Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Rodetov domnevni sin se je opravičil za razburjenje
sporočil: 2.499
ampak tale ljubljanska odvetnica pa svojega dela očitno ne obvlada
preveč dobro ... pa saj zakon je dovolj jasen in enostaven
sporočil: 2.499
Financ nevredno pisanje, dokler je na koncu naslova vprašaj?.
Ko bo pa klicaj!, se pa oglasite.
A Finance nimajo nobenih finančnih problemov za analizirat? Aja, kisle kumarice so še tukaj.
Ko bo pa klicaj!, se pa oglasite.
A Finance nimajo nobenih finančnih problemov za analizirat? Aja, kisle kumarice so še tukaj.
sporočil: 3.129
V izvornem članku sem prebral vprašanje Tanji, ali je Peter sin
Rodeta? Odgovor je bil ne, ni sin. Na dodatno vprašanje ali je
Tanja imela intimne odnose z Rodetom ni novinar (baje je to bil
Karba) dobil nobenega odgovora. Gre za novinarske špekulacije z
določenim političnim namenom in po mojem mnenju za novinarsko K(U
ali A)RBARIJO!
sporočil: 30.643
Zadnja sprememba: anon-35163 28.08.2012 10:41
[mhorva35]Cerkev ne služi vernikom, ampak obratno.
Tako preobražena cerkev bi po moje mnogo bolj služila vernikom, ker bi jim bila po vsem bliže.
Cerkev zanima samo ena stvar: Njen lastni obstoj. Vse je podrejeno temu. Če bi RKC izgubljala čas in energijo za karkoli drugega, ne bi obstajala 1500 let (oziroma 2000, odvisno od tega komu verjameš).
Duhovniški celibat ni dogma. Uveden je bil tam enkrat v 12 stoletju iz praktičnih razlogov. Duhovniki so bili takrat dokaj bogati in cerkev ni hotela, da bi karkoli zapustili svojim potomcem. Iz praktičnih razlogov se je celibat tudi obdržal. RKC stroške za osebje na ta način lahko zbije na polovico, ali še manj, ker duhovniki ne zapravljajo časa in denarja z družino.
Smisel duhovniškega celibata ni to da duhovniki ne bi seksal, ampak to da po možnosti nimajo otrok, če jih imajo pa jih ne smejo priznati. Rode torej ni naredil nič narobe.
sporočil: 9.501
[mhorva35]Sploh ne vem,zakaj bi moral jaz nekomu,ki ni ne praktikant RKC,še manj pa njen vernik razlagati stvari,ki se ga ne tičejo,še manj pa prepričajo...Vpraš Meto Roglič na Dnevnik ali pa kakšnega izmed 100 FDVjevskih sociologov religije
> [sivi pinot barique]
> > [mhorva35]
> > > [mataj]
> > > Ma koga to briga. To, da pripadnik katoliškega kulta krši tam neke brezvezne verske zapovedi, se javnosti ne tiče.
> > >
> > > Grem stavit, da sta z majerjem splanirala kako pizdarijo, uvedbo verouka v šole, denacionalizacijo, bailout za Zvon, kaj v tem stilu, sedaj pa skušata preusmeriti pozornost na traparije.
> >
> > Ma ne bi rekel tako, četudi sam trdim enako, da je nesmiselna zapoved, ima pa veliko posledic- eno ti Edminton navaja, so pa še druge.
> > Problem je cerkev trmasto vztraja pri celibatu, posledice so pa širše in povzročajo neverodostojnost, neživljenjskost celo verjamem, da bi pedofilije bilo manj paše česa. Tako preobražena cerkev bi po moje mnogo bolj služila vernikom, ker bi jim bila po vsem bliže.A že morajo biti znotraj RKC razlogi za to togost.
> > Lep dan želim.
>
> Anglikanska cerkev,kjer celibata ni,vseeno veselo propada...cele župnije so prestopile v rimokatoliško Cerkev,v posebni ordinariat za anglikance..
Ne vem kaj ima tvoj komentar z mojim mnenjem, nikjer nisem napisal, da zaradi tega prestopajo- sem pač mnenja, da bi brez tega bolj verodostojna in bliže ljudem in to je vse.
Razloži mi ti kaj prinese DANES celibat? Eni me hočejo prepričati, da se zato župnik lahko bolj posveti svoji čredici verujočih. Pa me to ne prepriča, da je tako bolje.
Ko si se že oglasil, meni je vera OK predvsem takrat in za tiste, ki jim le-ta v nekem trenutku olajša življenje in daje pogum za vnaprej in nimam popolnom nič proti verujočemu in sem mnenja, da pravzaprav vsak verjame, le pojem je zelo širok in predznak tega lahko različen.
