Strani: 1 ... 8 9 10 11 12 13 14 15

anon-167067 sporočil: 3.637
[#1737060] 26.06.12 11:30 · odgovor na: (#1737044)
Odgovori   +    0
[tadejkot]
Niso bili samo krediti. Ne pozabit, da so za dosti teha špeha zaslužni tisti, ki so šli ob pomanjkanju prilik za produktivno delo v jugi ali pa zaradi šikaniranja s strani lokalnih partijskih aparatčikov, ko so skušali razvit tukaj svojo podjetniško pot, na zahod in so potem domov prinesli kar precej dojčemark.

Vuksanovo slavljenje socializma je pa napoved, da se iz zgodovine nismo naučili nič in da bo ob morebitnem evropskem kolapsu žal pri nas ta pot najverjetneje spet izbrana. S to razliko, da tokrat vanjo ne bomo stopili po vojni, ko so bili vsi še prestrašeni od preteklih let in zadovoljni, da je bil mir in če niso bili prepogosto lačni, ampak iz situacije, ko ima standard precej precej več potenciala za padec.
Jaz nič ne slavim. Saj priznaš, da sta vsaj dve legitimni poti razvoja kapitalizma. Singapurska, s plačno represijo in brez sociale, in druga. Ta druga pot v marsičem še obstaja v skandinavskih državah (vem, vem, da so se liberalizirale: a delež javnega sektorja v BDP je še zelo visok), Franciji, Avstriji, itd... To, ta izbira, ni več vprašanje ekonomije, je čisto politično vprašanje.
shevchenko sporočil: 21.898
[#1737067] 26.06.12 11:33 · odgovor na: bc123a (#1737034)
Odgovori   +    1
seveda je bil "slab", saj je po manj kot 50 letih bankrotiral. Ene komponente nisem omenil: poleg velikih bajt, speha in mark v zimnicah so ostali velikanski dolgovi, ki smo jih "pustili" na prejsnji drzavi. Drzavljani so dobili vse benefite, drzava je pobrala dolgove, upnike pa smo krasno nategnili.
kapitalizem bo pri nas zdrzal precej manj kot 50 let. lahko torej recemo, da je relativno gledano socializem vendarle bil uspesnejsi

tole z dolgovi in nategovanjem upnikov bo tudi podobno.
anon-35163 sporočil: 30.643
[#1737074] 26.06.12 11:43 · odgovor na: (#1737065)
Odgovori   +    1
[rename]
Kar se mene tiče, ne gre za religijo.
Omenjeni so bili simboli, zato sem to napisal - da je (ne)udeležba tudi simbolno dejanje.
Opletanje s simboli je dokaj zanesljiv znak, da gre za prikrit religiozni prepir. In, dokaj zanesljiv znak, da si nekdo vroče želi preganjat totalitarne simbole, istočasno pa prakticirat totalitarizem. To bi bilo čisto v cerkvenem stilu.

Jaz sicer ne hodim k maši, če bi bil predsednik DZ, bi šel po funkciji.
Bojda je bil tudi Pavel Gantar, kot predsednik DZ.
Po ustavi sta cerkev in država ločeni, torej nima kdo kaj po funkciji letat k maši. Politik se je lahko udeleži kvečjemu v svojem imenu.
anon-238577 sporočil: 14.015
[#1737090] 26.06.12 11:58 · odgovor na: (#1737081)
Odgovori   +    0
[janezpizdek]
Ko pa "komunistična zgodba o uspehu" polno zafunkcionira, bo v tujino moralo trebuhom za kruhom še 500 taužent Slovencev. Ko jim kompartija odpre meje gulaga, nje™, kot je to nekoč zvito storil Titek, pa mu ni bilo treba futrati 6 milijonov ljudi.

