9 min
Sporočilo za tradicionalne banke: ko je komitent enkrat na digitalu, poti nazaj več ni
2 uri
Ste med bančnimi »izbrisanci«? Na kaj je treba biti pozoren pri uveljavljanju odškodninskih zahtevkov?
2 uri
Hubert Kosler, Yaskawa: Slabost naše države je progresivna obdavčitev plač 2
3 ure
Grieveson: Če bi bil danes v Pragi ali Budimpešti, bi bil bolj zaskrbljen 1
3 ure
Tomaž Vesel se vrača v Salomon: po treh mesecih spet imenovan za prokurista
4 ure
Globalni trendi v spletni trgovini: kako lahko Slovenija okrepi svoj položaj na svetovnem trgu? 1
4 ure
Ali montažne hiše res trajajo samo 60 let?
4 ure
Thyssen Krupp z dobro milijardo neto izgube: oslabitve v jeklarskem delu
4 ure
Centralna banka: dragi Nemci, pripravite se spet na višjo inflacijo
4 ure
Slovenske banke do konca septembra: skoraj milijarda dobička pred davki 2
5 ur
Prva obletnica strahovlade hutijevcev in tisoč dni vojne v Ukrajini: kako se spreminja mednarodna trgovina 2
5 ur
Top službe – OLAF, Petrol, Sava Re, Samsung, Juicy Marbles, NLB, 2TDK ...
5 ur
Ministrstvo s slabimi štirimi milijoni za naložbe v učinkovito rabo dušikovih gnojil
7 ur
Nestle v dodatno nižanje stroškov in v odcepitev divizije za vodo
7 ur
TOP ČLANKI - Kaj danes berete
7 ur
FT: EU bo od kitajskih podjetij zahtevala prenose tehnologije
8 ur
V EU spet pozivi k večji pridelavi beljakovinskih rastlin
8 ur
V živo bom analiziral delnico. Me pridete poslušat? 2
8 ur
Bloomberg: Ameriško pravosodno ministrstvo vztraja, da mora Google prodati brskalnik Chrome
9 ur
Kako posluje Rastoderjev Air Adriatic, ki v floto dodaja nova letala

Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Odmev: Otroški vrtci - aroganca po slovensko

Teme v drugih forumih o teh vsebini:   Nepremičnine (1)

Strani: 1 2 3

anon-53422 sporočil: 275
[#234097] 15.04.08 07:15 · odgovor na: anon-106499 (#233762)
Odgovori   +    0

fastriff je napisal(a):

Jaz ti popolnoma nič ne nudim. Kaj ti nudi trenutni "trg" si sam ugotovil. Ugotovil si tudi da tega ne moreš plačati. Z drugimi besedami, tega si enostavno ne moreš privoščiti, tako kot najverjetneje še marsikaj drugega tudi ne. Torej ? Kaj bi sedaj rad ?
Točno tako, ničesar ne nudiš. Verjetno to tudi dobro prodajaš. 
anon-47330 sporočil: 699
[#234112] 15.04.08 07:44 · odgovor na: anon-89 (#233723)
Odgovori   +    0

Bob je napisal(a):

štos je v tem, da se zdijo večini slovencev vrtci super, ker so za njih praktično zastonj. me prav zanima, kako bi ti bil všeč vrtec, če bi moral za njega dati 500 eurov, koliko tudi dejansko stane.

No, no, saj nimajo odojka vsak dan za malico... vrtec dejansko v povprečju stane 250 EUR na otroka na mesec (hrana, plače vseh v vrtcu zaposlenih, amortizacija...). Sicer pa je bolj pomembno dejstvo, da plačujemo tako visoke dajatve iz plač vsak mesec, da je samoumevno pričakovati, da so vrtci za vse zastonj. Samo Voluharji bodo morali malce manj podmizno odvajati peneze iz Sklede...

(nimam pojma koliko res stane, samo nakazujem, kaj se zgodi, ko nekdo postavi trditev in mu potem ljudje čredno verjamejo. Dejstvo pa je, da na noben način ne more stati 500 EUR na otroka....)
anon-99045 sporočil: 11
[#234119] 15.04.08 07:53
Odgovori   +    0
Vrtci so totalna lopovščina. Spodbuja "ločitve" zaradi nižjega plačila vrtcev..haaaloooo...
2) oba sva zaposlena in sva komaj dobila vrtec, tisti ki pa so "doma" pa imajo vse... mene tudi tolčejo krediti za stanovanje, polna zaposlenost in ne vem kaj vse... pol pa še vrtec preis is heiss... in potem planiraj razvoj družine...+ če je otrok bolan.. polna cena... švedi pa so tak cari, vsaj na tem področju
[#234136] 15.04.08 08:08 · odgovor na: anon-25464 (#233852)
Odgovori   +    0

EdiSce je napisal(a):

Načeloma se sicer strinjam, da gre za spor med voluharji in tlačani, ampak s trditvijo, da je voluhar država  pa pač ne. Namreč, državo so nam (državljanom, še bolje pa davkoplačevalcem), že zdavnaj ugrabili Vitezi obložene mize, bolj znani pod imenom "interesne skupine" alias voluharji, ki določajo pravila, pišejo zakone drugim državljanom, predvsem pa sebi predpisujejo količino dela (in dopusta), kvalitativne (ha ha ha) kriterije, kriterije pravne neodgovornosti za šlampasto opravljeno delo, kriterije zasebnosti (v smislu pravice, da jih delodajelec ne nadzoruje na kofetkanju in surfanju o netu na delovnem mestu z delovno opremo) in seveda kar je najslajše, sebi odmerjajo višino plače.

