Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Tito - prvi veliki poraz Zorana Jankovića

Strani: 1 ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12

anon-267202 sporočil: 1.950
[#1385952] 06.10.11 13:18 · odgovor na: (#1385905)
Odgovori   +    0
[rename]
> [mataj]
> Zapisal si tole: "Gre za "klanje kot tako", ki ga ni mogoče opravičiti z nobenim poštenim motivom."
>
> To pomeni, da da je klanje mogoče opravičiti, če je le motiv pošten. Preventivna borba proti komunizmu, naprimer. Je mogoče to pisanje razumeti še kako drugače? Te morebiti moti samo to, da za besedo "klanje" nisem uporabil kakega evfemizma?
>
> Če trdiš, da klanja že v osnovi ni mogoče opravičiti- zakaj potem ti in tebi podobni stalno nabijate o opravičevanju?

Najbrž zato, ker obstajate vi, zagovorniki klavske revolucije, ki poskušate relativizirati povojne izvnesodne zverinske poboje in mučenja s tem, da so se fantje pač malo napili in maščevali za sv.Urh.
Ti in kar nekaj tvojih luzerjev tule vas je resno bolanih ali pa napačno informiranih. Upam, da vsaj pri nekaterih gre za slednje. Zato še enkrat:

1) Nobeden normalen ne opravičuje povojnih pobojev, jih je pa možno drugače razumeti kot bi nam opranoglavci tvojega tipa to radi vsilili za vsako ceno!!

2) Fantje na čelu s slavnim klavskim komandantom in širiteljem krščanske ljubezni župnikom Petrom Križajem so se torej malce napili, a ne.... za zabavo pa so med pikniki za krajšanje časa pobijali ljudi kot živino... Tudi ostali tisoči podobnih zabavljačev so se pod zaščito svojih močnih prijateljev prav tako zabavali z izdajanjem in klanjem nad lastnim narodom, dokler pač ni njihovim gospodarjem in zaščitnikom potekel rok trajanja. So se pač zabavali...

Ti si definitivno bolan in črn v duši in ko čujem pizdarije takšnega kalibra, imaš veliko, veliko srečo, da nisem kje blizu tebe....
anon-35163 sporočil: 30.643
[#1385958] 06.10.11 13:21 · odgovor na: anon-246681 (#1385938)
Odgovori   +    2
[sebaLatino1]
Točno tako Jazbinšek, Štajerska cesta. Problem je, da se bo Jankoviču ob tem nos povesil.
Tale Valentina Smej Novak, pa ima kar pravi del priimka. Res se lahko smejem tej kokoši.
Ja, to bi bilo še najbolje, a žal prepozno. Kakor zdajle stvari stojijo, bi bilo najbolj higienično, da Titova cesta ostane Titova. Ustavno sodišče je krepko prestopilo svoj mandat, spustilo se je v dnevno politikantstvo in ideološke boje in treba ga je postaviti nazaj na njegovo mesto.
[#1385974] 06.10.11 13:28 · odgovor na: (#1385960)
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: anon-35163 06.10.2011 13:32
[rename]
Sem zelo jasno napisal že večkrat: obsojam vse poboje civilistov in vojnih ujetnikov od praskupnosti pa do današnjega dne.
Bulšit. To napišeš samo takrat, ko ti kdo očita enostranskost. Če bi bil iskren, bi sam od sebe obojal vse po spisku, ne pa da stalno guslaš samo na postavko št.3243758021, povojni poboji v Sloveniji.

Pa tudi če si pri svojem razredčenem obsojanju po kakem čudežu iskren, to ne pomeni nič. Obsojaš vse po vrsti, pizdiš pa samo zaradi ene stvari. Obsojaš vse, zagovor pa zahtevaš samo od enih. Prazvaprav drugega kot opravičevanje, zagovarjanje in izgovarjanje sploh ne slišiš, ne glede na to, kaj ti človek reče (oziroma napiše).
anon-17378 sporočil: 8.998
[#1385977] 06.10.11 13:30 · odgovor na: anon-178479 (#1384803)
Odgovori   +    2
[Aleister]
> [Tutankamon21]
> Brez Tita bi Slovenci danes pušili tuji gospodi. Je pa zanimivo kdo in zakaj postavlja te standarde. A zdaj bomo pa enostransko presojali kdo je bil v čem dober in kdo je bil bolj dober od drugih. Gospodarstvo pa nam bo šlo medtem v franže.

Tako pa nas odira, krade, goljufa, laže lastna gospoda.

Vedno bolj (že spet) tudi uvožena.
[#1385979] 06.10.11 13:31 · odgovor na: (#1385080)
Odgovori   +    3
[pectus]
Cuj,ves tudi jaz sem partizanskega porekla,pa vendar resnica pride na dan tudi po 60 letih,ne vem zakaj me imas za domobranca..Obsodimo komunisticni rezim,ter Ribicica na sojenje,pa ne rabiva prav nic diskutirati..Cuj sem vedel da bos razumel..Domobrance smo pa pobili ali pa izgnali tako da..Lahko gres s komerkoli na pivo,sedaj ze 20 let zivimo v demokraciji..
Morda je pa prav v tem problem,ves vendar demokraticnost je tudi v tem da dovolis sebi malcek vec objektivnosti in tolerance do drugace mislecih..Komunizem-Fasizem-Nacizem je enako zlo,saj je v svojem jedru totalitarno in ne prenese drugacnosti..
Cuj pa lep dan se naprej..

[#1385984] 06.10.11 13:36 · odgovor na: (#1385949)
Odgovori   +    0
[rename]
> [amy2011]
> > [modrasfsst]
> > > [boi]
> > > Zgodovina je zgodovina-ne da se je spreminjati!
> >
> > Nihče nič ne spreminja, je pa zgodovino potrebno napisati po resnici in ne po Repetovo ali Pirjevčevo.Zgodovina se ne spreminja, spremenila pa se bo dolgoletna laž!
>
> Seveda muri, seveda... ti boš rekel, ja... bodo pisali razne gajserice, dežmani in podobni ,,objektivni,, pa še kak cerkveni klerozavrček. In laž bo dobila noge, izdajalci pa bodo skozi ,,pota čudežna,, postali osvoboditelji (mrak v možganih press).

Zakaj vsakoga, ki trdi, da obstaja tudi druga plat medalje, takoj označiš za črnuha, klerozavra in podobno?

