Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Finance vam želimo prijetne prvomajske praznike
sporočil: 13.642
[WikiLeaks]V čakalnico. lp, Gustl
> [sivi pinot barique]
> pripravljate vrsto zanimivih zgodb...
>
> "Janša je še v Sloveniji?"
> "Janša bo na Dobu v prvem nadstropju"
> "Ali bodo Janševe otroke dali v rejništvo"
> "Urška Bačovnik od žalosti v menopavzi"
> "Janševo posestvo v Trenti prodali za 1 EUR"
>
> Jebite se, Finance. Še za tisto leto,ko sem bil vaš naročnik mi je žal.
> In ker ni več Kovača,rečem samo,jebite se tudi vsi družbenopolitićni delavci gor zaposleni.
>
> Ostalim ja vesele praznike.
Se pridruzujem: Jebite se Komunisticne flance za vas zanikrni rdecuharski spin ter za Elikana in Kovaca. Ostalim pa vesele praznike.
sporočil: 1.991
[Gustl]A ni tle gor nekdo zapisal, da kritični komentarji pomagajo vplivati na kvaliteto člankov novinarjev zaposlenih na financah? Sem se že poslovil, po enem mesecu za dva dni vrnil, pa vidim, da se ni nič spremenilo. Jebote Gustl, bral vas bom še naprej, ampak sem totalno razočaran, kam so se obrnile finance od dneva, ko sem se prvič prijavil tu gori!
> [WikiLeaks]
> > [sivi pinot barique]
> > pripravljate vrsto zanimivih zgodb...
> >
> > "Janša je še v Sloveniji?"
> > "Janša bo na Dobu v prvem nadstropju"
> > "Ali bodo Janševe otroke dali v rejništvo"
> > "Urška Bačovnik od žalosti v menopavzi"
> > "Janševo posestvo v Trenti prodali za 1 EUR"
> >
> > Jebite se, Finance. Še za tisto leto,ko sem bil vaš naročnik mi je žal.
> > In ker ni več Kovača,rečem samo,jebite se tudi vsi družbenopolitićni delavci gor zaposleni.
> >
> > Ostalim ja vesele praznike.
>
> Se pridruzujem: Jebite se Komunisticne flance za vas zanikrni rdecuharski spin ter za Elikana in Kovaca. Ostalim pa vesele praznike.
V čakalnico. lp, Gustl
Vem, da je profit prvi, škoda, vsaj zame ni vse. Grem, da me ne bo treba dati v čakalnico, ker me preveč srbi jezik
l.p. brane
[Rokc5]Hehe, pls try slo-tech forum :) Če imamo mi dovršena admin orodja in je tu nekaj pravil, so oni doktorirali iz obojega. Lahko bi rekli, da so moji vzorniki. :)
Kolegi sokomentatorji, mene pa nekaj zanima.
Če eventuelno izgubmo forum Financ kot 'safe haven', kam bomo šli?
Imaste ogledanega kaj alternativnega?
Kaj pa slo-tech forum? Meni se zdijo bolj ozki, so specializirani bolj za tehnična vpršanja in je tam gospodarstvo/politika bolj za zraven. Finančnih tem pa ne obravnavajo.
Sicer pa nekaj manjka pri tej ideji - ta forum bi bil brez člankov Financ mrtev že precej let. Dnevna doza 100 člankov, ki so iztočnica za prit do partizanov in domobrancov, je začetni driving force. Sicer ne dvomim, da se ne da tudi iz kakšne novice na slo-tech prit do tega, vseeno pa ni tega 100.
Če ne verjameš, večkrat odppri kakšno temo na suho pa bomo spremljali, kako ti gre. Tebi je ene 2x celo že uspelo, sam veš, da kar s precej truda in časa.
[nbrane]
A ni tle gor nekdo zapisal, da kritični komentarji pomagajo vplivati na kvaliteto člankov novinarjev zaposlenih na financah?
Kritika je seveda dovoljena, celo zaželena.
Žaljenje in pošiljanje nekam, ne.
Če nekdo ne zna podati kritike brez žaljenja, je to povsem njegov problem.
Kot sem že večkrat povedal - forum je oštarija, je velik šank. Pošlji ti oštirja v kurac, povej mu, da je kreten, pa bomo videli, kako dolgo boš še gost.
