Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Tito - prvi veliki poraz Zorana Jankovića

Strani: 1 ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

anon-43949 sporočil: 4.362
[#1385591] 06.10.11 09:54 · odgovor na: anon-116035 (#1383795)
Odgovori   +    5
[norodobro]
To ni poraz Jankoviča ampak zmaga bele garde.

Ni treba izplačati plač ljudem, ki si jih najel, da ti delajo. Nekateri radi spominjajo na pomanjkanje bencina, toalet papirja in podobno. Hahahaha! Naj mi razložijo, kako to dobijo tisti, ki so ostali brez plač. Je to napredek.

Zanimivo, da so navado neizplačevanja (že itak sramotno nizkih) plač izvajali "rdeči direktorji" in nedvomno "rdeče vlade", ki so bile praktično ves čas na oblasti in so še zdaj.
Verjetno je to od njih zahtevala "bela garda"?

Noro, zelo noro, ne pa dobro.
[#1385625] 06.10.11 10:09 · odgovor na: anon-3325 (#1383925)
Odgovori   +    6
[XFILB]
Koga briga Tito, mene zanima koliko so nas državljane ukradli pri Stožicah. V CIFRAH in ne v ideologiji!

Kraja, laž, rop in umor so v teh krajih neločljivo povezani z ideologijo.
Taka je zgodovinska resnica. Lahko jo je pretvoriti v cifre, ko jo enkrat spoznaš, če že hočeš imeti drugo enoto mere.
[#1385627] 06.10.11 10:12 · odgovor na: anon-45881 (#1383932)
Odgovori   +    5
[markoff]
> [lepov]
> Prav imaš!
> Sem pozabil, da je za pravega "slovenca" najbolj važno da v Sloveniji ni komunistov in pobijalcev domobrancev, ki so se prodali Hitlerju.
> Najlepše bi bilo, če bi obstajal samo LJ pašaluk, brez rdečih Primorcev...
>
> LP

Se morda deklariram za "pravega Slovenca"? Jaz nisem napisal, odkod sem, ti si. In ti si blebetal o "osvajanju ozemlja za Slovenijo". Misliš ozemlja, na katerem so živeli Slovenci IN Italijani pa še malo Hrvatov? Ja, osvoboditev je beseda, ki jo uporablja okupator, okupacija pa beseda, ki jo uporablja poraženec. Vprašaj Italijane, kaj si mislijo o tem, da smo jim "ukradli" Primorsko.

Ti vidiš domobrance in "branitelje" naroda. Jaz vidim ubogi narod, ki se je med vojno odločal med nacizmom in komunizmom in je bil povsem naravno povsem zbegan in razdvojen. Ker si potomec enega od teh zbegancev, ki se je pač odločil za po njegovem manjše zlo, ne vidiš večje slike. Jaz sem glas zdravega (četudi ciničnega in nesramnega) razuma in do tebe in tebi podobnih ne morem prodreti. Ever.

Jaz osebno bi tvojo Primorsko in LJ pašaluk prodal za 1 EUR najboljšemu ponudniku (pa ne da si res mislil, da sem Emonec?). Vsaj ne bi bilo potrebno poslušati zblojenih idej o tem, kako so partizani = Komunajz Partija. Ker to ni res, pa če to napišeš še 10.000x. Tito = Komunajz partija. Čudežno se vsem razen Primorcem in Mostiščarjem počasi svita.

Partizani so borci za svobodo slovenskega naroda, domobranci so borci proti komunizmu, komunisti in fejkani domoljubi pa ste zlo človeštva. Tam nekje v rangu fevdalcev in sužnjelastnikov ter sodobnih afriških warlordov. Savvy?
Točno tako, *****!
najobj sporočil: 33.247
[#1385629] 06.10.11 10:12 · odgovor na: anon-43949 (#1385625)
Odgovori   +    1
[sreckos]
> [XFILB]
> Koga briga Tito, mene zanima koliko so nas državljane ukradli pri Stožicah. V CIFRAH in ne v ideologiji!

Taka je zgodovinska resnica. Lahko jo je pretvoriti v cifre, ko jo enkrat spoznaš, če že hočeš imeti drugo enoto mere.

... čuj, kaj je zdaj s to tvojo zgodovinsko resnico, ha ? ... khmm, čakam ...

P.S.: forum.finance.si/?m=...547&single ...
anon-35163 sporočil: 30.643
[#1385632] 06.10.11 10:14 · odgovor na: anon-43949 (#1385625)
Odgovori   +    1
[sreckos]
Krajo, laž, rop in umor z ideologijo povezujejo samo tisti, ki bi radi kradli, lagali, ropali in pobijali v imenu česa drugega, naprimer vere.
[#1385643] 06.10.11 10:24 · odgovor na: najobj (#1383933)
Odgovori   +    6
[najobj]
> [sivi pinot barique]
> > [W187]
> > V Titovem času niste imeli jajc za oporekanje Titovi politiki, danes pa ne spoštujete niti načela "O mrtvih vse dobro". Tisti pa, ki ste mladi in niste živeli v Titovem času pa nimate pojma o takratnem življenju pa tudi prebrali niste veliko!

> ali drugače...
>
> V Hitlerjevem (Mussolinijevem) času niste imeli jajc za oporekanje Hitlerjevi politiki, danes pa ne spoštujete niti načela "O mrtvih vse dobro". Tisti pa, ki ste mladi in niste živeli v Hitlerjevem času pa nimate pojma o takratnem življenju pa tudi prebrali niste veliko!

... čuj, pa si ti ziher, da si hotel povedati, kar si pravzaprav povedal, ha ? ...

P.S.: v Hitlerjevem (Mussolinijevem) času so Tito in njegovi partizani imeli jajca, da so celo z orožjem oporekali Hitlerjevi (Mussolinijevi) politiki, medtem ko so bili domobranci tisti, ki niso imeli jajc za to ... khmm, ali pa sem jaz kaj narobe prebral in je bilo takrat glih obratno, ha ? ... aja, da bi dežurni forumski kreteni razumeli, za kaj so oni pravzaprav tebi vse tote pluse nalimali, je itak preveč za pričakovati, a ne ? ...

