Strani: 1 2 3 4 5

Gustl sporočil: 13.665
[#1862085] 30.10.12 13:34 · odgovor na: bc123a (#1861988)
Odgovori   +    8
[bc123a]
> [Gustl]
>
> Jp. vse je v oblaku, kište (baje v nekem zapuščenem rudniku) na Norveškem.

Oblaki so ze fajn, ampak tale je pa bil bolj za q oblak. Jaz imam recimo iz Amazona do slovenije tam 5+ mbit/s (pa sploh namenjen ni za serviranje evrope, US-East serverji)... pa gre za HD video.
Predvidevamo, da ni bil kriv oblak, ampak "količina" zakupljenega oblaka. Prej so želeli od nas, na kakšnih mašinah tu laufamo in so očitno nekaj primerljivega zakupili. Niso upoštevali, da smo tu sirotinje in imamo potem software navit do podrobnosti, da zadeve laufajo. Oni so pa vrgli na one kapacitete software, kot da laufajo na mašinah od NASAe
najobj sporočil: 32.775
[#1862086] 30.10.12 13:35 · odgovor na: Gustl (#1861982)
Odgovori   +    2
[Gustl]
> [bc123a]
> > [dronyx]
> > >Glede na izkušnje izpred treh mesecev, bo prehod na nov sistem trajal od nekaj minut pa do 24 ur. Ta del je različen glede na ponudnika internet storitev, ki ga uporablja posamezen uporabnik spletne strani.
> >
> > Tega pa moram reči ne štekam, čeprav imam skoraj phd. iz informacijskih znanosti. Prenos boste opravili pri vas, tako da moja povezava v internet v ničemer ne more na to vplivati.
>
> Ej, a nisi nikoli v preteklih treh mesecih zagnal traceroute?
>
> Finance.si so bile nekaj mesecev servirane iz serverjev na norveskem. Tudi to je bil en kamencek v mozaiku zanic izkusnje. Trenutno za finance.si kaze geolokacija:
>
> Your IP address is 195.254.221.102
> City: Brumunddal
> Country: Norway
> Continent: Europe
> Time Zone: GMT+1
>
> Za gustlov IP pa:
>
> Your IP address is 195.43.131.11
> City: Ljubljana
> Country: Slovenia
> Continent: Europe
> Time Zone: GMT+1
>
> PS. Za tole ne rabis PhD iz informacijske tehnologije, ok? :)
Jp. vse je v oblaku, kište (baje v nekem zapuščenem rudniku) na Norveškem.
... čuj, kaj to pomeni, da boste zdaj vaše stare članke z Norveške spet k nam pretovorili in da bom jaz lahko končno spet tisti članek o indijskih 48 centih na dan tukaj limal, da bo tudi NavadniNimda vedel, koliko je res vredno njegovo delo, na katerega je on tako ponosen in ga tako zelo ceni ...

P.S.: pohvali one Švede, da so priznali svojo napako, ker se pri nas to ne bi zgodilo niti slučajno ...
[#1862095] 30.10.12 13:40 · odgovor na: anon-234515 (#1861990)
Odgovori   +    10
[yxc10]
Ne gre samo za tehnično kakovost spletne strani, predvsem se je poslabšala kvaliteta novinarskih prispevkov v zadnjih letih in takole na uč je precej naraslo tudi število prepisanih oziroma prevedenih in povzetih "člančičov" in novičk. Najprej prebereš na tuji spletni strani, potem pa isto še v Financah.
Subjektivni komentar krivca:

Število prepisanih (STA in drugi mediji) člankov se v zadnjih letih ni kaj bistveno spremenilo, je ves čas bolj kot ne enako. Je pa vedno več člankov plačljivih in če nisi naročnik, ne moreš do njih dostopat, kar pomeni, da bereš vedno večji delež teh člankov, ki jih omenjaš.

Kvaliteta pa je opazno padla v zadnjem letu in še posebej v zadnje pol leta, saj se je večji del senior ekipe ukvarjal z banalnostmi, kot kdo je sploh naš naročnik in ali se lahko članku pripne sliko. Posledično je bilo premalo nadzora v samem uredništvu.

Problem zaznan, prve ukrepe sprejemamo, verjamem, da kmalu lahko začnemo izboljševat situacijo.

