Strani: 1 ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12

anon-267202 sporočil: 1.950
[#1675318] 01.05.12 22:37 · odgovor na: anon-275354 (#1675182)
Odgovori   +    2
[PIKO3]
Jaz pa upam, da mu bo MATILDA kmalu izmerila tlak in pulz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tudi tebi bo...in nam vsem.... nekoč... :)
bozo666 sporočil: 3.026
[#1675327] 01.05.12 22:55
Odgovori   +    6
Odgovr piscu pod geslom "denac"

Se opravičujem , če sem vas "pomladil", saj sem glede na vaš stil pisanja sklepal, da ste nestrpen mladec-jurišnik.

Ker sva torej oba v tretjem življenjskem obdobju-penzionista, vam bom tako " po penzionersko" počasi odgovoril, zato tudi vi preberite počasi.

Vlatko Velebit je bil kar lepo v belem Zagrebu gradu, kak bi rekli zagrebački purgeri.Ja, kar v Zagreb so se šli pogajati z Nemci, vendar vi pozabljate, da je bil Tito "stari lisac", ki je znal igrati igre, drugače ne bi preživel.Toliko o teh natolcevanjih za laike.

Kar nekaj ur skupaj sem pazljivo poslušal na TV ZG to pomlad spomine gospe Herte Haas, Titove žene, zato je meni težko "prodajati" tisto, kar mi ni za "kupiti", ker si pridelam sam in to na "eko način"-ker mi ne ustreza "gensko modificirana hrana".
anon-138568 sporočil: 477
[#1675333] 01.05.12 23:14
Odgovori   +    17
Edini, ki je ostal "trezen " v Sloveniji je ameriški veleposlanik. najbrž se sprašuje , kaj je slabega storil, da so ga vrgli v to zafustrirano Slovenijo.
Obnašamo in kregamo se , kot da smo svetovna velesila, smo pa manjša ulica v večjem ameriškem mestu.
janov sporočil: 726
[#1675356] 02.05.12 00:17 · odgovor na: anon-267202 (#1675311)
Odgovori   +    11
[amy2011]
> [janov]
> > [amy2011]
> > > [bozo666]
> > > Odgovor piscu pod geslom denac in podobnim glede odhoda italijanske vojske iz SLO v jeseni 1943.
> > >
> > > Pisec denac piše delne resnice iztrgane iz konteksta časa in prostora-po domače,ne pozna dejstev oz. ne vidi cele slike.Kar nekaj nabija brez argumentov.
> > >
> > > Slovenski partizani so razorožili mnoge italijanske enote, ki so se preko Slovenije hitro umikale proti Italiji.Res pa je, da se nekatere velike formacije odšle, ker jih enostavno ni bilo moč tehnično razorožiti, saj je šlo za kompletne divizije.
> > >
> > > Slovenski partizani niso imeli take ognjene moći, da bi lahko npr v Postojni zaustavili dolge motorizirane kolone z desttisoči oboroženih vojakov, ki so se umikali iz Balkana.
> > >
> > > Razorožili pa so dosti manjših formacij od čet do brigad in tako dobili dosti orožja.
