Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Španska brezposelnost čez 27 odstotkov

Strani: 1 2 3 4

Gustl sporočil: 13.642
[#2098244] 26.04.13 13:33 · odgovor na: dani14 (#2098134)
Odgovori   +    3
Zadnja sprememba: Gustl 26.04.2013 13:41
[dani14]
> [Gustl]
> > [TadejK]
> > Nisem pa prepričan, ali naša vlada, vključno s finminom, sploh *ve* za ta primer. Mogoče bi moral še o tem spisati kolumno, ker dejansko dobivam feedback, da nekaj naših najvišjih decision makerjev za ta dejstva (o Portugalski, Cipru ipd) izve prav iz mojih kolumn. Sicer bi/bo skoraj zagotovo tudi taka kolumna povzročila hudo forumsko repenčenje in trollanje, z Abančniki v prvih vrstah, ampak počasi se bom že navadil to ignorirati.
>
> Ne bo, ker bo naslednja najbrž samo za naročnike.

Najbrž boste z zaklenitvijo tadejevih blogov imeli večji finančni uspeh kot pri zaklenitvi novičk, ki so na vsakem portalu, sploh siolovem v zadnjem času.

Zadeva je nekoliko bolj kompleksna. Pri plačilnih zidovih, ki niso "metered" (umerjeni al kako se to prevede), imaš težavo z marketingom vsebine. Tudi če imaš najboljši članek zaklenjen, kako nenaročnik ve, da kaj zamuja? Zelo težko. Pri glasbi slišiš komad in si ga potem kupiš. Pri članku tega ne moreš, ker ko si ga prebral, si ga skonzumiral in naslednjič nima več prave vrednosti.

Tako da je to precej mehka znanost, kaj zaklenit, kdaj, kolikokrat itd... včasih pustiš odklenjeno najboljšo vsebino zgolj iz marketinških razlogov.
shevchenko sporočil: 21.898
[#2098245] 26.04.13 13:34 · odgovor na: najobj (#2098211)
Odgovori   +    1
zaklepanje je kul. cimvec tega, ker potem manj berem in zgubim manj cajta :)
[#2098247] 26.04.13 13:39 · odgovor na: najobj (#2098196)
Odgovori   +    0
[najobj]
> [Gustl]
> Ne bo, ker bo naslednja najbrž samo za naročnike.

... čuj, pa ste Financarji res ziher, da boste z zaklepanjem koga pridobili in da rezultat pod črto ne bo samo razjeban edini vsaj približno berljiv cajtng v slovenskem jeziku na spletu in da ne boste čez nekaj cajta rekli ... ups, pardon, smo se samo malo hecali ... khmm, ampak bo že prepozno ...
Gotovost je nekaj, kar v poslu niti ne obstaja. Tako da, ne, nismo ziher, da bo rezultat pod črto boljš,i kot če tega ne bi naredili. Žal tega tudi nikoli ne bomo izvedeli. Smo samo ziher, da bomo v tem trenutku to izpeljali. Povsem možno je tudi, da se nekoč spet premislimo in uberemo drugo pot. Če bo, kot sam pravilno ugoavljaš, še priložnost za drugo pot.
gogi1 sporočil: 5.314
[#2098252] 26.04.13 13:43 · odgovor na: dronyx (#2097244)
Odgovori   +    3
[dronyx]
>Tudi jaz se strinjam. Zakaj bi moje šolanje moral plačevati kdorkoli drug, kot ravno moji starši in stari starši?

Sodobne razvite družbe pač ne razmišlajo tako, ker pamet in če hočeš potencial ljudi ni porazdeljen enako kot premoženje. Zgodi se lahko, da se nek genij tipa Einstein rodi družini, ki nima za položnice, kaj šele za šolanje otroka. V tvojem sistemu ima tak otrok bistveno manjše možnosti, da razvije svoje potenciale, kar pa bi moralo biti družbi še kako v interesu. Kakšen je prispevek recimo nekega Einsteina k svetovnemu BDP pa se verjetno ne da niti izračunati. Miliarda USD, tisoč milijard, morda več...kdo bi vedel. ;)
Pri nas je šolanje že desetletja zastonj, pa nimamo nobenega Einsteina.
anon-238577 sporočil: 14.015
[#2098258] 26.04.13 13:48 · odgovor na: najobj (#2098211)
Odgovori   +    1
[najobj]

