Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Deževniki z očali

Strani: 1 2 3

anon-197765 sporočil: 6.444
[#1580458] 15.02.12 09:31
Odgovori   +    4
Zanimiv članek, za zamisliti se, še posebej ta del...
Zadnjič mi je eden od tujih italijanskih smučarskih hotelirjev razlagal, da se tudi pri njih pozna kriza in da je zdaj res čas, da naredimo sistemsko spremembo....
Povsod nam trobijo kako je potrebno bogastvo porazporediti med vse ljudi bolj enako "pravično". Ampak to ni pravično. Naj se sliši še tako čudno pa vendar to ni pravično. Pravično je, da ima tisti, ki si več zasluži tudi več bogastva in tisti, ki si manj zasluži manj bogastva. Res, da je morda kruto ampak je pravično. Ideje o enakomerni porazporeditvi bogastva med vse ljudi so imeli že komunisti, pa vsi vemo, da zadeve ekonomsko ne funkcionirajo.

Očitno bomo morali iti še enkrat čez proces, da bomo spet ugotovili, da kdor si ne zasluži, ne more imeti.
shevchenko sporočil: 21.898
[#1580467] 15.02.12 09:36
Odgovori   +    13
"Slovenija ni država, kjer bi obstajala velika socialna nesorazmerja"

a daj no simona, pa ne mi s takimi no.
anon-87843 sporočil: 539
[#1580473] 15.02.12 09:39 · odgovor na: anon-261746 (#1580238)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: anon-87843 15.02.2012 09:40
.
shevchenko sporočil: 21.898
[#1580480] 15.02.12 09:44 · odgovor na: anon-197765 (#1580458)
Odgovori   +    11
ja, potem pa se ti zgodi revolucija in ti grdi boljseviki kar vse poberejo, ker si jih prej prevec izkoriscal. hocem reci, mogoce je vseeno pametno kdaj dati kaksno drobtino, je pa res, da so bogatasi ponavadi tako pohlepni, da niti drobtin ne dajejo, ce le ni vse skupaj ovekoveceno v medijih skozi njihove lionse, rotarijce in podobne organizacije...
anon-74683 sporočil: 2.063
[#1580532] 15.02.12 10:18
Odgovori   +    1
"...ter - razveselijo ljudi - znormalizirajo cestne kazni."

pa dobro, koliko kazni na leto plačaš? imam občutek, da to zahtevo/žejo ponavljaš kot se ponavljajo reklame...
anon-200682 sporočil: 2.095
[#1580534] 15.02.12 10:19 · odgovor na: (#1580498)
Odgovori   +    5
Se popolnoma strinjam!
Novinarji prehitro pozabijo (tako kot politiki) kaj so delali in koga so volili! Potem pa krivdo kolektivizirajo!
Mah škoda besed! največjo škodo tej državi povzročajo ravno mediji!
anon-62247 sporočil: 102
[#1580540] 15.02.12 10:22
Odgovori   +    7
Vsaj 3 leta si pa spala.Tistega , ki ti je všeč , pa čeprav je delal narobe si zagovarjala,tistega , ki pa poiskuša delati prav , pa tebi ni všeč , pa že vnaprej diskvalificiraš.Odloči se končno , kaj boš zagovarjala in pri tem pozabi na tvoje osebne simpatije , ali antipatije draga Simonca.
anon-197765 sporočil: 6.444
[#1580545] 15.02.12 10:28 · odgovor na: shevchenko (#1580480)
Odgovori   +    4
[shevchenko]
ja, potem pa se ti zgodi revolucija in ti grdi boljseviki kar vse poberejo, ker si jih prej prevec izkoriscal. hocem reci, mogoce je vseeno pametno kdaj dati kaksno drobtino, je pa res, da so bogatasi ponavadi tako pohlepni, da niti drobtin ne dajejo, ce le ni vse skupaj ovekoveceno v medijih skozi njihove lionse, rotarijce in podobne organizacije...
In potem čez nekaj let spoznajo svojo napako in spet ljudi prepričujajo kako je kapitalizem le boljša st var kot pa komunizem.

