2 min
Sporočilo za tradicionalne banke: ko je komitent enkrat na digitalu, poti nazaj več ni
1 ura
Ste med bančnimi »izbrisanci«? Na kaj je treba biti pozoren pri uveljavljanju odškodninskih zahtevkov?
2 uri
Hubert Kosler, Yaskawa: Slabost naše države je progresivna obdavčitev plač 2
3 ure
Grieveson: Če bi bil danes v Pragi ali Budimpešti, bi bil bolj zaskrbljen 1
3 ure
Tomaž Vesel se vrača v Salomon: po treh mesecih spet imenovan za prokurista
3 ure
Globalni trendi v spletni trgovini: kako lahko Slovenija okrepi svoj položaj na svetovnem trgu? 1
3 ure
Ali montažne hiše res trajajo samo 60 let?
4 ure
Thyssen Krupp z dobro milijardo neto izgube: oslabitve v jeklarskem delu
4 ure
Centralna banka: dragi Nemci, pripravite se spet na višjo inflacijo
4 ure
Slovenske banke do konca septembra: skoraj milijarda dobička pred davki 2
5 ur
Prva obletnica strahovlade hutijevcev in tisoč dni vojne v Ukrajini: kako se spreminja mednarodna trgovina 2
5 ur
Top službe – OLAF, Petrol, Sava Re, Samsung, Juicy Marbles, NLB, 2TDK ...
5 ur
Ministrstvo s slabimi štirimi milijoni za naložbe v učinkovito rabo dušikovih gnojil
6 ur
Nestle v dodatno nižanje stroškov in v odcepitev divizije za vodo
6 ur
TOP ČLANKI - Kaj danes berete
7 ur
FT: EU bo od kitajskih podjetij zahtevala prenose tehnologije
8 ur
V EU spet pozivi k večji pridelavi beljakovinskih rastlin
8 ur
V živo bom analiziral delnico. Me pridete poslušat? 2
8 ur
Bloomberg: Ameriško pravosodno ministrstvo vztraja, da mora Google prodati brskalnik Chrome
8 ur
Kako posluje Rastoderjev Air Adriatic, ki v floto dodaja nova letala

Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Jolanda Čeplak naj dela za 800 evrov na mesec

Teme v drugih forumih o teh vsebini:   Nepremičnine (1)

Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9

bc123a sporočil: 48.253
[#217973] 14.03.08 09:58 · odgovor na: shevchenko (#217968)
Odgovori   +    0

shevchenko je napisal(a):

Micom naravnost zanicuje plebs. In on ga naslavlja? Bizarno.

Koga motijo dobra placila zdravnikom? Kar se tiče znanstvenikov, pa si tudi ti pogosto ciničen do njih.

Micom naj se raje ukvarja s tem, zakaj je kvadratni meter ceglovine v Sloveniji še vedno tako drag. Če pa ne zmore, naj se upokoji in prepusti mesto mlajšim.

Si prebral sploh clanek? Osnovno sporocilo clanka je, kako lajko plebs motijo bistveno manjse place drugega izobrazenega in za druzbo pomembnega kadra, ne motijo jih pa nekajkrat, nekaj deset krat in nekaj stokrat visji zasluzki recimo sportnikov.

Kje sem bil cinicen do znanstvenikov?

Micom pa se je z nepremicninsko problematiko ze ukvarjal, samo ti ocitno takrat se nisi bral njegovih clankov. Pobrskaj po arhivu. Recimo do clanka ki govori o vrtickih poleg zal...
XZALO5 sporočil: 104
[#217976] 14.03.08 10:05 · odgovor na: bc123a (#217973)
Odgovori   +    0
Zgraža se nad plebsom, kar je hecno. Vsak (plebs ali ne-plebs - kdo je že to poleg MM?) dojema zvezdnike drugače kot druge ljudi. Dojemamo jih kot blagovne znamke in ta članek je v osnovi traparija. MM, držite se svojega polja: fizike in ekonomije. Na koncu lahko ugotovimo, da imajo najbolj prav tisti, ki se ne odzivajo na vaša modrovanja.
shevchenko sporočil: 21.898
[#217984] 14.03.08 10:10 · odgovor na: bc123a (#217973)
Odgovori   +    0

bc123a je napisal(a):

Si prebral sploh clanek? Osnovno sporocilo clanka je, kako lajko plebs motijo bistveno manjse place drugega izobrazenega in za druzbo pomembnega kadra, ne motijo jih pa nekajkrat, nekaj deset krat in nekaj stokrat visji zasluzki recimo sportnikov.

