Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Tito - prvi veliki poraz Zorana Jankovića

Strani: 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 12

anon-99180 sporočil: 2.482
[#1386345] 06.10.11 18:12 · odgovor na: (#1386320)
Odgovori   +    0
[janezpizdek]
> [misho1]
> > [rename]
> > > [misho1]
> > > > [mataj]
> > >
> > > > Obleci majico s hakenkrojcom na hrbtu, pojdi po cesti in se empirično prepričaj, če tvoja logika drži.
> > >
> > > Če je svastika prikazana s "prave" strani nikogar ne moti. Lep primer za to je pred časom jumbo plakat Laibachov z njo.
> >
> > Laibach ni uporabljal hakenkrajca ampak Malevičev križ.
> > www.siol.net/kultura..._kriz.aspx
>
> Ne,ne,ne.
>
> Pred cca pol leta je bil na jumbo plakatih kljukasti križ na skodelici za kavo. Zanimivo, da o tem "nihče nič ne ve".
> slovanstvo.si/index....o-laibach/

Ne le pred pol leta tudi ta moment širom daljnega vzhoda imajo budisti na ziljone svastik. Kako to da tega nihče ni opazil? hehe.
www.japanese-buddhis...stika.html

LP shaman
Poznam to. Ampak kaj si hotel povedati? Da so Laibach japonski budisti?:-)
[#1386347] 06.10.11 18:13 · odgovor na: anon-35163 (#1386202)
Odgovori   +    0
[mataj]
S kakšen strani mora biti torej prikazan srp in kladivo, da ne bo nikogar motilo?

Mogoče še kak zobnik zraven?

www.cpusa.org/
Nesporazum.:-)

Mislil sem s prave politične strani.
anon-35163 sporočil: 30.643
[#1386348] 06.10.11 18:14 · odgovor na: mimoidoci (#1386265)
Odgovori   +    2
[mimoidoci]
A v resnici pizdeki niso domobranci temveč normalni državljani,
Samozvane svetle balje Normalnosti.

[mimoidoci]
Zadnjič je revica na Studiu City nosila majico z napisom Titovo Velenje, naslednji dan pa jo zjebe Ustavno sodišče. Bogica. Meni je to z majico smešno, da se razumemo. Ker je kontraproduktivno in naivno ko hudič. Potem ji pa še US zabije prst v čmarek he, he.
To, da je US s tisto svojo kadaversko sinodo zabil prst v čmarek sam sebi bi bilo smešno, če ne bi pri tem zapravil še zadnje ostanke ugleda, ki bi ga slovenska pravna država še utegnila imeti.
[#1386353] 06.10.11 18:17 · odgovor na: anon-43949 (#1386257)
Odgovori   +    3
[sreckos]
Postavka povojnih pobojev (pri čemer ne smemo pozabiti, da se je vse začelo z ničemer izzvanimi partijskimi medvojnimi poboji!) oziroma po tvoje postavka št.3243758021, je največji zločin, ki se je kadarkoli zgodil na slovenskih tleh. Tega ne more izbrisati še tako kosmata vest tistih, ki so ga zagrešili. Zato je nujno, da se njihova dejanja obelodanijo po načelu resnice, da se odstranijo spomeniki, postavljeni njim v čast in da se preimenujejo naselja, ulice in trgi, ki nosijo njihovo ime.
Če že hočeš na vsako silo moralizirati in meriti zločine: Največji zločin je bila okupacija. S tem se je vse začelo.

[sreckos]
To se bo zagotovo zgodilo - če ne prej, pa pozneje. Zgodovinske resnice ni mogoče večno potvarjati ali jo držati pod mernikom. Upiranje resnici je jalovo početje.
Kot že rečeno, ne gre za resnico, ampak odnos.
macon sporočil: 12.861
[#1386425] 06.10.11 19:11 · odgovor na: najobj (#1386012)
Odgovori   +    1
[najobj]
> [macon]
> > [najobj]
> >
> > ... ja, in obenem drugi, ki misli, da je Slovenija do Tokija ...

> Ne, Slovenija do Mirne in odebeljen kljun kure v Medmurju. Zavedam se, da je iz praktičnih razlogov konflikta s Hrvaško danes to neizvedljivo, želim pa obsodbo slovenskih komunajzarskih kriminalcev, ki so zakrivili to nacionalno ozemeljsko oškodovanje.
>
> Kako se ti zdita ti dve zadevi iz petdesetih, daleč po pohodih armad in takih in drugačnih osvobajanjih?

... eh, kurc ... jaz gledam na tisto zadevo v Istri tako, da so slovenski komunisti tisto zemljo sicer zajebali, ker takrat(!) sploh niso računali z možnostjo, da bi lahko Juga kdajkoli razpadla in da bo meja med republikami pomembna ...

... khmm, gledam pa na tisto tudi tako, da pa brez slovenskih in tudi hrvaških komunistov oziroma pravilno rečeno partizanov, tiste Istre niti mi niti Hrvati sploh NE BI IMELI, ker se brez njih Rapalska meja po WWII ne bi spreminjala, ker ne bi bilo nobenega razloga za to ... ja, ker Italijani so bili na koncu WWII itak spet na zmagoviti strani, če se prav spomnim ...

... alzo, isti, ki je nekaj pridobil, je potem nekaj tudi zajebal ... khmm, kako ga naj zdaj zato sploh obsojam, če pa tistega brez njega sploh ne bi bilo ? ... easy come, easy go, jebiga ...

P.S.: pojma nimam, komu bi glede na nacionalno strukturo preostanka prebivalstva takrat tisti kos Istre kao "moral" pripadati, vem pa, da ni bilo ne duha ne sluha niti o sledovih kakšnega slovenskega jezika pri domačinih, ko sem jaz hodil tja na morje ... aja, o Medmurju pa se mi niti ne sanja, ker to pač ni moje "področje" ...