Ne drži - z orožjem so "oporekali" predvsem tistim sonarodnjakom, za katere so predvidevali, da jih bodo lahko ovirali pri pohodu na oblast, ne pa okupatorjem. In so jih "preventivno" začeli že leta 1941 na debelo pobijati. Malo si poglej in primerjaj število pobitih svojih in okupatorjev, pa ti bo bolj jasno, kje je bil poudarek. Lahko si tudi prebereš življenjske zgodbe žrtev - zelo poučno.

Za to so "imeli jajca". Vse ostalo je bilo katastrofa, ki so jo plačali nič krivi na obeh straneh, tako "beli" kot "rdeči". Mnogi nasledniki teh plačnikov (vendar k sreči ne vsi) pa danes še slavijo tiste, ki so jim ljudi spravili ob življenje za prazen nič!

Kako to razumeti? Očitno gre za organsko okvaro v beticah...
anon-85344 sporočil: 55
[#1385650] 06.10.11 10:28
Odgovori   +    2
Lepši del smo preživeli v obdobju Tita. Od takoimenovane demokracije jih je veliko lačnih in še več jih bo.
macon sporočil: 12.861
[#1385651] 06.10.11 10:30 · odgovor na: anon-97761 (#1383630)
Odgovori   +    5
[posavski]
> [mocah1]
> > [posavski]
> > protiustavno je financiranje verskih skupnosti:
> > supervizor.kpk-rs.si.../43969780/
> > supervizor.kpk-rs.si.../77222199/
> >
> > peticija:
> > www.locitev-drzave-cerkve.org/
>
>
> Ti pa si en k si ga na križ meče. A si fouš, da imajo katoličani nagce na stenah ti pa v tvoji how-how KGB veri samo pse?

posreduj link do peticije prijateljem, morda je pa med njimi kakšen pošten.
Ni mi povsem jasno, zakaj natančno se peticija zavzema. Sem proti plačevanju prispevkov za katoliške duhovnike in redovnike, hkrati se zavedam, da bo država najbrž morala vlagati v vzdrževanje veliko starih cerkev, ki so kulturni spomeniki.

Si pa kontraindikator za podpisovanje takih peticij. Integriteta in poštenje.
[#1385682] 06.10.11 10:46 · odgovor na: anon-107777 (#1384043)
Odgovori   +    7
[svetlin1]
Škoda, da ni nihče dal v presojo Ustavnemu sodišču odlikovanje
hlapca Ertla. Tako bi tudi drugorazrednik dobil svojo porcijo.
Morda je še čas.
Prav imaš. Formulacija US pravi, da je neustavno poveličevanje totalitarcev po osamosvojitvi, tisto od prej lahko ostane (zame je vse za umakniti).

Torej lahko Ertl obdrži medalje, ki jih je dobil pred 1991, še dokaj sveža medalja pa je zaradi vsega kar je predstavljal in počel protiustavna.
anon-263828 sporočil: 859
[#1385684] 06.10.11 10:47
Odgovori   +    3
Predlagam-glede na mnoge komentarje,naslednja zg.imena, znana po svoji človekoljubnosti-V.Blokin, Berija, po teh dveh se poimenujejo vrtci, Un.klinični center J.V.Stalina-Kobe,Športni center Idija-dade Amina-stožice, Adrija se preimenuje v Quaddafa, v vse šole pa se za glavni predmet vrne samoupravljanje s temelji titoizma,kardeljanizma in rankovićizma! Inu ponoči se slišijo škripanje maric in topot težkih škornjev! Pozdravljam odločitev Ustavnega sodišča!
[#1385686] 06.10.11 10:48 · odgovor na: (#1384051)
Odgovori   +    5
[smrk]
> [mer333]
> > [smrk]
> > Totalni absurd. V družini smo se včeraj skregali zaradi tega slovensko hrvaškega pankrta, ker je starejšim članom v spominu ostalo zgolj dobro prejšnjega režima....
> > Tudi argumentacija z dejstvi, kakšno gorje je zakuhal zgolj Slovencem ni kaj dosti pomagala.
> >
> > Pa naj kdo reče, da skupinska lobotomija množic ni trajna...
>
> In kakšno gorje je zakuhal Slovencem ??

Narodno politično:
- zakockanje 2/3 slovenskega narodnostnega ozemlja za svoje višje cilje, razkosanje narodnega telesa med bivše agresorske sosede, izgon manjšin
- politično (in osebno) likvidacijo in diskvalifikacijo politične opozicije,intelektualcev med in po vojni,
- izvensodne poboje, še posebej po kapitulaciji agresorjev, sovražnikov, kvizlingov in po končanju vojne
- umestitev Slovenije v umetno državo in pod 45 letni komunistični režim, oligarhijo svojega, despotskega tipa.
- (s)pranje možganov sem že omenil

Gospodarsko, moralno :

Vezano na posledice zgoraj omenjenih točk gospodarski zaostanek za razvitim svetom, odnos do dela, lastnine, posledice so mislim da več kot očitne.

