Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Pripravljeni na trojko
sporočil: 1.093
Trojka je hudič, ampak točno to potrebujemo.
Zunanjega, ki bo prerezal te igrice in nekaj speljal. Seveda, gre za najslabši možen način kako naj se izvedejo reforme, ampak je to edini način, da bodo sploh izvedene.
Zunanjega, ki bo prerezal te igrice in nekaj speljal. Seveda, gre za najslabši možen način kako naj se izvedejo reforme, ampak je to edini način, da bodo sploh izvedene.
sporočil: 48.253
[eliot-bw]kdo pa pravi, da bodo izvedene? crtov evangelij zgleda koncno rojeva sledilce - kaj pa preprecuje pingvinski vladi da uvede (ko vsega drugega zmanja) 30% DDV, 2% letni davek na ocenjeno vrednost nepremicnin in podobne domislice?
Trojka je hudič, ampak točno to potrebujemo.
a res mislis, da se bo trojka ukvarjala z detajli? ona bo samo pogledala pod crto, ce bo alencici stimale stevilke, jo bodo podprli.
sporočil: 1.886
Mitja Ribičič je tam v 1970_ih rekel: "šparati je treba, pa naj
stane kar hoče"
potem smo pa posekali 10 let prirastka gozdov vsako leto
in evo nas spet tam
potem smo pa posekali 10 let prirastka gozdov vsako leto
in evo nas spet tam
sporočil: 9.830
[lencep]Spomnimo se tudi zadnjih Kardeljevih besed:
Žalostna resnica - med tem ko bodo politikantska sodrga vseh barv ter njihovi pogoltni podrepniki in meceni uživali v nagrabljenem premoženju, bomo mi morali plačevati in vračati njihovo grabežljivost.
Vse to je bilo načrtovano že na samem začetku osamosvajanja - likvidacija SDK-ja, demontaža nadzornega in pravnega sistema, sprotno prilagajanje zakonodaje trenutnim potrebam kleptokracije, omogočanje politikantski eliti v vlogi pajdaškega kapitalizma individualno uničevanje in prilaščanje rezultatov dela vseh prebivalcev Slovenije - vse pod parolo privatizacije! Hkrati pa so vsa ta leta slovenskemu življu ob hkratnem čedalje večjem flagrantnem kršenju pravic, izkoriščanju in siromašenju polnili ušesa in mazali oči z raznoraznimi floskulami o uspehih in pridobitvah v samostojni Sloveniji. IN TO TRAJA ŠE DANES.
In do kdaj - saj se še spomnimo tistega vica, ki govori, da bo v Ljubljani tramvaj ponovno začel voziti, ko bodo pomrli vsi, ki so glasovali za njegovo ukinitev.
"Škoda, ... jaz sem imel pa še toliko idej."
sporočil: 167
taki procenti so kot novembra ...
nič posebnega ...vezani so na trenuten položaj evra...
meni je smešno nekaj drugega ...ravno ko je v teku priprava prodaje dolarskih obvezic ...spet isto ...:)
...moramo bankrotirat in trojka mora priti ...
...kako naj bo drugače če nas ne vodi ... (v butenskali bi rekli) eminenca :) ....
nič posebnega ...vezani so na trenuten položaj evra...
meni je smešno nekaj drugega ...ravno ko je v teku priprava prodaje dolarskih obvezic ...spet isto ...:)
...moramo bankrotirat in trojka mora priti ...
...kako naj bo drugače če nas ne vodi ... (v butenskali bi rekli) eminenca :) ....
sporočil: 2.478
Goljufanje utegne biti še bolj množičen nacionalni šport, ker ne le
zadnjih dvajset let in ne le v komunizmu, državo smo vedno
goljufali, to je naš poslovni model....
Kakšen poslovni model ima npr. tip,pri kateremu dela 16!!! ljudi in to vsi na črno v več poslovalnicah. Vsakodnevno vrže vse račune v smeti,letno plača inšpektorju 4000 eur kazni i nikome ništa.
Nagradno vprašanje le koliko dobi inšpektor,da omenjenemu modelu posel krasno teče?
Po moje, bo temu tipu uvedba novih davkov in prihod trojke še olajšala delo,saj bo v svojem poslu še bolj konkurenčen.
Kakšen poslovni model ima npr. tip,pri kateremu dela 16!!! ljudi in to vsi na črno v več poslovalnicah. Vsakodnevno vrže vse račune v smeti,letno plača inšpektorju 4000 eur kazni i nikome ništa.
Nagradno vprašanje le koliko dobi inšpektor,da omenjenemu modelu posel krasno teče?