Pa je tudi oštirju jasno, da je gost hkrati stranka, ampak stranka je bog samo dokler upošteva hišni red, od tam naprej je nekdo, ki otežuje posel in odvrača druge stranke.
sporočil: 1.991
[Gustl]
> [nbrane]
Kot sem že večkrat povedal - forum je oštarija, je velik šank. Pošlji ti oštirja v kurac, povej mu, da je kreten, pa bomo videli, kako dolgo boš še gost.Zapravi jurja v oštariji, ga ni junaka bedaka, da bi se skregal z belim kruhom. Karikiraro - tudi nivo tega foruma se enači s posamezniki, kot so dob, tasilo, vinopivec, druže sivi, elikan, kovač, shaman, szarkonyi... ki jih več. Če imate resen namen zadevo zapreti, pol je druga pesem, do takrat ste pa lahko hvaležni zanje.
Jebi ga spet se mi je zareklo, zdaj pa res adijo ...
sporočil: 3.223
[Gustl]
> [rosom]
Na 24 ur izbrišejo 30% sporočil. Ne vem, po kakšnem ključu, ne berem tam komentarjev, ampak še vedno je štala, neberljivo.
Na MMC dovolijo najbolj podle komentarje,če je "tema Janša",izbris zanemarljiv.Ko gre za kritiko konkretne,njim ljube osebe v politiki pa izbris predvsem komentarjev s težo in prikazano resnico.Vse v stilu delovanja in politike javne hiše(Širca).Na vprašanja se administratorji ne odzivajo,kar kot plačnik štejem za poniževalno.
Nadaljna odločitev o obstoju foruma bo ,kot navajaš,odvisna od prihodkovno -stroškovne situacije.Bo treba biti pač malo bolj objektiven.Z odstranitvijo Kovača ste izgubili precej ,če ne naročnikov,pa vsaj občasnih kupcev,ki bi lahko postali novi naročniki.Pa je stvar zelo čista.Mencinger ne zasluži nobenega opravičila,zasluži celo več kot je Kovač napisal.Je navaden stremuh za svojo korist in za dobro nagrado tudi namerno neobjektiven.Mencinger namreč.
Naj ponovim.Na ta forum prihajam zato,ker me v mnogočem potolaži. Ugotovim,da še obstajajo ljudje,ki so zmožni misliti,realno oceniti in to razumljivo povedati.Pa še ovira jih (nas )nobeden.Odmislimo zelo subjektivne poglede na waitingroom.
sporočil: 6.899
[Gustl]Če te danes ali jutri zgazi karkoli (upam da ne, seveda), bodo Finance ustavile možnost komentiranja člankov?
ni mene, ni tega foruma. Tako enostavno je to.
To je pa kar presenečenje.
[Gustl]Tukaj si naredil napako :-)
> [WikiLeaks]
> > [sivi pinot barique]
> > pripravljate vrsto zanimivih zgodb...
> >
> > "Janša je še v Sloveniji?"
> > "Janša bo na Dobu v prvem nadstropju"
> > "Ali bodo Janševe otroke dali v rejništvo"
> > "Urška Bačovnik od žalosti v menopavzi"
> > "Janševo posestvo v Trenti prodali za 1 EUR"
> >
> > Jebite se, Finance. Še za tisto leto,ko sem bil vaš naročnik mi je žal.
> > In ker ni več Kovača,rečem samo,jebite se tudi vsi družbenopolitićni delavci gor zaposleni.
> >
> > Ostalim ja vesele praznike.
>
> Se pridruzujem: Jebite se Komunisticne flance za vas zanikrni rdecuharski spin ter za Elikana in Kovaca. Ostalim pa vesele praznike.
V čakalnico. lp, Gustl
Moral bi počakat ene dva dni, bi se jih več nabralo :-) :-)
[rosom]Pač niso vsegliharji. Tu baje smo. Zato nimamo težav s tem, kaj poveste*, ampak zgolj s tem, kako poveste**.
> [Gustl]
> > [rosom]
>
> Na 24 ur izbrišejo 30% sporočil. Ne vem, po kakšnem ključu, ne berem tam komentarjev, ampak še vedno je štala, neberljivo.
