Strani: 1 ... 6 7 8 9 10 11 12

macon sporočil: 12.861
[#1854061] 20.10.12 15:16 · odgovor na: anon-129390 (#1852681)
Odgovori   +    7
[tasilo]
Ne še. Ampak, kakšna lučka še vedno utripne!

PS: Če želim koga ignorirati, mi ga ni treba dati na ignore. To preprosto storim.
To je športna disciplina, dajanje na ignore. 1158 in raste. :)
anon-1670 sporočil: 14.712
[#1854062] 20.10.12 15:20 · odgovor na: (#1854022)
Odgovori   +    2
[janezpizdek]
Če je bavčar rdeč, potem je janša rdeč na kvadrat.

Zanimivo je tudi, da so ravno v obdobju janševe prve vlade začeli tajkuni rasti kot gobe po dežju-večino kreditov je pa dala državna NLB, kjer je janša nastavil nadzorni svet, ki je vse večje kredite moral potrditi-edino kramarja so pustili pri miru, ker se je dogovoril, da bo njihova lutka za milijon evrov nagrade.

Zdej ne vem ali je bil janša tako dober, da je pustil bogateti rdečim ali je morda zato, da je mižal na obe očesi dobil kakšno provizijo ali pa ti tajkuni dejansko sploh niso bili rdeči ampak črni.

To zadnje, da je bil pogoj za tajkunstvo črnina/belina verjetno še najbolj drži, ker sicer bi janša tudi Jankoviću pustil postati tajkun(saj bi ta verjetno z veseljem plačal tudi kakšno provizijo ampak očitno ni bil prave barve).
Kredite občine pa mu ravno ne gre za pripisovati njemu osebno, ker potem bomo pa še janši prišteli več deset milijard državnega dolga.
S tem, da je država kredite potrošila in sploh ne vemo kam je denar šel, pri občini se pa vidi kam gre denar saj se vsako leto naredi ogromno novega(bog pomagaj, če ob tem kak milijonček spolzi v "dobrodelne namene".

Kot na primer zakon, da se davek na profit ustvarjen s prodajo podjetja plača vedno če podjetje nisi imel v lasti najmanj 20 let., kalimero, nje

To je bila pa največja lopovščina janša-bajukove vlade, zaradi katere jih bom mirne duše pljuval vse življenje.

Ko sem delnice kupil sem dobil pojasnilo, da sem po treh letih oproščen davka, čakam tri leta vmes zamudim cel kup zanimivih priložnosti za prodajo in ko končno dočakam triletno obdobje, pride nek kurčev janša in reče, da sedaj sem mu pa dolžen plačati 20% davka.

Ga pošljem v kurac in rečem, da raje popušim vse, kot pa, da bi janši plačeval davek še za nazaj(oz. za tiste delnice, kjer sem bil davka že oproščen) in sem pač popušil-in tako imam sedaj obilico časa za komentiranje-brez tega janševega davka z veljavnostjo za nazaj bi se lahko sončil kje ob morju s kakšno dobro bejbiko.
[#1854067] 20.10.12 15:27 · odgovor na: anon-286872 (#1853148)
Odgovori   +    7
[franc611]
KAKŠEN EKONOMIST PA SI DA ZAGOVARJAŠ PROPAD SREDNJEGA SLOJA. KAM BOŠ PA PISAL ČE DVIGNEJO DAVKE ZA ČASOPISE NA 20%. SAM SEBI. ŠTRUKELJ JE EDINI SINDIKALIST KI IMA JAJCA IN SI UPA POVEDATI NAGLAS. DRUGI SO VSI PODKUPLJIVI. TI VERJETNO NE VEŠ DA V JAVNI UPRAVI ŠE VEDNO ZAPOSLUJEJO AMPAK SAMO NJIHOVE. ZA NJIHOVE NE VELJA NOBEN ZUJF. TAM KJER JE SDS SO ZDRAHE. PA LP
Časopisi niso več noben primarni nosilec informacij, ker so primat prevzeli elektronski mediji, časopisi pa se počasi selijo v muzej. Zato je primerno, da se jih obdavči po profitni meri. Saj to so hoteli, a ne? Dvig ddv-ja namreč.
[#1854071] 20.10.12 15:35 · odgovor na: anon-1670 (#1853687)
Odgovori   +    7
Zadnja sprememba: macon 20.10.2012 15:38
[Maj]
> [denac]
> > [Maj]
> > Mermal pa rigelnik sta mišji kurac proti janševemu bavčarju, cerkenim Zvonovom,......
>
> ...in proti Jankoviću. On je najhujši. Zaradi srbskega ozadja.

Janković je pa sploh mala ribica sam s sinovi vred še deset milijonov kreditov nima.

Tolk je bavčar dobil v enem dnevu.
30 ali 40 milijonov pufov, 6 milijonov dolga Dursu in 300.000 minusa na računu. Smo že pri nivoju srednje ribe.

Potem dodamo pufe Mercatorja in pufe mestne občine Ljubljana, ki jih je naredil ter goro mutnih poslov in ovadb, ki začuda ne pridejo na vrsto.