O Medmurju
www.hervardi.com/hrv...rigova.php

"Višek nasilja Hrvatov je bil dosežen s pokolom civilistov leta 1947 v Jalšovcu pri Štrigovi. Doslej je delno uspelo identificirati 31 žrtev poboja leta 1947,.."
anon-267202 sporočil: 1.950
[#1386473] 06.10.11 19:34 · odgovor na: (#1386207)
Odgovori   +    2
[dob]
Jože Pirjevec je na Škrabčevi domačiji pred nedavnim dejal, da so povojni poboji in zapiranja, za katere je Tito vedel, njegova temačna plat. A si kljub temu zasluži, da se v slovenskih mestih kaka ulica imenuje po njem.

shakespearjevec
Jože Pirjevec je zgodovinar z veliko začetnico. Vendar pa se opranoglavci ne strinjajo (njihova revizija zgodovine za šankom press)
[#1386474] 06.10.11 19:37 · odgovor na: macon (#1386425)
Odgovori   +    1
[macon]
> [najobj]
> > [macon]
> > > [najobj]
> > >
> > > ... ja, in obenem drugi, ki misli, da je Slovenija do Tokija ...
>
> > Ne, Slovenija do Mirne in odebeljen kljun kure v Medmurju. Zavedam se, da je iz praktičnih razlogov konflikta s Hrvaško danes to neizvedljivo, želim pa obsodbo slovenskih komunajzarskih kriminalcev, ki so zakrivili to nacionalno ozemeljsko oškodovanje.
> >
> > Kako se ti zdita ti dve zadevi iz petdesetih, daleč po pohodih armad in takih in drugačnih osvobajanjih?
>
>
> ... eh, kurc ... jaz gledam na tisto zadevo v Istri tako, da so slovenski komunisti tisto zemljo sicer zajebali, ker takrat(!) sploh niso računali z možnostjo, da bi lahko Juga kdajkoli razpadla in da bo meja med republikami pomembna ...
>
> ... khmm, gledam pa na tisto tudi tako, da pa brez slovenskih in tudi hrvaških komunistov oziroma pravilno rečeno partizanov, tiste Istre niti mi niti Hrvati sploh NE BI IMELI, ker se brez njih Rapalska meja po WWII ne bi spreminjala, ker ne bi bilo nobenega razloga za to ... ja, ker Italijani so bili na koncu WWII itak spet na zmagoviti strani, če se prav spomnim ...
>
> ... alzo, isti, ki je nekaj pridobil, je potem nekaj tudi zajebal ... khmm, kako ga naj zdaj zato sploh obsojam, če pa tistega brez njega sploh ne bi bilo ? ... easy come, easy go, jebiga ...
>
>
> P.S.: pojma nimam, komu bi glede na nacionalno strukturo preostanka prebivalstva takrat tisti kos Istre kao "moral" pripadati, vem pa, da ni bilo ne duha ne sluha niti o sledovih kakšnega slovenskega jezika pri domačinih, ko sem jaz hodil tja na morje ... aja, o Medmurju pa se mi niti ne sanja, ker to pač ni moje "področje" ...

O Medmurju
www.hervardi.com/hrv...rigova.php

"Višek nasilja Hrvatov je bil dosežen s pokolom civilistov leta 1947 v Jalšovcu pri Štrigovi. Doslej je delno uspelo identificirati 31 žrtev poboja leta 1947,.."
*****. Ta zločin ustašev bi bilo potrebno slej ko prej predočit hrvaški strani. Vendar kaj pomaga, ko pa državo vodijo (in zgleda, da jo bodo vodili še naprej) bivši švercerji z orožjem. Le te pa croatarji, kot kaže, z lahkoto držijo za jajca (obremenilni dokumenti press).
[#1386546] 06.10.11 20:18 · odgovor na: anon-43949 (#1386284)
Odgovori   +    1
[sreckos]
> [34519]
> Vse si pomešal. Brez partizanov in NOB bi ne bilo Slovenije in se "osvoboditelji" ne bi mogli igrati herojev po 10 dnevni julijski vojni leta 1991. Koliko je bilo število pripadnikov TO, ki so se izpostavljali JA in koliko od teh je danes brez dela in prejemkov? Nihče od teh se ne trka po prsih in zahteva zase neke privilegije, medtem ko so si te prisvojili nekateri nekaterniki, ki so samostojno Slovenijo videli le kot priložnost za izpolnitev svojih pokvarjenih in sebičnih želja. In največji problem je v tem, ker se želi probleme, ki so med vojno nastali v t.i. Ljubljanski pokrajini, reševati na račun tistih, ki so bili pod zasedbo Tretjega Reicha in Hothyja. In zanimivo je, da ni tovrstnih problemov na Primorskem, kjer so Slovenci krepko trpeli pod fasizmom od leta 1918 do 1943. Menim, da je potrebno ločiti zrno od plevela. In upoštevati je potrebno, da pred 100 leti ni bilo dosti avtomobilov, zato je na danes samoumevno prevozno sredstvo potrebno gledati le z vidika tedanjega časa. Pošten si ali pa nisi.

Tako je, pošten si, ali pa nisi! In velika večina žal gleda na vojni čas po današnjih kvazi merilih, ukrojenih po partijski lažnivi propagandi, ne pa po dejanskih merilih tistega časa, predvsem pa ne po elemetarnih merilih resnice in logike!

In katerih problemov ni na Primorskem? Na Primorsko je partija prišla šele po razpadu Italije. Takrat je že dobila lekcijo iz poletja 1942 na Dolenjskem in Gorenjskem, kjer je z nebrzdanim pobijanjem od sebe odvrnila veliko večino ljudi, zato je svoje revolucionarno pobijanje, ki je bilo prej javno, zastrašujoče, zdaj perfidno skrivala.

Ampak poboji so prav tako bili tudi na Primorskem, tako med vojno, kot po njej, in imena pobitih, ki jih sicer še "sramežljivo" skrivajo, vseeno lezejo na plan. Partija je pač izvajala svojo revolucijo na Primorskem enako kot povsod, saj je bila povsod ena in ista partijska komanda z istimi cilji: z zastraševanjem in nasiljem nad ljudmi zlesti na oblast.

