Izbrani forum: Borza
Izbrana tema: KBMR in KRKG: Nič posebej novega ...
Strani: 1 2
sporočil: 8.014
... razen da so se zdaj naši veliki fantje bolj družno lotili
nakupov. V priponki update tistih mojih grafov za KBMR in KRKG
(PDF obsega tri strani).
Pri KBMR brezkompromisnemu Pom-Investu zadnje dni pomaga še KD Galileo (v zadnjem mesecu so imeli 8 mio EUR izplačil na primarnem trgu, a očitno ne računajo, da se bo odtekanje okrepilo).
Pri KRKG prednjači NFD1 s svojimi alter egi (trenutno Banka Celje), malo pomagajo Krona Senior, Modra linija in seveda mali delničarji (v petek se je število vseh delničarjev Krke povečalo za 64, v ponedeljek še za 75, verjetno v torek in sredo še za vsaj toliko).
In da kar tukaj že vnaprej odgovorim vsem, ki boste danes streljali po forumu z opazkami v stilu "No, TadejK (& Co), kje si se zdaj skril, ko raste? Ha, a zdaj boš pa tiho, ko je postalo jasno, da nimaš pojma?":
• Ko sem napisal , da je konec prve etape igre NKBM, je bil enotni tečaj KBMR 35.01 EUR.
• Ko sem napisal , da na oder LJSE prihaja Miss Pandemonium, je SBI20 znašal 9293.23.
• Nikoli nisem trdil, da bo šlo dol povsem brez odbojev. Upoštevajoč gore preteklih podatkov z vseh možnih borz in podobnih trgov bi bil res bedast, če bi to trdil.
• Če bodo zdaj vsi skladi družno krenili v reševanje naših blue chipov, lahko kratkoročno to povzroči tudi rast za (kvapavem, recimo) 20%. Vsi domači skladi skupaj imajo proste gotovine in kratkoročnih depozitov še za dobrih sto mio EUR in to je pri trenutno likvidnosti veliko. Ampak ta rast ne bo "organska", ker skladi ne bodo kupovali zaradi fundamenta, ampak predvsem z namenom uravnavanja tečajev (in svojih VEP). In tudi če bodo to počeli, ostajam trdno prepričan, da na ta način ne morejo dolgoročno spremeniti zakonitosti trga. Bodo pa s tem seveda postavljali različne gugalnice, na katere in s katerih bo možno še naprej skakati.
• Nisem nič nevoščljiv, če bo danes občutna rast: sem včeraj povedal, da sem kupoval recimo SNOG in IFDR, ki bi morala biti (kot trenutno najcenejša IDa) te rasti tudi deležna.
Kot rečeno, v priponki še grafi za KBMR in KRKG.
LP, Tadej
Pri KBMR brezkompromisnemu Pom-Investu zadnje dni pomaga še KD Galileo (v zadnjem mesecu so imeli 8 mio EUR izplačil na primarnem trgu, a očitno ne računajo, da se bo odtekanje okrepilo).
Pri KRKG prednjači NFD1 s svojimi alter egi (trenutno Banka Celje), malo pomagajo Krona Senior, Modra linija in seveda mali delničarji (v petek se je število vseh delničarjev Krke povečalo za 64, v ponedeljek še za 75, verjetno v torek in sredo še za vsaj toliko).
In da kar tukaj že vnaprej odgovorim vsem, ki boste danes streljali po forumu z opazkami v stilu "No, TadejK (& Co), kje si se zdaj skril, ko raste? Ha, a zdaj boš pa tiho, ko je postalo jasno, da nimaš pojma?":
• Ko sem napisal , da je konec prve etape igre NKBM, je bil enotni tečaj KBMR 35.01 EUR.
• Ko sem napisal , da na oder LJSE prihaja Miss Pandemonium, je SBI20 znašal 9293.23.
