Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Koliko je vredna vaša hiša pod Janezom Janšo

Strani: 1 2 3

foore sporočil: 12.753
[#1581313] 15.02.12 19:32
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: foore 15.02.2012 19:33
Uredite, da bo vpis pri podjetju drugega prokurista, oz. ustanovitelja cenejši, saj so notarji v tej zadevi zelo, zelo predragi.
anon-220193 sporočil: 391
[#1581412] 15.02.12 20:56 · odgovor na: anon-217896 (#1580393)
Odgovori   +    3
Nikakor se ne morem strinjati s tabo!

V Sloveniji je pozidano že več kot preveč! Novih dovoljenj se razen v zelo utemeljenih situacijah, ne bi smelo podeljevati, preden bo po Sloveniji propadalo na tisoče starih poslopij.

Seveda so nekatere parcele ugodnejše, zato bi bilo potrbno na lokalnem nivoju poskrbeti, da se novo pozidana površina predhodno nadomesti (na parceli podrte ruševine se splanira, nasuje in spremeni v travnik, sadovnjak, njivo).

Investitor željene nove stavbe bi torej moral predhodno počistiti enak kos parcele, kjer stoji kakšen podirajoč ali nefunkcionalen objekt. To bi bila najmodrejša varijanta, da se pomaga slovenski krajini, ki je v primerjavi z zahodnoevropskimi za razjokat. V nekaterih vaseh je vsaka peta hiša prazna in kliče po rušenju.

Vendar mora prevladati zdrava pamet in za podiranje lokalne skupnosti ne bi smele mastno zaračunavati. DOVOLJENJA ZA RUŠITEV so noro draga! Strinjam se, da nek nadzor nad rušitvijo mora biti (odvisno od stavbe). Če se ruši neka stara panonska blatnjača menda ni isto, kot če se ruši zdradba polna azbesta.

Zabetonirane in zasfaltirane je bilo že jako preveč rodovitne zemlje. HRANO in ZRAK dobimo iz zelenih rastlin, ne pa iz parkirišča pred veletrgovinami!

Stopiti je potrebno vsaj nekaj korak nazaj, kar se pozidave tiče. Razglej se malo okoli!
anon-124411 sporočil: 1.480
[#1581434] 15.02.12 21:32 · odgovor na: anon-220193 (#1581412)
Odgovori   +    17
[greenera]
Nikakor se ne morem strinjati s tabo!

V Sloveniji je pozidano že več kot preveč! Novih dovoljenj se razen v zelo utemeljenih situacijah, ne bi smelo podeljevati, preden bo po Sloveniji propadalo na tisoče starih poslopij.

Seveda so nekatere parcele ugodnejše, zato bi bilo potrbno na lokalnem nivoju poskrbeti, da se novo pozidana površina predhodno nadomesti (na parceli podrte ruševine se splanira, nasuje in spremeni v travnik, sadovnjak, njivo).

Investitor željene nove stavbe bi torej moral predhodno počistiti enak kos parcele, kjer stoji kakšen podirajoč ali nefunkcionalen objekt. To bi bila najmodrejša varijanta, da se pomaga slovenski krajini, ki je v primerjavi z zahodnoevropskimi za razjokat. V nekaterih vaseh je vsaka peta hiša prazna in kliče po rušenju.

Vendar mora prevladati zdrava pamet in za podiranje lokalne skupnosti ne bi smele mastno zaračunavati. DOVOLJENJA ZA RUŠITEV so noro draga! Strinjam se, da nek nadzor nad rušitvijo mora biti (odvisno od stavbe). Če se ruši neka stara panonska blatnjača menda ni isto, kot če se ruši zdradba polna azbesta.

Zabetonirane in zasfaltirane je bilo že jako preveč rodovitne zemlje. HRANO in ZRAK dobimo iz zelenih rastlin, ne pa iz parkirišča pred veletrgovinami!