Na MMC dovolijo najbolj podle komentarje,če je "tema Janša",izbris zanemarljiv.Ko gre za kritiko konkretne,njim ljube osebe v politiki pa izbris predvsem komentarjev s težo in prikazano resnico.Vse v stilu delovanja in politike javne hiše(Širca).
*dokler ne gre za takšne in drugačne ekstremizme, mejo seveda subjektivno določimo admini. ot že veste, je ta lahko različna od admina do damina in celo od razpoloženja admina samega.
**Že nekaj dni recimo nisem tolerantno razpoložen, od nedelje naprej sem z drago na dopustu, trenutno v Berlinu, nisem pripravljen veliko časa nameniti ugotavjanju, "kaj je pesnik želel povedati" ali iskati olajševalnih okoliščin, kaj je koga razburilo.
sporočil: 130
[Gustl]Lahko pa uvedete cenik, zaljivka 5 eur, posiljanje nekam odvisno koga, pa od 1 do 20 eur. Striktno avans placila. :)
> [nbrane]
> A ni tle gor nekdo zapisal, da kritični komentarji pomagajo vplivati na kvaliteto člankov novinarjev zaposlenih na financah?
Kritika je seveda dovoljena, celo zaželena.
Žaljenje in pošiljanje nekam, ne.
In dodatno clovek lahko zakupi pakete po 100 minusov, ..... itd.
Imho se zna to prijeti.
Mimogrede, bo crtu zanimivo pisati kodo, ki avtomatsko zazna zaljivke, pa se full now produkt - avtomatski detektor zaljivk, kletvic boste imeli.
:)
[NemirniTujec]Ja, zelo verjetno. Bi ga že nekaj časa nazaj, če ne bi jaz vztrajal pri tem, da ostane. Vsaj tako je razumeti iz pobud, da jaz tega ne bom več delal in naj kdo drug prevzame to kompleksno žival. Ker ni šlo skozi in nisem želel ukiniti foruma (verjetno malo navezanosti), sem si za lažje upravljanje izmislil orodja (FQ) in vrnitev nekaterih, ki so že obstajala nekoč pa jih v letih aktivnejšega moderiranja nismo potrebovali (čakalnica, ban v temi,...).
> [Gustl]
> ni mene, ni tega foruma. Tako enostavno je to.
Če te danes ali jutri zgazi karkoli (upam da ne, seveda), bodo Finance ustavile možnost komentiranja člankov?
To je pa kar presenečenje.
In ne klič hudiča, sem v Berlinu, večino časa na kolesu na istih cestah kot tramvaji :)
Kaj pa če bi naredili tako, da se komentarji prikazujejo neposredno
pod člankom - kot na rtvslo.
In potem čez en teden, ko je članek mimo, se celotna stvar zbriše, pa rešeno. Skoraj nobenega dela, folk pa vseeno lahko izkriči svoje.
In potem čez en teden, ko je članek mimo, se celotna stvar zbriše, pa rešeno. Skoraj nobenega dela, folk pa vseeno lahko izkriči svoje.
[FIN-473667]V...hm...cca 15 letih (res gre čas... :)) tu na forumu sem se naučil predvsem nekaj - domišljija uporabnikov bo vedno korak pred avtomatiko.
> [Gustl]
> > [nbrane]
> > A ni tle gor nekdo zapisal, da kritični komentarji pomagajo vplivati na kvaliteto člankov novinarjev zaposlenih na financah?
>
>
> Kritika je seveda dovoljena, celo zaželena.
>
> Žaljenje in pošiljanje nekam, ne.
>
Lahko pa uvedete cenik, zaljivka 5 eur, posiljanje nekam odvisno koga, pa od 1 do 20 eur. Striktno avans placila. :)
In dodatno clovek lahko zakupi pakete po 100 minusov, ..... itd.
Imho se zna to prijeti.
Mimogrede, bo crtu zanimivo pisati kodo, ki avtomatsko zazna zaljivke, pa se full now produkt - avtomatski detektor zaljivk, kletvic boste imeli.