Kje sem bil cinicen do znanstvenikov?

Micom pa se je z nepremicninsko problematiko ze ukvarjal, samo ti ocitno takrat se nisi bral njegovih clankov. Pobrskaj po arhivu. Recimo do clanka ki govori o vrtickih poleg zal...
 Prebral sem clanek. Cuj, tudi prodajalka v Mercatorju je za druzbo pomemben kader. Brez nje zdravnik recimo ne bi mogel do špeže. Zanimivo bi bilo recimo obrniti vprasanje. Zakaj ti "pomembni" kadri, če bi res radi zaslužili, ne postenejo vrhunski zabavljači. Ja tam je denar, ne? Če je denar merilo vsega, potem je odločitev najlažja!

Ciničen si do recimo raznih novonastalih visokotehnoloških podjetij, ki se naselijo v tistih novih naseljih, potem pa črpajo proračunski denar. Jebiga, ampak to je pač pot marsikaterega znanstvenika.

Ja, točno, je pisal, se je ukvarjal. Saj pravim, včasih ga je bilo veselje brati, ampak žal se je izpel.
premza sporočil: 4.276
[#217985] 14.03.08 10:12 · odgovor na: shevchenko (#217945)
Odgovori   +    0

bc, mico je recimo pri kulturi zagovarjal, naj kulturniki pocrkajo, ces da zivijo od subvencij. zvezdniki ne zivijo od subvencij, temvec od prostega trga, pa mu to spet ni vsec.

O tem prostem trgu bi se dalo debatirat. Kaj pa je prosti trg v zvezdništvu? Zvezdnik nastopa, jaz pa za ogled njegovega nastopa plačam. Ja, to je prosti trg! Vse ostalo pa je ena megla.

Meni se recimo j*** za nogomet, pa ga moram npr. s plačevanjem TV naročnine iz katere se plačujejo tudi pravice za prenose, vseeno financirat. J*** se mi tudi za takšne in drugačne glasbene zmazke, pa jih spet prisilno prek SAZASa tudi sam financiram. J*** se mi tudi za Philipsovo reklamo na nogometni tekmi, od katere ti zvezdniki služijo, pa hočeš nočeš tudi njo plačam, ko kupim kak Philipsov izdelek. Seveda lahko namesto Philipsa kupim LG, ampak potem pač posredno financiram kakega drugega zvezdbnika. 
[#217989] 14.03.08 10:17 · odgovor na: premza (#217985)
Odgovori   +    0
Kaj vse pa financirate, ko kupite kak produkt?
[#217990] 14.03.08 10:18 · odgovor na: premza (#217985)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: shevchenko 14.03.2008 10:20

premza je napisal(a):

O tem prostem trgu bi se dalo debatirat. Kaj pa je prosti trg v zvezdništvu? Zvezdnik nastopa, jaz pa za ogled njegovega nastopa plačam. Ja, to je prosti trg! Vse ostalo pa je ena megla.

Meni se recimo j*** za nogomet, pa ga moram npr. s plačevanjem TV naročnine iz katere se plačujejo tudi pravice za prenose, vseeno financirat. J*** se mi tudi za takšne in drugačne glasbene zmazke, pa jih spet prisilno prek SAZASa tudi sam financiram. J*** se mi tudi za Philipsovo reklamo na nogometni tekmi, od katere ti zvezdniki služijo, pa hočeš nočeš tudi njo plačam, ko kupim kak Philipsov izdelek. Seveda lahko namesto Philipsa kupim LG, ampak potem pač posredno financiram kakega drugega zvezdbnika. 
Lej, svet ne bo nikoli popoln. Mogoče pa ti je nekaj drugega na TV zanimivo, kar športnim navdušencem ni. Naj te potolažim, nacionalka se vse bolj umika iz nogometa...

