Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Ajurveda - mati vseh medicin

Strani: 1

anon-9512 sporočil: 615
[#1693223] 18.05.12 11:07
Odgovori   +    0
Drzi kot pribito. Kjer odpove uradna medicina ima resitev Ayurveda. O Parkinonovi bolezni se uradni medicini niti ne sanja Ayurveda pa ze 1000 let ne samo da zdravi ampak tudi ozdravi. Jaz sem ziv dokaz za to trditev.
0128Ch1 sporočil: 219
[#1695578] 20.05.12 23:40 · odgovor na: anon-9512 (#1693223)
Odgovori   +    0
Lahko poves za kaksnega dobrega zdravilca pri nas?
[#1702115] 24.05.12 14:38 · odgovor na: 0128Ch1 (#1695578)
Odgovori   +    1
Pri nas ga ni je pa v INDIJI

www.drpaneri.com
[#1702123] 24.05.12 14:45 · odgovor na: (#1695593)
Odgovori   +    0
Spostovani BUTALEC, verjetno si dobro placan dohtar pa nimas druzga dela kot to da pises neumnosti, da je to debela laz. Ves kaj Misko: zvizga se mi za tvoje mnenje, jaz sem bil PD bolnik in brez L Dope in Azilecta /brez € 140 dobrodelnega prspevka farmacevtom/ OZDRAVEL in to TRAJNO
eheheh sporočil: 612
[#1702144] 24.05.12 15:07 · odgovor na: anon-9512 (#1702123)
Odgovori   +    3
[0207Ra1]
Spostovani BUTALEC, verjetno si dobro placan dohtar pa nimas druzga dela kot to da pises neumnosti, da je to debela laz. Ves kaj Misko: zvizga se mi za tvoje mnenje, jaz sem bil PD bolnik in brez L Dope in Azilecta /brez € 140 dobrodelnega prspevka farmacevtom/ OZDRAVEL in to TRAJNO
Čudovito!
Zdaj pa to skrivnost zaupaj še uradni medicini, da ne bo ljudi po nepotrebnem mučila s svojimi packarijami.
[#1702402] 24.05.12 18:50 · odgovor na: eheheh (#1702144)
Odgovori   +    1
Kolega, da se razumemo. Ayurveda je URADNA PRIZNANA medicina za cca 1.4 milijarde ljudi kolikor jih ima Indija. Klinika dr. Paneri je uradno, legalno registrirana klinika in z malenkostnim podatkom. V Pet genercij kolikor se ukvarjajo s PD Boleznijo imajo uradno kartoteko, cca 1.200 popolnoma ozdravljenih PD bolnikov /nekateri so vstali iz vozickov, vozijo avto, govorijo tekoce celo Anglesko /+ certifikate Alopatske medicine da jE to res.

Ce pa nasi Dr. nevrologi & Co mizijo in so gluhi, je pa to problem njihove omejenosti duha in nesposobnosti dojemanja drugacnosti ali po BUTALSKO, bojijo se za svojo dobro placane fotelje in privilegije. Pa se farma lobi bi bil ob CASH. V SLO Je 4.000 PD Bolnikov, a € 150 za zadravila mesecno je to na leto € 7.000.000 ki jiz ZZZS da tujim nacionalkam potem cca 20 dohtarskih bruto plac na mesec samo v KC LJ, a € 6.000, to je 1,5 M €. Ja to je biznis,industrija, podkrepljen z osebnimi egoisticnimi zeljami. Ja kaj bodo pa delal ce bo narod zdrav.
anon-285373 sporočil: 30
[#1703005] 25.05.12 08:16 · odgovor na: (#1702984)
Odgovori   +    0
[gsavli]
> [0207Ra1]
>
> Ja to je biznis,industrija, podkrepljen z osebnimi egoisticnimi zeljami. Ja kaj bodo pa delal ce bo narod zdrav.