:)
Enkrat je nekdo dojel, da prek iskalnika iščem besedo "svinec", kar je on seveda vsevprek pošiljal drugim v glavo. Potem je začel pisati "poslati Pb v glavo" :)
Sem potreboval nekaj časa, da sem dojel (kot rečeno, tudi približno ne prebrem vsega, verejtno preberem manj kot 5% foruma). Tega ne boš nikoli zajel z algoritmom.
Tako da sem to rešil enostavneje - testiranje meje tolerance obravnavam kot prestop te meje. Seveda je potem jok in stok, da ni bilo tako mišljeno, ampak prihrani pa precej časa. In redko, res redko se zgodi nedolžna žrtev.
[NemirniTujec]
Kaj pa če bi naredili tako, da se komentarji prikazujejo neposredno pod člankom - kot na rtvslo.
Torej tako, kot smo že imeli, da so komentarji nepsoredno pod člankom? Nikakor ne. Tako temu kričanju daješ še medijski prostor.
Ko bo, če bo volja, bo samo za to, da se izbira dobra sporočila in samo ta izpostavlja. Prva predpostavka za to je zbitje sporočil iz 2500 na dan na neko številko, ki je obvladljiva. Delamo na tem.
To, da se po enem tednu vse izbriše, mi je še kar všeč. To je Urbas naredil na Siolu. Po treh dneh po objavi ne moreš več pisat pod temo, v enem tednu se celo izbriše. Nekaj takega.
Ampak...ljubše mi je najti način, da izpostavljaš in nagrajuješ dobre komentarje. Saj v glavi imam že sistem za to, samo ni visoko na TO DO listi, vmes so neposredno EUR related projekti.
[Gustl]To mehanika sama ne bo delala, ker največ plusov dobijo komentarji, ki so med prvih deset in trdijo, da je vse sranje razen scanja.
> [NemirniTujec]
> Kaj pa če bi naredili tako, da se komentarji prikazujejo neposredno pod člankom - kot na rtvslo.
>
> In potem čez en teden, ko je članek mimo, se celotna stvar zbriše, pa rešeno. Skoraj nobenega dela, folk pa vseeno lahko izkriči svoje.
Torej tako, kot smo že imeli, da so komentarji nepsoredno pod člankom? Nikakor ne. Tako temu kričanju daješ še medijski prostor.
Ko bo, če bo volja, bo samo za to, da se izbira dobra sporočila in samo ta izpostavlja. Prva predpostavka za to je zbitje sporočil iz 2500 na dan na neko številko, ki je obvladljiva. Delamo na tem.
To, da se po enem tednu vse izbriše, mi je še kar všeč. To je Urbas naredil na Siolu. Po treh dneh po objavi ne moreš več pisat pod temo, v enem tednu se celo izbriše. Nekaj takega.
Ampak...ljubše mi je najti način, da izpostavljaš in nagrajuješ dobre komentarje. Saj v glavi imam že sistem za to, samo ni visoko na TO DO listi, vmes so neposredno EUR related projekti.
Lahko pa bi pluskanje zamejil z dodatnimi parametri, in rezultate izpostavil (recimo pod članek, ali pa bi jim dal daljši rok trajanja ipd).
NPR.: (fakju - 50) x (plusi minus minusi) x število vseh ocen x število odgovorov
Tu ne bo avtomatike, FQ se poslavlja, uporabnike (bolje receno
nekatere uporabnike) pa lahko tu uporabis samo za iskanje zanimivih
sporocil in ne za dolocanje. Dolocitev je vedno rocna in odlocitev
urednistva. Kar pomeni, da je subjektivno in marsikomu ne bo vsec
in bi debata "zakaj ta ja, ta pa ne".
[Gustl]Če ugotavljaš, da forum nikakor ne nosi denarja, moraš najti rešitev, ki nič ne stane. Zato je nujna neka avtomatika.
Tu ne bo avtomatike, FQ se poslavlja, uporabnike (bolje receno nekatere uporabnike) pa lahko tu uporabis samo za iskanje zanimivih sporocil in ne za dolocanje. Dolocitev je vedno rocna in odlocitev urednistva. Kar pomeni, da je subjektivno in marsikomu ne bo vsec in bi debata "zakaj ta ja, ta pa ne".
Dober selektor bi tukaj stal vsaj 10-15 eur bruto na uro. Če boš to dal delat pripravniku za 5 eur/uro, bo narejeno slabše od avtomatike.
