizdek alias Shaman je tudi mrknil............
> [najobj]
> > [fibonaci]
> > evo, NavadniNimda je tudi nekam tiho zadnje cajte, tako da se skoraj bojim, če ga ni malo preveč zaneslo in je šel za prostovoljca v Ukrajino ...
lahko pa da mu je ratalo dolgcajt po najboljšem prijatelju mataju in je šel za njim na: engforum.pravda.ru/i...ges-forum/
ampak Nimda je under the undercover, seveda :)
išči НимдаСпециальныйКоммунист
[0126Bacis]Šamani nikoli ne mrknejo, brez skrbi, ko mu do ratalo dolgcajt v Ufiladelfiji bo prišel nazaj, si je že kdaj prej tudi vzel malo dopusta. Zdaj si malo nabira novih idej :)
> [fibonaci]
Pa JanezPizdek alias Shaman je tudi mrknil............
sporočil: 1.122
nocoj je Valpurgina noč....vsem čarovnicam želim lepo
kresovanje...pa da vam ne bojo metle užgale ;)
[dob]Dob, na forumu Financ imaš veliko več somišljenikov s svojo filozofijo kot jaz.
> [sstanislav]
> > [dob]
> > > [sstanislav]
> > > > [dob]
> > > > Potrebno bi bilo postaviti rampo na Rožniku in na praznovanje Prvega maja spustiti le tiste, ki so zaposleni, ne pa tudi tistih, ki so ostali brez dela, ki so brezposelni, ti nimajo kaj proslavljati Praznika dela.
> > > >
> > > > Če proslavljamo zmago nad okupatorjem se tam nimajo kaj štuliti sodelavci okupatorja! Če pa proslavljamo praznik dela, nimajo kaj proslavljati tisti, ki so ostali brez dela. A so morda že vse podelali, da so brez dela?!
> > > > Nazaj domov gredo pa še do rdečega križa in Karitasa pogledat, če je kakšna vreča ostala. Ma, kam pridemo, če se bomo šli take štose.
> > > >
> > > > Janković je lahko na Rožniku, ker ni brez dela, on prodaja parcele. On parcelo, ki ni zazidljiva, naredi zazidljivo in jo proda. Tega ne zna vsak.
> > > > (doma ima na pouštru izvezeno: od nacija do nacija - donacija!)
> > >
> > > Tudi upravljanje gospodarske družbe RS d.n.o. je delo, torej delo imamo vsi, ki pa še ni plačano!
> > > www.slo-foto.net/gal...29176.html
> >
> > Me ne zanima, nisem interesent.
> >
> > Da je "delnica države" neprenosljiva, je samo finta. To je trik, ki te ujame v neko mrežo pravil, s katerimi nimaš kaj početi. Vsak prostor je namreč zapor, ko nisi svoboden. Ko si poln dvomov o vsem so vsaka vrata dobra, da jih zakleneš in upaš, da je lopov na drugi strani in da ti ničesar ne more ukrasti, ko zakleneš vrata. A je lopov vedno na tisti strani, kjer je ključ vrat!
> > Lopov je vrata tudi postavil, prej jih sploh ni bilo.
> >
> > Zame je državna delnica zagotovo neprenosljiva! Nisem ne njen lastnik, ne lastnik ničesar drugega. Zato je trditev, da je delnica neprenosljiva, vsaj v mojem primeru pravilna: delnice sploh ni.
> > Obstaja samo odgovornost zase in za tisto, kar imamo radi.
> >
> > Lastnik planeta je planet. Zanimivo je, da planet o lastništvu ne razmišlja kot lastnik. O nas ne razmišlja kot da smo najemniki "njegovega" prostora, temveč smo zanj njegovi otroci, ki jih ima rad.
> >
>
> > Sram me je razmišljati o Življenju kot o poslovnem odnosu!
>
> Misliš, da tistih, ki so prisiljeni hoditi po hrano na Karitas in RK ni sram?
> Zadel si bistvo problema.
> Tudi mene je sram, da morajo ljudje prosjačiti, da lahko sploh živijo, klub temu, da tvoj planet omogoča vsem vse za življenje.
> Napaka pa je ravno v napačnem poslovnem odnosu in če ima tvoj planet res vse enako rad, bi mu morala bila DD všeč.
> DD nikomur nič ne poklanja in ni potrebno nikogar biti sram vzeti pošteno plačilo za pošteno opravljano delo.
> DD ni UTD, zato ni čudno, da tega poslovnega modela večina ljudi ne sprejema, ker bi jih bilo sram jemati nekaj, kar si niso zaslužili.
Ljudje ne vidijo tega planeta, na katerem živijo, tako kot planet vidi sebe! Pravzaprav ga sploh ne dojemajo kot živo bitje, zato tudi polovice sebe ne jemljejo za žive, temveč kot "mrtvo" težo, ki jo vlačijo s sabo.
