1 min
Pomembno za Cinkarno: danes o uvedbi stalnih carin za titanov dioksid iz Kitajske
29 min
Kako naj podjetja izkoristijo intelektualno lastnino sebi v prid (Oglas)
31 min
Brez tujih delavcev ne bo šlo 1
33 min
Gospodarstvo potrebuje stabilne vire energije (Oglas)
47 min
Maersk in Enna na Reki gradita najsodobnejši kontejnerski terminal na Jadranu. Kaj to pomeni za Koper? 1
2 uri
Na katerih evropskih razpisih lahko denar poberejo tudi slovenski podjetniki
2 uri
Bodo morali družinski zdravniki in pediatri vpisovati dodatne paciente?
2 uri
Poslovni.hr: hrvaški Intercapital prodaja del skladov avstrijski Erste
2 uri
Na forumu Truck&Bus revije Kamion&Bus o cestnem transportu v času vse strožjih okoljskih predpisov
2 uri
Kava na terminskih trgih najdražja po letu 1977: pričakujte podražitve
3 ure
Jankovićeva ponudba za prepozen stečaj Electe: 12 tisočakov 3
3 ure
To je nova evropska komisija. Kdo jo sestavlja, kaj prinaša?
3 ure
Furs se je spravil na stare prodaje lastnih deležev. Na kaj opozarjata davčna svetovalca Simič in Pojbič? 2
4 ure
TOP ČLANKI - Kaj danes berete
4 ure
Isabel Schnabel za Bloomberg: ECB mora biti previdna pri zniževanju obrestnih mer 1
4 ure
Računsko sodišče: Zpiz je lani v vsaj 66 primerih nepravilno določil in izplačal pokojnino
5 ur
Sami donirajte dohodnino, da po svoji izbiri tega ne bo storila vlada 2
5 ur
To so najvplivnejši slovenski pravniki 2024 1
6 ur
Nacionalizacija družinske srebrnine in drugi nesmisli 4
6 ur
NASVET Nove standardne klasifikacije dejavnosti – kaj morate storiti v podjetjih?

Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 16

anon-266747 sporočil: 1.625
[#2111411] 11.05.13 16:17 · odgovor na: anon-76818 (#2111299)
Odgovori   +    8
ha ha ha ha ha ha
anon-266747 sporočil: 1.625
[#2111413] 11.05.13 16:20 · odgovor na: pomurski (#2111404)
Odgovori   +    17
Ni bolj umsko zaostalega človeka od komunista.
pinkfloyyd sporočil: 658
[#2111415] 11.05.13 16:21 · odgovor na: anon-192931 (#2111358)
Odgovori   +    4
Bravo, vsaj nekdo, ki razume stvari.
anon-184333 sporočil: 4.775
[#2111416] 11.05.13 16:21 · odgovor na: Alexbond007 (#2111274)
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: anon-184333 11.05.2013 16:23
[Alexbond007]
Bedak, Žiga Turk se je le naveličal biti pljuvalnik za vreščeče šolniške jurišnike ala Branosvoj Štrukelj...
Bejž no, a je tko hudo. Biti Janšev pljuvalnik da je še večja čast kot zlati znak za najbolj zaslužne člane.
pomurski sporočil: 1.856
[#2111418] 11.05.13 16:26 · odgovor na: anon-76818 (#2111299)
Odgovori   +    2
[Miran77]
> [e-enfrice]

> Dvakrat na mesec pa so hodili v Staro Gorico, Trst in Celovec.

Tako ja. V kilometrskih kolonah na ljubiteljske izlete po banane, kavo, čokolado, kavbojke in elektroniko.
Domovina nam je omogočila pogled čez planke. Celo čas smo imeli za takšne izlete in predvsem poceni bencin.

Danes pa ni niti osnovnih pogojev, da bi prišel do prve gmajne in si sam nabral regrat, pa ti ga ponujajo po 20e v lokalni špeceriji.
anon-76818 sporočil: 4.031
[#2111420] 11.05.13 16:30
Odgovori   +    30
" Nato je drugi (zasliševalec) odšel in Ambrož je začel z govorom, ki bi ga najlažje opisal kot komunistično pridigo. Rekel mi je, da sem razvajen kapitalistični otrok, kar seveda ni moja krivda, a da ne vem ničesar o življenju navadnih ljudi v predvojni Jugoslaviji. Tedaj je bilo življenje silno težko za vse, razen za nekaj ljudi "kot ste vi, gospod Sirc". Ambrož (s pravim imenom Bogdan Švent) je bil geometer, vendar po končanih študijih ni mogel dobiti redne službe. Moral je vzeti "volontersko" službo pri banski upravi in je zaslužil samo 800 dinarjev na mesec. (Mislil sem si: To je še vedno več kot danes zasluži dobra polovica uslužbencev.)

