Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: "Prodali bomo, kar se bo dalo dobro prodati"
sporočil: 10.644
Narobe... ko so bili francozi lačni pod Ludovicom 16, niso
emigrirali, ampak so svojega kralja, skupaj z njegovo družico malo
znižali s pomočjo giljotine...
Podobno so izseljenci v ZDA nagonili angleže zaradi zvijanja rok z davki.
Tale naš novodobni homo-economicus bullshit se zna vrniti kot bumerang. Ne podcenjuj mitosa naroda. To je izjemno močno čustvo, in ni neracionalno. Ker sta jezik, in se tem povezana pripadnost ena od temeljnih vrednot. S kom se sporazumevaš in na kakšen način. To je reč ki ti jo položijo praktično v zibelko. In ni lahko kar reči:"Ker sem v Sloveniji lačen, grem čez mejo in bom nemec, italijan, avstrijec, ali pa anglež, rus, kitajec, američan,...". Dilemo, ali naj ostanem tu, ali odidem po dobro plačano delo v Winnipeg, sem pred kakimi 6 leti sam dal skozi. Odločil sem se da ostanem. Ne ker mi je tukaj finančno bolj fino. AMpak ker bi mi navkljub boljšemu premoženjskemu stanju tam nekaj manjkalo. Meni bi manjkal... dom. Ker pač tako Slovenijo kot tako dojemam. Tam bi hrane bilo več, in morda boljša.. ne bi pa bila.. moja, če me razumeš.
Pred leti sva šla z mojo boljšo polovico popotovat s kamperjem čez ZDA. Med drugim sva obiskala malo mestece Joliet, Il. Simpatičen shitty town, ki pa ima posebnost da tam živi krdelo slovencev. In ti slovenci niso emigrirali v letih 1945-1948, ampak v letih med 1930 do 1941. In ti danes zase še vedno pravijo "Mi smo Slovenci". A je res da tudi pravijo "Pri nas doma, v Ameriki". In njihovi otroci, vnuki in pravnuki so na svoje slovensko poreklo izjemno ponosni. Dva poznam, ki sta od tam prebegnila v Slovenijo, si tu našla punci, in si ustvarila familiji.
Tale naš novodobni homo-economicus bullshit se zna vrniti kot bumerang. Ne podcenjuj mitosa naroda. To je izjemno močno čustvo, in ni neracionalno. Ker sta jezik, in se tem povezana pripadnost ena od temeljnih vrednot. S kom se sporazumevaš in na kakšen način. To je reč ki ti jo položijo praktično v zibelko. In ni lahko kar reči:"Ker sem v Sloveniji lačen, grem čez mejo in bom nemec, italijan, avstrijec, ali pa anglež, rus, kitajec, američan,...". Dilemo, ali naj ostanem tu, ali odidem po dobro plačano delo v Winnipeg, sem pred kakimi 6 leti sam dal skozi. Odločil sem se da ostanem. Ne ker mi je tukaj finančno bolj fino. AMpak ker bi mi navkljub boljšemu premoženjskemu stanju tam nekaj manjkalo. Meni bi manjkal... dom. Ker pač tako Slovenijo kot tako dojemam. Tam bi hrane bilo več, in morda boljša.. ne bi pa bila.. moja, če me razumeš.
Pred leti sva šla z mojo boljšo polovico popotovat s kamperjem čez ZDA. Med drugim sva obiskala malo mestece Joliet, Il. Simpatičen shitty town, ki pa ima posebnost da tam živi krdelo slovencev. In ti slovenci niso emigrirali v letih 1945-1948, ampak v letih med 1930 do 1941. In ti danes zase še vedno pravijo "Mi smo Slovenci". A je res da tudi pravijo "Pri nas doma, v Ameriki". In njihovi otroci, vnuki in pravnuki so na svoje slovensko poreklo izjemno ponosni. Dva poznam, ki sta od tam prebegnila v Slovenijo, si tu našla punci, in si ustvarila familiji.
Lačnemu človeku je kaj malo mar, pod katero zastavo se bo najedel.Morda, a pri nas je zelo malo res lačnih. Vsaj jaz ne videvam bosih, golih ljudi po ulicah. Opažam pa da so kafane še kar polne, da se še vedno vozimo vsak v svojem avtu, itn..
sporočil: 2.392
[Endimion]To"krdelo"ki si ga srečal, je šlo verjetno s trebuhom za kruhom in ne zaradi želje po spoznavanju sveta,tako kot si si ti privoščil.
Narobe... ko so bili francozi lačni pod Ludovicom 16, niso emigrirali, ampak so svojega kralja, skupaj z njegovo družico malo znižali s pomočjo giljotine...
>Lačnemu človeku je kaj malo mar, pod katero zastavo se bo najedel.
Morda, a pri nas je zelo malo res lačnih. Vsaj jaz ne videvam bosih, golih ljudi po ulicah. Opažam pa da so kafane še kar polne, da se še vedno vozimo vsak v svojem avtu, itn..