Lep dan ti želim in hvala za tvoj odgovor.
sporočil: 5.457
Sicer pa
Če je tisti bu-zić od Karbe zraven
potem je prav gotovo vse čista in gola resn-ica
Če je tisti bu-zić od Karbe zraven
potem je prav gotovo vse čista in gola resn-ica
sporočil: 3.048
[valsidalado]Ne ga lomit, duhovnik nisi pod prisilo (osebna odločitev) kot si pod prisilo suženj komunizma. Celibat je pač praktična zadeva, lastniško in zasebno - drugo pogojuje prvo (družina potrebuje lastnino) pa še energijo jemlje, ker non stop na voljo si lahko družini ali pa cerkvi, obojemu ne.
> [mhorva35]
> > [mataj]
> > Ma koga to briga. To, da pripadnik katoliškega kulta krši tam neke brezvezne verske zapovedi, se javnosti ne tiče.
> >
> > Grem stavit, da sta z majerjem splanirala kako pizdarijo, uvedbo verouka v šole, denacionalizacijo, bailout za Zvon, kaj v tem stilu, sedaj pa skušata preusmeriti pozornost na traparije.
>
> Ma ne bi rekel tako, četudi sam trdim enako, da je nesmiselna zapoved, ima pa veliko posledic- eno ti Edminton navaja, so pa še druge.
> Problem je cerkev trmasto vztraja pri celibatu, posledice so pa širše in povzročajo neverodostojnost, neživljenjskost celo verjamem, da bi pedofilije bilo manj paše česa. Tako preobražena cerkev bi po moje mnogo bolj služila vernikom, ker bi jim bila po vsem bliže.A že morajo biti znotraj RKC razlogi za to togost.
> Lep dan želim.
Celibat je 'neumnost', ki se tiče zgolj vprašanja pravice do zasebne lastnine in vprašanja dedovanja. Cerkev je še kako 'komunistična', bi si upal reči, pravi vzorec za državnokapitalsko ureditev, za boj za pravico do 'svete oblasti' in 'časti', da ne rečem vzor za 'hitler ali tito jugend' in na koncu celo za promiskuiteto, ki je pa pedofiliji čisto blizu, pootročenosti namreč.
[naporen]kratko,jedrnato in točno.
> [valsidalado]
> > [mhorva35]
> > > [mataj]
> > > Ma koga to briga. To, da pripadnik katoliškega kulta krši tam neke brezvezne verske zapovedi, se javnosti ne tiče.
> > >
> > > Grem stavit, da sta z majerjem splanirala kako pizdarijo, uvedbo verouka v šole, denacionalizacijo, bailout za Zvon, kaj v tem stilu, sedaj pa skušata preusmeriti pozornost na traparije.
> >
> > Ma ne bi rekel tako, četudi sam trdim enako, da je nesmiselna zapoved, ima pa veliko posledic- eno ti Edminton navaja, so pa še druge.
> > Problem je cerkev trmasto vztraja pri celibatu, posledice so pa širše in povzročajo neverodostojnost, neživljenjskost celo verjamem, da bi pedofilije bilo manj paše česa. Tako preobražena cerkev bi po moje mnogo bolj služila vernikom, ker bi jim bila po vsem bliže.A že morajo biti znotraj RKC razlogi za to togost.
> > Lep dan želim.
>
> Celibat je 'neumnost', ki se tiče zgolj vprašanja pravice do zasebne lastnine in vprašanja dedovanja. Cerkev je še kako 'komunistična', bi si upal reči, pravi vzorec za državnokapitalsko ureditev, za boj za pravico do 'svete oblasti' in 'časti', da ne rečem vzor za 'hitler ali tito jugend' in na koncu celo za promiskuiteto, ki je pa pedofiliji čisto blizu, pootročenosti namreč.
Ne ga lomit, duhovnik nisi pod prisilo (osebna odločitev) kot si pod prisilo suženj komunizma. Celibat je pač praktična zadeva, lastniško in zasebno - drugo pogojuje prvo (družina potrebuje lastnino) pa še energijo jemlje, ker non stop na voljo si lahko družini ali pa cerkvi, obojemu ne.
sporočil: 5.000
[k24]Čuj, na tem forumu mrgoli klerikajzlov, le poglej si minuse.
Sedaj pa Rode samo na test DNK, da te vidmo a te je bilo kaj v hlačah oziroma te je še kaj v hlačah. Tole bo pa sila neprijetno za Rodeta in če ne bo privolil v test potem je avtomatsko priznal, da je njegov oče.