Začel je hvaliti pridobitve komunistične vlade in dodal: "In vi, v družbi z nekaj starimi ženskami in Nagodetom, ste nas hoteli vreči."

"Ali se nas niste nič bali ?" me je vprašal.

"Zakaj naj bi se vas pa bal ?"

"Niti po aretaciji Hočevarjeve ?"

"Ne, rekli so mi, da je bila Hočevarjeva aretirana zaradi Engelmana, ki ga sploh ne poznam."

"Ali mislite, da je ne moremo vprašati tudi o drugih rečeh ? Ali se vam zdi, da nismo sposobni vsega izvleči iz stare učiteljice ?"

"Kaj bi pa mogli drugega izvleči iz nje ? Zvezo s Koroško smo prekinili že davno."

"Ali ste jo res ? In če ste bili mnenja, da je vaše delovanje čisto legalno, zakaj ste se potem sestajali tajno in menjali kraj sestanka in zakaj se je gospa Hočevarjeva vedno tako prestrašila, kadar se je pred njeno hišo ustavil ponoči kak avto ?"

"Nismo pričakovali sodnega postopka, bali smo se pa, da nam bo Ozna nagajala na druge načine."

"To lahko vsakdo reče."

Po premoru je nadaljeval:

"Glejte, gospod Sirc, študirali ste pravo in zato imate gotovo o pravu čisto napačne pojme. Pred vojno se je bilo vredno braniti. Danes je to povsem brez smisla. Vse je odvisno od tega, kako se boste obnašali med preiskavo, med procesom in kasneje v zaporu. Najbolje je, da takoj vse poveste."

Nato me je odpustil. Dejal je, da se bova zvečer spet videla. Paznik me je zbudil, ko sem komaj dobro zaspal, in priganjal. Tekla sva čez dvorišče. V zasliševalnico sem prišel ves zasopel.

Ne spominjam se, kaj me je spraševal tisti večer, in poslej se ne morem več jasno spomniti, kako so si sledili dogodki. Zasliševal me je noč za nočjo in čez dan nisem smel spati. Rekel mi je, da me mora zasliševati ponoči, ker je podnevi preveč zaposlen. "

Dr. Ljubo Sirc, "Dolgo življenje po smrtni obsodbi"
rub15 sporočil: 1.344
[#2111425] 11.05.13 16:34 · odgovor na: anon-178479 (#2111395)
Odgovori   +    3
[Aleister]
Sem ti dala plus, pa ni prijel, očitno je cenzor proti.
Po novih pravilih lahko pluse in minuse delijo samo naročniki. Ostali pa lahko delite samo minuse.
anon-157995 sporočil: 481
[#2111426] 11.05.13 16:35
Odgovori   +    3
gremo še naprej živet v preteklosti...
anon-298853 sporočil: 769
[#2111428] 11.05.13 16:38 · odgovor na: anon-266747 (#2111413)
Odgovori   +    5
[ViktorW]
Ni bolj umsko zaostalega človeka od komunista.
Pa kaj ti o Janši?
FIN-466864 sporočil: 3.316
[#2111429] 11.05.13 16:39 · odgovor na: anon-266747 (#2111370)
Odgovori   +    3
[ViktorW]
BOG RESNICA JE NA STRANI SDS IN RESNICA VEDNO ZMAGA!
še en pacient.....
jajo ni Bog, a ti to še ni jasno.
anon-58746 sporočil: 3.738
[#2111430] 11.05.13 16:41
Odgovori   +    5
...če niso naši so rdeči....lol....klopotec..
[#2111431] 11.05.13 16:42 · odgovor na: anon-203828 (#2111396)
Odgovori   +    2
[volmaj]
Bravo Janša ,komunistični Četniki,pa bodo zagnili.
ej model o kakih četnikih ti govoriš,če pa že govoriš pa najbrš veš, da so bili belagarda in četniki zavezniki...(WWII)
anon-76818 sporočil: 4.031
[#2111435] 11.05.13 16:55
Odgovori   +    29
" Predsednik posebnega senata Matej Dolničar je začel brati sodbo 'v imenu ljudstva', katere potek in izid je že pred več kot dvemi meseci, 4. junija 1947, določil notranji minister Boris Kraigher na seji CK. Predsednik je takoj po začetnih formalnostih naznanil:

"Obtoženci (nato je začel naštevati imena, od katerih sem slišal samo očetovega) so krivi naslednjih kaznivih dejanj..."

Začelo se mi je vrteti v glavi. Neskončni seznam naših domnevnih zločinov, ki je bil verno prepisan - besedo za besedo - iz obtožnice, sem komaj slišal.

Mojo zamišljenost je pretrgalo ploskanje. Predsednik je bil ravno naznanil, da je dr. Nagode obsojen na smrt z ustrelitvijo. Enemu od prisednikov se je videlo na obrazu, da se mu ploskanje gabi, in je dajal publiki z roko znamenja, naj bo tiho.

Nato sem slišal: "Sirc Ljubo z uporabo čl. 1, tč. 1 čl. 3 ZVK (nisem vedel, kakšna okrajšava je to) na smrtno kazen z ustrelitvijo, na zaplembo celokupnega premoženja in v smislu čl. 9, odt. 2 ZVK na trajno izgubo političnih in posameznih državljanskih pravic." To mi je bilo komaj mar.

Ko je predsednik bral, da je profesor Kavčnik obsojen na 16 let 'odvzema prostosti s prisilnim delom', je nekdo zatulil: "Premalo !" Predsednik je zagrozil, da bo dal izprazniti dvorano, če občinstvo ne bo mirno. Komunisti so tako podivjali, da je eden od njih ploskal obsodbi svojega lastnega očeta.

Tudi profesor Furlan je bil obsojen na smrt.

Hribar je bil obsojen na 18 let 'odvzema prostosti s prisilnim delom', Vodetova na 20 let, Kumelj na 15, Hočevarjeva na 14, Svato Zupan na 9, Stare na 7, kapetan Pirc na 15, Lajovic na 5, moj oče na 10, Snoj na 7 let.

...

Za konec je sledila običajna porcija zmerjanja. Zaradi naše zločinske dejavnosti nas ni bilo več mogoče imenovati izobražence. Imeli smo bolne ambicije. Naše zločinsko delovanje je pomenilo sistematično krepitev pozicij vojnohujskaških klik v tujini proti FLRJ, katerim pripadajo Fotić, Maček, Krek in drugi njim podobni.

...

Profesor Furlan se ni obrnil, ko so ga odvedli. Profesor Kavčnik je pomahal dr. Nagodetu. Jaz sem odšel, ne da bi mu rekel zbogom. Bil sem utrujen in obupan. Nikoli več ga nisem videl. "

Dr. Ljubo Sirc, "Dolgo življenje po smrtni obsodbi"
anon-192931 sporočil: 320
[#2111436] 11.05.13 16:57 · odgovor na: najobj (#2111341)
Odgovori   +    5
[najobj]
... Pod krinko nacionalnega interesa je bil ohranjen rdeči monopol povezan z družbenim lastninjenjem, sodstvom in mediji. Monopol se je ohranjal s pomočjo kreditov slovenskih bank, ki jih je odobravala tudi Banka Slovenije, pravi Janša. ...

... ja, in da bi rdeče monopole preprečil in da s krediti ne bi obremenjeval slovenskih bank, je naš Janez ob prvi priliki segel v svoj žep, vzel iz njega svojo denarnico in s svojim lastnim denarjem kupil Delo od Laškega ... khmm, ali pa je bilo obratno, ker se ne spomnim več dobro, kdo je kaj takrat z Mercatorjem od Igorjevega Istrabenza ali Pivovarne Laško od Boškota kupoval, ker je to vse preveč zapleteno za mene ...

