Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Microsoft utegne zaostriti odnose med EU in ZDA
Strani: 1 2
sporočil: 3.657
Zadnja sprememba: anon-28836 18.09.2007 12:30
Tako proamerisko libertarno izgleda Darko z obvezno
instant kavo :-)Svoje case je ze reseval mednarodne spopade cez CNN! Student prava, bre.
Dvomim, da je M$ prevec zaskrbljen zaradi EU birokratov. Napad Washingtona je uspesno prenesel.
sporočil: 786
S čim si ti brišeš rit, tvojih partnerjev ne zanima. Jih pa zanima
format datotek, v katerem jim pošiljaš npr. pogodbe. Lahko izumijo
svoj šubidusemjazpameten format ali pa uporabijo tisto, kar
uporabljajo tudi vsi ostali na firmi.
bc123a je napisal(a):
Lahko rendering html engine v windowsih zamenjsas z mozillinim? ne mores.
To pa zato ker..........? Mozilla nima ustreznih apijev. Žal. Lahko pa seveda probaš tudi za to okriviti MS in Winse.
sporočil: 48.253
Tajgr je napisal(a):
To pa zato ker..........? Mozilla nima ustreznih apijev. Žal. Lahko pa seveda probaš tudi za to okriviti MS in Winse.
API specifikacije za te komponente so, kolikor vem, skrivnost.
Hotel sem ilustrirati da je argument "pa naj si potrosniki instalirajo nadomestek" brezpredmeten. Ne gre za dodatke (IE, mediaplayer), ampak zato, ker microsoft vsak tak dodatek podlozi z koreninjem, ki sega globoko v OS. Ja, lahko izbrisem mplayer2.exe iz racunalnika, najmanjsi problem. Ampak mene ne moti mplayer2.exe, mene moti njegov micelij, ki je prepreden po celih winsih in nenadomestljiv.
sporočil: 30.643
Tajgr je napisal(a):Poskusi s kakim malo manj poceni štosom.
Ne otresaj neumnosti pod krinko strokovnjaka.
Mozilla ima problem že z navadnim embedanjem v tvojo aplikcijo, pa
ni tam nobene skrivnostnosti.
Ampak ok, si v zadnjem postu razložil, kaj te moti, jaz sem se očitno zataknil na napčen del posta.
Osebno se mi zdi, da gre tu bolj za ustvarjanje problemov samo zato, ker se jih lahko. Zakaj bi želel odinštalirati nekaj, kar lahko pač enostavno nadomestiš s čim drugim? Res se ne morem spomniti primera, ko to ne bi bilo enostavno. Čisto vsako Win zadevo, ki mi ni všeč, zlahka povozim. Od notepada naprej.
Ampak ok, si v zadnjem postu razložil, kaj te moti, jaz sem se očitno zataknil na napčen del posta.
Osebno se mi zdi, da gre tu bolj za ustvarjanje problemov samo zato, ker se jih lahko. Zakaj bi želel odinštalirati nekaj, kar lahko pač enostavno nadomestiš s čim drugim? Res se ne morem spomniti primera, ko to ne bi bilo enostavno. Čisto vsako Win zadevo, ki mi ni všeč, zlahka povozim. Od notepada naprej.
O, veliki mag razvoja programske opreme!
Ti si rekel " In ravno zato ga kolnemo čisto vsi, ki moramo s pomočjo teh produktov narediti karkoli delujočega in uporabnega.".
Pa povej, potem takem, kaj te ovira pri tvojem razvoju superirornega softvera? Nemara je to zlobni .NET? Ali pa pretkani Visual Studio? Bognedaj, da te ovira SQL Server? Polena pod noge mečejo API za vse njihove aplikacije? Sharepoint ti zjebe še tako dobro zastavljen projekt?
Pustimo ob strani dejstvo, da ostali ISV obrnejo na 100 miljard € s temi produkti. Ti kolneš. Pa kolni še naprej.
Ti si rekel " In ravno zato ga kolnemo čisto vsi, ki moramo s pomočjo teh produktov narediti karkoli delujočega in uporabnega.".