Sem ravno prav star, da sem že vse doživel. Socializem Jugoslavije, prepričevanje ljudi kako bo bolje, če bomo samostojni v tržnem sistemu in zdaj spet demonstracije in prepričevanje ljudi kako je bogastvo neenakomerno porazporejeno in je potrebno to spremeniti. Okoli in okoli, pa nam še vedno ni jasno, da kdor si ne zasluži ne more imeti.
simona2 sporočil: 2.244
[#1580609] 15.02.12 11:04 · odgovor na: anon-36971 (#1580371)
Odgovori   +    2
[Moneta]
Svetujem, da si tole prebereš :)

www.finance.si/34047...-Concordia
ojla, a misliš članek od Bavčarjevega adjutanta, ki je izkoristil in uporabil vse napake, ki jih zdaj kao kritizira - od concordie do istrabenza - prek omrežij do stricev -- sori, ni moj stil :) me pa neskončno zabava -- kar ima tudi svojo ceno :)
anon-36971 sporočil: 8.543
[#1580625] 15.02.12 11:13 · odgovor na: simona2 (#1580609)
Odgovori   +    4
[simona2]
> [Moneta]
> Svetujem, da si tole prebereš :)
>
> www.finance.si/34047...-Concordia

ojla, a misliš članek od Bavčarjevega adjutanta, ki je izkoristil in uporabil vse napake, ki jih zdaj kao kritizira - od concordie do istrabenza - prek omrežij do stricev -- sori, ni moj stil :) me pa neskončno zabava -- kar ima tudi svojo ceno :)
Insajderji vselej najbolj poznajo šibke točke.
P: Butast bi bil, če jih ne bi izkoristil. Vse zakonito, seveda.
[#1580634] 15.02.12 11:16 · odgovor na: anon-36971 (#1580625)
Odgovori   +    3
Zadnja sprememba: simona2 15.02.2012 11:23
[Moneta]
> [simona2]
> > [Moneta]
> > Svetujem, da si tole prebereš :)
> >
> > www.finance.si/34047...-Concordia
>
> ojla, a misliš članek od Bavčarjevega adjutanta, ki je izkoristil in uporabil vse napake, ki jih zdaj kao kritizira - od concordie do istrabenza - prek omrežij do stricev -- sori, ni moj stil :) me pa neskončno zabava -- kar ima tudi svojo ceno :)

Insajderji vselej najbolj poznajo šibke točke.
P: Butast bi bil, če jih ne bi izkoristil. Vse zakonito, seveda.

A Kordež in Hilda sta ti tudi všeč? :) joke, seveda ... Aja, še dodatek - ti veš, da je imel zavarovalnico Concordia včasih, bil je direktor, zavarovalnico je "rešila" valjda z denarjem delničarjev Nada Klemenčič, ker jo je kupil Triglav :) na, tole - recimo www.finance.si/118736 -- saj ti pravim, se zabavam, pa še, v vsaki normalni državi bi Bavčarja usekali že zaradi prevzema Droge in Kolinske -- da ne govorim zaradi Microtrusta
[#1580657] 15.02.12 11:27 · odgovor na: simona2 (#1580634)
Odgovori   +    6
[simona2]
> [Moneta]
> > [simona2]
> > > [Moneta]
> > > Svetujem, da si tole prebereš :)
> > >
> > > www.finance.si/34047...-Concordia
> >
> > ojla, a misliš članek od Bavčarjevega adjutanta, ki je izkoristil in uporabil vse napake, ki jih zdaj kao kritizira - od concordie do istrabenza - prek omrežij do stricev -- sori, ni moj stil :) me pa neskončno zabava -- kar ima tudi svojo ceno :)
>
> Insajderji vselej najbolj poznajo šibke točke.
> P: Butast bi bil, če jih ne bi izkoristil. Vse zakonito, seveda.

