Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Beppe Grillo, rešitelj Slovenije

Strani: 1 ... 3 4 5 6 7 8

anon-309880 sporočil: 1.729
[#2034740] 05.03.13 09:54 · odgovor na: (#2034614)
Odgovori   +    0
[janezpizdek]
> [NavadniNimda]
>
> Seveda je bil, in tudi odsedel. Torej, da rezumiramo: iz malomarnosti je ubil tri ljudi. In sedaj bi ti dal takemu množičnemu ubijalcu iz malomarnosti šofirati še celo državo?! Pa ne se hecat, no.

Če gaga njemu všečne ideje povprečen Slovenec ima takoj neskončno benevolence do morilca sociopata. Zlasti, če se v etru pojavi kot oponent nekomu, ki je frustriranemu in od agitpropa primerno nadrkanemu Slovencu ogaben. Pri nas bi tudi Fritzla izvolili, če bi nastopil, kot tekmec...eee...recimo Janši.

Dovolj bi bilo, da tovariš komunistični predsednik Slovenije pomilosti Fritzla, kar bi ga garant, pa da Fritzl, kot NoviPObrazVPolitiki™ stopi na predvolilni oder, recimo maja meseca tam gori ob delouskem ognju, oblečen v rdečo majico s srpokladifcom, ter v Kučanovi maniri izreče neki tacega:

"Pravijo, da sem zločinec. Celo zver mi pravijo. Dobro. Storil sem napako, spodrsljaj takorekoč se mi je pripetil seveda sem. Hotel sem hčer zaščititi od zunanjega pokvarjenega kapitalističnega sveta in pri tem sem se nekoliko zmedel pa pretiral. Močno pretiral. A, dragi moji Slovenci, mar je ena sama resnica na svetu? Mar samo eni imajo pravico svoja mnenja vsiljevati ostalim, kot edino resnico? Resnic je več! Majke mi sudija! Jaz imam svojo, nekdo drug ima svojo, nekdo tretji pa svojo...Vsak lopov in motenec in sociopat in nategun ima svojo, nje™. Sprava med nami Slovenci je pomembnejša od preštevanja grehov za nazaj...važna je Slovenija....važno je odgovorno gospodarjenje...važno je, da manager ima veselje do socialnega kapitala...blah...blah...blah..."

Po nastopu tovariša Fritzla bi Mojca Pašek Šetinc vzhičeno pristopila naključnemu Slovencu v publiki in ga vprašala. "Vidim, da ste zelo zadovoljni z nastopom tovariša Fritzla, so vam njegove ideje všeč....boste volili za njega?...kaj pa domnevno dogajanje v kleti?"

"Jaz bom volil za gospoda Fritzla...vidi se, da je za Slovenijo in Slovence...tudi za delavce in malega človeka mu ni vseeno..."

"Kaj pa klet?"
"Kot rečeno, vsak sam lahko sam vidi, da je to en dober in prijazen človek. Zdaj, če se mu je pa hčerka nastavljala in izzivala njegovo moško slo...saj veste, vsi smo rdeči pod kožo, brez nč ni nč...za tako zadevo sta potrebna dva..."

Iz publike se bi tako kot po nastopu tovariša Fritzla razlegel huronski aplavz, na volitvah bi pa zmagal tovariš Fritzl.
Logično! Slovenija ve kaj so prave vrednote! Slovenci so vse sami intelektualci, ki razumejo kdo je kdo na politični sceni in kaj je vredno podpore, de™.

LP shaman
Trije, ki so umrli, so bili sopotniki in jih ni povozil pijan, kot npr. oni na štajerskem in Grillo je za las ušel smrti.

Je pa ta komentar odličen odraz tega, kar novinarji zmorejo, lahko rečem, da so novinarji uničili več kot tri življenja. Sedaj jih gledam, kako obsedeni tečejo za Grillom, ko opravlja jutranji jogging na plaži. Ubogi kamerman, ki bo mora teči za tako živaljo, kot je Grillo. In še maskiral se je, pa izjavil bogokletno: novinarji, ko tečete pazite, da ne poškodujete sipine.