Kar se tiče primorske specifike, je treba povedati še to, da je današnjemu Primorcu dogajanje v "Ljubljanski pokrajini" leta 1941/42 še danes praktično popolnoma neznano. Med vojno stikov ni bilo, ljudje, ki so uspeli preko svojih kanalov kaj zvedeti o tem, pa so bili kmalu eliminirani, ostali pa so bili žrtve partijske propagande - in so v veliki večini še danes.
Še eden veliki mislec, revizionist in kulturni humanist v etru. Ves smisel v tem napadalnem hujskanju (z nekaj izjemami) na forumu kot tudi širše pa ni toliko resnica on NOB in tam okoli kot prvenstveno v zasedanju pozicij v družbi s strani potomcev domobranov in hkrati čim večja klerikalizacija le te s strani RKC. Da pa bi se to lažje doseglo, je sledil uvoz radikalcev iz tujine, skozi nabijanje ,, zgodovinskih dejstev,, (videli smo že, koliko in kako so se ta ,,dejstva,,upoštevala v primeru Rožman in Nagode) pa hkrati poteka kriminalizacija vseh tistih, ki ne mislijo tako kot ,,vi,,. Zato pa je sprava 92" (Šuštaršič & Kučan) propadla, saj je bila za revizionistične kalibre pač PREMALO. Ker bi sedaj po 60 letih radi kri, lustracijo in očiščenje ne samo tistih nekaj še živih borcev, ampak tudi že kar njihovih potomcev. In hudiča, če že bo akcija, zakaj potem ne bi fliknili še kakih drugače mislečih, pa buzijev, pa romov, pa jugovičev, pa še sovražnega soseda, če ga je že glih prineslo pred ror.... Zato revizionistom tudi ugotovitve še kako objektivnih zgodovinarjev ala Repe & Pirjevec ne pašejo in jih je potrebno omalovaževati, saj ne služijo njihovim ciljem. Upam, da se kaj takega ne bo zgodilo, ko pa vas poslušam tule, se mi zdi ta opcija čedalje bolj mogoča!
[#1386562] 06.10.11 20:30 · odgovor na: (#1386316)
Odgovori   +    1
[janezpizdek]
> [mimoidoci]
> > [najobj]
> > > [mimoidoci]
> > > > [mataj]
> > > > > [rename]
> > > > > Sem zelo jasno napisal že večkrat: obsojam vse poboje civilistov in vojnih ujetnikov od praskupnosti pa do današnjega dne.
> > > >
> > > > Bulšit. To napišeš samo takrat, ko ti kdo očita enostranskost. Če bi bil iskren, bi sam od sebe obojal vse po spisku, ne pa da stalno guslaš samo na postavko št.3243758021, povojni poboji v Sloveniji.
> > > >
> > > > Pa tudi če si pri svojem razredčenem obsojanju po kakem čudežu iskren, to ne pomeni nič. Obsojaš vse po vrsti, pizdiš pa samo zaradi ene stvari. Obsojaš vse, zagovor pa zahtevaš samo od enih. Prazvaprav drugega kot opravičevanje, zagovarjanje in izgovarjanje sploh ne slišiš, ne glede na to, kaj ti človek reče (oziroma napiše).
> >
> > > Spervertirana logika. Ljudje nasprotujejo Titovi cesti ne pa Rupnikovi ulici. Ugani zakaj? Ljudje nasprotujejo posiljevanju s herojem Stanetom, s peterokrako, z dvigni roko v pest, ne pa haklkrojcu. Rupnik in haklkrojc v nasprotju s tvojimi mokrimi sanjami ne zanimata nikogar več. Revolucija pa za mnoge še traja, potrebno ji je iskati nove in nove paradigme, jo neprestano vgrajevati v zavest normalnih ljudi. Poglej sebe naprimer. Pišeš take miselne kolobocije, da še samega sebe ne razumeš najbolje. A misliš, da boš s tem jalovim početjem koga spreobrnil od normalnosti? NOB umira človek, sprijazni se in počni raje kaj koristnega.
> >
> >
> > ... čuj, samo tota tvoja logika pa je tudi močna, če mene kaj vprašaš ...
> >
> > ... ja, ker namreč toti tvoji ljudje ali narod, kot je oni Slobo imel včasih navado reči, in ki si jih ti osebno od prvega do zadnjega preštel, nasprotujejo posiljevanju s herojem Stanetom, s peterokrako, z dvigni roko v pest, ker jih pač lahko tu pa tam še kje tudi vidijo ...
> >
> > ... khmm, ne nasprotujejo pa Rupniku in haklkrojcu predvsem zaradi ene majčkene podrobnosti, da jima nasprotovati niti ne morejo, ker pač obeh nikjer niti videti ne morejo, da bi jim sploh lahko nasprotovali ... ja, nekaj podobnega kot ne morejo ljudje javno nasprotovati Hitlerju v Nemčiji, ker njega pač v javnosti tudi ne morejo opaziti ...
> >
> > ... ja, imaš pa prav, ko praviš, da NOB umira, ker pač vse, kar živi, tudi umira ... khmm, sploh pa ne umirajo meje, pa naj bodo tiste na zemljevidu, še manj pa tiste v glavah ...
> >
> >
> > P.S.: včeraj bi na TV lahko pogledal en zelo poučen angleško-nemški film Opredeljevanje, ki je govoril o tem, kako so Američani takoj po vojni gledali na te zadeve ... khmm, zelo zanimivo in še bolj zanimivo, da zelo podobno kot naši ...
>
>
> ... hm, da ti odgovorim ... ali da ti ne odgovorim ... pa spet, da ti odgovorim ... ali raje ne ... pa bi bilo dobro, da ti nekaj povem ... ampak nočem ... morda bi pa ti to vseeno razumel ... ali pa tudi ne ... saj ne da si neumen ... kljub vsemu tu in tam kaj razumeš ... ampak, če ti jaz kaj napišem, saj ne boš hotel razumeti ... v bistvu zato ne, ker si malo omejen ... omejen in malček prizadet ... ma kaj prizadet, zabit, da je kaj ... in ne le to ... v bistvu radikalno zabit in od pravljic navdahnjen ... pa še lokalpatriot ... in relativizator ... partizanski kurirček adolescent ... ma saj je škoda besed ... kdo mi je sploh rekel naj ti poskušam odgovoriti!!!

