Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Dragi premier!
sporočil: 3.657
Tomaz, kaj pa cakate domaci libertarci? Teoreticno lep program imas
ampak kdo naj bi ga ispeljal? Pri priseljevanju in tujih
strokovnjaki me samo skrbi, da bos dobil samo 10% taksnih. Ali so
pa vse to samo Yom Kippur lamentacije?
sporočil: 13.178
[s56a]Stranke ne bo. Ne zdaj ne nikoli. Pač nasral nas po domače povedano;) Je pa to dobra izkušnja za naprej...
Tomaz, kaj pa cakate domaci libertarci? Teoreticno lep program imas ampak kdo naj bi ga ispeljal? Pri priseljevanju in tujih strokovnjaki me samo skrbi, da bos dobil samo 10% taksnih. Ali so pa vse to samo Yom Kippur lamentacije?
sporočil: 5.199
[čarli]Ni bilo nobenih klicev, nihče nima tega vpliva; ampak je trenutno možno več doseči drugače in zato se tega ne gremo. Beri: politika je že nekaj let zmes nastopaštva in manipuliranja s priučenimi občutji in strahovi ljudi, interesa za argumente je v njej zelo malo, kdor operira z njimi to bolje počne po drugih kanalih. Hkrati pa tudi obstaja ponudba z neprimerno boljšim političnim dometom - skupina za Reset, denimo. Zato bi bilo nesmiselno solirati v to za 1.000 glasov, če je Reset nabral vsega 17.000 podpisov, kar je komaj četrtina parlamentarnega praga, pa imaš notri strokovno najboljše, kar lahko daš - Pezdirja in Šušteršiča ( + kot magnet še Viranta in Lahovnika...). Lahko poskusiš, če misliš da gre, te nič ne ovira?
> [s56a]
> Tomaz, kaj pa cakate domaci libertarci? Teoreticno lep program imas ampak kdo naj bi ga ispeljal? Pri priseljevanju in tujih strokovnjaki me samo skrbi, da bos dobil samo 10% taksnih. Ali so pa vse to samo Yom Kippur lamentacije?
Stranke ne bo. Ne zdaj ne nikoli. Pač nasral nas po domače povedano;) Je pa to dobra izkušnja za naprej...
sporočil: 13.528
[Grico]Črt je mojster za vse živo, tako da me to kar si napisal sploh ne čudi (10-15 let nazaj sicer še nisem bral Financ).Če si hočeš dobro ne poslušaj nasvete iz Financ ali kogarkoli drugega.
Dragi Črt. Nekoč, pred davnimi leti (10-15) sem bral vaše kolumne in občudoval vaše nasvete o investiranju, ter jim seveda sledil. Bil sem še mlad, naiven in verjetno tudi neumen. Vaše kolumne so izginile, svetovane investicije propadle, jaz sem ostal brez precej denarja, naučil pa sem se. Naučil to, da nikogar več od "finančnih strokovnjakov" ne upoštevam 5% in sledim svoji glavi. Finančno stanje se mi je precej izboljšalo, čeprav včasih ravnam po intuiciji. Vsekakor upam, da vas nihče ne bo poslušal v vaših nasvetih bodočemu predsedniku vlade in da bo ta boljši od vaših nasvetov. Žal takšnega v izgladanem izboru ne vidim...
Strokovna vrednost tudi ostalih piscev člankov v Financah, razen občasnih izjem, je bolj za zadostno oceno (včasih še to ne) in žal nič več. No, pa saj za to obstajajo drugi viri, ne pa dnevno časopisje ,"ki prenese vse" kot se reče :)
sporočil: 8.543
[tstih]*****
> [čarli]
> > [s56a]
> > Tomaz, kaj pa cakate domaci libertarci? Teoreticno lep program imas ampak kdo naj bi ga ispeljal? Pri priseljevanju in tujih strokovnjaki me samo skrbi, da bos dobil samo 10% taksnih. Ali so pa vse to samo Yom Kippur lamentacije?
> Stranke ne bo. Ne zdaj ne nikoli. Pač nasral nas po domače povedano;) Je pa to dobra izkušnja za naprej...