Ja, prosti trg, je odločanje med ponudbami multinacionalk. Ja jebiga zdej. Kaj pa hočeš? Revolucijo? Multinacionalka najbrž že dobro ve, zakaj potroši ves denar, ki je namenjen za oglaševanje.
anon-24781 sporočil: 3.126
[#217991] 14.03.08 10:19 · odgovor na: depersin (#217958)
Odgovori   +    0

depersin je napisal(a):

Očitno je, da nisi dojel bistva članka. Ni problem v tem, da zvezdniki zaslužijo toliko kot zaslužijo, problem je v pravičnikih, ki na veliko tulijo, če ima zdravnik ali kakšen drug strokovnjak malo višjo plačo, oziroma, če je podjetnik malo bogatejši, nič jih pa ne moti, ker zvezdniki toliko zaslužijo.

aja, kje pa si našel to o podjetnikih, genij? sploh pa ne vem če si ti dojel razliko, če je nekdo, kirurg ali znanstvenik plačan iz proračuna, ali pa nekdo zasluži ker napolni halo tivoli ali proda miljon cdjev. primerjati to dvoje je popolnoma debilno in bolano.
anon-94903 sporočil: 18
[#217992] 14.03.08 10:19
Odgovori   +    0
Mičo itak udriha po vsem in vseh...vendar verjetno ima kakšne frustracije iz mladosti....če bi se ukvarjal s športom ne bi bil tako zavaljen, kot je....žoge pa verjetno tudi ujeti ne zna.....Al jo Mičo?
anon-76887 sporočil: 18.121
[#217993] 14.03.08 10:20
Odgovori   +    0
To je trg in that
bc123a sporočil: 48.253
[#217999] 14.03.08 10:25 · odgovor na: shevchenko (#217984)
Odgovori   +    0

Prebral sem clanek. Cuj, tudi prodajalka v Mercatorju je za druzbo pomemben kader. Brez nje zdravnik recimo ne bi mogel do špeže. Zanimivo bi bilo recimo obrniti vprasanje. Zakaj ti "pomembni" kadri, če bi res radi zaslužili, ne postenejo vrhunski zabavljači.

Mater si trdoglav. Saj to ti razlagamo. Ti kadri se ne bunijo, razumes? Ti kadri samo grejo. Poglej slovensko inzenirsko sceno, kako manjka dolocenih profilov. Zato ker tocno to pocnejo. Ne postanejo zabavljaci sicer, ampak gredo tja, kjer je delo bolje placano, pa magari delnice prodajat. Dober kader pac gre in ne pizdi po financah.

Tudi mico bi mogoce bil bolj koristen kot predavatelj, da ne bi iz EF hodili taksni trotli, kot hodijo sedaj. Pa je rajsi sel na IMF, kjer po moje v glavnem za boljsi denar dela papirologijo. Na EF pa imas potem perle kot so Mramor, Tajnikar in podobni. Saj se noben ne buni.

Prodajalka v merkurju je dosti lazje nadomestljiv kader kot dober kirurg. Na zalost. Ce je pa zelo dobra in talentirana se pa zna zgoditi da morda ne bo dolgo pri merkurju. Mimogrede, od kje mislis da so prisli trgovci, ki so jih zaposlile na novo odprte trgovske verige v sloveniji? Govori se, da so pobrali ta boljsi kader iz raznih "nacionalnointeresnih" zadev kot je Mercator.
anon-116402 sporočil: 4.340
[#218003] 14.03.08 10:27
Odgovori   +    0
@0902ISXdX:
@XZALO5:

MM ne govori o tem, da so športniki in ostali zvezdniki prveč plačani. Jasno, da jim ceno določa trg oz. ponudba in povpraševanje in prav je tako. Govori pa o tem, da se javnost zgraža nad dobro plačanimi strokovnjaki, ne zgraža se pa nad še bolje plačanimi zvezdniki. Tukaj dam MM popolnoma prav. To je absurd!
anon-84512 sporočil: 2
[#218004] 14.03.08 10:28
Odgovori   +    0
Mičo, res si frajer, ekonomist po imenu, razmišljaš pa slabše kot plebejci. Da si nekateri delijo neupravičene zaslužke, je nujno, da spretnejši nemočnim poberejo akumulacijo njihovega dela, pa še precej zraven. Samo izjemoma bogataši sami ustvarijo novo vrednost. Gre večinoma za legalne oblike ropanja, ki jih bo preprečila le ponovna revolucija. Delavci pa ne vpijejo zaradi višine dohodkov bogatih, ampak zaradi načina pridobivanja bogastva. Kako pa kaj legitimnost bajnih zaslužkov na kranjski Sorbonni? Koristnega ni ustarila še nič.
[#218005] 14.03.08 10:32 · odgovor na: bc123a (#217999)
Odgovori   +    0

bc123a je napisal(a):

