Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Kako do spodobne pokojnine
Strani: 1
sporočil: 18.363
V "Prelistajte Finance" je 6% mesečni donos malo huda predpostavka.
Verjetno je pomota.
Sicer pa varčujte kolikor lahko, vsak mesec, vsa leta. Pa bo za stara leta. Lep dan.
Sicer pa varčujte kolikor lahko, vsak mesec, vsa leta. Pa bo za stara leta. Lep dan.
sporočil: 1.841
ko ste stari 30+ in imate že nekaj let delovne dobe, vzemite
stanovanjski kredit, ker še vedno nimate svoje strehe nad glavo.
ročnost 30 let, obrestna mera višja kot kjerkoli v evrskem
področju. kredit pa obvezno vzeti pri domači banki...
če imate solidno plačo (oba s partnerjem) in ne izgubite službe, si lahko ustvarite malo družinico. prvega otroka boste veseli, pri drugem bodo že pomisleki...
ko boste stari 60+ boste odplačali kredit. in končno na vrsto pride varčevanje za penzijo. nič bati, takrat se bo upokojevalo pri 70+...
če imate solidno plačo (oba s partnerjem) in ne izgubite službe, si lahko ustvarite malo družinico. prvega otroka boste veseli, pri drugem bodo že pomisleki...
ko boste stari 60+ boste odplačali kredit. in končno na vrsto pride varčevanje za penzijo. nič bati, takrat se bo upokojevalo pri 70+...
sporočil: 1.050
Jebite se vsi skladi in voluharji,ki prežite na tuj denar.Svojega
zaslužite pa ga upravljajte!!
sporočil: 209
Vsekakor najprej poskrbiš za solidno državno pokojnino. Kot učitelj
imam po 40 letih dela primerno pokojnino zase. Potem pride pa
glavno, v penzijo moraš iti brez kreditov , s preskrbljenimi
otroki(ni stroškov) in hišo imaš porihtano in izolirano in seveda
prosto vseh vzdrževalnih del bljižnji prihodnosti. Preko aktivne
dobe si nakupiš nekaj malega naložb v delnice, imaš kake 10000€
likvidnih vezanih sredstev in to je v glavnem vse. Razni tretji
stebri v raznih Triglav Stebrih seo seveda metanje denarja stran.
Popolni amaterji(ali pa prefrigani prevaranti) seveda poskrbijo, da
nikoli ne boš dobil iz sklada toliko denarja kolikor si ga vplačal
v sklad. Isto velja za državne pokojnine. Druga so seveda sredstva,
ki ti prinašajo denar. dokler se ti s sredstvi ljubi ukvarjat, ali
dokler to zmoreš pač lahko nekaj dodatnega denarja zaslužiš na tak
način. Ko se ti to ne ljubi več prepišeš stvari na potomce, ali
kaka podobna rešitev. Pa še morda filozofija bankrota pred smrtjo
ni slaba. Mater sem pa res že star, da se ukvarjam s takimi
malenkostmi kot je penzija. Ja nič staramo se, Sedaj pa gremo
delat, da bodo penzije višje hihi
sporočil: 356
A SE HECATE, SLOVENSKI ZAVAROVALNI IN BANČNI NATEGUNI?
TOČNO TAKO!
GA NI SKLADA ALI FIRME V SLOVENIJI, KI BI JI JAZ VPLAČEVAL NEK DENAR ZA POKOJNINO!
ŽAL, TAKO STE NAS NAUČILI! EMPIRIČNO DOKAZANO, DA VEČJIH NATEGUNOV, KOT BANČNIKOV, NI!
TOČNO TAKO!
GA NI SKLADA ALI FIRME V SLOVENIJI, KI BI JI JAZ VPLAČEVAL NEK DENAR ZA POKOJNINO!
ŽAL, TAKO STE NAS NAUČILI! EMPIRIČNO DOKAZANO, DA VEČJIH NATEGUNOV, KOT BANČNIKOV, NI!
sporočil: 5.000
[1marjan]Popolnoma se strinjam s tabo!
Jebite se vsi skladi in voluharji,ki prežite na tuj denar.Svojega zaslužite pa ga upravljajte!!