Mene najbolj zanima medijska vojna, ki se sedaj dogaja ob zmagi njegovega gibanja. Ker ima v programu odpravo sofinanciranja medijev (znana kraja davkoplčevalskega denarja tako v Italiji, kot v Sloveniji), se sedaj vsi mediji trudijo prikazati njegovo gibanje, kot zbirko idiotov, nesposobnežev, naivcev, omejencev itd. Novinarska fronta je v polni bojni pripravljenosti in priča bomo nenehnim podtikanjem, lažem in manipulacijam.
anon-287297 sporočil: 1.075
[#2034747] 05.03.13 09:59 · odgovor na: čarli (#2034531)
Odgovori   +    0
Tega nisem nikjer zapisal. Na japonskem ni povpraševanje po kreditih ker pač japonci so precej bolj varčni od američanov. Ravno še to jih drži nad vodo, ker drugače bi jih javni dolg že ugnobil. No saj jih bo če bodo tako nadaljevali;) Drugi razlog pa je, da so japonske banke tudi nezaupljive in ne posojajo taki radi. Saj je znano, da so tam zombi banke...
Samo če rečeš "razvit bančni sistem pomaga k rasti M2 zaradi kreditiranja" in potem tega kreditiranja ni, ali je še to razvit bančni sistem če mu ne uspe porinit kreditov folku? Seveda boš rekel, da folk pač noče kreditov, ampak potem je bančni sistem na Japonskem samo betonska kulisa in lahko rečeš, da ni razvit.
čarli sporočil: 13.178
[#2034913] 05.03.13 11:49 · odgovor na: (#2034614)
Odgovori   +    0
[janezpizdek]
> [NavadniNimda]
>
> Seveda je bil, in tudi odsedel. Torej, da rezumiramo: iz malomarnosti je ubil tri ljudi. In sedaj bi ti dal takemu množičnemu ubijalcu iz malomarnosti šofirati še celo državo?! Pa ne se hecat, no.

Če gaga njemu všečne ideje povprečen Slovenec ima takoj neskončno benevolence do morilca sociopata.
No tebi pa očitno jajo gaga prave stvari da ga vedno voliš ane:) In pol toliko pišeš čez druge povprečne slovence. No jaz osebno niti ne vem kaj ta klovn gaga. Verjamem pa da je nekje na liniji s tvojim jajotom;)
Zlasti, če se v etru pojavi kot oponent nekomu, ki je frustriranemu in od agitpropa primerno nadrkanemu Slovencu ogaben. Pri nas bi tudi Fritzla izvolili, če bi nastopil, kot tekmec...eee...recimo Janši.
Khm, in kaj če je oponent enak jajotu. Kaj bi pa takrat storil šamane?:) Dejansko imaš to situacijo že zdaj v naši đamihiriji, ampak tvoje srce bo vedno za jajota ane:)

Dovolj bi bilo, da tovariš komunistični predsednik Slovenije pomilosti Fritzla, kar bi ga garant, pa da Fritzl, kot NoviPObrazVPolitiki™ stopi na predvolilni oder, recimo maja meseca tam gori ob delouskem ognju, oblečen v rdečo majico s srpokladifcom, ter v Kučanovi maniri izreče neki tacega:

"Pravijo, da sem zločinec. Celo zver mi pravijo. Dobro. Storil sem napako, spodrsljaj takorekoč se mi je pripetil seveda sem. Hotel sem hčer zaščititi od zunanjega pokvarjenega kapitalističnega sveta in pri tem sem se nekoliko zmedel pa pretiral. Močno pretiral. A, dragi moji Slovenci, mar je ena sama resnica na svetu? Mar samo eni imajo pravico svoja mnenja vsiljevati ostalim, kot edino resnico? Resnic je več! Majke mi sudija! Jaz imam svojo, nekdo drug ima svojo, nekdo tretji pa svojo...Vsak lopov in motenec in sociopat in nategun ima svojo, nje™. Sprava med nami Slovenci je pomembnejša od preštevanja grehov za nazaj...važna je Slovenija....važno je odgovorno gospodarjenje...važno je, da manager ima veselje do socialnega kapitala...blah...blah...blah..."