Stopiti je potrebno vsaj nekaj korak nazaj, kar se pozidave tiče. Razglej se malo okoli!
*****. Okoli te problematike se je na poljuden, lahko razumljiv in zanimiv način že večkrat razpisal naš Anton Komat. Nedolgo nazaj je na TV-ju imel oddajo o pomembnosti rečnih brežin, to je tistega pasa zelenja ob rečnem bregu, ki drži rečno brežino skupaj, hkrati daje zaščito pred vetrom in domovanje raznim živalim... Pri nas se načelo zaščitnega pasu vzdolž rečnih brežin (ne spomnem se točno 5 ali 10 m v širino) menda bolj slabo upošteva.

In mogoče bi ravno ukinitev toliko teh odvečnih občin prispevalo k ohranitvi še nepozidanih predelov...
anon-178479 sporočil: 18.832
[#1581685] 16.02.12 07:37 · odgovor na: fabiani (#1580523)
Odgovori   +    4
[fabiani]
> [Aleister]
> > [paco80]
> > Ni je politike, ki bi sprejela davek na nepremičnine! Le ta bi bistveno vplival na prodaje nepremičnin! Kakšno zavajanje in sprenevedanje!
> >
> > Dajte enkrat za spremembo vprašati stroko za mnenje, ki je vseeno bolj neodvisna in nepristranska kakor pa ti nepremičninarji!
> > Resnica o stanovanjski gradnji v SLO-> tvslo.si/predvajaj/s...128909598/
>
> Grozno. Gospa Gregorin trdi, da je potrebno stanovanjsko gradnjo strnit v čim gostejša naselja, da bi ljudje živeli čim bolj skupaj (beri kasarne so njej najljubše) in celo pazili eden na drugega (beri vohunili eden za drugim).
> Človek je individualno bitje in si želi individualnosti tudi pri bivanju. Ni ga čez nekaj kvadratnih metrov trave in kako drevo. Občutek, da lahko stopiš iz stanovanja na prava tla in gledaš okoli sebe vse zeleno je prelep. Kakšne kasarne neki. Pri nas pa arhitekti delajo stavbe, ki so podobne plastičnim drvarnicam. Ni važno ali so nizke ali visoke. Okoli je pa sam beton.