Skratka mešanica Stalina, Pol Pota, Causescuja z esenco kakšnega afriškega plemenskega vodje. Ne razumem zakaj bi ga častil in mu dajal kaj drugega kot svoje mesto v pretekli zgodovini.
Upam, da smo po 20 letih distance sposobni ločiti upor proti okupatorju od revolucije in njenega protagonista. Morda pogledat čez planke v kakšno drugo evropsko državo, ki je bila v/med/po vojni v podobni godlji kot mi....
Tokrat sem prvi, ki je nekoga dal med prijatelje. :)
[#1385700] 06.10.11 10:54 · odgovor na: anon-267202 (#1384325)
Odgovori   +    5
[amy2011]
> [lepov]
> Ne vem kako je z vami, vendar sem jaz Primorec. Iz tega sledi, da mi je jasno: če ne bi bilo Tita in njegovih partizanov, bi se rodil v Italiji in vas imel kot Italijan za "Ščave" (kdor ve kaj je to, bo razumel).
> Ne razumem, kako lahko naši "desničarski nacionalisti" lahko pljuvajo čez Tita, ki nam je (Sloveniji) pridobil 5X več ozemlja kot gen. Maister.
> Ali mislite, da bi dobili Primorje če bi nas osvobodili zavezniki?
> Ali mislite, da bi dobili Primorje če bi nas "osvobodili" domobranci?
> Zavezniki so nas še tako vrgli iz Trsta.

Oni nič ne mislijo. Oni samo govorijo tisto, kar so jim naložili klerozavri, pa razni črno beli fašisti. To oni govorijo (vzpon fašizma press).
Dol mi visi za farje in njihove nauke. Fašisti in koministi se mi oboji enako gnusite. :)
[#1385702] 06.10.11 10:55 · odgovor na: anon-35163 (#1384395)
Odgovori   +    3
[mataj]
> [medomatic]
> Je bil mandela klavec? Je bil klavec katerikoli voditel Švice?

Da. Švicarji so opravili svoje revolucije in državljanske vojne malo prej kot mi (za časa Napoleona), to je vse.

Še enkrat: Pri tem prepiru ne gre za klanje kot tako, ampak za izgovore, opravičila. Krščanarjem se pač zdi, da se partizani niso borili v imenu prave stvari.
Ravno obratno je res: gre za "klanje kot tako", ki ga ni mogoče opravičiti z nobenim poštenim motivom. Še tako dobronamerne spremembe v družbi ni mogoče opravičiti z množičnim pobijanjam in zatiranjem.

In leta 1941 je bilo že mnogim jasno, da smrtonosti ruski komunizem, ki je že takrat povzročil milijone nič krivih žrtev, zagotovo ni prava stvar. Bi ga morali hvaliti in častiti navzlic žrtvam, ki jih je zagrešil, namesto da so se borili proti njemu?

Tebi to še danes ni jasno? Revček si, drugače ni mogoče reči.
[#1385737] 06.10.11 11:14 · odgovor na: anon-17378 (#1384403)
Odgovori   +    5
[komunike]
> [lepov]
> Ne vem kako je z vami, vendar sem jaz Primorec. Iz tega sledi, da mi je jasno: če ne bi bilo Tita in njegovih partizanov, bi se rodil v Italiji in vas imel kot Italijan za "Ščave" (kdor ve kaj je to, bo razumel).
> Ne razumem, kako lahko naši "desničarski nacionalisti" lahko pljuvajo čez Tita, ki nam je (Sloveniji) pridobil 5X več ozemlja kot gen. Maister.
> Ali mislite, da bi dobili Primorje če bi nas osvobodili zavezniki?
> Ali mislite, da bi dobili Primorje če bi nas "osvobodili" domobranci?
> Zavezniki so nas še tako vrgli iz Trsta.

Začni raje brati relevantne zgodovinske knjige in zavrzi pravljične zgodbice iz prejšnjega režima.

Zaradi Tita in njegove naveze s Stalinom smo izgubili: Cono A, Furlanijo, Julijsko krajino, Koroško. Zaradi Tita in njegovih navez z ustaštvom smo izgubili večino Istre (Cona B, ki jo je, v nasprotju z veljavnimi mednarodnimi sporazumi, poklonil Hrvatom).

Slovenija je zaradi Tita danes ozemeljsko za skoraj polovico manjša, kot bi sicer bila. Da sploh ne govorimo o pobitih in/ali izgnanih slovenskih domoljubih (najprej je dal Tito pobiti, preko Arse Jovanovića, najbolj zavedne Slovence v partizanskih enotah, potem pa še vse ostale; tigrovce je še posebej slabo prenašal).
Kar pišeš, je bil maksimalni neuresničljivi program. Jasno je bilo, da se bo osv(ob)ajanje zataknilo ob večjih urbanih centrih kot sta bila Trst in Gorica, ki nase vlečejo okoliške pokrajine. Konec koncev je bila cela Jugoslavija kje šele državno neobstoječa Slovenija v primerjavi z Italijo civilizacijski kwurac, Italijani pa so 1943. v pretežni meri stopili na stran Britancev in Američanov. Koroška je šla po plebiscitu po 1. svetovni.

Resničen zločin je povojno mirnodobno odvzetje teritorija med Dragonjo in Mirno in v Medmurju v korist Hrvaške. Šlo je za par sto kvadratnih kilometrov in slovenska obala bi bila okoli dvakrat daljša. Nobenih kolobocij ne bi bilo okrog dostopa do odprtega morja.
[#1385756] 06.10.11 11:23 · odgovor na: anon-43949 (#1385702)
Odgovori   +    1
[sreckos]
> [mataj]
> > [medomatic]
> > Je bil mandela klavec? Je bil klavec katerikoli voditel Švice?
>
> Da. Švicarji so opravili svoje revolucije in državljanske vojne malo prej kot mi (za časa Napoleona), to je vse.
>
> Še enkrat: Pri tem prepiru ne gre za klanje kot tako, ampak za izgovore, opravičila. Krščanarjem se pač zdi, da se partizani niso borili v imenu prave stvari.

Ravno obratno je res: gre za "klanje kot tako", ki ga ni mogoče opravičiti z nobenim poštenim motivom. Še tako dobronamerne spremembe v družbi ni mogoče opravičiti z množičnim pobijanjam in zatiranjem.

In leta 1941 je bilo že mnogim jasno, da smrtonosti ruski komunizem, ki je že takrat povzročil milijone nič krivih žrtev, zagotovo ni prava stvar. Bi ga morali hvaliti in častiti navzlic žrtvam, ki jih je zagrešil, namesto da so se borili proti njemu?