Po nastopu tovariša Fritzla bi Mojca Pašek Šetinc vzhičeno pristopila naključnemu Slovencu v publiki in ga vprašala. "Vidim, da ste zelo zadovoljni z nastopom tovariša Fritzla, so vam njegove ideje všeč....boste volili za njega?...kaj pa domnevno dogajanje v kleti?"

"Jaz bom volil za gospoda Fritzla...vidi se, da je za Slovenijo in Slovence...tudi za delavce in malega človeka mu ni vseeno..."

"Kaj pa klet?"
"Kot rečeno, vsak sam lahko sam vidi, da je to en dober in prijazen človek. Zdaj, če se mu je pa hčerka nastavljala in izzivala njegovo moško slo...saj veste, vsi smo rdeči pod kožo, brez nč ni nč...za tako zadevo sta potrebna dva..."

Iz publike se bi tako kot po nastopu tovariša Fritzla razlegel huronski aplavz, na volitvah bi pa zmagal tovariš Fritzl.
Logično! Slovenija ve kaj so prave vrednote! Slovenci so vse sami intelektualci, ki razumejo kdo je kdo na politični sceni in kaj je vredno podpore, de™.

LP shaman
[#2034919] 05.03.13 11:55 · odgovor na: anon-287297 (#2034747)
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: čarli 05.03.2013 11:58
[Kamon]
>Tega nisem nikjer zapisal. Na japonskem ni povpraševanje po kreditih ker pač japonci so precej bolj varčni od američanov. Ravno še to jih drži nad vodo, ker drugače bi jih javni dolg že ugnobil. No saj jih bo če bodo tako nadaljevali;) Drugi razlog pa je, da so japonske banke tudi nezaupljive in ne posojajo taki radi. Saj je znano, da so tam zombi banke...

Samo če rečeš "razvit bančni sistem pomaga k rasti M2 zaradi kreditiranja" in potem tega kreditiranja ni, ali je še to razvit bančni sistem če mu ne uspe porinit kreditov folku?
Pa saj razviti bančni sistem ne pomeni, da se kar posoja na lepe oči. Razviti bančni sistem pomeni, da M2(brez M1) ima zelo veliko vlogo pri kreiranju denarja za razliko od banana republik kjer večina denarja predstavlja M1. Upam, da zdaj razumeš kaj sem pisal;)
Seveda boš rekel, da folk pač noče kreditov, ampak potem je bančni sistem na Japonskem samo betonska kulisa in lahko rečeš, da ni razvit.
Glej zgoraj odgovor;) Dejstvo je da M2 stagnira. In to kaže, da ni dinamike oz konjukture. Seveda se ta konjuktura ne bo zagnala z državnim zadoževanjem kot to napačno mislijo na japonskem;)
[#2034924] 05.03.13 12:01 · odgovor na: čarli (#2034919)
Odgovori   +    0
Iz tega sledi, da mora Japonska centralna banka močno povišati M1, če želi spraviti denar v obtok. Ker kot si napisal japonske banke ne posojajo. Ergo: ni razlike med slabo razvitimi državami in Japonsko glede na sposobost ustvarjanja M2 prek bančnega sistema. Razumem kaj govoriš, samo nekako sam sebi kontriraš, ko praviš, da ima Japonska razvit bančni sistem, ne morejo pa ustvariti M2.
[#2034933] 05.03.13 12:08 · odgovor na: anon-287297 (#2034924)
Odgovori   +    0
[Kamon]
Iz tega sledi, da mora Japonska centralna banka močno povišati M1, če želi spraviti denar v obtok.
Pa saj to dela pa denar ne gre naprej. Tako kot v zda. Zato pa ni inflacije čeprav jih je kr dost mislilo da bo prišla hiperinflacija zaradi takšnega skoka ponudbe denarja CB. In ja denar ti lahko daš v obtok ampak pol začne padat vrednost denarja...
Ker kot si napisal japonske banke ne posojajo. Ergo: ni razlike med slabo razvitimi državami in Japonsko glede na sposobost ustvarjanja M2 prek bančnega sistema.
To sploh ne drži! Če bi to držalo potem bi prek M1 že zdavnaj naredili inflacijo štekaš?
Razumem kaj govoriš, samo nekako sam sebi kontriraš, ko praviš, da ima Japonska razvit bančni sistem, ne morejo pa ustvariti M2.
Ah ja. Nimam več kaj napisat če primerjaš banane republike z japonsko. Je pa res da bo postala banana republika če bo tako nadaljevala:) In sem ti že dal link z vprašanjem zakaj ni v zda inflacije. Upam da si ga vsaj prebral. Ker pol trdiš, da je tudi zda nima razvit bančni sistem...
[#2034957] 05.03.13 12:37 · odgovor na: čarli (#2034933)
Odgovori   +    0
To sploh ne drži! Če bi to držalo potem bi prek M1 že zdavnaj naredili inflacijo štekaš?