Oni, ki bodo odšli, bodo deležni odvzema pokojninskih pravic, njihovi družinski člani pa takisto. Ostali bodo vsi enako imeli pokojnino, sprva v višini 400 EUR, ki bo spričo inflacije in komunističnih financ, hehe, kmalu 70 EUR. Pa bo blagajna spet neki časa "vzdržna" majkejigaspalim press.
čuj, kaj tablete ne primejo več, xexe?
anon-36971 sporočil: 8.543
[#1737100] 26.06.12 12:03 · odgovor na: anon-187668 (#1737055)
Odgovori   +    2
[menim]
> [vertebra]
> > [FIN-545983]
> > Ali bi mi kdo od tistih, ki napadate govor Kuntnerja pojasnil, kaj od povedanega ni res, oziroma je laž?
> > Ko bo to jasno, bodo komentarji bolj realni.
>
>
> Naj povedo tudi španska veleposlanica, ruski veleposlanik in italijanska veleposlanica, ki so zapustili proslavo.

Ko se vpiše v Google "veleposlanica zapustila proslavo", Google ne najde ničesar. Kje je pisalo v medijih, da so veleposlanik in dve veleposlanici zapustili proslavo?
Nikjer.
najobj sporočil: 33.038
[#1737111] 26.06.12 12:15 · odgovor na: (#1737093)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: najobj 26.06.2012 12:16
[tadejkot]
> [vuksan]
> > [tadejkot]
> > Niso bili samo krediti. Ne pozabit, da so za dosti teha špeha zaslužni tisti, ki so šli ob pomanjkanju prilik za produktivno delo v jugi ali pa zaradi šikaniranja s strani lokalnih partijskih aparatčikov, ko so skušali razvit tukaj svojo podjetniško pot, na zahod in so potem domov prinesli kar precej dojčemark.
> >
> > Vuksanovo slavljenje socializma je pa napoved, da se iz zgodovine nismo naučili nič in da bo ob morebitnem evropskem kolapsu žal pri nas ta pot najverjetneje spet izbrana. S to razliko, da tokrat vanjo ne bomo stopili po vojni, ko so bili vsi še prestrašeni od preteklih let in zadovoljni, da je bil mir in če niso bili prepogosto lačni, ampak iz situacije, ko ima standard precej precej več potenciala za padec.
>
> Jaz nič ne slavim. Saj priznaš, da sta vsaj dve legitimni poti razvoja kapitalizma. Singapurska, s plačno represijo in brez sociale, in druga. Ta druga pot v marsičem še obstaja v skandinavskih državah (vem, vem, da so se liberalizirale: a delež javnega sektorja v BDP je še zelo visok), Franciji, Avstriji, itd... To, ta izbira, ni več vprašanje ekonomije, je čisto politično vprašanje.
Ostanimo za trenutek še doma. Miselni pobegi v skandinavijo in singapur nam lahko preprečijo videti domačo situacijo. Poskusiva takole:
Podpirate politični in gospodarski program PS? Se strinjate s političnimi in ekonomskimi tezami Igorja Lušiča?

... evo, ker celo TadejK tukaj forum.finance.si/?m=...359&single zelo jasno pove, da še Nemci ne bodo NIKOLI odplačali svojih dolgov, se jaz strinjam z Zokijevim gospodarskim programom ... jebiga, kamor gre bik, naj gre še štrik ...

P.S.: kje si onega hecnega Lukšiča spet našel, provokatoru jedan ? ...
[#1737113] 26.06.12 12:15 · odgovor na: (#1737094)
Odgovori   +    0
Če se ti zapiše, da imamo pri nas pinočetovsko diktaturo pod kučanovim vodstvom, se je nemogoče spomniti kakršnega koli drugega odgovora.
Endimion sporočil: 11.088
[#1737122] 26.06.12 12:27 · odgovor na: (#1737065)
Odgovori   +    0
morda je prav da gre, morda pa ni prav da gre. ne politično, ne moralno pa mu tega zapovedat ne more nihče. ne po službeni funkciji, še manj po osebni.
anon-238577 sporočil: 14.015
[#1737143] 26.06.12 12:49 · odgovor na: (#1737094)
Odgovori   +    0
[janezpizdek]
Zmanjkalo argumentov, kali, pa so enostavčni bruhi vse krajši, vsebina pa vse bolj primitivna in izključno samo še žaljiva? A?