A Kordež in Hilda sta ti tudi všeč?
Če bi obrnila ploščo in postala skesanca (tudi na sodišču) in pričala, da se obsodi komunizem in tranzicijo bi mi pa bila, priznam :)
[#1580667] 15.02.12 11:34 · odgovor na: anon-74683 (#1580532)
Odgovori   +    7
Zadnja sprememba: simona2 15.02.2012 11:51
[castro]
"...ter - razveselijo ljudi - znormalizirajo cestne kazni."

pa dobro, koliko kazni na leto plačaš? imam občutek, da to zahtevo/žejo ponavljaš kot se ponavljajo reklame...

evo, razkritje - lani 300 evrov (150 zmanjšana) in tri kazenske točke - 20 nad omejitvijo - policist se ni mogel odločiti glede na povzročeno nevarnost in tveganje -- in mi ni mogel dati opomina, mi je lepo razložil, če so točke - ni opomina ne glede na nevarnost
poleg tega mi je razložil, da je kazen za to, da ne uporabiš žmigovca tudi 300 evrov in tri kazenske točke -- in spet ne more dati samo opomina, ker so pač točke
pa še ene par takšnih - naše kazni in sistem so odraz lobijev, svetovalcev, enakih piscev že 30 let -- podobno kot cel sistem -- avstrija šestkrat bolj življenjska - mogoče pa ima tudi zato 3 procentno brezposelnost pa ni v recesiji :)

aja pa pred tremi leti, ali kdaj že, po ljubljanski obvoznici - sama na cesti -- spet nad omejitvijo - 300 evrov (spet polovična 150) in pet kazenskih točk, sem plačala kazen, pa se skušala pritožit nad točkami, pa je rekel sodnik za prekrške, da očitno nisem bila sama na cesti, ker je očitno bil tudi policist, kar je true :) -- rekel pa je tudi to, da je ponoči, ko je prazna cesta, nevarnost še veliko večja kot čez dan, ko je na obvoznici milijon ljudi, ker ponoči pa se res lahko zgodijo izredni dogodki :) glej, proti takšni argumentaciji se ne moreš borit ....
[#1580672] 15.02.12 11:36 · odgovor na: anon-36971 (#1580657)
Odgovori   +    1
[Moneta]
> [simona2]
> > [Moneta]
> > > [simona2]
> > > > [Moneta]
> > > > > >
>
> A Kordež in Hilda sta ti tudi všeč?

Če bi obrnila ploščo in postala skesanca (tudi na sodišču) in pričala, da se obsodi komunizem in tranzicijo bi mi pa bila, priznam :)
ti prehitro in selektivno odpuščaš :) ajde, če bi ju tunkali potem vsak dan v ljubljanico :)
anon-245582 sporočil: 5.963
[#1580694] 15.02.12 11:52
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: anon-245582 15.02.2012 11:53
Zaenkrat še ne gre za golo preživetje. Ko bo šlo bo pokalo. In prvi jih bodo dobili politiki in paraziti. Vsaj z moje strani.
anon-238577 sporočil: 14.015
[#1580706] 15.02.12 12:01 · odgovor na: simona2 (#1580667)
Odgovori   +    5
[simona2]
> [castro]

če malo razmislimo, so pravzaprav sredi noči nekje na samotni cesti, kjer daleč naokrog ni nikogar... prometne razmere pravzaprav take, kot so bile pred sto leti, ko ni bilo nobenih prometnih predpisov in kazni, ker jih pač še niso potrebovali.