P.S.: pizda, taka jajca pa verjetno res samo še друже Сиви prebavi ... OK, pa še nekaj je takšnih pacientov na totem forumu, da me ne bodo zdaj spet brezveze zminusarili in zignorirali, ker jih nisem omenil ...
Hehe, se popolnoma strinjam s teboj. Kaj moreš, eni ne prenesejo resnice, pa tudi če je pred nimi. Dokler bo tako, da bo narod iz sovraštva do ene bizarno slabe politične opcije neumorno zagovarjal drugo, enako slabo, nam res ni pomoči.
anon-312183 sporočil: 116
[#2111439] 11.05.13 17:00
Odgovori   +    4
Vse lepo in prav, ampak najprej bo treba premisliti o volilnih rezultatih.
ivon sporočil: 1.349
[#2111442] 11.05.13 17:15 · odgovor na: anon-297611 (#2111165)
Odgovori   +    18
Slabe poslovne odločitve so posledica tega, da je bil Janša s svojo politiko motil komunistične sinove pri izpolnjevanju njihove zgodovinske naloge. Ker Kitajci nimajo svojega janše, so v zadnjih 20. letih tako napredovali, kot še nihče pred njimi v zgodovini.
Se pravi, če hočeš nazadovati tako, ko ni še nihče v zgodovini, rabiš imeti svojega Janšo.
Saj ni res pa je!
Pravijo, da se moraš dnevno smejati vsaj petnajst minut, za zdravo življenje. Tvoj komentar me je toliko nasmejal, da imam zalogo za par dni! Zato BIS, treba je prebirati tudi take nebuloze!!!!
P.S. Ali pa si mogoče mislil na "une tri performenske umetnike" , trikratnike JJ, ki so v par letih pokasirali milijon evrotov proračunskega, tudi mojega denarja. In že moram teči na stranišče, sranje!
anon-235787 sporočil: 559
[#2111444] 11.05.13 17:17
Odgovori   +    8
Živela KPS in general glantzkopf!
Polo83 sporočil: 1.211
[#2111446] 11.05.13 17:19 · odgovor na: (#2111362)
Odgovori   +    7
ne me narobe razumet, 22 let smo samostojni in "proevropsko" naravnana država, meni se jebe za te komuniste iz 50 let prejšnjega stoletja.. mene zanima slovenija od leta 1992 naprej in progon te današnje ultra komunistično oligarhistične skupine iz murgelj.. predvsem me zanima slovenija v prihodnje in me b.k. za zakone iz jugoslavije, saj smo jih imeli možnost 20 let spremenit, tudi govorec je imel 2 mandata.. država slovenija je pred 10 leti bila "vzor" nove evrope, danes predmet posmeha in za to ni kriv tito, karo, mito ampak veliko bolj jajo pajo, zoki, miki, boško, igi
anon-317028 sporočil: 30.415
[#2111447] 11.05.13 17:25
Odgovori   +    8
Janševo razglabljanje o ta rdečih in komunistih je popolnoma brez zveze, je njegova notranja borba proti lastni preteklosti, ki se je sramuje. Zakaj? To samo on ve in naj tako ostane. Ostalo je vredno posluha in spomina. Lepo je povedal: »Če ne ustvarimo dovolj za tekočo porabo, potem je to porabo potrebno znižati. Drugače to pač ne gre. Druga rešitev je samo prelaganje tega bremena na prihodnje generacije, dokler si lahko izposojaš,« Že veliko komentatorjev je ugotovilo da sta Jankovičeva vlada in Lukšič napovedala vojno gospodarstvu. Dejansko so vojno napovedali tisti, ki ne živijo od lastnega dela. Dvigovanje davkov je napačna pot in to bo kmalu ugotovil Bruselj. Brez vsaj 10% reza v birokratske plače ne bo šlo, pa še nekaj ukrepov iz preizkušenega grškega repertoarja nam ne bo ušlo.
foore sporočil: 12.753
[#2111449] 11.05.13 17:28 · odgovor na: anon-123060 (#2111062)
Odgovori   +    9
Zadnja sprememba: foore 11.05.2013 17:47
[miroko]
Nečesa ne razumem pri "pravovernih" opranoglavih komunistih. Obsojajo Janšo, ker ga je PKK obtožila korupcije za 220000€, istočasno pa podpirajo Jankoviča, ki ga je ta ista komisija obtožila korupcije za 2.400.000 € (11 krat več).
Pri tem se imajo za normalne?
Ja imajo se za normalne, ker dejansko se pučutijo zelo močni, ker "elita starih priviligirancev" preko balkanske mafije ter tudi prostozidarjev načrtno kradejo.Počutijo se močne, ker je bilo izdano ogromno delovnih dovoljenj oziroma stalnih bivanj, čeprav nimamo dela niti za slovenski narod.