Recimo eden prvih ukrepov bo zmanjšanje števila člankov, saj je kvantiteta nažirala kvaliteto.
[#1862098] 30.10.12 13:42 · odgovor na: najobj (#1862086)
Odgovori   +    7
[najobj]
> Jp. vse je v oblaku, kište (baje v nekem zapuščenem rudniku) na Norveškem.

... čuj, kaj to pomeni, da boste zdaj vaše stare članke z Norveške spet k nam pretovorili in da bom jaz lahko končno spet tisti članek o indijskih 48 centih na dan tukaj limal, da bo tudi NavadniNimda vedel, koliko je res vredno njegovo delo, na katerega je on tako ponosen in ga tako zelo ceni ...
To pomeni, da bo čez teden, dva, tri stanje takšno kot je bilo v začetku avgusta (razen večji del dizajna ostane enak). Torej, ja, iskalnik bo spet uporaben in celo delal bo.
[#1862102] 30.10.12 13:45 · odgovor na: dronyx (#1862036)
Odgovori   +    2
[dronyx]
Statistike na spletu kažeju, da z vsako migracijo, ki ne teče gladko (izgubljena uporabniška imena, nedostopna vsebina, težave z gesli itd.), spletna stran izgubi cca. 20% uporabnikov. Iz tega se da potem izračunati, koliko neuspešnih migracij je potrebnih, da lahko začneš iz ničle.
Hudič pri statistiki je to, da so eni nad, eni pod to cifro. -20% podpišem takoj :)
anon-27192 sporočil: 371
[#1862240] 30.10.12 16:14
Odgovori   +    3
sem vam rekel na začetku, da tisti, ki vam novo stran postavlja NIMA POJMA, meni je delalo vse OK, razen ankete sem pogrešal
[#1862260] 30.10.12 17:14 · odgovor na: (#1862249)
Odgovori   +    0
[rename]
Zakaj pa članek ni več na voljo?
Aha, ti si verjetno že na novi strani. Jaz še nisem, ne moremo dodat :) Bodo kolegi.

Enotavno ugotovite, ali ste že na novi ali stari strani tako, da pogledate glavni box na naslovnici. Če ima rotirajoče 4 članke, potem ste še na stari. Če nima tega, ste že na novi.

Pa na novi je članek spet širok čez celo polje, ne samo po sredini.
[#1862262] 30.10.12 17:16 · odgovor na: anon-27192 (#1862240)
Odgovori   +    3
[hogar349]
sem vam rekel na začetku, da tisti, ki vam novo stran postavlja NIMA POJMA, meni je delalo vse OK, razen ankete sem pogrešal
Hudič je v tem, da je bilo to vedenje (te moram razočarati, ni bilo tvoja ekskluziva) povsem brez pomena in moči :)

Ankete pridejo seveda nazaj.

Vse glavno, kar manjka, pride nazaj, razen nakupov člankov z žetoni.
anon-163688 sporočil: 1.180
[#1862263] 30.10.12 17:16
Odgovori   +    3
Lepo, da ste nas obvestili in obrazložili stvar. Me pa zanima, koliko vas je vse to stalo in kdo bo plačal polomijo.
anon-241150 sporočil: 1.245
[#1862265] 30.10.12 17:18
Odgovori   +    21
1. Zelo žalostno je, da poslovni dnevnik ne zna nemoteno izpeljati svoje lastne IT prenove. Lahko govorite karkoli, valite krivdo na Švede,..... več kot jasno je, da nekdo ne razume svojega dela, radi pa seveda drugim očitate, kaj vse delajo narobe. Vse lepo in prav, ampak legitinmost vam trpi, če niste sposobni pomesti v lastni hiši. Ko bo nekdo naredil zanič informacijsko prenovo v javni upravi in mu boste to (upravičeno) očitali, vam bo gotovo vrgel naprej, kako to počnete sami!
s pomočjo podatkov o spremembah v obisku spletne strani
2. Ne lažite si, da je odliv samo posledica (slabe) prenove. Večino odliva je posledica spremenjenega poslovnega modela, ker to je tisto, kar povprečnega slovenskega bralca zares moti. Vse več člankov je plačljivih. Tudi prej so bili, ampak prej je bila to izjema, danes je pravilo. Očitno ne POP BRIO ne cajtng Pianisti ne dojemate da vam ljudje v Sloveniji tega ne bodo plačevali. Plačevali bodo izključno in samo eksklizivne vsebine, dnevnih novic pa ne. Vem kakšen je odgovor, da se časopisna branža spreminja, da so na pohodu novi poslovni modeli, da v tujini vsi to že delajo. Zapomnite si, pri nas vi ljudi ne boste prevzgojili, doživeli boste debakl, kot ga je Pro plus, ki je hotel ljudem risanke za težke denarje prodajat kot nov poslovni model in inovativni produkt.
[#1862266] 30.10.12 17:19 · odgovor na: anon-163688 (#1862263)
Odgovori   +    9
[Jastog]
Lepo, da ste nas obvestili in obrazložili stvar. Me pa zanima, koliko vas je vse to stalo in kdo bo plačal polomijo.
Neposredno nas ni veliko stalo (nekaj poti v Varšavo), posredno pa precej (čas, energija, živci, zaostanek z razvojem in premik nazaj v leto 2009...)