hehe...hehe...hehe...hehe...*****...hehe********** ...hehe

LP shaman

?? (vrnitev pacienta press)
najobj sporočil: 33.247
[#1386584] 06.10.11 20:45 · odgovor na: mimoidoci (#1386287)
Odgovori   +    2
[mimoidoci]
> [najobj]
> > [mimoidoci]
> > > [mataj]
> > > > [rename]
> > > > Sem zelo jasno napisal že večkrat: obsojam vse poboje civilistov in vojnih ujetnikov od praskupnosti pa do današnjega dne.
> > >
> > > Bulšit. To napišeš samo takrat, ko ti kdo očita enostranskost. Če bi bil iskren, bi sam od sebe obojal vse po spisku, ne pa da stalno guslaš samo na postavko št.3243758021, povojni poboji v Sloveniji.
> > >
> > > Pa tudi če si pri svojem razredčenem obsojanju po kakem čudežu iskren, to ne pomeni nič. Obsojaš vse po vrsti, pizdiš pa samo zaradi ene stvari. Obsojaš vse, zagovor pa zahtevaš samo od enih. Prazvaprav drugega kot opravičevanje, zagovarjanje in izgovarjanje sploh ne slišiš, ne glede na to, kaj ti človek reče (oziroma napiše).
> > Spervertirana logika. Ljudje nasprotujejo Titovi cesti ne pa Rupnikovi ulici. Ugani zakaj? Ljudje nasprotujejo posiljevanju s herojem Stanetom, s peterokrako, z dvigni roko v pest, ne pa haklkrojcu. Rupnik in haklkrojc v nasprotju s tvojimi mokrimi sanjami ne zanimata nikogar več. Revolucija pa za mnoge še traja, potrebno ji je iskati nove in nove paradigme, jo neprestano vgrajevati v zavest normalnih ljudi. Poglej sebe naprimer. Pišeš take miselne kolobocije, da še samega sebe ne razumeš najbolje. A misliš, da boš s tem jalovim početjem koga spreobrnil od normalnosti? NOB umira človek, sprijazni se in počni raje kaj koristnega.
> ... čuj, samo tota tvoja logika pa je tudi močna, če mene kaj vprašaš ...
>
> ... ja, ker namreč toti tvoji ljudje ali narod, kot je oni Slobo imel včasih navado reči, in ki si jih ti osebno od prvega do zadnjega preštel, nasprotujejo posiljevanju s herojem Stanetom, s peterokrako, z dvigni roko v pest, ker jih pač lahko tu pa tam še kje tudi vidijo ...
>
> ... khmm, ne nasprotujejo pa Rupniku in haklkrojcu predvsem zaradi ene majčkene podrobnosti, da jima nasprotovati niti ne morejo, ker pač obeh nikjer niti videti ne morejo, da bi jim sploh lahko nasprotovali ... ja, nekaj podobnega kot ne morejo ljudje javno nasprotovati Hitlerju v Nemčiji, ker njega pač v javnosti tudi ne morejo opaziti ...
>
> ... ja, imaš pa prav, ko praviš, da NOB umira, ker pač vse, kar živi, tudi umira ... khmm, sploh pa ne umirajo meje, pa naj bodo tiste na zemljevidu, še manj pa tiste v glavah ...
>
>
> P.S.: včeraj bi na TV lahko pogledal en zelo poučen angleško-nemški film Opredeljevanje, ki je govoril o tem, kako so Američani takoj po vojni gledali na te zadeve ... khmm, zelo zanimivo in še bolj zanimivo, da zelo podobno kot naši ...
... hm, da ti odgovorim ... ali da ti ne odgovorim ... pa spet, da ti odgovorim ... ali raje ne ... pa bi bilo dobro, da ti nekaj povem ... ampak nočem ... morda bi pa ti to vseeno razumel ... ali pa tudi ne ... saj ne da si neumen ... kljub vsemu tu in tam kaj razumeš ... ampak, če ti jaz kaj napišem, saj ne boš hotel razumeti ... v bistvu zato ne, ker si malo omejen ... omejen in malček prizadet ... ma kaj prizadet, zabit, da je kaj ... in ne le to ... v bistvu radikalno zabit in od pravljic navdahnjen ... pa še lokalpatriot ... in relativizator ... partizanski kurirček adolescent ... ma saj je škoda besed ... kdo mi je sploh rekel naj ti poskušam odgovoriti!!!

... oh, joj ...

P.S.: namesto da bi šel mimo, se je mimoidoči odločil, da bo on prej še malo duhovit ...
najobj sporočil: 33.247
[#1386587] 06.10.11 20:48 · odgovor na: (#1386316)
Odgovori   +    2
Zadnja sprememba: najobj 06.10.2011 20:56
[janezpizdek]
> [mimoidoci]
> > [najobj]
> > > [mimoidoci]
> > > > [mataj]
> > > > > [rename]
> > > > > Sem zelo jasno napisal že večkrat: obsojam vse poboje civilistov in vojnih ujetnikov od praskupnosti pa do današnjega dne.
> > > >
> > > > Bulšit. To napišeš samo takrat, ko ti kdo očita enostranskost. Če bi bil iskren, bi sam od sebe obojal vse po spisku, ne pa da stalno guslaš samo na postavko št.3243758021, povojni poboji v Sloveniji.
> > > >
> > > > Pa tudi če si pri svojem razredčenem obsojanju po kakem čudežu iskren, to ne pomeni nič. Obsojaš vse po vrsti, pizdiš pa samo zaradi ene stvari. Obsojaš vse, zagovor pa zahtevaš samo od enih. Prazvaprav drugega kot opravičevanje, zagovarjanje in izgovarjanje sploh ne slišiš, ne glede na to, kaj ti človek reče (oziroma napiše).
> > > Spervertirana logika. Ljudje nasprotujejo Titovi cesti ne pa Rupnikovi ulici. Ugani zakaj? Ljudje nasprotujejo posiljevanju s herojem Stanetom, s peterokrako, z dvigni roko v pest, ne pa haklkrojcu. Rupnik in haklkrojc v nasprotju s tvojimi mokrimi sanjami ne zanimata nikogar več. Revolucija pa za mnoge še traja, potrebno ji je iskati nove in nove paradigme, jo neprestano vgrajevati v zavest normalnih ljudi. Poglej sebe naprimer. Pišeš take miselne kolobocije, da še samega sebe ne razumeš najbolje. A misliš, da boš s tem jalovim početjem koga spreobrnil od normalnosti? NOB umira človek, sprijazni se in počni raje kaj koristnega.
> > ... čuj, samo tota tvoja logika pa je tudi močna, če mene kaj vprašaš ...
> >
> > ... ja, ker namreč toti tvoji ljudje ali narod, kot je oni Slobo imel včasih navado reči, in ki si jih ti osebno od prvega do zadnjega preštel, nasprotujejo posiljevanju s herojem Stanetom, s peterokrako, z dvigni roko v pest, ker jih pač lahko tu pa tam še kje tudi vidijo ...
> >
> > ... khmm, ne nasprotujejo pa Rupniku in haklkrojcu predvsem zaradi ene majčkene podrobnosti, da jima nasprotovati niti ne morejo, ker pač obeh nikjer niti videti ne morejo, da bi jim sploh lahko nasprotovali ... ja, nekaj podobnega kot ne morejo ljudje javno nasprotovati Hitlerju v Nemčiji, ker njega pač v javnosti tudi ne morejo opaziti ...
> >
> > ... ja, imaš pa prav, ko praviš, da NOB umira, ker pač vse, kar živi, tudi umira ... khmm, sploh pa ne umirajo meje, pa naj bodo tiste na zemljevidu, še manj pa tiste v glavah ...
> >
> >
> > P.S.: včeraj bi na TV lahko pogledal en zelo poučen angleško-nemški film Opredeljevanje, ki je govoril o tem, kako so Američani takoj po vojni gledali na te zadeve ... khmm, zelo zanimivo in še bolj zanimivo, da zelo podobno kot naši ...
> ... hm, da ti odgovorim ... ali da ti ne odgovorim ... pa spet, da ti odgovorim ... ali raje ne ... pa bi bilo dobro, da ti nekaj povem ... ampak nočem ... morda bi pa ti to vseeno razumel ... ali pa tudi ne ... saj ne da si neumen ... kljub vsemu tu in tam kaj razumeš ... ampak, če ti jaz kaj napišem, saj ne boš hotel razumeti ... v bistvu zato ne, ker si malo omejen ... omejen in malček prizadet ... ma kaj prizadet, zabit, da je kaj ... in ne le to ... v bistvu radikalno zabit in od pravljic navdahnjen ... pa še lokalpatriot ... in relativizator ... partizanski kurirček adolescent ... ma saj je škoda besed ... kdo mi je sploh rekel naj ti poskušam odgovoriti!!!
hehe...hehe...hehe...hehe...*****...hehe********** ...hehe

LP shaman

... evo, in najbolj pozorni se mimoidočemu takoj smejijo ...