Mater si trdoglav. Saj to ti razlagamo. Ti kadri se ne bunijo, razumes? Ti kadri samo grejo. Poglej slovensko inzenirsko sceno, kako manjka dolocenih profilov. Zato ker tocno to pocnejo. Ne postanejo zabavljaci sicer, ampak gredo tja, kjer je delo bolje placano, pa magari delnice prodajat. Dober kader pac gre in ne pizdi po financah.

Tudi mico bi mogoce bil bolj koristen kot predavatelj, da ne bi iz EF hodili taksni trotli, kot hodijo sedaj. Pa je rajsi sel na IMF, kjer po moje v glavnem za boljsi denar dela papirologijo. Na EF pa imas potem perle kot so Mramor, Tajnikar in podobni. Saj se noben ne buni.
 Ni res, da se ne bunijo. Fides grozi s stavko. Torej? Glede pomanjkanja profilov, morda pa jih v resnici sploh ne manjka, glede na to, da so po tvojem slabo plačani. Kdo pravi, da jih manjka? Show me the money.

A mico, da dela papirologijo? če je to res (v kar dvomim), je njegova izbira precej žalostna. Pa toliko je obetal, sedaj pa se ukvarja s papirologijo. Ujej...
anon-18790 sporočil: 289
[#218006] 14.03.08 10:33
Odgovori   +    0
ampak dans ma pa tale naš vedno mrki Mićo prav!!!

naj še naredi analizo zakaj je otroški dodatek, ki je namenjen otroku diferenciran po dohodku staršev, zakaj so otroci bolj izobraženih in s tem bolje plačanih ljudi, ki so nekaj vložili ne samo v svoj lajf ampak splošno blaginjo manj vredni za državo, saj jim daje manjši otroški dodatek? g. Mrkaić, si upate pokomentirati to???
[#218007] 14.03.08 10:33 · odgovor na: anon-9303 (#217801)
Odgovori   +    0

micom je napisal(a):

1. Hvala, vem da sem napisal genialen prispevek in tvoja pohvala je povsem na mestu.

2. Stari, namig je sicer dobronameren, ampak mojega casa je skoda, sa bi ga zapravljal za nekega Zdolska. Ko sem zadnjic pogledal, Zdolsek v globalnem merilu ni pomenil nic. Kolikor vem, se to ni spremenilo :))

MM
 Bravo! Bravo! Bravo! Bis!
Lep pozdrav od plebsa - bralcev financ (nekega lokalnega cajtnga za laike v miniaturni deželi slovenija imenovani :)
anon-129959 sporočil: 13.643
[#218008] 14.03.08 10:33
Odgovori   +    0
Mićo zafrustriran ?... SAJ !...kaj pa beli prah - na ramenih ali kje drugje ??... ;-)))
anon-108403 sporočil: 320
[#218016] 14.03.08 10:43
Odgovori   +    0
Dobro napisano Mičo.
[#218018] 14.03.08 10:46 · odgovor na: anon-94903 (#217865)
Odgovori   +    0

Dejan7 je napisal(a):
Ma Mičo ti si kreten....Športniki dobijo plačano zato, ker jih nekdo gleda, ker nekdo kupuje njegove drese ( Ronaldhinho). Zakaj je Real kupil Beckhama in zakaj ga je sedaj kupil LA metro Stars, zato, ker zaslužijo z njimi ( dresi in ostala propaganda). Tudi to je ekonomija Mičo.Očitno si zaslužijo. Naj tebe ekonomista plača Real bolje, jim boš prinesel toliko denarja kot Beckaham, ali Barceloni Ronaldhinho. NE BOŠ ! ! ! Torej, kaj se "buniš", misliš,da je šola vse. Misliš,da se športniki ne odrekajo celo življenje. Ne piši o nečem, o čemer NIMAŠ POJMA KRETEN ! ! !