Pa povej, potem takem, kaj te ovira pri tvojem razvoju superirornega softvera? Nemara je to zlobni .NET? Ali pa pretkani Visual Studio? Bognedaj, da te ovira SQL Server? Polena pod noge mečejo API za vse njihove aplikacije? Sharepoint ti zjebe še tako dobro zastavljen projekt?
Pustimo ob strani dejstvo, da ostali ISV obrnejo na 100 miljard € s temi produkti. Ti kolneš. Pa kolni še naprej.
Tajgr je napisal(a):Če bi slučajno pod windowsi kdaj delal kako večjo reč, ti ne bi padlo na kraj pameti, da bi kdajkoli karkoli zinil v njihov prid.
Mozilla ima problem že z navadnim embedanjem v tvojo aplikcijo, pa ni tam nobene skrivnostnosti.
M$ se prodaja zato, ker je spreten na področju prodaje, ne zato, ker bi bil tehnološko kaj prida. Dotnet je prvo v redu orodje, ki so ga dosedaj spravili skupaj. Tisto, kar so imeli prej, pa je čista katastrofa.
sporočil: 48.253
Tajgr je napisal(a):Ja, pa ga v bistvu ne povozis ce nisi zelo zelo pazljiv. No, nekaterih (slavni html) pa itak ne mores.
Mozilla ima problem že z navadnim embedanjem v tvojo aplikcijo, pa ni tam nobene skrivnostnosti.
Recimo, da microsoft v novih windowsih dobavi novi media player (11, 12...) ki podpira predvajanje mpeg2 posnetkov (mogoce to pocne ze sedaj, v XPjih se ni bilo, kolikor vem). No, in izkaze se da ima mpeg2 koda veliko varnostno luknjo, recimo arbitrary code execution. In da je cist za kurac, microsoft sicer popravil eno, pa jih je ratalo pet, itd...
In uporabniki recejo, kurc pa ta microsoft, in kupijo/zastonj dobijo nov player in zbrisejo mplayer (verjetno samo shortcut :)
Ampak mplayer sploh nima kode za mpeg2. ta je skrita nekje globoko v drobovju microsoftovega audio/video APIja (directshow?, recimo (izmisljeno) /windows/system32/media.dll) in ko instaliras novi player (ki je pac napisan lepo po standardih, microsoftov uraden API pa to), ti ta pac uporablja microsoftov default dekoder za mpeg2. Z isto luknjo. In potem instaliras drug mpeg2 codec in se ti recimo zgodi da windowsi se vedno dajejo preferenco "domacemu".
Ker microsoftove aplikacije so v glavnem samo se skoljke, uporabniski vmesniki za funkcionalnost, ki jo microsoft vgrajuje v sam os. In to se mi zdi problematicno, ta povezanost, in zaradi te povezanosti web browserja in operacijskega sistema (98) so ga vlacili po sodiscih v ZDA. Od tu prispodoba z gobo in micelijem.
Torej, ce bi microsoft aplikacije MORAL ponuditi posebej, bi operacijski sistem MORAL dizajnirati precej drugace. Tako kot z windowsi ne dobis celotnega word engina, tako z windowsi brez media playerja ne bi dobil celotnega media engina, v thumbnail viewu se ti ne bi kazale slikice od filmov, itd.
Toliko bolj bizarno je, da microsoft to pri enih aplikacijah (ta najbolj denarnih, zanj, kot je microsoft office!) zna narediti, pri drugih, s katerimi dela dumping ostalim (IE, media player, itd...) pa kao to ni mogoce. Yeah right.
Dober primer te povezanosti je bil IE, ko si dobil miljon shareware internet browserjev, ki so samo "zahaklali" IEjev html engine, ki je bil po specifikaciji pac del winsov, uporabniki pa se niti niso zavedali da je to samo preoblecen IE.