Nekomu, ki te sploh ne vidi, kaj šele, da bi se s tabo pogovarjal, je težko živeti s tistimi, ki ga ignorirajo. Čeprav smo od planeta odvisni, je edina naša komunikacija z njim - manipulacija. To je poniževanje.
Najprej ponižujemo tisto v sebi, kar spada k planetu. Potem ponižujemo še našo sposobnost razumeti zgradbo Vesolja, vzroke, posledice, našo udeležbo v tem.
Tako velika masa se sploh ne more ponižati! To ni mogoče, ker tega ta masa ni sposobna. Ne moreš velevati Vesolju naj se poniža, da boš ti lahko z njim komuniciral "ena na ena", se pravi enakovredno.
Kljub temu je ta masa bogata prek meja našega razumevanja. V bistvu je neskončna, kot smo mi sami neskončni v tistem delu sebe, kjer smo iz snovi, torej tam, kjer spadamo k temu planetu, kjer smo njegovi.
Tako velika masa, kot je ta planet, je v sebi neverjetno skromna. Takšne lastnosti ima lahko samo nekaj ali nekdo, ki je sam(o). Takšno bitje tudi ne more komunicirati "intelektualno", temveč ga je ena sama emocija. Nerazumevanje našega stanja izhaja izključno iz nesporazuma, ki ga ima "Intelekt" v zvezi z vlogo emocij v Stvarstvu.
Smrt namreč ni stanje, pri katerem se Intelekt loči od telesa, temveč je stanje, ko telo "brcne" Intelekt kot nekaj neuporabnega, ko ne komunicira več s planetom (beri: z lastnim telesom) niti toliko, da bi z njim manipuliral, kot to počne v mlajših in srednjih letih. Ko ostari, tega ne more več.
Tedaj telo ve, da se bo lahko regeneriralo le s ponovnim rojstvom, in ne skozi komunikacijo z Intelektom oz. dušo, torej nečim, kar ni "privezano" na planet. Ostaja dejstvo, da je resnično tisto, kar je zemeljsko, vse drugo pa je utvara, oz. predstava, ki si jo spiritus (Intelekt, duša...) predstavlja po svoje. Zato tudi ima toliko različnih imen za isto.
Zakaj bi planet uvajal DD!?
Zakaj bi se žena ali ženska, ki jo ljubiš, obnašala kot kurba in bi delila bone, na katerih so napisani urniki in cena uslug, da veš koliko je vredna!?
Prizma, skozi katero opazujemo planet, pa tudi sebe, je Krivda! Ta prizma pokvari pogled, da ne sploh vidimo, kar je pred nami. Slika ni prava!
Tudi kadar imaš pred sabo lepotico, je videti, kot da je pred tabo gnusoba. In bolj ko te poskuša prepričati, da ti noče žalega, bolj se ti zdi, da je z njo nekaj narobe.
Dokler ne gre Krivda s planeta, bodo tukaj vse slike izkrivljene! Nič ne bo takšno kot je, vse bo sumljivo in nič in nihče ne bo vreden našega zaupanja.
Vera ni dovolj, vera je izum spiritusa! Ta si izmisli kar si hoče. Telo zahteva dokaze, ki so materialni! Materija je počasna, a je temeljita in si ne bo dovolila, da jo tu peljejo žejno čez vodo.
Glavna lastnost modernih družb, Slovenije pa še posebej, je, da je zaupanje izginilo. A je sploh komu jasno, kako počasi se zgradi zaupanje?
Ob neumnih imenih strank, kot je denimo "Verjamem", se sploh komu kdaj posveti, do kod seže pojem "verjeti"; kako globoko gre v telo, če sploh, in ali nadaljuje svojo pot skozi naše telo, pa vse do tiste žareče magme, ki je v središču planeta in v katerem vre vse upanje, kar ga je, ki je naše, če je naše, od Vesolja pa je vsekakor, ali pa tega sploh ne vidimo!?
Zgleda, da je vse v tem, kako hitro se vsega naveličamo in kje smo se odločili, da se končamo! Ta komunikacija skozi pogodbe, popisane papirčke s podpisi, obveze... je tako plehka, da je del planeta, ki je v nas, sram!
Planet tedaj reče: kaj tako malo sem vam dal? Hkrati pa se zaveda, da nam je dal vse, le da mi nismo znali imeti. Morda nismo hoteli.
Če bi zdaj hotel vsaj približno opisati ali pa vsaj načeti to temo, kako zgradim nazaj zaupanje, ki je bilo že tisoč krat zgubljeno, zapravljeno, pohojeno, zlorabljeno... bi najbrž ponovil žalostne zgodbe, ki jih doživljajo ljudje z družbenega dna, pa se jim niti ne sanja, zakaj so tukaj in kdo je kriv zanje. Vsi bi se tega radi znebili in zbežali od tu, ker ta planet, vsaj v naših možganih je tako, velja za pekel.