Egoisti so ajurvedski zdravniki, ki nočejo svojega znanja deliti z zahodom in zdraviti zahodnjakov, da smo morali izumiti levodopo, da so se sploh začeli parkinsoniki premikati. Kje so bili ajurvedski dohtarji takrat?
Dandanašnji zahodni človek, je tako "razštelan", da me res ne čudi, če se po "uglasitvi" telesa in duha samo od sebe pozdravi 90% kroničnih bolezni (90% je napisanih kot prispodoba, da me ne bo kdo držal za to). Meni slovenski zdravniki niso znali pomagati pri adrenalnem zlomu in popolni izgorelosti, ko so se v telesu podrla tudi vsa kemična ravnovesja, šele alternativa je pomagala.
[#1703344] 25.05.12 11:02 · odgovor na: (#1702984)
Odgovori   +    3
Egizem - se strinjam s tezo, da je v tej igri negdo egoist. Zal je bistveno bolj egoisticna zahodna ALOPATSKA BIZNIS medicina. Osebno sem v Indiji obiskal dve PHARMA MULTINACIONALKE, ki lobirata v sami Indiji zaradi biznisa - PROFITA, da se Ayurveda pocasi umakne Alopatski BIZNIS PROFITNI medicini. In se nekaj Ayurveda je v Indiji medicina EKSTREMOV - za reveze in za NAJBOLJ BOGATE IN VPLIVNE. Ko je bogatas-politik na smrtni postelji in Alopatska medicina nima resitve, takrat pride na vrsto Ayurveda. Enako velja za Holywood /odmeven case Michael Douglas/. To kar sem spoznal "Ayurvedskih dohtarjev" v SLO gre bolj za "KLISTIRANJE" in ODIRANJE FOLKA - jim je v prvi vrsti ZASLUZEK.

In se nekaj o egoizmu. Mene ne zeli ne videti ne slisati nobeden SLO NEVROLOG /je pa res da imajo uradno cakalno dobo do 9 mesecev/ niti drustvo Trepetlika, pa ceprav sem ponudil roko in naslovil prosnjo po sodelovanju. Lepo vse to ignorirajo in se delajo gluhe in slepe.

Hehe. Kateri PD bolnik pa ima po 7 letih diagnosticirane PD toliko zivljenjske energije, da je sposoben voditi tri podjetja, letno osebno prevoziti preko 35.000 km, potovati po svetu, verbalne komunikacije s tujci, se zabavati - zbadati KRAPE v belih haljah v ribnikih kjer ni scuk, res pa je da imam pesimisticen pogled na Butale a nisem edini.
[#1703346] 25.05.12 11:02 · odgovor na: (#1702984)
Odgovori   +    0
Egizem - se strinjam s tezo, da je v tej igri negdo egoist. Zal je bistveno bolj egoisticna zahodna ALOPATSKA BIZNIS medicina. Osebno sem v Indiji obiskal dve PHARMA MULTINACIONALKE, ki lobirata v sami Indiji zaradi biznisa - PROFITA, da se Ayurveda pocasi umakne Alopatski BIZNIS PROFITNI medicini. In se nekaj Ayurveda je v Indiji medicina EKSTREMOV - za reveze in za NAJBOLJ BOGATE IN VPLIVNE. Ko je bogatas-politik na smrtni postelji in Alopatska medicina nima resitve, takrat pride na vrsto Ayurveda. Enako velja za Holywood /odmeven case Michael Douglas/. To kar sem spoznal "Ayurvedskih dohtarjev" v SLO gre bolj za "KLISTIRANJE" in ODIRANJE FOLKA - jim je v prvi vrsti ZASLUZEK.

In se nekaj o egoizmu. Mene ne zeli ne videti ne slisati nobeden SLO NEVROLOG /je pa res da imajo uradno cakalno dobo do 9 mesecev/ niti drustvo Trepetlika, pa ceprav sem ponudil roko in naslovil prosnjo po sodelovanju. Lepo vse to ignorirajo in se delajo gluhe in slepe.