P.S.: sicer pa pohvaljen, ker je vsekakor boljše, da se smejiš, kot pa da namesto kratkih in jasnih odgovorov na kratka in jasna vprašanja, utrujaš sebe in naključno mimoidoče z dolgovezenjem v svojih standardnih romanih v nadaljevanjih ...
[#1386598] 06.10.11 20:54 · odgovor na: anon-43949 (#1386257)
Odgovori   +    1
[sreckos]
> [mataj]
> > [rename]
> > Sem zelo jasno napisal že večkrat: obsojam vse poboje civilistov in vojnih ujetnikov od praskupnosti pa do današnjega dne.
>
> Bulšit. To napišeš samo takrat, ko ti kdo očita enostranskost. Če bi bil iskren, bi sam od sebe obojal vse po spisku, ne pa da stalno guslaš samo na postavko št.3243758021, povojni poboji v Sloveniji.
>
> Pa tudi če si pri svojem razredčenem obsojanju po kakem čudežu iskren, to ne pomeni nič. Obsojaš vse po vrsti, pizdiš pa samo zaradi ene stvari. Obsojaš vse, zagovor pa zahtevaš samo od enih. Prazvaprav drugega kot opravičevanje, zagovarjanje in izgovarjanje sploh ne slišiš, ne glede na to, kaj ti človek reče (oziroma napiše).

Postavka povojnih pobojev (pri čemer ne smemo pozabiti, da se je vse začelo z ničemer izzvanimi partijskimi medvojnimi poboji!) oziroma po tvoje postavka št.3243758021, je največji zločin, ki se je kadarkoli zgodil na slovenskih tleh. Tega ne more izbrisati še tako kosmata vest tistih, ki so ga zagrešili. Zato je nujno, da se njihova dejanja obelodanijo po načelu resnice, da se odstranijo spomeniki, postavljeni njim v čast in da se preimenujejo naselja, ulice in trgi, ki nosijo njihovo ime.

To se bo zagotovo zgodilo - če ne prej, pa pozneje. Zgodovinske resnice ni mogoče večno potvarjati ali jo držati pod mernikom. Upiranje resnici je jalovo početje.
Zgodovinska resnica je testo za zrele in preudarne zgodovinarje. In ni privat lastnina ne mene ne tebe, ne kogar drugega. Zato se ne napihuj in ne repenči.
anon-216391 sporočil: 3.795
[#1386686] 06.10.11 21:57 · odgovor na: anon-178775 (#1385101)
Odgovori   +    6
[Receptor]
> [dostiimam]
> > [Receptor]
> > JBet [ 10:29 ]
> > Tito ni nikomur nič preprečil, ampak je sebi omogočil.
>
> Ti bom pritrdil takoj, ko boš prepričal prvega iz grobišč širom po Sloveniji!

Oprosti, mislim, da te ne razumem. Mogoče pa ti nisi razumel mojega odgovora JBet-u. Prosil bi te za pojasnilo. Hvala
Naj povem še po kmečko: Tito je tistim, ki jih je dal pobiti vzel VSE in jim je PREPREČIL ŽIVETI. Ali bi jim lahko storil še kaj hujšega? No, nekaterim so pred usmrtitvijo storili tudi še kaj groznega.
anon-17378 sporočil: 8.998
[#1387122] 07.10.11 08:50 · odgovor na: (#1386026)
Odgovori   +    4
[janezpizdek]
> [pectus]
> Cuj,ves tudi jaz sem partizanskega porekla,pa vendar resnica pride na dan tudi po 60 letih,ne vem zakaj me imas za domobranca..Obsodimo komunisticni rezim,ter Ribicica na sojenje,pa ne rabiva prav nic diskutirati..Cuj sem vedel da bos razumel..Domobrance smo pa pobili ali pa izgnali tako da..Lahko gres s komerkoli na pivo,sedaj ze 20 let zivimo v demokraciji..
> Morda je pa prav v tem problem,ves vendar demokraticnost je tudi v tem da dovolis sebi malcek vec objektivnosti in tolerance do drugace mislecih..Komunizem-Fasizem-Nacizem je enako zlo,saj je v svojem jedru totalitarno in ne prenese drugacnosti..
> Cuj pa lep dan se naprej..

Vidiš, ti si zame car. Točno to zagovarjam ves svoj življenje. Da tisti, ki "ste partizanskega porekla" in ali "komunističnega porekla", nimate nikakršnega razloga nerezonsko zagovarjati zločine in zločince, pa če so stokrat bili partizani.

Če bi moj brat bil storil pedofilski zločin, ga ne bi le za to obsodil in steral fpičkomaterino, bi ga verjetno tudi oklofutal vsakič ko bi ga srečal. Svoje otroke pa žnjim na samem ne bi pustil. In ko bi me v lokalnem bufetu vprašali, kako jaz razmišljam o pedofilih v luči dejstva da je moj brat zagrešil pedofilski zločin, bi jim rekel, da je vsak pedofil zlo, da mora moj brat odgovarjati za svoj zločin in da mora na zdravljenje.

Da je sicer moj brat in mi je za njega hudo in mu bom pomagal do zdravega uma in civiliziranega vedenja v svoji moči, ma nikdar njegovih zločinov ne bi zanikal in celo branil, tak kot to počno prokomunisti.

Poznam par otrok "partizanščine", z enimi prijateljujemo, ma žal moram konstatirati, da si prvi, ki slepo ne braniš zločine in zločince. Moj poklon. Točno takšen gard je potreben, da se ta nacija neha deliti po tej tektonski črti.

LP shaman

Ni prvi. Moja zgodba je podobna, morda še hujša, saj sem bil v časih pred osamosvojitvijo kar precej časa aktiven v tedanji politiki. Res pa je, da so se mi po nastopu poslanske (delegatske) funkcije leta 1985 določene zadeve kmalu zagnusile, zato sem izvedel leta 1986 mehek izstop iz politike "nazaj v svojo stroko". Takrat je bil to edini sprejemljiv način, da nisi zraven "uničil" še cele lastne širše družine.

