Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Jankovićevi bi ukinili Marijino vnebovzetje
sporočil: 1.301
[felix05]:)
Jaz bi pa uvedel Jankovićevo vnebovzetje, pod pogojem da takoj odide. Tam ga bodo že preusmerili nekaj nadstropij nižje v primerno mu lokacijo.
sporočil: 3.152
[mancap]Če bi pa recimo začel zbirati podpise, da bi praznovali dan, ko je E.T. odšel domov, pa bi te imeli za blaznega ali pa te celo poslali na zdravljenje. Razumi, če moreš ...
jst tudi. Kaj pa naj rečem otrokom: da je ena baba odletela v nebo? Zakaj pa pol ne praznujemo, ko je lovec rešil rdečo kapico?
sporočil: 2.624
PARADOKS! Sredi avgusta, najmanj delaven mesec, vse sosednje države
imajo dopuste, mi bi pa po Zokijevo delali. ZATO pa ne bi delali
2.maja, ko skoraj ves svet dela! Pa če to ni glupo!OZIROMA, ima
velik smisel za vse, ki predvsem ljubijo in lahko veliko
počitnikujejo, si raztegnejo in naredijo podaljšane praznike, si
privoščijo.....
sporočil: 3.637
[denac]Post od "Hogarja" je umazan nacionalistični izpad.
> [vuksan]
> >
> > Mi pa kar ukinjajmo te praznike. S tem pri sebi ukinjamo Evropo in zahod. In upravičeno nas bo svet še bolj poniževal.
> > S tem, ko smo uvedli kršanske praznike pri nas, smo pokazali, da smo del Evrope. In s tem pridobili vizo za vstop v EU in vsaj nekaj ugleda.
> > Igranje s simboliko pomeni propad!!!
>
> Ma ne seri. Slovenija je razdeljena na dva dela, in pač ne bomo pustili, da nam desnica vzame vse naše praznike in ohrani vse svoje. Tako preprosto je to.
>
> Pusti mi 2. maj in praznuj 15. avgust. Ni neke posebne filozofije tu.
Preberi post, neposredno pod tvojim, ki ga citiram.
Je zelo subtilna filozofija. Ko bi jo vsaj razumel!
Ma ni šanse, da vam prepustim do kraja ta forum.....
[denac]V ZDA je cerkev tudi fizično ločena. Ustava prepoveduje državi, da sprejme kakršenkoli zakon o religijah. Po drugi strani zaradi te ločitve npr. ne smeš na javni zemlji postaviti niti križa. Kaj je narobe s to pravo ločitvijo?
Po tvojem razumevanju to pomeni, da mora biti cerkev fizično ločena od države. V neki drugi državi.
Cerkev ne sme imeti političnega vpliva. To je vsa umetnost ločitve cerkve od države.
sporočil: 16.531
[denac]Mešaš pojme.
Če že omenjaš ustavo. V preambuli ustave piše (zdi se mi, da člen 3.), da je bila država v kateri smo živeli prej nedemokratična, totalitaristična in da je sistematično kršila človekove pravice. In da smo zaradi teh lastnosti prejšnje države postavili novo državo, ki v ničemer ne spominja na prejšnjo.
Torej je poveličevanje prejšnjega sistema, njegovih voditeljev in Jugoslavije protiustavno.
V državi ne bivaš, ampak jo imaš.
sporočil: 910
Tak predlog lahko poda samo bedak, ki o kulturi nima niti
najmanjšega pojma.
Zgodovina Slovenstva pa mu je popolna neznanka.
Zgodovina Slovenstva pa mu je popolna neznanka.
sporočil: 16.531
[denac]Ne bivaš v državi, ampak na njenem teritoriju.
> [sstanislav]
> > [denac]
> > Če že omenjaš ustavo. V preambuli ustave piše (zdi se mi, da člen 3.), da je bila država v kateri smo živeli prej nedemokratična, totalitaristična in da je sistematično kršila človekove pravice. In da smo zaradi teh lastnosti prejšnje države postavili novo državo, ki v ničemer ne spominja na prejšnjo.
