Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Na Švedskem časniki ukinjajo anonimne spletne komentarje
sporočil: 814
Ti pa pravis, da skoraj nihce ne bere forumov :)
No hvala za odgovor. Zdaj mi je jasna tudi zivljenska plat.
Ti bom olajsal delo in se bom umaknil s foruma!
LP
Quetal
No hvala za odgovor. Zdaj mi je jasna tudi zivljenska plat.
Ti bom olajsal delo in se bom umaknil s foruma!
LP
Quetal
sporočil: 13.647
[rename]Tale zadnji je bil čist nekaj novega :) Prava osvežitev :)
hej pa valjda imaš nek template v wordu, da ti ni treba tipkat vedno znova :-)))
Sem resno razmišljal, da bi javno dostopno pustil zgolj eno leto foruma. Uporabnik pa bi si lahko denimo presnel svojo vsebino za nazaj, če bi želel. Ker se bojim, da se bo enkrat usul plaz :)
sporočil: 1.018
[Gustl]"Manijak" je zelo relativna zadeva. V tem grmu tiči zajec.
Da jih bomo lahko dali organom pregona, če bo treba kakega manijaka iskat.
Nemci so so naučili, da država o državljanih nima za zbirat nobenih osebnih podatkov. In jih še danes ne, in je to hudo pomembna stvar.
Nas vsa leta komunizma niso ničesar naučila :-(
sporočil: 17.846
[tahir]Švedi so se (znova) naučili, da manijaki še kako obstajajo in se ne delajo mone okrog tega.
> [Gustl]
> Da jih bomo lahko dali organom pregona, če bo treba kakega manijaka iskat.
"Manijak" je zelo relativna zadeva. V tem grmu tiči zajec.
Nemci so so naučili, da država o državljanih nima za zbirat nobenih osebnih podatkov. In jih še danes ne, in je to hudo pomembna stvar.
Nas vsa leta komunizma niso ničesar naučila :-(
sporočil: 3.368
[0219K21]Napisal si:
> [1014JeLov]
> > [0219K21]
> > > [1014JeLov]
> > > > [kalimba]
> > > > Tega Finance.si ne rabijo uvajati. Imajo že svoj legendari forumski FQ, ki je sam zmožen povsem avtomatsko eliminirati nestrpneže, bedake in bolane. Ali pač ne? Eden redkih neanonimnih forumašev tukaj, Darko Bulat, je namreč neprestano deležen podlih napadov anonimnežev. Za nagrado so mu Finance.si izračunale eden najnižjih FQ-jev. Ni kaj, izjemen dosežek tega algoritma.
> > > >
> > > > P.S. Predlagam, da to svojo rešitev izvozijo še na Švedskem. Pa bo (tudi) tam mir.
> > >
> > > Res pravi intelektualni biserček: ker odvetniki znajo stopit skupaj jih je treba stistnit samo takrat ko so zares v dreku. Ostale je pa treba v uklonilni zapor, če ukrade pašteto. Je to ta liberalizem, na katerega se vstrajno sklicujete kvazi levaki? Je to zares nova politika?
> > >
> > > libertarec.blogspot....lizmi.html
> >
> > Kaj ne drži od tistega kar sem napisal? Ali se ni vmes pokazalo, da je aretacija Boštjana Penka bila povsem neupravičena?!
>
> Tvoja argumentacija je na nivoju kumrofške fakultete in v sozvočju z bebavostjo povprečnega opranoglavega slovenca. Z logično analogijo sem ti to lepo prikazal. Ker pa si očitno funkcionalno nepismen ti tega ne morem razložiti.
Skratka, ne znaš argumentirat, zato blebečeš. Tudi prav...
"... Za to, da se v praksi aretira odvetnika mora ta res biti globoko v kakem dreku..."
Logična posledica tvojega pisanja je naslednja: odvetnika se ne aretira kadar ni globoko v dreku torej kadar naredi majhen prekršek se mu to spregleda. Ko majhen prekršek naredi zaposlen na AMZS, ko si pridobi za 30-50 € koristi, na tem primeru dela posebna skupina kriminalistov celo leto in jasno takoj fašejo pripor, grozi pa jim par let zapora.
Si sposoben razumeti svoj izjemno nizek intelektualni nivo na podlagi dodatne razlage?
In še enkrat isto vprašanje: je to ta enakost, ki jo vi zavijate v celofan liberalizma? Je to ta zares nova politika?
sporočil: 539
Kar naj ukinejo anonimnost spletnih komentarjev. Bodo ljudje manj
viseli za računalnikom, se več posvečali vrtičkarstvu, izumljanju
novih metod gnojenja paradajzov in na splošno bolj zdravo živeli.