In ni fair da emocije po domovini mešaš s preživetjem.Bi si skoraj upal trditi,da ti je proračun bližji kot potrjevanje na trgu.Želim ti veliko užitka s kamperjem na poti.
sporočil: 5.498
[bc123a]Nevarno je oboje, imaš možnost imeti referendum in upati, da bo ljudi izučilo in bo volilno telo v par generacijah dozorelo (kriza lahko to morda pospeši ali pa tudi zabremza), druga ravno toliko jalova možnost pa je zaupanje v poštenost talibanskih politikov.
Ja, ampak za bozjo voljo. A res mislis, da se bo "narod" po sistemu en clovek en glas strinjal s tabo? Ali pa se bo rajsi s kaksnim Zerjavom, Jankovicem in podobnimi sortami?
Either way you're fucked for a very long time.
M
sporočil: 5.963
www.zares.si/1-volil...-bratusek/
Zakaj stranka Zares?
Za stranko Zares sem se odločila, ker je kot nova, sveža moč v našem političnem prostoru dobra priložnost za nove izzive in ker smo se njeni člani v Kranju zbrali v dober mlad tim, ki ima veliko pozitivne energije in smo pripravljeni še marsikaj narediti!
Zakaj jaz?
Sem ženska, ki ve, kaj hoče. Sem odločna, zelo neposredna, ne znam lagati in obljubljati v prazno. Mislim, da je prav, da se s politiko začnemo ukvarjati novi ljudje.
----------
LOL Že v združbi Zares jo je vleklo na pozitivno stran.
Zakaj stranka Zares?
Za stranko Zares sem se odločila, ker je kot nova, sveža moč v našem političnem prostoru dobra priložnost za nove izzive in ker smo se njeni člani v Kranju zbrali v dober mlad tim, ki ima veliko pozitivne energije in smo pripravljeni še marsikaj narediti!
Zakaj jaz?
Sem ženska, ki ve, kaj hoče. Sem odločna, zelo neposredna, ne znam lagati in obljubljati v prazno. Mislim, da je prav, da se s politiko začnemo ukvarjati novi ljudje.
----------
LOL Že v združbi Zares jo je vleklo na pozitivno stran.
Preberi malo zgodovino mojih postov, pa ti bo morda malce bolj
jasno od kod moji domači proračunski viri, predno tukaj kancijonaš
po svoje, bi šlo?
Za točno moje delo bi imel na državni sisi cca 400€ nižjo plačo, kot jo imam zdaj..
IN poanto mojega posta.. si povsem zgrešil.
Za točno moje delo bi imel na državni sisi cca 400€ nižjo plačo, kot jo imam zdaj..
[Endimion]Za proračunske vire se ti opravičujem,drugače pa hvala za vijolice.
Preberi malo zgodovino mojih postov, pa ti bo morda malce bolj jasno od kod moji domači proračunski viri, predno tukaj kancijonaš po svoje, bi šlo?
sporočil: 27.892
Zadnja sprememba: crt 24.09.2012 16:17
[dob]e tako.
do nedavnega je - vsaj pri meni – veljalo, da je janša kučanu idealen nasprotnik. idealen v tem smislu, da mu gre na živce, da je solna kislina, ki kučanu vrta luknjo v želodec. a zdaj to ne velja več, saj je janša fenomenalno nadomestil jankovića tam kjer je. janković niti slučajno ne bi zmogel te vloge.
janša dela vse natanko tako, kot to odgovarja kučanu, poleg tega pa še pobere vse sovraštvo nezadovoljne Slovenije, ki se zaradi strogosti ukrepov sprašuje, do kam vse to lahko gre. kučan ostaja zunaj tega čist kot solza, noben njegov se ni usral z umazanim delom, in delo je opravljeno bolje, kot bi si kučan sploh lahko v sanjah kdaj narisal.
janša je kučanu nasedel, kot da je v politiki od včeraj.
zdaj pa naredi se korak naprej in reci: ali je jansa pravkar s hruske padel (varianta, ki si jo ze omenil) ali pa moras v svoj svet kucanove vsemogocnosti dodati se to, da je tudi jansa v bistvu kucan. da je jansa kucanovo sredstvo za monopolizacijo in razvrednotenje pojma desnice, na primer. ker dokler je jansa, prostora za koga drugega na desni, kot smo verjetno ze dovoljkrat videli, ni. da imamo samo komunisticno zvezo komunistov in antikomunisticno zvezo komunistov, je pa rava ze dovoljkrat zelo lepo omenila.
zdaj si pa lahko vsak sam izbere, ali mu je bolj vsec varianta, da je jansa bebo, ali varianta, da je jansa kucanov clovek. bon apetit.
(za pokrit vse variante je tu se moznost, da je jansa jezus kristus, ki se je odlocil zrtvovati za grehe slovenije. ta moznost je hkrati resilna bilka za vernike, da ni treba izbirati med zgornjima dvema. pac - kjer so verniki, tam so verske podobe.)
(ps. kucan je american. naj preciziram: kucan je za "desne" tisto, kar so za "leve" americani: debeli, necivilizirani, pokvarjeni + obvladujejo cel svet, karkoli se zgodi, so oni krivi.)