P.S.: vsaj 95% komentatorjev bo definitivno zadovoljenih in zadovoljnih ... evo, in če jim je to cilj, potem z zaklepanjem berljivih člankov Financarji niti niso sfalili kaj dosti oziroma so pravzaprav zadeli "u sridu", kot bi rekli na Sinjski alki ...
eh, pa baš tačno "u sridu" bodo zadeli takrat, ko bodo Kovačevi komentarji tedna zaklenjeni vsaj dvakrat. (naročnina+doplačilo)
[#2098282] 26.04.13 14:07 · odgovor na: najobj (#2098196)
Odgovori   +    3
[najobj]

... čuj, pa ste Financarji res ziher, da boste z zaklepanjem koga pridobili in da rezultat pod črto ne bo samo razjeban edini vsaj približno berljiv cajtng v slovenskem jeziku na spletu in da ne boste čez nekaj cajta rekli ... ups, pardon, smo se samo malo hecali ... khmm, ampak bo že prepozno ...
slovenski pregovor pravi, da v sili hudič tudi muhe zaklene (da mu jih ne bi drugi hudiči požrli :))
dani14 sporočil: 6.657
[#2098304] 26.04.13 14:22 · odgovor na: shevchenko (#2098245)
Odgovori   +    3
[shevchenko]
zaklepanje je kul. cimvec tega, ker potem manj berem in zgubim manj cajta :)
24kur te ne bo uslišalo, tvoje gradivo bo vedno na voljo brezplačno. Zato pa smo se borili nje.
dani14 sporočil: 6.657
[#2098308] 26.04.13 14:25 · odgovor na: Gustl (#2098244)
Odgovori   +    4
[Gustl]
Tudi če imaš najboljši članek zaklenjen, kako nenaročnik ve, da kaj zamuja?
TadejK je že znamka.
[#2098319] 26.04.13 14:34 · odgovor na: Gustl (#2098244)
Odgovori   +    0
[Gustl]

Zadeva je nekoliko bolj kompleksna. Pri plačilnih zidovih, ki niso "metered" (umerjeni al kako se to prevede), imaš težavo z marketingom vsebine. Tudi če imaš najboljši članek zaklenjen, kako nenaročnik ve, da kaj zamuja? Zelo težko. Pri glasbi slišiš komad in si ga potem kupiš. Pri članku tega ne moreš, ker ko si ga prebral, si ga skonzumiral in naslednjič nima več prave vrednosti.

Tako da je to precej mehka znanost, kaj zaklenit, kdaj, kolikokrat itd... včasih pustiš odklenjeno najboljšo vsebino zgolj iz marketinških razlogov.
Kolikor lahko jaz vidim, so danes novice in članki predvsem propaganda (takšna in drugačna) in manipulacija (takšna in drugačna). Take zadeve je treba ljudem ponujati od jutra do večera na vse mogoče načine in si izmišljati nagradne igre in vse ostale finte, ki jih pritegnejo. Financirati je treba drugače kot z naročnino. Če se tak model na majhnem trgu ne izide, potem se bojim da nima ravno svetle prihodnosti.
Kar jaz potrebujem najdem v vodilnih svetovnih internetnih medijih, ki bodo vedno zastonj. Informacije so preverjene in kredibilne in mi jih ponavadi ni treba preverjati pri drugih virih, kakor moram marsikdaj pri vaših.
[#2098331] 26.04.13 14:46 · odgovor na: anon-238577 (#2098319)
Odgovori   +    2
[fibonaci]
Kar jaz potrebujem...
No, tu se skriva tisto glavno. JAZ. Meni je jasno, da je vsakemu od vas jasno zase, kaj potrebujte. Nimam pa občutka, da je vsem jasno, da ne morejo gledati na to samo skozi svoje oči.

Naša naloga pa je, da s poslovnim modelom in pogoji zajamemo takšno število tistih JAZ, da bo pod črto najboljši rezultat.
[#2098338] 26.04.13 14:52 · odgovor na: Gustl (#2098331)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: anon-238577 26.04.2013 14:54
vem vem, toliko časa sem bil v podobnem poslu, da mi je jasno da potrebuješ relativno majhno število zadovoljnih strank, večina itak ne bo nikoli...