[quetal]Še enkrat, rekel sem, da večina ne bere. Konkretno: 7% uporabnikov Finance.si pride kdaj tudi na /forumi , koliko jih bere in ne zgolj gleda pa res ne vem, vem le, da jih bere manj kot jih pride pogledat, torej 7% ali manj od vseh.
Ti pa pravis, da skoraj nihce ne bere forumov :)
[tahir]Res je. Zato pa ne dajemo podatkov kar na nek poziv.
> [Gustl]
> Da jih bomo lahko dali organom pregona, če bo treba kakega manijaka iskat.
"Manijak" je zelo relativna zadeva. V tem grmu tiči zajec.
Če je to res, potem vsa čast. Kolikor sem bral tudi požarju težijo
na veliko. Celo kriminaliste naj bi mu pošiljali na vrata pisarne.
[Gustl]Je tudi drugje podoben procent? Je ta procent visok, morda majhen?
> [quetal]
> Ti pa pravis, da skoraj nihce ne bere forumov :)
Še enkrat, rekel sem, da večina ne bere. Konkretno: 7% uporabnikov Finance.si pride kdaj tudi na /forumi , koliko jih bere in ne zgolj gleda pa res ne vem, vem le, da jih bere manj kot jih pride pogledat, torej 7% ali manj od vseh.
[0219K21]Ne štekam povezave dejanja tega subjeta z internetno anonimnostjo... Mogoče samo nisem spremljal zgodbe...
Švedi so se (znova) naučili, da manijaki še kako obstajajo in se ne delajo mone okrog tega.
[tahir]Si prebral sploh izhodiščno novico, torej tisto na katero se navezujejo tudi komentarji?
> [0219K21]
> Švedi so se (znova) naučili, da manijaki še kako obstajajo in se ne delajo mone okrog tega.
Ne štekam povezave dejanja tega subjeta z internetno anonimnostjo... Mogoče samo nisem spremljal zgodbe...
Zadnja sprememba: anon-238591 01.09.2011 16:39
[0219K21]Ne :-)
Si prebral sploh izhodiščno novico, torej tisto na katero se navezujejo tudi komentarji?
Edit: prebral, pa štekam manj kot prej.
Povsem jasno je, da žalujoč, frustriran narod izkorišča kot ventil. Psihološko je to za večino verjetno dobro.
Edit2: najbolj zdravo torej, da prosim za izbris usernejma in zapustim forum (kar mi itak občasno uspe, potem se pa preveč razburim in edino tu se počutim, kot da je vsaj še kdo pameten okoli mene, heh)
Če že ne to, pa vsaj uporaba thora ali proxijev. Blah.
[1014JeLov]Drugi večinoma nimajo foruma, ampak zgolj komentarje pod članki in se folk potem tam prepucava. Pri nas je večina prepucavnaja v forumih in ne pod članki (razen za redke slabše pismene izjeme, recimo one iz HITa:).
> [Gustl]
> > [quetal]
> > Ti pa pravis, da skoraj nihce ne bere forumov :)
>
> Še enkrat, rekel sem, da večina ne bere. Konkretno: 7% uporabnikov Finance.si pride kdaj tudi na /forumi , koliko jih bere in ne zgolj gleda pa res ne vem, vem le, da jih bere manj kot jih pride pogledat, torej 7% ali manj od vseh.
Je tudi drugje podoben procent? Je ta procent visok, morda majhen?
Ali je procent visok ali nizek, ne vem. Nimam s čim primerjat.
[Gustl]Glede na to, da si iz "foha" (kot vidim dobro poznaš te zadeve generalno), sem predvideval, da so ti znane kakšne tovrstne analize na bolj splošni ravni (ne konkretno finance.si). Niti nisem ciljal na tako ločevanje članki versus forum, ampak v smislu kolikšen procent obiskovalcev neke "novičarske" spletne strani kakorkoli komentira (ali pod člankom ali v forumu). Sicer vprašanje iz čistega firbca.
> [1014JeLov]
> > [Gustl]
> > > [quetal]
> > > Ti pa pravis, da skoraj nihce ne bere forumov :)
> >
> > Še enkrat, rekel sem, da večina ne bere. Konkretno: 7% uporabnikov Finance.si pride kdaj tudi na /forumi , koliko jih bere in ne zgolj gleda pa res ne vem, vem le, da jih bere manj kot jih pride pogledat, torej 7% ali manj od vseh.
>
> Je tudi drugje podoben procent? Je ta procent visok, morda majhen?