Edini sam samcati komunist"je bil Jezus"ostali so pa
razbojniki,takšnega in drugačnega porekla.
Bravo Črt.
Pred leti je sam Kučan rekel, da si želi "žlahtne desnice". Tiste prave. Pa nisem takrat prav razumel, kaj hudiča bi stari ata rad rekel. Zdaj pa mi je jasno.
Nikoli je nismo imeli. Nit s Pučnikom ne. Morda je bil blizu Bajuk z malce drugačnim svetonazorskim principom, a je padel na izpitu iz državnosti. Ne zaradi sebe, kolikor zaradi politike.
Pri nas v zadnjih 60 do 70 letih nismo imeli zdravih lastnikov kapitala. nismo uspeli ustvariti svoje kapitalske kaste. Vsaka ki se je pojavila je bila posekana takoj ko je bila nevarna politiki. In tu ne Kučan, ne Janša nista nobena svetnika. Prvi je imel okoli sebe cvet old-boys-ev, drugi pa je povsem populistično v letu 2007 sprožil pogrom nad managerskim cehom. Ne v celoti brez osnove, a z zelo grdimi posledicami. POsledicami, ki jih bo slovensko podjetništvo čutilo še zelo zelo dolgo. Ko je nevarno če si uspešen (ker si itak ukradel), ko je nevarno, če si nekaj prodal državi (ker si itak zmenjen)... ta stopnja zaupanja ljudi je porušena (zaradi Janeza Janše) do zadnjega kamna.
In zdaj, ko je spet predsednik vlade, počne enake nebuloze kot v prvem mandatu. Išče sovražnika. Mora ga imet. Al so to izbrisani, al so to Romi, al so to direktorji, al strici iz ozadja (pri čemer jih je 90% starejših od 70 let...), al pač nekdo že. V tej svoji gonji ni dosti drugačen od hard-core komunistov. Mora imet nekaj, drgač ni srečen.
Bral sem danes komentar od gustla na temo dviga DDV. Hmmm.. razmišljam, da s tem samo po sebi ni nič narobe. Konec koncev s tem, da podražiš časopise vsled višjega DDV ni kršena človekova pravica do informiranja. le dražja je. In prav veliko medijev (in Finance niso izjema) niso protestirali ko je ta ista vlada iz obveznega v dopolnilno prenesla cel kup zdravstvenih storitev. Rezultat so bile višje položnice od vzajemne, adriatica, .... Razumem, da bo zarad tega dobiček nekje manjši, nekje izguba večja, ali pa bo iz dobička ratala izguba. Ampak, pravila so. In ta se mi zdi selektiven le v tem, da bodo glavnino govna pokasirali mediji, ki trenutni vladi niso naklonjeni, acc. to calculations made by Finance. Malo komunistično a ne?
Sprašujem se bogokletno misel. Kaj če danes Milan Kučan umre? Ne da si ex predsedniku želim smrti. Nikakor ne. A kaj bi to pomenilo za ta prostor. Eni bi izgubili patrona. Eni bi izgubili moralno zaslombo pri plenjenju. In, ni nepomembno, eni bi izgubili smrtnega sovražnika. Ostali bi pač šli na pogreb prvega predsednika države, ker ga tako dojemamo, in mu na ta način izkazali svoje spoštovanje. Ne ker je Milan Kučan, ne ker je šef old boys-ev, ampak ker je prvi predsednik države. Prvi Suveren.
To nam v Sloveniji pravzaprav manjka.. Spoštovanje do najvišjih funkcij v državi. Ne do Kučana, Janše, ali Drnovška, Ropa, Bajuka.... Gre za institut ki ga dotični predstavlja...
Tu imajo "desni" bistveno težavo.....
Pred leti je sam Kučan rekel, da si želi "žlahtne desnice". Tiste prave. Pa nisem takrat prav razumel, kaj hudiča bi stari ata rad rekel. Zdaj pa mi je jasno.
Nikoli je nismo imeli. Nit s Pučnikom ne. Morda je bil blizu Bajuk z malce drugačnim svetonazorskim principom, a je padel na izpitu iz državnosti. Ne zaradi sebe, kolikor zaradi politike.
Pri nas v zadnjih 60 do 70 letih nismo imeli zdravih lastnikov kapitala. nismo uspeli ustvariti svoje kapitalske kaste. Vsaka ki se je pojavila je bila posekana takoj ko je bila nevarna politiki. In tu ne Kučan, ne Janša nista nobena svetnika. Prvi je imel okoli sebe cvet old-boys-ev, drugi pa je povsem populistično v letu 2007 sprožil pogrom nad managerskim cehom. Ne v celoti brez osnove, a z zelo grdimi posledicami. POsledicami, ki jih bo slovensko podjetništvo čutilo še zelo zelo dolgo. Ko je nevarno če si uspešen (ker si itak ukradel), ko je nevarno, če si nekaj prodal državi (ker si itak zmenjen)... ta stopnja zaupanja ljudi je porušena (zaradi Janeza Janše) do zadnjega kamna.