Lp, mataj18
sporočil: 9.333
Ali se je sploh smiselno
postavljati na zadnje noge,
če pa more danes 'tehnika'
enostavno pokazati kaj ima
skupnega osebna gen(etika) ?
Sicer pa, 'grešno' je prav
vsako živo telo, mar ne ?
Sodražan
postavljati na zadnje noge,
če pa more danes 'tehnika'
enostavno pokazati kaj ima
skupnega osebna gen(etika) ?
Sicer pa, 'grešno' je prav
vsako živo telo, mar ne ?
Sodražan
[miroko]Miro, a vidiš, da te tudi klerikajzli ne marajo poleg komunistov.
O časniku Delo imam zelo slabo mnenje in ga tudi ne berem. Je pa res, da je cerkev hinavska, pokvarjena in zločinska. Človekove pravice in svoboščine zatira že 2000 let.
Lp, mataj18
sporočil: 14.015
[mhorva35]Drug Sivi je danes malo v knockdownu, to je bil nizek udarec v njegovo občudovanje članov najeminentnejšega zbora na svetu, vzora moralne čistosti in vzvišenosti, on čisto zares verjame vse, kar kardinali rečejo...
Ko si se že oglasil, meni je vera OK predvsem takrat in za tiste, ki jim le-ta v nekem trenutku olajša življenje in daje pogum za vnaprej in nimam popolnom nič proti verujočemu in sem mnenja, da pravzaprav vsak verjame, le pojem je zelo širok in predznak tega lahko različen.
[mataj]Čuj, kaj pa če ni Janša Črtomirov oče?.:)
Ma koga to briga. To, da pripadnik katoliškega kulta krši tam neke brezvezne verske zapovedi, se javnosti ne tiče.
Grem stavit, da sta z majerjem splanirala kako pizdarijo, uvedbo verouka v šole, denacionalizacijo, bailout za Zvon, kaj v tem stilu, sedaj pa skušata preusmeriti pozornost na traparije.
Lp, mataj18
[FIN-477605]Ne, samo namočil ga je.:))
Franc, Franc,...., a si ga malo biksal?
Lp, mataj18
sporočil: 10.979
»Ne, ne, Rode ni Petrov oče,« nam je Tanja Breda, ko smo jo obiskali v Nemčiji, odgovorila na vprašanje, ali je kardinal Rode oče njenega zunajzakonskega sina. »Ne spomnim se. Ne vem, kdo je oče,« je nadaljevala. Ko pa smo ji omenili očitno podobnost med Petrom in kardinalom, je dejala: »V oči in nos sta si res podobna, vendar ...« Stavka ni končala, ampak je spremenila temo pogovora.
Ko je pozneje pojasnila, kdaj in kako se je spolno podredila Rodetu, je dodala, da je za njun odnos vedela tudi njena stara mama, pri kateri je takrat živela. Tanja Breda je zaradi zgodnje smrti staršev živela z babico, ki je bila perica v celjskem zdravstvenem domu. Bila je revna, živela pa je v cerkvenem poslopju na Jožefovem hribu, kjer je med svojim kaplanovanjem v Celju živel tudi Franc Rode.
Vsekakor Tanja Breda kardinala Rodeta ščiti. »Bolnica z vso svojo bedo ščiti kardinala, ki se ves zdrav šopiri v blišču Cerkve,« pravi naš vir blizu Tanje Brede. Sama pa nam je še povedala, da jo je Rode, s katerim sta si nekaj let veliko dopisovala, »zapustil zaradi tega, ker da sem premalo intelektualna, premalo izobražena«.
Evo dela iz članka v Delu... Karba tu nič ne manipulira...Enostavno pove, da Tanja zanika, da bi bil Rode petrov oče.
sporočil: 133
Že zdavnaj bi se morali duhoviteži uradno sproščati. Tako bi cerkev
imela več članov in bilo bi jim lepše ker ne bi bilo nič
prepovedanega.