LP shaman
čuj, kaj posebno žaljiva menda ni, primitivna pa res, ampak - kakšna vprašanja, taki odgovori...

od tu do argumentov pa je celo vesolje placa, ne moreš pričakovat argumentirane debate na podlagi nekih paranoidnih blodenj, sorry.

lp
anon-221126 sporočil: 1.113
[#1737196] 26.06.12 13:22
Odgovori   +    3
Virantovo branjenje totalitarnih krvavih simbolov, ji niti v sanjah na proslavi niso imeli kaj iskati , pa je totalno NESPREJEMLJIVO zame.
[#1737202] 26.06.12 13:28 · odgovor na: (#1737180)
Odgovori   +    0
[rename]
Če se vseh polna usta združevanja in sodelovanja,
Jebeš združevanje in sodelovanje pod janševo komando.
[#1737209] 26.06.12 13:30 · odgovor na: anon-221126 (#1737196)
Odgovori   +    2
[lua]
Virantovo branjenje totalitarnih krvavih simbolov, ji niti v sanjah na proslavi niso imeli kaj iskati , pa je totalno NESPREJEMLJIVO zame.
Zame pa je totalno nesprejemljivo to, da nekdo besno napada domnevno totalitarne simbole, obenem pa prakticira totalitarizem. Ali pa to vsaj poskuša.
[#1737216] 26.06.12 13:34 · odgovor na: (#1737093)
Odgovori   +    0
Ostanimo za trenutek še doma. Miselni pobegi v skandinavijo in singapur nam lahko preprečijo videti domačo situacijo. Poskusiva takole:
Podpirate politični in gospodarski program PS? Se strinjate s političnimi in ekonomskimi tezami Igorja Lušiča?
Absolutno. In nihče mi ne bo rekel, da ta program presega meje evropsko sprejemljivega v socialdemokraciji. Je kje kakšna nacionalizacija? Davčne stopnje 75 % Razlastitve?
[#1737224] 26.06.12 13:38 · odgovor na: (#1737098)
Odgovori   +    0
[mojateta]
> [vuksan]
> >
> >
> >
> >

Če pa ZLOČINE, ki so bili v imenu socializma storjeni, ti tako blagohotno označiš/označite kot "napako in zablodo," bomo potem družbeno modernizirani ljudje toliko bolj prizanesljivi, ako se slučajno pojavi nek nov tito, ki pa bo za razliko od svojega predhodnika osvobajal s križem v rokah.

Ne, tisto so bili zločini.

Glej, jaz se kregam zaradi preteklosti le zato, ker ne dovolim, da mi nekdo zavzemanje za nek socialdemokratski program prepove, češ "da so se za to zavzemali zločinci". Sicer me ne bi nič bolelo, če bi pozaprli vse eksekutorje.

Ampak desnica dela prav to: razvrednoti vse leve ideje, ker so se za podobne ideje nekoč zavzemali ljudje, ki so delali zločine.

Ma, klalo se je marsikje tudi v imenu zasebne lastnine.
[#1737259] 26.06.12 14:04 · odgovor na: (#1737232)
Odgovori   +    0

Na koncu se namreč absolutno podprti levičarki ali skrajno levičarski programi zlomijo ob srečanju z nerazumevajočo, neoliberalno matematiko. V neredkih skrajnih primerih tudi s tisto njeno finto: Energijska vrednost prideleka našega kolhoza je 8GJ. Z njim bomo danes nahranili milijone lačnih ust!
O neoliberalni matematiki smo se dovolj poučili v knjigah Steve Keena, sicer vrhunskega matematika. Se iz neznanja Chicago boysov dela norca. Vse to je prevara za množice, da bi se bogatstvo kanaliziralo do 1 %.
najobj sporočil: 33.038
[#1737309] 26.06.12 14:33 · odgovor na: (#1737232)
Odgovori   +    0
[tadejkot]
> [vuksan]
> > Ostanimo za trenutek še doma. Miselni pobegi v skandinavijo in singapur nam lahko preprečijo videti domačo situacijo. Poskusiva takole:
> > Podpirate politični in gospodarski program PS? Se strinjate s političnimi in ekonomskimi tezami Igorja Lušiča?
>
> Absolutno. In nihče mi ne bo rekel, da ta program presega meje evropsko sprejemljivega v socialdemokraciji. Je kje kakšna nacionalizacija? Davčne stopnje 75 % Razlastitve?
I have no further questions, Your Honor.