Naj te ne sune kap od razburjenja.
Dihaj, dihaj, dihaj.

Potem pa v miru še enkrat preberi in poskusi dojeti poanto.
Saj bo šlo, le počasi beri. Predlagam, da bereš naglas in se še poslušaj, ko bereš.
Tako v bistvu možgani 2x prežvečijo informacije.
[#218020] 14.03.08 10:50 · odgovor na: anon-116402 (#218003)
Odgovori   +    0

usimoncic je napisal(a):
@0902ISXdX: @XZALO5: MM ne govori o tem, da so športniki in ostali zvezdniki prveč plačani. Jasno, da jim ceno določa trg oz. ponudba in povpraševanje in prav je tako. Govori pa o tem, da se javnost zgraža nad dobro plačanimi strokovnjaki, ne zgraža se pa nad še bolje plačanimi zvezdniki. Tukaj dam MM popolnoma prav. To je absurd!

To čista logika, to je psihologija množic. In te stvari sploh niso primerljive. Trgovina z belim blagom in.... pa saj so že prej povedali.
[#218021] 14.03.08 10:51 · odgovor na: bc123a (#217926)
Odgovori   +    0

bc123a je napisal(a):

Preberi se enkrat.

Si opazil da mico dejansko naslavlja v clanku plebs, in ne politikov?

Clanek je zelo nepretenciozen, napisan je v stilu: "evo rulja, se vam ne zdi, da pizdite na napacne"?

Problem Sharapove in dobrega zdravnika je njun problem. Problem slovenskega plebsa je pa v tem, da ce preferira Ronaldinha (ali pa Ceplakovo) namesto zdravnikov, bo v koncni fazi imel dober sport in slabe zdravnike.

Deplasirano je, da potem plebs nori, kaksno zdravstvo da mamo. Jah, imamo za kurac zdravstvo, ampak imamo pa dober sport, a ne, pa glej fuzbal ko se ti vname slepic :)

(Oziroma, pa naj ti Jolanda Ceplak laufa ko ti odkrijejo raka, mogoce bo pomagalo)

Dovolj je, da so nekje drugje taksna razmerja bolj v korist kvalitetnih kadrov, in ti pac uhajajo tja. Nihce ne pravi da mora imeti zdravnik placo Marie Sharapove . Mora imeti taksno placo, da ne bo sel tja, kjer mu je bolje, ce ga hoces obdrzati.

Clanek ni v nasprotju z liberalizmom, kje to vidite?

aha, zakaj pa potem šarapovo sploh omenja? kaj njega ali nas sploh briga koliko ona zasluži? zakaj bi se nekdo hudoval nad tem? če govorimo o zdravnikih in znanstvenikih plačanih iz državne blagajne jaz tukaj ne vidim nobene povezave. če pa govorimo o privatnih zdravnikih recimo, pa spet ne vidim "plebsa", ki se dere da preveč zaslužijo. to, da gredo najboljši znanstveniki, zdravniki, športniki, estradniki, avtomehaniki, frizerji itd. v tujino je tudi nekaj povsem normalnega. samo mićota poglej, ha ha.
da imamo zanič zdravstveni sistem se seveda strinjam (in niso niti slučajno vir vseh problemov nizke plače zdravnikov, jaz sem sicer za privatno zdravstvo in naj konkurenca opravi svoje), ampak tale članek in tele primerjave so, kot rečeno kar nekaj.
liberalizem pač ni to da vtikaš nos v to koliko kakšen zvezdnik zasluži, sori. (če pa je mislil samo na dohodke zvezdnikov, ki jih financira država, bi pa to tako tudi napisal)
[#218024] 14.03.08 10:55 · odgovor na: anon-76887 (#217993)
Odgovori   +    0

0902ISXdX je napisal(a):
To je trg in that

Nekaj se je zgodilo, da je večina teksta izginila.

Napisal pa sem približno to, da je bistveno razumeti naslednje:

Če Ronaldinho dobi sto milijonov evrov, je to pošteno plačilo za vrlega nogometaša, če pa Carlos Ghosn , ki je rešil na tisoče delovnih mest, dobi desetino tega, je to velika svinjarija.