Hehe. Kateri PD bolnik pa ima po 7 letih diagnosticirane PD toliko zivljenjske energije, da je sposoben voditi tri podjetja, letno osebno prevoziti preko 35.000 km, potovati po svetu, verbalne komunikacije s tujci, se zabavati - zbadati KRAPE v belih haljah v ribnikih kjer ni scuk, res pa je da imam pesimisticen pogled na Butale a nisem edini.
anon-89 sporočil: 10.178
[#1703366] 25.05.12 11:15 · odgovor na: anon-9512 (#1703346)
Odgovori   +    7
Zadnja sprememba: anon-89 25.05.2012 11:26
Mene vedno znova zbega podatek o pričakovani življenski dobi. Evropa, kjer živimo pod prevelikim stresom, imamo nezdrav življenski slog in nas zdravi nazadnjaška zahodna medicina, 80 let+. Indija, kjer živijo poduhovljeno, brez stresa, zdravo življenje in imajo tako revni kot bogati Ajurvedo in na miljone zdravilcev in duhovnih vodij, 64 let.
bc123a sporočil: 48.253
[#1703371] 25.05.12 11:16 · odgovor na: anon-89 (#1703366)
Odgovori   +    2
[Bob]
Mene vedno znova zbega podatek o pričakovani življenski dobi. Evropa, kjer živimo pod prevelikim stresom, imamo nezdrav življenski slog in nas zdravi nazadnjaška zahodna medicina, 80 let+. Indija, kjer živijo poduhovljeno, brez stresa, zdravo življenje in imajo tako revni kot bogati Ajurvedo in na miljone zdravilcev, 64 let.
Ziher ti bo odgovoril nekdo, tako kot meni zadnjic, da je to laz, da on pozna ful ljudi, ki umrejo se pred penzijo.

Statistika ljudem pac ni najjaca strana in ce tega ne razumejo, je vse ostalo zaman.
anon-89 sporočil: 10.178
[#1703384] 25.05.12 11:24 · odgovor na: bc123a (#1703371)
Odgovori   +    2
Zadnja sprememba: anon-89 25.05.2012 11:25
[bc123a]
> [Bob]
> Mene vedno znova zbega podatek o pričakovani življenski dobi. Evropa, kjer živimo pod prevelikim stresom, imamo nezdrav življenski slog in nas zdravi nazadnjaška zahodna medicina, 80 let+. Indija, kjer živijo poduhovljeno, brez stresa, zdravo življenje in imajo tako revni kot bogati Ajurvedo in na miljone zdravilcev, 64 let.

Ziher ti bo odgovoril nekdo, tako kot meni zadnjic, da je to laz, da on pozna ful ljudi, ki umrejo se pred penzijo.

Statistika ljudem pac ni najjaca strana in ce tega ne razumejo, je vse ostalo zaman.
Ko se začne operirati s številkami, zdravilci vseh vrst obmolknejo. Jebeš številke, važno je verjeti.:)
[#1703783] 25.05.12 14:17 · odgovor na: anon-89 (#1703366)
Odgovori   +    0
Bob. Zanimivo vprasanje na katerega pa lahko dam samo osebno mnenje, ker ne poznam dejstev. Ampak razmisljajmo provokativno. Statistika je kolikor sem se ucil "kurba". Kje si pobral 80+ let /prosim navedi vir da bo verodostojno - EUROSTAT, Uradni list EU itd. Delovni cas v Indiji je 11 ur, 6 dni v tednu, brez dopusta PRI NAS pa dohtarji delajo "uradno" 8 ur, imajo odmor za malico v praksi URO, 55 dni dopusta, 15 dni studijskega dopusta, mlade zdravnice so po 6 let na 4 urni porodniski, ucitelji delajo po 4 ure na dan. Pa ne me porovocirati s podatkom zakaj lahko ti EU voluharji zivijo 80+ let
[#1703996] 25.05.12 15:37 · odgovor na: anon-89 (#1703366)
Odgovori   +    3
Bob. Se nekaj. Ne primerjt jabolka s govejmi zrezki. Podatek o krajsi zivljenski dobi v Indiji lahko celo drzi. Ni pa primerna tvoja opomba da je to odvisno od zdravstvenega sistema. NEprimerljivo je OKOLJE: kvalitea pitne VODE /sele sedaj daje drzava brezplacne filtre za vodo, kar se bi v prihidnje poznalo na prickovni zviljenski dobi in pa TEMERATURA & VLAGA. Bob si kdaj bil na +43 0C v senci in mesece zapored fizicno delal v "KOKOSNJAKU". Obiskal sem kar nekaj tovarn v Indiji in razmere tam so za moje pojme katastrofalne /misi, podgane, opice so tam poleg krav tudi svete zivali.
[#1704066] 25.05.12 16:25 · odgovor na: (#1703753)
Odgovori   +    0
Kolega podjetnik, prosim sprejmi moje opravicilo "za dohtarja". Koliko sem star. hmm sem se mlad imam se kar nekaj let do penzijona. Napacna diagnoza. NJET, potrjeno od dveh dohtarjev ki so med no. 10 na svetu za PD /tudi potrjeno v SLO.