> > Torej je poveličevanje prejšnjega sistema, njegovih voditeljev in Jugoslavije protiustavno.
>
> Mešaš pojme.
> V državi ne bivaš, ampak jo imaš.
Je nimam. Jo je ukradla mafija. Samo še bivam v njej.
[denac]To je pač simbolno. Država v ZDA ne vpliva na religije, in religije v ZDA finančno niso breme proračunov. Kar je edina prava pot, saj so religije za mene podjetje, ki nudijo specifične storitve.
Vsak ima svoje predpise. In kaj piše na USA bankovcih? In God we trust.
sporočil: 647
[dalex]Samo potrjuješ svojo ignoranco, hkrati pa kažeš, da nisi sposoben dovolj skrbno prebrati, kar sem napisal. Vrednost znanosti je v tem, da razlaga naravne zakonitosti in na podlagi teh zakonitosti predvideva, kaj se bo zgodilo, ne pa da špekulira kot filozofija. Tako na primer ni v obsegu človeške logike, navkljub poskusom v obe smeri, dokaza za ali proti obstoju boga (zato je trditev, da je Darwin dokazal, da boga ni, popolnoma nesmiselna). Prav tako je jasno, da znanost nima odgovora za vse in kot sem že napisal, ga verjetno nikoli ne bo imela. Po drugi strani, pa je precej stvari, ki smo jih uspeli razumeti, črne luknje so en primer. Mimogrede, večdimenzionalnost je elementaren matematičen pojem, v katerem je skrivnost samo za nevedneže. Glede življenja na drugih planetih znanost nima dovolj informacij, da bi lahko trdila v eno ali v drugo smer. Kar se tiče posmrtnega življenja, je vsaj trenutno to nekaj, za kar rigoroznih eksperimentov, ki bi omogočali resen študij tega vprašanja, ni. A prav v tem, da je še toliko neodgovorjenih vprašanj, je privlačnost znanosti.
A ti res nobeno filozofsko vprašanje ne pade na pamet? Kaj pa vprašanja, na katera znanost še nima odgovora? Recimo, črne luknje, večdimenzionalnost, življenje na drugih planetih. Celo posmrtno življenje. Dober si, pravzaprav si si zaslužil spomenik za svoj znanstveni determinizem, upam tudi, da imaš družino in da ste drug do drugega tako znanstveni in dokazljivi :)
Zanima me (no, saj zares me ne), kaj bodo tvoje (prav tvoje) zadnje misli pred terminalno ekshalacijo ;)
sporočil: 3
Še vedno ne vem zakaj je 2 maj in 2 januar primeren za dela prost
dan. Produktivnost je največja če so dela prosti dnevi prilagojeni
sosednjim državam.
Če ukinemo marijino vnebozetje bomo pa res postali banana republika. Lepa mala državica ....Kuba 2 recimo.
Če ukinemo marijino vnebozetje bomo pa res postali banana republika. Lepa mala državica ....Kuba 2 recimo.
sporočil: 2.441
[Gustl]Lahko bi se izjasnil za popolnoma zlagan ideološki praznik 27.april.Letošnje praznovanje z Stanovnikom na čelu bi bila dobra iztočnica.Zanimivo,da te moti ravno katoliški praznik sredi sezone.Če ne drugega s tem prišparaš en dan dopusta in ga porabiš za 29.november ali pa nemara celo za 22.december?Pa ni to....Važno je,da si tudi ti kot admin na nek način povedal,da si proti katolikom in njihovim praznikom.
Evo, pa se končno nekje strinjam s PS.
Podpiram ukinitev dela prostega dne na ta praznik, brez veze frej dan v sezoni dopustov. Pa 2. januar naj se prestavi na Silvestrovo.
sporočil: 13.675
[travko]Ne bluzi mi z ideologijo in religijo, ker streljaš v prazno, saj me niti pod razno ne zanimajo vaši/naši.