Ne želim žaliti prišlekov, vendar ti prišleki nimajo tudi dela in sedaj živijo od socialne podpore od zavodada, Karitasa in Rdečega križa ter tudi težko živijo in se preživljajo..............

To resnično ni normalno in še zmeraj se izdajajo osebna delovna dovoljenja in stalna bivanja: Tu je tudi največji vzrok, zakaj propadamo, zakaj ne uspevamo.......poleg goljufij in velikih kraj balkanske mafije.

Prišleki se avtomatično poistovetijo npr. z Jankovićem, ker ne razumejo, kam nas politika stare "elite posvečenih" vodi. Čeprav so doživeli vojno ravno zaradi teh stvari, lahko rečem zaradi nevednosti (ne želim žaliti) podpirajo in se klanjajo tem ljudem.

SDS stranka bi morala odločno in jasno postaviti pravila igre demokracije, odločno se postaviti, ali želimo skupno skledarsko socialo, ki nas nikamor ne pelje, razen v revščino, ali bomo dali prednost delu, napredku, inovacijam, ne pa birokratom in nekaterim nedelavnim v javnem sektorju...............

SDS bi morala na vsak post email odgovoriti in sodelovati z ljudmi, tudi JJ. Day poslanec SDS ne odgovarja in se dela mono, kot naprimer HORVAT ROBERT (DOMŽALSKI POSLANEC) je prava sramota in takšne ljudi bi morala stranka SDS takoj izločiti iz svoje sredine...............

Ne želim žaliti, vendar tudi poslanec VIZJAK je pokazal, kako slabo sta napisana oba zakona, ki sta bila sprejeta v parlamentu........................nekateri smo bili z njegovim delom zelo razočarani, posebno tisti, ki določene zadeve precej bolj poznamo......., tudi Vizjak ni odgovarjal na emaile, vprašanje če jih je sploh jemal resno...., kajti če bi jih prebral in se vsaj malo zamislil na vsebino bi vsak normalni minister ukrepal in upošteval vsaj določene predloge...........
anon-297611 sporočil: 1.622
[#2111457] 11.05.13 17:39 · odgovor na: anon-76818 (#2111321)
Odgovori   +    4
Omenjaš Borisa Kraigherja. Ta je bil res faca. Eden redkih, ki bi lahko bil v Jugi in Sloveniji, kaj zares unapredil, da bi že takrat začeli postajati podobni sedanji Kitajski. Ko je bil Kraigher v Beogradu, je, preden je bil krenil nazaj v Ljubljano, velikokrat poklical mojega očeta, tudi ob treh zjutraj, da sta se dobila v Ljubljani.

Veliko let kasneje, v času Mile cagne, mi je bil šele oče razložil, kaj se je bilo pravzaprav dogajalo in da je ob Titu in njegovih političnih sorodnikih Boris Kraigher imel samo tisto možnost, ki jo je na koncu tudi realiziral. Seveda ne sam. Ker je bilo to ravno nekaj mesecev po tistem kaplar-zastavnik psovanju v Kumrovcu, ali pa ravno zaradi tega, sem bil nenadoma dobil precej čudno sliko o socializmu. Postalo je namreč jasno, da ne samo, da ne štimajo pojavne oblike v socializmu, ampak da ne štimajo njegovi temelji. In to ekonomski temelji. Porazno je bilo namreč dejstvo, da se vsak poizkus delne normalizacije s strani vlade (RIS, ZIS) konča z tako ali drugačno odstranitvijo glavnega igralca. Tako so v 20. letih (1952-1972)tako ali drugače izginili kar trije slovenski najvišji predstavniki bolj racionalnega pogleda na urejanje ekonomskih in družbenih zadev.