Škoda, da ni naredil primerjave z domačimi akterji, kjer sindikatarji vreščijo, da lastniki in menedžerji pobirajo dobičke, narod pa dela za mizerne plače.
[#218026] 14.03.08 10:59 · odgovor na: anon-116402 (#218003)
Odgovori   +    0

usimoncic je napisal(a):
@0902ISXdX: @XZALO5: MM ne govori o tem, da so športniki in ostali zvezdniki prveč plačani. Jasno, da jim ceno določa trg oz. ponudba in povpraševanje in prav je tako. Govori pa o tem, da se javnost zgraža nad dobro plačanimi strokovnjaki, ne zgraža se pa nad še bolje plačanimi zvezdniki. Tukaj dam MM popolnoma prav. To je absurd!

nič ne vem da bi se javnost zgražala nad dobro plačanimi strokovnjaki, ki so svoj uspeh dosegli na trgu. o čem to sploh govorite? slamnati možje pa to?
anon-48972 sporočil: 1.443
[#218028] 14.03.08 11:01
Odgovori   +    0
Mićo se popravlja,le še malo naj izbrusi svoj slog in doda kanec objektivnosti....!?
anon-105119 sporočil: 3.426
[#218030] 14.03.08 11:02
Odgovori   +    0
Po mojem videnju gre Svet v dve smeri:
ena je manipulacija, ki se jo grejo razni svetovni prostozidarji in razni politikanti, tudi naši,

druga pa gre v smeri filma The Secret,
da pač pritegneš v svoje življenje tisto,
kar se ti največ prikazuje
po tvojih željah, hotenjih in potrebah.

Stojan Svet katedrala.si
[#218031] 14.03.08 11:03 · odgovor na: anon-116402 (#218003)
Odgovori   +    0

usimoncic je napisal(a):

Ja, saj mi je jasno... moj komentar je iz meni neznanega razloga odrezalo.
anon-48472 sporočil: 994
[#218039] 14.03.08 11:13 · odgovor na: anon-24781 (#218026)
Odgovori   +    0
Redki so tukaj (vsaj danes), ki mislijo s svojo glavo in ne vpijejo samo bravo mico tako, da se v celoti strinjam s tabo.
anon-22152 sporočil: 97
[#218040] 14.03.08 11:13
Odgovori   +    0
Dr. Mićo Mrkaić je ekonomist.

HAHAHAHAHAHA, A res? Se to v tem članku vidi? Hahahaha
[#218042] 14.03.08 11:18 · odgovor na: anon-24781 (#218026)
Odgovori   +    0

Wytloff je napisal(a):

nič ne vem da bi se javnost zgražala nad dobro plačanimi strokovnjaki, ki so svoj uspeh dosegli na trgu. o čem to sploh govorite? slamnati možje pa to?

MM se v resnici zgraša nad "astronomskimi zaslužki" "damic" in to vse skupaj podtakne "plebsu".
[#218052] 14.03.08 11:33 · odgovor na: anon-76887 (#218031)
Odgovori   +    0

0902ISXdX je napisal(a):

Ja, saj mi je jasno... moj komentar je iz meni neznanega razloga odrezalo.

Zakaj se vendar opravičuješ? Pravico imaš do svojega mnenja, ki je lahko drugačno kot MM & plebs.
[#218056] 14.03.08 11:40
Odgovori   +    0
"Kakorkoli, dejstvo je, da so plebejci, ki radi javkajo, da so "na robu preživetja", do bogatih zvezdnikov in neenakosti, ki so jo povzročile medijske tehnologije, nenavadno tolerantni; ne motijo jih neenakost in visoki dohodki, moti jih, če visoki dohodki ne pripadajo "njihovim". Zato lahko plebejcem na prihodnjem sindikalnem zborovanju, ko bodo iracionalno zmerjali boljše od sebe, zabijete - izginite s svojim neiskrenim selektivnim egalitarizmom!"

Ojoj. Konstruktivni predlog za žurnalistično temo: Zakaj jih ne moti cena Ferrarija, moti jih pa cena štruce kruha? - če smo že pri plehu.

Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9