Saj to ti ves čas govorim, da se niti niso pretirano trudili povečati M1! Pa vas ene par tuki kr neki na pamet nabija:

shrani.si/f/1m/cl/3F...-m2-m3.png
Pa saj to dela pa denar ne gre naprej. Tako kot v zda. Zato pa ni inflacije čeprav jih je kr dost mislilo da bo prišla hiperinflacija zaradi takšnega skoka ponudbe denarja CB. In ja denar ti lahko daš v obtok ampak pol začne padat vrednost denarja...
Padanje vrednosti denarja je inflacija:) Z 2,8 bilijona dolarjev še ne narediš hiperinflacije, Non-M1 komponente M2 je še vedno 8 bilijonov. Bo pa ratalo zanimivo, če bo šel M1 še ene par let s takim tempom gor.
Ah ja. Nimam več kaj napisat če primerjaš banane republike z japonsko. Je pa res da bo postala banana republika če bo tako nadaljevala:) In sem ti že dal link z vprašanjem zakaj ni v zda inflacije. Upam da si ga vsaj prebral. Ker pol trdiš, da je tudi zda nima razvit bančni sistem...
Nisem še prebral;) V bistvu ti trdiš, da ni razvitega bančnega sistema, če ta sistem ni sposoben povečati M2. OK to trdim jaz, ampak po tvoji definiciji je to to.
[#2034968] 05.03.13 12:46 · odgovor na: anon-287297 (#2034957)
Odgovori   +    0
[Kamon]

Saj to ti ves čas govorim, da se niti niso pretirano trudili povečati M1! Pa vas ene par tuki kr neki na pamet nabija:

Japonska lahko pumpa M1 kolkr hoče. Dnar pač ne gre v obtok ker banke nočejo naprej posojat. Če bi bla japonska banana republik bi pa že zdavnaj imela inflacijo;) In ja tudi če v obtok spraviš denar nisi ničesar rešil ker to ne odpravlja vzroka ampak samo posledice.
>Pa saj to dela pa denar ne gre naprej. Tako kot v zda. Zato pa ni inflacije čeprav jih je kr dost mislilo da bo prišla hiperinflacija zaradi takšnega skoka ponudbe denarja CB. In ja denar ti lahko daš v obtok ampak pol začne padat vrednost denarja...

Padanje vrednosti denarja je inflacija:) Z 2,8 bilijona dolarjev še ne narediš hiperinflacije, Non-M1 komponente M2 je še vedno 8 bilijonov. Bo pa ratalo zanimivo, če bo šel M1 še ene par let s takim tempom gor.
Ja v nekem primeru se lahko naredi prelom in pol bo še veselo. Imajo pa oni itak problem ker so zadolženi do grla. In seveda pokojninski skladi so naloudani z državnimi obveznicami...
>Ah ja. Nimam več kaj napisat če primerjaš banane republike z japonsko. Je pa res da bo postala banana republika če bo tako nadaljevala:) In sem ti že dal link z vprašanjem zakaj ni v zda inflacije. Upam da si ga vsaj prebral. Ker pol trdiš, da je tudi zda nima razvit bančni sistem...

Nisem še prebral;) V bistvu ti trdiš, da ni razvitega bančnega sistema, če ta sistem ni sposoben povečati M2.
Ne to ti trdiš;) Ti ne ločiš razlike zakaj do tega sploh pride in pol prideš do sklepa da je japonska banana republik. Veš vzrok je popolnoma različen le posledice so enake. Še več. Če bi japonska bila banana republik bi že imela inflacija mar ne. Pa jo nima...