Drugi večinoma nimajo foruma, ampak zgolj komentarje pod članki in se folk potem tam prepucava. Pri nas je večina prepucavnaja v forumih in ne pod članki (razen za redke slabše pismene izjeme, recimo one iz HITa:).
Ali je procent visok ali nizek, ne vem. Nimam s čim primerjat.
sporočil: 7.339
[pickasenicka]Če kje potem v Financah na forumu ne brišejo komentarjev zaradi politične opredeljenosti vsebine. Tudi kar se tega tiče so daleč najbolj korekten medij. Na nekaterih drugih forumih ti zbrišejo objavo samo na podlagi vzdevka, ne glede na vsebino - običajno brišejo vse proti "levičarske" komentarje, medtem ko puščajo tudi do skrajnosti žaljive vsebine nedotaknjene.
Ja in? V Slovenoslaviji že od pojava prvega komentiranja vsi časopisi, brez izjeme, brišejo komentarje. Res je tudi, da večina izbrisanih komentarjev nima zveze s sovražim govorom (če bi ga imelo, je za to pristojno tožilstvo in policija, ne pa anonimni Gustl za tipkovnico Financ), ampak se nanako ne umeščajo v "voljo ljudstva", kot bi ga rado krojilo uredništvo.
Način, kako se v Slovenoslaviji brišejo komentarji jasno kaže na novinarsko ritolizniško mentaliteto: niso tukaj zato, da bi nas obveščali in informirali, raziskovalno novinarstvo jim je tuje vsem po vrsti. Tukaj so zato, da zaslužijo svoje plače, četudi z lezenjem v rit komurkoli, zamolčanjem očitnega in zgolj navijanjem za določeno politično opcijo. Tukaj so zato, da nam perejo možgane in umerjajo javno mnenje.
Vsi skupaj še prdec od novinarja niso. Ampak imajo pa plače. In ljudstvo, ki jim naseda, ko vabijo "oddajte svoj komentar".
Ta novica iz švedske je hudo bosa in približno na tistem nivoju "Angelo Merkel hudo skrbi, ker Slovenija ni sprejela pokojninske reforme", s čimer nas pitajo oblastniki.
Tako da prosim ne omenjat Gustla kot nek primer.
Upam da bojo Finance še dolgo tako korektno dopuščale debato in objavo mnenj, trenutno so eden redkih medijev, ki preprečuje totalno fašistično nadvlado "medijev" v Sloveniji.
[bricktop]Čakaj malo, a niso fašisti bili desni?!
> [pickasenicka]
> Ja in? V Slovenoslaviji že od pojava prvega komentiranja vsi časopisi, brez izjeme, brišejo komentarje. Res je tudi, da večina izbrisanih komentarjev nima zveze s sovražim govorom (če bi ga imelo, je za to pristojno tožilstvo in policija, ne pa anonimni Gustl za tipkovnico Financ), ampak se nanako ne umeščajo v "voljo ljudstva", kot bi ga rado krojilo uredništvo.
> Način, kako se v Slovenoslaviji brišejo komentarji jasno kaže na novinarsko ritolizniško mentaliteto: niso tukaj zato, da bi nas obveščali in informirali, raziskovalno novinarstvo jim je tuje vsem po vrsti. Tukaj so zato, da zaslužijo svoje plače, četudi z lezenjem v rit komurkoli, zamolčanjem očitnega in zgolj navijanjem za določeno politično opcijo. Tukaj so zato, da nam perejo možgane in umerjajo javno mnenje.
> Vsi skupaj še prdec od novinarja niso. Ampak imajo pa plače. In ljudstvo, ki jim naseda, ko vabijo "oddajte svoj komentar".
> Ta novica iz švedske je hudo bosa in približno na tistem nivoju "Angelo Merkel hudo skrbi, ker Slovenija ni sprejela pokojninske reforme", s čimer nas pitajo oblastniki.
Če kje potem v Financah na forumu ne brišejo komentarjev zaradi politične opredeljenosti vsebine. Tudi kar se tega tiče so daleč najbolj korekten medij. Na nekaterih drugih forumih ti zbrišejo objavo samo na podlagi vzdevka, ne glede na vsebino - običajno brišejo vse proti "levičarske" komentarje, medtem ko puščajo tudi do skrajnosti žaljive vsebine nedotaknjene.
Tako da prosim ne omenjat Gustla kot nek primer.
Upam da bojo Finance še dolgo tako korektno dopuščale debato in objavo mnenj, trenutno so eden redkih medijev, ki preprečuje totalno fašistično nadvlado "medijev" v Sloveniji.