Profesor Koželj,ljubljanski podžupan, mestni arhitekt Ljubljane, nosilec predavanj pri predmetu urbanizem na fakulteti za arhitekturo, je zelo ponosen na svoje diplomante! Vsa stroka je posebej ponosna na unikatne šole in vrtce. Nagradili in ovenčali so jih z neminljivo slavo.
Pa kaj potem, če si ti aleisterček želiš drevja in otroci stavbe, ki jih ne bodo strašile, jim ne bo zamakalo in pihalo skozi okna, streho, stropi jim ne bodo padali na tla in kar je še takih malenkosti.
Glavno, da se gradi, da je zraven škatla ali dve od mercatorjev, če kanalizacije ni, če o ČN ni ne duha ne sluha, če se mora vodo klorirat, da smrdi, če bodo vrtce zgradili šele na stara leta današnjih otrok.
Pa kva težiš in jaz s tabo, ko je tako lepo županovat. Še Titovo cesto smo si omislili in planke vsepovsod, železniško postajo bodo zgradili, ko bo čas,.....
Če balkanci vladajo imamo balkan. Če z balkanci profesor hodi, je tudi sam balkanc. Penezi balkancev mu vse pozlatijo, pa čeprav pridejo od trgovine z mamili.
[#1581687] 16.02.12 07:39 · odgovor na: anon-58746 (#1580685)
Odgovori   +    2
[payme]
ja in ko je treba kaj pokrast je med strankami neverjetna sloga
Med Butalci tudi, saj že dvajset let volijo ene in iste kradljivce. Potem pa zahtevajo od Janše, da vse sranje za dvajset let uredi v enem tednu.
[#1581708] 16.02.12 07:52 · odgovor na: anon-190292 (#1580677)
Odgovori   +    3
[schodr]
Počasi se bo vsak posameznik moral odločiti ali želi živeti v mestu ali z lastno travo , vrtičkom , pogledom na gozd in potok . Oboje skupaj ne gre , značilnost mesta je strnjena pozidava z večnamenskimi parki , urejeno infrastrukturo vključno z javnim prevozom , ker strnjena pozidava je cilj urbane ekonomike. Torej tisti , ki želi lastno travo, vrtiček pogled na gozd in potok , se bo moral v bodoče sprijazniti z življenjem na obrobju ali izven mesta in prevzeti tudi povečane stroške izgradnje, delovanja in vzdrževanja potrebne infrastrukture .
V strašno pozidanem mestu New York so cele nedotaknjene kmetije sredi mesta. Obstajajo tudi cele soseske z vrtovi in celi drevoredi starih dreves. Komunalno ureditev imajo tudi, medtem ko za Ljubljano tega ne moremo trditi. Kje je že razneslo vodovod od dotrajanosti lani? Zdi se mi, da je bilo tam nekje pri Miklošičevi. Pri nas so samo stroški, medtem ko se za namensko zbranim denarjem izgubi vsaka sled. Občani smo plačevali prispevke za obnovitev komunalne infrastrukture. Denar je izginil, obnove pa ni bilo. Kaj sedaj pleteničiš, kaj bomo plačevali? Saj smo že plačali. Pa vsa tista parkirna mesta po Ljubljani, ki jih balkanci tako veselo obračunavajo in plenijo občane, smo tudi že večkrat preplačali. Raje pojdi poiskat kam je šel naš denar in razišči, zakaj Ljubljančani tako radi volijo zajedalce in plenilce na oblast. Zakaj pa je cel center Ljubljane pod oblastjo balkancev opustošen finančno in kulturno in postaja mesto duhov in narkomanov? Zakaj so balkanci porušili Kolizej, ki je bil zaščiten in edina taka stavba v EU? Medtem ko Rusi obnavljajo vse stare spomenike, ki jih je komunizem razrušil, pri nas vladajo balkanci in rušijo stare spomenike. Ali pa iz njih naredijo arhitekturno strašilo (Ljubljanski grad in prizidek Ljubljanske opere).
fabiani sporočil: 4.454
[#1581752] 16.02.12 08:23 · odgovor na: anon-178479 (#1581708)
Odgovori   +    5
Smo imeli pa strašljivo kulturministrico, ki se je potrudila, da ni bilo nobenega dvoma, kako se Kolizej lahko poruši, ljubljanska tržnica - edinstven arheološki spomenik prekoplje in uniči, park zvezda spodkoplje, Plečnikovo sprehajališče ob Ljubljanici vulgarizira z drvarskimi klopmi in naseli s hordo mamilaških posrednikov, da o Adi cigajnariji na Ljubljanici in arheološko uničeni Špici ne govorimo.

Se je pa Joška Hegler s srbijanskim šefom potrudila, da skoraj vsa socialna stanovanja zasedajo volilci balkan-stranke.
Ljbljančani Slovenci smo v Ljubljani ogrožena manjšina!
fabiani sporočil: 4.454
[#1581794] 16.02.12 08:51 · odgovor na: anon-44558 (#1581206)
Odgovori   +    2
[paco80]
Hahaha, nič se ne bom razpisal :) Predlagam, da greš ti za urbanističnega svetovalcam ker očitno veš kako treba.
....iz tvojih ust v ta prava ušesa!:))
anon-44558 sporočil: 465
[#1581803] 16.02.12 08:57 · odgovor na: anon-178479 (#1581708)
Odgovori   +    0
V strašno pozidanem mestu New York so cele nedotaknjene kmetije sredi mesta. Obstajajo tudi cele soseske z vrtovi in celi drevoredi starih dreves. Komunalno ureditev imajo tudi, medtem ko za Ljubljano tega ne moremo trditi. Kje je že razneslo vodovod od dotrajanosti lani? Zdi se mi, da je bilo tam nekje pri Miklošičevi. Pri nas so samo stroški, medtem ko se za namensko zbranim denarjem izgubi vsaka sled. Občani smo plačevali prispevke za obnovitev komunalne infrastrukture. Denar je izginil, obnove pa ni bilo. Kaj sedaj pleteničiš, kaj bomo plačevali? Saj smo že plačali. Pa vsa tista parkirna mesta po Ljubljani, ki jih balkanci tako veselo obračunavajo in plenijo občane, smo tudi že večkrat preplačali. Raje pojdi poiskat kam je šel naš denar in razišči, zakaj Ljubljančani tako radi volijo zajedalce in plenilce na oblast. Zakaj pa je cel center Ljubljane pod oblastjo balkancev opustošen finančno in kulturno in postaja mesto duhov in narkomanov? Zakaj so balkanci porušili Kolizej, ki je bil zaščiten in edina taka stavba v EU? Medtem ko Rusi obnavljajo vse stare spomenike, ki jih je komunizem razrušil, pri nas vladajo balkanci in rušijo stare spomenike. Ali pa iz njih naredijo arhitekturno strašilo (Ljubljanski grad in prizidek Ljubljanske opere).
Balkanci gor, balkanci dol...kultura dialoga na visokem nivoju!? Po tvojem "izvajanju" mi je jasno: a) da nisi bil nikoli v NY, b)da že dolgo nisi bil v centru Ljubljane(ker je bolj živahen kot kadarkoli!), c) da nimaš pojma o arhitekturi!(Kolizej je bil tipska avstro-ogrska vojašnica in točno takih je še nekaj po nekdanjem imperiju!) in obnova Opere ni arh. strašilo(več kot očitno je, da ne slediš arh. razvoju. najbrž si predstavljaš, da bi morali še vedno delati arh. z dorskimi stebri in štukaturami!?)

