Strani: 1 2 3 4 5

prerok sporočil: 3.248
[#1863272] 31.10.12 18:13
Odgovori   +    0
Gustl, obilo uspeha in čim manj neprespanih noči. Koristno za slovensko poslovno srenjo bi bilo napisati tudi koliko in katere glave (pozicije) so letele v skupini zaradi tega IT fiaska.
anon-129390 sporočil: 9.830
[#1863304] 31.10.12 18:36 · odgovor na: (#1862401)
Odgovori   +    4
[rava]
srečni vi v zs.

tole, kar je vam dogajalo, konstantno dogaja v js.
nek pametnjakovič uvali softver, praviloma konceptualno tok sfalen, da se ne da nič popravljat.
noben od šefičev nima pojma.
v operativi cela štala.
navadno se krivda in odgovornost za nedelujoč sistem obesi na najnižje uporabnike čudovitega novega sistema, ki "zaradi odporov proti novostim" blokirajo proces in preprečujejo, da bi sijal z bleščečim performansom.

samo tam se nedelujočo zadevo lahko buzerira in posiljuje leta in leta, pa nobenmu ne bo prišlo na misel, da bi to presekal in naredil konec.
Ma, kako ti stisnem 10 plusov!

JS/JU ima še to "čudovito" lastnost,
1.) da zaradi nedelujočih sistemov in napak nikoli nihče ne odgovarja;
2.) da tako ali drugače, posredno ali neposredno, štojercolerjem pobirajo denar z računov in se še freh smejijo v ksiht tistim, ki zaradi tega - salva venia - popizdijo;
3.) konca buzeriranju nočejo narediti, ker za buzeriranje in nadgradnjo buzeriranja autsorsani frendi vlečejo lepe cekine;
4.) da si za "uspešnost" izplačajo kakšno fino nagradico;

Rajš' neham ...
bc123a sporočil: 48.253
[#1863339] 31.10.12 19:12 · odgovor na: (#1863334)
Odgovori   +    1
[NavadniNimda]
Evo, še moje mnenje:

- zadeva dela lepo in hitro, kar je najpomembneje.
- integriranost s forumom je za celo dimenzijo bogatejša, jasno!
Forum v tej obliki se ocitno zal bliza koncu. Ce se ni nihce opazil, se je vmes, kaksna dva tedna nazaj, pojavljalo pod clanki drugacno okno za vnos komentarja, ki je izpisalo (pravo) ime, in vsebovalo se captcho za preverjanje.

Ker je forum vseskozi laufal v sloveniji, domnevam da to ni bil projekt norih skandinavcev, ampak zadeva, ki se rojeva doma.

Prosil bi pa katerega od financarjev, da to komentira :)
Gustl sporočil: 13.665
[#1863348] 31.10.12 19:22 · odgovor na: (#1863334)
Odgovori   +    0
[NavadniNimda]
- enkrat pol čimprej poštimajte tudi dispatcher za članke iz Google/Bing/Jahú iskalnikov. Ne mi rečt, da tole ni samo par minut dela.

dispatcher za članke?
[#1863354] 31.10.12 19:28 · odgovor na: bc123a (#1863339)
Odgovori   +    0
[bc123a]
> [NavadniNimda]
> Evo, še moje mnenje:
>
> - zadeva dela lepo in hitro, kar je najpomembneje.
> - integriranost s forumom je za celo dimenzijo bogatejša, jasno!

Forum v tej obliki se ocitno zal bliza koncu. Ce se ni nihce opazil, se je vmes, kaksna dva tedna nazaj, pojavljalo pod clanki drugacno okno za vnos komentarja, ki je izpisalo (pravo) ime, in vsebovalo se captcho za preverjanje.

Ker je forum vseskozi laufal v sloveniji, domnevam da to ni bil projekt norih skandinavcev, ampak zadeva, ki se rojeva doma.

Prosil bi pa katerega od financarjev, da to komentira :)
It was a bug, not a feature.

Bilo je nekaj podobnega kot na tej strani, kaj ne: nieruchomosci.pb.pl/...stanialy-w

In poleg tega je bilo še staro polje za komentirat.

Ni imelo veze z nami, pripravljeno za Litvo.
[#1863360] 31.10.12 19:30 · odgovor na: (#1863350)
Odgovori   +    3
[NavadniNimda]
> [Gustl]
> > [NavadniNimda]
> > - enkrat pol čimprej poštimajte tudi dispatcher za članke iz Google/Bing/Jahú iskalnikov. Ne mi rečt, da tole ni samo par minut dela.
>
>
> dispatcher za članke?