Si prebrala recimo Bermanov dosje?
Ali pa kakšno od Leljakovih knjig?
Vsaj kakšno pričevanje iz te knjige? www.safaric-safaric....20foto.pdf

Kako lahko tako lahkotno zanikaš možnost, da je uradna zgodovina NOB prirejena, ko pa je vedno več virov in dokazov, da je šlo v prvi vrsti za samoobrambo pred nasiljem zagretih komunistov?
Tako kot boš ti zavrnil kakšno knjigo recimo F. Sajeta, ali celo J. Pirjevca, Repeta itd. ne vem, zakaj bi jaz moral brati, kar ti hočeš. Vaša formula ,,pristranskih pisateljev in ideološke nesnage,, lahko velja v obe smeri.

Tako kot so, npr. povojni poboji bili ,,napaka in zločin,, tako je tudi priseganje okupatorju in njihova kolaboracija bila ,,napaka in zločin,,. Vendar je nemogoče priti kam v debatah z takšnimi, ki vidijo in zagovarjajo striktno samo eno plat medalje.

Tu se še postavlja vprašanje, zakaj je šele sedaj, po 60. letih ta pizdarija tako važna in pomembna. In počasi postaja jasno, da negdo ali nekaj iz ozadja hoče do konca razdeliti ta narod na dva tabora (razdeli in vladaj). In zakaj? Da ga bojo zopet lažje okupirali, mogoče? Ali pa gre enostavno za veliko krizo identitete vsemogočne RKC, ki mogoče v marsičem stoji v ozadju, tudi na teh forumih. Klerikom je namreč dosti lažje upravičit, oziroma zatajit svoje govnarije s tem, da se napade t.i. ,,komuniste,,. In kot je dobro zapisal Mataj, če boš drugače razmišljal, boš dobil etiketo ,,komunist,, potem pa.... seek and destroy (metallica press).

Mogoče boš, če bo kdaj prišlo do sranja, kdaj utegnil pomisliti tudi na te besede.
najobj sporočil: 33.247
[#1385990] 06.10.11 13:38 · odgovor na: anon-43949 (#1385847)
Odgovori   +    0
[sreckos]
> [najobj]
> > [sreckos]
> > > [najobj]
> > > > [sivi pinot barique]
> > > > > [W187]
> > > > > V Titovem času niste imeli jajc za oporekanje Titovi politiki, danes pa ne spoštujete niti načela "O mrtvih vse dobro". Tisti pa, ki ste mladi in niste živeli v Titovem času pa nimate pojma o takratnem življenju pa tudi prebrali niste veliko!
> > >
> > > > ali drugače...
> > > >
> > > > V Hitlerjevem (Mussolinijevem) času niste imeli jajc za oporekanje Hitlerjevi politiki, danes pa ne spoštujete niti načela "O mrtvih vse dobro". Tisti pa, ki ste mladi in niste živeli v Hitlerjevem času pa nimate pojma o takratnem življenju pa tudi prebrali niste veliko!
> > >
> > >
> > > ... čuj, pa si ti ziher, da si hotel povedati, kar si pravzaprav povedal, ha ? ...
> > >
> > >
> > > P.S.: v Hitlerjevem (Mussolinijevem) času so Tito in njegovi partizani imeli jajca, da so celo z orožjem oporekali Hitlerjevi (Mussolinijevi) politiki, medtem ko so bili domobranci tisti, ki niso imeli jajc za to ... khmm, ali pa sem jaz kaj narobe prebral in je bilo takrat glih obratno, ha ? ... aja, da bi dežurni forumski kreteni razumeli, za kaj so oni pravzaprav tebi vse tote pluse nalimali, je itak preveč za pričakovati, a ne ? ...
>
> > Ne drži - z orožjem so "oporekali" predvsem tistim sonarodnjakom, za katere so predvidevali, da jih bodo lahko ovirali pri pohodu na oblast, ne pa okupatorjem. In so jih "preventivno" začeli že leta 1941 na debelo pobijati. Malo si poglej in primerjaj število pobitih svojih in okupatorjev, pa ti bo bolj jasno, kje je bil poudarek. Lahko si tudi prebereš življenjske zgodbe žrtev - zelo poučno.
> >
> > Za to so "imeli jajca". Vse ostalo je bilo katastrofa, ki so jo plačali nič krivi na obeh straneh, tako "beli" kot "rdeči". Mnogi nasledniki teh plačnikov (vendar k sreči ne vsi) pa danes še slavijo tiste, ki so jim ljudi spravili ob življenje za prazen nič!
> >
> > Kako to razumeti? Očitno gre za organsko okvaro v beticah...
>
>
> ... čuj, s tvojo betico pa je očitno čisto vse v najlepšem redu, če mene kaj vprašaš ... khmm, ker mi vztrajno odgovarjaš na nekaj, kar te sploh nisem vprašal, na tisto forum.finance.si/?m=...547&single , kar pa sem te, pa kot oni Slobo "ne čuješ dobro" ... ja, je pač lažje nekaj o "umetniškem vtisu" mutit, kot pa odgovorit na konkretno vprašanje, jebiga ...
>
>
> P.S.: vojna je tista kruta in nagravžna zadeva, kjer se ljudje običajno pobijajo med seboj in kjer si ne moreš kot iz jedilnega lista izbrati samo tisto, kar ti paše ... ja, je treba vse pojest ...
Sem ti lepo odgovoril in ti dal recept.
Zadosti bo, sam rij naprej.

... čuj, jaz ne bom ril nikamor, ker bolj ali manj vem, kar me zanima ...

... ja, in če se izrazim v jeziku fuzbala, ki mi je bistveno bolj zanimiv kot zgodovina, me zanima predvsem rezultat tekme in kdo so bili igralci, ki so igrali za eno in drugo ekipo ... khmm, ne zanima pa me, koliko je bilo med tekmo faulov in kdo je koga fauliral, ker se to, če ni bilo rumenih ali rdečih kartonov, šteje samo v statistiki tiste tekme in nima nobenega vpliva na uvrstitev ene in druge ekipe v tekmovanju ...

