19 min
Sporočilo za tradicionalne banke: ko je komitent enkrat na digitalu, poti nazaj več ni
2 uri
Ste med bančnimi »izbrisanci«? Na kaj je treba biti pozoren pri uveljavljanju odškodninskih zahtevkov?
2 uri
Hubert Kosler, Yaskawa: Slabost naše države je progresivna obdavčitev plač 2
3 ure
Grieveson: Če bi bil danes v Pragi ali Budimpešti, bi bil bolj zaskrbljen 1
3 ure
Tomaž Vesel se vrača v Salomon: po treh mesecih spet imenovan za prokurista
4 ure
Globalni trendi v spletni trgovini: kako lahko Slovenija okrepi svoj položaj na svetovnem trgu? 1
4 ure
Ali montažne hiše res trajajo samo 60 let?
4 ure
Thyssen Krupp z dobro milijardo neto izgube: oslabitve v jeklarskem delu
4 ure
Centralna banka: dragi Nemci, pripravite se spet na višjo inflacijo
4 ure
Slovenske banke do konca septembra: skoraj milijarda dobička pred davki 2
5 ur
Prva obletnica strahovlade hutijevcev in tisoč dni vojne v Ukrajini: kako se spreminja mednarodna trgovina 2
5 ur
Top službe – OLAF, Petrol, Sava Re, Samsung, Juicy Marbles, NLB, 2TDK ...
5 ur
Ministrstvo s slabimi štirimi milijoni za naložbe v učinkovito rabo dušikovih gnojil
7 ur
Nestle v dodatno nižanje stroškov in v odcepitev divizije za vodo
7 ur
TOP ČLANKI - Kaj danes berete
7 ur
FT: EU bo od kitajskih podjetij zahtevala prenose tehnologije
8 ur
V EU spet pozivi k večji pridelavi beljakovinskih rastlin
8 ur
V živo bom analiziral delnico. Me pridete poslušat? 2
8 ur
Bloomberg: Ameriško pravosodno ministrstvo vztraja, da mora Google prodati brskalnik Chrome
9 ur
Kako posluje Rastoderjev Air Adriatic, ki v floto dodaja nova letala

Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Odmev: Otroški vrtci - aroganca po slovensko

Teme v drugih forumih o teh vsebini:   Nepremičnine (1)

Strani: 1 2 3

anon-53422 sporočil: 275
[#233608] 14.04.08 13:13 · odgovor na: anon-91864 (#233506)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: anon-53422 14.04.2008 13:23

shaman je napisal(a):

A mi narediš veselje in vsaj z dvema stavkoma podpreš tvojo trditev, da je Mićotova trditev : "Sistem drzavnih vrtcev je treba razpustiti, ker gre za vsiljevanje kolektivisticne ideologije ze od mladih nog.", kretenizem?

Lp shaman

Ne jaz, ki imam otroka v vrtcu, ki je javni zavod, ne ti, ki ne vem, kje ga imaš če sploh, še najmanj pa Mićo, ki ga nima, nimamo ustrezne izobrazbe, da bi govorili o tem, kako se predšolske otroke pravilno vzgaja. Kot starš poskušam po najboljši volji, imam pa neposredno možnost, da ocenjujem delo, ki ga v zavodu opravljajo. Moja ocena je definitivno pozitivna. V vrtcu skrbijo za razvoj otrokovega intelekta na načine, ki ne meni ne tebi ne bi zlahka padli na pamet, kje pa šele, da bi se tega lotili doma, glede na to da je služba v zavesti 24/7.  Pri tem pa se še socializira v krogu vrstnikov. Še posebej pa jim štejem v plus, da se trudijo praktično iz lastnega občutka odgovornosti, ker glede na totalen deficit se jim po tržni logiki ne bi bilo treba.

Če se pa kdo ukvarja z otroki "za sprostitev", lahko čutim zgolj globoko žalost, ker jim ne bo pomagal niti Bog.

Mićo meni, da "socializacija" pomeni "vsiljevanje kolektivistične ideologije". Lahko ti pa naredi veselje in pove, kateri del predšolskega kurikula je imel v mislih. Očitno so ga kot otroka imeli zaprtega v kleti, pa danes misli, da so to počeli z vso pravico, ker so pač njegovi starši, in starši najbolje vedo. To diši po sveže opranem z Miltonom. Pravzaprav niti ne tako sveže.
anon-119197 sporočil: 9.214
[#233617] 14.04.08 13:19 · odgovor na: anon-53422 (#233608)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: anon-119197 14.04.2008 13:21
Vrtci so super fajn za tiste, ki malo placujejo...