Plačali bodo, za razliko od ostalih polomij, ki smo jih navajeni, zasebni lastniki podjetja, ki ne bodo potreboval dokapitalizacije SLO državnih bank :)
[#1862268] 30.10.12 17:28 · odgovor na: anon-241150 (#1862265)
Odgovori   +    0
[asdf147]
1. Zelo žalostno je, da poslovni dnevnik ne zna nemoteno izpeljati svoje lastne IT prenove. Lahko govorite karkoli, valite krivdo na Švede,..... več kot jasno je, da nekdo ne razume svojega dela, radi pa seveda drugim očitate, kaj vse delajo narobe. Vse lepo in prav, ampak legitinmost vam trpi, če niste sposobni pomesti v lastni hiši. Ko bo nekdo naredil zanič informacijsko prenovo v javni upravi in mu boste to (upravičeno) očitali, vam bo gotovo vrgel naprej, kako to počnete sami!
Sprejmemo. Tole bomo morali požret in se posuti s pepelom. Pravzaprav niti ni prvič, je bilo za časa NLB sigme že podobno.
>s pomočjo podatkov o spremembah v obisku spletne strani

2. Ne lažite si, da je odliv samo posledica (slabe) prenove. Večino odliva je posledica spremenjenega poslovnega modela, ker to je tisto, kar povprečnega slovenskega bralca zares moti. Vse več člankov je plačljivih. Tudi prej so bili, ampak prej je bila to izjema, danes je pravilo. Očitno ne POP BRIO ne cajtng Pianisti ne dojemate da vam ljudje v Sloveniji tega ne bodo plačevali. Plačevali bodo izključno in samo eksklizivne vsebine, dnevnih novic pa ne. Vem kakšen je odgovor, da se časopisna branža spreminja, da so na pohodu novi poslovni modeli, da v tujini vsi to že delajo. Zapomnite si, pri nas vi ljudi ne boste prevzgojili, doživeli boste debakl, kot ga je Pro plus, ki je hotel ljudem risanke za težke denarje prodajat kot nov poslovni model in inovativni produkt.
No, tu se pa motiš. Seveda imaš prav v tem, da je in bo nižji obisk zaradi vedno večjega zapiranja vsebine, ta trend se bo nadaljeval in te padce pričakujemo. To je naša poslovna odločitev, ki se bo obrestovala ali nas pokopala. Business as usual.

Padec, za katerega menimo, da ga imamo zaradi prenove, je pa zelo enostavno dokazljiv, da je večinoma zaradi prenove. Ker se stvari začnejo spreminjati točno in brez izjeme pri večih kazalcih natanko na 10. avgust.

Lahko pa dopustimo možnost, da so takrat bralci vi naenkrat "spregledali", ampak verjetno se lahko strinjava, da je to malo verjetno.
anon-241150 sporočil: 1.245
[#1862281] 30.10.12 17:52 · odgovor na: Gustl (#1862268)
Odgovori   +    10
[Gustl]
No, tu se pa motiš. Seveda imaš prav v tem, da je in bo nižji obisk zaradi vedno večjega zapiranja vsebine, ta trend se bo nadaljeval in te padce pričakujemo. To je naša poslovna odločitev, ki se bo obrestovala ali nas pokopala. Business as usual.