vam ne želim nič slabega, časi niso lahki za nikogar.
[#2098341] 26.04.13 14:56 · odgovor na: anon-238577 (#2098338)
Odgovori   +    0
[fibonaci]
vem vem, toliko časa sem bil v podobnem poslu, da mi je jasno da potrebuješ relativno majhno število zadovoljnih strank, večina itak ne bo nikoli...
1-2% unikatnih uporabnikov novičarskih portalov se naroči, cifre iz USA. Na manjših trgih so pričakovanja glede teh cifer nekoliko večja.
najobj sporočil: 32.531
[#2098347] 26.04.13 15:03 · odgovor na: Gustl (#2098247)
Odgovori   +    2
[Gustl]
> [najobj]
> > [Gustl]
> > Ne bo, ker bo naslednja najbrž samo za naročnike.
>
> ... čuj, pa ste Financarji res ziher, da boste z zaklepanjem koga pridobili in da rezultat pod črto ne bo samo razjeban edini vsaj približno berljiv cajtng v slovenskem jeziku na spletu in da ne boste čez nekaj cajta rekli ... ups, pardon, smo se samo malo hecali ... khmm, ampak bo že prepozno ...
Gotovost je nekaj, kar v poslu niti ne obstaja. Tako da, ne, nismo ziher, da bo rezultat pod črto boljš,i kot če tega ne bi naredili. Žal tega tudi nikoli ne bomo izvedeli. Smo samo ziher, da bomo v tem trenutku to izpeljali. Povsem možno je tudi, da se nekoč spet premislimo in uberemo drugo pot. Če bo, kot sam pravilno ugoavljaš, še priložnost za drugo pot.
... jebiga, vaša lastnina, vaša volja, vaša odločitev in vaše posledice ... khmm, moje je zgolj "take it or leave it", kar pomeni, da bom pač malo manj pisal, kar pa sploh ni nujno tako slabo ...
[#2098349] 26.04.13 15:05 · odgovor na: najobj (#2098347)
Odgovori   +    1
[najobj]
... jebiga, vaša lastnina, vaša volja, vaša odločitev in vaše posledice ...
Vse je res, samo lastnino bi zamenjal z "mandatom" :)
[#2098355] 26.04.13 15:16 · odgovor na: Gustl (#2098341)
Odgovori   +    0
[Gustl]
> [fibonaci]
> vem vem, toliko časa sem bil v podobnem poslu, da mi je jasno da potrebuješ relativno majhno število zadovoljnih strank, večina itak ne bo nikoli...

1-2% unikatnih uporabnikov novičarskih portalov se naroči, cifre iz USA. Na manjših trgih so pričakovanja glede teh cifer nekoliko večja.
treba je uporabit stare finte in začeti štancati fantomske komentarje, to je že Črt predlagal, dva komentarja zaklenjenega članka sta blamaža, nihče niti ne povoha tistega, kar tudi nikogar drugega ne zanima...:)
[#2098366] 26.04.13 15:27 · odgovor na: anon-238577 (#2098355)
Odgovori   +    3
[fibonaci]
> [Gustl]
> > [fibonaci]
> > vem vem, toliko časa sem bil v podobnem poslu, da mi je jasno da potrebuješ relativno majhno število zadovoljnih strank, večina itak ne bo nikoli...
>
> 1-2% unikatnih uporabnikov novičarskih portalov se naroči, cifre iz USA. Na manjših trgih so pričakovanja glede teh cifer nekoliko večja.

treba je uporabit stare finte in začeti štancati fantomske komentarje, to je že Črt predlagal, dva komentarja zaklenjenega članka sta blamaža, nihče niti ne povoha tistega, kar tudi nikogar drugega ne zanima...:)
:)

v prvih letih foruma so admini naredili prek 30% sporočil. In to brez fantomskih. Čak, nekje mora biti ena stara tabela...išem...ekola...top avtorji po letih: beta2.finance-on.net...982613.PNG
[#2098398] 26.04.13 15:54 · odgovor na: (#2098385)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: Gustl 26.04.2013 15:58
[porkamizerija]
recimo lahko se zgleduješ po kabelskih operterjih. oni odprejo plačljive kanale vsake toliko, da vidiš kaj je tam gor in če te pritegnejo se boš, ko je konec zastonjkarske akcije naročil na njih.
Na spletu je trenutno najbolj popularen "metered paywall", kjer ima uporabnik določeno število člankov na mesec zastonj, potem pa mora naprej plačat. Torej niso zaklenjeni posamezni članki, ampak je odvisno od aktivnosti. Tako spletne strani ohranijo visok obisk, saj ne odvrnejo občasnih obiskovalcev, ki se zagotovo nikoli ne bodo naročili, bi pa občasno kaj prebrali.

Sistem dokaj OK laufa predvsem pri največjih medijih z močnim brandom, po možnosti globalnim (ali vsaj na zelo velikem trgu).