Ja, dispatcher za URLe. Če se je spremenila forma URLja, se naredi pač nek vmesen layer, morebiti samo za te ta najpomembnejše REFERERje in jih preusmeri na novo obliko (verjetno bo treba narediti db lookup vmes, itd), ali pa kako drugače popucati mrliče.

Linki so mrtvi po zadnji prenovi, to pa ni fajn...
Ja, to delamo ravnokar. Je pa problem širši. Eden glavnih zajebov prejšnjega prehoda je bil z redirecti. SEdaj gremo spet nazaj. Flikamo, kolikor se da, ampak najbrž bo preteklo kar nekaj časa, da se zadeve uredijo. Še posebej, ker moramo določene podatke dobiti od podjetja, s katerim prekinjamo sodelovanje.

Ampak, ja, jasno, tole ime prioriteto.
crt sporočil: 28.206
[#1863391] 31.10.12 19:50 · odgovor na: (#1863334)
Odgovori   +    7
[NavadniNimda]
- enkrat pol čimprej poštimajte tudi dispatcher za članke iz Google/Bing/Jahú iskalnikov. Ne mi rečt, da tole ni samo par minut dela.
tole ni samo par minut dela.
(razlika med teorijo in prakso je v tem, da teoreticno ni razlike, prakticno pa je.)
anon-129390 sporočil: 9.830
[#1863442] 31.10.12 20:29 · odgovor na: (#1863336)
Odgovori   +    5
Zadnja sprememba: anon-129390 31.10.2012 20:35
... in posledica takšnih zavoženih in lopovskih projektov je, da resno razmišljam, da bom na policijo podal kazensko ovadbo proti CURS zaradi - ne suma - temveč dokazane kraje denarja z mojega računa. Če nekdo nepooblaščeno in brez osnove drugemu vzame denar, ima to vse elemente kaznivega dejanja kraje oz. tatvine. (Gre za tisto izvršbo za - sori, Gustl - kurčevih 25 evrov, ki jo predlagatelj preklical že januarja 2011!) Druga ovadba bo zaradi povzročitve škode; naredili so mi s to tatvino za 90€ premoženjske škode in čez 100€ so že stroški mojega postopka (in rastejo!), ker se že več kot 1 mesec jebem, da bi dobil denar nazaj, pa nihče sploh ne ve, kje ta denar je! Ko sem vprašal na banki za kontaktno osebo na oddelku izvršb, mi je pa samo ene abotno pocukran feget na okencu povedal, da mi sicer ne sme izdati(!) - ker da ni "pooblaščen" - kje ta denar je, da pa oddelek izvršb ne posluje s strankami! Tako!

BTW: Kdo me kot državljana ščiti pred takšno mat' kurbo Državo? Spet delam reklamo za ...

Ustava Republike Slovenije

26. člen (pravica do povračila škode)

Vsakdo ima pravico do povračila škode, ki mu jo v zvezi z opravljanjem službe ali kakšne druge dejavnosti državnega organa, organa lokalne skupnosti ali nosilca javnih pooblastil s svojim protipravnim ravnanjem stori oseba ali organ, ki tako službo ali dejavnost opravlja.

Oškodovanec ima pravico, da v skladu z zakonom zahteva povračilo tudi neposredno od tistega, ki mu je škodo povzročil.

- - - - - - -

Eee, ko se bo nabralo dovolj takšnih psihičev, kot bom neprostovoljno kmalu postal jaz, in ko bodo dobili nekaj 10 tisoč tožb za povračilo škode, ni hudič, da se ne bo nekdo zamislil ter nekdo zaradi tega "propisno" najebal!