> > >
> > > Nemci so obenem hiteli zasedati italijanske položaje, tako da ni bilo pogojev za kaka taborišča vojnih ujetnikov. Vem za primer na mostu na Kolpi, ko je kakih 5 belokranjskih partizanov razorožilo veliko italijansko kolono, ki je prihajala iz Hrvatske.
> > >
> > > Sicer pa je bilo s kapitulacijo Italije omogočeno, da odidejo nazaj v Italijo in jih ni bilo moč v tisti masi ljudi, ki se je naglo premikala preko dela Slovenije preštevati ali pregledovati in med njimi iskati vojne zločince, saj so Nemci pritiskali iz severa.
> > >
> > > Večji problem vidim v obnašanju aktualne vlade, torej ministra Erjavca,ki ostro ne nastopi proti italijanskemu zavajanju, kjer zlorabljo sliko streljanja civilov na cerkniškem......streljajo jih uniformiranci z italijanskimi čeladami na glavi v hrbet.....in jo prikazujejo s komentarjem kako titini ( titovi partizani) streljajo italijanske civile .
> > >
> > > Res sprevrženo do konca, saj obstajajo imena in datumi teh v hrbet ustreljenih slovencev na cerkniškem, ki jih danes neofašisti prikazujejo kot ubite italijane.Takšna nesramnost je še toliko bolj brez primere in zahteva oster nastop-protest Erjavca tako v Rim kot v Bruselj, saj je jasno, da partizani niso nosili čelad.
> > >
> > > Italijani pa kar nabijajo, nekako tako kot nekateri na tem forumu, vedoč, da 10X ponovljena laž postane "RESNICA".
> > >
> > > Torej Kahel , zmigaj se in vloži noto, čeprav si neofašisti zaslužijo, skupaj z Farensino, kaj več kot noto- cel spev, da bi jim taka nizkotna propagandna manipulacija piostala"labodnji spev ".
> >
> > Kahel Ehjavec je dokončno prestopil na stran fašistov in vrnitve nazaj več ni.
>
>
> Zelo pozno saj so njegovega žlahtnika in soimenjaka Karla Erjavca (3.11.1896 -29.6.1944) takratnega župana partizani ubili.
>
> Samo del pričanja sina Frenka Erjavca:
>
> cačetek citata
>
> Čez enteden so vdrli pozno ponoči v našo hišo na Brodu 10. Prišlo je približno deset partizanov v uniformi. Pobrali so vse, kar je bilo količkaj vredno, zlatnino obleko. Celo moji dveletni sestri niso prizanesli. Partizanka Vera Mrhar (Blaževa) ji je iz ust vzela dudko z besedami: "Tudi pri nas rabimo take priboljške. "
>
> Danilo seje že, ko so z zvezanimi, prvimi štirimi s seznama krenili proti Mednemu in od tam naprej v gozdove pod Trnovcem. Priredili so proces, jih mučili in pobili.
>
> konec citata
>
> (str. 641; Župnija Šentvid nad Ljubljano skozi čas in prostor)
>
> samozvani antifašisti pa se Karlu čudite?