Smo že pri največjih škodljivcih in lopovih te dežele.
mataj18 sporočil: 5.000
[#1854084] 20.10.12 16:10
Odgovori   +    2
anon-178479 sporočil: 18.832
[#1854091] 20.10.12 16:23 · odgovor na: anon-202420 (#1853762)
Odgovori   +    5
[badeda]
> [Aleister]
> > [badeda]
> > > [Aleister]
> > > > [badeda]
> > > > Bojim se,da je v tej zgodbi,kar na palec nametano veliko neresnic, političnega manipuliranja in žalitev, kar se en spodobi razen, če ni v ozadju kakšen drug motiv in cilj.
> > >
> > > Zato se bojiš, ker nisi prebral v Reporterju in Požarreportu, koliko milijonov evrov so si razdelili "štrukeljčki" in kako bogati so sindikalisti z glavnim svizcem vred. Ne se bati, raje beri.
> >
> > Žal ne berem skrajno rumenega tiska!
>
> Žal je resnica boleča in vsak izgovor je dovolj rumen, da je nočeš videti. Tvoji sindikalisti so si razdelili velike milijone žepnine. Sindikati so tako dobro založeni z denarjem od sindikalnih članarin, da imajo svojo "Delavsko hranilnico" in cel kup nepremičnin v milijonskih vrednostih. Nimajo pa denarja za vrečo riža za neplačane brezposelne oguljufane delavce iz gradbeništva. Pravijo, da niso njihovi člani. Saj tudi niso člani Karitasa, pa jim ta vseeno daje hrano. Glavo porini globoko v pesek in počakaj, da revščina v glavi mine.

Preprosto ugotavljam, da si, ali velik bogataš ali tajkun,ki izkorišča delavce, ali pa nekakšen "kapitalist", ki se boji sindikatov in sindikalistov, saj jim očitaš celo to, da ne bi smeli svojih prihrankov hraniti v svoji "Delavski hranilnici". Ker ne maraš sindikatov verjetno nikoli nisi bil včlanjen v noben sindikat zato tudi ne veš kako to izgleda.
Predlagam, da naprej prebiraš svoj rumeni tisk in mu verjameš,jaz pa bom verjel svojim virom in nazorom. Ostaniva "Forumska" prijatelja vsak s svojim stališčem do zadev, ki jih prebirava s tem, da imava ustavno pravico vsak do svojega stališča do objavljenih člankov v časopisih.
Zelo preprosto sem bila včlanjena desetletja v sindikat. Ko me je delodajalec vrgel na cesto, je sindikat potegnil z delodajalcem. Niso hoteli tožiti delodajalca, prej so se pa širokoustili, kako grizejo in ah in oh kako ga bodo tožili. Potem so pa kar poniknili in niso hoteli dvigovati telefonov. Ko sem prišla osegno tja, so pa lagali, da je moj sindikalni poverjenik v Kočevju. Verjetno je šel k medvedom na obisk. Izkazalo se je, da je Semolić prijatelj od tasta mojega delodajalca. Skupaj sta foteljašila po centralnem komiteju zveze komunistov Slovenije. Pa sindikalni tajkuni te pozdravljajo, pojdi k njim na jahto, ti bodo dali rakce in šampanjca, ker jim vse verjameš. In prste v oči.
[#1854095] 20.10.12 16:25 · odgovor na: macon (#1854071)
Odgovori   +    2
Zadnja sprememba: anon-1670 20.10.2012 16:25
[macon]
> [Maj]
> > [denac]
> > > [Maj]
> > > Mermal pa rigelnik sta mišji kurac proti janševemu bavčarju, cerkenim Zvonovom,......
> >
> > ...in proti Jankoviću. On je najhujši. Zaradi srbskega ozadja.
>
> Janković je pa sploh mala ribica sam s sinovi vred še deset milijonov kreditov nima.
>
> Tolk je bavčar dobil v enem dnevu.

30 ali 40 milijonov pufov, 6 milijonov dolga Dursu in 300.000 minusa na računu. Smo že pri nivoju srednje ribe.

Potem dodamo pufe Mercatorja in pufe mestne občine Ljubljana, ki jih je naredil ter goro mutnih poslov in ovadb, ki začuda ne pridejo na vrsto. /

Smo že pri največjih škodljivcih in lopovih te dežele.
Potem dodamo janši še 40 milijard državnih pufov in smo že pri naj naj največjem škodljivcu in lopovu te države.
[#1854096] 20.10.12 16:27 · odgovor na: anon-1670 (#1854095)
Odgovori   +    6
[Maj]
> [macon]
> > [Maj]
> > > [denac]
> > > > [Maj]
> > > > Mermal pa rigelnik sta mišji kurac proti janševemu bavčarju, cerkenim Zvonovom,......
> > >
> > > ...in proti Jankoviću. On je najhujši. Zaradi srbskega ozadja.
> >
> > Janković je pa sploh mala ribica sam s sinovi vred še deset milijonov kreditov nima.
> >
> > Tolk je bavčar dobil v enem dnevu.
>
> 30 ali 40 milijonov pufov, 6 milijonov dolga Dursu in 300.000 minusa na računu. Smo že pri nivoju srednje ribe.
>
> Potem dodamo pufe Mercatorja in pufe mestne občine Ljubljana, ki jih je naredil ter goro mutnih poslov in ovadb, ki začuda ne pridejo na vrsto. /
>
> Smo že pri največjih škodljivcih in lopovih te dežele.

