25 min
Na kontejnerskem terminalu London Gateway bodo zgradili mali jedrski reaktor
58 min
Po uvedbi 39-odstotnih carin za Švico: izvoz v ZDA avgusta glede na julij upadel za petino
1 ura
Rheinmetall prevzema Naval Vessels Lürssen in prihaja na Reko
2 uri
Kdo je ustvaril najboljši digitalni projekt leta? GoDigital 2025 išče zmagovalca, prijavite se! (Oglas)
2 uri
Predlog: hiše, zgrajene pred letom 2003, bodo dobile uporabno dovoljenje. A to ne bo povsem enostavno 1
2 uri
Avgusta rekorden izvoz redkih zemeljskih kovin iz Kitajske
2 uri
Vodnik po romunskem kapitalskem trgu: državna podjetja na borzo
2 uri
ANKETA Ali se vam zdi delnica Krke precenjena?
2 uri
Roche za 3,5 milijarde dolarjev kupuje ameriško biotehnološko podjetje 89bio
2 uri
Z leti iz Hamburga zna biti problem, letališču zmanjkuje goriva
2 uri
Nvidia bo v Intel vložila 5 milijard dolarjev; v načrtu skupen razvoj čipov
2 uri
Marjan Osvald ostaja na vrhu Svetovne poštne zveze
3 ure
Domnevna slovenska ponudba za sodelovanje pri gradnji nuklearke je razbesnila Hrvaško 2
3 ure
Delnica Novo Nordiska poskočila po objavi rezultatov kliničnih preizkušanj tablet wegovy
3 ure
Evropa v primežu kibernetskih napadov
3 ure
Britanska centralna banka obrestne mere ohranila na štirih odstotkih
4 ure
Golobove obvezne božičnice do polovice minimalne plače 18
4 ure
Vladni zasuk: normiranci so zdaj hrbtenica gospodarstva 17
4 ure
EBRD prodala odstotek NLB: kaj to pomeni? 1
4 ure
Odstopil prvi mož italijanske banke Mediobanca

Strani: 1

anon-213866 sporočil: 888
[#2163861] 06.07.13 10:28
Odgovori   +    3
Oh, tak znesek ima naša šivilja za malo malico.
najobj sporočil: 32.858
[#2163926] 06.07.13 12:46
Odgovori   +    3
Zadnja sprememba: najobj 06.07.2013 12:50
... Nemčija bo Španiji pomagala v boju proti kreditnemu krču, ki duši tamkajšnje gospodarstvo. ...

... no, če to ni pravi biznis, potem pa res ne vem, kaj bi lahko bil ... pizda, pa to je še boljše od šverca droge, orožja in belega blaga, ker so tam oni švercerji vedno v nevarnosti, da jih dobijo ...

... evo, Nemci si najprej naštancajo poljubno količino evrov oziroma jih za njih naštanca šef ECB Draghi, ki jih nato "posodi" finančnim investitorjem, ki jih nato na finančnih trgih brez obresti ali celo z negativnimi obrestmi "posodijo" Nemcem, ki jih nato po "ugodnih" obrestih "posodijo" Špancem, ker njim Draghi novih evrov noče naštancat, čeprav so Španci del tega istega sistema ... khmm, in potem Nemci lepo ležijo doma na kavču, glumijo dobrotnike in živijo od pobranih obresti, poleg tega pa istočasno še malo pizdijo čez Špance, češ kako so oni glupi in leni, ker s svojim delom ne znajo nič zaslužit ... ja, in se seveda cela Evropa čudi nemški uspešnosti in navdušeno aplavdira njeni dobrotljivosti, ker Nemčija tako nesebično pomaga Španiji ...

P.S.: hvalakurcu med Španci in Slovenci ni sploh nobene podobnosti ...
shevchenko sporočil: 21.898
[#2163940] 06.07.13 13:15 · odgovor na: najobj (#2163926)
Odgovori   +    2
najbolj grozljivo pa je to, da si nemci zasebno mislijo, da smo lahko se srecni, da je tako, najraje bi nas itak podjarmili kar v cetrtem rajhu

no, saj EU v bistvu je cetrti rajh. en.wikipedia.org/wik...urth_Reich
[#2163963] 06.07.13 13:40 · odgovor na: shevchenko (#2163940)
Odgovori   +    3
Zadnja sprememba: najobj 06.07.2013 13:46
[shevchenko]
najbolj grozljivo pa je to, da si nemci zasebno mislijo, da smo lahko se srecni, da je tako, najraje bi nas itak podjarmili kar v cetrtem rajhu

no, saj EU v bistvu je cetrti rajh. en.wikipedia.org/wik...urth_Reich
... čuj, še bolj grozljivo pa je to, da ne le Nemci zasebno, ampak da večina nesposobnih nerazvitih lenuhov z juga EU sami odkrito mislij(m)o, da smo lahko srečni, da je tako ...