Kako že pravijo: ne prerekaj se z nevednim, ker boš končal na njegovem nivoju.
anon-44558 sporočil: 465
[#1581810] 16.02.12 09:02 · odgovor na: anon-44558 (#1581803)
Odgovori   +    2
Zadnja sprememba: anon-44558 16.02.2012 09:02
To sporočilo je izbrisal avtor (24.10.2013 21:22)
anon-58746 sporočil: 3.738
[#1581828] 16.02.12 09:13 · odgovor na: anon-178479 (#1581687)
Odgovori   +    3
že 20 let sem volilni abstinent, ker ne morem voliti ex. komuniste, partijske aparatčike, malikovalce jajca, ki se sedaj predstavljajo kot alternativa....sranje, seveda ne more rešiti nič, ko pa njegov brat gradi na črno itd.......spreglej vsi so iz istega legla...in se borijo le za svojo rit.
[#1581966] 16.02.12 10:41 · odgovor na: anon-231623 (#1580608)
Odgovori   +    2
To kar si napisal, samo potrjuje, da je v Sloveniji betona in cigla več kot dovolj! V Sloveniji so se pred desetletji zidale sicer povečini grde, nefunkcionalne in energetsko požrešne bajturine, ki so na podeželju naseljene velikokrat le z eno ali dvema dušama. Starci ne dovolijo, da se kakorkoli spreminja to, za kar so oni garali, zato mladi raje odidejo. Patologija in asocialnost naroda se izraža tudi v tem segmentu.

Tisti, ki so si bajte zidali kot rezultat svojih žuljev ne razmišljajo kaj dosti o prodaji / preprodaji / razprodaji nepremičnin. Dokler dihajo. Pozneje dediči velikorat prodajajo, česar ne rabijo, vendar je za nizke cene na podeželju glavni problem preveliko število in nefunkcionalnost, ne pa toliko papirologija.

Slovenija pač ni USA. Na srečo in na žalost. S katere strani pogledaš.
[#1581971] 16.02.12 10:45 · odgovor na: anon-231623 (#1580608)
Odgovori   +    1
[21elea]
Hm... ali niso nekje rekli, da večina slovencev živi v lastnih nepremičninah? Po tej logiki si večina torej ne more želeti razvrednotenja svojega premoženja...
Naj hitro dvigne roko tisti, ki bi rad, da bi bilo njegovo lastniško stanovanje odslej vredno pol manj!
ŽELJA je eno, REALNOST pa drugo. To pa bi ja že moral vedeti.