Padec, za katerega menimo, da ga imamo zaradi prenove, je pa zelo enostavno dokazljiv, da je večinoma zaradi prenove. Ker se stvari začnejo spreminjati točno in brez izjeme pri večih kazalcih natanko na 10. avgust.

Lahko pa dopustimo možnost, da so takrat bralci vi naenkrat "spregledali", ampak verjetno se lahko strinjava, da je to malo verjetno.
No, seveda vaših internih podatkov ne poznam in gotovo, sploh če se vam stvari časovno pokrivajo, je odliv tudi posledica prenove. Želel sem samo na splošno opozoriti na negativne trende, ki so po mojem prepričanju posledica dejstva, da se na slovenskem medijskem tržišču sprejemajo odločitve, ki bodo medijski branži na dolgi rok prej škodovale kot koristile. A kot rečeno, to je vaša stvar, vi se boste soočili s posledicami, ampak se bojim, da trg v SLO ni tak, kot medijske hiše mislite, da je.

Ko sem pa ravno že pri, upam da konstruktuvni, kiritiki, pa še ena stvar, ki ni vezana na IT. In sicer, Finance ste praktično idini poslovni časopis v državi. Splošna raven diskusije v Sloveniji o ekonomsko poslovnih temah je zaskrbjujoče nizka zato posledično javno mnenje zlahka naseda populistom in demagogom, kar je zelo slabo. Moje mnenje je, da je to v veliki meri posledica nepoučenosti ljudi. Recimo Friedman je za časa svoje največje popularnosti poskušal ekonomijo pribljižati tudi povprečnim državljanom, ki se v to prej niso poglabljali in jih educirati. Tovrstno početje bi bilo več kot potrebno tudi pri nas in ga zelo pogrešam. Sledi vprašanje, kateri medij bi to lahko počel če ne Finance? Vem, da ste s kolumnami Mrkaića to poskušali, ampak Mićo je odšel in od takrat nihče več ni poskušal ljudem prikazati ekonomskih problemov in rešitev na poljuden način. Mogoče bi veljalo razmisliti kaj v tej smeri.
[#1862291] 30.10.12 18:11 · odgovor na: anon-241150 (#1862281)
Odgovori   +    0
[asdf147]
> [Gustl]
> No, tu se pa motiš. Seveda imaš prav v tem, da je in bo nižji obisk zaradi vedno večjega zapiranja vsebine, ta trend se bo nadaljeval in te padce pričakujemo. To je naša poslovna odločitev, ki se bo obrestovala ali nas pokopala. Business as usual.
>
> Padec, za katerega menimo, da ga imamo zaradi prenove, je pa zelo enostavno dokazljiv, da je večinoma zaradi prenove. Ker se stvari začnejo spreminjati točno in brez izjeme pri večih kazalcih natanko na 10. avgust.
>
> Lahko pa dopustimo možnost, da so takrat bralci vi naenkrat "spregledali", ampak verjetno se lahko strinjava, da je to malo verjetno.

No, seveda vaših internih podatkov ne poznam in gotovo, sploh če se vam stvari časovno pokrivajo, je odliv tudi posledica prenove. Želel sem samo na splošno opozoriti na negativne trende, ki so po mojem prepričanju posledica dejstva, da se na slovenskem medijskem tržišču sprejemajo odločitve, ki bodo medijski branži na dolgi rok prej škodovale kot koristile. A kot rečeno, to je vaša stvar, vi se boste soočili s posledicami, ampak se bojim, da trg v SLO ni tak, kot medijske hiše mislite, da je.
To je ena tistih debat, kjer bomo poznali zmagovalca in poraženca potem, ko bo eden od njiju (ali oba) mrtev in bomo rekli lahko: told you so.

Kot v vsakem poslu tudi tu niti ne bomo mogli vsi ubrati enakih strategij, posel je postal prehiter in prekompliciran, kot večina stvari na tem svetu, da bi obveljal enotni poslovni model.

Mi ubiramo neko svojo pot, za katero trenutno menimo, da je pravilna. Če ne bo, upam, da bomo dovolj hitro spoznali zmoto in še pravočasno krenili po drugi. Če ne, bomo propadli. Nič narobe s tem. Naravna pot podjetja.