• Nikoli nisem trdil, da bo šlo dol povsem brez odbojev. Upoštevajoč gore preteklih podatkov z vseh možnih borz in podobnih trgov bi bil res bedast, če bi to trdil.
• Če bodo zdaj vsi skladi družno krenili v reševanje naših blue chipov, lahko kratkoročno to povzroči tudi rast za (kvapavem, recimo) 20%. Vsi domači skladi skupaj imajo proste gotovine in kratkoročnih depozitov še za dobrih sto mio EUR in to je pri trenutno likvidnosti veliko. Ampak ta rast ne bo "organska", ker skladi ne bodo kupovali zaradi fundamenta, ampak predvsem z namenom uravnavanja tečajev (in svojih VEP). In tudi če bodo to počeli, ostajam trdno prepričan, da na ta način ne morejo dolgoročno spremeniti zakonitosti trga. Bodo pa s tem seveda postavljali različne gugalnice, na katere in s katerih bo možno še naprej skakati.
• Nisem nič nevoščljiv, če bo danes občutna rast: sem včeraj povedal, da sem kupoval recimo SNOG in IFDR, ki bi morala biti (kot trenutno najcenejša IDa) te rasti tudi deležna.
Kot rečeno, v priponki še grafi za KBMR in KRKG.
LP, Tadej
sporočil: 158
Sam TadejK vsaka čast, sedaj IFDR + 9.37%
Me spominjaš na tegale borznega stokovnjaka;
http://www.youtube.com/watch?v=-BAk74ee6_o
:) Pa hvala za dobre analize, res.
Me spominjaš na tegale borznega stokovnjaka;
http://www.youtube.com/watch?v=-BAk74ee6_o
:) Pa hvala za dobre analize, res.
sporočil: 45
Ja Tadej ti si kot vedeževalci. Karkoli se bo že zgodilo - pa naj
raste ali pada - ti boš zmeraj mel prav. :-)
Vedeževalci delujejo po podobnem principu - treba je pripraviti kredibilno razlago za vsako situacijo. Sicer to velja za čisto vse, ki posegate bo obeh skrajnostih - večni optimisti kot večni pesimisti. Enkrat MORATE meti prav (glede na ciklično naravo gospodarstva). Ko pa nimate pa so še zmeraj na voljo dobre razlage, ki povedo zakaj ste se tokrat pač zmotili. You can't lose. :P
Vedeževalci delujejo po podobnem principu - treba je pripraviti kredibilno razlago za vsako situacijo. Sicer to velja za čisto vse, ki posegate bo obeh skrajnostih - večni optimisti kot večni pesimisti. Enkrat MORATE meti prav (glede na ciklično naravo gospodarstva). Ko pa nimate pa so še zmeraj na voljo dobre razlage, ki povedo zakaj ste se tokrat pač zmotili. You can't lose. :P
sporočil: 28.027
freddiem je napisal(a):kaj ko bi se malo bolj podrobno razgledal o tem, kaj je Tadej doslej pisal in kako se je to razpletlo.
Vedeževalci delujejo po podobnem principu - treba je pripraviti kredibilno razlago za vsako situacijo. Sicer to velja za čisto vse, ki posegate bo obeh skrajnostih - večni optimisti kot večni pesimisti. Enkrat MORATE meti prav
sporočil: 32
Tadeja vsekakor ne moraš primerjati z vedeževalcem.Strinjam se da
vedeževalci manipulirajo z ljudmi ampek to za Tadeja niti slučajno
ne drži poglej si malo zgodovino.
sporočil: 315
Glih zaradi takih patronov, bodo še tisti, ki si upajo kaj
konkretnega napisati (ne pa kot tole moje nakladanje)
utihnili!
Kot že večkrat, tadej keep doing good job ;-)
Kot že večkrat, tadej keep doing good job ;-)
Saj sem. Ampak nikol ni bil pretiran optimist. Jaz nikoli nisem mel
tako fatalističnega pogleda na gospodarstvo. :))
freddiem je napisal(a):em...