P.S.: pravzaprav smo res lahko srečni, da je tako, ker se bojim, da bo v primeru razpada EU tisto pred 70 leti otroški vrtec ... khmm, in ker Nemci SO evropski Piemont, se brez Nemcev rok trajanja EU lahko meri z uporabnostjo mleka, ki so ga danes zjutraj namolzli ... alzo, situacija je veoma složena ali z drugimi besedami we are fucked ...
purinoli sporočil: 8.690
[#2164442] 07.07.13 16:28 · odgovor na: najobj (#2163963)
Odgovori   +    3
[najobj]
> [shevchenko]
> najbolj grozljivo pa je to, da si nemci zasebno mislijo, da smo lahko se srecni, da je tako, najraje bi nas itak podjarmili kar v cetrtem rajhu
>
> no, saj EU v bistvu je cetrti rajh. en.wikipedia.org/wik...urth_Reich

... čuj, še bolj grozljivo pa je to, da ne le Nemci zasebno, ampak da večina nesposobnih nerazvitih lenuhov z juga EU sami odkrito mislij(m)o, da smo lahko srečni, da je tako ...

P.S.: pravzaprav smo res lahko srečni, da je tako, ker se bojim, da bo v primeru razpada EU tisto pred 70 leti otroški vrtec ... khmm, in ker Nemci SO evropski Piemont, se brez Nemcev rok trajanja EU lahko meri z uporabnostjo mleka, ki so ga danes zjutraj namolzli ... alzo, situacija je veoma složena ali z drugimi besedami we are fucked ...
Eh, NK MB alias Alzo, kolikor jaz poznam Nemce (pa se veliko pogovarjam z njimi poslovno), samo jamrajo koji qurac jih je popeljal v to zblojeno združbo lenih Grkov, Špancev, primitivnih Cixxxxov iz RO in BG USW, z nami pa itak ne vedo, kaj bi. Po eni strani nekaj super podjetij, s katerimi delajo z veseljem, po drugi pa reinkarnacija komi DDR, tokrat južneje.

Svet se vrti okoli Azije/Pacifika. Kdor bo zajahal to v skladu z njihovim modus vivendi, bo in, drugi bodo out. Zdajle, 5 dni po prihodu domov od tam, to vem še bolj. Nemcem se yebe EU Piemont, samo iščejo najelegantnejši izhod iz tega dreka. Npr Kitajci se že norca delajo iz EU (a lot of hollidays, a lot of so called "social rights", lazy people, high prices.....). Vedno me samo sprašujejo, kdaj bodo po mojem prehiteli USA. Jaz jim pa pravim : forget it. You need another at least 50 yrs of free market. No way before.

Kitajska ima free market od 1979 (Deng Xiao ping, Shenzhen....), mi pa na to še čakamo he he. Njihovi državni kolhozi in dajatve državi se dirigirano manjšajo, naši pa rastejo
[#2164761] 08.07.13 10:28 · odgovor na: purinoli (#2164442)
Odgovori   +    2
Zadnja sprememba: najobj 08.07.2013 10:32
[purinoli]
> [najobj]
> > [shevchenko]
> > najbolj grozljivo pa je to, da si nemci zasebno mislijo, da smo lahko se srecni, da je tako, najraje bi nas itak podjarmili kar v cetrtem rajhu
> >
> > no, saj EU v bistvu je cetrti rajh. en.wikipedia.org/wik...urth_Reich
>
> ... čuj, še bolj grozljivo pa je to, da ne le Nemci zasebno, ampak da večina nesposobnih nerazvitih lenuhov z juga EU sami odkrito mislij(m)o, da smo lahko srečni, da je tako ...
>
> P.S.: pravzaprav smo res lahko srečni, da je tako, ker se bojim, da bo v primeru razpada EU tisto pred 70 leti otroški vrtec ... khmm, in ker Nemci SO evropski Piemont, se brez Nemcev rok trajanja EU lahko meri z uporabnostjo mleka, ki so ga danes zjutraj namolzli ... alzo, situacija je veoma složena ali z drugimi besedami we are fucked ...
Eh, NK MB alias Alzo, kolikor jaz poznam Nemce (pa se veliko pogovarjam z njimi poslovno), samo jamrajo koji qurac jih je popeljal v to zblojeno združbo lenih Grkov, Špancev, primitivnih Cixxxxov iz RO in BG USW, z nami pa itak ne vedo, kaj bi. Po eni strani nekaj super podjetij, s katerimi delajo z veseljem, po drugi pa reinkarnacija komi DDR, tokrat južneje.