Za tiste, ki pa placujejo veliko, pa je tvoj prvi odstavek nasploh edina tolazba...
turkda sporočil: 1.906
[#233620] 14.04.08 13:22
Odgovori   +    0
KARKOLI TROBITE. VSI OTROKI SO ENAKI. DOBIJO ENAKO STORITEV V VRTCU. IN NI PRAV DA SE VVO UPORABLJA ZA SOCIALNO IZRAVNAVO STARŠEV. BOGATEJŠI ODVAJAJO VEČ ŽE PRI DOHODNINI IN NI NOBENEGA RAZLOGA DA BI TUDI V VRTCU. OZ. ZAKAJ NE BI ŠE V ŠOLO, PA SREDNJI, PA FAKULTETI. BUDALE.
anon-89 sporočil: 10.178
[#233631] 14.04.08 13:38 · odgovor na: (#233629)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: anon-89 14.04.2008 13:39

velikidrobizek je napisal(a):

Ja, hvala, res sem zmešala.

Veš kaj o začasni odločbi ? Kdaj se jo izda ? Res ne razumem, če je to prednostna zadeva, zakaj se ne izda dokončna odočba sodišča.

začasno odredbo se lahko izda, ker gre za otroke, da ti ne bi bili preveč oškodovani. mora pa mamica preden gre na preživninski sklad zahtevati tudi izvržbo.
[#233637] 14.04.08 13:47 · odgovor na: anon-119197 (#233617)
Odgovori   +    0

dalex je napisal(a):
Vrtci so super fajn za tiste, ki malo placujejo...

Za tiste, ki pa placujejo veliko, pa je tvoj prvi odstavek nasploh edina tolazba...

Ja, verjetno bi se ob ukinitvi subvencij podrl marsikateri družinski proračun. Obstajajo tudi taki otroci, ki nimajo babic, ali pa vsaj dedkov, pa tudi vse babice in dedki niso pripravljeni na kar naporen šiht.

Kakšna je torej vizija? Bom pri dveh predšolskih otrokih hodil v službo za 700€, če me vrtec stane 800€? Biser je očitek, kaj pa si plodil, če nimaš dohodkov. Ja res je, zato pa je naravni prirast v Evropi negativen.

Ali lahko kdo ponudi vrtec za 100-200€, brez subvencij? Tak, da bo moj otrok vsaj življenjsko in zdravstveno varen?

Ali ga bomo kar v gozdu imeli pri Brajdičih? Ali pa, za Mićotove, da ne bojo kolektivistično indoktrinirani, jih zapremo v klet, obrokov samo za polovico, pa naj poskrbijo vsak zase. Za praznike pa bonbone, spet samo za polovico. Popoldne pa štejemo, koliko je še živih?
anon-106499 sporočil: 3.507
[#233654] 14.04.08 14:05 · odgovor na: anon-53422 (#233637)
Odgovori   +    0

dampav je napisal(a): .

Kakšna je torej vizija? Bom pri dveh predšolskih otrokih hodil v službo za 700€, če me vrtec stane 800€?  
Te ob tem podatku nič ne zaboli glava ? :)
anon-17372 sporočil: 6.680
[#233658] 14.04.08 14:07 · odgovor na: anon-53422 (#233294)
Odgovori   +    1

dampav je napisal(a):

Na tvojo butasto srečo ni pomislila, in ga bo spravila gor iz zraka če bo treba, zato bo ta otrok plačeval davke in tebi rit odnašal, ko boš upokojen in te ne bo povohal niti pes, če ne boš imel kakega evra v žepu.

dobra ideja: vrtci naj se placujejo iz pokojninske blagajne. (mi vam, vi nam press)
[#233719] 14.04.08 15:09 · odgovor na: anon-106499 (#233654)
Odgovori   +    0

fastriff je napisal(a):

Te ob tem podatku nič ne zaboli glava ? :)

Ja no, kaj? Pa mi nakalkuliraj, koliko bo pri tebi stalo varstvo 15-ih otrok in kaj boš za to nudil? Pa govorimo o higienskih, varnostnih in strokovnih minimumih, ne o malici s kaviarjem.
[#233723] 14.04.08 15:12 · odgovor na: anon-53422 (#233719)
Odgovori   +    0

dampav je napisal(a):

Ja no, kaj? Pa mi nakalkuliraj, koliko bo pri tebi stalo varstvo 15-ih otrok in kaj boš za to nudil? Pa govorimo o higienskih, varnostnih in strokovnih minimumih, ne o malici s kaviarjem.