Demenca je tudi PD side efekt, ki jo v osebnem primeru nisem imel priloznost obcutiti. Zal ne morem svetovati niti polemizirati za kaksne vrste mogansko okvaro gre v tem primeru. Pri sebi redno uporabljam Ayurvedsko masazo - SHIRODARA /toplo sezamovo olje polivamo na tretje oko: Vec o zdravilnih ucinkih SHIRODARE pa najdes na webu. V LJ je najcenejsa v Atlantisu. Probaj prvo sam - bos pozabil kaj je STRES, NESPECNOST, tesnoba, nato pa priporocaj to se svojim bliznjim. Ce pa koga zanima kako narediti Shirodaro doma vsak dan naj se javi. Opazam da je ta tema na tem forumu kar obiskana.

Pri Ayurvedi veljajo nasednja nacela
- da verjames v Ayurvedo
- da verjames v zdravnika
- da verjames da bos ozdravel
- da tvoji nablizji verjamejo v uspeh in te podpirajo

Ne zelim polemizirat z nevrologi o PD. Ayurveda pozna to bolezen ze 1.000 let in vzroke bolezni povezuje povedamo po ljudsko s "prdenjem". Dieta, ki se jo drzim onemogoca slednje in je kot zgleda uspesna. Ja sedaj pa si zamislite nevrologa, ki se mu kolegi posmehujejo da zdravi "prdenje" alias prebavno presnovne motnje, on pa je 10 let studiral "mistiko", ker se jim se danes ne sanja kaj so vzroki PD.

Ko sem bil na zadjem pregledu v KC LJ se mi je mozak kar smilil, je na nivoju legalnega dilerja NARKOTIKOV /L-Dopa je povedano preprosto narkotik (komentarji na webu)z mnogo stranskih ucinkov - med njmi tudi to da lahko v trenutku zaspis, sedaj pa si upaj voziti avto ce imas korajzo & tako kot na HEROIN telo postane odvisno od tega, zato farmacevti ljubijo PB bolnike, prides na kotrolo in nevrolog ti polletno poveca dnevno dozo/
[#1704067] 25.05.12 16:25 · odgovor na: (#1703753)
Odgovori   +    0
Kolega podjetnik, prosim sprejmi moje opravicilo "za dohtarja". Koliko sem star. hmm sem se mlad imam se kar nekaj let do penzijona. Napacna diagnoza. NJET, potrjeno od dveh dohtarjev ki so med no. 10 na svetu za PD /tudi potrjeno v SLO.

Demenca je tudi PD side efekt, ki jo v osebnem primeru nisem imel priloznost obcutiti. Zal ne morem svetovati niti polemizirati za kaksne vrste mogansko okvaro gre v tem primeru. Pri sebi redno uporabljam Ayurvedsko masazo - SHIRODARA /toplo sezamovo olje polivamo na tretje oko: Vec o zdravilnih ucinkih SHIRODARE pa najdes na webu. V LJ je najcenejsa v Atlantisu. Probaj prvo sam - bos pozabil kaj je STRES, NESPECNOST, tesnoba, nato pa priporocaj to se svojim bliznjim. Ce pa koga zanima kako narediti Shirodaro doma vsak dan naj se javi. Opazam da je ta tema na tem forumu kar obiskana.

Pri Ayurvedi veljajo nasednja nacela
- da verjames v Ayurvedo
- da verjames v zdravnika
- da verjames da bos ozdravel
- da tvoji nablizji verjamejo v uspeh in te podpirajo

Ne zelim polemizirat z nevrologi o PD. Ayurveda pozna to bolezen ze 1.000 let in vzroke bolezni povezuje povedamo po ljudsko s "prdenjem". Dieta, ki se jo drzim onemogoca slednje in je kot zgleda uspesna. Ja sedaj pa si zamislite nevrologa, ki se mu kolegi posmehujejo da zdravi "prdenje" alias prebavno presnovne motnje, on pa je 10 let studiral "mistiko", ker se jim se danes ne sanja kaj so vzroki PD.