[pinpingvin]Pinpingvin, da ga nisi ti tudi na skrivaj namočil?:)
Pa pravijo, da med duhovniki ni pravih mož
Zdaj pa vse izgleda, das so tisti čudni, ki zganjajo tiste povorke in hočejo posvajat tuje otroke .... samo v degradiranih strankah provenience KPS
Sicer pa
- A se ne bližajo predsedniške volitve
- A niso še pred vsakimi volitvami tovariši komunisteki
izmislili novo afero za zdriblat konkurenco
- Preden bo 11 november bomo videli in slišali še mnogo tega
Lp, mataj18
sporočil: 6.084
Zadnja sprememba: anon-15715 28.08.2012 10:58
Upam, da bo ta zadeva dokazana, ali da bo Rode dobil takšno
odškodnino, da časopisa Delo ne bo več. Vmesne rešitve se mi ne
zdijo smiselne.
sporočil: 14.015
[sivi pinot barique]
Sploh ne vem,zakaj bi moral jaz nekomu,ki ni ne praktikant RKC,še manj pa njen vernik razlagati stvari,ki se ga ne tičejo,še manj pa prepričajo...
čuj Sivi, potem pa še povej, zakaj moramo navadni pošteni davkoplačevalci financirati svtari, ki se nas ne tičejo, še manj pa prepričajo...?
Hm, ja izgleda, da imamo v Sloveniji več nezakonske mularije prav
od teh " svetih " mož kot od hlapcev in dekel, kar so včasih
trdili. Ja je zlomek če si kardinal, pa še kaj zraven. Morda bi se
pa to ne zgodilo , če bi poštenjak Rode pustil Urana pri miru. Bog
vse vidi in poplača.
Lp, mataj18
Lp, mataj18
[fibonaci]to je seveda bolj nizek udarec slovenskemu žurnalizmu..pravazprav pisunstvu...
> [mhorva35]
>
> Ko si se že oglasil, meni je vera OK predvsem takrat in za tiste, ki jim le-ta v nekem trenutku olajša življenje in daje pogum za vnaprej in nimam popolnom nič proti verujočemu in sem mnenja, da pravzaprav vsak verjame, le pojem je zelo širok in predznak tega lahko različen.
Drug Sivi je danes malo v knockdownu, to je bil nizek udarec v njegovo občudovanje članov najeminentnejšega zbora na svetu, vzora moralne čistosti in vzvišenosti, on čisto zares verjame vse, kar kardinali rečejo...
Ali,kot je rekel upokojeni škof Pirih ogromni množici na Velikošmarenski maši v Logu pri Vipavi (Vipavska dolina,Primorska)..
"Vesel sem ,da ste pršli v tako velikem številu na ta praznik..Očitno ste prišli sem ne zaradi Urana,Stresa,Rodeta ali mene,ampak zaradi žive vere."
PS:Z Rodeti,Urani,Grmiči in Furmani naj se kar veselo ukvarjajo Karbe in Ivelje.
[fibonaci]kaj ti financiraš? Daješ v pušico ob nedeljah?
> [sivi pinot barique]
>
> Sploh ne vem,zakaj bi moral jaz nekomu,ki ni ne praktikant RKC,še manj pa njen vernik razlagati stvari,ki se ga ne tičejo,še manj pa prepričajo...
čuj Sivi, potem pa še povej, zakaj moramo navadni pošteni davkoplačevalci financirati svtari, ki se nas ne tičejo, še manj pa prepričajo...?
Le Monde mu je zdrsnil iz rok, rogljiček mu je zastal v grlu, obraz
mu je preplavila rdečica in kri je začela butat v glavo...Kako
zlobni so ljudje, da na plano vlečejo majhne grehe, za katere se je
že zdavnaj spokoriil. Ali bog res ne more enkrat zamižat na eno
oko? Kriv je pa itak Skušnjavec, on je vse skupaj zakuhal. By the
way, ali kdo posodi DNK za reševanje časti in ugleda imperija RKC?
Po vseh teh milijardah in sitnostih s pedofilijo...
Lp, mataj18
Lp, mataj18
sporočil: 6.084
[valsidalado]Daj malo razloži to vprašanje dedovanja. Saj duhovniki ( v glavnem ) imajo pravico imeti zasebno lastnino. Tudi dedovanje je jasno, če nimajo otrok, imajo druge svojce, ki so po civilnem pravu zakoniti dediči. Kaj ima s tem celibat ?
> [mhorva35]
> > [mataj]
> > Ma koga to briga. To, da pripadnik katoliškega kulta krši tam neke brezvezne verske zapovedi, se javnosti ne tiče.
> >
> > Grem stavit, da sta z majerjem splanirala kako pizdarijo, uvedbo verouka v šole, denacionalizacijo, bailout za Zvon, kaj v tem stilu, sedaj pa skušata preusmeriti pozornost na traparije.
>
> Ma ne bi rekel tako, četudi sam trdim enako, da je nesmiselna zapoved, ima pa veliko posledic- eno ti Edminton navaja, so pa še druge.