Tebi to še danes ni jasno? Revček si, drugače ni mogoče reči.
Natanko v tem je poanta. Klanje je zate opravičljivo, če obstaja "pošten motiv" zanj. Naprimer to, da je "mnogim nekaj jasno".

Če bo prevelikemu številu ljudi jasno kaj ti ti rad tule dopovedal, bomo revčki mi vsi.
[#1385771] 06.10.11 11:31 · odgovor na: anon-267202 (#1384462)
Odgovori   +    3
[amy2011]
> [komunike]
Malo mi ga lomiš, Komunike. V enkratnem delu ,,Tito in tovariši,, J. Prijevca teh tvojih manipulativnih trditev ni najti, ravno nasprotno. Navaja se dosti dokumentiranih dejstev. Primer: Tito je KLJUB DOGOVORU z šefom zaveznikov v Italiji, generalom Alexandrom, da bo Trst z okoico ostal v Italiji, spravil v samo nekaj dneh na noge IV armado, ki je potem prodrla v Trst in Gorico! Med drugim so se tudi zaradi povsem realnih groženj vojne z zavezniki (v kratkem času so našteli več kot 200 zavezniških provokacij na zahodni meji, v enem primeru pa so partizani celo sestrelili Ameriško letalo, posledice: dva mrtva pilota) odločili likvidirati vrnjeno peto kolono. Torej ne samo iz maščevanja, revolucije, ampak tudi iz strateških razlogov. KLJUB VSEMU POGUMU IN ZAVZEMANJU ZA SLOVENSKO OZEMLJE pa je Tito naposled moral popustiti in se umakniti. Kajlo pa so mu porinili nihče drug, kot Sovjeti, ki vojske NOB niso podprli. Molotov bi naj tedaj celo zagrozil Titu z Ameriško atomsko bombo itd... Vsekakor pa drži tudi to, da so Tigrovce večinoma likvidirali.
Delo Pirjevca je gotovo "enkratno", najbrž v smislu, da je zadnje v vrsti Titovih zagovornikov?

Sestrelitev zavezniškega (!) letala je bila gotovo junaško in seveda strateško dejanje, saj se je do tedaj smatralo, da so zavezniki naši prijatelji, sovražniki pa kvečjemu poraženci druge svetovne vojne. S tem se je Tito vrnil k načelu partijske Protiimperialistične fronte iz leta 1941, da so pravi sovražniki zahodni imperialisti (naciji in fašiji pa prijatelji).

Prav tako je bil "strateški" poboj slovenskih primorskih fantov v zavezniški službi, ki so med vojno pomagali partizanom kot vezisti in diverzanti. Naenkrat so po nalogu vsemogočne partije postali hudi sovražniki in je bilo treba vse pobit!

Tako kot vse tigrovce, ki se niso hoteli odpovedati tigrovstvu, a ne?
[#1385787] 06.10.11 11:39 · odgovor na: anon-28790 (#1384837)
Odgovori   +    4
[boi]
Zgodovina je zgodovina-ne da se je spreminjati!
A bejž no!
Kako pa jo je uspelo spremeniti partiji?
anon-97761 sporočil: 5.181
[#1385788] 06.10.11 11:41 · odgovor na: macon (#1385651)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: anon-97761 06.10.2011 11:50
[macon]
> [posavski]
> > [mocah1]
> > > [posavski]
> > > protiustavno je financiranje verskih skupnosti:
> > > supervizor.kpk-rs.si.../43969780/
> > > supervizor.kpk-rs.si.../77222199/
> > >
> > > peticija:
> > > www.locitev-drzave-cerkve.org/
> >
> >
> > Ti pa si en k si ga na križ meče. A si fouš, da imajo katoličani nagce na stenah ti pa v tvoji how-how KGB veri samo pse?
>
> posreduj link do peticije prijateljem, morda je pa med njimi kakšen pošten.

Ni mi povsem jasno, zakaj natančno se peticija zavzema. Sem proti plačevanju prispevkov za katoliške duhovnike in redovnike, hkrati se zavedam, da bo država najbrž morala vlagati v vzdrževanje veliko starih cerkev, ki so kulturni spomeniki.

Si pa kontraindikator za podpisovanje takih peticij. Integriteta in poštenje.
s peticijo neposredno na žalost nimam nič, je zgolj dobra replika na komedijo o Titovi cesti. za kaj več kontaktiraj avtorje.

nekaj o integriteti in poštenju v sloveniji pa tule (tudi s tem, na srečo, nimam nič):
www.tvojportal.si/bl.../6849.html
[#1385791] 06.10.11 11:42 · odgovor na: anon-43949 (#1385643)
Odgovori   +    2
Zadnja sprememba: najobj 06.10.2011 11:46
[sreckos]
> [najobj]
> > [sivi pinot barique]
> > > [W187]
> > > V Titovem času niste imeli jajc za oporekanje Titovi politiki, danes pa ne spoštujete niti načela "O mrtvih vse dobro". Tisti pa, ki ste mladi in niste živeli v Titovem času pa nimate pojma o takratnem življenju pa tudi prebrali niste veliko!
>
> > ali drugače...
> >
> > V Hitlerjevem (Mussolinijevem) času niste imeli jajc za oporekanje Hitlerjevi politiki, danes pa ne spoštujete niti načela "O mrtvih vse dobro". Tisti pa, ki ste mladi in niste živeli v Hitlerjevem času pa nimate pojma o takratnem življenju pa tudi prebrali niste veliko!
>
>
> ... čuj, pa si ti ziher, da si hotel povedati, kar si pravzaprav povedal, ha ? ...
>
>
> P.S.: v Hitlerjevem (Mussolinijevem) času so Tito in njegovi partizani imeli jajca, da so celo z orožjem oporekali Hitlerjevi (Mussolinijevi) politiki, medtem ko so bili domobranci tisti, ki niso imeli jajc za to ... khmm, ali pa sem jaz kaj narobe prebral in je bilo takrat glih obratno, ha ? ... aja, da bi dežurni forumski kreteni razumeli, za kaj so oni pravzaprav tebi vse tote pluse nalimali, je itak preveč za pričakovati, a ne ? ...
Ne drži - z orožjem so "oporekali" predvsem tistim sonarodnjakom, za katere so predvidevali, da jih bodo lahko ovirali pri pohodu na oblast, ne pa okupatorjem. In so jih "preventivno" začeli že leta 1941 na debelo pobijati. Malo si poglej in primerjaj število pobitih svojih in okupatorjev, pa ti bo bolj jasno, kje je bil poudarek. Lahko si tudi prebereš življenjske zgodbe žrtev - zelo poučno.