Po moje, bo temu tipu uvedba novih davkov in prihod trojke še olajšala delo,saj bo v svojem poslu še bolj konkurenčen.
sporočil: 14.015
[tasilo]Ne gre ravno za konjsko vprego, ki bi potegnila naš voz, bolj verjetno za to en.wikipedia.org/wik...KVD_troika
Vsem je seveda najlažje popolnoma blesavo nekritično povzeti izraz Troika/troika, kakor ga imenujejo tuji "svetovljanski" mediji, ker se jim zdi "nobel" eksotični pridih ruskega izraza za konjsko vprego s tremi konji.
sporočil: 30.643
[kvatebriga]Trojka bo na oblasti najraje videla nekoga, ki nas bo najbolj ožel. Kleptomanska banda je v ta namen najboljša.
gotovi ste, banda pokvarjena kleptomanska.
sporočil: 3.051
[bobek13]še bolš je, ko je govoril o dodani vrednosti njegovega blebetanja. človek se mora res fajn uščipniti v mehka lička, da preverei, da ne sanja.
5min nazaj je Pribac na RTVSLO1 lepo (ponosno) povedal, da smo slovenci Z NASKOKOM največji idioti v EU (pa bogami i šire op.a.) ... namig - basic income...
mater kje jaz to živim...
:(
lpA
on že desetletje razmišlja, tako kot filozof, o univerzalnem prihodku, ki naj bi ga država kar talala vsem, ki se jim ne ljubi delat. ne vem zakaj je prekinil to razmišljanje in šel za vodjo kampanje danilčka. ker tam tudi ni dosegel dodane vrednoti. on mogoče ja, daničk pa ne. skratka, on bi vsem dal, tud prosit ne bo treba in to je res plod desetletnega razmišljanja enega filozofa.
lpa
sporočil: 9.830
Zadnja sprememba: anon-129390 23.04.2013 23:18
[fibonaci]Eh, prjatu, ... pustimo vsaj sem ter tja to jebeno preteklost pri miru in se pogovarjajmo vsebinsko. Pljiiiz? Tenk ju.
> [tasilo]
>
> Vsem je seveda najlažje popolnoma blesavo nekritično povzeti izraz Troika/troika, kakor ga imenujejo tuji "svetovljanski" mediji, ker se jim zdi "nobel" eksotični pridih ruskega izraza za konjsko vprego s tremi konji.
Ne gre ravno za konjsko vprego, ki bi potegnila naš voz, bolj verjetno za to en.wikipedia.org/wik...KVD_troika
Hanibalov post govori o slovnici in o novinarski 'jezični' topoglavosti - in to je to. Hanibalov post ne govori o NKVD-jevskih "trojkah" ali slovenskih med- in povojnih pendantih, ki so bili ravno tako notorični, čeprav jih ni v Wikici. - Kvečjemu Hanibalov komentar še bežno omeni konjsko vprego in bi torej lahko kvečjemu lahko govorili o najsodobnejšem slovenskem pendantu avtohtonih slovenskih vprežnih konj, pa še naš edini dvojni vprežni konj je čipiran in sam v paru. O trojki in o Trojici se mu niti ne sanja.
sporočil: 945
Na kaj pa je tokrat gospa Simona mislila ko je to natrosila, ne
bomo nikoli izvedeli, niti mi bralci, niti ona sama, niti nihče na
tem svetu.
sporočil: 3.746
Ta članek je glup zato je odklenjen, ostali so pa pod ključem.
Zgleda da bo treba vse plačat, ne vem zakaj plačujem internet, če
bo pa kmalu na netu vse pod ključem.
sporočil: 612
[tasilo]Hja, kar se Kardelja tiče je opredelil samo pravice delavcev v združenem delu in kolektivno lastništvo ter posplošeno odgovornost, ni pa nadaljeval z opredelitvami njihovih obveznosti in individualne odgovornosti.
Spomnimo se tudi zadnjih Kardeljevih besed:
"Škoda, ... jaz sem imel pa še toliko idej."
Po njem se sedaj uspešno ravna naša politokracija oz. bolje rečeno kleptokracija in pajdaški kapitalisti, ki uspešno pri plenjenju uporabljajo kardelijansko formulo "vse je naše", predelano na način "kar je vaše je tudi moje in zato vas to nič več ne briga", svojo odgovornost pa še vedno skrivajo za kolektivno odgovornostjo. Ob tem se popolnoma razvodenijo osnovni principi o lastništvu in gospodarjenju z njim.