To omenjam zato, ker se je takrat začel boj za interpretacijo tega dogajanja in ve se, kdo je ta boj dobil. Je pa neumen tisti, ki misli, da se je ta boj dobil znotraj ZKS. Boj so dobili tisti, ki jim je bila korupcija bližje kot tržno razmerje. Njihovi nasledniki so potem tako pri Lukšiču, kot so bili pri Janši, ko so uvidevali, da je absolutno nujno (še) dvigovati plače javnemu sektorju.

Tako, da danes mlatenje prazne slame o varčevanju in raznih instant programčkih, ki naj preokrenejo smer, ne pomaga kaj dosti, ne glede na to, od kje prihajajo. Očitno pa je, da Janša veliko bolj idealizira svoj del te srenje, drugi pa ostajajo, če imajo v sebi kaj takega razumevanja, pri starih vzorcih. To je ta razlika. Upam, da razumeš, da, ker so vrednosti te razlike politično enake, ne ene in ne druge ne vodijo nikamor. Raznorazni izveski v tej ali oni smeri stvari v osnovi ne menjajo.

Hočem povedati to. da je Slovenija na najvišjih mestih v preteklosti imela že veliko sposobnejše ljudi, kot jih je imela zadnjih 20 let, pa se ni nič spremenilo.

Enfrice.
[#2111458] 11.05.13 17:41 · odgovor na: anon-266747 (#2111340)
Odgovori   +    1
[ViktorW]
www.youtube.com/watc...cpPMDegfLo

PROTI RDEČIM MONOPOLOM SE BOMO BORILI DO KONCA! NA NAŠI STRANI JE RESNICA PRAVICA IN VSEMOGOČNI BOG!!!!

ŽIVEL JANŠA
www.zurnal24.si/izgo...anek-19929
ja pa res .....
3x hura za jajota...
anon-79735 sporočil: 16.531
[#2111460] 11.05.13 17:41 · odgovor na: (#2111438)
Odgovori   +    1
[dob]
V Sloveniji bi se po logiki stvari, ki jo predpisuje Narava, moral zgoditi medgeneracijski konfikt na nivoju starši - otroci.
Dob, tu si ga pa vsekal mimo.
Narava nikjer ne predpisuje kolektivnega medgeneracijskega konflikta, rojevanje in umiranje se dogaja individualno, ne pa kot borba za teritorij med mladimi in starimi znotraj iste vrste.
Tudi ne poznam primera pri človeški vrsti, v kateri bi se tak kanibalski zločin zgodil.
Ga ti poznaš?
In to v času še pred propadom SFRJ! Ker tega konflikta, ki je zakodiran v naravi in ki vrne vsako družbo v naravni tok razvoja ni bilo,
Take kode v naravi ni, česar pa ni v naravi, si tudi človek ne more izmisliti.
anon-13680 sporočil: 167
[#2111467] 11.05.13 17:48 · odgovor na: Alexbond007 (#2111285)
Odgovori   +    3
Ha,ha,ha, kaka opranost možganov!
anon-88711 sporočil: 90
[#2111471] 11.05.13 17:57 · odgovor na: anon-178479 (#2111378)
Odgovori   +    3
Kaj pa če si ti tiste vrste oportunist, ki je skregan s samim seboj?
anon-268030 sporočil: 196
[#2111472] 11.05.13 17:59 · odgovor na: anon-297611 (#2111165)
Odgovori   +    22
Ja bravo ,bravo!

Od kar vemo za Janšo smo lačni,strgani,bosi,pa peš hodimo.
Že od kar smo se osamosvojili nam mediji trobijo,kako nam je hudo.

Greš na ceste,oba pasova avtoceste polna avtomobilov in to dobrih.Greš v trgovske centre vse polno.Se želiš vpisat na morje,vse polno...

Aleluja!Kaj je potem s to revščino?

Ko še nismo vedeli za Janšo,smo čez mejo švercali kavo,ploščice(kod nas so bile samo ene)za cement smo čakali od polnoči v vrsti,ko si prišel na vrsto,ga je pa zmanjkalo...in še in še,ko še ni bilo Janše.

Zato riti presite bodite tiho.In če si res želite nazaj v komunistični raj,s to vlado bomo kmalu tam.Mi smo ga navajeni,bomo preživeli,vam bo pa hudo,če slučajno niste komunistički sinovi!
pomurski sporočil: 1.856
[#2111476] 11.05.13 18:04 · odgovor na: anon-268030 (#2111472)
Odgovori   +    4
Zadnja sprememba: pomurski 11.05.2013 18:09
[puzz]
Ja bravo ,bravo!