In zdaj, ko je spet predsednik vlade, počne enake nebuloze kot v prvem mandatu. Išče sovražnika. Mora ga imet. Al so to izbrisani, al so to Romi, al so to direktorji, al strici iz ozadja (pri čemer jih je 90% starejših od 70 let...), al pač nekdo že. V tej svoji gonji ni dosti drugačen od hard-core komunistov. Mora imet nekaj, drgač ni srečen.
Bral sem danes komentar od gustla na temo dviga DDV. Hmmm.. razmišljam, da s tem samo po sebi ni nič narobe. Konec koncev s tem, da podražiš časopise vsled višjega DDV ni kršena človekova pravica do informiranja. le dražja je. In prav veliko medijev (in Finance niso izjema) niso protestirali ko je ta ista vlada iz obveznega v dopolnilno prenesla cel kup zdravstvenih storitev. Rezultat so bile višje položnice od vzajemne, adriatica, .... Razumem, da bo zarad tega dobiček nekje manjši, nekje izguba večja, ali pa bo iz dobička ratala izguba. Ampak, pravila so. In ta se mi zdi selektiven le v tem, da bodo glavnino govna pokasirali mediji, ki trenutni vladi niso naklonjeni, acc. to calculations made by Finance. Malo komunistično a ne?
Sprašujem se bogokletno misel. Kaj če danes Milan Kučan umre? Ne da si ex predsedniku želim smrti. Nikakor ne. A kaj bi to pomenilo za ta prostor. Eni bi izgubili patrona. Eni bi izgubili moralno zaslombo pri plenjenju. In, ni nepomembno, eni bi izgubili smrtnega sovražnika. Ostali bi pač šli na pogreb prvega predsednika države, ker ga tako dojemamo, in mu na ta način izkazali svoje spoštovanje. Ne ker je Milan Kučan, ne ker je šef old boys-ev, ampak ker je prvi predsednik države. Prvi Suveren.
To nam v Sloveniji pravzaprav manjka.. Spoštovanje do najvišjih funkcij v državi. Ne do Kučana, Janše, ali Drnovška, Ropa, Bajuka.... Gre za institut ki ga dotični predstavlja...
Tu imajo "desni" bistveno težavo.....
sporočil: 13.178
Zadnja sprememba: čarli 24.09.2012 18:55
[rava]Hmm, mednarodna pomoč je bil s strani imf še zmeraj fail. Poglej samo afriko;) Zakaj misliš, da bi EUSSR in njena podružnica ecb bila kaj boljša? Saj navsezadnje je to le kup birokratov, ki si domišljajo da poznajo in razumejo ekonomijo. In potem slišiš kako so za višje davke in še kup ostalih neumnosti...
> [čarli]
> > [aktion]
> > Si pa pameten, da veš, kako bi bilo brez trojke!
>
> Napisal sem, da je bil uspeh perestrojke mizeren oz enak nič. Kaj ti ni jasno?
wishful thinking:
mogoče se bodo pa na primeru grčije le naučili, da je nas čefurje treba stisnit k prasce, če hočejo še kdaj svoj dnar videt.
upanje umira zadnje ;)
[AnonimniPingvin]No potem pa povej kako bi glasoval pri lanskoletnem referendumu o boratovi pokojninski "reformi";)
> [čarli]
> Daj nam zaupaj kako si glasoval prejšnje leto na referendumu?;)
Katerem referndumu? Zadnjega ki se ga spomnem je bil o družinskem zakoniku, na katerem sem glasoval za zakon... za ostale prej si nisem uredil glasovanja po pošti... my bad.
sporočil: 639
[čarli]Pač to je zelo hipotetično sedaj, ampak "with the benefit of hindsight" bi glasoval za reformi. Zakaj?
> [AnonimniPingvin]
> > [čarli]
> > Daj nam zaupaj kako si glasoval prejšnje leto na referendumu?;)
>
> Katerem referndumu? Zadnjega ki se ga spomnem je bil o družinskem zakoniku, na katerem sem glasoval za zakon... za ostale prej si nisem uredil glasovanja po pošti... my bad.
No potem pa povej kako bi glasoval pri lanskoletnem referendumu o boratovi pokojninski "reformi";)
Zadnja sprememba: crt 24.09.2012 20:20
[dob]okej.
Janša ni kučan, ker še ni naredil toliko pizdarij, kot jih je kučan, da bi lahko bila primerljiva.
veliko si povedal o tem, da jansa ni diktator. prav. jaz o tem sploh nisem govoril, to sploh ni moja teza.
glavni point ni bil v enacenju, ampak v tem, ali se da razmisliti o moznosti, magari cisto hipoteticno in kot mozganska vaja, da ta dva frajerja sploh nista v konfliktu. ali da sta celo ravno nasprotno - izrecno uskaljena.
mislim, to, da sta v simbiozi, je itak jasno - da drug drugemu zelo prav prideta. da si bi en drugega morala izmisliti, ce ne bi slucajno ze obstajal.
vprasanje pa je, ali je se kaj vec na tem. konec koncev, ce gledas cisto splosno, je tole ena taka lepa oligopolna delitev trga, kakrsne ponavadi glavnim igralcem lepo pasejo. in kakrsne v sloveniji ponavadi obstajajo takrat, kadar ni nekaj ravno direkt *mono*pol. ali pa ravno zato, da kao ne bi bil.
ko si torej monopolist izmisli se enega, da sta potem dva in da je kao potem konkurenca, such as it is, ker je oligopol, ne monopol. pa je obema v veselje. in vrocih obcutkov zeljni publiki v adrenalnisko-steklinsko-religiozno zadovoljstvo.