Svet se vrti okoli Azije/Pacifika. Kdor bo zajahal to v skladu z njihovim modus vivendi, bo in, drugi bodo out. Zdajle, 5 dni po prihodu domov od tam, to vem še bolj. Nemcem se yebe EU Piemont, samo iščejo najelegantnejši izhod iz tega dreka. Npr Kitajci se že norca delajo iz EU (a lot of hollidays, a lot of so called "social rights", lazy people, high prices.....). Vedno me samo sprašujejo, kdaj bodo po mojem prehiteli USA. Jaz jim pa pravim : forget it. You need another at least 50 yrs of free market. No way before.

Kitajska ima free market od 1979 (Deng Xiao ping, Shenzhen....), mi pa na to še čakamo he he. Njihovi državni kolhozi in dajatve državi se dirigirano manjšajo, naši pa rastejo
... čuj, pusti ti zdaj Nemce in mi raje povej, kaj se je zgodilo s tovarišem najobjestnejšim ? ... khmm, ker tovariš Alzo res ni ničemur podobno, če mene kaj vprašaš ...

P.S.: s tem postom si povedal točno to, kar sva s shevchenkotom tukaj zgoraj skupaj ugotovila, in sicer da si Nemci mislijo, da so oni v EU izkoriščani, glupa raja na jugu EU pa se z njihovim mnenjem celo strinja ... khmm, čeprav imajo Nemci s svojimi brezobrestnimi - ali celo z negativno obrestno mero - posojili v primerjavi z glupo rajo na jugu EU vsaj 5% profita v žepu preden karkoli sploh začnejo delati oziroma lahko lepo ležijo doma na kavču in posojajo svoj sposojen od Draghija na novo naštancan denar ...
anon-293172 sporočil: 8
[#2164845] 08.07.13 11:35 · odgovor na: najobj (#2164761)
Odgovori   +    1
[najobj]
... čuj, pusti ti zdaj Nemce in mi raje povej, kaj se je zgodilo s tovarišem najobjestnejšim ? ... khmm, ker tovariš Alzo res ni ničemur podobno, če mene kaj vprašaš ...

P.S.: s tem postom si povedal točno to, kar sva s shevchenkotom tukaj zgoraj skupaj ugotovila, in sicer da si Nemci mislijo, da so oni v EU izkoriščani, glupa raja na jugu EU pa se z njihovim mnenjem celo strinja ... khmm, čeprav imajo Nemci s svojimi brezobrestnimi - ali celo z negativno obrestno mero - posojili v primerjavi z glupo rajo na jugu EU vsaj 5% profita v žepu preden karkoli sploh začnejo delati oziroma lahko lepo ležijo doma na kavču in posojajo svoj sposojen od Draghija na novo naštancan denar ...
Ma kaj vem, meni pravijo vse, od purija do fašista, pa se ne sekiram dosti. Tvoj "alzo" pač postaja tvoj zaščitni znak, pa sem mislil, da boš vesel. Voblubem, kot Kekec, da boš od zdaj samo še Najobj.

Nemce so seveda v zgodovini že krepko izkoriščali, oni pa tudi koga. Ampak obr. mere pa pusti pri miru. Grki so za kritje svojih galaktičnih pufov (okoli 400 mrd €!!!!) že dobili porcijo kazni v obliki prizemljitve standarda na njimk ustrezen balkanski nivo in posledično visoke obr. mere, da jim ne bi še kdaj prišlo na misel brez ekonomije, gospodarstva najemati kredite, ki jih še po 100 letih ne bi mogli odplačat.

Tudi ti, če imaš prihranjen denar, lahko lepo ležiš na kavču, si daš slušalke na uhe in poslušaš, kako ti tečejo in žuborijo obresti. Je legalno, legitimno. Ko boš država in imel pošlihtan fiskalni, izvozni in še kak del ekonomije, si boš tudi pri stričku Samu lahko sposodil, ne samo pri Draghiju, čeprav moram reči, da se mi sposojanje v principu gravža.