PS:
Bi pa pred nadajlnim izobraževanjem na drugih področjih in pred intenzivnejšo uporabo dosedaj pridobljenih znanj na javnih področjih priporočal udeležbo tečajev "Matamatika za naše najmlajše" in "Seštevanje, odštevanje, deljenje in množenje brez upoštevanja avantgardnih korekcijskih faktorjev".

Na koncu se namreč absolutno podprti levičarki ali skrajno levičarski programi zlomijo ob srečanju z nerazumevajočo, neoliberalno matematiko. V neredkih skrajnih primerih tudi s tisto njeno finto: Energijska vrednost prideleka našega kolhoza je 8GJ. Z njim bomo danes nahranili milijone lačnih ust!

Aja, pa še to vprašanje me matra:
Kaj že imata Lukšič in PS s severnoevropsko socialdemokracijo skupnega?

... čuj, kaj toti ep.sta.si/2011/07/ja...rzavah-eu/ so že bili na totih tečajih ? ... khmm, samo vprašam ...

P.S.: ti si meni danes tudi nagajal ...
anon-233228 sporočil: 1.301
[#1737354] 26.06.12 14:59 · odgovor na: anon-187668 (#1737055)
Odgovori   +    1
[menim]
> [vertebra]
> > [FIN-545983]
> > Ali bi mi kdo od tistih, ki napadate govor Kuntnerja pojasnil, kaj od povedanega ni res, oziroma je laž?
>
>
> Naj povedo tudi španska veleposlanica, ruski veleposlanik in italijanska veleposlanica, ki so zapustili proslavo.

Ko se vpiše v Google "veleposlanica zapustila proslavo", Google ne najde ničesar. Kje je pisalo v medijih, da so veleposlanik in dve veleposlanici zapustili proslavo?
OMG, kdaj boste dojeli, da stričku Guglu naši mediji svoje papice ne postrežejo radi kaj preveč?!

Izvoli:
Video. Proslava še vedno buri duhove
24ur.com/bin/video.p...id=3891326
[#1737361] 26.06.12 15:04 · odgovor na: (#1736980)
Odgovori   +    2
[rename]
> [vertebra]
> > [FIN-545983]
>

Tudi mene zanima zakaj so ti trije zapustili proslavo?
Ali razumejo slovensko in so jih užalila dejstva o rdeči zvezdi, simbolu komunizma?
Ni nobenega odmeva od njih, ker mediji preprosto ne poročajo o tem.
Poročali pa so o f*** Čerinu, ker je njegovi bjondi postalo dolgčas.
0329Softb sporočil: 3.757
[#1737366] 26.06.12 15:07 · odgovor na: (#1736338)
Odgovori   +    3
[rename]
> [0329Softb]
> Sam sem veteran vojne za Slovenijo in mi dol visi za proslave vezane na to in na vse pretekle vojne.
>
> 1000x raje bi videl, da se organizira proslava zaradi prihoda vsaj ene normalne svetovne firme v SLO, ki sem ne bi prišla zgolj pobrati (MOJIH) subvencij.
>
> Jebale nas, njih in vas vse veteranske organizacije skupaj. Nehajmo se kurčiti in ukvarjati s preteklostjo, ker nam prihodnost izgleda katastrofalna.

Ali poznaš kakšno državo, ki ne praznuje dneva svoje ustanovitve?
Slovenija je nastala 25.6.1991 in za rojstni dan se spodobi praznovanje.
Če bodo nekoč v prihodnosti nastale Združene države Evrope, bomo praznovali dan ZDE.