> [Gustl]
> Evo, pa se končno nekje strinjam s PS.
> Podpiram ukinitev dela prostega dne na ta praznik, brez veze frej dan v sezoni dopustov. Pa 2. januar naj se prestavi na Silvestrovo.
Lahko bi se izjasnil za popolnoma zlagan ideološki praznik 27.april.Letošnje praznovanje z Stanovnikom na čelu bi bila dobra iztočnica.Zanimivo,da te moti ravno katoliški praznik sredi sezone.Če ne drugega s tem prišparaš en dan dopusta in ga porabiš za 29.november ali pa nemara celo za 22.december?Pa ni to....Važno je,da si tudi ti kot admin na nek način povedal,da si proti katolikom in njihovim praznikom.
Kdo pravi, da me moti praznik. Moti me dela prost dan sredi avgusta. Komot damo stran še 27. april, nimam prav nobenih zadržkov. To, kar se je zgodilo letos s temi prazniki, je čista štala. Država je skoraj dva tedna zastala...sredi največje delovne sezone.
Takole bi jaz naredil. za 1. maja sem imel konferenčni klic z Londonom, oni so imeli normalni delavnik, dela prost dan se prenese na prvi ponedeljek po prazniku. Tako da se drži vikenda.
In tako bi naredil pri nas. Božič in Velika noč ter 1. januar ostanejo, kjer so. Frej 2. januar se prestavi na Silvestrovo. 2. maj in 15. avgust ven. Vse ostalo se dela prost dan prenese kot v Angliji na ponedeljek po prazniku. Tudi če pride na vikend, je ponedeljek frej.
Če se oceni, da je dela prostih dni za kakšen dan premalo, se raje vsem da še en dan dopusta več. Pa naj vzamejo frej za katerikoli dan si pač želijo.
sporočil: 2.499
Jasno, človek nima pojma. Gre o BREZMADEŽNOSTI. Za to pa Zoki v
življenju še ni slišal.
sporočil: 344
Naj plavookci vrnejo nagrableno, potem se naj pa sami ukinejo -
podobno kot povojne žrtve, ki so se same zakopavale.
sporočil: 2.499
[mataj]Da ne boš izpadel prevelik bedak, daj, preberi si Apostolska dela. Saj niso dolga. Tam je opisan začetek katoliške vere.
Mah, glede na to, da je katoliška vera namenjena (oziroma je bila prvotno namenjena) propagandnemu nakuhavanju za osvajalne vojne, na vernike nekako ne morem gledati kot na žrtve cerkve.
Vem, da ne boš ničesar razumel, če nisi prej prebral še stare zaveze in evangelijev. Dobil pa boš odgovor o "osvajalnih vojnah". Če pa pogledaš še naslednjih 200 let, boš morda opazil, da so s kristjani futrali leve in o kakšnem osvajanju nikjer ni govora, razen v tvoji propagandi.
Katoliška vera ni namenjena temu, kar ugotavljaš. Je pa res, da so jo v zgodovini tudi tako uporabljali. Primerjaj z atomsko bombo. Lahko nam daje ogromno koristne energije, more pa tudi strahovito moriti.
sporočil: 9.214
[tonceka]Prav, s čim se ukvarjaš?
> [dalex]
> A ti res nobeno filozofsko vprašanje ne pade na pamet? Kaj pa vprašanja, na katera znanost še nima odgovora? Recimo, črne luknje, večdimenzionalnost, življenje na drugih planetih. Celo posmrtno življenje. Dober si, pravzaprav si si zaslužil spomenik za svoj znanstveni determinizem, upam tudi, da imaš družino in da ste drug do drugega tako znanstveni in dokazljivi :)
>
> Zanima me (no, saj zares me ne), kaj bodo tvoje (prav tvoje) zadnje misli pred terminalno ekshalacijo ;)
Samo potrjuješ svojo ignoranco, hkrati pa kažeš, da nisi sposoben dovolj skrbno prebrati, kar sem napisal.