štos je v tem, da se zdijo večini slovencev vrtci super, ker so za njih praktično zastonj. me prav zanima, kako bi ti bil všeč vrtec, če bi moral za njega dati 500 eurov, koliko tudi dejansko stane.
[#233725] 14.04.08 15:14 · odgovor na: anon-89 (#233303)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: anon-53422 14.04.2008 15:15

Bob je napisal(a):

a ni nekaj najbolj normalnega, da človek sam poskrbi zase in za svoje otroke? jaz tvojih otrok ne rabim. upam, da lahko ti isto rečeš zase.
Midva, torej jaz in moja žena, da ne bo pomote, rediva tri. Ti mogoče mojih otrok ne rabiš, takile preračunljivci kot naš kolega samozadostni pa še kako.
[#233729] 14.04.08 15:17 · odgovor na: anon-53422 (#233719)
Odgovori   +    0

dampav je napisal(a):

Kaj bi ti sploh rad ? Mercedesa kupljenega s hipoteko na sosedovo hišo al kaj ? Lepo si izračunal. Teh standardov, ki jih hočeš imeti za svoje otroke s svojo plačo ne moreš vzdrževati. Torej ?
[#233749] 14.04.08 15:35 · odgovor na: anon-89 (#233723)
Odgovori   +    0

Bob je napisal(a):

štos je v tem, da se zdijo večini slovencev vrtci super, ker so za njih praktično zastonj. me prav zanima, kako bi ti bil všeč vrtec, če bi moral za njega dati 500 eurov, koliko tudi dejansko stane.
Ja no, to je nam vsem jasno, ampak povej, kako nam je to situacijo rešiti na boljši način. Pa ne mi reči; zaslužiti moraš 3000€, pa bo šlo. To je rešitev za 5% populacije. Če delaš na kasi v Mercatorju, pa ne smeš imeti otrok?
[#233756] 14.04.08 15:43 · odgovor na: anon-106499 (#233729)
Odgovori   +    0

fastriff je napisal(a):

Kaj bi ti sploh rad ? Mercedesa kupljenega s hipoteko na sosedovo hišo al kaj ? Lepo si izračunal. Teh standardov, ki jih hočeš imeti za svoje otroke s svojo plačo ne moreš vzdrževati. Torej ?

Hočeš reči, da si mi pa ti podjetno pripravljen popaziti na otroke, ampak če si kakšen zlomi nogo, se popari, izgubi, ga povozi avto, se zastrupi s salmonelo, medtem ko je v tvojem varstvu, e jebiga, pa ne morem pričakovati, da boš obvladal vseh 40 otrok v skupini. Plačujem ti pa za kaj že?

Kakšne standarde mi nudiš za 200€, pa mi lepo izračunaj, ko vidim da znaš?
[#233761] 14.04.08 15:47 · odgovor na: anon-53422 (#233749)
Odgovori   +    0

dampav je napisal(a):

Ja no, to je nam vsem jasno, ampak povej, kako nam je to situacijo rešiti na boljši način. Pa ne mi reči; zaslužiti moraš 3000€, pa bo šlo. To je rešitev za 5% populacije. Če delaš na kasi v Mercatorju, pa ne smeš imeti otrok?

sprostiti konkurenco, znižati obvezen standard vrtcev in osebja, če še vedno zaslužiš premalo in nimaš zastonj privat varstva( babice), si pač otroka ne moreš privoščiti. torej je potrebno najprej nazaj v šolo, nato poiskati službo, ki je bolje plačana in se nato odločiti za otroka.
[#233762] 14.04.08 15:47 · odgovor na: anon-53422 (#233756)
Odgovori   +    0

dampav je napisal(a):

Hočeš reči, da si mi pa ti podjetno pripravljen popaziti na otroke, ampak če si kakšen zlomi nogo, se popari, izgubi, ga povozi avto, se zastrupi s salmonelo, medtem ko je v tvojem varstvu, e jebiga, pa ne morem pričakovati, da boš obvladal vseh 40 otrok v skupini. Plačujem ti pa za kaj že?