Kdo pa brani Grkom in ostalim prašičkom, vključno s pingvini, da s prezirom zavrnejo ponujene kredite ? In se lepo lotijo dela, znižajo davke, da se bo sploh kaj splačalo delat ? In leno rajo, alocirano v glavnem pri megalomanskih JS končno naženejo v realno ekonomijo ali pa na borze dela.
[#2165024] 08.07.13 15:11 · odgovor na: anon-293172 (#2164845)
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: najobj 08.07.2013 15:17
[purinol]
> [najobj]
> ... čuj, pusti ti zdaj Nemce in mi raje povej, kaj se je zgodilo s tovarišem najobjestnejšim ? ... khmm, ker tovariš Alzo res ni ničemur podobno, če mene kaj vprašaš ...
>
> P.S.: s tem postom si povedal točno to, kar sva s shevchenkotom tukaj zgoraj skupaj ugotovila, in sicer da si Nemci mislijo, da so oni v EU izkoriščani, glupa raja na jugu EU pa se z njihovim mnenjem celo strinja ... khmm, čeprav imajo Nemci s svojimi brezobrestnimi - ali celo z negativno obrestno mero - posojili v primerjavi z glupo rajo na jugu EU vsaj 5% profita v žepu preden karkoli sploh začnejo delati oziroma lahko lepo ležijo doma na kavču in posojajo svoj sposojen od Draghija na novo naštancan denar ...
Ma kaj vem, meni pravijo vse, od purija do fašista, pa se ne sekiram dosti. Tvoj "alzo" pač postaja tvoj zaščitni znak, pa sem mislil, da boš vesel. Voblubem, kot Kekec, da boš od zdaj samo še Najobj.
... čuj, če najobjestnejši, ki si mi ga ti prilimal, odmislim in če malo pomislim, bi poleg tovariša moral biti moj "zaščitni" znak na prvem mestu "Čuj" ... khmm, potem pa bi se lahko zvrstili "Khmm", pa "Evo", pa "Toti", pa "Eh, moj", pa "Aja", pa še kar nekaj dodatkov za popestritev in kot približek pogovornemu jeziku, ki sem jih - si pač tako domišljam, jebiga - pripeljal na toti forum in so se nekateri kar dobro prijeli ... evo, zdaj sem se še na toti "Jebiga" spomnil ... alzo, je kar nekaj tega, če mene kaj vprašaš, tako da je toti "Alzo" po mojem nekaterim postal zanimiv samo zato, ker je kao nemški, jaz pa sem kao kontra Nemcem ... khmm, s poudarkom na kao, se razume ...
Nemce so seveda v zgodovini že krepko izkoriščali, oni pa tudi koga. Ampak obr. mere pa pusti pri miru. Grki so za kritje svojih galaktičnih pufov (okoli 400 mrd €!!!!) že dobili porcijo kazni v obliki prizemljitve standarda na njimk ustrezen balkanski nivo in posledično visoke obr. mere, da jim ne bi še kdaj prišlo na misel brez ekonomije, gospodarstva najemati kredite, ki jih še po 100 letih ne bi mogli odplačat.

Tudi ti, če imaš prihranjen denar, lahko lepo ležiš na kavču, si daš slušalke na uhe in poslušaš, kako ti tečejo in žuborijo obresti. Je legalno, legitimno. Ko boš država in imel pošlihtan fiskalni, izvozni in še kak del ekonomije, si boš tudi pri stričku Samu lahko sposodil, ne samo pri Draghiju, čeprav moram reči, da se mi sposojanje v principu gravža.

Kdo pa brani Grkom in ostalim prašičkom, vključno s pingvini, da s prezirom zavrnejo ponujene kredite ? In se lepo lotijo dela, znižajo davke, da se bo sploh kaj splačalo delat ? In leno rajo, alocirano v glavnem pri megalomanskih JS končno naženejo v realno ekonomijo ali pa na borze dela.
... čuj, obrestnih mer jaz sploh ne bi pustil kar tako pri miru, če so negativne ... khmm, ker to pomeni, da meni finančni investitorji celo plačajo, da mi svoj (hahaha) denar posodijo ... evo, in če bo to plačevanje obresti Nemcem, da oni sploh blagovolijo sprejeti posojila, še dolgo trajalo, potem se mogoče ne bo uresničila tota napoved forum.finance.si/?m=...987&single od TadejaK in bodo čez nekaj tisoč let tudi Nemci lahko odplačali vse svoje dolgove ...