Kar se mene tiče, jaz ga prosim, naj zdrži še malo z mano, naj me ne pošilja proč, ker nimam kam. Pa tudi nočem drugam, ker tam ni nič zame. Vse, kar hočem, je tukaj; vse, kar mi je kaj vredno, kar mi pomeni, je tu.
Kaj misliš, v čem je razlog?
sporočil: 2.857
Kolegi sokomentatorji, mene pa nekaj zanima.
Če eventuelno izgubmo forum Financ kot 'safe haven', kam bomo šli?
Imaste ogledanega kaj alternativnega?
Kaj pa slo-tech forum? Meni se zdijo bolj ozki, so specializirani bolj za tehnična vpršanja in je tam gospodarstvo/politika bolj za zraven. Finančnih tem pa ne obravnavajo.
Kaj pa slo-tech forum? Meni se zdijo bolj ozki, so specializirani bolj za tehnična vpršanja in je tam gospodarstvo/politika bolj za zraven. Finančnih tem pa ne obravnavajo.
sporočil: 48.253
[Gustl]Eee, zakaj pa? Kaksno pravilo je pa krsil s tem postom?
No, ce te prime prit nazaj, bos to iz cakalnice. Lp, Gustl
sporočil: 48.253
[Rokc5]Kot je ze nekdo omenil, je po kvaliteti debate ta forum svetlobna leta pred najblizjo konkurenco. Je pa bila kvaliteta 5,6 let nazaj se precej visja.
Kolegi sokomentatorji, mene pa nekaj zanima.
[Gustl]Gustl, Finance vodiš v izgubo, sebe pa v odpoved službe!
No, ce te prime prit nazaj, bos to iz cakalnice. Lp, Gustl
sporočil: 3.223
[0329Softb]To so prave misli,pa tudi ugotovitev.Vsem,ki kolebajo mora biti jasno,da se tudi s kritičnimi pripombami,da usmerjati vsebino časopisa.Da bo vsak članek po okusu vseh,ne gre.Oglejte si forume v tujih časopisih.Da je forum Financ med našimi daleč najboljši drži,da je nivo večine,ki pišete svoja mnenja za nekaj stopenj višji pa tudi drži.Kar zadeva znanje,način izražanja pa tudi humorja,če želite.Ne zdi se mi korektno tukaj naštevati forume,ki dokazujejo nivo "vseslovenske vstaje" in njihovih hujskačev,vredno pa je omeniti,da bi večina njihovih administratorjev polovico mnenj tega foruma (Finance) na svojih izbrisala.Preizkušeno in dokazano.Torej,bolje vztrajati in biti kritičen.Moje mnenje.Hvala.
To je brezveze. Garant nisem videl vse ampak za tisto, kar sem videl, je forum Financ znastvena fantastika. Tehnično in zaradi forumašev, ki ste prav tako svetlobna leta pred forumaši vseh ostalih forumov.
Tiste redke "reveže na umu", ki zaidejo sem, je moč zelo elegantno ignorirati, svoboda govora je, to moramo priznati, na večinoma normalni ravni, po člankih, kjer ga ustrelijo mimo, pa družno zlijemo gnojnico.
123a]Se nisi slisal, da se ne sme zaliti uporabnikov in zaposlenih na Financah? Posiljanje nekam spada v to kategorijo.
> [Gustl]
>
>
> No, ce te prime prit nazaj, bos to iz cakalnice. Lp, Gustl
Eee, zakaj pa? Kaksno pravilo je pa krsil s tem postom?
Kot sem ze veckrat povedal - obnasajte se pa sploh ne boste vedeli, da obstajam.
[rosom]
> [0329Softb]
>
> To je brezveze. Garant nisem videl vse ampak za tisto, kar sem videl, je forum Financ znastvena fantastika. Tehnično in zaradi forumašev, ki ste prav tako svetlobna leta pred forumaši vseh ostalih forumov.
> Tiste redke "reveže na umu", ki zaidejo sem, je moč zelo elegantno ignorirati, svoboda govora je, to moramo priznati, na večinoma normalni ravni, po člankih, kjer ga ustrelijo mimo, pa družno zlijemo gnojnico.