OK to trdim jaz, ampak po tvoji definiciji je to to.
[#2034976] 05.03.13 12:53 · odgovor na: čarli (#2034968)
Odgovori   +    0
Ne to ti trdiš;) Ti ne ločiš razlike zakaj do tega sploh pride in pol prideš do sklepa da je japonska banana republik. Veš vzrok je popolnoma različen le posledice so enake.
Ja sej sm reku, da jst trdim po tvoji definiciji. Saj si ti navedel vzrok, da banke niso sposobne ustvariti M2, in banke naj bi ustvarile M2.
[#2034993] 05.03.13 13:10 · odgovor na: anon-287297 (#2034976)
Odgovori   +    0
[Kamon]
>Ne to ti trdiš;) Ti ne ločiš razlike zakaj do tega sploh pride in pol prideš do sklepa da je japonska banana republik. Veš vzrok je popolnoma različen le posledice so enake.

Ja sej sm reku, da jst trdim po tvoji definiciji. Saj si ti navedel vzrok, da banke niso sposobne ustvariti M2, in banke naj bi ustvarile M2.
Ja ampak to ne pomeni, da je japonska banana republik (oz njen bančni sistem) če ni "ustreznega" povpraševanje po kreditih ane;) Seveda lahko prideš do takega sklepa, ki pa je popolnoma drugačen. In folk to dostkrat počne...
[#2035010] 05.03.13 13:27 · odgovor na: čarli (#2034993)
Odgovori   +    0
Ja saj se razumeva. Ti govoriš o prisotnosti ponudbe bančnih storitev na trgu, ki jih v banana republikah ni, jaz govorim pa o povpraševanju po kreditih, ki jih danes na Japonskem ni. Potem lahko Japonska uspe povzročiti inflacijo samo z dvigom M1, kar je isto kot v banan republikah?

Leta 99: je bil M1 200 bilijonov, M2 600 bilijonov, M3 1000 bilijonov.
Leta 2004: M1= 450 bilijonov, M2= 700 bilijonov, M3= 1000 bilijonov
Leta 2013: M1= 500 bilijonov, M2 = 800 bilijonov, M3= 1100 bilijonov
[#2035032] 05.03.13 13:48 · odgovor na: anon-287297 (#2035010)
Odgovori   +    0
[Kamon]
Ja saj se razumeva. Ti govoriš o prisotnosti ponudbe bančnih storitev na trgu, ki jih v banana republikah ni, jaz govorim pa o povpraševanju po kreditih, ki jih danes na Japonskem ni. Potem lahko Japonska uspe povzročiti inflacijo samo z dvigom M1, kar je isto kot v banan republikah?
No z M1 lahko vsi naredijo na koncu pizdarijo;) Vprašanje je samo časovno. Zato pa so babane republike doživele bust kar precej hitro. In ja inflacija ne bo rešila japonsko...

Leta 99: je bil M1 200 bilijonov, M2 600 bilijonov, M3 1000 bilijonov.
Leta 2004: M1= 450 bilijonov, M2= 700 bilijonov, M3= 1000 bilijonov
Leta 2013: M1= 500 bilijonov, M2 = 800 bilijonov, M3= 1100 bilijonov
[#2035040] 05.03.13 13:58 · odgovor na: čarli (#2035032)
Odgovori   +    0
Če pa ob močnem povečanju M1 začne še kredite jemat zna bit pa sploh štala. V bistvu, če bi zdaj začele kredite jemat bi dost hitr lahk prišli do resnee inflacije.
anon-58010 sporočil: 1.849
[#2037379] 06.03.13 22:51
Odgovori   +    0
izgleda kot od ropa brat ?
anon-309880 sporočil: 1.729
[#2049427] 15.03.13 22:26 · odgovor na: (#2049399)
Odgovori   +    2
[NavadniNimda]
Evo, tudi Spiegel se je spravil analizirati levega fašista Beppeca Grilla, in najdel vse paralele z enim drugim sociofašistom - Mussolinijem!