P.S.: po mojem TadejK še danes preklinja dan, ko se mi je pustil sprovocirat ...
crt sporočil: 28.341
[#2165184] 08.07.13 18:01 · odgovor na: najobj (#2165024)
Odgovori   +    2
Zadnja sprememba: crt 08.07.2013 18:06
[najobj]
... čuj, obrestnih mer jaz sploh ne bi pustil kar tako pri miru, če so negativne ... khmm, ker to pomeni, da meni finančni investitorji celo plačajo, da mi svoj (hahaha) denar posodijo ... evo, in če bo to plačevanje obresti Nemcem, da oni sploh blagovolijo sprejeti posojila, še dolgo trajalo, potem se mogoče ne bo uresničila tota napoved forum.finance.si/?m=...987&single od TadejaK in bodo čez nekaj tisoč let tudi Nemci lahko odplačali vse svoje dolgove ...
P.S.: po mojem TadejK še danes preklinja dan, ko se mi je pustil sprovocirat ...
nemska zadolzenost je, khm, kar velika. proti bdp vsekakor visja od slovenske. predvsem je mocno narasla zaradi sanacije bank. iz tega se takoj vidi, da zivijo v nemciji tudi vzhodni nemci. recimo angela merkel.

aja, pa nemcem so, kot smo v forumu ze ugotavljali, v 50ih/60ih letih dobri palcki odpisali pol dolga. to je sicer stvar zgodovine, je pa o tem nedavno nekaj objavila komunajzarska ubdomafijska deutsche welle www.dw.de/german-eco...a-16630511 . zgodilo se je v grobem cirka takrat, ko se je rodila angela. pa naj se kdo rece, da je "rojen pod srecno zvezdo" samo fraza. ups, omenil sem zvezdo.

:))
[#2165403] 09.07.13 06:55 · odgovor na: (#2165401)
Odgovori   +    0
in če dodamo še mednarodne izkušnje z nemčijo kot dolžnikom od še malo prej, po 1. sv. vojni, se resno lahko vprašamo, ali je še kaka bolj balkanska država od nemčije v evropi, kar se tiče vračanja dolgov.
pizdarija prihaja tudi k njim. globaleconomicanalys...antly.html

ko se bo kriza razsirila se v nemcijo, takrat bo sele pizdarija. drugi narodi znamo trpeti v krizi, arijci pa so tega nezmozni. 70 let od vojne in par desetletij ekonomske prosperitete je tudi ravnopravsnje obdobje, da so se spet razvili neki vecvrednostni kompleksi. tezka bo.
bc123a sporočil: 48.253
[#2165414] 09.07.13 07:22 · odgovor na: najobj (#2163926)
Odgovori   +    2
[najobj]
... evo, Nemci si najprej naštancajo poljubno količino evrov oziroma jih za njih naštanca šef ECB Draghi,
eee... tu si pa malo zajebal, ce bi to drzalo, problemi ne bi bili tako hudi. ravno ker draghi tega noce poceti, razsaja kreditni krc.
[#2165503] 09.07.13 09:30 · odgovor na: bc123a (#2165414)
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: najobj 09.07.2013 09:35
[bc123a]
> [najobj]
> ... evo, Nemci si najprej naštancajo poljubno količino evrov oziroma jih za njih naštanca šef ECB Draghi,
eee... tu si pa malo zajebal, ce bi to drzalo, problemi ne bi bili tako hudi. ravno ker draghi tega noce poceti, razsaja kreditni krc.
... čuj, jaz celo zadevo namerno malo karikiram, čeprav pravzaprav ne verjamem, da je kaj bistveno drugače, ker še bolj ne verjamem, da so si Nemci od svojih ust odtrgali vse te silne milijone, da bi jih posodili Špancem ... khmm, sicer je v današnji globalizirani ekonomiji celo pravim stručkotom - ki pa se itak niti ne trudijo - slediti denarju, ki dobesedno iz nič nastaja - ker tam nihče ne posoja svoje akumulacije - na globalziranih finančnih trgih, kaj šele da bi to poskušal narediti jaz ... evo, meni je dovolj, da v Google vtipkam "Nemčija negativne obresti" oziroma "Nemčija nizke obresti" in si ob zadetkih, ki mi jih Google izpljune, vsaj približno poskušam predstavljati vso zblojenost današnjega globaliziranega sveta in njegove ekonomije, ker razumeti je že dolgo ne morem več ...

P.S.: niti slučajno nimam nič proti Nemcem, da ne bo pomote ...
anon-245582 sporočil: 5.963
[#2165507] 09.07.13 09:35 · odgovor na: najobj (#2165503)
Odgovori   +    1
---------------------------------------------
Kaj pa proti Nemkam? Ti je ena rekla NEIN in si apriori proti vsemu dojče? wink
[#2165522] 09.07.13 09:45 · odgovor na: anon-245582 (#2165507)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: najobj 09.07.2013 09:46
[RJSlo]
---------------------------------------------
Kaj pa proti Nemkam? Ti je ena rekla NEIN in si apriori proti vsemu dojče? wink
... eh, tudi to se je v dobrih starih cajtih zgodilo, sploh če pomislim, kolikokrat sem rekel BITTE ...