Vrednost znanosti je v tem, da razlaga naravne zakonitosti in na podlagi teh zakonitosti predvideva, kaj se bo zgodilo, ne pa da špekulira kot filozofija.Pa saj sem napisal, da znanost nima odgovorov na najbolj zanimiva vprašanja, zdaj pa meni ti isto dopoveduješ.
Tako na primer ni v obsegu človeške logike, navkljub poskusom v obe smeri, dokaza za ali proti obstoju boga (zato je trditev, da je Darwin dokazal, da boga ni, popolnoma nesmiselna).Sam se nikdar nisem v to spuščal, sem jasno napisal, da jaz osebno upam, da krščanskega boga ni. Celo meni (ignorantu) pade na misel nekaj preprostih paradoksalnih testov, s katerih bi lahko kdo dokazoval, da boga ni, pa tega ne počnem.
Prav tako je jasno, da znanost nima odgovora za vse in kot sem že napisal, ga verjetno nikoli ne bo imela.In iz tega mojega izhodišča (kjer sem celo pripisal, da ni na mojem zelJniku zrastlo) ti ugotavljaš, da sem polpismen bebec. Dobri ste, znanstveniki.
Po drugi strani, pa je precej stvari, ki smo jih uspeli razumetiJa, se strinjam, v redu, bom zdaj zato bolj pameten, manj ignorantski in neveden, ker ti to pač potrjujejm?
Po drugi strani, pa je precej stvari, ki smo jih uspeli razumeti, črne luknje so en primer. Mimogrede, večdimenzionalnost je elementaren matematičen pojem, v katerem je skrivnost samo za nevedneže.No, prosim, ali je znanost napredovala do stopnje, kjer lahko črne luknje izkorišča za svoje potrebe. Spoznavati z opazovanjem in (bolj ter manj verjetno) domnevati ali razumeti z uporabo (menda ultimativen dokaz razumevanja) ni isto.
Kako uporabljamo te večdimenzionalne zakonitosti, ne pa, da jih le računamo in bolj ali manj verjetno teoretiziramo o njih? Koliko obiskovalcev je prišlo do Hawkinga?
Glede življenja na drugih planetih znanost nima dovolj informacij, da bi lahko trdila v eno ali v drugo smer.Kaj pa znanost domneva oz. kaj utemeljeno VERJAME?
Kar se tiče posmrtnega življenja, je vsaj trenutno to nekaj, za kar rigoroznih eksperimentov, ki bi omogočali resen študij tega vprašanja, ni.Kaj pa znanost domneva oz. kaj utemeljeno DOMNEVA? Za filozofijo je jasno. Zdaj, raje imam napačno mnenje kot nobenega.
A prav v tem, da je še toliko neodgovorjenih vprašanj, je privlačnost znanosti.Vidiš, ti se mene trudiš smešiti preko raznih ignoranc in nerazumevanj tvojih sporočil, jaz pa skušam gledati onstran tvojih otovih motorjev, prostorske geometrije in ostalih modelov. Menda pa imam neko pravico imeti lastno mnenje (če ga že izraziti ne bi smel) o zanimivostih in ne, da bi zato bil ocenjen kot nepismen bebec, čeprav s tvojega stališča. Morda bi kdo od naju bil presenečen nad drugim v realnosti, ampak spet, za to zaenkrat ni znanstvenega dokaza.
Ti si morda res kakšen znanstvenik, ampak jaz nisem. Ne vem točno, zakaj si mi odpisal, a zaradi mojega zelJnika?
sporočil: 560
Predlagam da se ukine tudi 27.april in še podobni "spomeniki"
totalitarnega režima, ki z osamosvojitvijo Slovenije nimajo nič
skupnega...kar je bilo pa v Jugi, naj pa nostalgiki praznujejo
doma, za pečjo in vzdihujejo po starih časih....
sporočil: 888
Jankovićevi bi ukinili Marijino vnebovzetje... in uvedejo dan opankov ter letalnih preprog!
sporočil: 601
Opakovića in njegova femilij je zrela za na DOB. Ko bodo kvazi
ljubljančani to spoznal jih bo še fajn bolela glava.!!!!!!!
sporočil: 33.130
Zadnja sprememba: najobj 09.05.2012 09:43
[Gustl]
> [travko]
> > [Gustl]
> > Evo, pa se končno nekje strinjam s PS.