Za manjše trge je to že bolj vprašljivo, za balkanske, kjer je hvatanje krivina nacionalni šport, pa še bolj :)

Čeprav meni je všeč, če bi bilo samo od mene odvisno, bi verjetno kar probal s čim takim. Ampak včasih je tudi kar dobro, da ni vse od mene odvisno :)

za plačilo pa ne vem, če so žetoni primerni s psihološkega vidika..
mikroplačila (torej po en članek) se niso nikjer prijela, predvsem zaradi dveh težav:

1) pogosti psihični (pogosto nezavedni) napor odločitve KUPIM / NE KUPIM

2) pogosto razočarnaje nad nakupom, saj vnaprej največkrat ne veš, kaj kupuješ, vsakič sproti pa ocenjuješ, ali je imelo vrednost ali ne. Če si naročnik, ocenjuješ na podlagi periode in ne posameznega članka, precej manj je negativnih izkušenj, predvsem pa individualnega ocenjevanja teh izkušenj.

Je pa sistem mikroplačil precej blizu mlajši populaciji, tja do 30 let, saj so navajeni kupovati glasbo in aplikacije. Starejšim je bolj blizu logika naročnin (če se ne prepoznate v tem, se ni treba javit, to so neka povprečja nekih raziskav :).
crt sporočil: 27.995
[#2098400] 26.04.13 15:56 · odgovor na: Gustl (#2098366)
Odgovori   +    1
[Gustl]
v prvih letih foruma so admini naredili prek 30% sporočil. In to brez fantomskih. Čak, nekje mora biti ena stara tabela...išem...ekola...top avtorji po letih: beta2.finance-on.net...982613.PNG
se malo za kontekst...

- forum ima zgodovino (kot zgolj borzni forum) se par let pred nastankom online financ

- ki se je zgodil jeseni 2000

- precej pomemben razvojni milestone je prehod financ z dvakrat-tedenskega na dnevno izhajanje, kar pomeni tudi sirjenje tematike in predvsem sirjenje publike - to je bilo nekje early 00's, bo gustl vedel bolj tocno (2002? 3?)

- in potem seveda cas krize oziroma slovenskega spoznanja, da obstaja nekaksna kriza in da slovenija ni najboljsi od vseh moznih svetov, recimo da je to nekje od 2009 naprej
[#2098409] 26.04.13 16:02 · odgovor na: crt (#2098400)
Odgovori   +    1
[crt]
- precej pomemben razvojni milestone je prehod financ z dvakrat-tedenskega na dnevno izhajanje, kar pomeni tudi sirjenje tematike in predvsem sirjenje publike - to je bilo nekje early 00's, bo gustl vedel bolj tocno (2002? 3?)
15. februra 2001, prehod iz 3 x tedensko na dnevno: www.finance.si/18202...le-dnevnik

Pizda smo stari :)
bc123a sporočil: 48.253
[#2098414] 26.04.13 16:08 · odgovor na: (#2098385)
Odgovori   +    0
[porkamizerija]
recimo lahko se zgleduješ po kabelskih operterjih. oni odprejo plačljive kanale vsake toliko, da vidiš kaj je tam gor in če te pritegnejo se boš, ko je konec zastonjkarske akcije naročil na njih.
Lahko se zgledujes tudi po Siolu ki ima na vrhu svojega foruma o internetni televiziji pripeta navodila (ze vsaj enih 5 let ?) kako z VLCjem gledati vse kanale brez doplacila (ce si to lahko privoscis :)

Ekvivalent tega bi recimo bil, da bi crt pustil moznost da s pravo kombinacijo parametrov v URLju prides do clankov zastonj in potem navodila objavil na forumu.
[#2098526] 26.04.13 18:39 · odgovor na: anon-15342 (#2097909)
Odgovori   +    0
[TadejK]
Povedal sem ti za primer izdaje belgijskih obveznic 2011, pa si ga takoj odpravil kot "nerealnega".