Potem dodamo janši še 40 milijard državnih pufov in smo že pri naj naj največjem škodljivcu in lopovu te države.
Janša ni jemal pufov za firme kot jih je Janković za Mercator in MOL. Lažnivec si in še pokvarjen kot kvargelj.
[#1854122] 20.10.12 17:00 · odgovor na: anon-1670 (#1853386)
Odgovori   +    5
[Maj]
> [Aleister]
> > [Maj]
> > > [Aleister]
> > > > [Maj]
> > > > > [Aleister]
> > > > > > [kafos]
> > > > > > Za predsednika vlade imamo kriminalca, problem so pa sindikati. Ja, to bo.
> > > > >
> > > > > Ne bo. Problem so taki misleci kot si ti. Za tako izjvo, pa bi bilo prav, da bi te predsednik vlade tožil. Bi potem na sodišču dokazal svojo trditev in pomagal onim tožilcem, ki se že šest let mantrajo, da bi našli kak dokaz. Ali ga mogoče imaš ti? Nimaš, ker bi ga drugače že obelodanil.
> > > >
> > > > Predsednik vlade bi moral potem obvezno priti na sodišče in pričati kako hude duševne bolečine ima zaradi tega komentarja.
> > > >
> > > > Ker pa se sodišča očitno boji kot hudič križa pa raje ne bo nikogar tožil.
> > >
> > > Če pošlje tja odvetnika, je to isto, kot bi bil sam prisoten. Poleg tega pa še niso našli nobenega dokaza, da je kaj storil nezakonitega. Kaj bi potem hodil poslušat, da je neznanega dne, na neznanem kraju, storil neznano dejanje?
> >
> > To pa ne, odvetnik ne more namesto janše pričat o tem kako hude duševne bolečine ima janša zaradi zgornjega komentarja.
> >
> > Brez pričanja ter morda še kakšnih izvidov psihiatra pa janša s tožbo ne bo uspel.
> >
> > Povrhu bi bila pa kakšna obravnava proti komentatorju morda ravno na ponedeljek in bi potem težko opravičil svoj izostanek s pripravo na četrtkovo sejo vlade.....
>
> Kaj bi rad povedal, da si sodnik z ulice in se mora Janša tebi podrejati in ne sodišču?

Kje v zgornjem komentarju pa vidiš, da si želim, da bi se janša podrejal meni????
Ali niso to tvoji posti, ki govorijo, kaj bi vse moral Janša delati?
[#1854125] 20.10.12 17:03 · odgovor na: anon-1670 (#1853384)
Odgovori   +    6
[Maj]
> [Aleister]
> Ne sprenevedaj se levakar. Janša je dobil izropano državo od Ropa z dolgom čez 70 milijard tolarjev. Štiri leta je rabil Bajuk, da je saniral in znižal dolg ter znižal nekoliko davke. Država je bila malo zadolžena, naredilo pa se je veliko projektov. Vse klinike so dokončali

janševca karkoli prepričat je glih ene toliko učinka kot bi govoril steni.
Edini, ki vas bo prepričal bo prazen želodec.

Ja država je bila pred janšo dokaj malo zadolžena, ko jo je janša dobil v roke in precej močno zadolžena, ko je končal prvi mandat.

Vseh klinik pa niso dokončali-urgenca je še vedno v klavrnem stanju...
Ja, res je. Vsega pa res ni mogel narediti Janša. Koliko klinik pa je dokončal Pahor? Kateri so njegovi projekti, jaz se spomnim samo semaforja in radarja.
[#1854132] 20.10.12 17:11 · odgovor na: macon (#1854096)
Odgovori   +    2
[macon]
> [Maj]
> > [macon]
> > > [Maj]
> > > > [denac]
> > > > > [Maj]
> > > > > Mermal pa rigelnik sta mišji kurac proti janševemu bavčarju, cerkenim Zvonovom,......
> > > >
> > > > ...in proti Jankoviću. On je najhujši. Zaradi srbskega ozadja.
> > >
> > > Janković je pa sploh mala ribica sam s sinovi vred še deset milijonov kreditov nima.
> > >
> > > Tolk je bavčar dobil v enem dnevu.
> >
> > 30 ali 40 milijonov pufov, 6 milijonov dolga Dursu in 300.000 minusa na računu. Smo že pri nivoju srednje ribe.
> >
> > Potem dodamo pufe Mercatorja in pufe mestne občine Ljubljana, ki jih je naredil ter goro mutnih poslov in ovadb, ki začuda ne pridejo na vrsto. /
> >
> > Smo že pri največjih škodljivcih in lopovih te dežele.
>
> Potem dodamo janši še 40 milijard državnih pufov in smo že pri naj naj največjem škodljivcu in lopovu te države.