Kakšne standarde mi nudiš za 200€, pa mi lepo izračunaj, ko vidim da znaš?

Jaz ti popolnoma nič ne nudim. Kaj ti nudi trenutni "trg" si sam ugotovil. Ugotovil si tudi da tega ne moreš plačati. Z drugimi besedami, tega si enostavno ne moreš privoščiti, tako kot najverjetneje še marsikaj drugega tudi ne. Torej ? Kaj bi sedaj rad ?
[#233766] 14.04.08 15:50 · odgovor na: anon-106499 (#233762)
Odgovori   +    0

fastriff je napisal(a):

Jaz ti popolnoma nič ne nudim. Kaj ti nudi trenutni "trg" si sam ugotovil. Ugotovil si tudi da tega ne moreš plačati. Z drugimi besedami, tega si enostavno ne moreš privoščiti, tako kot najverjetneje še marsikaj drugega tudi ne. Torej ? Kaj bi sedaj rad ?
solnine.
[#233768] 14.04.08 15:52 · odgovor na: anon-17372 (#233766)
Odgovori   +    0

gregor666 je napisal(a):

solnine.

v vrtcu ?
anon-16741 sporočil: 3.984
[#233779] 14.04.08 16:09 · odgovor na: anon-53422 (#233749)
Odgovori   +    0

dampav je napisal(a):

Ja no, to je nam vsem jasno, ampak povej, kako nam je to situacijo rešiti na boljši način. Pa ne mi reči; zaslužiti moraš 3000€, pa bo šlo. To je rešitev za 5% populacije. Če delaš na kasi v Mercatorju, pa ne smeš imeti otrok?
Definitivno je za vas najboljša rešitev, da vam drugi plačujejo večji del stroškov vrtca. Jaz bi bil na vašem mestu lepo tiho, dokler traja. Da boste zažigali avte in razbijali izložbe, ko/če ne bo več trajalo, mi je tudi jasno. Torej je bodočnost lepa in perspektivna. Tudi če se vrtci podražijo 3x. Saj se da v Sloveniji brez težav dogovoriti, da vsa povišanja krijejo samo oni drugi, za male ljudi pa ostane cena nespremenjena.

Ne razumem samo, zakaj se ne potrudite še za kaj drugega - a boljša stanovanja in avtomobili vas nič ne mikajo? A če nekdo dela na kasi v Merkatorju pa ne sme imeti tega ali kako?
[#233784] 14.04.08 16:21
Odgovori   +    0
"pisec članka bi moral vedeti, da najvišjo ceno vrtca plača le 5,4 odstotka najbogatejših Slovencev"

A ne bi tem 5,4% določili, da plačujejo tudi polno ceno hrane, oblek in obutve, počitnic, kino predstav itd., ostali pa bi imeli nižje cene, pač proporcionalno glede na plače. Meni se zdijo tudi druge stvari precej drage, celo dražijo se, in bi bilo lepo, če bi zanje plačeval manj kot oni, ki zaslužijo veliko.

V čudni nepravični družbi živimo, bi dejal: bogati plačujejo več le za vrtce, zdravnike, avtoceste, penzije, kulturo, šole, agencije, državni aparat (sem kaj pozabil?), za vse ostalo pa plačujemo vsi enake cene.
[#233789] 14.04.08 16:40 · odgovor na: anon-106499 (#233768)
Odgovori   +    0

fastriff je napisal(a):

v vrtcu ?
v vrtcu so, na faksu jih ni. se komu zdi normalno, da drzava polnoletnim osebam z volilno pravico placuje zastonj izobrazevanje, po drugi strani pa skrtari na infrastrukturi za varstvo in vzgojo predsolskih otrok ter starsem ne prepusca drugega, kot da jih pustijo pri babici ali pri nekom na crno?
shevchenko sporočil: 21.898
[#233791] 14.04.08 16:42 · odgovor na: anon-16741 (#233784)
Odgovori   +    0

tekavec je napisal(a):