Ko sem pa ravno že pri, upam da konstruktuvni, kiritiki, pa še ena stvar, ki ni vezana na IT. In sicer, Finance ste praktično idini poslovni časopis v državi. Splošna raven diskusije v Sloveniji o ekonomsko poslovnih temah je zaskrbjujoče nizka zato posledično javno mnenje zlahka naseda populistom in demagogom, kar je zelo slabo. Moje mnenje je, da je to v veliki meri posledica nepoučenosti ljudi. Recimo Friedman je za časa svoje največje popularnosti poskušal ekonomijo pribljižati tudi povprečnim državljanom, ki se v to prej niso poglabljali in jih educirati. Tovrstno početje bi bilo več kot potrebno tudi pri nas in ga zelo pogrešam. Sledi vprašanje, kateri medij bi to lahko počel če ne Finance? Vem, da ste s kolumnami Mrkaića to poskušali, ampak Mićo je odšel in od takrat nihče več ni poskušal ljudem prikazati ekonomskih problemov in rešitev na poljuden način. Mogoče bi veljalo razmisliti kaj v tej smeri.
Dobra ideja, je pa sila težko izvedljiva, še več, vedno težja. Internet, digitalizacija in vse, kar je s tem povezano imajo za posledico to, da so ljudje vedno manj sposobni koncentracije, fokusa, zbrane pozornosti. Za nekomu nekaj razložit in mu vtupit v glavo pa potrebuješ precej pozornosti (da ne govorimo o volji...obeh). Precej samomorilsko, ampak se strinjam, ne smemo odnehat.

Je pa težko najti avtorja, ki po nekaj ali celo veliko poizkusih ne odneha in gre delat kaj, kar mu daje večji užitek in feedback.
anon-30785 sporočil: 1.413
[#1862309] 30.10.12 18:54
Odgovori   +    9
In kaj bo z neuporabljenimi žetoni, obljubili ste, da ne bodo zapadli, oziroma, da boste našli rešitev za jih porabit kako drugače, do zdaj jo še niste .Glede dostopnosti člankov samo za naročnike, pa ne vem, koliko naročil boste s tem pridobili, če žetonov( po primerni ceni) ne bo več. Žetoni so bili pred leti v paketu 10 žetonov po primerni ceni, potem pa ste jih tako podražili, da si za en članek odštel toliko ali še več(se ne spomnim po koliko so bili, ker se nakup ni več splačal.), kot za celo tiskano izdajo Recimo za Piano, mene lih toliko firbec ne martra, pa ko se pojavi tisti napis enostavno preskočim in grem dalje na odprt prispevek. Sicer ste ponudili tudi on-line naročnino oziroma spletni dostop in to z velikim popustom, samo je občutno predrago za fizične osebe, kljub popustu.
153 sporočil: 9.333
[#1862311] 30.10.12 18:55 · odgovor na: Gustl (#1862291)
Odgovori   +    0
[Gustl]
> [asdf147]
> > [Gustl]
> > No, tu se pa motiš. Seveda imaš prav v tem, da je in bo nižji obisk zaradi vedno večjega zapiranja vsebine, ta trend se bo nadaljeval in te padce pričakujemo. To je naša poslovna odločitev, ki se bo obrestovala ali nas pokopala. Business as usual.
> >
> > Padec, za katerega menimo, da ga imamo zaradi prenove, je pa zelo enostavno dokazljiv, da je večinoma zaradi prenove. Ker se stvari začnejo spreminjati točno in brez izjeme pri večih kazalcih natanko na 10. avgust.
> >
> > Lahko pa dopustimo možnost, da so takrat bralci vi naenkrat "spregledali", ampak verjetno se lahko strinjava, da je to malo verjetno.
>
> No, seveda vaših internih podatkov ne poznam in gotovo, sploh če se vam stvari časovno pokrivajo, je odliv tudi posledica prenove. Želel sem samo na splošno opozoriti na negativne trende, ki so po mojem prepričanju posledica dejstva, da se na slovenskem medijskem tržišču sprejemajo odločitve, ki bodo medijski branži na dolgi rok prej škodovale kot koristile. A kot rečeno, to je vaša stvar, vi se boste soočili s posledicami, ampak se bojim, da trg v SLO ni tak, kot medijske hiše mislite, da je.