Častilci komunistične klavske revolucije pa bodo najbrž še nadalnjih 100 let praznovali Lažgoše in romali v Kumrovec in v Hišo cvetja (čeprav za slednjo nisem prepričan, ker bodo Srbi najbrž že prej pospravili tisto neumnost ;-)).
Mah veš kako se meni zdi vse skupaj. Pogovarjamo se o tem, kako je naš prednik umrl za "neko" boleznijo pri čemer niti zeleni niti rumeni dohtarji niso dobro opravili svojega dela. Vsi okrog se prepucavajo za oslovo senco iz preteklosti, jaz imam pa raka, ki se je pravkar iz pljuč razširil še na ledvice, zdravnikov pa od nikoder.

Pa sem resnično antivseglihar. Lustracijo niso spravil skozi, ko je bil čas za to. To, da so NOB povsem umazali z revolucijo, je jasno tudi pasjemu kakcu ampak so revolucionarje do tega trenutka puščali rohneti v mikrofone in jih bodo še naprej. Za boj proti okupatorju, vsaka čast. Za uvedbo socializma ... ne smem napisati, ker me Gustl takoj izključi, če omenjam hitra sodišča.

Lustracija pri nas ni šla skozi zaradi zelo preprostega razloga. Vsi, ampak res vsi, so bili člani KPJ. Eni zato, ker so 'morali' biti, saj brez članstva v KPJ nisi mogel nikamor prilesti (GNIDE) in drugi zato, ker so res verjeli, da je socializem dober (NORCI). Pri lustraciji bi se torej morali razvrstiti med GNIDE in NORCE ... težka ne?

PROSLAVA = VESELICA. Klinc pa taki prazniki in proslave, če se pri vsakem sprejo na smrt. V tej klinčevi državi bodo še iz Dneva mrtvih naredili cirkus. Vidiš prijatelj moj, zato bi jim jaz vzel proslave! Niso zanje zreli in si jih ne zaslužijo. Me ovce pa itak samo blejamo.
murje sporočil: 5.120
[#1737376] 26.06.12 15:11
Odgovori   +    0
BOBU BOB
Dr. Janko Prunk, zgodovinar in politolog: "Ko zaigra himna Marseljeza, se vsak francoski predsednik prime za srce. Anglež reče: dobro ali ne, moja država je. Mi pa nimamo niti zgodovinske zavesti niti prave državljanske drže."
Torek, 26. junij 2012
web.vecer.com/portal...2605799895
bc123a sporočil: 48.253
[#1737377] 26.06.12 15:11 · odgovor na: anon-167067 (#1737051)
Odgovori   +    8
[vuksan]
>
> seveda je bil "slab", saj je po manj kot 50 letih bankrotiral. Ene komponente nisem omenil: poleg velikih bajt, speha in mark v zimnicah so ostali velikanski dolgovi, ki smo jih "pustili" na prejsnji drzavi. Drzavljani so dobili vse benefite, drzava je pobrala dolgove, upnike pa smo krasno nategnili.
>
> Clovek bi lahko rekel, da imajo tajkunski nacini "poslovanja" v sloveniji tradicijo ze vec kot 20 let, ze odkar smo iz socializma izsli s spehom in brez kreditov.

No, saj bankrotirala bo tudi kapitalistična Grčija.
eh, eh, kapitalisticna (!) grcija?
[#1737448] 26.06.12 15:55 · odgovor na: (#1737180)
Odgovori   +    0
Mene bi bolj zanimalo, koliko časa bi bil predsednika parlamenta še predsednik če bi bil obsojen za kaznivo dejanje...

O tem ali gre k maši ali ne pa.. kot ateist me sladko boli patak. Raje vidim da ne gre.