Janša ni jemal pufov za firme kot jih je Janković za Mercator in MOL. Lažnivec si in še pokvarjen kot kvargelj.
janša še vedno jemlje kredite v imenu vseh nas in to celo po skoraj 6% obrestni meri, ki pomeni zelo pospešeno pot v stečaj.
[#1854134] 20.10.12 17:14 · odgovor na: (#1854129)
Odgovori   +    2
[denac]
> [Maj]
>
>
> To je bila pa največja lopovščina janša-bajukove vlade, zaradi katere jih bom mirne duše pljuval vse življenje.
>
> Ko sem delnice kupil sem dobil pojasnilo, da sem po treh letih oproščen davka, čakam tri leta vmes zamudim cel kup zanimivih priložnosti za prodajo in ko končno dočakam triletno obdobje, pride nek kurčev janša in reče, da sedaj sem mu pa dolžen plačati 20% davka.
>
> Ga pošljem v kurac in rečem, da raje popušim vse, kot pa, da bi janši plačeval davek še za nazaj(oz. za tiste delnice, kjer sem bil davka že oproščen) in sem pač popušil-in tako imam sedaj obilico časa za komentiranje-brez tega janševega davka z veljavnostjo za nazaj bi se lahko sončil kje ob morju s kakšno dobro bejbiko.

Pa bi bil zlato kupil! Leta 2005 je začelo strmo naraščati. Konec maja tistega leta je bilo 363€/oz. Danes je 1322€/oz. Brez davka pri nakupu ali prodaji.
Privoščil bi si lahko 3,64 sonc in 3,64 več bejb.
To pa ne verjamem, da ni nobenega davka od dobička pri zlatu, srebru,...???

A to misliš prav nakup v fizični obliki ali samo "virtualno" kot delnice?
[#1854136] 20.10.12 17:17 · odgovor na: anon-178479 (#1854125)
Odgovori   +    2
[Aleister]
> [Maj]
> > [Aleister]
> > Ne sprenevedaj se levakar. Janša je dobil izropano državo od Ropa z dolgom čez 70 milijard tolarjev. Štiri leta je rabil Bajuk, da je saniral in znižal dolg ter znižal nekoliko davke. Država je bila malo zadolžena, naredilo pa se je veliko projektov. Vse klinike so dokončali
>
>
> janševca karkoli prepričat je glih ene toliko učinka kot bi govoril steni.
> Edini, ki vas bo prepričal bo prazen želodec.
>
> Ja država je bila pred janšo dokaj malo zadolžena, ko jo je janša dobil v roke in precej močno zadolžena, ko je končal prvi mandat.
>
> Vseh klinik pa niso dokončali-urgenca je še vedno v klavrnem stanju...

Ja, res je. Vsega pa res ni mogel narediti Janša. Koliko klinik pa je dokončal Pahor? Kateri so njegovi projekti, jaz se spomnim samo semaforja in radarja.
Kaj pomeni dokončanje klinik, če so pa te narejene tako, da te glava boli pa še srce(Če ne verjameš pa preberi kak članek Erika Breclja), tričetrt denarja za gradnjo pa ponikne za kakšno kliniko v Avstraliji...
[#1854165] 20.10.12 18:02 · odgovor na: (#1854159)
Odgovori   +    1
[rename]
> [janezpizdek]
> Do ciprskih se tudi da, peace of cake, ma ker je treba vedet imena zločinskih organizacij in je zadeva plačljiva, se strinjam, da pustmo to. Naj si organi naročijo, če hočejo, nje.
>
> LP shaman

Vem, da se da, ampak kot pravis, naj si to kupijo organi. Bi pa to bilo dalec najboljsa poraba proracunskih sredstev junouvatajmin :-)
Morda pa tega ne naredijo, ker bi se našlo preveč "naših".
[#1854167] 20.10.12 18:05 · odgovor na: (#1854150)
Odgovori   +    1
[denac]
> [Maj]
> > [denac]
> > > [Maj]
> > >
> > >
> > > To je bila pa največja lopovščina janša-bajukove vlade, zaradi katere jih bom mirne duše pljuval vse življenje.
> > >
> > > Ko sem delnice kupil sem dobil pojasnilo, da sem po treh letih oproščen davka, čakam tri leta vmes zamudim cel kup zanimivih priložnosti za prodajo in ko končno dočakam triletno obdobje, pride nek kurčev janša in reče, da sedaj sem mu pa dolžen plačati 20% davka.
> > >
> > > Ga pošljem v kurac in rečem, da raje popušim vse, kot pa, da bi janši plačeval davek še za nazaj(oz. za tiste delnice, kjer sem bil davka že oproščen) in sem pač popušil-in tako imam sedaj obilico časa za komentiranje-brez tega janševega davka z veljavnostjo za nazaj bi se lahko sončil kje ob morju s kakšno dobro bejbiko.
> >
> > Pa bi bil zlato kupil! Leta 2005 je začelo strmo naraščati. Konec maja tistega leta je bilo 363€/oz. Danes je 1322€/oz. Brez davka pri nakupu ali prodaji.
> > Privoščil bi si lahko 3,64 sonc in 3,64 več bejb.
>
> To pa ne verjamem, da ni nobenega davka od dobička pri zlatu, srebru,...???
>
> A to misliš prav nakup v fizični obliki ali samo "virtualno" kot delnice?