Lp, mataj18
sporočil: 631
[bigl]Varčujte. Utajujte davke legalno in nelegalno, vplačajte čim manj v proračun ker je to korito za leve in desne parazite ki živijo na vaš račun in seveda njihove prisklednike ( razne pokojninske družbe) ki dobijo upravljalsko provizijo od vrednosti vašega vplačanega premoženja. Sedaj vneto lobirajo da bi politika onemogočila izplačila vaših vložkov v te pokojninske družbe tudi po 10 letih kar sedaj zakonodaja omogoča. Sedaj te cepnejo z 41% dohodnino ko želiš izplačilo svojih sredstev iz teh stebrov, toda tudi to jim ni pomagalo in narod množično izstopa zato lobirajo pri svoji " prijateljih" da se še to zaostri, tudi ta članek je plačan zaradi preobrazbe " neukih množic". Kot sem na začetku napisal čim manj vplačajte v proračun in niti slučajno ne zaupajte denar tem kvazi upravljalcem ampak ga sami investirajte v realno premoženje, nepremičnine, zemljo, vodo, plemenite kovine itn, ker boste od tega živeli na stare dni. Vse kar boste zaupali tem parazitom vam bo požrla inflacija ali pa vam bodo pokradli.
V "Prelistajte Finance" je 6% mesečni donos malo huda predpostavka. Verjetno je pomota.
sporočil: 8.690
[1marjan]Ja, pokazalo se je, da je ona liberalno - narodna "sam svoje sreče kovač" še vedno aktualna. Jaz bi šel še malo dlje : volite izključno stranke, ki imajo v programu NEobvezna zdravstvena in pokojninska zavarovanja. Sociala ? Ni problema, mora bit, vendar ne v zdravstvenih ali pokojninskih skladih, ampak iz siceršnjih davkov za furanje države, DDV, davek na dobiček....
Jebite se vsi skladi in voluharji,ki prežite na tuj denar.Svojega zaslužite pa ga upravljajte!!
Kdor se je finančno zaštrikal, ali je nesposoben ipd, pade pač na nek kulturni, civilizacijski minimum za preživetje, ne pa, da ima enake, če ne še boljše možnosti in pogoje od tistih, ki ga financiramo. Trenutna kloaka je pa taka, da eni lepo ribarijo pri koritu, pa vanj niso dali nič, tisti, ki so res potrebni sočutja in pomoči, pa crkavajo kot bi bili kaki Somalci in ne Evropejci. Fuj !!!
sporočil: 3.006
[purinoli]*****
> [1marjan]
> Jebite se vsi skladi in voluharji,ki prežite na tuj denar.Svojega zaslužite pa ga upravljajte!!
Ja, pokazalo se je, da je ona liberalno - narodna "sam svoje sreče kovač" še vedno aktualna. Jaz bi šel še malo dlje : volite izključno stranke, ki imajo v programu NEobvezna zdravstvena in pokojninska zavarovanja. Sociala ? Ni problema, mora bit, vendar ne v zdravstvenih ali pokojninskih skladih, ampak iz siceršnjih davkov za furanje države, DDV, davek na dobiček....
Kdor se je finančno zaštrikal, ali je nesposoben ipd, pade pač na nek kulturni, civilizacijski minimum za preživetje, ne pa, da ima enake, če ne še boljše možnosti in pogoje od tistih, ki ga financiramo. Trenutna kloaka je pa taka, da eni lepo ribarijo pri koritu, pa vanj niso dali nič, tisti, ki so res potrebni sočutja in pomoči, pa crkavajo kot bi bili kaki Somalci in ne Evropejci. Fuj !!!
Pridružujem se ti pri obeh točkah: sociala že, že, a ne za presite riti, ki grabijo in si delijo denar drugih, da lahko oni lepo živijo in si lastijo zasluge za "narodov blagor".
sporočil: 265
pa obvezno ukiniti socialo za vse cigane, bele in originalne!! če
noče delat naj crkne vsakdo, ki mu pač ni, država pa naj da ven
vsakemu, ki je bil zaposlen tisto kar ji je vplačal ne pa da ga
cuza za neko brezvezno papirologijo ko hoče imeti nekaj od
vplačanega in obljubljenega, konec koncev država kot taka ne
obstaja, država je samo skupek ljudi, ki živijo na določenem
ozemlju in si delijo skupne interese itd. torej smo država mi in če
jutri rečemo, da je več ne potrebujemo je mora v trenutku biti
konec in smo zaradi mene lahko tudi avstrijci ali pa nemci, mi je
vseeno, bom vsaj imel 2-4x večjo podporo če pride do tega,
povprečna plača bo vsaj 2x višja...