V nemčiji imaš kakih 10 miljonov turkov. a misliš da bi angelca upala it na njihovo bogoslužje za "novo" domovino? Ne bodimo licemerski. RKC je le ena verska sekta v Sloveniji.. in ni edina
[#1737495] 26.06.12 16:29 · odgovor na: anon-79735 (#1736560)
Odgovori   +    1
[sstanislav]
> [petunia]
> > [sstanislav]
> > > [petunia]
> > > Čuj Stane, ko si že ravno pri stvari, ali lahko najdeš sliko rokovanja Kučana in Janše s petkove proslave in jo tukaj pripopaš( posnetek je bil v sobotnem Utripu na SLO1).
> > >
> > > Ti dam 10 zvezdic.
> >
> > Oba, Kučan in Jankovič, se s pogledi rokujeta z Urško, Janez je v ozadju:)
> > www.zdravasol.si/sta...vano_2.gif
>
> ********** Hvala.
>
> Zanima me, ali se te slike lahko tudi bolj izostrijo? Namreč, Kučanova grimasa ob koncu rokovanja je za v anale.

Lahko, piši na TV1;)

www.zdravasol.si/sta...vano_3.gif
A veš, da se sprašujem, kako to, da je ta mlada oblekla sočno rdečo oblekco? ;)
( v stilu jagode so že mimo, prihajajo maline. :))))
[#1737498] 26.06.12 16:31 · odgovor na: (#1737289)
Odgovori   +    0
[tadejkot]

PS:
Zgoraj sem pozno dopolnil vprašanje, pa ga tukaj ponavljam:
Kaj imata PS in Lukšič skupnega s severnoevropsko socialdemokracijo?
Po moje več kot si misliš?

Ti utemelji zakaj bi bil Lukšič radikalec? Saj se ne zavzema za kakšne pomembne spremembe zakonodaje. Če bi denimo ohranil, kolikor je to mogoče, sedanjo socialno državo, namesto, da krizo izkorišča za ukinitev, bi bilo to v neskladju s severnoevropsko socialdemokracijo?

Ne vem sicer točno kaj je to SE socialdemokracija. Vem pa, da je tam gor kapital bolj obdavčen kot pri nas. Na Norveškem pa so dohodninske napovedi na internetu. Da se ve kdo utajuje davke.
anon-197386 sporočil: 1.225
[#1737503] 26.06.12 16:34
Odgovori   +    3
Evo, tako so zaceli nosilci rudece zvjezdocke (danes naslovna tema na Wikipedia):
en.wikipedia.org/wik...nk_robbery

1907 Tiflis bank robbery was organized by a number of top-level Bolsheviks, including Vladimir Lenin, Joseph Stalin, Maxim Litvinov, Leonid Krasin, and Alexander Bogdanov.
Pol pa se cudite zakaj so jim pravili Banditen.
anon-265209 sporočil: 130
[#1737548] 26.06.12 17:21 · odgovor na: anon-197386 (#1737503)
Odgovori   +    0
Heil Hitler!
Dejmo križ in svastiko na državno proslavo, da bodo vsi siti in celi! Če se kdo ne strinja, ga s plinom zakurite, če ne pa vsaj oči in jezik izruvajte ..(saj še znate ?)
Za ene križ ( ki ni nikomur hudega storil v preteklosti in sedanjosti ), drugim svastiko ( da ne bodo trpeli zaradi napačnih odločitev med 2. svetovno vojno )!
Glavno, da je bil na proslavi Igorček Bavčarjev in to v prvi vrsti. in da je proslava stala 90 mio €, ki so jih ukradli upokojencem z odvzemom regresa...
Heil Hitler!
anon-151648 sporočil: 1.085
[#1737561] 26.06.12 17:31
Odgovori   +    2
Virantek, lani si izdal Janšo, letos si nastavil ritko rdečim boljševikom. Zdaj boš gotovo nagrajen, mogoče ti bo Brkonja Čeljustnik plačal kavo. Upam, Nevidna moč, da čimprej in za vselej izgineš iz parlamenta, slovenski narod tam ne potrebuje takšnih pokvarjencev!
[#1737580] 26.06.12 17:43 · odgovor na: (#1737456)
Odgovori   +    1
Pogojno je bil obsojen

lani jeseni se mi zdi, bi pa moral pogledat

Jaz kot pravoveren ateist se vzdržim tudi porok. na pogrebe, z izjemo najožjih družinskih članov, tako ne hodim, ker mi je mimo da se slavi smrt, in ne rojstva. tudi 1. november je nekaj blazno butastega in licemerskega.