(koliko si star?)
anon-204641 sporočil: 514
[#1582000] 16.02.12 11:03
Odgovori   +    0
BLUZENJE! Samo dokapitalizacija NLB bo omogočila znižanje cen nepremičninam!
anon-257757 sporočil: 483
[#1582185] 16.02.12 12:54 · odgovor na: 0329Softb (#1580882)
Odgovori   +    1
[0329Softb]
> Softb - če spišeš najdaljši komentar v zgodovini foruma Financ, ga bom skrbno bral. ;) (štirej enkrani minimum, he,he;)

:)
Evo bom, obljubim. Bom razložil od A-vsaj do S, če ne do Ž, kaj je po mojem narobe pri kmetijsko- okoljski politiki, kako bi moralo biti in tudi, zakaj ni tako.

Ena izmed misli - razlika v vrednosti med kmetijsko in gradbeno zemljo, bi morala iti v državno mošnjo. Kratek stavek, za katerim bosta stali 2 strani in verjetno bo možno spisati še 100 strani razlogov, zakaj 'mafija' tega ne bo dovolila = dovolila družbi (državi), da pobere družben(državen) denar.

Na vsak način, pa je treba kmetijsko zemljo (maksimalno možno) ohranjati kmetijsko - ampak ne tako kot to počno sedaj!
V roku dnevu ali dveh bom to sestavil, obesil nekam na internet in prilepil link v prvi temi, ki se bo dotaknila kmetijske politike.
Super res se veselim!!! Povezavo lahko tudi na zasebno sporočilce. ;)

Ampak don-zoki in podobni so spravili v žep razlike med kmetijsko in gradbeno zemljo, kvazimag.jaklič in podobni pa kmetijske subvencije.... itd...
[#1582187] 16.02.12 12:56 · odgovor na: anon-44558 (#1581810)
Odgovori   +    2
[paco80]
By the way: balkan je menda do Dunaja, do koder so prišli Turki v bojih ;) ali pa vsaj do Jesenic - to ti je jasno takoj, ko prideš z vlakom skozi predor ven iz Avstrije na slovensko stran :))
Nemci pravijo, Balkan se začne od Muenchna; navzdol seveda... ;P
[#1582188] 16.02.12 12:59 · odgovor na: anon-220193 (#1581412)
Odgovori   +    0
@greenera] Zanimivo izhodišče z vsemi točkami za debato s por et contra ;)
[#1583227] 17.02.12 07:56 · odgovor na: fabiani (#1581752)
Odgovori   +    2
[fabiani]
Smo imeli pa strašljivo kulturministrico, ki se je potrudila, da ni bilo nobenega dvoma, kako se Kolizej lahko poruši, ljubljanska tržnica - edinstven arheološki spomenik prekoplje in uniči, park zvezda spodkoplje, Plečnikovo sprehajališče ob Ljubljanici vulgarizira z drvarskimi klopmi in naseli s hordo mamilaških posrednikov, da o Adi cigajnariji na Ljubljanici in arheološko uničeni Špici ne govorimo.