[COP]Slovenija je polna tankovskih jaškov, rudnikov ipd. kjer ležijo umorjeni nasprotniki večne rdeče klike. Njihovi morilci so nesankcionirani in velikokrat čaščeni.
> [macon]
> Če si po naše levo usmerjen, lahko pišeš karkoli. Drugi forumi imajo grozljive nesankcionirane komentarje, ta še nekako ima mero.
>
> Če bo potrebno napisati ime in priimek, ne bom več pisal, ker pišem proti večno vladajočim rdečim fevdalcem. Vem, kje živim in vem, da živim v demokraciji z napako, ki pospešeno še izgublja svojo demokratičnost.
Napaka. Vsakdo, ki izraža mnenje, naj tudi stoji za njem. Če je potrebno z imenom in priimkom.
Česa vas je strah? Boruta? Janeza? Kučkota? Ne bodite smešni.
p.s.
Jaz vem kje živim. Če pa želijo tudi omenjeni gospodje izvedeti kje, pa jim je pri Franklu na voljo moja registracija in moj IP. Kadarkoli.
Če ti to nič ne pove...
[1014JeLov]Nisem zasledil nobenih cifer, ampak je toliko dejavnikov, ki vpliva na to, da je po mojem težko generalno rečt. Zelo odvisno od vsebine, načinov oddaje komentarjev, organiziranosti foruma, moderiranja ... pa do letnega časa in vremena :)
Glede na to, da si iz "foha" (kot vidim dobro poznaš te zadeve generalno), sem predvideval, da so ti znane kakšne tovrstne analize na bolj splošni ravni (ne konkretno finance.si). Niti nisem ciljal na tako ločevanje članki versus forum, ampak v smislu kolikšen procent obiskovalcev neke "novičarske" spletne strani kakorkoli komentira (ali pod člankom ali v forumu). Sicer vprašanje iz čistega firbca.
Recimo tu pri nas sploh nimamo več foruma v starem pomenu, kjer nekdo odpre temo in se potem debatira. Tu se skoraj vse teme razvijejo iz komentarjev na članke.
Imam podatke samo za nas, pri nas je med delovniki med 400 in 500 avtorjev, ki sproducirajo med 1.200 in 1.600 sporočil dnevno. Prvih 20 najbolj aktivnih avtorjev na mesec sproducira 20% vseh sporočil.
[Gustl]Če je res tako, v čem je potem problem? Saj po eni strani bi se lahko s tabo strinjal, ampak potem to naj ne bi nikogar motilo, saj naj bi šlo za omejen pojav, ki ga širša javnost ne opazi. Ampak ravno to, da je takšna gonja proti temu, me prepričuje v nasprotno.
> [quetal]
> Ve se, da je v Sloveniji ravno anonimno komentiranje nacelo medijski prostor, ki ga je se leta 2005 dodobra obvladoval levicarski rezimski utroj.
Aja? A se ve? Lahko bolj konkretno, kje je anonimno komentiranje načelo medijski prostor.
Ker jaz sem precej vpleten v to in opažam predvsem to, da komentatorji pogosto živijo v svojem svetu znotraj foruma, kjer se počutijo zelo pomembno in takšen naj bi bil tudi njihov glas. Ampak tisti zunaj foruma (in teh je večina) pa praviloma sploh ne vedo, da oni znotraj obstajajo, kar potem postavi pod vprašaj tisto pomembnost.
Eh kurc, sej res spet preveč gobec kle gor stresam. Ni zdravo za
psiho. Bom zamenjal geslo na random in si onemogočil dostop... vsaj
do naslednje iteracije :-)
owhe/tahir se spet mal poslavlja
owhe/tahir se spet mal poslavlja
[MinZaRes]Imaš en problem pri tem: vidnost. Nihče ne bo množično bral tvojega bloga samo zaradi bloga. Kot se tudi na nekem travniku ne zbere 100000 ljudi kar tako zaradi regrata, ampak mora biti koncert, nogometna tekma itd. V tem primeru ima to vlogo vsebina portala. In tako kvalitetne vsebine, da bi imela tako veliko stalnih uporabnikov, se ne da naredit na prostovoljni osnovi. Če jo hočeš komercializirati pa trčiš v fašistično oblastno kliko, ki te bo identificirala in onemogočila z vsemi sredstvi.
Spletni anonimni komentarji bodo v Sloveniji po državnih/od države odvisnih medijih ukinjeni, vprašanje je samo koliko časa bo še tako stanje.