A ne bi tem 5,4% določili, da plačujejo tudi polno ceno hrane, oblek in obutve, počitnic, kino predstav itd., ostali pa bi imeli nižje cene, pač proporcionalno glede na plače. Meni se zdijo tudi druge stvari precej drage, celo dražijo se, in bi bilo lepo, če bi zanje plačeval manj kot oni, ki zaslužijo veliko. V čudni nepravični družbi živimo, bi dejal: bogati plačujejo več le za vrtce, zdravnike, avtoceste, penzije, kulturo, šole, agencije, državni aparat (sem kaj pozabil?), za vse ostalo pa plačujemo vsi enake cene.
mislim, da s tem genialnim programom zlahka zmagaš na volitvah =)

ps. ja, pozabil si, da bogati plačujejo tudi za socialni mir.
[#233799] 14.04.08 17:04 · odgovor na: shevchenko (#233791)
Odgovori   +    0

shevchenko je napisal(a):

mislim, da s tem genialnim programom zlahka zmagaš na volitvah =)

ps. ja, pozabil si, da bogati plačujejo tudi za socialni mir.

Res je. :-)

Praksa kaže, da se gladko zmaguje tudi z nekoliko slabšimi programi, a lahko se veselimo in rajamo, saj je na zalogi še nekaj idej, če Ljubljenim zagusti.
5,4% najbolje plačanih odvisno zaposlenih Slovencev pa itak ne bo nikoli zmanjkalo.
anon-25464 sporočil: 2.725
[#233840] 14.04.08 18:17 · odgovor na: (#233284)
Odgovori   +    0

velikidrobizek je napisal(a):

si se pa potrudila, že samo za trud si zaslužiš pet zvezdic

kljub obsežnemu branju in iskanju, pa kaj dalj kot do tega, da mora nek uradnik sprožiti postopek, nisi prišla. Kaj naj bi bil namen postopka (razen postopek zaradi postopka samega), pa nič. Nobene konkretne sankcije za nespoštovanje zakona. V takih razmerah je vloga postopka enaka, kot je vloga Matilde v čakalnih vrstah v zdravstvu, da prođe vrjeme, in da se problem reši sam od sebe s potekom časa oziroma s tem, da otrok doseže starost, ko vrtca ne rabi več.

Osebno me to, da bi starši, ki so izviseli morali obvestiti inšpekcijo niti ne bi tako zelo motil, če ne bi vedel, da starši lahko pošljejo samo pobudo za začetek postopka, ne morejo pa od inšpektorata zahtevati, da uvede in izvede postopek. (Nekoč sem bil zadosti nor, da sem poslal prijavo :)) 

[#233852] 14.04.08 18:28 · odgovor na: anon-47330 (#233433)
Odgovori   +    0

mikijanko je napisal(a):
"Predšolska vzgoja, temelječa na kurikulu za vrtec, ki se odvija v javnem in zasebnem vrtcu, vzgojno varstveni družini in pri zasebnem vzgojitelju, je izjemno kvalitetna, kar ugotavljata v svojih evalvacijah Zavod RS za šolstvo kakor tudi Računsko sodišče ." 

Kot prvo bo potrebno avtorico članka razsvetliti s splošnim poznavanjem naše družbe: zaupanje ljudi do zgoraj navedenih institucij je blizu 0, zato predlagam, da čimmanj omenja podobne instance, ampak naj raje navede kakšno merodajno osebo z moralno integriteto. Jasno je, da bo Zavod za šolstvo hvalil samega sebe, kajneda? In če bi se Računsko sodišče lotilo svojega dela tako, kot se od njih pričakuje, bi stroški poslovanja vrtcev hitro upadli! 

"Država izvedbo kurikula tudi spremlja in nadzira ter tako ve, da je storitev kakovostno opravljena in denar davkoplačevalcev smotrno potrošen." 

Ja ma dej no, a s' ti z Lune padla al kva???? Denar davkoplačevalcev NIKOLI ni smotrno potrošen. Groza, da odrasel človek lahko izdavi kaj takega! 