Od kar vemo za Janšo smo lačni,strgani,bosi,pa peš hodimo.
Že od kar smo se osamosvojili nam mediji trobijo,kako nam je hudo.

Greš na ceste,oba pasova avtoceste polna avtomobilov in to dobrih.Greš v trgovske centre vse polno.Se želiš vpisat na morje,vse polno...

Aleluja!Kaj je potem s to revščino?

Ko še nismo vedeli za Janšo,smo čez mejo švercali kavo,ploščice(kod nas so bile samo ene)za cement smo čakali od polnoči v vrsti,ko si prišel na vrsto,ga je pa zmanjkalo...in še in še,ko še ni bilo Janše.
A ni vsega kriva udbomafija... No, česa že? Aja, ničesar, saj je vse v najlepšem redu. Nje.
Zato riti presite bodite tiho.In če si res želite nazaj v komunistični raj,s to vlado bomo kmalu tam.Mi smo ga navajeni,bomo preživeli,vam bo pa hudo,če slučajno niste komunistički sinovi!
Da ste komunizma navajeni, je jasno po delovanju SDS.

(Bravo puzz! Pa naj še kdo reče, da na um janševca nikdar ne posveti žarek razuma. ;) )
Polo83 sporočil: 1.211
[#2111478] 11.05.13 18:04 · odgovor na: (#2111453)
Odgovori   +    3
Da. Sem produkt šolanja po letu 1992(imenuj ga kakor hočeš) in če boš prebral kakšnega prejšnjih postov, boš videl da vidim problem predvsem v državnem lastništvu bank, ki napajajo te monopole, otepanju tujega kapitala in da bi naj raje videl da se vse po vrstnem redu proda nemcem in dobesedno prepiše avstrijska ustava. Pravtako prihajam iz maribora kjer že 20 let pumpajo da je mb postindustrijsko mesto in da je to obdobje pase, čeprav pol moje generacije dela čez mejo in to predvsem v industriji celo težki industriji, za dva-tri-kratnik slovenske plače, ki je pravtako problem...skratka od človeka ki je edina močna figura in upanje desnice pričakujem več, kot pa obračunavanje s stanovnikom in podobna sranja
anon-238577 sporočil: 14.015
[#2111479] 11.05.13 18:05 · odgovor na: anon-35163 (#2111171)
Odgovori   +    6
[mataj]
> "Pučnik je bil motor demokratičnih sprememb, oče državnosti, oče osamosvojitve,"

Hm... A res? Ni bilo videti. Verjetno je deloval bolj tako, v ozadju.
Pučnik je bil ravno dovolj naiven, da so ga lahko na hitro privlekli za tisto epizodno stransko vlogo, ki so mu jo pripravili, za takega statista je bil kot ustvarjen, in preden je ugotovil da je to vse, kar imajo za njega v scenariju in da več ne bo nikoli dobil, je bilo že prepozno...

ko mu je pa končno postalo jasno, pa je bilo razočaranje toliko večje.

btw, ne smemo pozabit, da je bil Pučnik eden od prvoborcev za demokratični socializem, za njega je dal celo nekaj let svobode... :)
foore sporočil: 12.753
[#2111482] 11.05.13 18:08 · odgovor na: anon-297611 (#2111457)
Odgovori   +    11
Zadnja sprememba: foore 11.05.2013 18:24
[e-enfrice]
Omenjaš Borisa Kraigherja. Ta je bil res faca. Eden redkih, ki bi lahko bil v Jugi in Sloveniji, kaj zares unapredil, da bi že takrat začeli postajati podobni sedanji Kitajski. Ko je bil Kraigher v Beogradu, je, preden je bil krenil nazaj v Ljubljano, velikokrat poklical mojega očeta, tudi ob treh zjutraj, da sta se dobila v Ljubljani.