Tudi tam so bili mnogi skeptični, ampak vladi je s premišljeno kampanjo uspelo prepričati državljane, da je (kar je itak res) depozit državi varnejši od depozita banki, ponudili so jim še neobdavčitev obresti in povišano splošno davčno olajšavo za dohodnino.
Z idejo samo se meni ne zdi popolnoma nič narobe, je celo zelo dobra. Skeptičen sem samo zaradi naših razmer. Naredi en krog po svojem faksu, pa še okrog njega in preštej koliko kandidatov lahko nabereš? Jaz bi med vsemi, ki jih poznam, težko našel koga. Delničarjem NKBM kaj takega v tem življenju več ne bo padlo na pamet, za njih je to eno in isto, laikom razlike ne boš dopovedal.
Zdaj smo v času, ko ne vemo kaj bo jutri. Kakšne bodo pokojnine in kakšne bodo plače, koliko časa boš ti še dobival sedanjo plačo in kdaj ti bo začel Stepišnik pošiljati svoje obveznice? Ljudi bombardirajo z nevarnostjo bankrota, politiki pa se trudijo kdo bo državo bolj sesuval.
Ljudje, ki imajo depozite v bankah, jih ne bodo kar tako prenašali v obveznice. Tisti čudaki, ki imajo gotovino v štumfih, jo imajo tam zaradi nekih precej čudaških razlogov. Če niso zaupali niti našim bankam, niti se jim je ni ljubilo odnesti v Avstrijo, potem gre za ljudi, na katere racionalni razlogi pač ne delujejo.

Vprašaj malo starejše, koliko truda in časa in kakšna velika politična akcija je bila potrebna, da so nam v nekih precej brezskrbnih časih prodali tiste obveznice posojila za ceste, tam nekje konec sedemdesetih.
[#2098561] 26.04.13 19:17 · odgovor na: anon-238577 (#2098258)
Odgovori   +    6
[fibonaci]
> [najobj]
>
> P.S.: vsaj 95% komentatorjev bo definitivno zadovoljenih in zadovoljnih ... evo, in če jim je to cilj, potem z zaklepanjem berljivih člankov Financarji niti niso sfalili kaj dosti oziroma so pravzaprav zadeli "u sridu", kot bi rekli na Sinjski alki ...

eh, pa baš tačno "u sridu" bodo zadeli takrat, ko bodo Kovačevi komentarji tedna zaklenjeni vsaj dvakrat. (naročnina+doplačilo)
Ideja sploh ni slaba.

Ce zelis komentirat Kovacev clanek , je cena:

1) za ljudi: 2€ + 20% DDV
2) za pingvine: 2€ + 25% DDV
[#2098659] 26.04.13 22:11 · odgovor na: Gustl (#2098561)
Odgovori   +    0
[Gustl]

Ce zelis komentirat Kovacev clanek , je cena:

1) za ljudi: 2€ + 20% DDV
2) za pingvine: 2€ + 25% DDV
kjer je največji naval moraš dvignit ceno, po čem je pivo v Portorožu in po čem v Puconcih?
anon-237381 sporočil: 924
[#2098719] 27.04.13 01:25
Odgovori   +    1
Minimalna plača v Španiji je 752 EUR.
anon-187668 sporočil: 5.835
[#2098807] 27.04.13 09:50 · odgovor na: anon-237381 (#2098719)
Odgovori   +    2
[leoncc]
Minimalna plača v Španiji je 752 EUR.
Zemljevid, ki kaže minimalne plače v EU, državah Efte in državah kandidatkah: epp.eurostat.ec.euro...tistics/sl

Julija leta 2011 je bila v Španiji in Sloveniji 748 €, v Grčiji pa 877 €. Luksemburg po višini minimalne plače najbolj izstopa, tam je ta plača 1758 €.
anon-287297 sporočil: 1.075
[#2098863] 27.04.13 11:05 · odgovor na: anon-187668 (#2098807)
Odgovori   +    3
Uni skandinavski reveži pa sploh nimajo minimalne plače. Zakaj se pustijo tako izkoriščat?
anon-187668 sporočil: 5.835
[#2098872] 27.04.13 11:28 · odgovor na: anon-287297 (#2098863)
Odgovori   +    4
Skandinavci vedo, da zakonska uvedba minimalne plače povečuje brezposelnost in število revežev. Ker nočejo imeti revežev, minimalne plače nimajo.
anon-15342 sporočil: 8.014
[#2099162] 27.04.13 17:39 · odgovor na: anon-187668 (#2098807)
Odgovori   +    3
[menim]
> [leoncc]
> Minimalna plača v Španiji je 752 EUR.