V začetku devetdesetih sem v neki lokalni publikaciji zapisal, da si kučan zdaj (torej tedaj) misli:vredi. potem bova pa cez 10 let se enkrat pretresla (se se izognemo "svega ce bit a nas biti nece") tudi tole tokratno.
Vi se kar repenčite, počasi mi boste vsi padli v žep, vključno z Janšo!
Če bom še kje našel to publikacijo, bom tukaj nalepil cel svoj prispevek.
Ni prav nič zastarel.
btw, jaz se tudi spomnim ene storije iz devetdesetih let. bila je v economistu, pogovarjali so se z enim mislim da cehom. slo je takole:
- no zdaj imate volitve, kaj pa ce bodo spet komunisti prevzeli oblast?
- no, mi bomo naredili proti temu tole, pa tole, pa tole.
- kaj pa ce jim vseeno rata?
- ja potem so pa ocitno zelo sposobni in prav je, da v kapitalizmu zmagajo sposobni.
ne jemat tega kot kakrsnokoli apologijo kucana in "kucanizma". jaz te jemljem kot osebo, ki je sposobna razmisljat drugace kot religiozno fanaticno, drugace ti ne bi vsega tega pisal. in verjamem, da lahko preberes, kar napisem, tako, da res preberes tisto, kar pise.
ali je mozno, da je JJ projekt MK, namenjen temu, da v celoti zapira poglavje "desnica" in s tem obvladuje celotni politicni spekter, such as it is? ali je JJ operativni instrument MK?
ce nekdo porabi ves svoj forumski cas za to, da sipa ognje in zveplo na MK, udbomafijo, etc ... ali to pomeni, da je placani provokator, namenjen ustvarjanju vtisa, da obstaja nekaksno izven-dogovora kriticno misljenje?
ce nekdo magari cisto iskreno napise, da je MK hudic, ali je res mogoce odmisliti moznost, da mu to prisepetava MK prek nevidnih valov?
samo vprasam. glede na to, da, kot pravis, je MK povedal, da mu bodo itak vsi v zep padli. ali zato, ker so taki pepcki ali zato, ker so tam tudi nastali -- ali je to potem sploh se vprasanje?
+
Pa ne, da si bio, pardon, bi-? Jaz sem na to najprej pomislil. Mi pa zgleda rahlo zapita. Mogoče tudi konzumira alkohol na škodljiv način? LOL
Pa ne, da si bio, pardon, bi-? Jaz sem na to najprej pomislil. Mi pa zgleda rahlo zapita. Mogoče tudi konzumira alkohol na škodljiv način? LOL
Zadnja sprememba: crt 24.09.2012 20:28
[dob]ja. to pomeni, da se bova mogoce en dan srecala pred potovalno agencijo, na poti ven iz nje, po tistem, ko bova oba sla kupit karto za emigracijo, potem pa not vzdihnila - eh!
Kar se mene tiče, nisem del te mase, ki je v konfliktu s sabo. Sem pač nekdo, ki svoje notranje konflikte rešujem sam. Ne čakam ne Janše ne kučana, da jih bodo oni zame ali namesto mene.
Svoje življenje lahko prilagodim preživetju skoraj v vsakem sistemu. Ampak zdaj so vsi sistemi na istem, globalizacija je storila svoje.
In ko si enkrat odprl vrata in videl, kaj je za njimi, jih ne moreš več zapreti in ne vedeti, kaj je zad. To ne gre več.
Naenkrat otrok ni več nedolžen!
Če veš kaj to pomeni.
(plus: wherever you go, there you are.)
for no particular reason, ali pa ker je taksen tok podzavesti, sem se tu spomnil na eno karikaturo iz vecernjeg lista.
hrvat sede v casu vojne za mizo in zacne pisati pismo: cenjeni varnostni svet!
potem je nekaj slicic, ko nic ne pise, samo vrtijo se mu po glavi slike, kaj vse se mu je dogajalo...
in potem na zadnji slicici pismo nadaljuje in v eni potezi zakljuci: ... jebem ti mater!
Zadnja sprememba: anon-245582 24.09.2012 20:34
Vi se kar repenčite, počasi mi boste vsi padli v žep, vključno z
Janšo!---------------
In smo mu.
Kokoši imajo majhen vsadek možganov v glavah, zato kokodakajo, petelini pa kikirikajo. Habitat teh živali pa imenujemo kurnik.