P.S.: če Nemci ne igrajo proti Slovencem, običajno navijam za njih ... khmm, Tommy Haas pa je itak glavni džek, da o Stefanu Raabu niti ne govorim ...
[#2165538] 09.07.13 09:56 · odgovor na: (#2165489)
Odgovori   +    1
[NavadniNimda]
kako bi se izrazil...
ocitno nisi ciljna publika za prejsnji post :)
[#2165566] 09.07.13 10:17 · odgovor na: crt (#2165184)
Odgovori   +    0
nemska zadolzenost je, khm, kar velika. proti bdp vsekakor visja od slovenske. predvsem je mocno narasla zaradi sanacije bank. iz tega se takoj vidi, da zivijo v nemciji tudi vzhodni nemci. recimo angela merkel.
iz tega se vidi? sam cakej, banke so sanirali tudi irci, nizozemci, belgijci, anglezi in drugi zahodnjaki (americanov tokrat ne bom omenjal...), pa ni blo nikjer nobenega vzhodnjaka/ex omladinca partije na oblasti? ali sem kaj spregledal?
[#2165636] 09.07.13 10:51 · odgovor na: shevchenko (#2165566)
Odgovori   +    1
[shevchenko]
> nemska zadolzenost je, khm, kar velika. proti bdp vsekakor visja od slovenske. predvsem je mocno narasla zaradi sanacije bank. iz tega se takoj vidi, da zivijo v nemciji tudi vzhodni nemci. recimo angela merkel.

iz tega se vidi? sam cakej, banke so sanirali tudi irci, nizozemci, belgijci, anglezi in drugi zahodnjaki (americanov tokrat ne bom omenjal...), pa ni blo nikjer nobenega vzhodnjaka/ex omladinca partije na oblasti? ali sem kaj spregledal?
jao :)

(naslednjic bom pisal zraven POZOR SALA ali BEING IRONIC ali kaj takega... obviously not my day glede na reakcije)
[#2165845] 09.07.13 13:37 · odgovor na: crt (#2165636)
Odgovori   +    0
(naslednjic bom pisal zraven POZOR SALA ali BEING IRONIC ali kaj takega... obviously not my day glede na reakcije)
ouch :)
[#2166058] 09.07.13 16:08 · odgovor na: najobj (#2165503)
Odgovori   +    1
[najobj]
> [bc123a]
> > [najobj]
> > ... evo, Nemci si najprej naštancajo poljubno količino evrov oziroma jih za njih naštanca šef ECB Draghi,

> eee... tu si pa malo zajebal, ce bi to drzalo, problemi ne bi bili tako hudi. ravno ker draghi tega noce poceti, razsaja kreditni krc.

... čuj, jaz celo zadevo namerno malo karikiram, čeprav pravzaprav ne verjamem, da je kaj bistveno drugače, ker še bolj ne verjamem, da so si Nemci od svojih ust odtrgali vse te silne milijone, da bi jih posodili Špancem ...
ne, ti silni miljoni so pribezali iz drugih delov evrocone (jug) in so nemcem na razpolago po cirka 2% na leto.
[#2166075] 09.07.13 16:16 · odgovor na: bc123a (#2166058)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: najobj 09.07.2013 16:17
[bc123a]
> [najobj]
> > [bc123a]
> > > [najobj]
> > > ... evo, Nemci si najprej naštancajo poljubno količino evrov oziroma jih za njih naštanca šef ECB Draghi,
>
> > eee... tu si pa malo zajebal, ce bi to drzalo, problemi ne bi bili tako hudi. ravno ker draghi tega noce poceti, razsaja kreditni krc.
>
> ... čuj, jaz celo zadevo namerno malo karikiram, čeprav pravzaprav ne verjamem, da je kaj bistveno drugače, ker še bolj ne verjamem, da so si Nemci od svojih ust odtrgali vse te silne milijone, da bi jih posodili Špancem ...
ne, ti silni miljoni so pribezali iz drugih delov evrocone (jug) in so nemcem na razpolago po cirka 2% na leto.
... ja, ker tako piše na vsakem od njih ...