Čudi me, da so sploh dovoljeni, vsaj po državnih medijih, na katere ima partija neposreden vpliv. Moč mainstream medijev je žal v večini populacije velika, saj je šolski sistem uspešno opravil svojo nalogo vzgoje nekritičnih, poslušnih, pohlevnih, kompatibilnih, prestrašenih sodržavljanov, ki v lastni stiski (krediti) brez težave postanejo ovaduhi za oligarhijo če je potrebno. Samo pomislite, kakšen je slovenski šolski sistem, lastna pamet, kritično razmišljanje in logično razmišljanje se preganja kot židi v WW2, brezumno piflanje na pamet in ponavljanje za bogom in batino (nekim "učiteljem") pa nagrajuje, zato zagotovo ni v interesu oligarhije da obstajajo neodvisni komentarji, ko jim že vse lepo razloži Mija Repovž.
Pozitivno je to, da to ne bo nič rešilo težave oligarhije - internet. Interet dobesedno spreminja svet s prostim pretokom informacij in ko ne bo komentarjev več na financah bodo pa na neodvisnem blogu s serverjem v ZDA ali Avstraliji. Zato tudi še vedno obstaja anonimnost, to ni nekaj kar lahko centralni komite ukine z dekretom, če bi lahko bi to storil že prvi dan. Internet je pomagal zrušiti že tako bogate mafijozote kot so Ben Ali, Mubarak ali Gadaffi in ni hudič da se zadeva ne bo preselila tudi v Evropo.
[najobj]Kot ti?
> [bricktop]
> > [macon]
> > Če si po naše levo usmerjen, lahko pišeš karkoli. Drugi forumi imajo grozljive nesankcionirane komentarje, ta še nekako ima mero.
> >
> > Če bo potrebno napisati ime in priimek, ne bom več pisal, ker pišem proti večno vladajočim rdečim fevdalcem. Vem, kje živim in vem, da živim v demokraciji z napako, ki pospešeno še izgublja svojo demokratičnost.
> Točno tako. V fašistični ureditvi lahko spodobni ljudje izražajo svoje mnenje samo anonimno.
... ja, sploh če pišejo v službi med delovnim časom ...
[purinoli]Točno tako.
Ko sem si pred časom ogledal zakonodajo EU, je bilo jasno, da je anonimnost na netu (tudi forumih) ena od osnovnih pravic državljanov. Lepota te anonimnosti je, da sublimira, ko kdo resno žali, grozi....in JE ENOSTAVNO IZSLEDLJIV !!!!!!! Zaradi nekega nacifašikom norveškega zblojenca, ki bi ga lahko s preprostim iskalnikom odkrili še preden je počel svinjarije, želijo to pravico ukiniti. Mislim, da bo v EU ukinjena kmalu.
sporočil: 10.854
A ne logira IP vsakega HTTP GET ali pa HTTP POST requesta že sam
IIS ali Apache? Drugo je, če ti to hraniš... ampak.. it's bloody
integrated in teh softwarez :)
Logiranje me spljoh ne moti. če bi me motilo, bi zdele kabelj populjil ven iz vtičnice, pa šel v krapino v lukno živet.
Bi pa me motilo, če bi moral po nekem dekretu, magari medija razkrivati svojo identiteto. Adminom in šefom na financah je tako bolj jasno kdo je folk ki tukaj piše. bolj kot nam uporabnikom. Da pa bi moral reči jaz sem Janez Novak, prihajam iz Spodnje vukojebine 17, 1234567 Zgornja Vukojebina, država Čedalje-bolj-v-riti, mi pa na kraj pameti ne pade. V neki debati sodeluješ z besedami. z mnenji. z replikami. Ki so bolj ali manj argumentirani. včasih so tok žaljivi, da tudi ti ukrepaš. A s tem ne rešiš ničesar a ne. Odbiješ nick "Endimion" denimo pa se lahko pojavi 5 drugih s "FIN-xxxxxx" nadimkom in drugimi maili. dejansko s tem, ko ukinjaš dostop nick-u delaš sizifovo delo, mar ne?