To je ena tistih debat, kjer bomo poznali zmagovalca in poraženca potem, ko bo eden od njiju (ali oba) mrtev in bomo rekli lahko: told you so.

Kot v vsakem poslu tudi tu niti ne bomo mogli vsi ubrati enakih strategij, posel je postal prehiter in prekompliciran, kot večina stvari na tem svetu, da bi obveljal enotni poslovni model.

Mi ubiramo neko svojo pot, za katero trenutno menimo, da je pravilna. Če ne bo, upam, da bomo dovolj hitro spoznali zmoto in še pravočasno krenili po drugi. Če ne, bomo propadli. Nič narobe s tem. Naravna pot podjetja.

> Ko sem pa ravno že pri, upam da konstruktuvni, kiritiki, pa še ena stvar, ki ni vezana na IT. In sicer, Finance ste praktično idini poslovni časopis v državi. Splošna raven diskusije v Sloveniji o ekonomsko poslovnih temah je zaskrbjujoče nizka zato posledično javno mnenje zlahka naseda populistom in demagogom, kar je zelo slabo. Moje mnenje je, da je to v veliki meri posledica nepoučenosti ljudi. Recimo Friedman je za časa svoje največje popularnosti poskušal ekonomijo pribljižati tudi povprečnim državljanom, ki se v to prej niso poglabljali in jih educirati. Tovrstno početje bi bilo več kot potrebno tudi pri nas in ga zelo pogrešam. Sledi vprašanje, kateri medij bi to lahko počel če ne Finance? Vem, da ste s kolumnami Mrkaića to poskušali, ampak Mićo je odšel in od takrat nihče več ni poskušal ljudem prikazati ekonomskih problemov in rešitev na poljuden način. Mogoče bi veljalo razmisliti kaj v tej smeri.

Dobra ideja, je pa sila težko izvedljiva, še več, vedno težja. Internet, digitalizacija in vse, kar je s tem povezano imajo za posledico to, da so ljudje vedno manj sposobni koncentracije, fokusa, zbrane pozornosti. Za nekomu nekaj razložit in mu vtupit v glavo pa potrebuješ precej pozornosti (da ne govorimo o volji...obeh). Precej samomorilsko, ampak se strinjam, ne smemo odnehat.

Je pa težko najti avtorja, ki po nekaj ali celo veliko poizkusih ne odneha in gre delat kaj, kar mu daje večji užitek in feedback.
V digitalni dobi bo kratko (po)vlekel vsak,
ki bo 'vtupljanje' nadomeščal za zaupanje.

Sodražan
[#1862314] 30.10.12 19:01 · odgovor na: anon-30785 (#1862309)
Odgovori   +    0
[sekmet]
In kaj bo z neuporabljenimi žetoni, obljubili ste, da ne bodo zapadli, oziroma, da boste našli rešitev za jih porabit kako drugače, do zdaj jo še niste.
2 x smo že vsem imetnikom žetonov posalali e-mail z navodili. Odzivnost je zelo slaba, tako da verjetno precej e-mailov ni več v uporabi ali pa gre v smeti ali je spregledano.

Skratka, navodila so tu, prej se prepričajte, da ste prijavljeni: www.finance.si/%C5%BEetoni

Glede dostopnosti člankov samo za naročnike, pa ne vem, koliko naročil boste s tem pridobili, če žetonov( po primerni ceni) ne bo več. Žetoni so bili pred leti v paketu 10 žetonov po primerni ceni, potem pa ste jih tako podražili, da si za en članek odštel toliko ali še več(se ne spomnim po koliko so bili, ker se nakup ni več splačal.), kot za celo tiskano izdajo Recimo za Piano, mene lih toliko firbec ne martra, pa ko se pojavi tisti napis enostavno preskočim in grem dalje na odprt prispevek. Sicer ste ponudili tudi on-line naročnino oziroma spletni dostop in to z velikim popustom, samo je občutno predrago za fizične osebe, kljub popustu.
Ostaja samo online naročnina. Z žetoni je bilo več dela kot koristi (mikroplačila v novičarskem svetu ne delujejo nikjer), tako da se to sedaj dokončno ukinja.
anon-202150 sporočil: 1.066
[#1862357] 30.10.12 20:26
Odgovori   +    12
Zadnja sprememba: anon-202150 30.10.2012 20:29
Stvar je preprosta. Če bom lahko na kavi med malico bral komentarje na svojem telefonu, kakor sem jih lahko pred prenovo, bom kasneje tudi sodeloval s komentarji, če tega ne boste omogočili, bom šel pač tja, kjer bo to možno. Ene Finance pač niso vredne investicije v nov telefon....
anon-30785 sporočil: 1.413
[#1862371] 30.10.12 21:04 · odgovor na: Gustl (#1862314)
Odgovori   +    0
[Gustl]
> [sekmet]
> In kaj bo z neuporabljenimi žetoni, obljubili ste, da ne bodo zapadli, oziroma, da boste našli rešitev za jih porabit kako drugače, do zdaj jo še niste.