Zemljevid, ki kaže minimalne plače v EU, državah Efte in državah kandidatkah: epp.eurostat.ec.euro...tistics/sl

Julija leta 2011 je bila v Španiji in Sloveniji 748 €, v Grčiji pa 877 €. Luksemburg po višini minimalne plače najbolj izstopa, tam je ta plača 1758 €.
Ažurirani podatki so tukaj: appsso.eurostat.ec.e...ur&lang=en

Če primerjamo sedanje podatke s tistimi izpred treh let, je minimalno plačo najbolj povišala Slovenija (+32%), sledita Bolgarija (+29%) in Madžarska (+25%), najbolj (in sploh edina) znižala pa Grčija (-21%).
[#2099169] 27.04.13 17:52 · odgovor na: (#2098450)
Odgovori   +    1
[petunia]
Mogoče pa niti ne želijo koga pridobiti ampak se predvsem koga znebiti. Naprimer sirotinje, ki firbca in smeti pred izložbo, od katere pa ni cekinov ampak le sitnosti. In ker se ne spodobi gostu povedat, da je nezaželen, direkt v faco, nam to sporočajo po ovinkih, z zaklepanjem.
Zaklepanje clankov nima nic s forumom.

Posledice zaklepanja pa imajo, in sicer nam zaradi zaklepanja clankov verjetno ne bo potrebno uvesti sicer nameravanega ukrepa, da clanke lahko direktno komentirajo samo narocniki + VIP, kar sem ze precej dolgo napovedoval, ekola, vsaj od jeseni 2010.

forum.finance.si/?m=...199&single
forum.finance.si/?m=...609&single
forum.finance.si/?m=...483&single

....tega je se precej, ce te zanima, poisci v iskalniku moje objave z bededo VIP.

Tako da je zmanjsanje stevila komentarjev tu pac collateral benefit.
In če načrt uspe, in bo na forumu ostala samo peščica komentatorjev, bo to za uporabnike vsekakor imelo tudi svoje prednosti, kot npr. osebni pristop adminov in njihova nedeljena pozornost in pomoč pri razreševanju osebnih travm (glej komentarje pod člankom "Gospoda z namakalnikov").
Pravzaprav sploh nisi zgresil in tudi primer si povsem pravi nasel. Dejansko je eden od ciljev (ne zaklepanja, ampak zmanjsevanja stevila sporocil), da novinarje spravimo nazaj na forum, da se vkljucijo v debato. Pri 2000 sporocilih dnevno, je bilo to neizvedljivo, vecina je nehala brat komentarje, se posebej, ce so morali med solato brskat artikulirane. Izklopiti smo morali tudi sistem obvescanja po emailu, da je pod nekim clankom nov komentar, saj je bilo lahko to tudi po 100 mailov na clanek. Izgubi pomen, se posebej, ce je med temi stotimi zgolj deset zanimivih, ostalo pa je "banda...zorangutan...jajo...".

Nekaj casa smo imeli celo sistem internih opozoril na kvalitetne objave, vsako sporocilo je imelo za notranje uporabnike dodaten knof "izpostavi", ta sporocila so se pa potem zbirala nekje na kupu, da bi lahko lazje bral forum. Ni se prijelo, ampak nisem se opustil ideje, sem jo namrec nameraval podaljsat na vse uporabnike, tako da bi bila to ena od uporabnih funkcij.

Tako da, ja, vecja interakcija s forumasi je planirana.
S plačilom naročnine pa boš dobil v paketu še smučanje s Simonco, tenis z Gustlom ali štihanje vrta s Črtom.
Ideja sploh ni slaba :) Kar se pa mene tice, ni treba biti narocnik, Da me na teren spravis, ce ima kdo zeljo za partijo, me lahko kadarkoli povabi, samo d ramo saniram :)
anon-237381 sporočil: 924
[#2099183] 27.04.13 18:05 · odgovor na: anon-15342 (#2099162)
Odgovori   +    2
Zadnja sprememba: anon-237381 27.04.2013 18:12
Po podatkih, ki sem jih na hitro našel:
laborsta.ilo.org/app...pep_E.html

Španija: populacija 47M, aktivno prebivalstvo 23,5M, če upoštevamo 27% brezposelnost, jih dela 17/47M oziroma 36,5%

Pri nas je glede na SURS
pxweb.stat.si/pxweb/...rt/&lang=2

v Q4 2012 zaposlenih 771k od 2056k ali 37,5%

Glede na podobnost v BDP/prebivalca (ES = 30,557 USD, SI = 28,195 USD), podobno velikost minimalne plače, podoben odstotek zaposlenega prebivalstva, bi rekel, da je pri nas tudi dejanska brezposelnost podobna španski

2056 - 296 mlajših od 15 let - 771 zaposlenih - 536 upokojencev = 453k neaktivinih/brezposelnih/študentov/dijakov

dejan ska brezposelnost je bližje 250k kot uradnim 124k.

Strani: 1 2 3 4