Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Prenova Finance.si – kje smo?

Strani: 1 ... 3 4 5 6 7 8 9

pcs sporočil: 5.517
[#1791949] 21.08.12 11:59 · odgovor na: philips (#1791928)
Odgovori   +    0
[philips]
Stran je popolnoma nečitljiva. Prvo tretjino zaseda reklama. Od ostanka levi in desni rob (spet cca 1/3 ali več) zasedajo reklame in linki na socialna omrežja. Za samo besedilo/članek ostane tako na sredini spodnjih 2/3 strani zelo malo prostora. In potem so še med člankom reklame, slike,... In razmak med odstavki in/ali naslovi so preveliki...

Polom

Firefox 15.0 na Win XP + vključen Adblock :)
Kakšna ločljivost? 800x600?!
Ad blocker je treba skonfigurirat, klikni z desno na oglasu in poglej opcije.

Osebno me moti, da alt + backspace ne deluje pravilno kot undo (kadar pišeš post).

M
Gustl sporočil: 13.653
[#1791958] 21.08.12 12:06 · odgovor na: anon-201490 (#1791931)
Odgovori   +    1
[FIN-477605]
Hja število komentarjev se je res drastično zmanjšalo, mogoče se hočejo znebiti kritičnih komentatorjev, ki včasih kakšno pikro priponijo:-)
Ja, in ker smo težki mazohisti, smo to naredili na tak način :)
[#1791985] 21.08.12 12:38 · odgovor na: (#1791975)
Odgovori   +    0
[rename]
> [Gustl]
> > [Jackk-zacasno]
> > Spoštovani Jure Gostiša zvani Gustl. Sporočam vam, da moje cenjeno uporabniško ime Jackk od danes več ne deluje. Ne vem kaj se je zgodilo ampak, lahko se prijavim na prijavni strani in tudi urejam profil, ko pa želim na forumu odgovarjati, pa mi pravi, da nisem prijavljen. Ko kliknem na link za prijavo pa spet pravi, da sem prijavljen. V glavnem totalna štala. Ne pomaga niti brisanje piškotkov, zgodovine itd... Ista napaka se mi dogaja v vseh znanih brskalnikih.
> >
> > Da sem tole lahko napisal, sem moral odpreti začasni profil.
>
> Ja, vemo. Nekateri uporabniki foruma imate danes dodatne težave. Pravijo, da upajo, da bodo rešili do popoldneva.

Iščite v smeri večkratnih prijav.
Jaz sem bil še od včeraj prijavljen na ipadu in se potem nisem mogel prijaviti na prenosniku.
Šele potem, ko sem na ipadu zaprl browser, sem se lahko logiral na prenosniku.
Nerodno je to, ker ne dobiš nobenega relevantnega sporočila o napaki.
Ja, večkratne prijave so bile glavni razlog, zakaj smo zamujali s prenovo ohooholala. Potem je to bilo kao popravljeno...no...ni bilo.

Sedaj je fronta na relaciji Stockholm - London. Mi smo tu samo še za dostavo municije (spisek nedelujočih stvari) Stockholmu (via Tallin & Florida).

Največji problem Stockholma sedaj sicer niso Finance.si, te so le uporaben lakmus za projekte naprej. Več tule:

www.atex.com/custome...ess-1.1693

...in kot vidiš so Finance.si zgolj "Web content management system" v eni državi, projekt je pa v "seven papers in Eastern Europe."
anon-201490 sporočil: 845
[#1791988] 21.08.12 12:45 · odgovor na: Gustl (#1791958)
Odgovori   +    2
"Ja, in ker smo težki mazohisti, smo to naredili na tak način :)"

Hja to je eden vidnejših učinkov prenove, kakšnih drugih posebnih izboljšav kot posledice "težkega mazohizma" ne vidim, prej se mi zdi zadeva manj pregledna in uporabna.
najobj sporočil: 32.748
[#1791993] 21.08.12 12:49 · odgovor na: anon-201490 (#1791988)
Odgovori   +    3
Zadnja sprememba: najobj 21.08.2012 12:50
[FIN-477605]

Hja to je eden vidnejših učinkov prenove, kakšnih drugih posebnih izboljšav kot posledice "težkega mazohizma" ne vidim, prej se mi zdi zadeva manj pregledna in uporabna.

... ja, ampak če je zadeva dovolj draga, se je ziher splačalo ...