2 x smo že vsem imetnikom žetonov posalali e-mail z navodili. Odzivnost je zelo slaba, tako da verjetno precej e-mailov ni več v uporabi ali pa gre v smeti ali je spregledano.

Skratka, navodila so tu, prej se prepričajte, da ste prijavljeni: www.finance.si/%C5%BEetoni

Hvala za sporočilo in povezavo, res moj mail ni več v uporabi, glede na prvo prijavo.
Kaj pa cena spletnega dostopa, boste kaj znižali ceno, vem da imate stroške, samo res je nekoliko previsoka.
In shramba se vrne? Kaj pa tisti članki, ki smo jih imel prej v njej, ostanejo?In zdaj če popravim mail, kaj se zgodi, mi shramba ostane, če bo ali se zbrišejo članki.
In še nekaj, menda ste napisali, da pošljete nova gesla po mailu, torej moram nujno vpisat(popraviti) veljaven mail.
[#1862405] 30.10.12 23:00 · odgovor na: anon-30785 (#1862371)
Odgovori   +    0
[sekmet]
Kaj pa cena spletnega dostopa, boste kaj znižali ceno, vem da imate stroške, samo res je nekoliko previsoka.
Bodo kaksne akcije, v to sem preprican, kaksne in kdaj pa tezko vnaprej napovem, ne vem.

In shramba se vrne? Kaj pa tisti članki, ki smo jih imel prej v njej, ostanejo?In zdaj če popravim mail, kaj se zgodi, mi shramba ostane, če bo ali se zbrišejo članki.
Naceloma bi morali vse povrniti, saj smo vse pustili nedotaknjeno. Ni situacija, da ne bi predvideli moznosti trenutnega scenarija. Ne obljubim pa, da bo takoj vse OK. Smo pa vedno na voljo za pritozbe, komentarje pa potem vidimo, kaj se da narediti.
In še nekaj, menda ste napisali, da pošljete nova gesla po mailu, torej moram nujno vpisat(popraviti) veljaven mail.
ja, nova gesla dobite jutri. Ce je mail neveljaven, so lahko tezave. Vedno se da pa vse urediti, ce pisete na mail : admin@finance.si
[#1862408] 30.10.12 23:06 · odgovor na: (#1862344)
Odgovori   +    2
[rename]
Krucefiks pa ne spet passwordov resetirat :-((((
A, jebat ga. Nekaj se mora dogajat :)

Pa saj traja pol minute, da ga das nazaj na prejsnjega.
[#1862409] 30.10.12 23:10 · odgovor na: anon-202150 (#1862357)
Odgovori   +    3
[SF32]
Stvar je preprosta. Če bom lahko na kavi med malico bral komentarje na svojem telefonu, kakor sem jih lahko pred prenovo, bom kasneje tudi sodeloval s komentarji, če tega ne boste omogočili, bom šel pač tja, kjer bo to možno. Ene Finance pač niso vredne investicije v nov telefon....
To bo zopet mogoce. Imam enak problem. Tudi jaz ne maram, da je moj telefon pametnejsi od mene in hodim naokoli s ceglom :)
anon-103583 sporočil: 2.569
[#1862433] 31.10.12 00:49
Odgovori   +    13
Finance:
"Tako danes prehajamo zopet na star sistem, ki smo ga razvijali znotraj Časnika Finance od leta 2001 naprej in pri tem bo verjetno ostalo."