Bi Finance lahko kaj napisale o tem, da ti kreteni s svojo nesposobnostjo in pokvarjenostjo delajo škodo, ki gre - brez pretiravanja - v desetine milijonov evrov!
anon-273776 sporočil: 813
[#1863621] 01.11.12 07:39
Odgovori   +    11
Kapo dol.
Če ugotoviš, da zadeve ne špilajo in priznaš, da je bila storjena napaka in se trudiš, da jo odpraviš - magari s prehodom na stari - delujoči sistem, je to že pol odpuščenega. Ma ne, 3/4 odpuščenega...
V cajtungu, katerega bi bili Slo lastniki bi se sigurno drugače odzvali. Zagnali bi oglaševalsko mašinerijo - kako oh in sploh je nova zadeva ok in za noben denar priznali, da so v kur*u...vse tja do potopa...
anon-175642 sporočil: 113
[#1863662] 01.11.12 08:57
Odgovori   +    6
Ste mogoče pomislili na to, da zgubljate uporabnike zato, ker je veliko člankov dostopnih samo naročnikom?
Kar se tiče tehničnih težav, ki jih omenjate jaz nisem imel nobenih problemov.
anon-187668 sporočil: 5.835
[#1863681] 01.11.12 09:22 · odgovor na: anon-175642 (#1863662)
Odgovori   +    3
[IhaSapa]
Ste mogoče pomislili na to, da zgubljate uporabnike zato, ker je veliko člankov dostopnih samo naročnikom?
Naročnina za digitalni pristop k plačljivim člankom je po mojem mnenju previsoka, če jo primerjam z drugimi časopisi.

Finance - DIGITAL ... 21,90 €/mesec
(Cena je veljala avgusta, če je sedaj enaka ne morem preveriti, ker nimam dostopa do podatkov. Pokaže se obvestilo: Strani, ki ste jo iskali - www.finance.si/naroÄ�am - ni mogoče najti.)

The Sunday Times - The Web Pack ... £2 per week (10 €/mesec) [Full website access, Mobile, Also: The Times Archive Times + benefits worth over £100]

The Sunday Times - Digital Pack ... £4 per week (20 €/mesec) [Full website access, Mobile, The Times Tablet, The Sunday Times Tablet, Also: The Times Archive Times + benefits worth over £100]

mynews.secure.force....ST_packs_b
Tudi jaz nisem imel nobenih problemov.
[#1863751] 01.11.12 10:27 · odgovor na: anon-175642 (#1863662)
Odgovori   +    0
[IhaSapa]
Smo. Ta del je planiran in se bo še nadaljeval, kljub tehničnim popravkom, ki sledijo.
Verjamemo. Zato je take težave tako težko odpravljat, ker jih moraš loviti.
[#1863753] 01.11.12 10:29 · odgovor na: anon-187668 (#1863681)
Odgovori   +    0
[menim]
> [IhaSapa]
> Ste mogoče pomislili na to, da zgubljate uporabnike zato, ker je veliko člankov dostopnih samo naročnikom?

Naročnina za digitalni pristop k plačljivim člankom je po mojem mnenju previsoka, če jo primerjam z drugimi časopisi.

Finance - DIGITAL ... 21,90 €/mesec
(Cena je veljala avgusta, če je sedaj enaka ne morem preveriti, ker nimam dostopa do podatkov. Pokaže se obvestilo: Strani, ki ste jo iskali - www.finance.si/naroÄ�am - ni mogoče najti.)

The Sunday Times - The Web Pack ... £2 per week (10 €/mesec) [Full website access, Mobile, Also: The Times Archive Times + benefits worth over £100]

The Sunday Times - Digital Pack ... £4 per week (20 €/mesec) [Full website access, Mobile, The Times Tablet, The Sunday Times Tablet, Also: The Times Archive Times + benefits worth over £100]

mynews.secure.force....ST_packs_b

Ja, ekonomija obsega dela čudeže, tudi pri cenah.
anon-54454 sporočil: 4.098
[#1863756] 01.11.12 10:34 · odgovor na: Gustl (#1863753)
Odgovori   +    3
[Gustl]

Tudi Gaussova krivulja ni kar tako. :)
[#1863761] 01.11.12 10:43 · odgovor na: anon-54454 (#1863756)
Odgovori   +    1
[tmatej]
> [Gustl]
>
> Ja, ekonomija obsega dela čudeže, tudi pri cenah.

Tudi Gaussova krivulja ni kar tako. :)
Seveda ni, ima pa isto težavo ko Lafferjeva, v teoriji je jasna, v praksi pa se zakomplicira pri določanju vrednosti na oseh.

Pri novih medijskih poslovnih modelih je jasno samo eno: nič ni več jasno.
anon-187668 sporočil: 5.835
[#1863768] 01.11.12 10:50 · odgovor na: Gustl (#1863753)
Odgovori   +    4
[Gustl]
Bolje je imeti nekaj, kot nič. Bolje je imeti denar od naročnine, ki je prilagojena kupni moči prebivalcev, kot ne imeti denarja.
[#1863778] 01.11.12 10:59 · odgovor na: anon-187668 (#1863768)
Odgovori   +    2
[menim]
> [Gustl]
> Ja, ekonomija obsega dela čudeže, tudi pri cenah.