Primorska pesnica www.tatjana-malec.si
In, ko debatirata o Milanu(lepe oke)Kučanu
www.rtvslo.si/blog/m...lapa/60481
PROLETAREC KOMUNIST - MK
Na vprašanje, zakaj v forumu 21 ni delavcev, je Milan Kučan posmehljivo odvrnil, da so "proletarci tam, kjer so bili: na delovnih mestih" (Mladina, 29. aprila 2004).
ps. zelo priporocam
www.imdb.com/title/tt0404030/
Zadnja sprememba: crt 24.09.2012 20:44
[crt]in ko smo ze pri video produkciji...
ps. zelo priporocam
cesa slovenski politiki tipicno sploh ne znajo? se smejat, se zlasti sebi. (castna izjema erjavec.) pomoc prihaja.
www.youtube.com/watc...ature=plcp
+
ali je mozno, da je JJ projekt MK, namenjen temu, da v celoti zapira poglavje "desnica" in s tem obvladuje celotni politicni spekter, such as it is? ali je JJ operativni instrument MK?
--------------
Ivan, Igor in Dimitrij so Kavčičevi projekti. Žal intervjua z Nikom Kavčičem na MMC ne najdem več.
--------------
Ivan, Igor in Dimitrij so Kavčičevi projekti. Žal intervjua z Nikom Kavčičem na MMC ne najdem več.
sporočil: 3.600
To je tudi edini moj namen pri pisanju tu na forumu, prepričevati druge, da Ljubezen ni neumna,Na srečo mi ni potrebno vsega in vsakega razumeti. Pa če to razumeš ali pa ne.
p.s.
Starejši moški se obrne k svoji mlajši.
-Ljubica, povej, si zaljubljena vame.
-Seveda.
-Ljubica, bodi odkrita.
-Eeee....seveda sem.
-Pa bi bila tudi, če ne bi bil bogat.
-Za koga me pa imaš? Saj nisem neumna.
[AnonimniPingvin]Sprašujem zato ker je bila prejšnja neizglasovana "reforma" zelo podobna;) In če bi prejšni nasprotoval bi moral tej še 2x bolj ker je pač tolikokrat več debilna. No vsaj hinavec nisi, če bi naredil to kar si napisal da bi...
> [čarli]
> > [AnonimniPingvin]
> > > [čarli]
> > > Daj nam zaupaj kako si glasoval prejšnje leto na referendumu?;)
> >
> > Katerem referndumu? Zadnjega ki se ga spomnem je bil o družinskem zakoniku, na katerem sem glasoval za zakon... za ostale prej si nisem uredil glasovanja po pošti... my bad.
>
> No potem pa povej kako bi glasoval pri lanskoletnem referendumu o boratovi pokojninski "reformi";)
Pač to je zelo hipotetično sedaj, ampak "with the benefit of hindsight" bi glasoval za reformi. Zakaj?
[dob]Vera v jajota je neomajna pri tebi a ne;) No pa saj navsezadnje nisi zastonj duhovni vodja jajotovih vernikov:)
> [crt]
> > [dob]
> > do nedavnega je - vsaj pri meni – veljalo, da je janša kučanu idealen nasprotnik. idealen v tem smislu, da mu gre na živce, da je solna kislina, ki kučanu vrta luknjo v želodec. a zdaj to ne velja več, saj je janša fenomenalno nadomestil jankovića tam kjer je. janković niti slučajno ne bi zmogel te vloge.
> >
> > janša dela vse natanko tako, kot to odgovarja kučanu, poleg tega pa še pobere vse sovraštvo nezadovoljne Slovenije, ki se zaradi strogosti ukrepov sprašuje, do kam vse to lahko gre. kučan ostaja zunaj tega čist kot solza, noben njegov se ni usral z umazanim delom, in delo je opravljeno bolje, kot bi si kučan sploh lahko v sanjah kdaj narisal.
> >
> > janša je kučanu nasedel, kot da je v politiki od včeraj.
>
> e tako.
>
> zdaj pa naredi se korak naprej in reci: ali je jansa pravkar s hruske padel (varianta, ki si jo ze omenil) ali pa moras v svoj svet kucanove vsemogocnosti dodati se to, da je tudi jansa v bistvu kucan. da je jansa kucanovo sredstvo za monopolizacijo in razvrednotenje pojma desnice, na primer. ker dokler je jansa, prostora za koga drugega na desni, kot smo verjetno ze dovoljkrat videli, ni. da imamo samo komunisticno zvezo komunistov in antikomunisticno zvezo komunistov, je pa rava ze dovoljkrat zelo lepo omenila.
>
> zdaj si pa lahko vsak sam izbere, ali mu je bolj vsec varianta, da je jansa bebo, ali varianta, da je jansa kucanov clovek. bon apetit.
>
> (za pokrit vse variante je tu se moznost, da je jansa jezus kristus, ki se je odlocil zrtvovati za grehe slovenije. ta moznost je hkrati resilna bilka za vernike, da ni treba izbirati med zgornjima dvema. pac - kjer so verniki, tam so verske podobe.)
>
> (ps. kucan je american. naj preciziram: kucan je za "desne" tisto, kar so za "leve" americani: debeli, necivilizirani, pokvarjeni + obvladujejo cel svet, karkoli se zgodi, so oni krivi.)