Praviš da so turki priseljenci. Pred 1700 leti so bili kristjani v Evropi velika manjšina. a so nekako v boju s takimi ali drugačnimi verovanji ali ideologijami zmagali. tega jim nihče ne oporeka. in nihče ne jemlje. pa je bil princip delovanja povsem enak delovanju komunistične partije.

Govoriš o praksi. Mah. Jaz ustavo dojemam legalistično. in tam izrecno piše, da sta država in cerkev dve ločeni zadevi. Ker pa Gregor Virant NI samo Gregor Virant ampak predsednik državnega zbora, tako lahko jemljem, da je njegova osebna odločitev ali bo šel na neko mašo, ali pa v Dražgoše, ali ne. ne pa v funkciji predsednika DZ. Je pa catch. Kdaj oseba nastopa v svojem, osebnem imenu, in kdaj v funkciji, ki je tako javna, da je že težko manj javna. podobno velja za Tuerka.

Problem, ki ga nekako izpostavi Virant je pravzaprav sledeč. Tej vladi, Temu glupemu kurcu od Majerja tega zdajle ne bi bilo treba. Jaz kot že povedano, vidim NOB kot nekaj svetlega. Kar pa ne pomeni, da se strinjam s "prekristranjevanjem" slovencev v verovanje v rdečo zvezdo, srp in kladivo. A sam čas, 1941-1945, je za Slovenijo kot tako, v celoti bil nekaj pozitivnega. Osvobodili smo se okupatorja. tudi komunizem po vojni v celoti gledano ni bil neka ruska sibirska izkušnja. Stalinovih metod niti Broz ni upal uvesti. prenevarno, ker je Juga leta 45 bila na ravni rusije leta 1917. niso imeli 30 let da počistijo vse ono kar bi hoteli. tako smo imeli nek na pol stalinizem. v 70-ih in 80-ih pa niti tega več ne.

Jaz sem mlajša generacija. Morda ne poznam represalij KP takoj po vojni. Morda ne poznam represalij KP po Kavčiču in hrvaškem Maspoku. A po drugi strani dojemam popreteklo zgodovino mešano. Po eni strani se spomnim, da so morali stari v avstrijo in švercat kofe čez mejo... ker doma ni blo za kupit... po drugi strani pa... ljudje so imeli službe, delo, imali smo smelt, imp, litostroj, kompas, lek, tudi sct.... migalo se je.

Na povsem "državniški"ravni pa.. ja bil sem pionir. ja tudi jaz sem okoli letal 29.11. s titovko in rdečo rutico. A takrat je to nekaj pomenilo. Za mularijo je bil to praznik, in rojstni dan takratne domovine. danes velika večina niti ne ve, kateri praznik smo praznovali v ponedeljek. Velika večina ne obesi več zastave na hiši. Jaz sem jo šel nabavit. na rojstni dan Slovenije mora viset z droga. Mal premal smo domoljubi.

A domoljubje, in partizanstvo se ne izključujeta. Veš koliko partizanov, tudi nosilcev spomenice je po vojni sedelo ali pa nabijalo kamenje na nekem otoku nižje od Krka, ker so šli v hosto zato ker je enostavno na njihovi zemlji bil nemec, ali italijan? in niso želeli imeti tega nemca ali italijana? in jih je za politiko bolil patak? pa precej. Simbol partizanstcva pa je, hočeš nočeš, danes tudi rdeča zvezda. Zakaj je ne bi sprejeli. Partizani niso imeli nič s srbsko soldatesko, ki je v obliki Blagoje Adžića in Veljka Kadijevića poslala tanke v Slovenijo.
anon-242092 sporočil: 5.152
[#1737605] 26.06.12 18:08 · odgovor na: bc123a (#1736711)
Odgovori   +    3
Zadnja sprememba: anon-242092 26.06.2012 18:26
[bc123a]
> [oQI23IDCN0948R]
> > [bc123a]
> > > [oQI23IDCN0948R]
> > > Ne bi se spuscal v detajle tvojega traktatka, dejal bi le, da me boli kurac, kaj meni prokomunist gsavli.
> > >
> > > Prav tako me boli kurac, kaj menijo drugi prokomunisti, samooklicani pragmatiki.
> >
> > Ti bos zmerjal popolnoma preudarne ljudi s komunisti. Za nagrado bos dobil na oblast pingvine. In potem stiri leta jokal.
>
> In se naslednja stiri leta malo smejckal, nato spet malo jokal... in tako periodicno, do konca svojih dni? Boli mene kurac za takele on/off custvene izpadke, raje imam vojno danes.