Za to so "imeli jajca". Vse ostalo je bilo katastrofa, ki so jo plačali nič krivi na obeh straneh, tako "beli" kot "rdeči". Mnogi nasledniki teh plačnikov (vendar k sreči ne vsi) pa danes še slavijo tiste, ki so jim ljudi spravili ob življenje za prazen nič!

Kako to razumeti? Očitno gre za organsko okvaro v beticah...

... čuj, s tvojo betico pa je očitno čisto vse v najlepšem redu, če mene kaj vprašaš ... khmm, ker mi vztrajno odgovarjaš na nekaj, kar te sploh nisem vprašal, na tisto forum.finance.si/?m=...547&single , kar pa sem te, pa kot oni Slobo "ne čuješ dobro" ... ja, je pač lažje nekaj o "umetniškem vtisu" mutit, kot pa odgovorit na konkretno vprašanje, jebiga ...

P.S.: vojna je tista kruta in nagravžna zadeva, kjer se ljudje običajno pobijajo med seboj in kjer si ne moreš kot iz jedilnega lista izbrati samo tisto, kar ti paše ... ja, je treba vse pojest ...
[#1385804] 06.10.11 11:53 · odgovor na: macon (#1385686)
Odgovori   +    2
[macon]
> [smrk]
> > [mer333]
> > > [smrk]
> > > Totalni absurd. V družini smo se včeraj skregali zaradi tega slovensko hrvaškega pankrta, ker je starejšim članom v spominu ostalo zgolj dobro prejšnjega režima....
> > > Tudi argumentacija z dejstvi, kakšno gorje je zakuhal zgolj Slovencem ni kaj dosti pomagala.
> > >
> > > Pa naj kdo reče, da skupinska lobotomija množic ni trajna...
> >
> > In kakšno gorje je zakuhal Slovencem ??
>
> Narodno politično:
> - zakockanje 2/3 slovenskega narodnostnega ozemlja za svoje višje cilje, razkosanje narodnega telesa med bivše agresorske sosede, izgon manjšin
> - politično (in osebno) likvidacijo in diskvalifikacijo politične opozicije,intelektualcev med in po vojni,
> - izvensodne poboje, še posebej po kapitulaciji agresorjev, sovražnikov, kvizlingov in po končanju vojne
> - umestitev Slovenije v umetno državo in pod 45 letni komunistični režim, oligarhijo svojega, despotskega tipa.
> - (s)pranje možganov sem že omenil
>
> Gospodarsko, moralno :
>
> Vezano na posledice zgoraj omenjenih točk gospodarski zaostanek za razvitim svetom, odnos do dela, lastnine, posledice so mislim da več kot očitne.
>
> Skratka mešanica Stalina, Pol Pota, Causescuja z esenco kakšnega afriškega plemenskega vodje. Ne razumem zakaj bi ga častil in mu dajal kaj drugega kot svoje mesto v pretekli zgodovini.
> Upam, da smo po 20 letih distance sposobni ločiti upor proti okupatorju od revolucije in njenega protagonista. Morda pogledat čez planke v kakšno drugo evropsko državo, ki je bila v/med/po vojni v podobni godlji kot mi....
Tokrat sem prvi, ki je nekoga dal med prijatelje. :)
... ja, in obenem drugi, ki misli, da je Slovenija do Tokija ...
[#1385812] 06.10.11 11:57 · odgovor na: najobj (#1385547)
Odgovori   +    3
[najobj]
> [sreckos]
> > [lepov]
> > Ne vem kako je z vami, vendar sem jaz Primorec. Iz tega sledi, da mi je jasno: če ne bi bilo Tita in njegovih partizanov, bi se rodil v Italiji in vas imel kot Italijan za "Ščave" (kdor ve kaj je to, bo razumel).
> > Ne razumem, kako lahko naši "desničarski nacionalisti" lahko pljuvajo čez Tita, ki nam je (Sloveniji) pridobil 5X več ozemlja kot gen. Maister.
> > Ali mislite, da bi dobili Primorje če bi nas osvobodili zavezniki?
> > Ali mislite, da bi dobili Primorje če bi nas "osvobodili" domobranci?
> > Zavezniki so nas še tako vrgli iz Trsta.

> Zavezniki so nas vrgli iz Trsta prav zaradi Tita, samo da ti o tem nič ne veš, pa po nenehnem partijskem zavajanju plozaš o Titu kot rešitelju.
>
> Ravno narobe je res: prav zaradi Titovega komunizma, katerega (ne)vrednost danes lahko objektivno ocenimo, in zaradi Titove dvoličnosti, zaradi katere mu že takrat nihče ni zaupal, so Trst najprej prevzeli Angloameričani, nato pa so ga raje prepustili naslednikom fašizma kot komunistom, ki so še tistih nekaj tednov, kolikor so imeli oblast v Trstu, zaznamovali z neciviliziranimi revolucionarnimi poboji - "fojbami".
>
> Komunizem je skrajno razdiralno deloval tudi na področju narodnostne politike. Že spor s Stalinom je odvrnil mnoge komunistične "pravoverneže" med Slovenci. Po partijski direktivi, naj raje volijo italijanske leve stranke, kot slovenske - ta direktiva velja še danes! - pa je mnoge Slovence odvrnil od narodnostno smiselnega političnega delovanja in jih pahnil v pogubno anacionalnost oziroma v naročje tistih, ki se trudijo, da bi vsi znaki slovenstva čimprej izginili.
>
> Da ne govorimo o nenehnem razdvajanju "zamejcev" na politični osnovi levo-desno, kar dela še danes in s tem sproža nenehne napetosti in trenja med njimi. Dokler bo komunizem oziroma partija v glavah - in "Titova cesta" je eden od projektov za slavljenje in utrjevanje zgrešene propadle partijske ideologije, nič drugega - bo Slovencev vedno manj, na tej in na oni strani meje...