[NemirniTujec]Vsekakor izbora ne bo delal nek pripravnik. Ne razumeva se. Ko bo, ce bo sistem za izpostavljanje dobre vsebine, bo ta tretirana kot urednisko izbrana, torej podobno kot blog, clanek. To je potem povsem druga matematika, da zadeva deluje, tudi druga matematika seveda za avtorje sporočil. Najin dogovor je recimo ze zametek te logike.
> [Gustl]
> Tu ne bo avtomatike, FQ se poslavlja, uporabnike (bolje receno nekatere uporabnike) pa lahko tu uporabis samo za iskanje zanimivih sporocil in ne za dolocanje. Dolocitev je vedno rocna in odlocitev urednistva. Kar pomeni, da je subjektivno in marsikomu ne bo vsec in bi debata "zakaj ta ja, ta pa ne".
Če ugotavljaš, da forum nikakor ne nosi denarja, moraš najti rešitev, ki nič ne stane. Zato je nujna neka avtomatika.
Dober selektor bi tukaj stal vsaj 10-15 eur bruto na uro. Če boš to dal delat pripravniku za 5 eur/uro, bo narejeno slabše od avtomatike.
Ajaaaa, to je potem čist drugo.
Problem: če želiš dovoljšnjo količino kvalitetnih komentarjev, MORAŠ imet veliko komentarjev na sploh. Tudi najboljši so nečimrni (recimo Tadej - vsakemu trolu razlaga do enih zjutraj, da je res kar piše), na omrtvičen forum ne bodo pisali, ker bodo imeli občutek, da itak nihče ne bere.
Če bo na forumu 400 zapisov dnevno, bo to na pol mrtev forum - še posebej če se razkropijo na 20 do 30 člankov.
Problem: če želiš dovoljšnjo količino kvalitetnih komentarjev, MORAŠ imet veliko komentarjev na sploh. Tudi najboljši so nečimrni (recimo Tadej - vsakemu trolu razlaga do enih zjutraj, da je res kar piše), na omrtvičen forum ne bodo pisali, ker bodo imeli občutek, da itak nihče ne bere.
Če bo na forumu 400 zapisov dnevno, bo to na pol mrtev forum - še posebej če se razkropijo na 20 do 30 člankov.
[valsidalado]Nikakor. Odgovornost je na meni, prepuscam jo samo nekomu z imenom in priimkom, ki je sposoben se po nekaj pirih z mano bit cisto prijeten sogovornik.
Kaj pa, če bi poskusil moderiranje prepustiti bralcem.
Pri Crtu je tu izjema, ker bi pac po nekaj pirih bil zgolj dolgocasen sogovornik :)
Zdaj pa, ce dovolite, si grem ogledat postajo ZOO.
[NemirniTujec]Vidis, tu se ne strinjava. Padec iz 2500 na 700 sporočil na dan se je zgodil brez meni vidnejsega padca kvalitete ostalih sporocil.
Ajaaaa, to je potem čist drugo.
1500 zapisov "muuuurgleee, jaaajooo" pac lahko pogresamo.
Si prepričan, da so padla samo nekvalitetna sporočila? Meni se zdi
da je razmerje ostalo podobno, in je tudi kvalitetnih manj.
Bob, Rava, Andrejcc, Lukav... vsi pišejo občutno manj, kot
včasih.
Najbrž je še veliko takih, ki jih jaz ne opazim, ker nisem tako dolgo na forumu.
Gotovo imaš statistiko o številu sporočil/dan od dobrih avtorjev. Si ziher, da skupaj s padanjem splošnega števila sporočil ni padla tudi količina njihovih sporočil?
Najbrž je še veliko takih, ki jih jaz ne opazim, ker nisem tako dolgo na forumu.
Gotovo imaš statistiko o številu sporočil/dan od dobrih avtorjev. Si ziher, da skupaj s padanjem splošnega števila sporočil ni padla tudi količina njihovih sporočil?
sporočil: 3.006
Kje ti živiš?
Tako kot politiki prestopajo iz stranke v stranko, so tudi ti forumaši spremenili svoj image - tako kot ti.
Si pa našel neke vsegliharje in kvazi strokovnjake, kot je pravnik Lukav, ki žari od rdečice.