Saj sem. Ampak nikol ni bil pretiran optimist. Jaz nikoli nisem mel tako fatalističnega pogleda na gospodarstvo. :))
- ce je stanje bolj svoh, se pac nimas kaj kurcit z optimizmom, ker te sicer to stane. ali pa si predstavljas, da je apriori treba biti pol casa optimist in pol pesimist al kako?
- kdaj tocno je tadej pisal o gospodarstvu?
Zadnja sprememba: anon-78684 17.04.2008 11:24
- Točno tako. Optimist ali pesimist pač glede na to kaj situacija
kaže (pa s tem ne mislim da je treba sledit trendu). Pač pretiran
pesimizem in pretiran optimizem sta oba skrajni točki razmišljanja
in gotovo prav ti dve skrajnosti pripomoreta k oblikovanje
krivulje, ki jo vidimo. Jaz sem zmeraj za neko srednjo - razumno -
pot- ne o gospodarstvu na splošno... se mi pa zdi da je preveč pesiimstičen kar se tiče posameznih podjetij. Sem prepričan da bi prav on sredi sedemdesetih let prejšnjega stoletja popljuval tako Apple kot Microsoft, kot dve slepi veji razvoja. :-)
Zadnja sprememba: anon-15342 17.04.2008 11:38
freddiem je napisal(a):Po mojem ne.
Ja Tadej ti si kot vedeževalci. Karkoli se bo že zgodilo - pa naj raste ali pada - ti boš zmeraj mel prav. :-)
Prvič, za razliko od tipičnega vedeževalca jaz ponavadi razložim, zakaj menim kar pač menim, pa dam zraven še par številk in kak graf.
Drugič, se tudi zmotim, pa če dovolj pritiskate, potem to tudi priznam ;) Recimo pri MAIR sem se zmotil, ko sem rekel da glede na razpršenost portfelja dvomim, da bo šla pod 14. Pri MPBL sem že dvakrat kupoval striktno po 94-95% VEP, pa na koncu prodal pri DZU in zaključil kak promil nad nulo, čeprav sem pričakoval 2-4% plusa. Pa še za ta promil zdaj vem, da sem imel malo sreče. Gledam danes razcvet MSE in zna biti, da se mi bo še v tretje posralo.
Tretjič, DURSove položnice, ki jih dobivam, nekako kažejo, da imam bolj pogosto prav kot ne (kar za tipičnega vedeževalca najbrž ne drži). Recimo predlani sem na SASE vstopil, ko je bil BIFX 4600, izstopal, ko je bil med 8800 in 8100 (vrh je bil sicer 9853), od takrat trmasto ostajam zunaj in trenutno je 4306. V času, ko sem izstopal, sem na forumu MojNovac večkrat s številkami, tabelami in grafi razlagal, zakaj se umikam. Rezultat je bilo precej vprašanj širokega spektra, od "Tadej, pa zakaj te podatke šenkavaš naokoli?" preko "Ah, veliki igrajo svojo igro in te številke nič ne pomenijo" pa do [ko se je enkrat začelo res sesuvati] "Kaj rušiš borzo?", "Ker si prodal, si zdaj nevoščljiv" in celo "Daj spokaj od tukaj, takšnih težakov res ne rabimo, že brez vas je težko!". Vsakič, ko je šlo kak odstotek gor, so se pojavili tudi "Aha, kaj pa zdaj praviš, ti bedak!?" in podobni.
In zdaj že od jeseni doživljam déjà vu tukaj na forumu Financ. Dejansko kar dvojni déjà vu , ker je tistemu balkanskemu podobno tako dogajanje na LJSE (vsaj v grobem) kot odzivi na forumu Financ (kot jajce jajcu).