(preden se mi kdo spravi brisat tale post - tole je milo za zajfo - pozivanje k vojni se gotovo steje v tisto o cemer govori tekst nad poljem za vnos sporocila)

bogami, ti si pa res kreten.

mar ne vidis, da bos ob morebitni drzavljanski vojni najprej nastradal sam? ce si le malo pri zdravi pameti in sposobnostih, te bodo obesili kot "bogatega prasca" s prvega kandelabra. kar je dejansko zgodovina drzavljanskih vojn v teh krajih.
Ceprav upraviceno sumim, da si me po nojevsko bas ti fuknil na shit listo (zaradi cesar se seveda ne sekiram, shit listed sem tako ze od cca. petdesetih), bi vseeno rad se dodatno utemeljil moj pogled na neizvedljivost gradualnega (takorekoc skozi zadnja vrata, da ne bo kak prevec naspidiran komunajzl prakticno niti opazil, kaj se dogaja, kajne) vpeljevanja preprotrebnih reform, ki naj bi ozivile ekonomijo, odprle Slovenijo za tuje investicije, limitirale drzavno pufanje in po moznosti tudi (vsaj jaz si tako predstavljam drzavo, ki hoce iskreno prosperirati, ne pa s pufanjem do vojne vzdrzevati socialni mir, kot kaksna Grcka, kajne) znizale davke ter zmanjsale birokracijo pri poslovanju: mislim, da v drzavi, kjer nek Kuntner poda za normalnega cloveka prozaicno (prozaicno v smislu true is not false, npr.) izjavo, da rudeca zvezda zali tako zrtve boljseviske revolucije, kot zrtve slovenske osamosvojitve, in tudi osamosvojitev samo, in v kateri zavoljo te civilizirane izjave 50%+ drzavljanov znori, moznosti za reforme ni, niti infinitezimalne ne. Se sploh zavedas, kaj pomeni, da ljudje ZNORIJO, ko jim kdo uzali njihovo sveto peterokrako? Se vsaj priblizno zavedas, kaj to FAKING ZARES DEEP DOWN pomeni?!

Poglej, kaj ti glede zapisa zlatega fiskalnega pravila sporoca alfa pingvin: www.finance.si/35745...spremembam

Sporoca ti: jebi se, Slovenac, jebat cu ti majku. To ti sporoca pingvin in to ti sporocajo zvezdasi. To pa zato, ker nismo leta 1991 brezobzirno z javnih funkcij odstranili starih partijcev in SZDL-jevcev, nekateri pa mi tupijo, da je se vedno potrebna potrpezljivost in previdnost. Kako dolgo se, se naslednjih 21 let? Morda se naslednjih 42? Zato se danes velja, da je bistveno spoznanje naprednega Slovenca to, da je dober komunist, mrtev komunist; kar je vec od tega, je za naso zalostno zaostalo stopnjo drzavnosti v sodobnem evropskem smislu se vedno too advanced. Ne mores se iti raketne tehnike, dokler ne obvladas frace. Mi se pri fraci nismo.

Pa brez zamere, nimam te za butlja, nasprotno. Imam te za otrocka.
anon-265209 sporočil: 130
[#1737630] 26.06.12 18:25 · odgovor na: anon-242092 (#1737605)
Odgovori   +    0
Pozdravljam ja Jerneja Kuntnera! Tvoj MILO-ŠEVIĆ!

Strani: 1 ... 8 9 10 11 12 13 14 15