Fizično zlato. Palice. V EU (in pri nas tudi) brez davka. Na Hrvaškem 20% (z vstopom v EU bodo ta davek morali odpraviti).
Na fizično srebro je pri nas davek 20%. Pri nakupu ali prodaji. V Nemčiji manj.

Edit
Če bi leta 2005 kupil kilsko palico zlata, bi zanjo dal malo manj kot 12.000€. Danes bi jo pri firmi Moro v Ljubljani prodal za 42.244€. Vse brez kakršnegakoli davka. Razen, seveda, "šticunge".
Fizično zlato je pa spet problematično.

Potem pa plačuješ še večji davek, ko se vseskozi treseš kdaj ti ga bo kdo ukradel....

Imam soseda upokojenca, ki ne ve kam z denarjem-ampak to ni nobeno življenje, zaradi tega se stalno boji, da ga bo kdo ukradel, ne gre na nobene počitnice, še iz trgovine pride v dvajsetih minutah, ne upa niti na sprehod, vrata si je dal vgraditi 20centimetrska, zamenjal vsa okna,....
anon-116591 sporočil: 2.641
[#1854198] 20.10.12 19:11 · odgovor na: (#1854170)
Odgovori   +    0
[rename]
Tudi nepremicnine so rastle nenormalno, zlato pa je stagniralo...
Tole stari, glede "stagnacije" zlata ne drži popolnoma. Ne glede na razcvet in rekorde SBI-ja v obdobju, ki ga omenjaš (2001-2008):

shrani.si/f/2T/Za/3V...8-77-k.gif

ali pa 2001-2011 pri plus 166K pipih in do "včeraj" 11 letni zaporedni rasti res ne gre za mirovanje :

shrani.si/f/0/i8/4RN...-166-k.gif

p: nisem prodajalec zlata v bližnji šok (padec) pa ob čudnih zadevah, ki se dogajajo, tudi ne verjamem.

Vsekakor pa kapo dol, ob pravi prodaji Petrola in ostalega. Večina, še danes joka...
mimoidoci sporočil: 6.172
[#1854268] 20.10.12 21:16 · odgovor na: anon-129390 (#1853684)
Odgovori   +    5
[tasilo]
> [vinopivec]
> Pljuni istini u oči...

... beše svetski album grupe Riblja Čorba. A šta znači Riblja čorba ...,

... zna se ...

*Imamo mi i danas riblju čorbu; mada kao ne postoji više, al' još uvek sve crveno.

beše remek delo VIS-a Buldožer.
anon-129390 sporočil: 9.830
[#1854302] 20.10.12 22:37 · odgovor na: macon (#1854061)
Odgovori   +    6
[macon]
> [tasilo]
> Ne še. Ampak, kakšna lučka še vedno utripne!
>
> PS: Če želim koga ignorirati, mi ga ni treba dati na ignore. To preprosto storim.

To je športna disciplina, dajanje na ignore. 1158 in raste. :)
Hja, sem opazil, da nekateri res prav dirkajo ... Sam sem sklenil, da ne bom imel nikoli nikogar na ignore. (Pač; enega. ... se nisem mogel upreti. Je bil skrajno žaljiv, aroganten, nizkoten in neotesan do mene in celega foruma. Ampak tega je že nekaj časa. Do danes še ni popravil vtisa ...)

Nemesto šimfanja ob tej priliki raje pozdravim vse prijatelje in prijateljice! :)
anon-233228 sporočil: 1.301
[#1854304] 20.10.12 22:43 · odgovor na: anon-129390 (#1854302)
Odgovori   +    5
[tasilo]
Nemesto šimfanja ob tej priliki raje pozdravim vse prijatelje in prijateljice! :)
Hvala. Vračam. :)
[#1854308] 20.10.12 22:57 · odgovor na: mimoidoci (#1854268)
Odgovori   +    4
Zadnja sprememba: anon-129390 20.10.2012 23:00
TNX! Res je. - Čudno so včasih žičke v glavi povezane. Nasedel sem lastni "zli intenciji". Največja blamaža pa je, da imam še vedno to LP plato - in Technics SL 1210-MKII ://

Samo še vrečko si dam čez glavo, pa dve luknji za oči :)