P.S.: vidnejši učinki prenove se običajno ne vidijo, ker se skrijejo v žepih naročnika in izvajalca prenove ...
Morpher sporočil: 197
[#1791996] 21.08.12 12:51 · odgovor na: bobek13 (#1790821)
Odgovori   +    0
Tiskanje popravljeno (in v testiranju zadnja dva dni). Lahko prosim stestiras?
Hvala!

LP Peter
[#1792003] 21.08.12 12:55 · odgovor na: anon-201490 (#1791988)
Odgovori   +    1
[FIN-477605]

Glede preglednosti je v večini primerov stvar navade (in okusa). Kar se tiče novega dizajna smo dobili precej več pozitivnega feedbacka kot negativnega, kar ni ravno običajno, tudi če je večini uporabnikov stran boljša (motivacija za izrazit negativni feedback je vedno močnejša).

Določene stvari pa res niso še uporabne ali takšne, kot bi morale bit.

Dokler ne dela pravilno login, ne moremo popolnoma usposobit foruma, ne moremo vrniti ocenjevanja člankov, ne moremo vrniti glasovanj/anket, ne moremo popolnoma usposobit mobilne strani, ...

In ker je login prioriteta, vse ostalo na TO DO listi čaka, da pride na vrsto. Mi pa tu medtem delamo kozmetične popravke.
MF-391439 sporočil: 794
[#1792016] 21.08.12 13:11
Odgovori   +    4
No mene v bistvu ta nežno oranžno pinky barva prou iritira, dekoncentrira, niti misli za sestavo komentarja ne morem zbrati.

Mogoče celo to en glavnih dejavnikov pri tej "moteči" preobrazbi.

Res negativno presenečenje po dopustu tale Finance.si make over ..
MF-391439 sporočil: 794
[#1792204] 21.08.12 18:06
Odgovori   +    5
Zadnja sprememba: MF-391439 21.08.2012 18:06
Sedaj opažam, da ste tokom dneva opustili tiste ogromne gumbe za komentiranje, tweetanje itd ob strani ... zgleda da je stvar obnavljanja še v teku, tako da bolje da strani ne obiščem za kak teden in se ponovno vidimo med komentarji ko bo vse okej ...

Upam pa da niste h stvari pristopili kot pri Knight Capitalu in njihovi trejderski platformi in boste zaradi tega "prehitro" spuščenega demota izgubili kakega bralca.

Res bi bilo škoda uničit tako dober "forumski" comunity zaradi nekih neumnih stajliš principov.

Še enkrat povem svoje mnenje in ki verjetno velja tudi za precej drugih ljudi, Finance.si sem bral večinoma zaradi komentiranja, pregleda komentarjev, ki so bili dostopni z enim klikom pod novico !!!, preglednost in ažurnosti novic in dokaj nepristranskih in "netračarskih" tem ...

.. sedaj veselja povezanega s komentiranjem ni več, oz je dostopno z X,Y,Z kliki, ki podaljšajo pot do te "priljubljene" vsebine tako da zaenkrat zaključujem nabijanje v zvezi s preobrazbo na tem forumu ...

Žal je vsakega veselja enkrat konec, resnično pa uredništvu priporočam da izvede kako "anketo" o priljubljenosti nove podobe financ, ker kar bode v oči je nično oz minimalno udejstvovanje in odzivanje folka na novice ... pač resnica boli, s prenovo ste pomojem mnenju iz aktivnega postali pasiven portal ...

PS: Ne doživljam nobenih osebnih frustracij, malo me pa jezi da sem izgubil EDINI kredibilen portal za spremljanje novic povezanih s Slovenijo v slovenskem jeziku ...
anon-293367 sporočil: 25
[#1792211] 21.08.12 18:24 · odgovor na: Gustl (#1792003)
Odgovori   +    0
Preko IE prijava nemogoča, preko Firefox normalna.
peterw sporočil: 2.044
[#1792221] 21.08.12 18:54 · odgovor na: Gustl (#1790866)
Odgovori   +    2
[>
Ja, ta zadeva bo urejena. Je pa tipičen primer, kako se nekomu severneje zdi, kaj naj bi bilo dovolj dobro.
Kaj se bom moral se dolgo vsakic ko odprem finance.si prijavljati?
crt sporočil: 28.140
[#1792267] 21.08.12 21:13 · odgovor na: (#1792243)
Odgovori   +    3
Zadnja sprememba: crt 21.08.2012 21:13
[rava.]
hehe, glede na superduper izboljšave, ki so jih financarjem uturili švedi, je večkratno prijavljanje še ok.
rava je čisto crknila, vendar upam, da bo reanimacija uspela, ker je par zanimivih zadev med zasebnimi sporočili, ki jih ne bi rada zgubila. sem bla pa tolk šlampasta, da jih nisem spravla drugam :/
vse forumske zadeve, vezane na uporabnisko ime, so shranjene na starem serverju, na katerem tudi tece forum.