P.S.: jugu se je pametno zadolžit po 10, da lahko potem pobegne na sever po 2 ...
[#2166220] 09.07.13 17:24 · odgovor na: najobj (#2166075)
Odgovori   +    1
[najobj]
> ne, ti silni miljoni so pribezali iz drugih delov evrocone (jug) in so nemcem na razpolago po cirka 2% na leto.

A me zajebavas ali je kje skrit point ki ga ne vidim? Kam mislis da derejo depoziti iz juznih bank?
P.S.: jugu se je pametno zadolžit po 10, da lahko potem pobegne na sever po 2 ...
ne gre sploh za denar iz zadolzevanja...
[#2166502] 09.07.13 22:32 · odgovor na: najobj (#2166075)
Odgovori   +    2
[najobj]
> ne, ti silni miljoni so pribezali iz drugih delov evrocone (jug) in so nemcem na razpolago po cirka 2% na leto.

na sever po 2 bezi privatna aktiva, po 10 se pa najema javna pasiva. kar se potem zaracuna tistemu delu privatnega, ki se ni evakuiral na sever po 2 :)
[#2166774] 10.07.13 09:26 · odgovor na: bc123a (#2166220)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: najobj 10.07.2013 09:34
[bc123a]
> [najobj]
> > ne, ti silni miljoni so pribezali iz drugih delov evrocone (jug) in so nemcem na razpolago po cirka 2% na leto.
> ... ja, ker tako piše na vsakem od njih ...

A me zajebavas ali je kje skrit point ki ga ne vidim? Kam mislis da derejo depoziti iz juznih bank?

> P.S.: jugu se je pametno zadolžit po 10, da lahko potem pobegne na sever po 2 ...

ne gre sploh za denar iz zadolzevanja...
... OK, da midva zdaj ne bi preveč zabredla v finančno močvirje finančnih vlagateljev na finančnih trgih, se bom jaz vrnil na začetek, kjer sem kot osnovo svojega komentarja iz članka citiral ta stavek "Nemčija bo Španiji pomagala v boju proti kreditnemu krču, ki duši tamkajšnje gospodarstvo.", ki ga bom zdaj še dopolnil s prvim naslednjim stavkom "Nemška razvojna banka KfW je španski razvojni banki ICO odobrila posojilo v višini 800 milijonov evrov po zelo ugodnih obrestnih merah" in obema dodal še tole "KfW banking group covers over 90% of its borrowing needs in the capital markets, mainly through bonds that are guaranteed by the federal government." , kar o virih financiranja nemške razvojne banke KfW piše tukaj en.wikipedia.org/wiki/KfW ...

P.S.: sploh te ne zajebavam, ampak ti samo hočem povedati, da se prej ali slej tako ali drugače ves denar zbere na bankah in gre od tam v pospodarstvo in tako potem še nekajkrat sem in tja in naprej in nazaj ... ja, in da je zato v nekem trenutku izslediti in določiti njegovo "poreklo" precej težje, kot pa je izslediti in določiti poreklo "domače" solate, ki jo branjevke prodajajo na znameniti koperski tržnici ... khmm, tako da je - tudi če bi ignorirali dejstva o nemških državnih obveznicah kot 90% virih financiranja nemške razvojne banke KfW - tvoja kategorična trditev - o iz Španije v Nemčijo "pobeglih" španskih depozitih, da bi se s temi istimi iz Nemčije po "ugodnih" obrestnih merah v Španijo "vrnjenimi" depoziti kreditiralo obubožano špansko gospodarstvo - po mojem skromnem mnenju rahlo mimo ...
[#2166822] 10.07.13 09:44 · odgovor na: crt (#2166502)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: najobj 10.07.2013 09:46
[crt]
> [najobj]
> > ne, ti silni miljoni so pribezali iz drugih delov evrocone (jug) in so nemcem na razpolago po cirka 2% na leto.
>
> ... ja, ker tako piše na vsakem od njih ...
> P.S.: jugu se je pametno zadolžit po 10, da lahko potem pobegne na sever po 2 ...
na sever po 2 bezi privatna aktiva, po 10 se pa najema javna pasiva. kar se potem zaracuna tistemu delu privatnega, ki se ni evakuiral na sever po 2 :)
... ja, in se kot nesebična nemška pomoč potem po 5 vrne nazaj v Španijo ...