Lahko domnevam, da ga niso likvidirali iz čistega dolgcajta. In v tistih časih smo skoraj vsi izgubili kakšnega ali po več žlahtnikov, g. janov.
Ker iz drugega stavka veje sočutje, vas spoštujem, kajti sočutje je osnova strpnega razumevanja. Bistveno pri tem pa so še stvarna dejstva, ki jih je povedal Karlov žlahtnik (spodaj).

Zmotila pa me je vaša domneva. Take "dolgocajtne" trditve pri "svetosti življenja" in njegove obravnave Tine Hribar ostro obsodi. Kajti "Umori iz domnevnega dolgočasja" niso "naključna dejanja« lokalnih poveljnikov, ter označuje izjave tistih, ki to trdijijo za »neumnost". "Zarota molka" samo podaljšuje agonijo Zločina, ter na naslednje generacije prenaša bremena, katera smo dolžni razrešiti mi(če tega ni naredila odgovorna generacija), ki "s tem ni zakrivila le zločinov, ampak so se vpisali tudi med zločince. Če imamo žrtve revolucije, obstajajo tudi zločinci revolucije", je jasen Tine Hribar

Pripoveduje sin, Frenk Erjavec

Moj oče je imel uspešno mizarsko delavnico na Brodu. Imel je ugled, ker je bil sposoben in pošten in so ga zato pred vojno izbrali za župana.
9. junija 1944 so Nemci odkrili komunistični bunker v osrčju Vižma¬rij v gospodarskem poslopju pri Rženu. Tu se je kovala usoda domačinov. Našli so namreč dokumente, ki so to potrjevali. Cez nekaj dni so mi ge¬stapovci na nogometnem igrišču vzeli kolo in naročili, naj pošljem ponj očeta. Nisem razumel, kaj hočejo. Prosil sem strica, da me je spremljal. Domov si brez kolesa nisem upal. Stricu so rekli, da hočejo banditi ubiti mojega očeta in še nekaj drugih vaščanov. Ker je bil moj brat takrat pri partizanih, se mi opozorilo ni zdelo resno in sem pač mislil, da nas hoče¬jo preizkušati. Brat Drago je namreč pobegnil iz nemške vojske.
Zjutraj sem prišel v delavnico brez kolesa in zamudil delo. Ko je oče opazil, da nimam kolesa, me je vpričo vseh zaposlenih mahnil okrog ušes. Nisem mu ostal dolžan in užaljen povedal, kaj se plete. Prepir je slišala mama in očeta pregovorila, da je šel na gestapo.
V Goljarjevi vili, kjer je bil štab, so mu pokazali seznam, zaplenjen v bunkerju pri Rženu. Na seznamu ljudi, ki so bili predvideni za likvidaci¬jo, je bilo tudi očetovo ime. Vrnil se je domov prepaden in močno zamiš¬ljen in peš, saj ni imel toliko moči, da bi se peljal.
Mama ga je nestrpno čakala. Šla sta v hišo, jaz pa sem vlekel na ušesa: "Res je, kar je rekel Frenk. Na spisku imajo sedem Brodčanov, med njimi sem jaz, brat France, Janez Skok, Maks Zupančič, Jože, Dolinšek, Felc in verjetno tudi moj brat Tine, ki je napisan kot Klajder (po domače). Mene imajo zapi¬ anega kot župana Karla. Svetovali so mi, naj se od¬
selimo v Avstrijo in vzamemo orožje od njih, da bi se branili. Odgovoril sem jim, da se ne čutim krive¬ga. Nisem organizator bele garde, kot piše na tistem seznamu, ki sem ga dobil na vpogled. "
Čez teden dni so vdrli pozno ponoči v našo hi¬ šo na Brodu 10. Prišlo je približno deset partizanov v uniformi. Pobrali so vse, kar je bilo količkaj vredno, zlatnino, obleko. Celo moji dveletni sestri niso prizanesli. Partizanka Vera Mrhar (Blaževa) ji je iz ust vzela dudko z besedami: "Tudi pri nas rabimo take priboljške."
Danilo se je že, ko so z zvezanimi, prvimi štirimi s seznama krenili proti Mednemu in od tam naprej v gozdove pod Tehovcem. Priredili so proces, jih mučili in pobili.
[#1675515] 02.05.12 11:20
Odgovori   +    5
Odgovor piscu pod geslom "denac":

Se strinjam, da imajo totalitarni režimi mnogo skupnega, iste prijeme, iste metode propagande,zato sem ravno zaradi teh podobnosti opozoril na metode "jurišnikov" na tem forumu, ki so zelo podobne metodam zgoraj navedenih režimom ( predvojna Nemčija ali zdaj v novejšem času Miloševičev režim v Srbiji ).

Žal so se v SLO začele kar masovno pojavljati propagandne metode in prijemi iz obdobij, o katerih pišem. To pa ni dobra popotnica in lahko vsakega, ki pozna zgodovino, zaskrbi.

Jezik mnogih na tem forumu je zelo podoben nečemu, kar se je začelo v predvojni Nemčiji, nadaljevalo preko trdih komunistov, dela cerkve, končalo z Miloševičem.

Spoštovani gospod " denac", zdaj dopoldan sem iskal knjigo o nacističnih obveščevalnih službah, da bi vam nekaj citiral in bi sami prepoznali čigava je metoda najprej dikvalificirati, potem likvidirati ( saj veste kaj je bilo v "noči dolgih nožev"...) kot tudi nenehno ponavljanje laži, da te postanejo "resnica".

Strinjam se glede gospoda Mikuža. Treba je brati tudi Bajta ( Bermanov dosje ) in mnoge druge knjige. Bojim pa se , da mojo pravnukinjo ne bom uspel prepričati, da se take knjige splača prebrati, saj je že moj otrok drugačen od mene, kar je mogoče prav.

Za Stanovnika sem se zavzel, ker je bilo na tem forumu napisano toliko žaljivk in laži v stilu Goebelsa ali Miloševiča, da se vsak pameten človek, ki pozna zgodovino, zgrozi.