"Država ne sme posegati v družino brez zakonsko utemeljenega vzroka, zato take vzgoje ne more niti spremljati niti nadzirati, zato tudi ne more finančno prispevati k temu. Lahko pa pomaga v obliki otroških dodatkov tistim družinam, ki to potrebujejo, in to počne v zadnjem času zelo intenzivno: samo spomnimo se dviga višine otroškega dodatka v zadnjem času, pa tudi brezplačnih učbenikov itd." 

Ste že slišali za nadziranje, kdo dejansko dobiva te dodatke, ali slučajno ne tudi navidezna samohranilka? Drug problem je v dejstvu, da MORA država omogočit, da VSI otroci lahko pridejo v vrtec. Če moj otrok v vrtec ne pride, ker je preveč prijavljenih, pričakujem, da mi država omogoči BREZPLAČNO varstvo mojega otroka pri zasebniku, do česar sem upravičen, ker vsak mesec plačujem davščine. V tem se kaže solidarnost med bogatejšimi in revnejšimi, kajti ne glede na njihove prispevke imajo otroci obojih enake pravice do vrtca. 

Nadalje avtorica članka naklada o plačah in prispevkih za vrtec, pri tem pa pozablja, da človek z višjo plačo že v osnovi plača več dajatev iz plače in na plače (njegov delodajalec) in je torej nesmisel od njega zahtevati še progresivno plačevanje vrtca. Vrtec mora biti za VSE in BREZPLAČEN. Za to pobirajo od nas davščine in mi pričakujemo, da zanje tudi nekaj dobimo! 

"Pa še na to se ne razume, kako vrtec sprejema otroke, kadar je čakalna vrsta. To počne namreč s pomočjo socialnih kriterijev. Zato je verjetneje, da bo zaradi pomanjkanja prostora v vrtcu (do tega pojava tudi sama nimam tolerance) zunaj vrtca našel otroke socialno premožnejših staršev, ne pa otroke revnejših staršev!" 

Torej avtorica priznava, da se dogaja, da v vrtcih zmanjka prostora za vse in da zadeva ni urejena, kot predpisuje 10. člen Zakona o vrtcih? In zakaj naj bi bil otrok premožnejšega človeka prikrajšan za vrtec? In naj ne obrača besed: vsi smo dobro razumeli, na podlagi kakšnih kriterijev vrtec sprejema otroke.  

Ampak problem ni v kriterijih in ne v sporu med bolje in slabše plačanimi delavci, ampak v sporu med državo in ljudmi, torej med Voluharji in Tlačani! Ker Voluharji ne naredijo ničesar za tiste, ki jim s svojim delom omogočajo sesanje iz Skupnosklede. V konkretnem primeru ne poskrbijo, da bi bilo prostora v vrtcih dovolj za vse. In da lahko sami pospravijo večjo malho iz Sklede, bodo seveda težili k temu, da se čimveč (zaenkrat še, a upam, da morda nekoč pa vendarle ne več) javnih dobrin še dodatno, poleg pobranih davkov, plača iz žepa davkoplačevalcev. To je osnovna ideja družbenega reda v Sloveniji. 

Gospa Škrinjar, vprašanje je, ali zadeve res ne vidite v pravi luči, ali pa namenoma poskušate zavajat ljudstvo in ste konec koncev vi arogantni?
 Načeloma se sicer strinjam, da gre za spor med voluharji in tlačani, ampak s trditvijo, da je voluhar država  pa pač ne. Namreč, državo so nam (državljanom, še bolje pa davkoplačevalcem), že zdavnaj ugrabili Vitezi obložene mize, bolj znani pod imenom "interesne skupine" alias voluharji, ki določajo pravila, pišejo zakone drugim državljanom, predvsem pa sebi predpisujejo količino dela (in dopusta), kvalitativne (ha ha ha) kriterije, kriterije pravne neodgovornosti za šlampasto opravljeno delo, kriterije zasebnosti (v smislu pravice, da jih delodajelec ne nadzoruje na kofetkanju in surfanju o netu na delovnem mestu z delovno opremo) in seveda kar je najslajše, sebi odmerjajo višino plače.