da se dogajajo kurcslusi glede prijave, je problem tega, da komunikacija med sistemoma trenutno zgleda takole:

forum: ej tanov, tle mi kazejo en cookie, ki si ga userju ti dal, daj ga poglej pa mi povej, kateri user je to, da bom imel prijavo

tanov: ne cujem dobro

jebiga sad...

ce nikakor ne bi slo drugace, tehnicno ni problem omogociti prijave po starem **samo za stare dele sistema**, seveda pa je nekolko blesavo imet dve prijavi. sicer se vedno boljse kot imeti pol prijave, ne vem :) bo gustl kaj rekel, ce bo prislo tako dalec.
anon-151592 sporočil: 1.355
[#1792278] 21.08.12 21:26 · odgovor na: anon-293358 (#1791912)
Odgovori   +    0
[Jackk-zacasno]
lahko se prijavim na prijavni strani in tudi urejam profil, ko pa želim na forumu odgovarjati, pa mi pravi, da nisem prijavljen. Ko kliknem na link za prijavo pa spet pravi, da sem prijavljen.
To se je meni dogajalo že včeraj. Zaprl sem chrome, odprl C Cleaner in počistil vse piškotke, zgodovino itd. Po ponovnem zagonu chroma je prijava delala OK. Je pa še vedno treba vsaj 1x na dan opraviti prijavo. Ajd, to niti ni tako hudo, itak samo klikneš "prijavi" in si že noter, mene bolj moti, da na prvi strani ni videti statusa. Samo v forumu je viden nick, če si prijavljen, če pa nisi, piše "gost". Včasih to opaziš šele, ko imaš komentar že napisan, in ko ga hočeš oddat - jebi ga, ne može kot gost.
[#1792503] 22.08.12 07:41 · odgovor na: anon-151592 (#1792278)
Odgovori   +    0
[kavb0j]
opraviti prijavo. Ajd, to niti ni tako hudo, itak samo klikneš "prijavi" in si že noter, mene bolj moti, da na prvi strani ni videti statusa. Samo v forumu je viden nick, če si prijavljen, če pa nisi, piše "gost".
tako. to sem dodal v forum ravno zato, ker v glavi strani (ki je enotno prenesena z novega sistema) tega ni. vendar dlje od forumske kode zal ne morem posegati.

po moje bi se sicer dalo narediti se to, da se v novem sistemu pod clanki potegne skatla za vnos komentarja s starega sistema in bi stari tako ze imel priliko namesto skatle reci samo "ejga nisi prijavljen" (ali bi se res dalo, je stvar novega, bom vprasal kolege).

v tem primeru bi sicer uporabnik mogoce malo cudno gledal, kako hkrati je in ni prijavljen, ampak a) s tem bi samo bolj nazorno dojel dejansko stanje in b) raje to, kot pa da napise roman in ga potem ne more zapisati.
bobek13 sporočil: 4.301
[#1792519] 22.08.12 07:58 · odgovor na: Morpher (#1791996)
Odgovori   +    0
[Morpher]
Hvala!

LP Peter
dela tipitopi... še boljše kot prej...

hvala...

lpA
anon-178479 sporočil: 18.832
[#1792574] 22.08.12 09:06
Odgovori   +    0
Ne morem se prijaviti, še včeraj sem se lahko.

Ali se je potrebno res vsak dan prijaviti, ali je to napaka?
anon-178479 sporočil: 18.832
[#1792575] 22.08.12 09:07
Odgovori   +    0
Ne morem se prijaviti, še včeraj sem se lahko.

Ali se je potrebno res vsak dan prijaviti, ali je to napaka?