P.S.: predstavljaj si, da se Slovenija v časih Juge na Topčiderju "zadolžuje" po 0 in potem kot nesebično pomoč posoja ta denar v Srbijo po 5 ... no, saj nekaj podobnega se je takrat sicer dogajalo, le da smo mi to malo drugače "zapakirali" ... khmm, kako pa se je vse skupaj končalo, pa zdaj raje ne bi ... alzo, no go ...
[#2166919] 10.07.13 10:39 · odgovor na: najobj (#2166822)
Odgovori   +    1
[najobj]
khmm, kako pa se je vse skupaj končalo, pa zdaj raje ne bi ... alzo, no go ...
jasno je, da to ni... kot se temu danes popularno rece... "vzdrzen proces". ampak zgodovina je polna stvari, ki so bile patentno nevzdrzne, pa so mirno laufale dalec nad tem, kar bi clovek zgolj v racionalnem vakuumu pricakoval, dokler potem naenkrat (na silno presenecenje sirse publike) vec niso (vmes so pa po moznosti se popadali iz igre tisti, ki so ze prej stavili, da mora slejkoprej crknit).

i smell a headline... evro kot lesena pec :))

enkrat sem pisal o tem, da sta jug in sever v bistvu v simbiozi, ti si me potem v komentarjih vprasal, da zakaj bi pa sploh potem kdaj se nehala -- zato, ker se percepcija cost/benefit spreminja.

slovenija v eu je kot kosovo v jugi, nemcija v eu pa kot slovenija v jugi. in kriza je analog smrti tita. odprejo se sredobezne sile in vsi na novo tehtajo cost benefit. kakor je slovenija potem enkrat rekla, da saj slovenci itak rulajo, samo jih eni kurcevi juznjaki nazaj drzijo, in sla po svoje, in naredila to odlicno fantasticno super drzavo, ki jo danes imamo :))) ... se tudi uporabnost juga eu (torej: njegova koristna vrednost za sever) lahko enkrat iztrosi. trenutno sicer kaze, kot da se se ni, sodec po tistih nenadnih izjavah merklice in schaubla, da Mi Moramo ukrepati, da ne bi izgubili cele generacije na jugu.
[#2167287] 10.07.13 14:29 · odgovor na: crt (#2166919)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: najobj 10.07.2013 14:30
[crt]
> [najobj]
> khmm, kako pa se je vse skupaj končalo, pa zdaj raje ne bi ... alzo, no go ...
jasno je, da to ni... kot se temu danes popularno rece... "vzdrzen proces". ampak zgodovina je polna stvari, ki so bile patentno nevzdrzne, pa so mirno laufale dalec nad tem, kar bi clovek zgolj v racionalnem vakuumu pricakoval, dokler potem naenkrat (na silno presenecenje sirse publike) vec niso (vmes so pa po moznosti se popadali iz igre tisti, ki so ze prej stavili, da mora slejkoprej crknit).

i smell a headline... evro kot lesena pec :))

enkrat sem pisal o tem, da sta jug in sever v bistvu v simbiozi, ti si me potem v komentarjih vprasal, da zakaj bi pa sploh potem kdaj se nehala -- zato, ker se percepcija cost/benefit spreminja.

slovenija v eu je kot kosovo v jugi, nemcija v eu pa kot slovenija v jugi. in kriza je analog smrti tita. odprejo se sredobezne sile in vsi na novo tehtajo cost benefit. kakor je slovenija potem enkrat rekla, da saj slovenci itak rulajo, samo jih eni kurcevi juznjaki nazaj drzijo, in sla po svoje, in naredila to odlicno fantasticno super drzavo, ki jo danes imamo :))) ... se tudi uporabnost juga eu (torej: njegova koristna vrednost za sever) lahko enkrat iztrosi. trenutno sicer kaze, kot da se se ni, sodec po tistih nenadnih izjavah merklice in schaubla, da Mi Moramo ukrepati, da ne bi izgubili cele generacije na jugu.
... ja, le da je med Jugo in EU razlika v tem, da so Srbi (= nerazviti jug) rekli Slovencem (= razviti sever) ... ajde, dosta bre Janezi in smo se mi potem samo strinjali, čeprav naša uradna zgodovina piše drugače ...
anon-238577 sporočil: 14.015
[#2167349] 10.07.13 15:21 · odgovor na: crt (#2166919)
Odgovori   +    0
[crt]

ne pozabit da smo bili takrat v partijski diktaturi, brez vsake demokracije in svobode ... pa so se vseeno vse pomembne odločitve sprejemale v zvezni skupščini, tam pa so nerazviti stopili skupaj in so potem bila potrebna politična kupčkanja in kompromisi itd...

zdaj pa v svobodni in demokratični Evropi še nisem videl, da bi južne države stopile skupaj, udarile po mizi in tako kaj dosegle ... ?

Strani: 1