Sovražen govor je potrebno sankcionirat. se strinjam. A ne moremo pa it, do tega da bi bilo folk strah, kaj napisat. mislim, kam bi prišli, če bi res denimo vsi morali biti tukaj "JanezNovak" ali pa nekaj drugega? Forum bi postal sterilen. ta "tržnica" idej, mnenj, argumentov, bi crknila. Jaz osebno s tega foruma poznam le eno osebo. Ostalih ne. A vendar njihovo mnenje z veseljem preberem, in če se z njim ne strinjam, pač odgovoriš. Zame je to moja temeljna pravica. Da lahko komuniciram. Ne bi si želel doživet foruma Financ, kjer bi sledili praksi 24ur.com in Dnevnika pa pozarreporta, pa Zurnal24.si, kjer se posti uporabnikov, ki "ne pašejo" brišejo. To je narobe! Verjamem, da pisanje tukaj ni moja pravica, ali pa nekaj neodtuljivega. Je pa medij, oz. portal, na katerem smem izrazit svoje mnenje o čemerkoli. pa naj bo takšno ali drugačno. Dokler ne posega v fizično integriteto osebe o kateri je govora, menim, da ne bi smelo bit težav. Če tega kar naenkrat ne morem, potem pač menim, da mi ni mesto tukaj (virtualno seveda). A potem ne bom gledal niti vseh tistih Bannerjev, ki v PitajBogaKaj.swf formatu skačejo po ekranu. Pa kliknil nanj tudi ne. Morda bi bil eden od načinov, da pač pišejo le dejanski naročniki financ. se pravi oni, ki to plačajo. a v tem primeru boš imel osušitev baze uporabnikov za dobih 90% including me. jaz pač cajteng papirnati preberem v firmi takoj ko se za mizo vsedem, in naročnik nisem jaz osebno, ampak podjetje kjer delam. Pač za vse ne moremo imet posebi naročnine :D
To kakor imaš zdaj urejeno, je dobro. preberi forume, in kaznuj uporabnika, ki je šel čez črto dobrega okusa. in je s svojim pisanjem žaljiv. bodisi do subjekta debate ali pa drugega uporabnika. Da pa metlam iz državne uprave, pa še kje, ne daješ podatkov o pisočih, pa nekako vzemi kot tvoj delček boja.... za tisto svobodo govora.... tvojo, mojo, našo!
Lep pozdrav
Aljoša
Logiranje me spljoh ne moti. če bi me motilo, bi zdele kabelj populjil ven iz vtičnice, pa šel v krapino v lukno živet.
Bi pa me motilo, če bi moral po nekem dekretu, magari medija razkrivati svojo identiteto. Adminom in šefom na financah je tako bolj jasno kdo je folk ki tukaj piše. bolj kot nam uporabnikom. Da pa bi moral reči jaz sem Janez Novak, prihajam iz Spodnje vukojebine 17, 1234567 Zgornja Vukojebina, država Čedalje-bolj-v-riti, mi pa na kraj pameti ne pade. V neki debati sodeluješ z besedami. z mnenji. z replikami. Ki so bolj ali manj argumentirani. včasih so tok žaljivi, da tudi ti ukrepaš. A s tem ne rešiš ničesar a ne. Odbiješ nick "Endimion" denimo pa se lahko pojavi 5 drugih s "FIN-xxxxxx" nadimkom in drugimi maili. dejansko s tem, ko ukinjaš dostop nick-u delaš sizifovo delo, mar ne?
Sovražen govor je potrebno sankcionirat. se strinjam. A ne moremo pa it, do tega da bi bilo folk strah, kaj napisat. mislim, kam bi prišli, če bi res denimo vsi morali biti tukaj "JanezNovak" ali pa nekaj drugega? Forum bi postal sterilen. ta "tržnica" idej, mnenj, argumentov, bi crknila. Jaz osebno s tega foruma poznam le eno osebo. Ostalih ne. A vendar njihovo mnenje z veseljem preberem, in če se z njim ne strinjam, pač odgovoriš. Zame je to moja temeljna pravica. Da lahko komuniciram. Ne bi si želel doživet foruma Financ, kjer bi sledili praksi 24ur.com in Dnevnika pa pozarreporta, pa Zurnal24.si, kjer se posti uporabnikov, ki "ne pašejo" brišejo. To je narobe! Verjamem, da pisanje tukaj ni moja pravica, ali pa nekaj neodtuljivega. Je pa medij, oz. portal, na katerem smem izrazit svoje mnenje o čemerkoli. pa naj bo takšno ali drugačno. Dokler ne posega v fizično integriteto osebe o kateri je govora, menim, da ne bi smelo bit težav. Če tega kar naenkrat ne morem, potem pač menim, da mi ni mesto tukaj (virtualno seveda). A potem ne bom gledal niti vseh tistih Bannerjev, ki v PitajBogaKaj.swf formatu skačejo po ekranu. Pa kliknil nanj tudi ne. Morda bi bil eden od načinov, da pač pišejo le dejanski naročniki financ. se pravi oni, ki to plačajo. a v tem primeru boš imel osušitev baze uporabnikov za dobih 90% including me. jaz pač cajteng papirnati preberem v firmi takoj ko se za mizo vsedem, in naročnik nisem jaz osebno, ampak podjetje kjer delam. Pač za vse ne moremo imet posebi naročnine :D
To kakor imaš zdaj urejeno, je dobro. preberi forume, in kaznuj uporabnika, ki je šel čez črto dobrega okusa. in je s svojim pisanjem žaljiv. bodisi do subjekta debate ali pa drugega uporabnika. Da pa metlam iz državne uprave, pa še kje, ne daješ podatkov o pisočih, pa nekako vzemi kot tvoj delček boja.... za tisto svobodo govora.... tvojo, mojo, našo!