... čuj, majster ... pa si se ti kdaj vprašal, kaj smo mi pravzaprav v Trstu iskali, da so nas zavezniki sploh lahko vrgli od tam prav zaradi Tita, ha ? ... khmm, in kaj smo mi pravzaprav izgubili tam izza Ravbarkomande, kjer je bila pred vojno državna meja med Kraljevino Italijo in Kraljevino Jugoslavijo ? ...

... ja, če jaz prav vidim, se ti v bistvu strinjaš, da so Tito in njegovi partizani okupirali del italijanskega ozemlja, ampak da ti je zdaj žal, da niso okupirali še več, ker so nas pač iz Trsta zavezniki vrgli prav zaradi Trsta ... khmm, ker koga drugega takrat tam pač ni bilo, da bi okupiral del italijanskega ozemlja in s tem priboril Slovencem Primorsko ...

... jebiga, domobranci so se z Italijani strinjali, da vse ostane kot pred vojno, glede na to, da so z njimi in kasneje z Nemci prav vzorno sodelovali ...

... čuj, saj mi boš povedal, kako je zdaj s tem, ker praviš, da ti vse veš in da je vse ostalo navadno plozanje in partijsko zavajanje, ha ? ... ja, ker meni tu nekaj zmanjka, kar tebi očitno ne ...

P.S.: si pa pohvaljen, da za Titove partizane uporabljaš prvo osebo množine ...

Tebi očitno razen podtikanja še veliko manjka.
Ampak ne bi učil medveda plesat, se mi res ne da.
Pa tudi ne dvomim, da bi bilo brezplodno.
Sam se uči - pamet v glavo in knjige v roke, ne manjka jih.

Tudi partizanske. Ali pa najprej te, da ne bo prehudega šoka, ko boš zvedel za resnico.
Tudi partizanski pisci so napisali kakšno resnico, ki "se ni vklapljala v koncept", pa so jo raje zrinili med vrstice. So pa mnogi od njih (zase) dobro vedeli, za kaj gre pri tistem, kar so opisovali.

Hvala za pohvalo, izhajam iz partizanske družine.
[#1385819] 06.10.11 12:01 · odgovor na: anon-43949 (#1385812)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: najobj 06.10.2011 12:02
[sreckos]
> [najobj]
> > [sreckos]
> > > [lepov]
> > > Ne vem kako je z vami, vendar sem jaz Primorec. Iz tega sledi, da mi je jasno: če ne bi bilo Tita in njegovih partizanov, bi se rodil v Italiji in vas imel kot Italijan za "Ščave" (kdor ve kaj je to, bo razumel).
> > > Ne razumem, kako lahko naši "desničarski nacionalisti" lahko pljuvajo čez Tita, ki nam je (Sloveniji) pridobil 5X več ozemlja kot gen. Maister.
> > > Ali mislite, da bi dobili Primorje če bi nas osvobodili zavezniki?
> > > Ali mislite, da bi dobili Primorje če bi nas "osvobodili" domobranci?
> > > Zavezniki so nas še tako vrgli iz Trsta.
>
>
> > Zavezniki so nas vrgli iz Trsta prav zaradi Tita, samo da ti o tem nič ne veš, pa po nenehnem partijskem zavajanju plozaš o Titu kot rešitelju.
> >
> > Ravno narobe je res: prav zaradi Titovega komunizma, katerega (ne)vrednost danes lahko objektivno ocenimo, in zaradi Titove dvoličnosti, zaradi katere mu že takrat nihče ni zaupal, so Trst najprej prevzeli Angloameričani, nato pa so ga raje prepustili naslednikom fašizma kot komunistom, ki so še tistih nekaj tednov, kolikor so imeli oblast v Trstu, zaznamovali z neciviliziranimi revolucionarnimi poboji - "fojbami".
> >
> > Komunizem je skrajno razdiralno deloval tudi na področju narodnostne politike. Že spor s Stalinom je odvrnil mnoge komunistične "pravoverneže" med Slovenci. Po partijski direktivi, naj raje volijo italijanske leve stranke, kot slovenske - ta direktiva velja še danes! - pa je mnoge Slovence odvrnil od narodnostno smiselnega političnega delovanja in jih pahnil v pogubno anacionalnost oziroma v naročje tistih, ki se trudijo, da bi vsi znaki slovenstva čimprej izginili.
> >
> > Da ne govorimo o nenehnem razdvajanju "zamejcev" na politični osnovi levo-desno, kar dela še danes in s tem sproža nenehne napetosti in trenja med njimi. Dokler bo komunizem oziroma partija v glavah - in "Titova cesta" je eden od projektov za slavljenje in utrjevanje zgrešene propadle partijske ideologije, nič drugega - bo Slovencev vedno manj, na tej in na oni strani meje...
> ... čuj, majster ... pa si se ti kdaj vprašal, kaj smo mi pravzaprav v Trstu iskali, da so nas zavezniki sploh lahko vrgli od tam prav zaradi Tita, ha ? ... khmm, in kaj smo mi pravzaprav izgubili tam izza Ravbarkomande, kjer je bila pred vojno državna meja med Kraljevino Italijo in Kraljevino Jugoslavijo ? ...
>
> ... ja, če jaz prav vidim, se ti v bistvu strinjaš, da so Tito in njegovi partizani okupirali del italijanskega ozemlja, ampak da ti je zdaj žal, da niso okupirali še več, ker so nas pač iz Trsta zavezniki vrgli prav zaradi Trsta ... khmm, ker koga drugega takrat tam pač ni bilo, da bi okupiral del italijanskega ozemlja in s tem priboril Slovencem Primorsko ...
>
> ... jebiga, domobranci so se z Italijani strinjali, da vse ostane kot pred vojno, glede na to, da so z njimi in kasneje z Nemci prav vzorno sodelovali ...
>
> ... čuj, saj mi boš povedal, kako je zdaj s tem, ker praviš, da ti vse veš in da je vse ostalo navadno plozanje in partijsko zavajanje, ha ? ... ja, ker meni tu nekaj zmanjka, kar tebi očitno ne ...
>
>
> P.S.: si pa pohvaljen, da za Titove partizane uporabljaš prvo osebo množine ...
Tebi očitno razen podtikanja še veliko manjka.
Ampak ne bi učil medveda plesat, se mi res ne da.
Pa tudi ne dvomim, da bi bilo brezplodno.
Sam se uči - pamet v glavo in knjige v roke, ne manjka jih.