Zakaj besedilo ne izgine, ko kliknem na objavo?
Morpher sporočil: 197
[#1792589] 22.08.12 09:26 · odgovor na: crt (#1792503)
Odgovori   +    0
bom preveril.
anon-293358 sporočil: 2
[#1792595] 22.08.12 09:33
Odgovori   +    3
Že od včeraj naprej se ne morem prijaviti s svojim starim profilom Jackk. Prijavim sicer se, potem v forumu pa piše, da nisem prijavljen. Ne bom več poskušal, ko boste uredili napišite na prvi strani, da bomo vsi vedeli. Če boste sploh uredili. Saj vem, da se vam jebe, če jaz ne pišem več v forum, ampak vedite da se meni še bolj. Uporabniki brez vas bodo preživeli, vaše službe brez uporabnikov pa ne.

Lep pozdrav.
anon-282288 sporočil: 14
[#1792606] 22.08.12 09:42 · odgovor na: (#1792266)
Odgovori   +    0
[rava.]
> [pirhovec]
> Ročno pobriši piškote (Firefox > Zgodovina > Pobriši nedavno zgodovino) in se znova prijavi, moralo bi delati.

sicer sem na chromu, probala sem še ff. pri obeh brisala zgodovino in kukije pa zaprla in še enkrat odprla :). na spletno stran sem prijavljena, na forumu pa ne.
isti simptomi tudi pri soseddu v sosednji pisarni ... že 3 dni se dere, da ne more gor, celo med odmorom za malico in prevozom na delo (ima nov avto z internetom :)

odjava, reset, brisanje kukijev, CCleaner, prijava v finance,... a v forumu ostaja neprijavljen
[#1792637] 22.08.12 10:10 · odgovor na: anon-282288 (#1792606)
Odgovori   +    1
forum prenese prijavo iz novega sistema in je od njega odvisen za pravilno izvedbo.

prenese jo tako, da na dogovorjen nacin (taksen, kakrsnega diktira novi sistem) pri njem testira uporabnikov cookie, nakar veljajo se dolocena pravila, kako interpretirati odgovor novega sistema.

pregled dogajanja kaze, da velika vecina primerov, ko prenos prijave ne uspe, pade na enem posameznem kriteriju pri vrednotenju tega, kaj je novi sistem povedal.

ta kriterij ni bujna domisljija na stran financ, temvec izhaja iz tega, kako NAJ BI novi sistem deloval.

ker kaze, da na tej tocki ne deluje ravno vzorno (khm), to preverjanje zacasno umikamo.

na ta nacin naj bi se sodec po doslej videnem stevilo primerov, ko se prijava ne prenese, mocno zmanjsalo.

MOZNO JE, da se bodo hkrati kot stranski ucinek pojavile kaksne druge bizarnosti. to zal NI v nasih rokah. sem predlagal gustlu, da kot obliko gverilske stimulacije izvajalca novega sistema v forum obesi njihov mail, pa nekak ni bil za stvar :)
[#1792765] 22.08.12 11:25 · odgovor na: (#1792201)
Odgovori   +    3
[aktion]
Ne zmorete ali nočete?
Nočemo.
[#1792766] 22.08.12 11:25 · odgovor na: crt (#1792637)
Odgovori   +    2
okej. to smo naredili (v casu prejsnjega posta) in potem spremljali, kam se potem preseli glavnina propadlih prenosov prijave.

glede na rezultate smo potem se malo popustili kriterije (tj. se se dodatno odmaknili od tega, kako naj bi stvari delale, ce bi v novem sistemu res zanesljivo delale).

kakor spremljam zdajle dogajanje, mislim, da je velika glavnina problematicnih primerov pod streho.

se enkrat - to v bistvu ni nikakrsna resitev, to je ena grda krparija, ko zavestno odpres vrata za morebitne druge neznane pizdarije zato, da bi se ene znebil in samo bedno upas, da ne bi bile nove vecje od prejsnje. ampak s tako surovino pac delamo.
[#1792781] 22.08.12 11:30 · odgovor na: (#1792770)
Odgovori   +    2
[valsidalado]
Nekaj časa sem bil 'prijavljen', obenem pa 'gost' (blokiran). Res je, da sem poslal mail adminu in da ste morda problem medtem rešili, kajti kar naenkrat sem 'prijavljen', vse štima in spet lahko napišem kak komentar (za vsak slučaj obljubljam, da bo teh čim manj).