Veliko let kasneje, v času Mile cagne, mi je bil šele oče razložil, kaj se je bilo pravzaprav dogajalo in da je ob Titu in njegovih političnih sorodnikih Boris Kraigher imel samo tisto možnost, ki jo je na koncu tudi realiziral. Seveda ne sam. Ker je bilo to ravno nekaj mesecev po tistem kaplar-zastavnik psovanju v Kumrovcu, ali pa ravno zaradi tega, sem bil nenadoma dobil precej čudno sliko o socializmu. Postalo je namreč jasno, da ne samo, da ne štimajo pojavne oblike v socializmu, ampak da ne štimajo njegovi temelji. In to ekonomski temelji. Porazno je bilo namreč dejstvo, da se vsak poizkus delne normalizacije s strani vlade (RIS, ZIS) konča z tako ali drugačno odstranitvijo glavnega igralca. Tako so v 20. letih (1952-1972)tako ali drugače izginili kar trije slovenski najvišji predstavniki bolj racionalnega pogleda na urejanje ekonomskih in družbenih zadev.

To omenjam zato, ker se je takrat začel boj za interpretacijo tega dogajanja in ve se, kdo je ta boj dobil. Je pa neumen tisti, ki misli, da se je ta boj dobil znotraj ZKS. Boj so dobili tisti, ki jim je bila korupcija bližje kot tržno razmerje. Njihovi nasledniki so potem tako pri Lukšiču, kot so bili pri Janši, ko so uvidevali, da je absolutno nujno (še) dvigovati plače javnemu sektorju.

Tako, da danes mlatenje prazne slame o varčevanju in raznih instant programčkih, ki naj preokrenejo smer, ne pomaga kaj dosti, ne glede na to, od kje prihajajo. Očitno pa je, da Janša veliko bolj idealizira svoj del te srenje, drugi pa ostajajo, če imajo v sebi kaj takega razumevanja, pri starih vzorcih. To je ta razlika. Upam, da razumeš, da, ker so vrednosti te razlike politično enake, ne ene in ne druge ne vodijo nikamor. Raznorazni izveski v tej ali oni smeri stvari v osnovi ne menjajo.

Hočem povedati to. da je Slovenija na najvišjih mestih v preteklosti imela že veliko sposobnejše ljudi, kot jih je imela zadnjih 20 let, pa se ni nič spremenilo.

Enfrice.
Ne nise nič spremenilo, ker se ne more brez odločne in javne obsodbe določene politike "elite posvečenih" ter posebno je potrebno se začeti skupno boriti proti prostozidarski loži balkana in balkanski mafiji.....

Potrebna bo javna LUSTRACIJA obsodbe teh ljudi in jim ne omogočiti, da nam Slovencem uničujejo dostojanstvo in napredek, ter nas vodijo v veliko odvisnost in revščino...........

Pri tej stvari pa posameznik ne more narediti veliko, ampak mora to spoznati narod.....in kje je največja težava......

Nimamo pravih novinarjev,(so le redki) ki bi začeli strokovno z raziskovalnim stališčem dokazati, kakšne goljufije in velike kraje se dogajajo........predvsem vidim problem v tem, ker ljudje iz ozadja imajo kontrolo tako na novinarskem področju, predvsem pa v sodstvu................lep primer je reševanje sodišča -balkanski bojevnik .................

Glede varčevanja pa, če nimaš denarja, vreča pa je prazna, nimaš kaj drugega kot varčevanje, saj so naše banke v poraznem stanju, da si država z njimi dejansko ne more nič pomagati..........pritisk EU je prevelik in dejansko ne moreš natiskati EUre.............namesto , da bi EU pomagala vsaj z normalnimi obrestmi samo še stopnjuje in onemogoča hitrejšo rešitev....držijo se pravila (oderuških obresti), morale bi pa same že prej urediti sitem kontrole, da do takšnih velikih goljufij in kraj ne bi prišlo, saj tudi banka Slovenije ni opravila svojega poslanstva prave in je dejansko tudi odgovorna, vendar pri nas dejansko "velika riba"nič ne odgovarja.kontrole.....

Upoštevati bi morali enostavno pravilo: Tako Obligacijski zakon, Kazenski zakon ter Ustava, jasno govorita, da nima nihče pravice in je to tudi kaznivo dajati določeni osebi, ali skupini prednost tako v denarju ali privilegijah....

Zato so v večini sklepi sedanje vlade ustavno sporni, ker nekaterim jemljejo, da dajejo drugim........

Prava vlada, naj bo leva , ali desna pa tega ne bi smela delati in o privilegijih samo za nekatere sploh odločati...............

Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 16