Tako kot politiki prestopajo iz stranke v stranko, so tudi ti forumaši spremenili svoj image - tako kot ti.
Si pa našel neke vsegliharje in kvazi strokovnjake, kot je pravnik Lukav, ki žari od rdečice.
sporočil: 27.995
[Gustl]true, razen ce bi govoril v spanju (pa se to ni ziher :)
Nikakor. Odgovornost je na meni, prepuscam jo samo nekomu z imenom in priimkom, ki je sposoben se po nekaj pirih z mano bit cisto prijeten sogovornik.
Pri Crtu je tu izjema, ker bi pac po nekaj pirih bil zgolj dolgocasen sogovornik :)
sporočil: 3.757
[NemirniTujec]Noro bi bilo karkoli spremnijati. Konja, ki zmaguje se ne pelje v klavnico in forum Financ v slovenskem teku forumov na 100 metrov vodi za 95 metov pred prvim zasledovalcem.
Kaj pa če bi naredili tako, da se komentarji prikazujejo neposredno pod člankom - kot na rtvslo.
Moti dejstvo, s katerim je danes porožljal Gustl, da se Financam več ali manj jebe za forum. Zame so Finance, kot paket s forumom, zelo ok.
[0329Softb]Morda nisem bil dovolj jasen. Ne, da se nam jebe, ampak prevec je jebe s forumom.
> [NemirniTujec]
> Kaj pa če bi naredili tako, da se komentarji prikazujejo neposredno pod člankom - kot na rtvslo.
>
> In potem čez en teden, ko je članek mimo, se celotna stvar zbriše, pa rešeno. Skoraj nobenega dela, folk pa vseeno lahko izkriči svoje.
Noro bi bilo karkoli spremnijati. Konja, ki zmaguje se ne pelje v klavnico in forum Financ v slovenskem teku forumov na 100 metrov vodi za 95 metov pred prvim zasledovalcem.
Moti dejstvo, s katerim je danes porožljal Gustl, da se Financam več ali manj jebe za forum. Zame so Finance, kot paket s forumom, zelo ok.
sporočil: 5.933
[NemirniTujec]Ljudje se menjajo, spreminjajo se njihove prioritete itn. Pa nima se smisla kaj ekstra naprezati, če pa je v skoraj sleherni temi zaslediti večni boj med partizani in domobranci.
Bob, Rava, Andrejcc, Lukav... vsi pišejo občutno manj, kot včasih.
[NemirniTujec]Hehe, sedaj bom pocakal, da se zmenite, koga je skoda, koga ni ali je celo dobro, da ga ni. Vidim, da ste ze zaceli.
Bob, Rava, Andrejcc, Lukav... vsi pišejo občutno manj, kot včasih.
Pol, ko boste na smrt skregani in v letu 45, bom pa samo dodal "o tem sem vam govoril" :)
TaVinci]
Sicer pa...
- kje je Bob, ne vem, vsasih sva se kak tenis odigrala, sedaj ga ze nekaj casa nisem slisal.
- Rava je ne Twitterju
- Andrejcc je tu, greva obcasno na pivo
- Lukav je tu in na Twitterju in Facebooku.
Skratka...niso izginili ti ljudje :)
> [NemirniTujec]Tako nekako, ja.
> Bob, Rava, Andrejcc, Lukav... vsi pišejo občutno manj, kot včasih.
>
> Najbrž je še veliko takih, ki jih jaz ne opazim, ker nisem tako dolgo na forumu.
>
> Gotovo imaš statistiko o številu sporočil/dan od dobrih avtorjev. Si ziher, da skupaj s padanjem splošnega števila sporočil ni padla tudi količina njihovih sporočil?
Ljudje se menjajo, spreminjajo se njihove prioritete itn. Pa nima se smisla kaj ekstra naprezati, če pa je v skoraj sleherni temi zaslediti večni boj med partizani in domobranci.
Sicer pa...
- kje je Bob, ne vem, vsasih sva se kak tenis odigrala, sedaj ga ze nekaj casa nisem slisal.
- Rava je ne Twitterju
- Andrejcc je tu, greva obcasno na pivo
- Lukav je tu in na Twitterju in Facebooku.
Skratka...niso izginili ti ljudje :)