Kasneje, ko so začele na plan vreti informacije, strogo skrite in izločene iz šolskega sistema (knjig, učenja), sem ugotovil, da me instinkt ni varal; zadeve so bile res neprebavljive in smrdeče do neba, že takrat. O takratnih "političnih sopotnikih", ki se povečini valjajo v vodstvih vseh strank in po parlamentu vseh zadnjih 20 let (nekateri pa so šli iz politike tudi med tajkune; pri večini gre za zelo znana imena), pa je škoda izgubljati besede. Čisto nič se niso spremenili na bolje, danes so še bolj pokvarjeni in umazani, kot so bili kdajkoli prej.

Poštenega človeka ne odvezuje ničesar od zagovarjanja resnice in pravice, ne glede na njegovo vzgojo in/ali poreklo. Nepoštenemu pa pride prav vsaka malenkost kot izgovor, da "ne priznava informacij, ki mu niso všeč".

Tako preprosto je to. In tako težko, ko moraš s tem razčistiti v svoji glavi.
[#1387123] 07.10.11 08:50 · odgovor na: (#1387012)
Odgovori   +    3
[rename]
> [misho1]
> Pred cca pol leta je bil na jumbo plakatih kljukasti križ na skodelici za kavo. Zanimivo, da o tem "nihče nič ne ve".

Nisem vedel, ampak to je kaznivo dejanje.
Zakaj pa ni nihče kazenske prijave vložil?
Zato, ker bi zagarantirano zablamiral sebe, pa še pravosodje zraven.

Hakenkrojc je samo oznaka, tako kot tista vijuga od Nike-a, ali napis "Coca Cola". Če jo prepoveš, nacistov ne bo nič manj, jih je pa teže prepoznati. In potem se lahko vsi delamo kot da jih ni.
[#1387131] 07.10.11 08:53 · odgovor na: anon-17378 (#1387122)
Odgovori   +    3
Zadnja sprememba: anon-35163 07.10.2011 08:55
[komunike]
Ni prvi. Moja zgodba je podobna, morda še hujša, saj sem bil v časih pred osamosvojitvijo kar precej časa aktiven v tedanji politiki. Res pa je, da so se mi po nastopu poslanske (delegatske) funkcije leta 1985 določene zadeve kmalu zagnusile, zato sem izvedel leta 1986 mehek izstop iz politike "nazaj v svojo stroko". Takrat je bil to edini sprejemljiv način, da nisi zraven "uničil" še cele lastne širše družine.
Traparija. Foter je bil v kavčičevih časih v politiki in dobil nogo skupaj z njim. Njegov izstop trši skoraj biti ne bi mogel. Pa se nekako ne počutim ravno uničenega. Nisem tako ideološko konvertibilen kot bi po mnenju nekaterih tule moral biti, to pa je tudi vse.
[#1387155] 07.10.11 09:01 · odgovor na: (#1387012)
Odgovori   +    0
[rename]
> [misho1]
> > [rename]
> > > [misho1]
> > > > [mataj]
> > >
> > > > Obleci majico s hakenkrojcom na hrbtu, pojdi po cesti in se empirično prepričaj, če tvoja logika drži.
> > >
> > > Če je svastika prikazana s "prave" strani nikogar ne moti. Lep primer za to je pred časom jumbo plakat Laibachov z njo.
> >
> > Laibach ni uporabljal hakenkrajca ampak Malevičev križ.
> > www.siol.net/kultura..._kriz.aspx
>
> Ne,ne,ne.
>

Nisem vedel, ampak to je kaznivo dejanje.
Zakaj pa ni nihče kazenske prijave vložil?
Ne vem, če je kaznivo. Je pa vsekakor zanimivo, da o tem ni bilo niti besede v večjih medijih. V Ljubljani je bil ta jumbo plakat na Šmartinski pri pumpi, kjer se cesta razcepi na Šmartinsko in Savsko.
[#1387159] 07.10.11 09:04 · odgovor na: anon-227871 (#1386134)
Odgovori   +    2
[34519]
Vse si pomešal. Brez partizanov in NOB bi ne bilo Slovenije in se "osvoboditelji" ne bi mogli igrati herojev po 10 dnevni julijski vojni leta 1991. Koliko je bilo število pripadnikov TO, ki so se izpostavljali JA in koliko od teh je danes brez dela in prejemkov? Nihče od teh se ne trka po prsih in zahteva zase neke privilegije, medtem ko so si te prisvojili nekateri nekaterniki, ki so samostojno Slovenijo videli le kot priložnost za izpolnitev svojih pokvarjenih in sebičnih želja. In največji problem je v tem, ker se želi probleme, ki so med vojno nastali v t.i. Ljubljanski pokrajini, reševati na račun tistih, ki so bili pod zasedbo Tretjega Reicha in Hothyja. In zanimivo je, da ni tovrstnih problemov na Primorskem, kjer so Slovenci krepko trpeli pod fasizmom od leta 1918 do 1943. Menim, da je potrebno ločiti zrno od plevela. In upoštevati je potrebno, da pred 100 leti ni bilo dosti avtomobilov, zato je na danes samoumevno prevozno sredstvo potrebno gledati le z vidika tedanjega časa. Pošten si ali pa nisi.

Mislim, da ti malo mešaš pojme in časovna obdobja.

Tisti, ki kriči o izdajalcih, se mora vedno najprej vprašati, na kateri strani je bil sam v posamezni vojni, sicer ne ve, kakšna je bila njegova lastna zgodovinska vloga.

Leta 1991 se je jasno pokazalo kdo je bil za in kdo proti osamosvojitvi. Če ne bi bilo med tistimi za preveč nesposobnih bebcev in podtaknjencev, nasprotniki osamosvojitve ne bi več videli parlamenta od znotraj drugače, kot na razglednicah. Pa so ga celo prevzeli in s tem dobili drugo priložnost uničiti samostojnost Slovenije, kar s pridom izrabljajo zadnjih 20 let.

Približuje se nam ponovitev plebiscita, lahko že letos decembra, vendar pa najkasneje naslednje leto.
[#1387199] 07.10.11 09:15 · odgovor na: (#1387151)
Odgovori   +    1
[rename]
Ali ni uporaba nacističnih simbolov prepovedana?
Ne bi vedel. Če je, je to protiustavno (svoboda govora), predvsem pa butasto.

Huh... sem rekel protiustavno? Qrc, brez veze. S takim ustavnim sodiščem kot ga imamo, si z ustavo ne moremo kaj dosti pomagati.
[#1387201] 07.10.11 09:16 · odgovor na: (#1387151)
Odgovori   +    3
[rename]
> [mataj]
> > [rename]
> > > [misho1]
> > > Pred cca pol leta je bil na jumbo plakatih kljukasti križ na skodelici za kavo. Zanimivo, da o tem "nihče nič ne ve".
> > > slovanstvo.si/index....o-laibach/
> >
> > Nisem vedel, ampak to je kaznivo dejanje.
> > Zakaj pa ni nihče kazenske prijave vložil?
>
> Zato, ker bi zagarantirano zablamiral sebe, pa še pravosodje zraven.
>
> Hakenkrojc je samo oznaka, tako kot tista vijuga od Nike-a, ali napis "Coca Cola". Če jo prepoveš, nacistov ne bo nič manj, jih je pa teže prepoznati. In potem se lahko vsi delamo kot da jih ni.