P.S.: med nama je pravzaprav razlika le v tem, kar sem napisal v P.S.-u in kar sem zdaj boldal ... veš, jaz sem skromen in sem navajen vse pojest, ti pa si bolj razvajen, pa bi jedel samo tisto, kar imaš rad ...
[#1386001] 06.10.11 13:48 · odgovor na: (#1385960)
Odgovori   +    2
[rename]
> [mataj]
> > [rename]
> > > [mataj]
> > > Zapisal si tole: "Gre za "klanje kot tako", ki ga ni mogoče opravičiti z nobenim poštenim motivom."
> > >
> > > To pomeni, da da je klanje mogoče opravičiti, če je le motiv pošten. Preventivna borba proti komunizmu, naprimer. Je mogoče to pisanje razumeti še kako drugače? Te morebiti moti samo to, da za besedo "klanje" nisem uporabil kakega evfemizma?
> > >
> > > Če trdiš, da klanja že v osnovi ni mogoče opravičiti- zakaj potem ti in tebi podobni stalno nabijate o opravičevanju?
> >
> > Najbrž zato, ker obstajate vi, zagovorniki klavske revolucije, ki poskušate relativizirati povojne izvnesodne zverinske poboje in mučenja s tem, da so se fantje pač malo napili in maščevali za sv.Urh.
>
> Hm... bi bilo bolje, če bi napisal "stalno nabijate o opravičevanju in zagovarjanju"? ... naah. Preveč dolgovezno.
>
> Kakorkoli, tvoj post zelo lepo ilustrira razloge zato, da se spravni prepir vrti v krogu že odkar se je tam enkrat okoli leta 1998 začel in zakaj se ne bo nikoli končal: Obe strani govorita mimo druge. Nespravna stran govori o dejanjih, spravna o ideologiji. Nespravna stran govori o razlogih, spravna o opravičevanju in zagovarjanju. O izgovorih, skratka.
>
> Kar se mene tiče, lahko mirno nehaš hliniti svoje ogorčenje nad povojnimi poboji. Izvensodni in zverinski so zate samo zato, ker izgovor zanje ni bil pravi. Kadar se kolje v imenu antikomunizma in kristusa, je vse lepo in krasno in herojsko in plemenito. Anede?

Ne podtikaj spet.
Sem zelo jasno napisal že večkrat: obsojam vse poboje civilistov in vojnih ujetnikov od praskupnosti pa do današnjega dne.
Ti pa več kot očitno obsojaš zverinska dejanja v imenu antikomunizma in Kristusa, zagovarjaš pa komunistične klavce.
Zagovarjanje ,,fantov ki so se ga malo napili,, pa vse te kolaboracije (jaz ji rečem izdaja) je ravno tvoja poanta! In 2000 letna klerikalna finta, da je vse opravičljivo v imenu antikomunizma in Kristusa, pri nekaterih očitno zelo zelo dobro vžge.
Se pa strinjam v eni tvoji (če se ne motim) tezi: sprava je nepotrebna in gre za čisto politikantstvo
Potrebno bi bilo samo še živeče akterje spraviti pred sodišče in jim soditi za načrtne uboje.
Ja bi bilo, vendar bi ti in tebi podobni radi naredili iz tega akt maščevanja, ne pa pravično sojenje. Če bi šlo za res katarzično zadevo, potem bi jasno & glasno morali obsoditi tudi odgovorne na drugi strani. Dovolj jasno?
[#1386004] 06.10.11 13:52 · odgovor na: (#1385993)
Odgovori   +    3
[rename]
Ja kaj pa naj? Zatiskam oči pred potvorjeno zgodovino še naprej?
Tu ne gre za potvarjanje zgodovine, ampak za odnos do nje. Ne gre za akterje izpred 60 let, ampak za denar, politični prestiž in predvolilne kampanje tukaj in zdaj.

[rename]
in kaj naj torej - lajam v luno?
To zdajle počnemo vsi. V zboru.

[rename]
Diskutiramo o Titu in o klavski revoluciji,
Uporaba zaničevalnega pridevnika "klavska" je neumestna, razen če nisi na oblasti, oziroma če zaslužiš manj kot milijon na mesec.
[#1386005] 06.10.11 13:53 · odgovor na: anon-267202 (#1386001)
Odgovori   +    2
Zadnja sprememba: anon-35163 06.10.2011 13:57
[amy2011]
Če bi šlo za res katarzično zadevo, potem bi jasno & glasno morali obsoditi tudi odgovorne na drugi strani. Dovolj jasno?
Ni jasno in ne bo šlo. Uporaba enakih meril za vse je v nasprotju s krščansko etiko moralo. Quod licet Iovi, non licet bovi. Mi kafirji, seveda spadamo v kategorijo "bovus".
[#1386006] 06.10.11 13:53 · odgovor na: macon (#1385737)
Odgovori   +    3
[macon]
> [komunike]
> > [lepov]
> > Ne vem kako je z vami, vendar sem jaz Primorec. Iz tega sledi, da mi je jasno: če ne bi bilo Tita in njegovih partizanov, bi se rodil v Italiji in vas imel kot Italijan za "Ščave" (kdor ve kaj je to, bo razumel).
> > Ne razumem, kako lahko naši "desničarski nacionalisti" lahko pljuvajo čez Tita, ki nam je (Sloveniji) pridobil 5X več ozemlja kot gen. Maister.
> > Ali mislite, da bi dobili Primorje če bi nas osvobodili zavezniki?
> > Ali mislite, da bi dobili Primorje če bi nas "osvobodili" domobranci?
> > Zavezniki so nas še tako vrgli iz Trsta.
>
>
> Začni raje brati relevantne zgodovinske knjige in zavrzi pravljične zgodbice iz prejšnjega režima.
>
> Zaradi Tita in njegove naveze s Stalinom smo izgubili: Cono A, Furlanijo, Julijsko krajino, Koroško. Zaradi Tita in njegovih navez z ustaštvom smo izgubili večino Istre (Cona B, ki jo je, v nasprotju z veljavnimi mednarodnimi sporazumi, poklonil Hrvatom).
>
> Slovenija je zaradi Tita danes ozemeljsko za skoraj polovico manjša, kot bi sicer bila. Da sploh ne govorimo o pobitih in/ali izgnanih slovenskih domoljubih (najprej je dal Tito pobiti, preko Arse Jovanovića, najbolj zavedne Slovence v partizanskih enotah, potem pa še vse ostale; tigrovce je še posebej slabo prenašal).

Kar pišeš, je bil maksimalni neuresničljivi program. Jasno je bilo, da se bo osv(ob)ajanje zataknilo ob večjih urbanih centrih kot sta bila Trst in Gorica, ki nase vlečejo okoliške pokrajine. Konec koncev je bila cela Jugoslavija kje šele državno neobstoječa Slovenija v primerjavi z Italijo civilizacijski kwurac, Italijani pa so 1943. v pretežni meri stopili na stran Britancev in Američanov. Koroška je šla po plebiscitu po 1. svetovni.