Jasno se vidi, da interes inkasantskega lobija hrani sam sebe. Inkasantski lobi je pa v bistvu sama (gnila) država, vključno z inkasanti na cesti in tistimi v pisarnah, ki živijo od tega.
anon-123060 sporočil: 7.025
[#1580713] 15.02.12 12:05
Odgovori   +    7
Simonca; spet opletaš z jezikom in poskušaš kriviti sedanjo (Janševo) vlado, da prepočasi reagira. Vlado, ki je komaj nastala in niti "zapuščine" ni utegnila ugotoviti. Ko je Turek en mesec čakal z mandatarjem (da bo Jankovič omehčal kakšnega Puckota) si bila tiho. Ko je Pahor filozofiral z semaforji, vlada razpadala in je bila podpora manj kot 10%, si tudi bila tiho. Sedaj se pa naenkrat strahotno mudi, in po sprejetju prvih ukrepov, boš verjetno filozofirala o nedodelanosti, o ad-hok zakonodaji, ki ni dobro pripravljena, itd.
Pristranska pisunka, bo vedno nekredibilna in medij, ki to objavlja tudi.
Za sedanje stanje ste krivi volilci takoimenovane leve opcije. Vsak narod ima takšne politike, kot si jih zasluži. Novinarji (v večini) ste prostituti leve opcije in kot taki navaden gnoj.
[#1580734] 15.02.12 12:16 · odgovor na: simona2 (#1580667)
Odgovori   +    1
me veseli, da se zavedaš, da spremeba kazni ne bo vplivala na rešitev iz recesije :) ni mi pa všeč, da bi zaradi lastnega interesa spreminjala sistem (kot lobiji, ki jih omenjaš) :P
bobek13 sporočil: 4.301
[#1580743] 15.02.12 12:21 · odgovor na: anon-217226 (#1580267)
Odgovori   +    1
[ajevsenak2]
> [bobek13]
> >Ideologije v razmerah brez denarja pa so fašizmi
>
> ... e draga moja, tu bi morala še samo dodati, fašizem=komunizem->jankovič...
>
> s tem bi se mi odkupila za ono enačenje premjeja inu gospoda drugorazrednega, kolkor mi je znano, prepričanje enega inu drugega o zanimivih časih ne izhaja iz enakih ozadij, en kaže na to, da še v življenji ni rabil resno "delat" za preživetje svoje družine(ampak samo udinjat "pravim" gospudarjem), drugi pa verjetno o ogrevanju 571 pizdekov+štrukljsemolič maškerad, ki bojo tudi (prvič v življenju!) morali začet delat (sic!) za svoj "lifestyle", če bosta premje in finančni (dajmo Janez:) sprovedla, kar je treba...
>
> Sicer pa imaš prav: za širjenje optimizma so odgovorni drugi in ne naši politiki...
>
> Eden fajn mi pride ob tem na misel, je že par let nazaj pel o "pomladi" ;)
>
> www.youtube.com/watc...T5xvG7Bj4Y
>
> lpA

Bravo mojster, če Simoni tole na "linku" ne da misliti, potem je vse zaman...
Hehehe, Tom Waits je enostavno legenda, tu ni kaj dodati ;) , zna se ...

lpA
[#1580748] 15.02.12 12:22 · odgovor na: anon-74683 (#1580734)
Odgovori   +    4
[castro]
me veseli, da se zavedaš, da spremeba kazni ne bo vplivala na rešitev iz recesije :) ni mi pa všeč, da bi zaradi lastnega interesa spreminjala sistem (kot lobiji, ki jih omenjaš) :P
a spremeniti 300 evrov in tri kazenske točke za žmigovec je moj interes ali zdrava pamet :) ali je to moj interes in zdrava pamet :) pa wrong - sprememba duha pri kaznih in posledično sprememba pri sistemu nasploh - bo izrazito vplivala na recesijo
anon-267202 sporočil: 1.950
[#1580756] 15.02.12 12:27
Odgovori   +    17
Zamenjajte karikaturista, ki nima pojma o risanju. Oni iz mladine, naprimer, je zakon :)
[#1580771] 15.02.12 12:36 · odgovor na: simona2 (#1580748)
Odgovori   +    1
[simona2]
> [castro]
> me veseli, da se zavedaš, da spremeba kazni ne bo vplivala na rešitev iz recesije :) ni mi pa všeč, da bi zaradi lastnega interesa spreminjala sistem (kot lobiji, ki jih omenjaš) :P