Se je pa Joška Hegler s srbijanskim šefom potrudila, da skoraj vsa socialna stanovanja zasedajo volilci balkan-stranke.
Ljbljančani Slovenci smo v Ljubljani ogrožena manjšina!
Polpismeni nekulturniki so prava grožnja naši kulturi in spomenikom. Za burek bi se prodali Turkom.
[#1583241] 17.02.12 08:05 · odgovor na: anon-190292 (#1580677)
Odgovori   +    3
[schodr]
Počasi se bo vsak posameznik moral odločiti ali želi živeti v mestu ali z lastno travo , vrtičkom , pogledom na gozd in potok . Oboje skupaj ne gre , značilnost mesta je strnjena pozidava z večnamenskimi parki , urejeno infrastrukturo vključno z javnim prevozom , ker strnjena pozidava je cilj urbane ekonomike. Torej tisti , ki želi lastno travo, vrtiček pogled na gozd in potok , se bo moral v bodoče sprijazniti z življenjem na obrobju ali izven mesta in prevzeti tudi povečane stroške izgradnje, delovanja in vzdrževanja potrebne infrastrukture .
Jaz sem se že odločila. Prodala sem stanovanje na vasi, ker so obljubljali, da bodo zgradili cel kup blokov in so jih tudi res. Kupila sem hišo v Ljubljani z nekaj vrta in ugotovila, da je ves denar, ki smo ga plačevali za obnovo komunalnih priključkov izginil, v nenasitnih žrelih balkancev na oblasti v Ljubljani. Ti balkanci so pa še mimogrede porušili v treh letih kar nekaj pomembnih spomeniško zaščitenih spomenikov, med temi tudi nekaj Plečnikovih. Eden teh balkancev je dobil pred leti 300 milijonov za obnovo Cukrarne. Denar je izginil, Cukrarna pa ni obnovljena. Zato ne pridigaj, kaj bomo mi plačali, ker smo že plačali, pa so nas pokradli taki, ki jih ravno taki kot si sam volijo.
[#1583243] 17.02.12 08:06 · odgovor na: anon-190292 (#1580677)
Odgovori   +    2
[schodr]
Jaz sem se že odločila. Prodala sem stanovanje na vasi, ker so obljubljali, da bodo zgradili cel kup blokov in so jih tudi res. Kupila sem hišo v Ljubljani z nekaj vrta in ugotovila, da je ves denar, ki smo ga plačevali za obnovo komunalnih priključkov izginil, v nenasitnih žrelih balkancev na oblasti v Ljubljani. Ti balkanci so pa še mimogrede porušili v treh letih kar nekaj pomembnih spomeniško zaščitenih spomenikov, med temi tudi nekaj Plečnikovih. Eden teh balkancev je dobil pred leti 300 milijonov za obnovo Cukrarne. Denar je izginil, Cukrarna pa ni obnovljena. Zato ne pridigaj, kaj bomo mi plačali, ker smo že plačali, pa so nas pokradli taki, ki jih ravno taki kot si sam volijo.
[#1583309] 17.02.12 08:38 · odgovor na: anon-58746 (#1581828)
Odgovori   +    1
[payme]
že 20 let sem volilni abstinent, ker ne morem voliti ex. komuniste, partijske aparatčike, malikovalce jajca, ki se sedaj predstavljajo kot alternativa....sranje, seveda ne more rešiti nič, ko pa njegov brat gradi na črno itd.......spreglej vsi so iz istega legla...in se borijo le za svojo rit.
Tudi moj bratranec in moja sestra sta dva vraga, ki bi oguljufala lastno žlahto. No, pa saj sta jo. Pa zato ne moreš mene dolžiti, da naj odgovarjam za njune packarije, čeprav mi je nerodno, ko poslušam, kaj sta vse naredila. Sodim po sebi, nisem stopila v partijo in so me zato kaznovali z izgubo delovnega mesta, porinili so me nekam, kjer nisem želela delati, zmanjšali (obkradli) so me za lep del plače in vsi so se me lahko privoščili, ki so imeli pet minut hudobnega časa. Zagrozili so mi, da ne smem govoriti, zakaj so me kaznovali in sem morala biti tiho. Pa ne kradem, ne lažem in iščem sebi podobne ljudi. Iz svojih iskušenj vem, da nismo vsi enaki. Verjamem pa, da si videl veliko hudobnih, škodoželjnih in prav zaradi tega neumnih ljudi. Vendar, da obsojaš vse enako in pripisuješ vsem enako podlost ni prav, ker potem tudi sam sebe uvrščaš v isti rang, kar pa najbrž ni res, če te take grdobije motijo. Zato je potrebno, da podlosti ljudi pripišeš njihovim lastnikom, ne pa nam vsem enako. Nismo vsi enaki, ali isti. Že, če sodiš po sebi, to ne more biti res, ker potem bi se s podlostmi strinjal. Pa vidim, da te jezijo.
[#1583336] 17.02.12 08:53 · odgovor na: anon-44558 (#1581803)
Odgovori   +    1
[paco80]
> V strašno pozidanem mestu New York so cele nedotaknjene kmetije sredi mesta. Obstajajo tudi cele soseske z vrtovi in celi drevoredi starih dreves. Komunalno ureditev imajo tudi, medtem ko za Ljubljano tega ne moremo trditi. Kje je že razneslo vodovod od dotrajanosti lani? Zdi se mi, da je bilo tam nekje pri Miklošičevi. Pri nas so samo stroški, medtem ko se za namensko zbranim denarjem izgubi vsaka sled. Občani smo plačevali prispevke za obnovitev komunalne infrastrukture. Denar je izginil, obnove pa ni bilo. Kaj sedaj pleteničiš, kaj bomo plačevali? Saj smo že plačali. Pa vsa tista parkirna mesta po Ljubljani, ki jih balkanci tako veselo obračunavajo in plenijo občane, smo tudi že večkrat preplačali. Raje pojdi poiskat kam je šel naš denar in razišči, zakaj Ljubljančani tako radi volijo zajedalce in plenilce na oblast. Zakaj pa je cel center Ljubljane pod oblastjo balkancev opustošen finančno in kulturno in postaja mesto duhov in narkomanov? Zakaj so balkanci porušili Kolizej, ki je bil zaščiten in edina taka stavba v EU? Medtem ko Rusi obnavljajo vse stare spomenike, ki jih je komunizem razrušil, pri nas vladajo balkanci in rušijo stare spomenike. Ali pa iz njih naredijo arhitekturno strašilo (Ljubljanski grad in prizidek Ljubljanske opere).