Lep pozdrav
Aljoša
WikiLeaks: Slovenski mediji naklonjeni levici, RTV Slovenija
verodostojna
www.rtvslo.si/svet/w...jna/265315
www.rtvslo.si/svet/w...jna/265315
sporočil: 118
[Gustl]Eh, Gutsl, "univ. dipl. pravnik" ali anonimnež z del tipko in občutkom moči? Niti z besedo nisi repliciral na dejstvo, da Finance brišejo komentarje ne zaradi sovražnega govora ali česarkoli, kar bi vsaj aludiralo na KZ-1, ampak le zato, da se oblikuje javno mnenje in se z njim manipulira. Še predvsem, če bi si kdo drznil kaj nekorektnega napisati o oglaševalcih (o NKBM vse dobro, mar ne?) ali ljudeh, povezanih z oglaševanjem na Financah.
> [pickasenicka]
> Ja in? V Slovenoslaviji že od pojava prvega komentiranja vsi časopisi, brez izjeme, brišejo komentarje. Res je tudi, da večina izbrisanih komentarjev nima zveze s sovražim govorom (če bi ga imelo, je za to pristojno tožilstvo in policija, ne pa anonimni Gustl za tipkovnico Financ), ampak se nanako ne umeščajo v "voljo ljudstva", kot bi ga rado krojilo uredništvo.
Imaš težke probleme z razumevanjem lastništva in pravic, ki iz tega izhajajo. Prav tako imaš probleme s poznavanjem zakonodaje. Seveda te to ne odvrne od tega, da bi razložil "resnico".
Vedenje o mojem pravniškem znanju ali zaledju ti pač ni dano, ker se ne poznava in zato nima praga verodostojnosti. Približno tako, kot tvoj odgovor na komentar, izgledajo tudi članki v Financah: lepo oblikovani po želji uredništva z veliko dozo cenzure vseh komentarjev, ki bi lahko presegli ljudstvu podano "resnico".
Resnica so zgolj fakti bruti, resnica kot umetno vsiljen socialni konsenz pa se je še vedno imenovala zgolj manipulacija, pranje možganov in nič več.
In še enkrat, za boljše branje finance.si: snemite si AdBlock firefox plugin. Deluje odlično. Na tem in mnogem drugem portalu je kar naekrat ogromno beline.
sporočil: 118
[Gustl]Tako kot si zapisal: "Če nam kaj ni všeč, lahko vse kadarkoli izbrišemo". Na žalost je to res. Res lahko, ampak nikoli brez posledic. Všeč pa "vam" ni marsikaj: od politične usmeritve ali graje kakšnega vašega oglaševalca, ki vas dobesedno podkupuje z reklamami, da ne pišete o njegovih svinjarijah.
Ah, tole smo že tolikokrat obdelali. Še enkrat, na kratko. Forum je last Časnika Finance. Časnik Finance daje uporabnikom možnost pisanja, ni pa to vaša pravica. To možnost vam lahko kadarkoli odrečemo. Če nam kaj ni všeč, lahko vse kadarkoli izbrišemo. Za to, kar piše na forumu, smo odgovorni tudi mi (to ne zmanjšuje odgovornosti avtorja), saj smo dali to možnost (ravno danes se z odvetnikom ukvarjam z odgovorom nekemu državnemu uradu zaradi povsem nedolžnega forumskega zapisa iz leta 2006, ki pa ga je nekdo prijavil in urad mora voditi postopek, jaz pa sodelovat pa imakmo vsi pametnejše delo).
Zato pa se, ravno ti osebno, Gustl, po telefonu ali v živo rad pridušaš nad temi istimi oglaševalci in jim očitaš svinjarije in kazniva dejanja. Samo tukaj v forumu ne. Ne samo, da si ne upaš, ampak licemerno zagovarjaš drugo stališče. Le zakaj? Ali bolje: za koliko € mesečno to počneš?
Moj nasvet je preprost: kar brišite komentarje, ki vam niso všeč. Slej kot prej boste izgubili bralce. In danes, ko so me spet klicali iz vašega uredništva, da bi se reklamirali, sem gladko odvrnil: "Ne hvala" in odložil telefon. Imam internet tako za oglaševanje, kot tudi za objavo svojih mnenj in stališč.