Če pa ste pozorno prebrali moja pisanja, ste najbrž videli, da sem pohvalil kardinala Rodeta, ki je bil tako objektiven in je obsodil grozodejstva domobrancev na sv. Urhu, skozi zgodbo mojega strica sem oškvrknil tako Italijane kot Angleže in skozi zgodbo poštenega italijanskega marešala, sem jasno povedal, da so ga po nepotrebnem ubili zagreteži-jurišniki, se razume, da mislim na partizane.

Gospod "denac", ker sem že nekaj časa v penziji, mislim , da sem dovolj star, umirjen in prevdaren, tako da s svojo resnico nisem nikomer nevaren.

Nevarni pa so jurišniki, ki so prebrali mogoče zgolj eno knjigo, poznajo eno samo resnico in kar je najhuje, za njih je sovražnik vsak, ki ne priznava "njihove resnice".

To je žal vse bolj prisotno v Sloveniji, zato me je strah ponavljanja zgodovine, ker gre vse po utećenih propagandnih tirnicah že videnega.

Kot je pred dnevi povedal eden vodilnih francoskih filozofov bolgarskega rodu Tzvetan Todorov;

"V resnici so mnogi antikomunisti enaki starim komunistom. Lahko postaneš zrcalna slika, pa si prav tako radikalen in NEVAREN.In to je danes ena glavnih težav".

Slovenija žal sodi v to formulo, saj imajo glavne vzvode oblasti v Vladi antikomunisti, ki so bili prej t.i. trdi komunisti.

Žalostno je to, da nam to mora razjasniti francoski filozof, ker si mi tega nismo zmožni sami priznati oz. prepoznati.
anon-264763 sporočil: 27
[#1675528] 02.05.12 11:42
Odgovori   +    6
A so se borili za osvoboditev naroda ,ki je bil okupiran ali za privilegije po zmagi? In kaj je s tistimi, ki se niso več vrnili?
anon-228486 sporočil: 2.144
[#1675632] 02.05.12 13:45 · odgovor na: bozo666 (#1675260)
Odgovori   +    13
Koga zanima Stanovnikov oče, pa prva in druga žena, pa sinovi? Je kdo kaj vprašal po njih? Jaz ne. Vse drugo za odvračanje pozornosti od vprašanja. Odgovor na moje vprašanje je najti v javno dostopnih virih kot je npr. Enciklopedija Slovenije. Po teh podatkih bi se dalo sklepati, da se je upokojil leta 1990.Dela, še vedno dela. V zadnjem času neumnosti. Sorry
anon-92151 sporočil: 925
[#1675647] 02.05.12 14:07
Odgovori   +    3
Kateri humanitarni organizaciji? "Eni" je pač zelo splošno in malo verjetno.
anon-247811 sporočil: 1.234
[#1675668] 02.05.12 14:32
Odgovori   +    5
Uboga (desničarska) raja. Namesto na oddih v tople kraje pa za praznike surfate po Financah. Ni čudno da ste tako bedni!
[#1675679] 02.05.12 14:48
Odgovori   +    5
Odgovor piscu pod geslom "francas":

Spoštovani gospod "fanckas", svoje pisanje ste končali z besedo sorry. OK, le da ste je napačno uporabili.Ker sem se potrudil in vam na dolgo in široko pojasnil glede Stanovnikove pokojninske dobe, bi res morali reči sorry, vendar meni, ker ste s tako lahkotnostjo napisali, da je treba znati lagati.

Ne lažem in ne zavajam , tako kot nekateri delajo na tem forumu kot da so na kaki plačilni listi ( Goebelsa ali Miloševiča ).

Pišete mi kaj vas briga Stanovnikov oče. To, da je celo Stanovnikov oče, ki je bil ljubljanski podžupan izstopil iz SLS, ker je bila preveč klerikalna, sem navedel v dokaz, kako nesmiselna je bila vaša sodba, da je bil Janez Stanovnik leta 1941 versko blazen.