Balkanci gor, balkanci dol...kultura dialoga na visokem nivoju!? Po tvojem "izvajanju" mi je jasno: a) da nisi bil nikoli v NY, b)da že dolgo nisi bil v centru Ljubljane(ker je bolj živahen kot kadarkoli!), c) da nimaš pojma o arhitekturi!(Kolizej je bil tipska avstro-ogrska vojašnica in točno takih je še nekaj po nekdanjem imperiju!) in obnova Opere ni arh. strašilo(več kot očitno je, da ne slediš arh. razvoju. najbrž si predstavljaš, da bi morali še vedno delati arh. z dorskimi stebri in štukaturami!?)

Kako že pravijo: ne prerekaj se z nevednim, ker boš končal na njegovem nivoju.
Nikoli nisem bila v NY, kar ni argument, da tam (ni)so drevoredi. Je pa res, da v večmilijonskem mestu je več betona, kot je drevoredov.
Kar se pa (ne)vednsoti tiče, si pa očitno eden od tistih vedežev, ki mislijo, da turisti hodijo gledat tisto črno škatlo za Ljubljansko opero in podrt prostor Kolizeja ali uničen Plečnikov stadion. Imej se vedež lepo s svojimi škatlami, ki jih arhitekti kopirate eden od drugega, ker nimate lastne ustvarjalne domišljije.
Aja, pa še tiste dorke stebre s štukaturami radi kradejo zbiratelji in jih razstavljajo vsenaokoli po svetu, to je verjetno zato, ker so tako nezanimivi. Zdaj, zdaj se bo trend obrnil in bodo ukradli v bližnji bodočnosti tisto črno škatlo zadaj za Ljubljansko opero. Pa še Širco in kakega ljubljanskega arhitekta zraven. S Korejci so že na poti.
anon-248872 sporočil: 2
[#1584160] 17.02.12 15:35
Odgovori   +    1
Kar se tiče pridobivanja gradbenih dovoljenj ni toliko problem v Zakonu o graditvi in z njim povezanim postopkom na upravni enoti kot pa s kopico zahtev, ki so vezane na izdelavo projekta:
-okoljevarstvene zahteve (zahtevajo se razne hidrološko-hidravlične študije, elaborati prahu, obremenitev s hrupom, elaborati ravnanja z odpadki...ponekod se zatakne zaradi opuščenih potokov (neurejeni katastri), poplavnega območja, celo zaradi poplavnega območja ki ga praktično ni več ampak uradno še obstaja, ker zadrževalnik nima tehničnega pregleda, vodovarstvenega območja,raznih ptičkov in čričkov, žab in medvedov...)
- pridobivanje služnosti (urejanje služnosti za vse priključke npr. potrebno je pridobiti služnost celo za samo 1m prestavljen obst. el. prostozracni vod, prav tako za dostop po cestah ki so še po 30 letih v zasebni lasti, ker jih občine nočejo prevzeti...)
- pridobivanje stavbne pravice (celo za obstoječ napušč, ki sega na sosednjo parcelo, če se prenavlja objekt;
- problem netočnih katastrov in posledično potrebne ureditve meja
- požarne zahteve (če ni javnega hidrantnega omrežja ali pa le-to nima dovolj pritiska in vode, je že štala...)
In v vsej tej kolobociji se vedno najde kdo, ki se z nečim ne strinja, oporeka, zavrže, ne da soglasja...
[#1584191] 17.02.12 15:56 · odgovor na: anon-178479 (#1583309)
Odgovori   +    0
ja niso vsi isti, eni so odkriti pokvarjenci, drugi so prikriti pokvarjenci....normalni se ne ukvarjajo s politiko.
[#1584880] 18.02.12 14:40 · odgovor na: anon-248872 (#1584160)
Odgovori   +    0
@YannaY - to kar pišeš sicer v praksi drži... A tudi ZGO je napisan s kupom omejitev, tudi bedarij in napak, predvsem pri arhitekturno -tehničnem projektiranju. Niso samo pravne luknje.