LP, Tadej
sporočil: 10.178
Zadnja sprememba: anon-89 17.04.2008 11:33
freddiem je napisal(a):
- Točno tako. Optimist ali pesimist pač glede na to kaj situacija kaže (pa s tem ne mislim da je treba sledit trendu). Pač pretiran pesimizem in pretiran optimizem sta oba skrajni točki razmišljanja in gotovo prav ti dve skrajnosti pripomoreta k oblikovanje krivulje, ki jo vidimo. Jaz sem zmeraj za neko srednjo - razumno - pot
- ne o gospodarstvu na splošno... se mi pa zdi da je preveč pesiimstičen kar se tiče posameznih podjetij. Sem prepričan da bi prav on sredi sedemdesetih let prejšnjega stoletja popljuval tako Apple kot Microsoft, kot dve slepi veji razvoja. :-)
indeks - 40%, nekatere delnice tudi -50%, ti pa praviš, da je bil tadej preveč pesimističen v svojih izjavah? to kar smo videli na balkanu in v sloveniji je polom in tega 1 dan rasti ne bo prav nič spremenil. imaš prav, zelo pesimistična slika, a to je realnost, ne neka pesimistična napoved prihodnosti.
freddiem je napisal(a):
...
cuj stari, nekak se mi zdi, da vedno bolj improviziras... daj enostavno drugic razmisli, preden uletis s tezko in zelo ohlapno izjavo, ok?
sporočil: 380
Vsa čast formurašem kot so Bob, TadejK, Črt..., sam se po znanju še
zelo učim (čeprav sem s vp seznanjen že dalj časa). Mislim, da bi
me moje učenje znanja zelo stalo v primeru nepisanja sporočil na ta
forum s strani oseb, katere sem zgoraj navedel...
TadejK je napisal(a):Sam problem je v tem, da sem jaz še zmeraj prepričan da ti na Balkanu ne bi tisti grafi čisto nič pomagali, če ne bi prišlo do političnih pizdarij. Seveda tega ne morem potrditi z nobenim grafom oz. širšo analizo zakaj mislim da je tako. A dejstvo je da podjetja na balkanu ne poslujejo 50% slabše kot lani. V času političnih kriz in negotovih razmer pa na verjamem da je bilo kdaj stanje na borzah v takih regijah optimistično. Saj verjamem da ima balkan že sam po sebi dost fundamentalnih težav in plitva likvidnost je samo vrh ledene gore - ampak nihče mi ne bo rekel da letošnji padci niso v veliki meri povezani s tem kar se je zgodilo na Kosovu, Makedoniji in kar se še lahko zgodi v Bosni.
Po mojem ne.
Prvič, za razliko od tipičnega vedeževalca jaz ponavadi razložim, zakaj menim kar pač menim, pa dam zraven še par številk, pa kak graf.
Drugič, se tudi zmotim, pa če dovolj pritiskate, potem to tudi priznam ;) Recimo pri MAIR sem se zmotil, ko sem rekel da glede na razpršenost portfelja dvomim, da bo šla pod 14. Pri MPBL sem že dvakrat kupoval striktno po 94-95% VEP, pa na koncu prodal pri DZU in zaključil kak promil nad nulo, čeprav sem pričakoval 2-4% plusa. Pa še za ta promil zdaj vem, da sem imel malo sreče. Gledam danes razcvet MSE in zna biti, da se mi bo še v tretje posralo.
Tretjič, DURSove položnice, ki jih dobivam, nekako kažejo, da imam bolj pogosto prav kot ne (kar za tipičnega vedeževalca najbrž ne drži). Recimo predlani sem na SASE vstopil, ko je bil BIFX 4600, izstopal, ko je bil med 8800 in 8100 (vrh je bil sicer 9853), zdaj trmasto ostajam zunaj in trenutno je 4306. V času, ko sem izstopal, sem na forumu MojNovac večkrat s številkami, tabelami in grafi razlagal, zakaj se umikam. Rezultat je bilo precej vprašanj širokega spektra, od "Tadej, pa zakaj te podatke šenkavaš naokoli?" preko "Ah, veliki igrajo svojo igro in te številke nič ne pomenijo" pa do [ko se je enkrat začelo res sesuvati] "Kaj rušiš borzo?", "Ker si prodal, si zdaj nevoščljiv" in celo "Daj spokaj od tukaj, takšnih težakov res ne rabimo, že brez vas je težko!". Vsakič, ko je šlo kak odstotek gor, so se pojavili tudi "Aha, kaj pa zdaj praviš, ti bedak!?" in podobni.