Bolje je imeti nekaj, kot nič. Bolje je imeti denar od naročnine, ki je prilagojena kupni moči prebivalcev, kot ne imeti denarja.
Vsekakor. Vendar ta matematika tudi približno ne gre takole:

Cena Finance = Cena The Sunday Times / kupna moč UK * kupna moč SLO
anon-690 sporočil: 234
[#1863783] 01.11.12 11:07
Odgovori   +    3
Zanimivo bo videti, ali bodo Finance sedaj po lastni katastrofalni izkušnji še pisale kritične članke o prenovah informacijskih sistemov drugih podjetij.
[#1863785] 01.11.12 11:10 · odgovor na: anon-690 (#1863783)
Odgovori   +    6
[rumbo]
Zanimivo bo videti, ali bodo Finance sedaj po lastni katastrofalni izkušnji še pisale kritične članke o prenovah informacijskih sistemov drugih podjetij.
Seveda, kot doslej, osredotočeno na javni denar (javni sektor in državne firme) ter javne delniške družbe z razpršenim lastništvom.

A se je kaj spremenilo, da si lahko ti sedaj privoščijo kaj drugače delat?
anon-690 sporočil: 234
[#1863809] 01.11.12 11:33 · odgovor na: Gustl (#1863785)
Odgovori   +    1
Za finančni del se strinjam.

Za delovanje / kvaliteto pa ne vem, če ste ravno primerni.

Glede zmanjšanega obiska: spletne Finance spremljam že kakih 14 let, ampak zadnje čase so mi postale nepregledne, tako da bolj poredko zahajam sem.
[#1863818] 01.11.12 11:40 · odgovor na: anon-690 (#1863809)
Odgovori   +    0
[rumbo]
Za finančni del se strinjam.

Za delovanje / kvaliteto pa ne vem, če ste ravno primerni.
Nismo primerni za sodbe, ali je boljša različica softwarea A ali B. Smo pa primerni za vprašat osebe C in D, za katere menimo, da so primerne, ali je boljša različica A ali B.

Tako smo delali doslej in ni razloga, da ne bi še naprej.

Skratka, ne vidim, kaj naj bi se spremenilo s tem, da nam ne dela software. Ali zaradi tega drug software dela kaj bolje?

Glede zmanjšanega obiska: spletne Finance spremljam že kakih 14 let, ampak zadnje čase so mi postale nepregledne, tako da bolj poredko zahajam sem.
Razumem, da imate vsak svojo razlago in mnenje, kaj se dogaja z obiskom. Tudi jaz ga imam, samo potem so tu ti zoprni Google Analytics, Gemius itd..., ki ti tako radi podrejo tisto lepo in logično teorijo.
Mare sporočil: 21
[#1863890] 01.11.12 12:47
Odgovori   +    1
Kje so časi, ko je zadevo obvladal Črt ?
anon-15489 sporočil: 106
[#1863917] 01.11.12 13:19
Odgovori   +    2
No če ste me prej zgubili, ste me zdaj spet pridobili. Pa ne serte ga več s spremembami samo zaradi sprememb.
[#1863919] 01.11.12 13:20 · odgovor na: Mare (#1863890)
Odgovori   +    0
[Mare]
Kje? Tu :)
Mare sporočil: 21
[#1863942] 01.11.12 13:32 · odgovor na: Gustl (#1863919)
Odgovori   +    1
Da preverim, kliknem zavihek 'O NAS' in dobim ODGOVOR:

Strani, ki ste jo iskali - www.finance.si/o-nas - ni mogoče najti.

Če ste prepričani, da bi morala biti tu, se obrnite na administratorja.
anon-207617 sporočil: 6.899
[#1863944] 01.11.12 13:32 · odgovor na: Gustl (#1863818)
Odgovori   +    0
Predpostavljam, da to, kako modeli laufajo za NYT in WSJ za vas sploh nima pomena.

Ciljna publika so slovenci, ki finančnih novic ne berejo v angleščini (ker se jim ne da ali ker ne znajo) - ker sicer bi blo res hecno, če bi plačali spletno naročnino na finance.

Glede na to najbrž morate tekmovati z glavnimi slovenskimi portali in modeli? Najti svoj prostor med 24.kur, rtvslo, delo, zurnal24...?