Evo link:
www.spiegel.de/inter...89104.html
Vidim, da v komentarjih obdelajo novinarja, kot nekega karbo. Jan Fleischhauer je sicer znan po svojem slabem mnenju o balkancih, mediterancih in italijanih še posebej.

Tu pa je še uvod v Grillov intervju v Handelsblattu. Grillo sicer ne daje intervjujev italijanskim novinarjem in noče nastopati na italijanski tv, za razliko od tukajšnjih kravalturistov, katerim je očitno življenjski domet nastopiti na Slakovi oddaji.

www.handelsblatt.com...18910.html
anon-58010 sporočil: 1.849
[#2172323] 17.07.13 07:14
Odgovori   +    0
A naš el presidente da je Beppo ?
crt sporočil: 28.799
[#2172429] 17.07.13 09:20 · odgovor na: (#2172415)
Odgovori   +    1
[janezpizdek]
V času kislih kumaric se večina profesionalnih novinarjev zateče v trivijo, ki v normalnih deželah diši po lagodnosti, sladkobnem utapljanju v neodgovornosti, brezdelnemu posedanju na poletnih terasah ob branju najljubše revije, ali preprosto bonvivanskemu kibicanju komaj oblečenih pičk v mimohodu.
Naš Črt si se pa zatekel
fajn si se razpisal. clanek je sicer od 1. marca :)
[#2172451] 17.07.13 09:37 · odgovor na: (#2172447)
Odgovori   +    2
[janezpizdek]
Useglih
tako, tako
najobj sporočil: 33.229
[#2172639] 17.07.13 12:21 · odgovor na: crt (#2172451)
Odgovori   +    1
[crt]
> [janezpizdek]
> Useglih

tako, tako
... čuj, veš kaj meni sploh ni jasno in se vedno znova čudim eminetnim forumskim analitikom ... evo, vsi po vrsti trobentajo o neki hiperekstradeluxe inflaciji, ki da bi zaprmejduš nastala pet minut zatem, ko bi se mi vrnili - itak je to realno nemogoče, ker bi nas EU pet minut zatem za kazen pregazila kot nadležnega ščurka - na svojo valuto, pri tem pa čisto pozabijo, da smo mi s svojim tolarjem sami naredili pot od jugoinflacije do kandidata za sprejem v evro ... pizda, pa saj nismo mi evra sprejeli čez noč in nas niso v evro območje sprejeli na lepe oči ...

P.S.: sploh pa ne vem, zakaj bi imeli na svetu Združene države Amerike, Združene države Evrope, Rusijo, Kitajsko, Indijo, Brazilijo, Avstralijo in mogoče še katero, če pa so eminentni forumski analitiki na totem forumu že večkrat zgruntali in vedno znova zgruntajo, da bi bili čisto vsi ljudje na svetu ena velika srečna družina v okviru ene velike srečne države in res ne vem, zakaj bi se ustavljali pri zgoraj naštetih ... aja, še to ... evo, zdaj ko so eminentni forumski analitiki še enkrat tako temeljito preanalizirali uspešnost posameznih držav v EU, me zanima, če ti ali kdo izmed eminentnih forumskih analitikov na totem forumu mogoče ve, če ima Kalifornija pri Bernankeju podoben status, kot ga ima Nemčija pri Draghiju ... evo, na to forum.finance.si/?m=...822&single me je madame Lagarde iz sosednjega članka spomnila ...
[#2172663] 17.07.13 12:36 · odgovor na: najobj (#2172639)
Odgovori   +    3
Zadnja sprememba: crt 17.07.2013 12:37
[najobj]
... čuj, veš kaj meni sploh ni jasno in se vedno znova čudim eminetnim forumskim analitikom ...
cuj, jaz zacenjam imet plan, da bi zacel v bare za sank hodit, kar mi je sicer bolj svoh znano podrocje... to pa zato, da bi videl, a so tamkajsnji analitiki kaj blizje temu, kar se dogaja v tistem malem koncku sveta, ki se nahaja izven sanka, ali pa je res tudi to vseglih.

Strani: 1 ... 3 4 5 6 7 8

vm-kiva