Resničen zločin je povojno mirnodobno odvzetje teritorija med Dragonjo in Mirno in v Medmurju v korist Hrvaške. Šlo je za par sto kvadratnih kilometrov in slovenska obala bi bila okoli dvakrat daljša. Nobenih kolobocij ne bi bilo okrog dostopa do odprtega morja.

Nisem čisto prepričan, da je bilo to neuresničljivo. Bolj se mi dozdeva, da je postalo neuresničljivo takoj po jugoslovanski komunistični revoluciji.
[#1386012] 06.10.11 13:59 · odgovor na: macon (#1385918)
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: najobj 06.10.2011 14:05
[macon]
> [najobj]
>
> ... ja, in obenem drugi, ki misli, da je Slovenija do Tokija ...
Ne, Slovenija do Mirne in odebeljen kljun kure v Medmurju. Zavedam se, da je iz praktičnih razlogov konflikta s Hrvaško danes to neizvedljivo, želim pa obsodbo slovenskih komunajzarskih kriminalcev, ki so zakrivili to nacionalno ozemeljsko oškodovanje.

Kako se ti zdita ti dve zadevi iz petdesetih, daleč po pohodih armad in takih in drugačnih osvobajanjih?

... eh, kurc ... jaz gledam na tisto zadevo v Istri tako, da so slovenski komunisti tisto zemljo sicer zajebali, ker takrat(!) sploh niso računali z možnostjo, da bi lahko Juga kdajkoli razpadla in da bo meja med republikami pomembna ...

... khmm, gledam pa na tisto tudi tako, da pa brez slovenskih in tudi hrvaških komunistov oziroma pravilno rečeno partizanov, tiste Istre niti mi niti Hrvati sploh NE BI IMELI, ker se brez njih Rapalska meja po WWII ne bi spreminjala, ker ne bi bilo nobenega razloga za to ... ja, ker Italijani so bili na koncu WWII itak spet na zmagoviti strani, če se prav spomnim ...

... alzo, isti, ki je nekaj pridobil, je potem nekaj tudi zajebal ... khmm, kako ga naj zdaj zato sploh obsojam, če pa tistega brez njega sploh ne bi bilo ? ... easy come, easy go, jebiga ...

P.S.: pojma nimam, komu bi glede na nacionalno strukturo preostanka prebivalstva takrat tisti kos Istre kao "moral" pripadati, vem pa, da ni bilo ne duha ne sluha niti o sledovih kakšnega slovenskega jezika pri domačinih, ko sem jaz hodil tja na morje ... aja, o Medmurju pa se mi niti ne sanja, ker to pač ni moje "področje" ...
[#1386013] 06.10.11 14:00 · odgovor na: (#1386007)
Odgovori   +    3
Zadnja sprememba: anon-35163 06.10.2011 14:02
[rename]
Pred sodišče ne moreš postaviti mrtvega človeka
Naše slavno Ustavno sodišče je naredilo natanko to. Janković mora zdajle crkovati od smeha.

[rename]
in kot je meni znano, ni nihče od vodilnih domobrancev več živ.
Oh, v Južni Ameriki bi se gotovo še kakšen našel. So se zavezniki dobro potrudili, da so jih spravili na varno po tem, ko so v Vetrinjah izdali svoje lastne ljudi.
[#1386059] 06.10.11 14:28 · odgovor na: (#1386037)
Odgovori   +    2
[rename]
> [mataj]
> > [rename]
> > Pred sodišče ne moreš postaviti mrtvega človeka
>
> Naše slavno Ustavno sodišče je naredilo natanko to. Janković mora zdajle crkovati od smeha.
>

Nakladaš.
US ni obsodilo Tita, ampak je odločilo, da je neustavno poimenovanje ulice.
V obrazložitvi so ga označili kot zločinca. Čisti synodus horrenda :))

>
> > [rename]
> > in kot je meni znano, ni nihče od vodilnih domobrancev več živ.
>
> Oh, v Južni Ameriki bi se gotovo še kakšen našel. So se zavezniki dobro potrudili, da so jih spravili na varno po tem, ko so v Vetrinjah izdali svoje lastne ljudi.

Ime in priimek, pa v akcijo z ovadbo in zahtevo po izročitvi.
Pa ja ne pričakuješ od mene da bom lovil švabobrance naokoli po svetu? Pa kaj misliš da sem? Wiesenthal? :))
mimoidoci sporočil: 6.476
[#1386062] 06.10.11 14:29 · odgovor na: anon-35163 (#1385974)
Odgovori   +    9
Zadnja sprememba: mimoidoci 06.10.2011 14:29
[mataj]
> [rename]
> Sem zelo jasno napisal že večkrat: obsojam vse poboje civilistov in vojnih ujetnikov od praskupnosti pa do današnjega dne.

Bulšit. To napišeš samo takrat, ko ti kdo očita enostranskost. Če bi bil iskren, bi sam od sebe obojal vse po spisku, ne pa da stalno guslaš samo na postavko št.3243758021, povojni poboji v Sloveniji.

Pa tudi če si pri svojem razredčenem obsojanju po kakem čudežu iskren, to ne pomeni nič. Obsojaš vse po vrsti, pizdiš pa samo zaradi ene stvari. Obsojaš vse, zagovor pa zahtevaš samo od enih. Prazvaprav drugega kot opravičevanje, zagovarjanje in izgovarjanje sploh ne slišiš, ne glede na to, kaj ti človek reče (oziroma napiše).
Spervertirana logika. Ljudje nasprotujejo Titovi cesti ne pa Rupnikovi ulici. Ugani zakaj? Ljudje nasprotujejo posiljevanju s herojem Stanetom, s peterokrako, z dvigni roko v pest, ne pa haklkrojcu. Rupnik in haklkrojc v nasprotju s tvojimi mokrimi sanjami ne zanimata nikogar več. Revolucija pa za mnoge še traja, potrebno ji je iskati nove in nove paradigme, jo neprestano vgrajevati v zavest normalnih ljudi. Poglej sebe naprimer. Pišeš take miselne kolobocije, da še samega sebe ne razumeš najbolje. A misliš, da boš s tem jalovim početjem koga spreobrnil od normalnosti? NOB umira človek, sprijazni se in počni raje kaj koristnega.
[#1386100] 06.10.11 14:51 · odgovor na: mimoidoci (#1386062)
Odgovori   +    3
Zadnja sprememba: anon-35163 06.10.2011 14:53
[mimoidoci]
Spervertirana logika. Ljudje nasprotujejo Titovi cesti ne pa Rupnikovi ulici. Ugani zakaj? Ljudje nasprotujejo posiljevanju s herojem Stanetom, s peterokrako, z dvigni roko v pest, ne pa haklkrojcu.
Obleci majico s hakenkrojcom na hrbtu, pojdi po cesti in se empirično prepričaj, če tvoja logika drži.