To so prave misli,pa tudi ugotovitev.Vsem,ki kolebajo mora biti jasno,da se tudi s kritičnimi pripombami,da usmerjati vsebino časopisa.Da bo vsak članek po okusu vseh,ne gre.Oglejte si forume v tujih časopisih.Da je forum Financ med našimi daleč najboljši drži,da je nivo večine,ki pišete svoja mnenja za nekaj stopenj višji pa tudi drži.Kar zadeva znanje,način izražanja pa tudi humorja,če želite.Ne zdi se mi korektno tukaj naštevati forume,ki dokazujejo nivo "vseslovenske vstaje" in njihovih hujskačev,vredno pa je omeniti,da bi večina njihovih administratorjev polovico mnenj tega foruma (Finance) na svojih izbrisala.Preizkušeno in dokazano.Torej,bolje vztrajati in biti kritičen.Moje mnenje.Hvala.
Na 24 ur izbrišejo 30% sporočil. Ne vem, po kakšnem ključu, ne berem tam komentarjev, ampak še vedno je štala, neberljivo.
Zadnjič sem bil na eni okrogli mizi skupaj s Perovičem in sem ga vprašal, zakaj ne ukinejo vsega skupaj in je rekel, da je samo še stvar "zbiranja poguma", kar pomeni, da niso daleč, ker "strah" je pogosto imaginarna kategorija, strošek upravljanja foruma pa realna, prevladala bo slednja.
Mi imamo s tem precej manj težav. Že v osnovi imamo bolj izobraženo publiko, kar s seboj prinese tudi zmožnost artikulacije in obnašanja v javnosti. Seveda ne gre vedno, alter egi, anonimnost in čredni nagon ob določenih situacijah botrujejo serijskim izpadom, pisanju v afektu itd... Kar se včasih enostavno reši samo z zaklepajem teme in se strasti pomirijo.
Poleg tega imamo na voljo orodja, kot so FQ, ban v temi in čakalnica, s pomočjo katerih lahko učinkoviteje upravljaš forum kot samo kratkoročna rešitev - izbris sporočila. Tako izbrišemo manj kot odstotek sporočil, ki so objavljena. Torej, kombinacija boljše publike in razvitejšega foruma.
Brez omenjenih orodij, ki jih nekateri tako sovražijo, tega foruma ne bi bilo več (FQ se sicer počasi poslavlja, ni več potreben).
Ta orodja so namreč narejena zame, da se mi sploh še ljubi ukvarjat s forumom, brez tega bi ga že zaprl (kar vsekakor ne bi bil nek precedens, v USA so to storili skoraj vsi glavni mediji - iz podobnih razlogov, kot ji sedaj razlagam).
Je pa precej lažje, kot je bilo pred letom, dvema, tremi. Ker smo omejili komentiranje plačljivih člankov le na tiste, ki so lahko prebrali članke, smo število sporočil zbili iz 2200-2500 na dan na 700-900 na dan, moja želja je nekje 400 na dan. Skupaj z orodji je to štavilka, ki jo lahko obvladaš, na kateri lahko celo gradiš naprej.
Kako naprej? Ne vem še, nimam za forum trenutno kaj dosti več časa, kot je pospravljanje čakalnice. Še berem ga ne, tako da ne mi zamerit pomanjkanje doslednosti - je sploh ne more bit. Prek iskalnika pogledam, če me kdo kliče, omenja moj nik ali nagovarja admina, pregledam prijavljene "neprimerne", kar je običajno brez veze, saj gre večinima za svete vojne, ostalo pa vidim bolj po naključju ali če me zanima tema. Občasno berem "prijatelje".
Bo pa ena od prelomnic usode foruma odločitev glede spremembe paywalla. Ko gremo na metered paywall (upam, da jeseni), se s tem precej spremeni.
Torej, kako se bom odločil, še ne vem, bo pa odločitev vsekakor temeljila na predpostavkah vezanih na EUR - prihodkovno in stroškovno.
sporočil: 6.084
[Gustl]To pa ne gre, saj te imamo radi in hočemo, da se oglašaš.
Kot sem ze veckrat povedal - obnasajte se pa sploh ne boste vedeli, da obstajam.
[sstanislav]
> [Gustl]
>
> No, ce te prime prit nazaj, bos to iz cakalnice. Lp, Gustl
Gustl, Finance vodiš v izgubo, sebe pa v odpoved službe!
Glede izgube - vem, da mi ne verjamete, morda koga celo boli to dejstvo, ampak večina bralcev Finance.si sploh ne ve, da ta forum obstaja, kaj šele, da bi vedeli, kaj se gor piše.
Glede odpovedi službe - pride na vrsto, v takšni ali drugačni obliki. Brez skrbi. Imaš pa prav, da bo ta dan pomenil verjetno tudi zaprtje foruma - ni mene, ni tega foruma. Tako enostavno je to. Bi bil vesel, če ne bi bilo tako, zelo rad bi ga komu predal pa da jaz delam pametnejše stvari v življenju, recimo igram tenis, ampak žal forum nikogar ne zanima. Edina dva, ki se morata še malo več s tem ukvarjat, Chef in Crt, to delata po zadatku.