PS
Cenim, da mi nisi stisnil minusa, čeprav sem ga "po pravici" zaslužil. :)
[#1854311] 20.10.12 23:06 · odgovor na: anon-233228 (#1854304)
Odgovori   +    4
Oho! Long time no see! Bo že čas spet kakšno razdreti, ne? :)
[#1854389] 21.10.12 10:51 · odgovor na: anon-129390 (#1854308)
Odgovori   +    5
[tasilo]
TNX! Res je. - Čudno so včasih žičke v glavi povezane. Nasedel sem lastni "zli intenciji". Največja blamaža pa je, da imam še vedno to LP plato - in Technics SL 1210-MKII ://

Samo še vrečko si dam čez glavo, pa dve luknji za oči :)

PS
Cenim, da mi nisi stisnil minusa, čeprav sem ga "po pravici" zaslužil. :)

Hehe, jaz sem jo pa, z Brecljevim posvetilom vred, dolga leta stružil na Lenco-tu. No pa še vedno jo lahko.

Brecelj pa je v pismeni izjavi priznal, da nisem najhujši stvor, ki se lahko ponesreči povprečnim staršem.
[#1854431] 21.10.12 12:15 · odgovor na: mimoidoci (#1854389)
Odgovori   +    3
[mimoidoci]
> [tasilo]
> TNX! Res je. - Čudno so včasih žičke v glavi povezane. Nasedel sem lastni "zli intenciji". Največja blamaža pa je, da imam še vedno to LP plato - in Technics SL 1210-MKII ://
>
> Samo še vrečko si dam čez glavo, pa dve luknji za oči :)
>
> PS
> Cenim, da mi nisi stisnil minusa, čeprav sem ga "po pravici" zaslužil. :)

Hehe, jaz sem jo pa, z Brecljevim posvetilom vred, dolga leta stružil na Lenco-tu. No pa še vedno jo lahko.

Brecelj pa je v pismeni izjavi priznal, da nisem najhujši stvor, ki se lahko ponesreči povprečnim staršem.
Hehe; in Oho, prijatelj! Vidim, da si se, oz. verjetno sva se oba gibala v "tapravih" krogih in med "tapravimi stvori"! :))
In oba čislava alta fedelta stružnice (jaz z MC glavo) ter, xexe, pasantove komentarje in veltanšaungo; vsaj jaz jih.

Lepo nedeljo Ti želim; in še kakšen dober "ostružek"!
Tasilo
[#1854450] 21.10.12 12:40 · odgovor na: anon-129390 (#1854431)
Odgovori   +    3
[tasilo]
> [mimoidoci]
> > [tasilo]
> > TNX! Res je. - Čudno so včasih žičke v glavi povezane. Nasedel sem lastni "zli intenciji". Največja blamaža pa je, da imam še vedno to LP plato - in Technics SL 1210-MKII ://
> >
> > Samo še vrečko si dam čez glavo, pa dve luknji za oči :)
> >
> > PS
> > Cenim, da mi nisi stisnil minusa, čeprav sem ga "po pravici" zaslužil. :)
>
> Hehe, jaz sem jo pa, z Brecljevim posvetilom vred, dolga leta stružil na Lenco-tu. No pa še vedno jo lahko.
>
> Brecelj pa je v pismeni izjavi priznal, da nisem najhujši stvor, ki se lahko ponesreči povprečnim staršem.

Hehe; in Oho, prijatelj! Vidim, da si se, oz. verjetno sva se oba gibala v "tapravih" krogih in med "tapravimi stvori"! :))
In oba čislava alta fedelta stružnice (jaz z MC glavo) ter, xexe, pasantove komentarje in veltanšaungo; vsaj jaz jih.

Lepo nedeljo Ti želim; in še kakšen dober "ostružek"!
Tasilo
Takisto prijatelj. Morda še tehnična podrobnost. Shure glava na moji stružnici nikoli ni stružila z več kot enogramsko obtežbo. Zato še danes lahko pljunem istini u oči brez nadležnega prasketanja hehe.
[#1854452] 21.10.12 12:43 · odgovor na: (#1854397)
Odgovori   +    4
[rava]
> [tasilo]
> Ehh, zdej ste me pa čist zmešal ... Ma jebeš Štrukla.

rotfl :))))))))))) +
Spočetka ni bilo kazno..., pa sem vedno rajtal, da bova midva še zelo dobra frenda! :)) +
Ročno in ta hip greš mednje! Dobrodošla! ;)

(Hawgh, bi rekel najin "prijatelj" Winnetou van Beethoven.)
[#1854466] 21.10.12 13:00 · odgovor na: mimoidoci (#1854450)
Odgovori   +    2
[mimoidoci]
Takisto prijatelj. Morda še tehnična podrobnost. Shure glava na moji stružnici nikoli ni stružila z več kot enogramsko obtežbo. Zato še danes lahko pljunem istini u oči brez nadležnega prasketanja hehe.
Moja Ortofonka tudi ne. Potem sem plato "uspešno" posodil - saj se spomniš, kako je to šlo - , jo dobil nazaj in mi je istina pljunila u oči ... tk, tk, tk, tk ... smrk. Je frend vzel tisti "buldožer" zelo resno in dobesedno.