"Vorwärts, Kameraden, wir müssen zurück!"
Prevod: Naprej, kameradi, moramo nazaj!

(Naslov vojnega romana nemškega pisca Wolfganga W. Partha (*1910 +1982)
bc123a sporočil: 48.253
[#1862831] 31.10.12 11:40
Odgovori   +    6
Cestitke, sajt sedaj lepo izgleda.
anon-245582 sporočil: 5.963
[#1862836] 31.10.12 11:42
Odgovori   +    8
Danke šen. Takoj ste mi polepšali dan.
878787 sporočil: 1.844
[#1863063] 31.10.12 14:40
Odgovori   +    8
Fantje in dekleta na Financah, kar lepo počasi in z "andahtjo". Ste najbolj zaupanja vredni, do sedaj.
anon-30572 sporočil: 31
[#1863091] 31.10.12 15:07
Odgovori   +    6
"Verjetno marsikoga zanima, kaj se je dogajalo v zadnjih mesecih s stranjo Finance.si."

no ene dve do tri teorije zarote sem že dodelala, kdo vam sovražno spodkopava spletno stran v teh pomembnih finančnih cajtih,.. no zdaj pa vidim, da ste si sami zakuhali :)
lepo, da ste spet nazaj, funkcionalnost je spet neprimerljivo boljša.
anon-151448 sporočil: 3.061
[#1863150] 31.10.12 16:26
Odgovori   +    8
Gustl, moj pokojni deda mi je vedno govoril - uzdaj se use i u svoje kljuse.
Jaz pa temu dodajam - don't let the monkey do the man's job.
anon-129390 sporočil: 9.830
[#1863232] 31.10.12 17:40
Odgovori   +    5
Stari dobri Murphy je rekel:

Čas, predviden za neko delo, pomnožimo z dva in preidemo na naslednjo časovno enoto.

Vsak poskus izboljšanja delovanja stvari, ki delujejo, jih običajno poslabša ali zaplete.

Nikar s silo. Vzemite večje kladivo.

* Edina nabor zakonov, ki na tem svetu vedno in neizpodbitno držijo, so Murphyjevi zakoni. Zakaj? Zato, ker imajo vgrajeno varovalko:

Tisti hip, ko se začnete zanašati, da bo Murphyjev zakon veljal ali držal - odpove.

PS: Sicer pa, vsa čast in prizanje, da kljub velikim teževam tako uspešno držite sistem pokonci. In iskrena hvala, ker nam nam ponujate in omogočate ta forum!
anon-129390 sporočil: 9.830
[#1863268] 31.10.12 18:11 · odgovor na: Gustl (#1862095)
Odgovori   +    2
[Gustl]
> [yxc10]
> Ne gre samo za tehnično kakovost spletne strani, predvsem se je poslabšala kvaliteta novinarskih prispevkov v zadnjih letih in takole na uč je precej naraslo tudi število prepisanih oziroma prevedenih in povzetih "člančičov" in novičk. Najprej prebereš na tuji spletni strani, potem pa isto še v Financah.

Subjektivni komentar krivca:

Število prepisanih (STA in drugi mediji) člankov se v zadnjih letih ni kaj bistveno spremenilo, je ves čas bolj kot ne enako. Je pa vedno več člankov plačljivih in če nisi naročnik, ne moreš do njih dostopat, kar pomeni, da bereš vedno večji delež teh člankov, ki jih omenjaš.

Kvaliteta pa je opazno padla v zadnjem letu in še posebej v zadnje pol leta, saj se je večji del senior ekipe ukvarjal z banalnostmi, kot kdo je sploh naš naročnik in ali se lahko članku pripne sliko. Posledično je bilo premalo nadzora v samem uredništvu.

Problem zaznan, prve ukrepe sprejemamo, verjamem, da kmalu lahko začnemo izboljševat situacijo.
Recimo eden prvih ukrepov bo zmanjšanje števila člankov, saj je kvantiteta nažirala kvaliteto.
Hir, hir. Ajnouvotjumin. Ajmin, junouvotajmin. ;)

khmm..., tista ponudba še vedno velja, a če tvoje besede pršut postanejo, sploh ne bo treba razmišljati, ali jo izpeljati ali ne. ;)

Strani: 1 2 3 4 5