[mimoidoci]
Revolucija pa za mnoge še traja, potrebno ji je iskati nove in nove paradigme, jo neprestano vgrajevati v zavest normalnih ljudi. A misliš, da boš s tem jalovim početjem koga spreobrnil od normalnosti?
Ne, nikogar ne bom spreobrnil in to tudi ni moj namen. Pač, povem svoje mnenje in pustim druge da me spreobračajo, če se jim zdi. Temu je debata namenjena.

Ljudi se od normalnosti ne da spreobrniti z besedovanjem. Od normalnosti jih spreobrnejo nenormalne razmere, brezposelnost, socialne razlike, ekonomska kriza ipd. Šus Herberta Westa v truplo revolucije.

api.ning.com/files/p...o/west.jpg

[mimoidoci]
NOB umira človek, sprijazni se in počni raje kaj koristnega.
NOB je umrla leta 1945. Po njej pljuvate predvsem tisti, ki ste to opazili šele leta 1990.
anon-227871 sporočil: 839
[#1386134] 06.10.11 15:08 · odgovor na: mimoidoci (#1386062)
Odgovori   +    3
Vse si pomešal. Brez partizanov in NOB bi ne bilo Slovenije in se "osvoboditelji" ne bi mogli igrati herojev po 10 dnevni julijski vojni leta 1991. Koliko je bilo število pripadnikov TO, ki so se izpostavljali JA in koliko od teh je danes brez dela in prejemkov? Nihče od teh se ne trka po prsih in zahteva zase neke privilegije, medtem ko so si te prisvojili nekateri nekaterniki, ki so samostojno Slovenijo videli le kot priložnost za izpolnitev svojih pokvarjenih in sebičnih želja. In največji problem je v tem, ker se želi probleme, ki so med vojno nastali v t.i. Ljubljanski pokrajini, reševati na račun tistih, ki so bili pod zasedbo Tretjega Reicha in Hothyja. In zanimivo je, da ni tovrstnih problemov na Primorskem, kjer so Slovenci krepko trpeli pod fasizmom od leta 1918 do 1943. Menim, da je potrebno ločiti zrno od plevela. In upoštevati je potrebno, da pred 100 leti ni bilo dosti avtomobilov, zato je na danes samoumevno prevozno sredstvo potrebno gledati le z vidika tedanjega časa. Pošten si ali pa nisi.
[#1386153] 06.10.11 15:18 · odgovor na: mimoidoci (#1386062)
Odgovori   +    2
Zadnja sprememba: najobj 06.10.2011 15:24
[mimoidoci]
> [mataj]
> > [rename]
> > Sem zelo jasno napisal že večkrat: obsojam vse poboje civilistov in vojnih ujetnikov od praskupnosti pa do današnjega dne.
>
> Bulšit. To napišeš samo takrat, ko ti kdo očita enostranskost. Če bi bil iskren, bi sam od sebe obojal vse po spisku, ne pa da stalno guslaš samo na postavko št.3243758021, povojni poboji v Sloveniji.
>
> Pa tudi če si pri svojem razredčenem obsojanju po kakem čudežu iskren, to ne pomeni nič. Obsojaš vse po vrsti, pizdiš pa samo zaradi ene stvari. Obsojaš vse, zagovor pa zahtevaš samo od enih. Prazvaprav drugega kot opravičevanje, zagovarjanje in izgovarjanje sploh ne slišiš, ne glede na to, kaj ti človek reče (oziroma napiše).
Spervertirana logika. Ljudje nasprotujejo Titovi cesti ne pa Rupnikovi ulici. Ugani zakaj? Ljudje nasprotujejo posiljevanju s herojem Stanetom, s peterokrako, z dvigni roko v pest, ne pa haklkrojcu. Rupnik in haklkrojc v nasprotju s tvojimi mokrimi sanjami ne zanimata nikogar več. Revolucija pa za mnoge še traja, potrebno ji je iskati nove in nove paradigme, jo neprestano vgrajevati v zavest normalnih ljudi. Poglej sebe naprimer. Pišeš take miselne kolobocije, da še samega sebe ne razumeš najbolje. A misliš, da boš s tem jalovim početjem koga spreobrnil od normalnosti? NOB umira človek, sprijazni se in počni raje kaj koristnega.

... čuj, samo tota tvoja logika pa je tudi močna, če mene kaj vprašaš ...

... ja, ker namreč toti tvoji ljudje ali narod, kot je oni Slobo imel včasih navado reči, in ki si jih ti osebno od prvega do zadnjega preštel, nasprotujejo posiljevanju s herojem Stanetom, s peterokrako, z dvigni roko v pest, ker jih pač lahko tu pa tam še kje tudi vidijo ...

... khmm, ne nasprotujejo pa Rupniku in haklkrojcu predvsem zaradi ene majčkene podrobnosti, da jima nasprotovati niti ne morejo, ker pač obeh nikjer niti videti ne morejo, da bi jim sploh lahko nasprotovali ... ja, nekaj podobnega kot ne morejo ljudje javno nasprotovati Hitlerju v Nemčiji, ker njega pač v javnosti tudi ne morejo opaziti ...

... ja, imaš pa prav, ko praviš, da NOB umira, ker pač vse, kar živi, tudi umira ... khmm, sploh pa ne umirajo meje, pa naj bodo tiste na zemljevidu, še manj pa tiste v glavah ...

P.S.: včeraj bi na TV lahko pogledal en zelo poučen angleško-nemški film Opredeljevanje, ki je govoril o tem, kako so Američani takoj po vojni gledali na te zadeve ... khmm, zelo zanimivo in še bolj zanimivo, da zelo podobno kot naši ...
anon-99180 sporočil: 2.482
[#1386180] 06.10.11 15:38 · odgovor na: anon-35163 (#1386100)
Odgovori   +    2
[mataj]
Obleci majico s hakenkrojcom na hrbtu, pojdi po cesti in se empirično prepričaj, če tvoja logika drži.
Če je svastika prikazana s "prave" strani nikogar ne moti. Lep primer za to je pred časom jumbo plakat Laibachov z njo.
[#1386183] 06.10.11 15:39 · odgovor na: (#1386144)
Odgovori   +    2
US je povezalo Titovo, Tita in Evropsko resolucijo o komunističnih zločinih (točka 16). Simbolno sicer, s pomočjo nekega svojskega razumevanja vrednot in simbolike, a vendarle. Konec koncev je bila tudi synodus horrenda simbolično dejanje.
[#1386202] 06.10.11 15:55 · odgovor na: anon-99180 (#1386180)
Odgovori   +    1
S kakšen strani mora biti torej prikazan srp in kladivo, da ne bo nikogar motilo?