In še, ko se tako dičiš s svojim pravniškim znanjem (ki je v resnici pravniško blebetanje brez podlage v stroki): razmisli malo o tem, da so ustavne pravice nad podrednimi zakoni, na katere se ti kobajagi sklicuješ. Slej kot prej bo nekomu počil film in vam bo dobro podkuril po pravni plati.
Je pa naša odgovornost omejena, saj nismo v prekršku kar takoj, ampak šele od trenutka, ko smo na kršitev opozorjeni.Seveda. Takoj, ko te na komentar opozori odvetnik ali celo navadna tajnica kakšne stečajne upraviteljice ne s prsti, ampak s komolci v marmeladi, skočiš kot kuža na brikete in panično brišeš - ne žalitev ali sovražnega govora, ampak informacije, ki drugače ne bi prišle v javnost. Ker ne tebi ne uredništvu ni cilj obveščanje javnosti, ampam manipulacija z javnostjo in čimbolje prodan oglasni prostor.
Še enkrat: zakaj to počneš? Ker ti te informacije niso všeč? Ne, ampak ker za to dobivaš plačilo.
Bralci: uporavljajte AdBlock za firefox in ignorirajte oglaševalce.
[pickasenicka]
> [Gustl]
> Ah, tole smo že tolikokrat obdelali. Še enkrat, na kratko. Forum je last Časnika Finance. Časnik Finance daje uporabnikom možnost pisanja, ni pa to vaša pravica. To možnost vam lahko kadarkoli odrečemo. Če nam kaj ni všeč, lahko vse kadarkoli izbrišemo. Za to, kar piše na forumu, smo odgovorni tudi mi (to ne zmanjšuje odgovornosti avtorja), saj smo dali to možnost (ravno danes se z odvetnikom ukvarjam z odgovorom nekemu državnemu uradu zaradi povsem nedolžnega forumskega zapisa iz leta 2006, ki pa ga je nekdo prijavil in urad mora voditi postopek, jaz pa sodelovat pa imakmo vsi pametnejše delo).
Tako kot si zapisal: "Če nam kaj ni všeč, lahko vse kadarkoli izbrišemo". Na žalost je to res. Res lahko, ampak nikoli brez posledic. Všeč pa "vam" ni marsikaj: od politične usmeritve ali graje kakšnega vašega oglaševalca, ki vas dobesedno podkupuje z reklamami, da ne pišete o njegovih svinjarijah.
Zato pa se, ravno ti osebno, Gustl, po telefonu ali v živo rad pridušaš nad temi istimi oglaševalci in jim očitaš svinjarije in kazniva dejanja. Samo tukaj v forumu ne. Ne samo, da si ne upaš, ampak licemerno zagovarjaš drugo stališče. Le zakaj? Ali bolje: za koliko € mesečno to počneš?
Moj nasvet je preprost: kar brišite komentarje, ki vam niso všeč. Slej kot prej boste izgubili bralce. In danes, ko so me spet klicali iz vašega uredništva, da bi se reklamirali, sem gladko odvrnil: "Ne hvala" in odložil telefon. Imam internet tako za oglaševanje, kot tudi za objavo svojih mnenj in stališč.
In še, ko se tako dičiš s svojim pravniškim znanjem (ki je v resnici pravniško blebetanje brez podlage v stroki): razmisli malo o tem, da so ustavne pravice nad podrednimi zakoni, na katere se ti kobajagi sklicuješ. Slej kot prej bo nekomu počil film in vam bo dobro podkuril po pravni plati.
> Je pa naša odgovornost omejena, saj nismo v prekršku kar takoj, ampak šele od trenutka, ko smo na kršitev opozorjeni.
Seveda. Takoj, ko te na komentar opozori odvetnik ali celo navadna tajnica kakšne stečajne upraviteljice ne s prsti, ampak s komolci v marmeladi, skočiš kot kuža na brikete in panično brišeš - ne žalitev ali sovražnega govora, ampak informacije, ki drugače ne bi prišle v javnost. Ker ne tebi ne uredništvu ni cilj obveščanje javnosti, ampam manipulacija z javnostjo in čimbolje prodan oglasni prostor.
Še enkrat: zakaj to počneš? Ker ti te informacije niso všeč? Ne, ampak ker za to dobivaš plačilo.
Aha, pa smo že pri tem, da moderiramo tako kot moderiramo, ker smo podkupljeni. Zeeeh. Vsakič isto.
Živi v svojem svetu lepo še naprej. Enjoy.