Ali ni uporaba nacističnih simbolov prepovedana?

Povsod v EU, razen v Sloveniji, ki resolucije o obsodbi totalitarnih režimov (še) ni podprla.
[#1387336] 07.10.11 10:07 · odgovor na: anon-35163 (#1387131)
Odgovori   +    2
[mataj]
> [komunike]
> Ni prvi. Moja zgodba je podobna, morda še hujša, saj sem bil v časih pred osamosvojitvijo kar precej časa aktiven v tedanji politiki. Res pa je, da so se mi po nastopu poslanske (delegatske) funkcije leta 1985 določene zadeve kmalu zagnusile, zato sem izvedel leta 1986 mehek izstop iz politike "nazaj v svojo stroko". Takrat je bil to edini sprejemljiv način, da nisi zraven "uničil" še cele lastne širše družine.

Traparija. Foter je bil v kavčičevih časih v politiki in dobil nogo skupaj z njim. Njegov izstop trši skoraj biti ne bi mogel. Pa se nekako ne počutim ravno uničenega. Nisem tako ideološko konvertibilen kot bi po mnenju nekaterih tule moral biti, to pa je tudi vse.

Glej, nikjer nisem trdil, da je moja zgodba najhujša, ker vem, da ni - nekateri so dobili za "partijsko nagrado" robijo ali Goli otok.

Glede na tvoje zapise tule pa je večina tu mnenja, da si politično enopolno indoktriniran. To mnenje komentatorjev o tebi lahko spremeniš samo ti sam, podobno, kot ga je npr. postopoma spremenil Nimda.
[#1387404] 07.10.11 10:31 · odgovor na: anon-17378 (#1387336)
Odgovori   +    2
[komunike]
> [mataj]
> > [komunike]
> > Ni prvi. Moja zgodba je podobna, morda še hujša, saj sem bil v časih pred osamosvojitvijo kar precej časa aktiven v tedanji politiki. Res pa je, da so se mi po nastopu poslanske (delegatske) funkcije leta 1985 določene zadeve kmalu zagnusile, zato sem izvedel leta 1986 mehek izstop iz politike "nazaj v svojo stroko". Takrat je bil to edini sprejemljiv način, da nisi zraven "uničil" še cele lastne širše družine.
>
> Traparija. Foter je bil v kavčičevih časih v politiki in dobil nogo skupaj z njim. Njegov izstop trši skoraj biti ne bi mogel. Pa se nekako ne počutim ravno uničenega. Nisem tako ideološko konvertibilen kot bi po mnenju nekaterih tule moral biti, to pa je tudi vse.

Glej, nikjer nisem trdil, da je moja zgodba najhujša, ker vem, da ni - nekateri so dobili za "partijsko nagrado" robijo ali Goli otok.
V 1980tih je bil Goli Otok že zdavnaj prazgodovina, komunizem mrtev, partija brez zob, tvoji strahovi pa brez osnove.

Glede na tvoje zapise tule pa je večina tu mnenja, da si politično enopolno indoktriniran. To mnenje komentatorjev o tebi lahko spremeniš samo ti sam, podobno, kot ga je npr. postopoma spremenil Nimda.
Kreteni, ki ne znajo drugega kot da te za nekaj proglasijo in potem to napadajo, mi visijo dol.
[#1387591] 07.10.11 11:39 · odgovor na: (#1387555)
Odgovori   +    2
Zadnja sprememba: anon-35163 07.10.2011 11:41
[denac]
> [mataj]
>
> V 1980tih je bil Goli Otok že zdavnaj prazgodovina, komunizem mrtev, partija brez zob, tvoji strahovi pa brez osnove.
>

Na Golem je bil v sredini 80. let (in čez) zaprt Dobroslav Paraga, hrvaški disident. Nekako v tistem obdobju ga je v Ljubljani skrival moj sorodnik.
Goli otok je bil takrat navaden zapor tipa Dob. To, da je bil Paraga takrat zaprt, s komunizmom nima veze. Na odcepitvene težnje nobena država tega sveta ne gleda naklonjeno in tisti, ki se za to zavzemajo, lahko kjerkoli pridejo navzkriž z zakonom. Tudi slovenska osamosvojitev bi bila protizakonita, če je ne bi branili z orožjem.

Saj vem, da relativiziram, se pravi da skušam vse presojati po čim bolj enakih merilih, ampak jebiga... sem pač kafir.
anon-40964 sporočil: 2.087
[#1387625] 07.10.11 11:49 · odgovor na: (#1387612)
Odgovori   +    2
[mojateta]
Prav nobena napaka ni priseči Hitlerju, če ti nasproti stojijo Stalin, Tito ali Janković. Ali ni bolje biti kolaborant s pedigrejem, kot pa pristati v kakšni garaži skupaj s Pečanovo in Alešom Gulićom?
Huh, močna si le pokazal barve nacistek.
[#1387807] 07.10.11 13:08 · odgovor na: (#1387753)
Odgovori   +    2
[denac]
Danes pa se zadevo relativizira in letijo podtikanja, da so se borili za nacizem in Hitlerja. Borili so se proti komunistom in proti komunizmu. To pa je dobra in povsem legitimna poteza.
Skratka- hitlerjevim orožjem v rokah in pod hitlerjevo komando so se borili proti ideji. Brihtno, ni kaj.
[#1387931] 07.10.11 14:14 · odgovor na: (#1387492)
Odgovori   +    0
[denac]
> [amy2011]
>
> Tako kot so, npr. povojni poboji bili ,,napaka in zločin,, tako je tudi priseganje okupatorju in njihova kolaboracija bila ,,napaka in zločin,,. Vendar je nemogoče priti kam v debatah z takšnimi, ki vidijo in zagovarjajo striktno samo eno plat medalje.
>

Povojni poboji niso napaka. Povojni poboji so sistemsko dejanje, se pravi, so vgrajeni v sistem. To je bila "rešitev" značilna za vse komunistične sisteme. Povsod se je na ta način odstranjevalo politične nasprotnike.
Kolaboracija pa je seveda bila napaka. Zlasti prisega za Bežigradom. Seveda pa kolaboracije ne bi bilo, če se komunisti ne bi zelo angažirali, da jo ustvarijo: z nezaslišanim terorjem in pobijanjem civilnega prebivalstva. Državljanska vojna v komunistični revoluciji mora biti, je učil Lenin.