Kdorkoli pozna ali že desetletja spremlja gospoda Stanovnika ve, da je to nizkotno udarjanje pod pas, ki je verjetno z nečim motivirano.

Zakaj ne napišete sorry ali hvala, ker sem vam pojasnil, da se Stanovnikova delovna doba ni začela leta 1945 kot ste napisali vi, saj je do takrat že imel vsaj 8 let v delovni knjižici.

Čeprav sem jaz za vas "frajer" v slabšalnem pomenu, ste vi za mene spoštovani gospod, zato se potrudim in vam odgovorim.

Naj končam z naslednjim:

Bodimo raje ponosni, da smo Slovenci v pretelosti toliko let imeli v ZN drugega človeka po rangu. Biti toliko let generalni posekretar Združenih narodov, biti izvršni sekretar ekonomske komisije ZN za Evropo, kar bi bilo danes ekvivalent ranga M., Barossa, torej več kot je komisar Janez Potočnik, ki ima cca 20- 25.ooo evrov mesečnega prihodka, PA JE VELIKA STVAR, ki je podlaga za cca 5000 evrov tuje penzije, mar ne.

Sorry, tako to pač je, pa če vam je všeč Stanovnik ali ne.
anon-234292 sporočil: 147
[#1675688] 02.05.12 14:58
Odgovori   +    8
Zdej pa res že čas da to golazen partizansko mal omejimo, matr takeli špil ferderberji bodo skregali ves narod med seboj.
[#1675693] 02.05.12 15:00
Odgovori   +    11
Sodbe o Stanovniku si ustvarjam predvsem na podlagi njegovih besed v obsežnih in številnih intervjujih in javnih besedah na javnih krajih. Ni edino razočaranje, nič manjše ni njegov naslednik. Bolje je o sebi povedati to, kar je res. Raje nič. Če hoče nekdo biti mit in simbol, pa si tega ne zasluži, je trenutek resnice zanj in za okolico toliko bridkejši. Svet ni črno bel. Jaz velik in oni drugi umazane barabe.
anon-216391 sporočil: 3.795
[#1675775] 02.05.12 16:36 · odgovor na: anon-274621 (#1674676)
Odgovori   +    2
Razkrij nam, prosim, to o nepovratnih sredstvih iz občinskega proračuna.
anon-249757 sporočil: 134
[#1675800] 02.05.12 17:09 · odgovor na: anon-3912 (#1674052)
Odgovori   +    1
Hja, kje si ti tako pozdravljal ne vem, ostali normalni ljudje smo pozdravljali"tršice", ko je vstopila v razred z "zdravo". Kadar boš imel kaj novega, pametnega za povedati se pa ponovno javi, do takrat pa bodi tiho.
anon-224219 sporočil: 647
[#1675871] 02.05.12 19:00 · odgovor na: anon-249757 (#1675800)
Odgovori   +    3
[porton]
Hja, kje si ti tako pozdravljal ne vem, ostali normalni ljudje smo pozdravljali"tršice", ko je vstopila v razred z "zdravo". Kadar boš imel kaj novega, pametnega za povedati se pa ponovno javi, do takrat pa bodi tiho.
Torej so vse tiste generacije, ki so morale deklamirati "Za domovino s titom naprej" nenormalne? Preden pišeš, se malo pozanimaj!
[#1675894] 02.05.12 19:51 · odgovor na: (#1675814)
Odgovori   +    4
[denac]
> [bozo666]
> Odgovor piscu pod geslom "francas":
>