Kljub temu bi rad povedal, kaj sem naredil tik preden so se stvari s prijavo zame uredile:
Pri nas smo naredili spremembo. Glede na to, da je za danes popoldne predviden update, bo takrat ta sprememba morda nehala delovat in če update ne bo zalegel, bo spet problem. Ki ga bomo spet probali rešit.
[#1792782] 22.08.12 11:31 · odgovor na: (#1792780)
Odgovori   +    1
[NavadniNimda]
> [Jackk-zacasno]
> Že od včeraj naprej se ne morem prijaviti s svojim starim profilom Jackk. Prijavim sicer se, potem v forumu pa piše, da nisem prijavljen. Ne bom več poskušal, ko boste uredili napišite na prvi strani, da bomo vsi vedeli. Če boste sploh uredili. Saj vem, da se vam jebe, če jaz ne pišem več v forum, ampak vedite da se meni še bolj. Uporabniki brez vas bodo preživeli, vaše službe brez uporabnikov pa ne.
>
> Lep pozdrav.

Jaz sem bil na isti način izklopljen dan ali dva. Sedaj deluje, probaj tudi ti.
Dva dneva. Do pred nekaj minut.
[#1792791] 22.08.12 11:34 · odgovor na: (#1792770)
Odgovori   +    2
[valsidalado]
Kljub temu bi rad povedal, kaj sem naredil tik preden so se stvari s prijavo zame uredile: šel sem na glavni forum, pogledal seznam sporočil, potem odprl par sporočil, na koncu pa seznam sporočil OSVEŽIL.
od mojega prvotnega posta o flikariji ob 10:10 pa vse do 11:20 so se dogajali razni manevri, kako s strikce in selotejpom zlepiti prijave. proti koncu tega obdobja je bilo sprememb najvec, tako da je osvezitev pac prinesla novo kopijo strani z ze upostevanimi zadnjimi spremembami.

to krpanje bo delovalo, dokler pac bo. in ko bo nehalo, bomo sli iskat drug selotejp in mogoce se vezalke uporabili. v skrajni sili bo pa prisel pahor na delovno akcijo.
[#1792798] 22.08.12 11:38 · odgovor na: crt (#1792791)
Odgovori   +    5
... alternativna varianta bi sicer bila, da se pahorja poslje v anglijo, kar bi resilo hkrati vec kot en problem.
bobek13 sporočil: 4.301
[#1792801] 22.08.12 11:39 · odgovor na: Morpher (#1791996)
Odgovori   +    0
[Morpher]
Hvala!

LP Peter
sem bil prej prehiter, sem zdaj komaj šel brat in vidim, da je text preširoko nastavljen in mi vsaj beseda ali dve padeta ven iz natisljivegaobmočja...

lpA
anon-214372 sporočil: 3.048
[#1792815] 22.08.12 11:46 · odgovor na: bobek13 (#1792801)
Odgovori   +    1
[bobek13]
> [Morpher]
> Tiskanje popravljeno (in v testiranju zadnja dva dni). Lahko prosim stestiras?
> Hvala!
>
> LP Peter

sem bil prej prehiter, sem zdaj komaj šel brat in vidim, da je text preširoko nastavljen in mi vsaj beseda ali dve padeta ven iz natisljivegaobmočja...

lpA
Ej sej ni moja stvar niti nisem v UDBI ampak res me zanima kaj tiskaš s portala Financ. Mogoče dobim kakšno dobro idejo...
[#1792959] 22.08.12 13:15 · odgovor na: (#1792871)
Odgovori   +    2
vedno je 500 tavžent robnih pogojev za popucati.
no, tu govorimo o tem, da deli novega izrecno ne delujejo po specifikaciji in da to ne-delovanje zraven se nekoliko mutira. to ni sistematicno lovljenje situacij, na katere je treba paziti, vendar se normalno pojavljajo, temvec eno tako hm... laufanje s strikcem in selotejpom za zrezkom, ki se je vmes ze spremenil v svinjo, nakar v divjo svinjo, zdaj je pa mogoce sploh ze dinozaver, samo tega se ne vemo in bomo jutri.
Ampak celoten web in tudi forum delujejo odločno odzivneje, kot prej.
nove zadeve se izvajajo na drugi masineriji, ki ima brzkone bistveno visje kapacitete od dosedanjih na financah, ker to ni ravno tezko :) forum pa zato, ker tiste masine, na katerih laufa on, zdaj ne pocnejo vec se vsega ostalega. vsekakor je dobrodoslo, da imas dober vtis.

Strani: 1 ... 3 4 5 6 7 8 9