> Problem je cerkev trmasto vztraja pri celibatu, posledice so pa širše in povzročajo neverodostojnost, neživljenjskost celo verjamem, da bi pedofilije bilo manj paše česa. Tako preobražena cerkev bi po moje mnogo bolj služila vernikom, ker bi jim bila po vsem bliže.A že morajo biti znotraj RKC razlogi za to togost.
> Lep dan želim.
Celibat je 'neumnost', ki se tiče zgolj vprašanja pravice do zasebne lastnine in vprašanja dedovanja. Cerkev je še kako 'komunistična', bi si upal reči, pravi vzorec za državnokapitalsko ureditev, za boj za pravico do 'svete oblasti' in 'časti', da ne rečem vzor za 'hitler ali tito jugend' in na koncu celo za promiskuiteto, ki je pa pedofiliji čisto blizu, takorekoč pootročenost. V tej pootročenosti, ki pa meji na že skoraj prisilno osamitev človeka, rojenega v svet, je pa potem ponovno spet nekaj dobrega, ki se pa potem znova izrodi v oblastnost znotraj nekega kolektivizma, namesto da bi vse skupaj rezultiralo v sodelovaju itd.
sporočil: 1.693
[mataj]Čuj midva zdaj lahko tu natepava teorijo in prave razloge do enemoglosti pa ne bova spremenila bistva, ker veva, da je danes, danes in stvari so drugačne. Zato sem to vprašanje zastavil Sivemu in ne tebi, ker me je zanimalo kaj me bo on podučil.
> [mhorva35]
> Tako preobražena cerkev bi po moje mnogo bolj služila vernikom, ker bi jim bila po vsem bliže.
Cerkev ne služi vernikom, ampak obratno.
Cerkev zanima samo ena stvar: Njen lastni obstoj. Vse je podrejeno temu. Če bi RKC izgubljala čas in energijo za karkoli drugega, ne bi obstajala 1500 let (oziroma 2000, odvisno od tega komu verjameš).
Duhovniški celibat ni dogma. Uveden je bil tam enkrat v 12 stoletju iz praktičnih razlogov. Duhovniki so bili takrat dokaj bogati in cerkev ni hotela, da bi karkoli zapustili svojim potomcem. Iz praktičnih razlogov se je celibat tudi obdržal. RKC stroške za osebje na ta način lahko zbije na polovico, ali še manj, ker duhovniki ne zapravljajo časa in denarja z družino.
Smisel duhovniškega celibata ni to da duhovniki ne bi seksal, ampak to da po možnosti nimajo otrok, če jih imajo pa jih ne smejo priznati. Rode torej ni naredil nič narobe.
Ko rečem služila ne mislim na nič drugega kot na tiste ljudi, ki se tja zatečejo v trenutkih, ko jim je težko in seveda drugi, ki enostavno verujejo.
Sicer pa ostajam pri svojem, ne more noben uradni predstavnik cerkve oznanjati nekatere zahteve, sam pa jih krši. Pri tem je vseeno, katera je njegova pozicija, višje kot je tem bolj je zadeva kočljiva.
Ostajam župniki naj seksajo, naj se plodijo in čas je zrel, da se to enkrat uradno pove IN DOVOLI s strani RKC. Kako je z imovino in upravljanjem pa itak beremo vsak dan.
Pa vse je bilo tako lepo. Uglajeni aristokratski kardinal se je
znebil ljudskega škofa. Čeprav ga je s tem prizadel in je škofu
skoraj počilo srce je aristokrat z dvignjeno glavo pohajkoval po
Sloveniji in maševal, maševal....Samo kaj, ko ljudskega škofa ni
mogoče kar zbrisati. V zavesti ljudi bo pač vedno...ljudski škof.
In dobri ljudje so postali jezni, ko se je kot vzrok za izbris
navedlo domnevno očetovstvo. Pa so rekli, če je domnevno očetostvo
že dovolj za izgon v Trst potem bo dejansko očetovstvo verjetno več
kot dovolj za trajni izgon v ....Argentino. Orožje, ki je bilo
uporabljeno na ljudskemu škofu se je kot britev obrnilo nazaj k
tistemu, ki ga je uporabil.
Pa tako je bil blizu uspeha aristokrat. Samo vzrok, vzrok bi moral pač navesti drugačen. No se bo lahko vsaj pokoril pred njegovim veličanstvom.
Lp, mataj18
Pa tako je bil blizu uspeha aristokrat. Samo vzrok, vzrok bi moral pač navesti drugačen. No se bo lahko vsaj pokoril pred njegovim veličanstvom.
Lp, mataj18