Ali sploh obstaja kaka minimalna možnost, da bi glavnina prihodkov na spletu bila od naročnin in ne od reklam? Kako bi zgledal ta scenarij?
[#1863976] 01.11.12 14:01 · odgovor na: Mare (#1863942)
Odgovori   +    1
[Mare]
Da preverim, kliknem zavihek 'O NAS' in dobim ODGOVOR:

Strani, ki ste jo iskali - www.finance.si/o-nas - ni mogoče najti.

Če ste prepričani, da bi morala biti tu, se obrnite na administratorja.
Jp. Pride še vse na vrsto. Ko premetavaš iz enega na drug sistem, je tistoč in ena malenkost.

Če kdo kaj najde, naj seveda kar sporoči. Hvala.
anon-8902 sporočil: 15
[#1863984] 01.11.12 14:08
Odgovori   +    2
Zaposleni na Financah so se torej uprli globalizaciji in naredili vse, da projekt outsourcinga ne uspe. Čestitke sindikatu!
crt sporočil: 28.206
[#1863991] 01.11.12 14:20 · odgovor na: Mare (#1863890)
Odgovori   +    6
Zadnja sprememba: crt 01.11.2012 14:21
[Mare]
crt je del ekipe, vcasih bolj od dalec, vcasih bolj od blizu, vmes je zalostno gledal, kako je sla koda foruma v tralala in jo potem zrihtal nazaj, v zadnjih mesecih je zalostno gledal, kako gre komplet cel sajt v tralala in zdaj pomaga zrihtat nazaj...

[nekaj grdega o psu in ciklicnem toku zgodovine]
[#1863994] 01.11.12 14:23 · odgovor na: anon-207617 (#1863944)
Odgovori   +    1
[NemirniTujec]
Predpostavljam, da to, kako modeli laufajo za NYT in WSJ za vas sploh nima pomena.
Nobenega. Drug svet. Globalni mediji, ki se jim z digitalizacijo odpirajo trgi, ki jih prej niso mogli doseč.
Ciljna publika so slovenci, ki finančnih novic ne berejo v angleščini (ker se jim ne da ali ker ne znajo) - ker sicer bi blo res hecno, če bi plačali spletno naročnino na finance.
Ne, ciljna publika so Slovenci, ki jih zanima, kaj se dogaja v Sloveniji in kaj po svetu v luči tega, kaj od tega in kako je pomembno za Slovenijo. Nima kaj dosti veze z znanjem tujih jezikov, ta trk se hitreje krči kot mi lahko hitro prevajamo.
Glede na to najbrž morate tekmovati z glavnimi slovenskimi portali in modeli? Najti svoj prostor med 24.kur, rtvslo, delo, zurnal24...?
Tako kot igralci v vsaki branži.
Ali sploh obstaja kaka minimalna možnost, da bi glavnina prihodkov na spletu bila od naročnin in ne od reklam? Kako bi zgledal ta scenarij?
Se že dogaja in ja, to se bo zgodilo.

Cena spletnega oglasnega prostora namreč pada hitreje kot smo ga sposobni graditi novega. Pa ne gre samo za sposobnost, gre tudi za to, ali to sploh hočemo.

Oglasni prostor (pozornost bralcev) je v našem poslu pravzaprav stranski produkt, osnovni produkt je informiranje. Spletni poslovni modeli so obrnili zadevo na glavo in je izgradnja oglasnega prostora prišla v prvi plan, večinoma na račun kakovosti informiranja (imaš seveda različne tipe tega, tako da ni vse črno /belo). S tem se je precej poslabšala uporabniška izkušnja.

Z preureditvijo poslovnega modela v prid prodaje vsebin, moraš tako tudi izboljšati uporabniško izkušnjo, kar pomeni kakovostnejša spletna vsebina (sedaj je velik razkorak med vsebino - in resursi - tiskanega in spletnega uredništva), boljša uporabniška izkušnja (manj in manj agresivni oglasi), dodane vrednosti (denimo naš dostop do MiniFipo itd...)

Tako nekako si mi predstavljamo, da izgleda tak scenarij.
Ali bo deloval tako, kot smo si ga zamislili? Vemo samo to, da točno tako ne bo. Ker nič več ne deluje točno tako, kot si zamisliš, saj se vmes nekaj spremeni in se moraš ti hitro prilagodit. Torej niti ni več ora ta, kdo se najbolje spomni, ampak kdo se najbolje in hitro prilagodi.

Strani: 1 2 3 4 5