Oblastnikom (državi in lokalnim skupnostim, ki na področju vrtca še zdaleč niso nedolžne) lahko zamerim, da ne vladajo in da ne preprečujejo interesnim skupinam uzurpiranja državnih perogativov. Državi zamerim, da ni država, ampak je benovelentna nedojebana babnica, ki se gre politiko appeacementa, namesto, da bi naredila red, tako da bi zaščitila posameznika pred logiko drhali.
bc123a sporočil: 48.253
[#233854] 14.04.08 18:30 · odgovor na: anon-53422 (#233749)
Odgovori   +    0

dampav je napisal(a):

Ja no, to je nam vsem jasno, ampak povej, kako nam je to situacijo rešiti na boljši način. Pa ne mi reči; zaslužiti moraš 3000€, pa bo šlo. To je rešitev za 5% populacije. Če delaš na kasi v Mercatorju, pa ne smeš imeti otrok?

Ocitno si jih ne mores privosciti. Drzava pa v sloveniji poskrbi, da jih lahko vseeno mas.

Sicer pa, noro kako ste se spravili name zaradi pripombe, ki je - za tem stojim - cisto umestna.

Ajd, razumem, ce se zgodi kaj hudega, zakonec umre ... to je hudo.

Ne vem pa zakaj je samoumevno da napake "sosedove mojce" financiramo z "solidarno" ceno vrtca.

To, da je tip, ki ne placuje prezivnine kreten, in drzava, ki ga ne zna dovolj hitro izterjati, bizarno neucinkovita, se takoj strinjam.

Ne bi bil tako zloben, ce ne bi poznal ene samohranilke (in cele zgodovine do tega kako je postala samohranilka), in ene, za katero bi lahko zlobno rekel, da ima dobre sanse to postati, ce si podstresja ne spravi v red. In ne, mi ni vsec, da sam odlagam otroka, ker ne zelim da se moja boljsa polovica znajde v taksni situaciji ce se meni zmesa in ratam klosar, ali pa ce, me, nedaj boze, trola povozi na poti domov iz sluzbe, nekdo drug pa si s tem sploh ne beli glave, ker so itak otroci problem drzave, ne njega.
[#233861] 14.04.08 18:35 · odgovor na: anon-53422 (#233608)
Odgovori   +    0

dampav je napisal(a):

Mićo meni, da "socializacija" pomeni "vsiljevanje kolektivistične ideologije". Lahko ti pa naredi veselje in pove, kateri del predšolskega kurikula je imel v mislih. Očitno so ga kot otroka imeli zaprtega v kleti, pa danes misli, da so to počeli z vso pravico, ker so pač njegovi starši, in starši najbolje vedo. To diši po sveže opranem z Miltonom. Pravzaprav niti ne tako sveže.
 za morje zvezdic je vredno tole pisanje :))

Hvala bogu za kurikulum, nekateri starši bi ob pomanjkanju nacionalnega kurikuluma, svoje otroke od tuge (ali pa zgolj zaradi dejstva, da so drhalčki, ki uživajo v mučenju manj močnih) zaprli kar v klet.

Še dobro, da jim država s prstom žuga, da ne pomislijo in si ne drznejo tega celo storiti.
[#233908] 14.04.08 19:22 · odgovor na: Vinci (#233291)
Odgovori   +    0

Vinci je napisal(a):

Si kdaj pomislil, da te bo žena prevarala z Janezom Janšo in potem še s Katarino Kresal, preden si jo oženil? Očitno se je razšla z možem.

ja sem. moje vodilo je, da ce se meni kaj zgodi, nocem da zena ne more sama preziveti otroka.

A je to tako cudno, nenavadno, bizarno?
anon-119197 sporočil: 9.214
[#233911] 14.04.08 19:25 · odgovor na: bc123a (#233908)
Odgovori   +    0
Si fajn zavarovan? Tvoja zena pa je...? ;)
[#233913] 14.04.08 19:26 · odgovor na: anon-119197 (#233911)
Odgovori   +    0

dalex je napisal(a):
Si fajn zavarovan? Tvoja zena pa je...? ;)

jasno je da bo ena prvih stvari ob rojstvu zivljensko zavarovanje.
anon-9939 sporočil: 17.846
[#234019] 14.04.08 22:16 · odgovor na: bc123a (#233908)
Odgovori   +    0

bc123a je napisal(a):

ja sem. moje vodilo je, da ce se meni kaj zgodi, nocem da zena ne more sama preziveti otroka.

A je to tako cudno, nenavadno, bizarno?
Kje piše, da bo sama?

Strani: 1 2 3