Tudi partizanske. Ali pa najprej te, da ne bo prehudega šoka, ko boš zvedel za resnico.
Tudi partizanski pisci so napisali kakšno resnico, ki "se ni vklapljala v koncept", pa so jo raje zrinili med vrstice. So pa mnogi od njih (zase) dobro vedeli, za kaj gre pri tistem, kar so opisovali.

Hvala za pohvalo, izhajam iz partizanske družine.
... ja, in tvoj odgovor je ? ...
[#1385832] 06.10.11 12:08 · odgovor na: (#1385667)
Odgovori   +    1
Prisrčna hvala!
[#1385843] 06.10.11 12:14 · odgovor na: anon-35163 (#1385756)
Odgovori   +    3
[mataj]
> [sreckos]
> > [mataj]
> > > [medomatic]
> > > Je bil mandela klavec? Je bil klavec katerikoli voditel Švice?
> >
> > Da. Švicarji so opravili svoje revolucije in državljanske vojne malo prej kot mi (za časa Napoleona), to je vse.
> >
> > Še enkrat: Pri tem prepiru ne gre za klanje kot tako, ampak za izgovore, opravičila. Krščanarjem se pač zdi, da se partizani niso borili v imenu prave stvari.
>
> Ravno obratno je res: gre za "klanje kot tako", ki ga ni mogoče opravičiti z nobenim poštenim motivom. Še tako dobronamerne spremembe v družbi ni mogoče opravičiti z množičnim pobijanjam in zatiranjem.
>
> In leta 1941 je bilo že mnogim jasno, da smrtonosti ruski komunizem, ki je že takrat povzročil milijone nič krivih žrtev, zagotovo ni prava stvar. Bi ga morali hvaliti in častiti navzlic žrtvam, ki jih je zagrešil, namesto da so se borili proti njemu?
>
> Tebi to še danes ni jasno? Revček si, drugače ni mogoče reči.

Natanko v tem je poanta. Klanje je zate opravičljivo, če obstaja "pošten motiv" zanj. Naprimer to, da je "mnogim nekaj jasno".

Če bo prevelikemu številu ljudi jasno kaj ti ti rad tule dopovedal, bomo revčki mi vsi.

Ta o zame "opravičljivem klanju" je pa debela!
Se vedno tako lažeš, ali si samo neumen, pa nimaš v glavi nobene logike in ne razumeš napisanega?
[#1385847] 06.10.11 12:18 · odgovor na: najobj (#1385791)
Odgovori   +    3
[najobj]
> [sreckos]
> > [najobj]
> > > [sivi pinot barique]
> > > > [W187]
> > > > V Titovem času niste imeli jajc za oporekanje Titovi politiki, danes pa ne spoštujete niti načela "O mrtvih vse dobro". Tisti pa, ki ste mladi in niste živeli v Titovem času pa nimate pojma o takratnem življenju pa tudi prebrali niste veliko!
> >
> > > ali drugače...
> > >
> > > V Hitlerjevem (Mussolinijevem) času niste imeli jajc za oporekanje Hitlerjevi politiki, danes pa ne spoštujete niti načela "O mrtvih vse dobro". Tisti pa, ki ste mladi in niste živeli v Hitlerjevem času pa nimate pojma o takratnem življenju pa tudi prebrali niste veliko!
> >
> >
> > ... čuj, pa si ti ziher, da si hotel povedati, kar si pravzaprav povedal, ha ? ...
> >
> >
> > P.S.: v Hitlerjevem (Mussolinijevem) času so Tito in njegovi partizani imeli jajca, da so celo z orožjem oporekali Hitlerjevi (Mussolinijevi) politiki, medtem ko so bili domobranci tisti, ki niso imeli jajc za to ... khmm, ali pa sem jaz kaj narobe prebral in je bilo takrat glih obratno, ha ? ... aja, da bi dežurni forumski kreteni razumeli, za kaj so oni pravzaprav tebi vse tote pluse nalimali, je itak preveč za pričakovati, a ne ? ...

> Ne drži - z orožjem so "oporekali" predvsem tistim sonarodnjakom, za katere so predvidevali, da jih bodo lahko ovirali pri pohodu na oblast, ne pa okupatorjem. In so jih "preventivno" začeli že leta 1941 na debelo pobijati. Malo si poglej in primerjaj število pobitih svojih in okupatorjev, pa ti bo bolj jasno, kje je bil poudarek. Lahko si tudi prebereš življenjske zgodbe žrtev - zelo poučno.
>
> Za to so "imeli jajca". Vse ostalo je bilo katastrofa, ki so jo plačali nič krivi na obeh straneh, tako "beli" kot "rdeči". Mnogi nasledniki teh plačnikov (vendar k sreči ne vsi) pa danes še slavijo tiste, ki so jim ljudi spravili ob življenje za prazen nič!
>
> Kako to razumeti? Očitno gre za organsko okvaro v beticah...