Janša ni kučan, ker še ni naredil toliko pizdarij, kot jih je kučan, da bi lahko bila primerljiva.
kučan tudi nikoli ne bo žrtev, medtem ko je Janša že od vsega začetka. Žrtev je vloga, ki jo nekdo igra. Ne more se kar nekdo naenkrat odločiti, zdaj bom pa iz diktatorja postal žrtev ali pa obratno.
Če bi kučana takoj po osamosvojitvi vtaknili v zapor, kot se sicer za diktatorje v svobodnih deželah spodobi, bi zdaj že sami videli, če je Janša kučan ali pa kaj drugega. Zato zdaj lahko o tem samo uganjujemo. Uganjevanje na glas, da je Janša isto kot kučan, pa je voda na mlin kučanu, ki itak vlada. To samo žrtev dela še bolj žrtev.
Da je zdaj mandat Janšev, pomeni le to, da vsi mislijo, da je mandat Janšev. Mandat malo kurac, mandat je odgovornost, in odgovornost je Janševa, kar pomeni, da je nedgovornost kučanova. boljše pozicije, kot jo ima kučan, sploh ni.
V resnici so vsi "mandati" kučanovi. Mandati so dosmrtni, ostalo je samo igrica za EU in za domače navijače.
Zakaj kučan (ob)vlada? Ker ga je Slovenija kot diktatorja legalizirala tisti trenutek, ko ga je izvolila za predsednika, v sicer demokratični ali navidezno demokratični, novi državi! Pa bi ga še trikrat, če bi o spremembi ustave tedaj odločali ti ljudje od danes.
So pač takrat bili še malo previdni. Pa tudi v EU še nismo bili, pa kaj veš, kako se še lahko obrne, kje bo pristal denar, ki smo ga že ukradli, pa ki ga bomo še, če nas ne ujamejo... Najprej se je moral kučan seveda notranje reorganizirati, pa zadržati svoje ljudi na strateških mestih, pa zminirati nastanek pravnega reda, i tako dalje. Cirila Ribičiča, bivšega šefa Partije, za predsednika Ustavnega sodišča, in če jim ga tle v rt vtaknemo, če to požrejo, bodo vse sposobni požret! Štih proba ena, pa štih proba dve, pa tri... - in Slovenija je vse prenesla! Je ni stvari, ki je Slovenija ni prenesla, ko jim ga je kučan odzad pehal v tazadno!
Je že res, da se je Janša sam javil za tekočo žrtev, žrtve pa po pravilu delajo za tistega, ki jih zna izkoristiti. Po moje bi Janša rad bil všečen Slovencem. Le da je Slovencem všeč en drug, točno določeni dikator, ki ga že imajo, zakaj bi torej sploh marali še enega?! Zadovoljni so s prvim diktatorjem, obrajtajo kučana!
Da obstaja nevarnost, da bi Janša nadomestil kučana v smislui menjave diktatorjev, Janša namesto kučana? Ja, pa kaj še. To sploh ni možno.
Janša je kar je, ampak je svojo pozicijo zgradil na volitvah, pa ga kljub temu imenujejo diktator. kučan pa je vedno bil diktator, po letu 91 pa še izvoljeni diktator, zato je še kar naprej samo en diktator. Za kučana danes nihče ne reče, da je diktator, narod ga je legaliziral za nazaj, naredil ga je demokrata za sedaj in vnaprej, za vse čase! Enako kot je žrtev bila žrtev in bo ostala žrtev.
Janši pravijo, da je diktator, čeprav ni nikdar bil diktator. Vedno je na položaj prišel z volitvami.
Zato je očitati Janši, da dela isto kar kučan (da ima rad ablast - mislim da se ta fraza dostikrat pojavi na forumu), oziroma, da se mu očita, da mu "diši oblast" (še ena fraza, ki se pogosto pojavlja na forumu) naravnost smešno. Neprimerljivo je s tem, kar je ta narod dovolil kučanu!
Slovence prepričati, da je Janša pripeljal Slovenijo na rob ekonomskega propada sploh ni težko. Za pametnega človeka je takšna trditev smešnica, za Slovenca pa ne. kučan samo pošlje znake, da da se njegovo neodgovornost prevali v tujo odgovornost, in matrica reagira sama od sebe.
Tole z dežurno žrtvijo je pa takole. Janša se je sprijaznil z vlogo dežurne žrtve in to gre kučanu direktno v žep. Partija je vedno posvojila tuje žrtve in si jih vtaknila v svoj žep, ne glede na to, čigave so, zakaj so padle, kakšen je bil njihov namen, čemu so svojo žrtev namenile, komu so se zapisali, h kateremu bogu so molile, kateri ideologiji so se priporočale itd. Tisti, ki z žrtvami oz. z žrtvijo, manipulirajo in takšen manipulator je kučan, že sam ve, kaj bo z njo. Saj zato pa je žrtev - žrtev, a ne.
V začetku devetdesetih sem v neki lokalni publikaciji zapisal, da si kučan zdaj (torej tedaj) misli:
Vi se kar repenčite, počasi mi boste vsi padli v žep, vključno z Janšo!
Če bom še kje našel to publikacijo, bom tukaj nalepil cel svoj prispevek.