In zdaj že od jeseni doživljam déjà vu tukaj na forumu Financ. Dejansko kar dvojni déjà vu , ker je tistemu balkanskemu podobno tako dogajanje na LJSE (vsaj v grobem) kot odzivi na forumu Financ (kot jajce jajcu).
LP, Tadej
Zadnja sprememba: anon-78684 17.04.2008 11:43
Ne. Jaz samo mislim da ta padec nima konkretne podlage v poslovanju
podjetij, ampak ravno v takšnem skrajnemu pesimizmu. In po
moje se bo to se bo na dolgi rok pokazalo.Edit: erm... eno tehnično vprašanje.. a se da v enem postu quotat dve osebi? Da ne bom večkratnih postov objavljal :-/
Zadnja sprememba: anon-89 17.04.2008 11:59
Bob je napisal(a):
indeks - 40%, nekatere delnice tudi -50%, ti pa praviš, da je bil tadej preveč pesimističen v svojih izjavah? to kar smo videli na balkanu in v sloveniji je polom in tega 1 dan rasti ne bo prav nič spremenil. imaš prav, zelo pesimistična slika, a to je realnost, ne neka pesimistična napoved prihodnosti.
evo, zdaj vam bom pa iz inata uročil krkg. ja, tudi črno magijo znamo pesimisti uporabljati.:)
Zadnja sprememba: anon-89 17.04.2008 11:48
freddiem je napisal(a):
Ne. Jaz samo mislim da ta padec nima konkretne podlage v poslovanju podjetij, ampak ravno v takšnem skrajnemu pesimizmu. In po moje se bo to se bo na dolgi rok pokazalo.
Edit: erm... eno tehnično vprašanje.. a se da v enem postu quotat dve osebi? Da ne bom večkratnih postov objavljal :-/
lanska rast je imela kakšno vezo s poslovanjem?
freddiem je napisal(a):
Sam problem je v tem, da sem jaz še zmeraj prepričan da ti na Balkanu ne bi tisti grafi čisto nič pomagali, če ne bi prišlo do političnih pizdarij. Seveda tega ne morem potrditi z nobenim grafom oz. širšo analizo zakaj mislim da je tako. A dejstvo je da podjetja na balkanu ne poslujejo 50% slabše kot lani. V času političnih kriz in negotovih razmer pa na verjamem da je bilo kdaj stanje na borzah v takih regijah optimistično. Saj verjamem da ima balkan že sam po sebi dost fundamentalnih težav in plitva likvidnost je samo vrh ledene gore - ampak nihče mi ne bo rekel da letošnji padci niso v veliki meri povezani s tem kar se je zgodilo na Kosovu, Makedoniji in kar se še lahko zgodi v Bosni.
1. balkan=politična pizdarija
2. a si pogledal kakšna nora vrednotenja so imela podjetja?
freddiem je napisal(a):Kaj pa vem, zgoraj si ti mene obtožil vedeževalstva, zdaj pa sam tako vedežuješ, da se kar kadi.
Sam problem je v tem, da sem jaz še zmeraj prepričan da ti na Balkanu ne bi tisti grafi čisto nič pomagali, če ne bi prišlo do političnih pizdarij. Seveda tega ne morem potrditi z nobenim grafom oz. širšo analizo zakaj mislim da je tako. A dejstvo je da podjetja na balkanu ne poslujejo 50% slabše kot lani. V času političnih kriz in negotovih razmer pa na verjamem da je bilo kdaj stanje na borzah v takih regijah optimistično. Saj verjamem da ima balkan že sam po sebi dost fundamentalnih težav in plitva likvidnost je samo vrh ledene gore - ampak nihče mi ne bo rekel da letošnji padci niso v veliki meri povezani s tem kar se je zgodilo na Kosovu, Makedoniji in kar se še lahko zgodi v Bosni.