Mogoče še kak zobnik zraven?

www.cpusa.org/
anon-43949 sporočil: 4.362
[#1386236] 06.10.11 16:17 · odgovor na: anon-35163 (#1385869)
Odgovori   +    4
[mataj]
Če trdiš, da klanja že v osnovi ni mogoče opravičiti- zakaj potem ti in tebi podobni stalno nabijate o opravičevanju?

Izključno zaradi takih, ki ga neprestano opravičujejo s prozornimi "argumenti", recimo: "Klanje je po vsaki vojni normalno in dogaja se povsod", so na primer takšne trditve.
A ne spadaš med takšne tudi sam? Malo pomisli.
[#1386243] 06.10.11 16:27 · odgovor na: anon-267202 (#1385952)
Odgovori   +    3
[amy2011]
> [rename]
> > [mataj]
> > Zapisal si tole: "Gre za "klanje kot tako", ki ga ni mogoče opravičiti z nobenim poštenim motivom."
> >
> > To pomeni, da da je klanje mogoče opravičiti, če je le motiv pošten. Preventivna borba proti komunizmu, naprimer. Je mogoče to pisanje razumeti še kako drugače? Te morebiti moti samo to, da za besedo "klanje" nisem uporabil kakega evfemizma?
> >
> > Če trdiš, da klanja že v osnovi ni mogoče opravičiti- zakaj potem ti in tebi podobni stalno nabijate o opravičevanju?
>
> Najbrž zato, ker obstajate vi, zagovorniki klavske revolucije, ki poskušate relativizirati povojne izvnesodne zverinske poboje in mučenja s tem, da so se fantje pač malo napili in maščevali za sv.Urh.

Ti in kar nekaj tvojih luzerjev tule vas je resno bolanih ali pa napačno informiranih. Upam, da vsaj pri nekaterih gre za slednje. Zato še enkrat:

1) Nobeden normalen ne opravičuje povojnih pobojev, jih je pa možno drugače razumeti kot bi nam opranoglavci tvojega tipa to radi vsilili za vsako ceno!!

2) Fantje na čelu s slavnim klavskim komandantom in širiteljem krščanske ljubezni župnikom Petrom Križajem so se torej malce napili, a ne.... za zabavo pa so med pikniki za krajšanje časa pobijali ljudi kot živino... Tudi ostali tisoči podobnih zabavljačev so se pod zaščito svojih močnih prijateljev prav tako zabavali z izdajanjem in klanjem nad lastnim narodom, dokler pač ni njihovim gospodarjem in zaščitnikom potekel rok trajanja. So se pač zabavali...

Ti si definitivno bolan in črn v duši in ko čujem pizdarije takšnega kalibra, imaš veliko, veliko srečo, da nisem kje blizu tebe....
Z ostudnim zmerjanjem in svinjskim jezikom ne moreš nadomestiti argumentov.
Tisto blebetanje o "veliki sreči" pa je pravzaprav otročje, nevredno zrelega človeka, sramotno.
Da ne govorimo o popolnem nepoznavanju dejstev, kar bi moralo biti temelj pri spuščanju v katerokoli debato. Sramuj se!
[#1386257] 06.10.11 16:36 · odgovor na: anon-35163 (#1385974)
Odgovori   +    3
[mataj]
> [rename]
> Sem zelo jasno napisal že večkrat: obsojam vse poboje civilistov in vojnih ujetnikov od praskupnosti pa do današnjega dne.

Postavka povojnih pobojev (pri čemer ne smemo pozabiti, da se je vse začelo z ničemer izzvanimi partijskimi medvojnimi poboji!) oziroma po tvoje postavka št.3243758021, je največji zločin, ki se je kadarkoli zgodil na slovenskih tleh. Tega ne more izbrisati še tako kosmata vest tistih, ki so ga zagrešili. Zato je nujno, da se njihova dejanja obelodanijo po načelu resnice, da se odstranijo spomeniki, postavljeni njim v čast in da se preimenujejo naselja, ulice in trgi, ki nosijo njihovo ime.

To se bo zagotovo zgodilo - če ne prej, pa pozneje. Zgodovinske resnice ni mogoče večno potvarjati ali jo držati pod mernikom. Upiranje resnici je jalovo početje.
[#1386265] 06.10.11 16:42 · odgovor na: anon-35163 (#1386100)
Odgovori   +    8
Zadnja sprememba: mimoidoci 06.10.2011 16:44
[mataj]
> [mimoidoci]
> Spervertirana logika. Ljudje nasprotujejo Titovi cesti ne pa Rupnikovi ulici. Ugani zakaj? Ljudje nasprotujejo posiljevanju s herojem Stanetom, s peterokrako, z dvigni roko v pest, ne pa haklkrojcu.

> [mimoidoci]
> Revolucija pa za mnoge še traja, potrebno ji je iskati nove in nove paradigme, jo neprestano vgrajevati v zavest normalnih ljudi. A misliš, da boš s tem jalovim početjem koga spreobrnil od normalnosti?

Ne, nikogar ne bom spreobrnil in to tudi ni moj namen. Pač, povem svoje mnenje in pustim druge da me spreobračajo, če se jim zdi. Temu je debata namenjena.

Ljudi se od normalnosti ne da spreobrniti z besedovanjem. Od normalnosti jih spreobrnejo nenormalne razmere, brezposelnost, socialne razlike, ekonomska kriza ipd. Šus Herberta Westa v truplo revolucije.

api.ning.com/files/p...o/west.jpg

> [mimoidoci]
> NOB umira človek, sprijazni se in počni raje kaj koristnega.