> > Podpiram ukinitev dela prostega dne na ta praznik, brez veze frej dan v sezoni dopustov. Pa 2. januar naj se prestavi na Silvestrovo.
>
> Lahko bi se izjasnil za popolnoma zlagan ideološki praznik 27.april.Letošnje praznovanje z Stanovnikom na čelu bi bila dobra iztočnica.Zanimivo,da te moti ravno katoliški praznik sredi sezone.Če ne drugega s tem prišparaš en dan dopusta in ga porabiš za 29.november ali pa nemara celo za 22.december?Pa ni to....Važno je,da si tudi ti kot admin na nek način povedal,da si proti katolikom in njihovim praznikom.
Ne bluzi mi z ideologijo in religijo, ker streljaš v prazno, saj me niti pod razno ne zanimajo vaši/naši.
Kdo pravi, da me moti praznik. Moti me dela prost dan sredi avgusta. Komot damo stran še 27. april, nimam prav nobenih zadržkov. To, kar se je zgodilo letos s temi prazniki, je čista štala. Država je skoraj dva tedna zastala...sredi največje delovne sezone.
Takole bi jaz naredil. za 1. maja sem imel konferenčni klic z Londonom, oni so imeli normalni delavnik, dela prost dan se prenese na prvi ponedeljek po prazniku. Tako da se drži vikenda.
In tako bi naredil pri nas. Božič in Velika noč ter 1. januar ostanejo, kjer so. Frej 2. januar se prestavi na Silvestrovo. 2. maj in 15. avgust ven. Vse ostalo se dela prost dan prenese kot v Angliji na ponedeljek po prazniku. Tudi če pride na vikend, je ponedeljek frej.
Če se oceni, da je dela prostih dni za kakšen dan premalo, se raje vsem da še en dan dopusta več. Pa naj vzamejo frej za katerikoli dan si pač želijo.
... čuj, in kaj bi ti naredil, če bi na kakšen drugi praznik imel konferenčni klic z Dunajem ali Parizom ? ...
P.S.: zastali so tisti, ki že itak stojijo, ker kdor ima danes delo in ga do nekega roka mora narediti, ga tudi naredi ... khmm, in pravzaprav je bilo tako, odkar pomnim ... alzo, populistični bulšit je vse to, če mene kaj vprašaš ...
[najobj]Ne razumem...
... čuj, in kaj bi ti naredil, če bi na kakšen drugi praznik imel konferenčni klic z Dunajem ali Parizom ? ...
sporočil: 33.130
Zadnja sprememba: najobj 09.05.2012 09:40
[Gustl]... jebiga, različnih praznikov po različnih državah je tako malo, da svoje(!) delo temu pač en drugemu prilagodi ...
> [najobj]
> ... čuj, in kaj bi ti naredil, če bi na kakšen drugi praznik imel konferenčni klic z Dunajem ali Parizom ? ...
Ne razumem...
[najobj]Aha. Nisi me razumel. S tistim primerom sem želel samo povedat, kako imajo v Angliji. Da se dela prost dan za praznik prenese na prvi ponedeljek po prazniku. Zato da ne uniči tedna. Nima veze z mojim konferenčnim klicom.
> [Gustl]
> > [najobj]
> > ... čuj, in kaj bi ti naredil, če bi na kakšen drugi praznik imel konferenčni klic z Dunajem ali Parizom ? ...
>
> Ne razumem...
... jebiga, različnih praznikov po različnih državah je tako malo, da svoje(!) delo temu pač en drugemu prilagodi ...