Oblastnikom (državi in lokalnim skupnostim, ki na področju vrtca še zdaleč niso nedolžne) lahko zamerim, da ne vladajo in da ne preprečujejo interesnim skupinam uzurpiranja državnih perogativov. Državi zamerim, da ni država, ampak je benovelentna nedojebana babnica, ki se gre politiko appeacementa, namesto, da bi naredila red, tako da bi zaščitila posameznika pred logiko drhali.

To definicijo bi dal otrokom da se v 1. razredu naučijo na pamet za vse življenje, da jo zdrdrajo ko Očenaš ali Vrbo :)))

(sicer pa oba veva, da je država le pojem; važno je, kdo jo upravlja in kako - pri nas so to na žalost izmečki, ki jih najbolje opišemo z Voluharji - rijejo pod površino, spodkopavajo vse drugačemisleče, skrbijo za svoje krempeljčke, ki so vedno pripravljeni na novo trgatev in na samoobrambo)
anon-106499 sporočil: 3.507
[#234157] 15.04.08 08:31 · odgovor na: anon-53422 (#234097)
Odgovori   +    0

dampav je napisal(a):

Točno tako, ničesar ne nudiš. Verjetno to tudi dobro prodajaš. 

Eh, bednik ti mali, ti je pa hitro zmanjkalo :) Zdej pa kar hitro teti državi zatožit in se ji zjokat, da ti poskrbi za froce :))
anon-89 sporočil: 10.178
[#234159] 15.04.08 08:33 · odgovor na: anon-47330 (#234112)
Odgovori   +    0

mikijanko je napisal(a):

(nimam pojma koliko res stane, samo nakazujem, kaj se zgodi, ko nekdo postavi trditev in mu potem ljudje čredno verjamejo. Dejstvo pa je, da na noben način ne more stati 500 EUR na otroka....)
če plačam cca.400 eur in je to 80% cene, koliko stane vrtec?:)
crt sporočil: 27.872
[#234162] 15.04.08 08:37 · odgovor na: anon-47330 (#234112)
Odgovori   +    0

mikijanko je napisal(a):
(nimam pojma koliko res stane

in to se tudi lepo vidi
[#234198] 15.04.08 09:01 · odgovor na: anon-89 (#234159)
Odgovori   +    0

Bob je napisal(a):

če plačam cca.400 eur in je to 80% cene, koliko stane vrtec?:)

Seveda, matematično drži. Oprosti mojemu nejasnemu izražanju :)

Hotel sem opozoriti na vsebino: jaz trdim, da so objavljeni izračuni stroškov poslovanja vrtcov privlečeni za lase: ne more človek zaslužiti nižjo plačo kot pa mu država naračuna, da bo stala vzgoja in oskrba otroka v vrtcu. In otrok je v vrtcu le recimo 8 ur dnevno, 5 dni na teden. Dodaj še stroške za preostali del dneva oz. tedna... Stroški poslovanja vrtca bi morali biti nižji in bi tudi bili, če bi vrtce vodili zasebniki in bi obstajala konkurenca.
[#234203] 15.04.08 09:06 · odgovor na: crt (#234162)
Odgovori   +    0

crt je napisal(a):

in to se tudi lepo vidi

...kar pa ne spreminja dejstva, da je 500 EUR pretirano, močno pretirano...
anon-106499 sporočil: 3.507
[#234207] 15.04.08 09:09 · odgovor na: anon-47330 (#234198)
Odgovori   +    0

mikijanko je napisal(a):

Seveda, matematično drži. Oprosti mojemu nejasnemu izražanju :)

Hotel sem opozoriti na vsebino: jaz trdim, da so objavljeni izračuni stroškov poslovanja vrtcov privlečeni za lase: ne more človek zaslužiti nižjo plačo kot pa mu država naračuna, da bo stala vzgoja in oskrba otroka v vrtcu. In otrok je v vrtcu le recimo 8 ur dnevno, 5 dni na teden. Dodaj še stroške za preostali del dneva oz. tedna... Stroški poslovanja vrtca bi morali biti nižji in bi tudi bili, če bi vrtce vodili zasebniki in bi obstajala konkurenca.

Točno !  In predvsem če bi ljudje končno spregledali da je to jedro problema vrtcev. In ne njihova plača 800 ali kolikor pač že evrov. Tako pa pač raje veselo pretepajo osla po senci...
bc123a sporočil: 48.253
[#234230] 15.04.08 09:21 · odgovor na: anon-106499 (#234207)
Odgovori   +    0

fastriff je napisal(a):

Točno ! In predvsem če bi ljudje končno spregledali da je to jedro problema vrtcev. In ne njihova plača 800 ali kolikor pač že evrov. Tako pa pač raje veselo pretepajo osla po senci...