Takole piše Angela Vode, prepričana komunistka, v knjigi Skriti spomin (Lj.2005; stran 70):

Citat
Naslednji dogodek mi je dal misliti. Ko sta Črtomir Nagode in Aleš Bebler razpravljala o organizaciji in nalogah odporniškega gibanja, to je Osvobodilne fronte, je Bebler poudaril:" Pripravljeni moramo biti tudi na boj z belo gardo." Nagode je prepričano dejal:"Morda pa ne bo potrebno, če bomo znali v gibanje zajeti ves narod." Nakar je Bebler pojasnil stališče OF (komunistov) do vprašanja bele garde:" Bela garda mora biti, ker jo potrebujemo. Če je ne bodo ustvarili klerikalci, jo bomo morali organizirati sami."
To mi je nekoč omenil sam Nagode, ki je spoznal, da so komunisti potrebovali belo in tudi plavo gardo, da bi lahko uničili vse, ki se niso uklonili njihovi nadvladi. Šlo je tudi za prevzem oblasti, kjer ne sme biti komunistom nihče na poti, ki bi mislil s svojo glavo, pa tudi korita niso hoteli z nikomer deliti.
Konec citata.

In še:
Zločini komunizma - U SFRJ likvidirano 668.000 političkih neistomišljenika

Značajan doprinos u razotkrivanju komunističkoga režima bivše Jugoslavije dao je i Savez udruga bivših političkih uznika i žrtava komunizma u Bosni i Hercegovini.

U njihovu nedavno prihvaćenom dokumentu Sarajevska rezolucija tvrdi se da je u bivšoj Jugoslaviji u samo šest godina poslije II. svjetskog rata likvidirano 668.000 političkih neistomišljenika. U Rezoluciji BiH političkih zatvorenika koja je upućena i Vijeću Europe, Europskoj uniji, NATO-u i brojnim relevantnim adresama navode se javnosti do sada nepoznate stravične pojedinosti o izvješćima tajnih jugoslavenskih službi.

Tako se citira dio izvješća poslijeratnog zloglasnog ministra unutrašnjih poslova i šefa tajne policije u SFRJ Aleksandra Rankovića iznesenog na Skupštini u Beogradu 1. veljače 1951. "Kroz naše zatvore je između 1945. i 1951. prošlo 3.777.776 uhapšenika, a likvidirano je 668.000", naveo je tada Ranković.
Hvala za tekst, danac. Je res tragično, da so morali komunisti tako zelo pokvarit vse skupaj. In vendar je potrebno imeti odpor proti okupatorju, to epopejo, vedno kot svetel in izjemen primer vsem zanamcem! Bi pa bila velika napaka, če bi se ostali negativizmi (kolaboracija, poboji, prevzem oblasti in teror komunistov, zlasti v 50" letih) kakorkoli zamolčali in nepravilno, ideološko analizirani. Kljub vsemu sam ne zagovarjam obsodbe še živih akterjev povojnih pobojev predvsem iz enega, čisto preprostega razloga. Ker bi le ta pri nas na Slovenskem potekala neobjektivno, maščevalno in z prevelikimi odpustki za drugo stran, tu pa mislim zlasti na ,,vsemogočno in nikoli za nič krivo,, RKC.
[#1387934] 07.10.11 14:15 · odgovor na: (#1387910)
Odgovori   +    2
[dob]
sem ti dal plus, ker si tako neumen
Jaz pa tebi minus, ker tako butasto podcenjuješ druge.
[#1387947] 07.10.11 14:21 · odgovor na: (#1387759)
Odgovori   +    0
[denac]
> [mataj]
> > [denac]
> > > [mataj]
> > >
> > > V 1980tih je bil Goli Otok že zdavnaj prazgodovina, komunizem mrtev, partija brez zob, tvoji strahovi pa brez osnove.
> > >
> >
> > Na Golem je bil v sredini 80. let (in čez) zaprt Dobroslav Paraga, hrvaški disident. Nekako v tistem obdobju ga je v Ljubljani skrival moj sorodnik.
>
> Goli otok je bil takrat navaden zapor tipa Dob. To, da je bil Paraga takrat zaprt, s komunizmom nima veze. Na odcepitvene težnje nobena država tega sveta ne gleda naklonjeno in tisti, ki se za to zavzemajo, lahko kjerkoli pridejo navzkriž z zakonom. Tudi slovenska osamosvojitev bi bila protizakonita, če je ne bi branili z orožjem.
>
> Saj vem, da relativiziram, se pravi da skušam vse presojati po čim bolj enakih merilih, ampak jebiga... sem pač kafir.

Vsekakor je Goli otok del narave in po svoje lep, če ga gledam z Jadranske magistrale. Dokler je bila Juga in dokler je bil komunizem pa je bilo prebivanje na njem strahotno.
Goli otok, Prvić, Pag, cela južna stran Velebita in še kaj so dobri primerki naravne katastrofe. Taka kamnita puščava nastane, ko ljudje nekdaj z gozdom zarasle površine tekom dolgih stoletij posekajo, ostanke rastja pa potem popasejo živali. Tisto malo z koreninami nič več utrjenega humusa pa nato izpere dež. ,,Jadran, kao što je nekad bio,, dober štos, ni kaj ;)
[#1387957] 07.10.11 14:27 · odgovor na: (#1387637)
Odgovori   +    1
[mojateta]
> [0917Metro]
> > [mojateta]
> > Prav nobena napaka ni priseči Hitlerju, če ti nasproti stojijo Stalin, Tito ali Janković. Ali ni bolje biti kolaborant s pedigrejem, kot pa pristati v kakšni garaži skupaj s Pečanovo in Alešom Gulićom?
>
> Huh, močna si le pokazal barve nacistek.

Hov, hov! So tudi tebe potegnili z Oražmove?
Hov, hov? A boš kako domobransko kost, fido?
[#1387959] 07.10.11 14:32 · odgovor na: anon-35163 (#1387807)
Odgovori   +    2
[mataj]
> [denac]
> Danes pa se zadevo relativizira in letijo podtikanja, da so se borili za nacizem in Hitlerja. Borili so se proti komunistom in proti komunizmu. To pa je dobra in povsem legitimna poteza.

Skratka- hitlerjevim orožjem v rokah in pod hitlerjevo komando so se borili proti ideji. Brihtno, ni kaj.
Organizirano domače izdajstvo se med nekaterimi forumaši zelo očitno prakticira kot domoljubno dejanje. Bolano in sprevrženo, ni kaj. In taki kalibri bi se potem radi šli neke sprave itd.... lol

Strani: 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 12

vm-kiva