Omeniti bi kazal oše spremebo namembnosti, k iomejuje gradnjo in npr. znižuje obstoječe gabarite ali površine in volumne na primer nadomestnih objektov ali novogradenj.

Ampak ravno vse to kar je našteto lahko spreten arhitekt (beri z VIP zvezami) leppo lahko uredi na upravni enoti pri VIP kolegu...
anon-201003 sporočil: 82
[#1585286] 19.02.12 00:02 · odgovor na: anon-28254 (#1580358)
Odgovori   +    0
[financefm]
A nihče ne omenja kaj z nadomestilom za spremembo kmetijskega zemljišča, ki po novem tudi odvrne marsikaterega investitorja? Pa tudi lepo podraži vse skupaj.
Glede kmetov pa: zaščita že OK, vendar zato, da zastrupljajo zemljo in pitno vodo ter vse nas s pesticidi, ki prinašajo mastne dobičke tujim multinacionalkam? Nagnati vse kmetijske pospeševalce, zaščititi in podpreti EKO kmetije. Edino to je prihodnost.
Ja, potem boš pa malo lačen ali pa boš ves denar porabil za hrano! Kaj pa avto, mobitel, internet, elektrika, pa ......, kje boš pa vzel za to?
To vpitje o zastrupljanju zemlje s strani kmetov mi gre pa res na jetra! O industriji in preobilni embalaži, pa nepotrebnih prevozih enega televizorja sem pa drugega nazaj ti ni kaj znano? Pa kaj ti lol misliš, da se FFS uporabljajo iz hudobije ali za zabavo? Gre za sredstva proti rastlinskim boleznim in škodljivcem, ki lahko v za njih ugodnih pogojih pridelek uničijo, s tem so uničili našo hrano. Uporaba gnojil se je močno zmanjšala že vsaj 25 let nazaj, na vodovarstvenih območjih so take omejitve, da kmetovanje, ki zagotavlja preživetje kmetom, skoraj ni več mogoče, razen bio pridelave. Ampak ta hrana je draga, za večino predraga, za vse pa je je še premalo.Če bi potrošniki, predvsem pa trgovci ne bili tako bolani na vsako pego na sadju in zelenjavi, bi lahko malo še zmanjšali fungicide, brez uporabe pa bi ostali brez hrane. Aja, saj bi jo pripeljali iz tretjega sveta, dodatno bi porabili še veliko nafte za prevoz, ampak ti ne veš, kako je to. Sicer pa, a si zdaj v tem mrazu v hladnem stanovanju v treh bundah in se voziš s kolesom ali veselo onesnažuješ zrak, skozi dimnik in izpušno cev?
[#1586319] 20.02.12 07:51 · odgovor na: anon-58746 (#1584191)
Odgovori   +    1
[payme]
ja niso vsi isti, eni so odkriti pokvarjenci, drugi so prikriti pokvarjenci....normalni se ne ukvarjajo s politiko.
Ravno to je nenormalno, da normalni ljudje politiko prepuščajo nenormalnim. Ali so potem res normalni?
[#1586832] 20.02.12 13:09 · odgovor na: anon-178479 (#1586319)
Odgovori   +    0
to je v slovenski psihi, žal.

Strani: 1 2 3