Nekateri smo ze obupali z razlagami da je cist noro, kam so sle cene vrtcev, tja so pa lahko sle ravno zaradi "socialnega" korektiva, kjer vecina ljudi niti priblizno ne placa ekonomske cene.

Za primerjavo: 20 ali 30 let nazaj:

- ni bilo HAACP standardov pri hrani
- so imele varuske srednjo solo, vzgojiteljice pa dvoletno visjo solo

pa lahko kdo rece, da so bili takrat vrtci zanic?
anon-55816 sporočil: 1
[#235409] 16.04.08 15:17
Odgovori   +    0
Smo družina z dvema otrokoma, prvi je že v šoli, drugi je v vrtcu. Cene vrtcev so se dvignile, nismo pa upraviceni do brezplačnega vrtca za drugega otroka. Kaj bo (je) storila država, do bo razbremenila družine, kot je naša?
bc123a sporočil: 48.253
[#235420] 16.04.08 15:24 · odgovor na: anon-55816 (#235409)
Odgovori   +    0

ipg je napisal(a):
Smo družina z dvema otrokoma, prvi je že v šoli, drugi je v vrtcu. Cene vrtcev so se dvignile, nismo pa upraviceni do brezplačnega vrtca za drugega otroka. Kaj bo (je) storila država, do bo razbremenila družine, kot je naša?

Zakaj bi morala kaj narediti da razbremeni druzine, kot je tvoja?
shevchenko sporočil: 21.898
[#235464] 16.04.08 16:37 · odgovor na: bc123a (#235420)
Odgovori   +    0

bc123a je napisal(a):

Zakaj bi morala kaj narediti da razbremeni druzine, kot je tvoja?
Ker bodo ti otroci nekoc pomagali polniti proracun in pokojninsko blagajno?

ps. hudičev advokat press
anon-53422 sporočil: 275
[#235927] 17.04.08 11:11 · odgovor na: anon-106499 (#234157)
Odgovori   +    0

fastriff je napisal(a):

Eh, bednik ti mali, ti je pa hitro zmanjkalo :) Zdej pa kar hitro teti državi zatožit in se ji zjokat, da ti poskrbi za froce :))
 Point je v tem, da nisi nič povedal. Debatirati o ničemer ima pa tudi svoje ime. Ja, tu mi pa zmanjka.
anon-166637 sporočil: 720
[#238853] 23.04.08 12:14
Odgovori   +    0
Iz odgovora gospe Mojce:
----------------------------
G. Domen Cukjati je zaradi nepoznavanja sistema predšolske vzgoje, Ustave, Zakona o vrtcih in Pravilnika o plačilih staršev za programe v vrtcih napisal kup nesmislov, poleg tega pa jih je še opremil z vrednostnimi slabšalnimi pridevniki, ki jasno kažejo namero pisanja.
----------------------------
Mene pa vse bolj vse skupaj spominja spet na 20 leta prejšnejga stoletja. V več razpravah sem opazil, da se ljudje začnejo pačiti in metati grimase, ko začneš razlagati o nekih "vavčerskih" modelih itd... itd... republikanci v ZDA itd...

Občutek, ki sem ga imel ob branje odgovora ga. Mojce je tak kot ga je doživel en Jud (doktor po formalni izobrazbi)ko je prišel do SS oficirja. Pravi takole:

Ko sem stopil v sobo sem začutil da je med menoj in njim stekleni zid. Sam sem bil kot riba v akvariju. Za nas so v tem ribniku veljala drugačna pravila, nismo bili ljudje. Nasploh pa smo morali biti tiho.
anon-9939 sporočil: 17.846
[#238855] 23.04.08 12:17 · odgovor na: anon-166637 (#238853)
Odgovori   +    0

negaga je napisal(a):
Iz odgovora gospe Mojce: ---------------------------- G. Domen Cukjati je zaradi nepoznavanja sistema predšolske vzgoje, Ustave, Zakona o vrtcih in Pravilnika o plačilih staršev za programe v vrtcih napisal kup nesmislov, poleg tega pa jih je še opremil z vrednostnimi slabšalnimi pridevniki, ki jasno kažejo namero pisanja. ---------------------------- Mene pa vse bolj vse skupaj spominja spet na 20 leta prejšnejga stoletja. V več razpravah sem opazil, da se ljudje začnejo pačiti in metati grimase, ko začneš razlagati o nekih "vavčerskih" modelih itd... itd... republikanci v ZDA itd... Občutek, ki sem ga imel ob branje odgovora ga. Mojce je tak kot ga je doživel en Jud (doktor po formalni izobrazbi)ko je prišel do SS oficirja. Pravi takole: Ko sem stopil v sobo sem začutil da je med menoj in njim stekleni zid. Sam sem bil kot riba v akvariju. Za nas so v tem ribniku veljala drugačna pravila, nismo bili ljudje. Nasploh pa smo morali biti tiho.

Tomaž, si to ti?

Strani: 1 2 3