Vzrokov za sesutje na Balkanu je več in negativni sentiment zaradi političnih zdrah je le eden od njih. Prav tako (ali pa še bolj) pomembno je dejstvo, da so indeksi do lanskih vrhov v letu ali dveh zrasli za več sto odstotkov, tečaji nekaterih delnic pa celo za več tisoč odstotkov. Z drugimi besedami, nedvomno je bil balon.
Hkrati ne moreš kar tako trditi, da na mojo odločitev politična situacija ni vplivala. Eden od razlogov, da sem se umaknil so bili neskončni zapleti s sprejetjem vsakega novega zakona na področju vrednostnih papirjev. Tudi to najdeš na MojNovac, kjer sem recimo večkrat napisal, da je sprejetje novega ZIF v FBiH eden od pogojev za mojo vrnitev.
LP, Tadej
Ne jemlji tega tako dobesedno no. :-) Bil si zelo pesimističen
glede NKBM in Krke recimo, kljub že kar vnebopijočim potencialnom,
ki jih imata na srednji in daljši rok. Skoraj že malce
pristransko. Brez zamere. Hotel sem samo
ponazoriti, kako opažam da analitikom
vse napovedi pomagajo le v primeru da se stvari iztečejo
popolnoma tako kot si si jih zastavili. Vsaka deviacija in
nepredviden dogodek postavita stvari na glavo. Življenje pa je
ponavadi en sam nepredviden dogodek, zato pa finančniki zelo
radi na koncu svojih poročil napišejo še tisto znano
"seveda pa ni nujno da se bo to tudi v resnici
zgodilo" . Spomnim se kako so nekateri recimo
napovedovali da se nam pliža nov dan svetovnih borznih
šok-terapij kot tista leta 87, vse skupaj pa so
podkrepili s prenekaterim podatkom zakaj mislijo tako. Ob tem
pa pozabljajo da je bil svet v osemdesetih vsekaj drugega kot
leta 2008.
No sicer pa... Še zmeraj... see ya in June. :-)
Bob: se strinajam. Delnice na balkanu so vsekakor bile precenjene. Mislim pa da bi bile še zmeraj precenjene če ne bi prišlo do situacije v kakršni smo. Saj kitajska je tudi že kar lep čas precenjena, pa so jo na pogojno realna tla postavila komaj svetovna finančna kriza.
Bob: se strinajam. Delnice na balkanu so vsekakor bile precenjene. Mislim pa da bi bile še zmeraj precenjene če ne bi prišlo do situacije v kakršni smo. Saj kitajska je tudi že kar lep čas precenjena, pa so jo na pogojno realna tla postavila komaj svetovna finančna kriza.
freddiem je napisal(a):No, zmenjeno, see ya then.
sporočil: 117
Zadnja sprememba: anon-91913 17.04.2008 12:32
Hvala za grafe Tadej.To bo še svinjsko padal.lp
Glede balkana; v preteklih dneh sem obiskal balkan. Za ljudi z malo
večjimi investicijami na območje držav balkana bi predlagal
ogled npr. mesta Sarajevo itn...
Sem spremenil mnenje v marsikaterem pogledu...
sporočil: 1.544
PK-Selihm je napisal(a):
......v preteklih dneh sem obiskal balkan...... Sarajevo .....
Kakšno se ti zdi današnje Sarajevo v primerjavi z Ljubljano?