... čuj, s tvojo betico pa je očitno čisto vse v najlepšem redu, če mene kaj vprašaš ... khmm, ker mi vztrajno odgovarjaš na nekaj, kar te sploh nisem vprašal, na tisto forum.finance.si/?m=...547&single , kar pa sem te, pa kot oni Slobo "ne čuješ dobro" ... ja, je pač lažje nekaj o "umetniškem vtisu" mutit, kot pa odgovorit na konkretno vprašanje, jebiga ...

P.S.: vojna je tista kruta in nagravžna zadeva, kjer se ljudje običajno pobijajo med seboj in kjer si ne moreš kot iz jedilnega lista izbrati samo tisto, kar ti paše ... ja, je treba vse pojest ...

Sem ti lepo odgovoril in ti dal recept.
Zadosti bo, sam rij naprej.
[#1385869] 06.10.11 12:29 · odgovor na: anon-43949 (#1385843)
Odgovori   +    3
Zadnja sprememba: anon-35163 06.10.2011 12:33
Zapisal si tole: "Gre za "klanje kot tako", ki ga ni mogoče opravičiti z nobenim poštenim motivom."

To pomeni, da da je klanje mogoče opravičiti, če je le motiv pošten. Preventivna borba proti komunizmu, naprimer. Je mogoče to pisanje razumeti še kako drugače? Te morebiti moti samo to, da za besedo "klanje" nisem uporabil kakega evfemizma?

Če trdiš, da klanja že v osnovi ni mogoče opravičiti- zakaj potem ti in tebi podobni stalno nabijate o opravičevanju?
[#1385918] 06.10.11 12:57 · odgovor na: najobj (#1385804)
Odgovori   +    3
[najobj]

... ja, in obenem drugi, ki misli, da je Slovenija do Tokija ...
Ne, Slovenija do Mirne in odebeljen kljun kure v Medmurju. Zavedam se, da je iz praktičnih razlogov konflikta s Hrvaško danes to neizvedljivo, želim pa obsodbo slovenskih komunajzarskih kriminalcev, ki so zakrivili to nacionalno ozemeljsko oškodovanje.

Kako se ti zdita ti dve zadevi iz petdesetih, daleč po pohodih armad in takih in drugačnih osvobajanjih?
anon-267202 sporočil: 1.950
[#1385922] 06.10.11 13:00 · odgovor na: istrijan76 (#1385344)
Odgovori   +    1
[istrijan76]
Se strinjam, da se ulic in trgov ne poimenuje s simboli totalitarnih režimov, kot je to utemeljilo Ustavno sodišče. Potem je potrebno preimenovati tu vse ulice in trge, ki spominjajo na podobe RKC, kajti tudi ta je počela krute reči v svoji 2000 letni zgodovini, še posebej v srednjem veku in času inkvizicije.
***** Tu je še soodgovornost Slovenskega dela RKC za izdajo in glavna teža odgovornosti zavajanja na tisoče ljudi v kolaborantstvo še leta 1944, ko je bilo skoraj vsem že jasno da bo tretji rajh propadel! Če si opazil, se tu na tem forumu o tem ne razpravlja, saj so tele finance očitno leglo črnuzljev, belčkarjev, t.i. protikomunistov & fašistov. In oni si potem drznejo govoriti o neki spravi? Bodo pa prej slonim začela rasti krila (only fools and horses press)
anon-246681 sporočil: 285
[#1385938] 06.10.11 13:11
Odgovori   +    4
Točno tako Jazbinšek, Štajerska cesta. Problem je, da se bo Jankoviču ob tem nos povesil.
Tale Valentina Smej Novak, pa ima kar pravi del priimka. Res se lahko smejem tej kokoši.
[#1385945] 06.10.11 13:16 · odgovor na: (#1385905)
Odgovori   +    1
[rename]
> [mataj]
> Zapisal si tole: "Gre za "klanje kot tako", ki ga ni mogoče opravičiti z nobenim poštenim motivom."
>
> To pomeni, da da je klanje mogoče opravičiti, če je le motiv pošten. Preventivna borba proti komunizmu, naprimer. Je mogoče to pisanje razumeti še kako drugače? Te morebiti moti samo to, da za besedo "klanje" nisem uporabil kakega evfemizma?
>
> Če trdiš, da klanja že v osnovi ni mogoče opravičiti- zakaj potem ti in tebi podobni stalno nabijate o opravičevanju?

Najbrž zato, ker obstajate vi, zagovorniki klavske revolucije, ki poskušate relativizirati povojne izvnesodne zverinske poboje in mučenja s tem, da so se fantje pač malo napili in maščevali za sv.Urh.
Hm... bi bilo bolje, če bi napisal "stalno nabijate o opravičevanju in zagovarjanju"? ... naah. Preveč dolgovezno.

Kakorkoli, tvoj post zelo lepo ilustrira razloge zato, da se spravni prepir vrti v krogu že odkar se je tam enkrat okoli leta 1998 začel in zakaj se ne bo nikoli končal: Obe strani govorita mimo druge. Nespravna stran govori o dejanjih, spravna o ideologiji. Nespravna stran govori o razlogih, spravna o opravičevanju in zagovarjanju. O izgovorih, skratka.

Kar se mene tiče, lahko mirno nehaš hliniti svoje ogorčenje nad povojnimi poboji. Izvensodni in zverinski so zate samo zato, ker izgovor zanje ni bil pravi. Kadar se kolje v imenu antikomunizma in kristusa, je vse lepo in krasno in herojsko in plemenito. Anede?

Strani: 1 ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

vm-kiva