NOB je umrla leta 1945. Po njej pljuvate predvsem tisti, ki ste to opazili šele leta 1990.
Niti to nisi razumel, da imamo odnos do hakelkrojca vsi enak. Negativen, tako kot to stoji v evropskih deklaracijah. Zato je problem, ki ostaja zgolj posiljevanje z rdečo simboliko, ki pa ga ti namerno spregleduješ in se glede tega opredeljuješ kot ambivalentna budala. Vem da si revolucionarji še vedno želite nasprotnika, kot je to bilo v dnevni zapovesti rajnke JLA, kjer je neprijatelj vrebal dan i noč, a protivnika ni od kuda. In ker nasprotnika ni, je potrebna provokacija s kovanci, odlikovanji, dviganjem pesti, ikonografijo, drugorazrednostjo izjav, proslavami s Kombinatkami itd, da ne nabrajam. Da se pizdeki domobranski profilirajo in pogledajo iz temačnih lukenj. A v resnici pizdeki niso domobranci temveč normalni državljani, ki jih sodrga z mitraljezi nervira in sramoti pred Evropo.

Zadnjič je revica na Studiu City nosila majico z napisom Titovo Velenje, naslednji dan pa jo zjebe Ustavno sodišče. Bogica. Meni je to z majico smešno, da se razumemo. Ker je kontraproduktivno in naivno ko hudič. Potem ji pa še US zabije prst v čmarek he, he.
[#1386269] 06.10.11 16:50 · odgovor na: (#1386073)
Odgovori   +    2
[janezpizdek]
> [mataj]
> > [amy2011]
> > Če bi šlo za res katarzično zadevo, potem bi jasno & glasno morali obsoditi tudi odgovorne na drugi strani. Dovolj jasno?
>
> Ni jasno in ne bo šlo. Uporaba enakih meril za vse je v nasprotju s krščansko etiko moralo. Quod licet Iovi, non licet bovi. Mi kafirji, seveda spadamo v kategorijo "bovus".

Ma ne serita, lepo vaju prosim. "Druga stran" je bila davno davno več kot samo "obsojena". Več kot samo ziljonkrat obsojena. Druga stran je bila družbeno-socialno zatrta ter zmarginalizirana in celo ter predvsem zverinsko pobita do sedmega kolena, če je le bilo to sedmo koleno dostopno komunističnemu rablju. Če ne v SLO pa v diaspori. Od roke kumunajzer udbaških asasinov. Ki za nagrado že 20 let sedijo v parlamentu dobesedno na sinekuri in se s svojimi asasinskimi podvigi pred nacijo važijo in hudokurčijo, kot bi morilskost bila pozitivna družbena vrednota v kakšni civilizirani normalni državi. Ostav zbog komunistične đamahirije Slovenistan-Absurdistan.

Nikar se ne sprenevedajta in ne samoslepita. Edini fašisti in zločinci, ki so v Sloveniji ostali, da se jih obsodi in na smetišče zgodovine ter na margino političnega ekosistema odloži, so vašisvoji komunisti in vi stalibanizirani prokomunisti.

V odsotnosti "druge strani", ki je kot rečeno docela evaporirala pred davnimi desetletji, ravno po volji in prizadevanju komunističnih rabljev, si vi sirote umsko motene rišete nekšne surogatne fantomske "one druge". Pa vam zdaj vsi, ki o vas in vašem komunističnem lopovskem zlu ne gagajo afirmativno, prav pridejo kot surogatni tabeli črnuharji oz tačrni beluharji.

Sikter, sprenevedavčki kumunajzarski lindasindromski, je edino kar mi pride na misel ob tem huronskem navalu kumunajzer sprenevedanja v recentnih štirih letih. Kaj, a sanjate, da bo folk kar pozabil, al kak?

Enako mi je ogabno sprenevedanje rdečih pisunov in drugih levosučnih medijskih "zvezd" in kobajagi intelektualcev, češ, "a zdaj bomo spet o partizanih in domobrancoih in kosteh". Te teme netite, obujate in vobče žive vzdržujete vi kumunajzari. Ko recimo v jamo žive zazidane provokativno razglašate za drugorazredno temo, alpa ko napovedujete polnjenje Hude jame ko se kosti vun odpelje, alpa ko odlikujete fašisto-komunistično-udbaške ertle. S čimer bi valda želeli rehabilitirati zločinski komunistični režim in Kompartijo in vse zlo povezano s tem.

Češ, eto te pisuni so nad tem "partizandombiranec" debatami. V bistvu pa edino oni orgazmirajo ob tem in nenehno kurijo in srbijo da bi ti bilo na dnevnem redu. Sikter hinavci!

LP shaman
***** ***** !
[#1386284] 06.10.11 17:11 · odgovor na: anon-227871 (#1386134)
Odgovori   +    3
[34519]
Vse si pomešal. Brez partizanov in NOB bi ne bilo Slovenije in se "osvoboditelji" ne bi mogli igrati herojev po 10 dnevni julijski vojni leta 1991. Koliko je bilo število pripadnikov TO, ki so se izpostavljali JA in koliko od teh je danes brez dela in prejemkov? Nihče od teh se ne trka po prsih in zahteva zase neke privilegije, medtem ko so si te prisvojili nekateri nekaterniki, ki so samostojno Slovenijo videli le kot priložnost za izpolnitev svojih pokvarjenih in sebičnih želja. In največji problem je v tem, ker se želi probleme, ki so med vojno nastali v t.i. Ljubljanski pokrajini, reševati na račun tistih, ki so bili pod zasedbo Tretjega Reicha in Hothyja. In zanimivo je, da ni tovrstnih problemov na Primorskem, kjer so Slovenci krepko trpeli pod fasizmom od leta 1918 do 1943. Menim, da je potrebno ločiti zrno od plevela. In upoštevati je potrebno, da pred 100 leti ni bilo dosti avtomobilov, zato je na danes samoumevno prevozno sredstvo potrebno gledati le z vidika tedanjega časa. Pošten si ali pa nisi.

Tako je, pošten si, ali pa nisi! In velika večina žal gleda na vojni čas po današnjih kvazi merilih, ukrojenih po partijski lažnivi propagandi, ne pa po dejanskih merilih tistega časa, predvsem pa ne po elemetarnih merilih resnice in logike!

In katerih problemov ni na Primorskem? Na Primorsko je partija prišla šele po razpadu Italije. Takrat je že dobila lekcijo iz poletja 1942 na Dolenjskem in Gorenjskem, kjer je z nebrzdanim pobijanjem od sebe odvrnila veliko večino ljudi, zato je svoje revolucionarno pobijanje, ki je bilo prej javno, zastrašujoče, zdaj perfidno skrivala.