Zadnja sprememba: anon-63977 17.04.2008 13:14
Resno sprašuješ??Recimo Ljubljana pred 15 leti (kolikor toliko se je spomnim) ob sledečih dejstvih:
- na skoraj vsaki hiši opaziš sledi tankovskih metkov,
- na območju meje s republiko Hrvaško veliko število ogrodja požganih hiš,
- ležanje smeti na vsakem koraku,
- popolnoma neurejena infrastruktura,
- skoraj nemogoče je opaziti urejen dovoz do hiš, le ti so zgolj makadamski, pa še ti vsi blatni,...
Skratka totalen kaos. Če tu navedeš še sovraštvo med tremi različnimi verami, je možnost izbruha ponovnega nasilja enormna. Moje mnenje; tu bo potrebna menjava generacije za upanje na boljše čase...
No in nekaj pozitivnega; imajo tudi nekaj na novo zgrajenih stavb; ponavadi so lastniki urejenih stavb avstrijske banke ali slovenska trgovska podjetje, pa še te so v prostor locirane popolnoma neurejeno.
sporočil: 1.470
Berem komentarje in sem povsem razočaran. Na sredi threada vidi
frajerja, ki začne pametovati o Balkanu, qrca Tadeja in torej
provocira the BigThree, pa niti hišni buldog bob ne zagrabi vržene
kosti, niti se sova, ki nadzoruje cel forum, Črt, ne odloči zadeve
pokomentirati na svoj piker način niti intelektualni delfiin Tadej
je navrže nekaj novih podatkov in številk.
Sumljivo...Meni pa na sredi že kar mravljinci po koži, ko pričakujem odzive... Upam, da bom vsaj jaz malo scolded, ker uporabljam neprimerne primerjave. (v disclaimer - zgolj dobrohotno:))
Sumljivo...Meni pa na sredi že kar mravljinci po koži, ko pričakujem odzive... Upam, da bom vsaj jaz malo scolded, ker uporabljam neprimerne primerjave. (v disclaimer - zgolj dobrohotno:))
Zadnja sprememba: anon-63977 17.04.2008 13:13
poopmezajebava je napisal(a):
Berem komentarje in sem povsem razočaran. Na sredi threada vidi frajerja, ki začne pametovati o Balkanu, qrca Tadeja in torej provocira the BigThree, pa niti hišni buldog bob ne zagrabi vržene kosti, niti se sova, ki nadzoruje cel forum, Črt, ne odloči zadeve pokomentirati na svoj piker način niti intelektualni delfiin Tadej je navrže nekaj novih podatkov in številk.
Tekst ni napisan pametovalno, temveč je navedenih zgolj nekaj opažanj. Drugače pa tisti, ki je bil na balkanu točno ve o čem govorim...
Pred časom je nek formuraš navedel stavek; "Pa vi sploh ne veste kam vlagate." V tistem času sem bil istega mnenja kot ti...
p.s.: To ne pomeni, da sam ne bom vlagal na balkan, to bom storil mnogo bolj premišljeno...
poopmezajebava je napisal(a):
Berem komentarje in sem povsem razočaran. Na sredi threada vidi frajerja, ki začne pametovati o Balkanu, qrca Tadeja in torej provocira the BigThree, pa niti hišni buldog bob ne zagrabi vržene kosti, niti se sova, ki nadzoruje cel forum, Črt, ne odloči zadeve pokomentirati na svoj piker način niti intelektualni delfiin Tadej je navrže nekaj novih podatkov in številk.
kar se mene tice, je stvar takale: zadnjih nekaj dni sem po eni strani malo bolj oblozen z drugimi zadevami, po drugi pa dajem nekoliko bolj siroko polje prebivalcem foruma.
to zato, ker racunam, da bi bilo neclovesko, ce se ne bi publiki ob teh hitrih in velikih dogodkih zrolalo, najprej v eno in potem v drugo smer. da so pac nekoliko izredne razmere in je zato realno in smiselno pustiti okno malo bolj odprto.
to seveda ni bianco menica in tudi ne odprto do nadaljnega. grozni moderator vas gleda, le da trenutno bolj spremlja kot udarja. :)
Strani: 1 2