Tak način privatizacije oz. plenjenja se je žal uveljavil pri nas, kjer nikogar od tistih, ki so odgovorni za normalno delovanje države ne briga, kako je bilo izvedeno in kaj se s tem dogaja. Najvažnejše je, da so plenilci in njihovi politikantski botri nedotakljivi in jim ostanejo rezultati plenjenja v celoti, dolgovi in stroški pa se kolektivizirajo na račun izkoriščanja, siromašenja in razčlovečenja slovenskih državljanov in njihovih naslednjih generacij.
sporočil: 2.392
Je pa energična tale Simona,tako kot moja žena,ki mi je v postelji
ob štirih povedala,da bo za južno makeronflajš.
sporočil: 10.960
Če za 6-letni depozit ponujajo 5% letne obresti, se zavedaj da
ceneje od EOM+7% pri njih kredita ne boš mogel dobiti... Ali pa so
slab trgovec z denarjem...
sporočil: 4.301
[ap72]jah, v glavnem, miselni domet radodajke... ;)
> [bobek13]
> 5min nazaj je Pribac na RTVSLO1 lepo (ponosno) povedal, da smo slovenci Z NASKOKOM največji idioti v EU (pa bogami i šire op.a.) ... namig - basic income...
>
> mater kje jaz to živim...
>
> :(
>
> lpA
še bolš je, ko je govoril o dodani vrednosti njegovega blebetanja. človek se mora res fajn uščipniti v mehka lička, da preverei, da ne sanja.
on že desetletje razmišlja, tako kot filozof, o univerzalnem prihodku, ki naj bi ga država kar talala vsem, ki se jim ne ljubi delat. ne vem zakaj je prekinil to razmišljanje in šel za vodjo kampanje danilčka. ker tam tudi ni dosegel dodane vrednoti. on mogoče ja, daničk pa ne. skratka, on bi vsem dal, tud prosit ne bo treba in to je res plod desetletnega razmišljanja enega filozofa.
lpa
kot zgleda smo definitivno pripravljeni na trojko - bo tudi vsem dala, brez da vpraša, samo bodo "pribaci" presenečeni, kaj tisti minus pred številko dela... ;)
lpA
sporočil: 13.653
[Tejči.]Uredniski komentar je pisan za casopis naslednjega dne in je obicajno objavljen pred ostalo vsebino, ki se v casu pisanja komentarja se pripravlja. Ostala vsebina je objavljena ob 22:30 in tedaj je dodana oz. povezana s komentarjem. Tako je tudi tokrat.
stisnem zobe in prebrem članek in tema...kje pa je kakšen nasvet? A v članku, ki še ni objavljen?.....in kakšna je dodana vrednost tega članka razen okus po neizvirnosti?
sporočil: 13.653
[tmatej]Saj lahko drugace povemo. Namesto "se bo moral spustit" lahko napisemo "se bo spustil". V to sem preprican. Razlog je pa predvsem v tem, da je bilo vmesno obdobje anomalija, ne tisto prej in to kar sledi.
Ne vem zakaj me vedno prime kozlat, ko preberem kaj s podpisom S.Toplak. Nobene zdrave pameti, lajnaste floskule in cista pajdaska mentaliteta.
Ne raumem, recimo, zakaj bi se moral standard drzavljanov over all spustit se za petino, ce pa ze zdaj velja, da so to najbolj obdavcene ovce na svetu. A se tebi Simona ne zdi, da bi se ta zadeva morala zgoditi malce bolj selektivno in bi se drzavljanom over all standard , za (najmanj)to petino, v bistvu moral zvisati (petina vec ustvarjenega bi jim morala sploh ostati), ce bi hoteli zaceti spet normalno funkcionirati?
Prevedeno v ljudski jezik - ni anomalija, da se bomo namesto z novim golfom vozili s starim cliotom. Anomalija je bila, da smo se vozili z novim golfom.
sporočil: 28.169
[bc123a]oh, ce se bo tam ustavilo :)
2% letni davek na ocenjeno vrednost nepremicnin
(ampak je itak raztegljivo prek komponente ocenjene vrednosti)
a res mislis, da se bo trojka ukvarjala z detajli? ona bo samo pogledala pod crto, ce bo alencici stimale stevilke, jo bodo podprli.tako.
ampak to komu razlozit je tako kot komu razlozit, da na svetu obstaja kaj drugega kot hiperinflacija.
(tj. nemogoce.)
Zadnja sprememba: crt 24.04.2013 07:09
[tasilo]dvigujem roko za metodoloski medklic...
Tem pisunskim topoglavcem v medijih
jezik je orodje komunikacije. zato je fajn, ce je njegova uporaba pravilna. fajn pa je tudi, ce je njegova uporaba taksna, da ima komunikacija kaksne sanse res to biti - torej sanse, da si res nekomu nekaj sporocil, ne samo, da si glasno tulil.
mogoce je pri tebi tako, da lazje nekaj dojames, ce ti nekdo za ogrevanje pove, da si na primer histericni obsedenec. novinarji imajo sicer precej debelo kozo, to spada k poklicu. vseeno pa dvomim, da bi tak pristop izboljseval moznosti, da bi tisti, ki v nekaj prepricuje, tudi preprical.