Naučite se pravilnega uporabljanja foruma, drugače se vašega posta ne najde. Pritisnite na gumbek "odgovori" in če post ni preveč dolg, še na "citiraj".
Potem se tudi v rubriki "Kdo mi odgovarja" pokaže nick tistega, ki odgovori.
Hvala lepa. Ja treba se je učiti celo življenje.
anon-264478 sporočil: 244
[#1675941] 02.05.12 20:43 · odgovor na: anon-84062 (#1674161)
Odgovori   +    1
[andrej71]
Pri vseh člankih o Stanovnikovi penziji manjka ena bistvena informacija:

ali je vse skupaj zakonito? Ameriška penzija gotovo ni problematična, ampak ali je ob njej upravičen še do slovenske (o nesmislu borčevskih penzij v tem trenutku ne bom razpravljal)?
Je zakonito, tudi Bajuk je imel dve penziji. Ampak iz tega se ni delalo problema (saj tudi ni problem), tako kot se zdaj pri Stanovniku.
anon-204390 sporočil: 13.528
[#1675948] 02.05.12 20:49
Odgovori   +    7
...za oskrbovano garsonjero plačuje profitno najemnino. Natančneje, četrtino razlike med neprofitno in profitno najemnino (27 evrov na mesec) nakazuje eni izmed humanitarnih organizacij.
Torej plačuje neprofitno najemnino. Razliko 27 eur prostovoljno nakazuje humanitarni organizaciji. To pa je vrhunec cinizma, Janez ...
[#1675949] 02.05.12 20:50 · odgovor na: anon-234292 (#1675688)
Odgovori   +    2
[andd]
Zdej pa res že čas da to golazen partizansko mal omejimo, matr takeli špil ferderberji bodo skregali ves narod med seboj.
Nasvet: začnite kar pri sebi. Bo dosti gnoja za popucat.
[#1675950] 02.05.12 20:52 · odgovor na: (#1675814)
Odgovori   +    2
[denac]
> [bozo666]
> Odgovor piscu pod geslom "francas":
>

Naučite se pravilnega uporabljanja foruma, drugače se vašega posta ne najde. Pritisnite na gumbek "odgovori" in če post ni preveč dolg, še na "citiraj".
Potem se tudi v rubriki "Kdo mi odgovarja" pokaže nick tistega, ki odgovori.
žlehnoba in nekultura rupnikovih naslednikov ne pozna meja....
[#1675953] 02.05.12 20:54 · odgovor na: anon-228486 (#1675693)
Odgovori   +    2
[franckas]
Sodbe o Stanovniku si ustvarjam predvsem na podlagi njegovih besed v obsežnih in številnih intervjujih in javnih besedah na javnih krajih. Ni edino razočaranje, nič manjše ni njegov naslednik. Bolje je o sebi povedati to, kar je res. Raje nič. Če hoče nekdo biti mit in simbol, pa si tega ne zasluži, je trenutek resnice zanj in za okolico toliko bridkejši. Svet ni črno bel. Jaz velik in oni drugi umazane barabe.
putka tutka :)

brain damage, press
anon-112582 sporočil: 139
[#1675983] 02.05.12 21:26 · odgovor na: anon-117643 (#1674085)
Odgovori   +    3
[jurejel]
bravo brko !
op., brava , ključavnica v slovenskem izrazju
anon-233742 sporočil: 621
[#1676007] 02.05.12 22:16 · odgovor na: anon-204390 (#1675948)
Odgovori   +    1
Kakor koli že, naslednje vlade ne bo dočakal pa naj bo ta desna ali leva.Tudi z denarjem se ne da vsega kupiti.
anon-15715 sporočil: 6.084
[#1676021] 02.05.12 22:37
Odgovori   +    12
"Kot je dejal Stanovnik, ne bi smeli zmanjševati dajatev premožnih, jemati pa siromašnim. Tisti, ki imajo več, bi morali tudi prispevati več, tisti, ki imajo manj, pa to tudi obdržati. "Varčevanje mora biti prostovoljno," je dodal. Po njegovem prepričanju "sila, grožnja in prevala" naroda ne bodo pripeljale iz zagate dolga, pač pa rešitev vidi v dialogu."