a spremeniti 300 evrov in tri kazenske točke za žmigovec je moj interes ali zdrava pamet :) ali je to moj interes in zdrava pamet :) pa wrong - sprememba duha pri kaznih in posledično sprememba pri sistemu nasploh - bo izrazito vplivala na recesijo
moj ni :) ker mi gredo na živce tisti, ki jih ne uporabljajo (če je zdrava pamet njihova neupraba naj jih ukinejo) :P spremema duha, za začetek, bi bila upoštevati zakone in predpise (in potem bomo spreminjali nesmiselne, ne pa tu bi tako, drugje pa cvilimo kje je pravna država) ;)
anon-278316 sporočil: 294
[#1580824] 15.02.12 13:03
Odgovori   +    0
Če se jaz in vsi njegovi gostje ne bi »pehali« za denarjem, nas tam ne bi bilo. Žičnice bi se ustavile, sobe bi bile prazne, prodal bi manj pršuta, manj ferneta, manj vina, manj knedlov, imel bi manj zaposlenih, pa ne le ta, tudi vsi njegovi lokalni in širši dobavitelji. Ker je naredil nov bazen, ima letos kljub krizi poln hotel, ljudje imajo službe in dobavitelji posel. In tako konkurenčen mi zlahka razlaga, kako je čas za spremembe. Ideologija je lepa in plemenita, ko imaš denar in ko delaš biznis. Brez biznisa ni denarja, brez denarja ni sociale. Ideologije v razmerah brez denarja pa so fašizmi. Zato vas prosim, naj nacionalni interes postane denar, ne kvazisociala. Pa bomo na pametnejšem izhodišču.

Razvojni proces nas je pripeljal do tega,da smo si sami nataknili zanko okoli vratu.
Imenuje se podganja dirka,ki je stimulirana že iz vrtca naprej.Smo na točki ,ko nam še vojne ne pomagajo več,ker je naš edini sovražnik lastni pohlep.
Naprej ni nič, nazaj pa ne moremo.
Čaka nas veseli dan,ali Matiček se ženi.Hehe.
anon-243516 sporočil: 3.391
[#1580873] 15.02.12 13:34
Odgovori   +    3
Zanimivo". Janša se omenja, Virant pa ne! Le zakaj, gospa deževnica brez sončnih očal? Bi se pa strinjala z ostalim delom članka.
anon-185492 sporočil: 545
[#1580921] 15.02.12 14:00
Odgovori   +    1
Dežela "delavcev in kmetov" postaja dežela finančnih izvedencev.Razen v Desterniku, kjer bo poslanec pučnič povrnil ponos "šlosarjem".

Mene pa zanima samo čarobna formula:
800 miljonov napovedanih prihrankov = 800 miljonov izgube v mariborski nadškofiji...!
Za koga nam bodo "stiskali pasove"?
najobj sporočil: 32.713
[#1580922] 15.02.12 14:02 · odgovor na: anon-74683 (#1580771)
Odgovori   +    4
Zadnja sprememba: najobj 15.02.2012 14:04
[castro]
> [simona2]
> > [castro]
> > me veseli, da se zavedaš, da spremeba kazni ne bo vplivala na rešitev iz recesije :) ni mi pa všeč, da bi zaradi lastnega interesa spreminjala sistem (kot lobiji, ki jih omenjaš) :P
>
> a spremeniti 300 evrov in tri kazenske točke za žmigovec je moj interes ali zdrava pamet :) ali je to moj interes in zdrava pamet :) pa wrong - sprememba duha pri kaznih in posledično sprememba pri sistemu nasploh - bo izrazito vplivala na recesijo
moj ni :) ker mi gredo na živce tisti, ki jih ne uporabljajo (če je zdrava pamet njihova neupraba naj jih ukinejo) :P spremema duha, za začetek, bi bila upoštevati zakone in predpise (in potem bomo spreminjali nesmiselne, ne pa tu bi tako, drugje pa cvilimo kje je pravna država) ;)

... evo, sprememba duha, za začetek, bi bila postavljati prometne znake tako, da bi bilo normalnemu možno upoštevati zakone in predpise ... khmm, kar bi pomenilo postaviti znak za konec naselja tam, kjer je konec naselja, ne pa šele čez dober kilometer ravne in pregledne ceste, ker tam slučajno stoji še ena bajta, ki so jo pač priključili tistemu naselju, skozi katerega si se ti ravnokar peljal ...