clanek sicer ni moj (moj je bil ta www.finance.si/83250...-in-kaj-ni ), vendar tudi jaz nimam nikakrsnega problema s pisanjem, da gre za trojko. pojem je v tej rabi svez, torej se mehko kuhan; razumljen vsekakor bo; ce se bo enkrat vesoljna slovenska lektorska pamet zbrala in odlocila, da to odslej ni trojka, temvec Trojica, pa bo odtlej pac tako.
plus - link na sskj, kot si ga podal ze sam, navaja, da je trojka primeren pojem za "3. skupina treh oseb, navadno sestavljena za določeno delo, nalogo: najboljša trojka je bila nagrajena; združevati se v dvojke in trojke / rudarska trojka".
zdaj se pa lahko gremo, kaj je torej pri taksni rabi tako zelo narobe, se zlasti glede na to, da v nasprotju s tvojo razlago ne gre za nek stalni organ. obstaja trojka za drzavo X, za Y, za Z, vsakic a la carte in drugace kadrovsko sestavljena. tako kot recimo obstaja posebni odposlanec za X, poverjenik za Y, delovna skupina (temu je vsebinsko se najblizje) za Z.
[bc123a]joj, ne tako govorit. ze tako publika ne loci pol organa med tem, da nekaj ugotavljas, ko pogledas okoli, kako je bilo skozi cas in prostor drugod ter tem, da si o ti svinja ziher to zelis.
crtov evangelij
[crt]aja, pa tole zgoraj je koristen razmislek ob precej velikem delu forumskega rohnenja. ampak ga zapisem samo, kadar mislim (morda celo pravilno :), da obstaja realna moznost, da ga bo pisec razumel. torej ne ravno pogosto.
jezik je orodje komunikacije. zato je fajn, ce je njegova uporaba pravilna. fajn pa je tudi, ce je njegova uporaba taksna, da ima komunikacija kaksne sanse res to biti - torej sanse, da si res nekomu nekaj sporocil, ne samo, da si glasno tulil.
mogoce je pri tebi tako, da lazje nekaj dojames, ce ti nekdo za ogrevanje pove, da si na primer histericni obsedenec. novinarji imajo sicer precej debelo kozo, to spada k poklicu. vseeno pa dvomim, da bi tak pristop izboljseval moznosti, da bi tisti, ki v nekaj prepricuje, tudi preprical.
sporočil: 16.531
Zadnja sprememba: anon-79735 24.04.2013 07:20
[crt]crt, kanibal te bo dal na ignore, med neužitne ;)
> [crt]
> jezik je orodje komunikacije. zato je fajn, ce je njegova uporaba pravilna. fajn pa je tudi, ce je njegova uporaba taksna, da ima komunikacija kaksne sanse res to biti - torej sanse, da si res nekomu nekaj sporocil, ne samo, da si glasno tulil.
>
> mogoce je pri tebi tako, da lazje nekaj dojames, ce ti nekdo za ogrevanje pove, da si na primer histericni obsedenec. novinarji imajo sicer precej debelo kozo, to spada k poklicu. vseeno pa dvomim, da bi tak pristop izboljseval moznosti, da bi tisti, ki v nekaj prepricuje, tudi preprical.
aja, pa tole zgoraj je koristen razmislek ob precej velikem delu forumskega rohnenja. ampak ga zapisem samo, kadar mislim (morda celo pravilno :), da obstaja realna moznost, da ga bo pisec razumel. torej ne ravno pogosto.
sporočil: 18.363
Ej, Simona, tržna ekonomija ni goljufanje, je osnova preživetja. In
tu Sloveniji ne kaže dobro, premalo je tržne ekonomije in zato se
ni čudit emigraciji mladine v tujino in staranja SLovenije. Ker je
neperspektivna. Odbija ljudi, kapital. So izjeme, ampak rabimo
30-50.000 takšnih izjem, ki pa jih brez tržne ekonomije zaradi
vmešavanja države v vsak kandelaber, ne bo. To je treba spremenit,
pa odpade ziljon sinekur in predpisov in prav ušesa me bolijo, ko
poslušam, kaj vse bodo urejali v gospodarstvu vladni uradniki. Da
bodo pomagali najboljšim. Ubogi najboljši. A jih želijo
podržavit:-)? Lep dan.
sporočil: 47
Ma kakšni mednarodni finančniki. Ima kdo ime in priimek ali pa je
ocenjevanje finančne sposobnosti nekaj, kar se dela z xy na
kavi?
Ta cirkus so zagnali novinarji, ki so bili vsaj iz TAG a angažirani s strani naše desnice.
Ta cirkus so zagnali novinarji, ki so bili vsaj iz TAG a angažirani s strani naše desnice.
sporočil: 4.335
evo, na obali se sprehaja cela vrsta trojk ... Propad.Slovenije
press
www.pozareport.si/?I...ew&search=
www.pozareport.si/?I...ew&search=