Ampak poboji so prav tako bili tudi na Primorskem, tako med vojno, kot po njej, in imena pobitih, ki jih sicer še "sramežljivo" skrivajo, vseeno lezejo na plan. Partija je pač izvajala svojo revolucijo na Primorskem enako kot povsod, saj je bila povsod ena in ista partijska komanda z istimi cilji: z zastraševanjem in nasiljem nad ljudmi zlesti na oblast.

Kar se tiče primorske specifike, je treba povedati še to, da je današnjemu Primorcu dogajanje v "Ljubljanski pokrajini" leta 1941/42 še danes praktično popolnoma neznano. Med vojno stikov ni bilo, ljudje, ki so uspeli preko svojih kanalov kaj zvedeti o tem, pa so bili kmalu eliminirani, ostali pa so bili žrtve partijske propagande - in so v veliki večini še danes.
[#1386287] 06.10.11 17:14 · odgovor na: najobj (#1386153)
Odgovori   +    7
Zadnja sprememba: mimoidoci 06.10.2011 17:18
[najobj]
> [mimoidoci]
> > [mataj]
> > > [rename]
> > > Sem zelo jasno napisal že večkrat: obsojam vse poboje civilistov in vojnih ujetnikov od praskupnosti pa do današnjega dne.
> >
> > Bulšit. To napišeš samo takrat, ko ti kdo očita enostranskost. Če bi bil iskren, bi sam od sebe obojal vse po spisku, ne pa da stalno guslaš samo na postavko št.3243758021, povojni poboji v Sloveniji.
> >
> > Pa tudi če si pri svojem razredčenem obsojanju po kakem čudežu iskren, to ne pomeni nič. Obsojaš vse po vrsti, pizdiš pa samo zaradi ene stvari. Obsojaš vse, zagovor pa zahtevaš samo od enih. Prazvaprav drugega kot opravičevanje, zagovarjanje in izgovarjanje sploh ne slišiš, ne glede na to, kaj ti človek reče (oziroma napiše).

> Spervertirana logika. Ljudje nasprotujejo Titovi cesti ne pa Rupnikovi ulici. Ugani zakaj? Ljudje nasprotujejo posiljevanju s herojem Stanetom, s peterokrako, z dvigni roko v pest, ne pa haklkrojcu. Rupnik in haklkrojc v nasprotju s tvojimi mokrimi sanjami ne zanimata nikogar več. Revolucija pa za mnoge še traja, potrebno ji je iskati nove in nove paradigme, jo neprestano vgrajevati v zavest normalnih ljudi. Poglej sebe naprimer. Pišeš take miselne kolobocije, da še samega sebe ne razumeš najbolje. A misliš, da boš s tem jalovim početjem koga spreobrnil od normalnosti? NOB umira človek, sprijazni se in počni raje kaj koristnega.

... čuj, samo tota tvoja logika pa je tudi močna, če mene kaj vprašaš ...

... ja, ker namreč toti tvoji ljudje ali narod, kot je oni Slobo imel včasih navado reči, in ki si jih ti osebno od prvega do zadnjega preštel, nasprotujejo posiljevanju s herojem Stanetom, s peterokrako, z dvigni roko v pest, ker jih pač lahko tu pa tam še kje tudi vidijo ...

... khmm, ne nasprotujejo pa Rupniku in haklkrojcu predvsem zaradi ene majčkene podrobnosti, da jima nasprotovati niti ne morejo, ker pač obeh nikjer niti videti ne morejo, da bi jim sploh lahko nasprotovali ... ja, nekaj podobnega kot ne morejo ljudje javno nasprotovati Hitlerju v Nemčiji, ker njega pač v javnosti tudi ne morejo opaziti ...

... ja, imaš pa prav, ko praviš, da NOB umira, ker pač vse, kar živi, tudi umira ... khmm, sploh pa ne umirajo meje, pa naj bodo tiste na zemljevidu, še manj pa tiste v glavah ...

P.S.: včeraj bi na TV lahko pogledal en zelo poučen angleško-nemški film Opredeljevanje, ki je govoril o tem, kako so Američani takoj po vojni gledali na te zadeve ... khmm, zelo zanimivo in še bolj zanimivo, da zelo podobno kot naši ...

... hm, da ti odgovorim ... ali da ti ne odgovorim ... pa spet, da ti odgovorim ... ali raje ne ... pa bi bilo dobro, da ti nekaj povem ... ampak nočem ... morda bi pa ti to vseeno razumel ... ali pa tudi ne ... saj ne da si neumen ... kljub vsemu tu in tam kaj razumeš ... ampak, če ti jaz kaj napišem, saj ne boš hotel razumeti ... v bistvu zato ne, ker si malo omejen ... omejen in malček prizadet ... ma kaj prizadet, zabit, da je kaj ... in ne le to ... v bistvu radikalno zabit in od pravljic navdahnjen ... pa še lokalpatriot ... in relativizator ... partizanski kurirček adolescent ... ma saj je škoda besed ... kdo mi je sploh rekel naj ti poskušam odgovoriti!!!
anon-270951 sporočil: 40
[#1386298] 06.10.11 17:27
Odgovori   +    4
Komunizem je bil svetovna kuga, Tito je bil med najhujšimi. Seveda v vsakem režimu obstajajo priviligiranci in prav oni tak režim zagovarjajo še sedaj.
Koliko nam je Tito in komunizem dal? Pred II. vojno smo bili menda enaki z Italijani in Avstrijci, v 45 letih komunizma pa smo za 20 let zaostali s standardom za njimi, čeprav so vojno zgubili.
anon-99180 sporočil: 2.482
[#1386309] 06.10.11 17:41 · odgovor na: (#1386223)
Odgovori   +    2
Zadnja sprememba: anon-99180 06.10.2011 17:42
[rename]
> [misho1]
> > [mataj]
>
> > Obleci majico s hakenkrojcom na hrbtu, pojdi po cesti in se empirično prepričaj, če tvoja logika drži.
>
> Če je svastika prikazana s "prave" strani nikogar ne moti. Lep primer za to je pred časom jumbo plakat Laibachov z njo.

Laibach ni uporabljal hakenkrajca ampak Malevičev križ.
www.siol.net/kultura..._kriz.aspx
Ne,ne,ne.

Pred cca pol leta je bil na jumbo plakatih kljukasti križ na skodelici za kavo. Zanimivo, da o tem "nihče nič ne ve".
slovanstvo.si/index....o-laibach/

Strani: 1 ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12

vm-kiva