* Zdaj gre pa naš za dva do tri dni na Morje. Odklop pa to... :)
najobj sporočil: 32.331
[#1854498] 21.10.12 13:58 · odgovor na: mimoidoci (#1854389)
Odgovori   +    1
[mimoidoci]
> [tasilo]
> TNX! Res je. - Čudno so včasih žičke v glavi povezane. Nasedel sem lastni "zli intenciji". Največja blamaža pa je, da imam še vedno to LP plato - in Technics SL 1210-MKII ://
>
> Samo še vrečko si dam čez glavo, pa dve luknji za oči :)
>
> PS
> Cenim, da mi nisi stisnil minusa, čeprav sem ga "po pravici" zaslužil. :)

... pizda, saj ne morem verjet ... čuj, mimoidoči, pa to pomeni, da si bil ti včasih čisto v redu ded ...
[#1854523] 21.10.12 15:09 · odgovor na: najobj (#1854498)
Odgovori   +    9
[najobj]
> [mimoidoci]
> > [tasilo]
> > TNX! Res je. - Čudno so včasih žičke v glavi povezane. Nasedel sem lastni "zli intenciji". Največja blamaža pa je, da imam še vedno to LP plato - in Technics SL 1210-MKII ://
> >
> > Samo še vrečko si dam čez glavo, pa dve luknji za oči :)
> >
> > PS
> > Cenim, da mi nisi stisnil minusa, čeprav sem ga "po pravici" zaslužil. :)

> Hehe, jaz sem jo pa, z Brecljevim posvetilom vred, dolga leta stružil na Lenco-tu. No pa še vedno jo lahko.
>
> Brecelj pa je v pismeni izjavi priznal, da nisem najhujši stvor, ki se lahko ponesreči povprečnim staršem.

... pizda, saj ne morem verjet ... čuj, mimoidoči, pa to pomeni, da si bil ti včasih čisto v redu ded ...
Čuj najobjestnejši midva imava samo en problem. Jaz sem gledal Sutjesko in Neretvo s kritične distance, ti pa ne. Če to pomeni, da sem se jaz skvaril - tudi v redu. Čeprav sem v bistvu pokvarjen že od takrat.
najobj sporočil: 32.331
[#1854638] 21.10.12 19:52 · odgovor na: mimoidoci (#1854523)
Odgovori   +    2
Zadnja sprememba: najobj 21.10.2012 19:53
[mimoidoci]
> [najobj]
> > [mimoidoci]
> > > [tasilo]
> > > TNX! Res je. - Čudno so včasih žičke v glavi povezane. Nasedel sem lastni "zli intenciji". Največja blamaža pa je, da imam še vedno to LP plato - in Technics SL 1210-MKII ://
> > >
> > > Samo še vrečko si dam čez glavo, pa dve luknji za oči :)
> > >
> > > PS
> > > Cenim, da mi nisi stisnil minusa, čeprav sem ga "po pravici" zaslužil. :)
> > Hehe, jaz sem jo pa, z Brecljevim posvetilom vred, dolga leta stružil na Lenco-tu. No pa še vedno jo lahko.
> >
> > Brecelj pa je v pismeni izjavi priznal, da nisem najhujši stvor, ki se lahko ponesreči povprečnim staršem.
> ... pizda, saj ne morem verjet ... čuj, mimoidoči, pa to pomeni, da si bil ti včasih čisto v redu ded ...
Čuj najobjestnejši midva imava samo en problem. Jaz sem gledal Sutjesko in Neretvo s kritične distance, ti pa ne. Če to pomeni, da sem se jaz skvaril - tudi v redu. Čeprav sem v bistvu pokvarjen že od takrat.
... čuj, mimoidoči ... evo, pravzaprav se jaz sploh ne spomnim, s kakšne distance sem gledal Sutjesko in Neretvo in če sem iskren, niti tega ne vem, če sem oboje v kinu sploh kdaj gledal, če pa sem, pa sem ziher gledal bolj od daleč in z distance, ker se jaz nikoli nisem v prve vrste rinil ... khmm, v kinu pa sploh ne, ker me je potem vedno vrat bolel ...