P.S.: saj ti ne rabim povedati, kje so skoraj vsaki dan skriti naši vrli inkasanti, ki sami sebe imenujejo policaji in ki jih tako skrbi za moje zdravje in za zdravje "in the middle of nowhere" živečih ljudi ...
[#1580935] 15.02.12 14:09 · odgovor na: simona2 (#1580672)
Odgovori   +    6
Zadnja sprememba: anon-36971 15.02.2012 14:10
[simona2]
> [Moneta]
> > [simona2]
> > > [Moneta]
> > > > [simona2]
> > > > > [Moneta]
> > > > > > >
> >
> > A Kordež in Hilda sta ti tudi všeč?
>
> Če bi obrnila ploščo in postala skesanca (tudi na sodišču) in pričala, da se obsodi komunizem in tranzicijo bi mi pa bila, priznam :)

ti prehitro in selektivno odpuščaš :) ajde, če bi ju tunkali potem vsak dan v ljubljanico :)
Nimam jest, draga Simona, kaj odpuščati. Meni ni ne prva, ne drugi nič hudega naredil. No, Kordež me je iztisnil za 405€/delnica. Mu odpustim :)
anon-168805 sporočil: 1.072
[#1580943] 15.02.12 14:15 · odgovor na: anon-166829 (#1580418)
Odgovori   +    5
[Pia.]
Brez službe ni aspirina, brez sončnih očal pa ne deževnika.

S tako tezo bi začela svoj članek, če bi kdaj pisala za tako pomemben časopis, kot so Finance. Tezo bi utrdila s primeri, kot so:
- sončna očala so predraga za navadne državljane,
- vsak državljan si želi vsaj enkrat v življenju postati direktor, oprostite deževnik,
- pojejte vsaj en aspirin na dan, pa boste vedno imeli plačo in nikoli dela,
- službe so za bolne, zdravi naj uživajo, ...

In če se ne strinjate z menoj, boste morali vse življenje prebirati Lady, pardon Finance! Tako misli večina Slovencev, ki se nikakor ne morejo motiti, saj zvesto volijo rdeče klope že več kot šest desetletij.

Tudi papež je obiskal Slovenijo in s tem dokazal, da smo enakovredni vsemu svetu, če ne celo boljši.

Papež vas ma rad!

In papež ni nikoli ljubil komunizma.

Naša sodišča so pravična, na svet gledajo s sončnimi očali, čeprav živijo globoko pod zemljo. Njihova organiziranost je skoraj tako dobra, kot je organiziranost naših sindikatov.

In zmaj je definitivno kralj kitajskega horoskopa, kraljuje letos; kako ste lahko pozabili, da so gospod na predsedniškem položaju tudi zmaj. Vznemirljivo!

Tisti, ki je bil že v zaporu, pa nikakor ne more biti dober predsednik, poglejmo samo Tita.

Kako to, da tega niste odkrili kar sedem desetletij.

$$$argumentipataki$$$

PS:

Ah ja, Schrems je na podlagi evropske zakonodaje, prepozno ugotovil, da ima vsak posameznik pravico do vpogleda v njegove osebne podatke.
Briljantna ironična parodija *****
anon-169261 sporočil: 1.078
[#1580958] 15.02.12 14:26
Odgovori   +    3
Glede sociale. Žal so nekateri, ki ne morejo pozabiti prejšnjega sistema, navajeni na državne jasli.
V prejšnjem sistemu so mnogokrat zaposlovali delavce kat tako, samo,da je bil delavec socialno preskrbljen.
Danes državnih jasli ni, razen v javni upravi, ko se zaposleni nezadržno množijo že 20 let.
Danes je sociale preveč. Dogaja se, da socialni podpiranec potem še veselo dela na črno.
macon sporočil: 12.861
[#1580969] 15.02.12 14:36 · odgovor na: simona2 (#1580609)
Odgovori   +    9
[simona2]
> [Moneta]
> Svetujem, da si tole prebereš :)
>
> www.finance.si/34047...-Concordia

Ne, misli vsebino članka brez ad hominem obkladanja. A je to preveč težko razumeti?

Kot je s69t zapisal, skrij se v mišjo luknjo, "objektivna nepristranska informirana" novinarka. Aja, "novinarka".

Strani: 1 2 3