Ko sem bil na zadjem pregledu v KC LJ se mi je mozak kar smilil, je na nivoju legalnega dilerja NARKOTIKOV /L-Dopa je povedano preprosto narkotik (komentarji na webu)z mnogo stranskih ucinkov - med njmi tudi to da lahko v trenutku zaspis, sedaj pa si upaj voziti avto ce imas korajzo & tako kot na HEROIN telo postane odvisno od tega, zato farmacevti ljubijo PB bolnike, prides na kotrolo in nevrolog ti polletno poveca dnevno dozo/
anon-187668 sporočil: 5.835
[#1704085] 25.05.12 16:46 · odgovor na: 0128Ch1 (#1695578)
Odgovori   +    0
[0128Ch1]
Lahko poves za kaksnega dobrega zdravilca pri nas?
Indijka Swami Vishwashakti Saraswati (Tara Yoga Center, Ljubljana) je ayurvedska zdraviteljica in dobra poznavalka tradicionalne indijske ter kitajske medicine.
[#1704111] 25.05.12 17:17 · odgovor na: (#1704082)
Odgovori   +    0
Kolega. PD je (redka) verjetna in realna tudi ze po 40+ letu. Imas prav glede diagnostike, da v SLO postavjajo PD diagnozo tako na "oko", a jaz sem dobil instrumentalno diagnosticrano povecano gostoto tkiva substance Nigre na tuji profesinalizirarni klniki za PD + vsi simptomi ki jih opazis na uc + Specialna visoko resolucijska magnetna resonanca s posebnim SW za odkrivanje sprememb substance Nigre.

Je pa dejstvo da ce verjames tudi uspes.
[#1704115] 25.05.12 17:20 · odgovor na: anon-9512 (#1703783)
Odgovori   +    0
[0207Ra1]
Bob. Zanimivo vprasanje na katerega pa lahko dam samo osebno mnenje, ker ne poznam dejstev. Ampak razmisljajmo provokativno. Statistika je kolikor sem se ucil "kurba". Kje si pobral 80+ let /prosim navedi vir da bo verodostojno - EUROSTAT, Uradni list EU itd.
Moze, bom kar jaz. Eurostat:

epp.eurostat.ec.euro...statistics
anon-187668 sporočil: 5.835
[#1704150] 25.05.12 17:43 · odgovor na: bc123a (#1704115)
Odgovori   +    0
[bc123a]
> [0207Ra1]
> Bob. Zanimivo vprasanje na katerega pa lahko dam samo osebno mnenje, ker ne poznam dejstev. Ampak razmisljajmo provokativno. Statistika je kolikor sem se ucil "kurba". Kje si pobral 80+ let /prosim navedi vir da bo verodostojno - EUROSTAT, Uradni list EU itd.

Moze, bom kar jaz. Eurostat: epp.eurostat.ec.euro...statistics
Preseneča podatek za Grčijo: moški 77,8 in ženske 82,7. Ali pa tudi ne. Grčija je nekaj posebnega.

"V zadnjih 10 letih je grški pokojninski sklad izplačal za osem milijard evrov pokojnin ljudem, ki so bili že pokojni." Delo, članek: Grčija mrtvim izplačala milijarde pokojnin.
[#1704254] 25.05.12 19:53 · odgovor na: bc123a (#1704115)
Odgovori   +    0
HVala za link. A - toda. hmm ce prav razumem ANGLESKO gre za LIFE EXPECTANCY - PRICAKOVANO ZIVLJENSKO DOBO ZA ROJENE leta 2009 ne pa za trenutno stanje.
[#1704305] 25.05.12 20:32 · odgovor na: anon-9512 (#1704254)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: bc123a 25.05.2012 20:33
[0207Ra1]
HVala za link. A - toda. hmm ce prav razumem ANGLESKO gre za LIFE EXPECTANCY - PRICAKOVANO ZIVLJENSKO DOBO ZA ROJENE leta 2009 ne pa za trenutno stanje.

It is important to note that this statistic is usually based on past mortality experience, and assumes that the same age-specific mortality rates will continue into the future. Thus such life expectancy figures need to be adjusted for temporal trends before calculating how long a currently living individual of a particular age is expected to live.

en.wikipedia.org/wik...expectancy

Torej, life expectancy leta 2012 je izracunana na podlagi statistike za nazaj, in predpostavlja, da se faktorji, ki so vplivali na starost v preteklosti, ne bodo spremenili.

Torej, ce se bi razvoj danes zaustavil (in nas ne preseneti kaksna vojna, naravna katastrofa ali marsovci) je to pricakovana zivljenjska doba za otroka, rojenega 2012 toliko, kot kaze life expectancy, ce pa se razvoj ne ustavi, pa bo dejansko njegova pricakovana zivljenjska doba se daljsa.

Strani: 1