P.S.: take kritično distancirane finte kritično distanciranih ljudi me vedno spravijo v dobro voljo, sploh ko si jih danes lahko bolj od blizu ogledujem, če se toti forum lahko upošteva kot pogled od blizu, se razume ... evo, in jaz imam en tak čuden občutek, da je kritična distanca kritično distanciranih ljudi v glavnem ostala enaka, le da se danes meri z druge strani, kot se je merila včasih ... no, in če upoštevam, da je kritičnost in gorečnost običajno v obratnem sorazmerju, je pravzaprav bolje, da ne nadaljujem s temi kritičnimi distancami, da ne bo zgledalo, da zdaj tebi kaj očitam, sploh če res Markota osebno poznaš ... khmm, s čem se jaz - tudi če le mimogrede - na tvojem mestu na totem forumu ne bi preveč hvalil, pa če si se ti skvaril šele zdaj ali pa si v bistvu, kot sam praviš, pokvarjen že od takrat ... aja, pa ne zdaj spet brezeveze nosa vihat, ker ti malo nagajam ... jebiga, malo ti pač spet moram in glede na to, kako si ti včasih trpel - mimogrede, tvoj prijatelj Marko nič ne jamra - v svinčenem komunizmu za železno zaveso, boš tudi to nagajanje pretrpel ...
[#1854708] 21.10.12 21:37 · odgovor na: najobj (#1854638)
Odgovori   +    8
Zadnja sprememba: mimoidoci 21.10.2012 21:42
[najobj]
> [mimoidoci]
> > [najobj]
> > > [mimoidoci]
> > > > [tasilo]
> > > > TNX! Res je. - Čudno so včasih žičke v glavi povezane. Nasedel sem lastni "zli intenciji". Največja blamaža pa je, da imam še vedno to LP plato - in Technics SL 1210-MKII ://
> > > >
> > > > Samo še vrečko si dam čez glavo, pa dve luknji za oči :)
> > > >
> > > > PS
> > > > Cenim, da mi nisi stisnil minusa, čeprav sem ga "po pravici" zaslužil. :)

> > > Hehe, jaz sem jo pa, z Brecljevim posvetilom vred, dolga leta stružil na Lenco-tu. No pa še vedno jo lahko.
> > >
> > > Brecelj pa je v pismeni izjavi priznal, da nisem najhujši stvor, ki se lahko ponesreči povprečnim staršem.

> > ... pizda, saj ne morem verjet ... čuj, mimoidoči, pa to pomeni, da si bil ti včasih čisto v redu ded ...

> Čuj najobjestnejši midva imava samo en problem. Jaz sem gledal Sutjesko in Neretvo s kritične distance, ti pa ne. Če to pomeni, da sem se jaz skvaril - tudi v redu. Čeprav sem v bistvu pokvarjen že od takrat.

... čuj, mimoidoči ... evo, pravzaprav se jaz sploh ne spomnim, s kakšne distance sem gledal Sutjesko in Neretvo in če sem iskren, niti tega ne vem, če sem oboje v kinu sploh kdaj gledal, če pa sem, pa sem ziher gledal bolj od daleč in z distance, ker se jaz nikoli nisem v prve vrste rinil ... khmm, v kinu pa sploh ne, ker me je potem vedno vrat bolel ...

P.S.: take kritično distancirane finte kritično distanciranih ljudi me vedno spravijo v dobro voljo, sploh ko si jih danes lahko bolj od blizu ogledujem, če se toti forum lahko upošteva kot pogled od blizu, se razume ... evo, in jaz imam en tak čuden občutek, da je kritična distanca kritično distanciranih ljudi v glavnem ostala enaka, le da se danes meri z druge strani, kot se je merila včasih ... no, in če upoštevam, da je kritičnost in gorečnost običajno v obratnem sorazmerju, je pravzaprav bolje, da ne nadaljujem s temi kritičnimi distancami, da ne bo zgledalo, da zdaj tebi kaj očitam, sploh če res Markota osebno poznaš ... khmm, s čem se jaz - tudi če le mimogrede - na tvojem mestu na totem forumu ne bi preveč hvalil, pa če si se ti skvaril šele zdaj ali pa si v bistvu, kot sam praviš, pokvarjen že od takrat ... aja, pa ne zdaj spet brezeveze nosa vihat, ker ti malo nagajam ... jebiga, malo ti pač spet moram in glede na to, kako si ti včasih trpel - mimogrede, tvoj prijatelj Marko nič ne jamra - v svinčenem komunizmu za železno zaveso, boš tudi to nagajanje pretrpel ...

Ej, najobjestnejši: "U prelaznoj budučnosti čuvaj granice mogučnosti". Namreč, tako kot Sutjeska in Neretva so določene zadeve samo navidezne in ne nujno verodostojno prikazane. Ko se najdete ljudje s talentom za prehitro sklepanje in s pretirano dozo domišljije ali bognedaj navijaških strasti, lahko iz tega nastaja tudi okrašena, da ne rečeva lažniva, zgodovina.

Poglejva sedaj lep primer napačnega in prehitrega sklepanja. Marko Brecelj je lepega dne daljnega leta 1976 v tedaj famozni Maximarketovi prodajalni plošč stal naslonjen na prodajni pult in kupcem Buldožerjevega LP prvenca blagohotno podpisoval vroč proizvod, ki je nastal tudi pod njegovim soavtorstvom. Marsikomu je k avtogramu dodal tudi kakšen nauk. No in pred izlogom jeftinih slatkiša popotnik nemirni se ustavi .......... in Marko se ponudi mu v podpis.

Sedaj pa še enkrat na hitro preleti svoj zgornji domišljijski spis na temo: Kaj lahko napletem iz ene površne informacije. In da - ti si tak po celem telesu.
Ja, škoda te je, ker bi lahko bil precej boljši, sicer jedrnatejši a verodostojnejši in upoštevanja vreden.

Strani: 1 ... 6 7 8 9 10 11 12