Ni prav nič zastarel.
sporočil: 5.498
[crt]Plausible.
M
PS: Užitek je brat tale thread, lots of good stuff.
sporočil: 18.832
[rava]Torej moraš to tako razumeti, da so se pogodili med seboj, da tako naredijo, saj vemo, da je več strank v vladi in da so sejali na skupnih sestankih, kaj bodo naredili. Saj pravim, da jih izvolimo po njihovem programu, potem se pa fantje in dečve kar osvobodijo, postanejo samostojni in potem delajo po svoje. Sicer pa midve ne veva, kakšna je v resnici situacija. Iz tega razberem, da je katastrofalna, da je vse v vladi zadel šok, ko so videli obseg Pahorjeve polomije. Sedaj bodo pa to šok terapijo malo razdelili tistim, ki so Pahorja izvoli in vsem tistim, ki ga nismo. Jok nič ne pomaga. Če je narod tako bikast, da ne razume, kdo je zanič poltik in jih bo peljal scat, potem je pač čas, da s stisnjenimi zobmi požremo vsi skupaj, kar je ta narod naročil na jedilniku. Huje je, da se luxići niso nič naučili iz svojega pahorjanskega obdobja zmag od semaforja do termoforja in zopet predavajo, kako svi mi lako ćemo. Narod pa zopet vriska od navdušenja, kaj vse bo, ko bodo ti pingvini zopet na oblasti in bodo zapravljali milijarde, ki jih še niti zaslužili nismo. Še bomo najebali.
> [Aleister]
> > [rava]
> > a še nisi prebrala zpiz-2?
>
> Kaj misliš, da me bodo še enkrat upokojili?
:)))) ne, to glih ne.
samo to ti hočem dopovedat, da je dal vizjak ven kopijo pahorjevega zpiz-2, proti kateremu si imela tolk velik za povedat - pa jaz tudi.
zakon je popravljen samo za tiste informativne izračune.
> [Aleister]
> Janševci ne predlagajo novih davkov, tako kot so bili zapakirani v slavni Pahorjevi izkrivljeni reformi. Tu na forumu je bilo večkrat napisano, da je v tistih Pahorjevih reformah skritih 100 milijard novih davkov in reketov za slovenske državljane. Preberi si, kaj je o tem pisal "janezpizdek". Šele potem se zopet oglasi.
janševci so skrite nove davke do vejice natančno pejstali od pahorjancev.
res :(((
zato sem slabe volje in me je skor kap ko sem to vidla.
Zadnja sprememba: čarli 25.09.2012 11:04
[dob]Odvisen si pa od vzorca jaz se ne motim ane:)
> [čarli]
> Vera v jajota je neomajna pri tebi a ne;) No pa saj navsezadnje nisi zastonj duhovni vodja jajotovih vernikov:)
Nisem odvisen od Janše. Tudi od tebe in tvojega mnenja ne.
Ti si cinik, čarli, in cinizem je poleg kanibalizma najnižje duhovno stanje, ki ga tu nekdo lahko doseže.Ti mene sploh ne poznaš. Ampak seveda rad daješ sodbe, ker imaš pač vzorec, ki sem ti ga napisal zgoraj;) Glede duhovnega stanja pa ti lahko zaupam (brez hvaljenja) da sem na precej višjem nivoju od tebe:) Čeprav vem, da se ti imaš za alfo in omega na tem področju. Ampak dobček od napuha te razganja kar je vidno že iz aviona...
[dob]Pa ne da ti je to sam bog povedal:)))) Ti nimaš pojma kaj je najvišji zakon vesolja;)
> [COP]
> >To je tudi edini moj namen pri pisanju tu na forumu, prepričevati druge, da Ljubezen ni neumna,
>
> Na srečo mi ni potrebno vsega in vsakega razumeti. Pa če to razumeš ali pa ne.
>
> p.s.
> Starejši moški se obrne k svoji mlajši.
> -Ljubica, povej, si zaljubljena vame.
> -Seveda.
> -Ljubica, bodi odkrita.
> -Eeee....seveda sem.
> -Pa bi bila tudi, če ne bi bil bogat.
> -Za koga me pa imaš? Saj nisem neumna.
Po želji. Svobodna volja je najvišji zakon vesolja.
[dob]Čudno prej si trdil nekaj drugega v zvezi z poznavanjem saj si podal "poznavalsko" oceno o meni ane:)
> [čarli]
> Ti mene sploh ne poznaš.
vesel sem da te ne poznam in naj tako tudi ostane.
[dob]Seveda ti rad trdiš brez da bi človeka poznal ane:) Veš, zate pa sem že napisal kateri vzorec imaš. Pa za to ne rabim te niti poznati...
> [čarli]
> > [dob]
> > > [čarli]
> > > Ti mene sploh ne poznaš.
> >
> > vesel sem da te ne poznam in naj tako tudi ostane.
>
> Čudno prej si trdil nekaj drugega v zvezi z poznavanjem saj si podal "poznavalsko" oceno o meni ane:)
trdil sem da si cinik,
k tej oceni dodajam še da si vsiljiv cinik.