Ni bilo nobenih klicev, nihče nima tega vpliva; ampak je trenutno možno več doseči drugače in zato se tega ne gremo. Beri: politika je že nekaj let zmes nastopaštva in manipuliranja s priučenimi občutji in strahovi ljudi, interesa za argumente je v njej zelo malo, kdor operira z njimi to bolje počne po drugih kanalih. Hkrati pa tudi obstaja ponudba z neprimerno boljšim političnim dometom - skupina za Reset, denimo. Zato bi bilo nesmiselno solirati v to za 1.000 glasov, če je Reset nabral vsega 17.000 podpisov, kar je komaj četrtina parlamentarnega praga, pa imaš notri strokovno najboljše, kar lahko daš - Pezdirja in Šušteršiča ( + kot magnet še Viranta in Lahovnika...). Lahko poskusiš, če misliš da gre, te nič ne ovira?
P: Pravi liberalec ne potrebuje stranke.
P.S.: Takrat, ko se je pobiralo podpise sem ga poslal :)
sporočil: 3.657
Ni kaj, vi ste virtualna mocc :-( Nasa politicna scena je podobna
ameriski s Tea Party in sedanjimi Wall St. protestniki. Samo tamo
so navejeni otici na cesto. Vidomo se 15. 10.?
sporočil: 13.178
[tstih]No celo dobil sem kakšen odgovor od tebe;) Prej si namreč ostal totalno gluh na moje maile, zs in pisanje tu. To, da je politika takšna kakšna je ni nič novega in ne sme biti izgovor. In se tudi ne bo spremenila, če jo bomo samo gledali ob strani in čez njo šinfali. Navsezadnje je tudi v ZDA politika polna nastopašta in velikih nebuloz. V bistvu skoraj ni države, ki ne bi bila takšna;) Skupina reset je bila mimo zato, ker ima notri takšne pajace kot je lahovnik(kompromitiran pri zadevi btc, union in kot gospodarski minister) ter virant(kompromitiran z plačilno antireformo). Tako, da je jasno, da so se ljudje potem delali norca iz takšne pobude (podpisali so jo npr kučan itd). In nasploh so s pobudo s predčasnimi volitvami dali prednost jj, da je bilo manj časa za ustanovitev novih strank. Hkrati pa ta reset ni predstavili nobenega konkretnega programa in namiga, da bi postala politična stranka. Najlažje je kritizirati in ne naresti ničesar. In ja jaz mislim, da bi Liberalci dobili kar nekaj glasov, če bi se ustanovili že vsaj pred enim letom. Pa tebi očitno ni bilo v interesu, da se stranka ustanovi. Drugače si ne znam razlagati, ker zbrane podpise za ustanovitev imaš že več kot 3 leta če se ne motim. Če pa čakaš na godota pa good luck then;)
> [čarli]
> > [s56a]
> > Tomaz, kaj pa cakate domaci libertarci? Teoreticno lep program imas ampak kdo naj bi ga ispeljal? Pri priseljevanju in tujih strokovnjaki me samo skrbi, da bos dobil samo 10% taksnih. Ali so pa vse to samo Yom Kippur lamentacije?
> Stranke ne bo. Ne zdaj ne nikoli. Pač nasral nas po domače povedano;) Je pa to dobra izkušnja za naprej...
Ni bilo nobenih klicev, nihče nima tega vpliva; ampak je trenutno možno več doseči drugače in zato se tega ne gremo. Beri: politika je že nekaj let zmes nastopaštva in manipuliranja s priučenimi občutji in strahovi ljudi, interesa za argumente je v njej zelo malo, kdor operira z njimi to bolje počne po drugih kanalih. Hkrati pa tudi obstaja ponudba z neprimerno boljšim političnim dometom - skupina za Reset, denimo. Zato bi bilo nesmiselno solirati v to za 1.000 glasov, če je Reset nabral vsega 17.000 podpisov, kar je komaj četrtina parlamentarnega praga, pa imaš notri strokovno najboljše, kar lahko daš - Pezdirja in Šušteršiča ( + kot magnet še Viranta in Lahovnika...). Lahko poskusiš, če misliš da gre, te nič ne ovira?
PS: In ja ničesar me ne ovira za ustanovitev stranke. Me je pa oviralo, da sem verjel, da jo boš ti ustanovil;) In nikoli se nisi konkretno izjasnil, da stranke ne bo...