Tisti, ki imajo več, bi morali prispevati več.. je povedal. Zanimivo bi bilo vedeti, kako je to apliciral na svojo situacijo, na svoje prihodke
anon-15715 sporočil: 6.084
[#1676026] 02.05.12 22:42 · odgovor na: anon-3912 (#1674052)
Odgovori   +    15
[XBILA1]
Danes bom snel slovensko zastavo, ker so Stanovniku dali 15 minut časa, da se izkašljuje po telefonu o "tekovima revolucije". Seveda je še bil bolj vnet in je revolucionarno "napadel" voditelja, ko ga je ta vprašal nekaj o njegovih dveh penzijah ... Hkrati pa sem dobesedno zgrožen, da je raja njega izglasovala za ime tedna na VAL-u 202.
Glede raje in glasovanja na V202, dokaj spremljam, ker se v tem času običajno vozim v avtomobilu in poslušam. Raja je raja, ampak za medijsko popularnost in izbiro pogosto precej dvmoljivih oseb je izključno odgovorna drhal v medijih samih, ki te ljudi predlaga in ponuja raji , kot izbiro.
1banka1 sporočil: 2.182
[#1676057] 02.05.12 23:33 · odgovor na: anon-228486 (#1675002)
Odgovori   +    9
[franckas]
No, frajer, ki vse veš. Povej, kdaj se je Stanovnik upokojil, bolje, koliko let že prejema pokojnino. Če res ima 60 let delovne dobe, je prejemal penzijo samo nekaj zadnjih let. Kdo to verjame? Kot vemo je bil ob okupaciji versko blazen študent. Po vojni naj bi ob delu diplomiral? Recimo, da mu je delovna doba začela teči 1945. Prištejmo 60. Kam pridemo? V katero leto? Treba je znat lagat.
Pa kje ti živiš.Vsa ta golazen ima benificiran staž.Koliko,ne boš izvedel.V glavnem,če reče đa ima 60 delovnih let,pomeni da je oddelal tja 20 25 let.
anon-224219 sporočil: 647
[#1676080] 03.05.12 03:32 · odgovor na: anon-224219 (#1675871)
Odgovori   +    8
[tonceka]
> [porton]
> Hja, kje si ti tako pozdravljal ne vem, ostali normalni ljudje smo pozdravljali"tršice", ko je vstopila v razred z "zdravo". Kadar boš imel kaj novega, pametnega za povedati se pa ponovno javi, do takrat pa bodi tiho.

Torej so vse tiste generacije, ki so morale deklamirati "Za domovino s titom naprej" nenormalne? Preden pišeš, se malo pozanimaj!
Naj še dodam, da smo morali deklamirati s pozdravom, ki je bil kot hitlerjanski, le da smo morali namesto odprte roke držati pest. To so bili tudi časi, ko so nas poslali na ulico vse enako oblečene, z zastavicami, da smo lahko mahali raznim dostojanstvenikom, ki so prišli v Ljubljano na obisk (seveda smo bili otroci veseli, da ni bilo tačas pouka). Ne vem, kdaj se je to prenehalo, a mislim, da v sredinin šestdesetih let.
[#1676101] 03.05.12 06:51 · odgovor na: anon-267202 (#1675953)
Odgovori   +    6
Pozdravljena Putka Tutka. A poškodovane možgane imaš? Sirota. A kej boli. A si na glavo padla, ali so te prebutali? Kaj pa se je zgodilo? Ali so te samo v tapravo stranko sprjeli?
1003TKCXd sporočil: 336
[#1676137] 03.05.12 07:39 · odgovor na: bozo666 (#1674207)
Odgovori   +    6
Spoštovani, ne vem kdo je bedak in kdo neumen.
Stanovnik je delal v mednarodnih organizacijah za visok denar, za katere je takratna Juga plačevala visoke članarine. Da ima Stanovnik tako penzijo mora danes Slovenija tem organizacijami plačevati visoke članarine. Podobno je s Stanovnikovo borčevsko penzijo. Tudi te ni zaslužil z delom. Ali RAZUMETE?
[#1676244] 03.05.12 09:03 · odgovor na: anon-228486 (#1676101)
Odgovori   +    2
[franckas]
Pozdravljena Putka Tutka. A poškodovane možgane imaš? Sirota. A kej boli. A si na glavo padla, ali so te prebutali? Kaj pa se je zgodilo? Ali so te samo v tapravo stranko sprjeli?
putka tutka papagajček, press

Strani: 1 ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12

vm-kiva