Ce je to tako samoumevno, pa naj microsoft zakolje svojo kuro z zlatimi jajci in v windowse da not MSOffice engine. Pa bom kupil frontend za $10 od nekoga drugega... aja to pa ne.
To obnasanje po moje daje prav tistim proizvajalcem, ki se pritozujejo varuhom konkurence.
sporočil: 1.610
novica je napisal(a):
malo pozno odgovarjam, saj ti je že darko odgovoril. on se na IT bolje spozna od mene (kar sploh ni težko ;) in gotovo bolje od večine vas, spoštovanih udeležencev foruma. na sceni je že celo večnost, to se nekako da razbrat tudi iz prastare fotke. in v prvi vrsti sem darka izbral, ker ima bogate izkušnje z našim varuhom konkurence. zato sem računal, da bo znal kompetentno primerjati ravnanje neelie z ravnanjem našega "burek kartel busterja".
novica
link prosim ....
Tajgr je napisal(a):Konkretno: Večji projekt na VB6, cca 7 let nazaj. Popizdiš. Zlepa ne bom pozabil.
O, veliki mag razvoja programske opreme!
Tajgr je napisal(a):Do nedavnega je bila to Microsoftova user friendly, management ultrafriendly, developer hostile filozofija. Novejši produkti, ki jih naštevaš, kažejo na to, da bi se utegnlo to spremeniti. Konkretno, z .net in VS2005 se da delati bistvno lepše kot s prejšnjimi orodji, to moram priznati. Bo pa po dobrem desetletju zajebancije trajalo še nekaj časa, da bom spremenil mnenje.
Pa povej, potem takem, kaj te ovira pri tvojem razvoju superirornega softvera?
Prijaznejši vtis, ki ga je pustil VS2005, C# in take zadeve, pa v zadnjem času kvari Vista (nestabilnost, licenčna politika, vgrajena zaščita avtorskih pravic), neprostovoljni update-i za XP-je in podobno. Zaradi tega sem začel počasi študirat Linux, pa četudi je kakšna reč tam malo bolj štorasta. Človek nikoli ne ve.
Tajgr je napisal(a):Pa kaj. Ta denar obrnejo samo firme, razvijalci ga nikoli ne vidimo, torej je to popolnoma vseeno.
Pustimo ob strani dejstvo, da ostali ISV obrnejo na 100 miljard € s temi produkti.
sporočil: 2.903
mataj je napisal(a):
Če bi slučajno pod windowsi kdaj delal kako večjo reč, ti ne bi padlo na kraj pameti, da bi kdajkoli karkoli zinil v njihov prid.
M$ se prodaja zato, ker je spreten na področju prodaje, ne zato, ker bi bil tehnološko kaj prida. Dotnet je prvo v redu orodje, ki so ga dosedaj spravili skupaj. Tisto, kar so imeli prej, pa je čista katastrofa.
Po sili razmer sem sedaj malce moral uporabljati Openoffice pa še nekaj takšnih bolj odprtokodnih, za recimo DB model risati. In sedaj vidim kako je Word superioren, kakšna milina je Visio (nad katerim se obilo pizdil in mi je sedaj žal), kako so v Calc-u določene zadeve čist nemogoče napram excelu.
Glede razvojnih orodij se strinjam. .NET je prinesel napredek, pred tem je bila živa žalost.
sporočil: 17.846
Visio je Microsoft pred leti kupil (prevzel, pohopsal) ravno zato,
ker je bil superioren v svoji kategoriji proizvodov. V stilu "you
shall be assimilated, resistance is futile".
sporočil: 360
srecko7777 je napisal(a):Bravo! Pri nas je večina sadomazohistov, ki z veseljem trpijo MS Office krče, ker mislijo, da so tako povezani z 21. stoletjem. Verjetno njihovo telo doživlja takšen stres s stikom z MS Office, da se v kri spuščajo endorfini in se je že razvila odvisnost.
Pred 3 leti sem zbrcal Office dol z PC-ja ker se je excel konstantno obešal.
jeanmark je napisal(a):Mhm. Najbolj pa sem popizdeval, ko sem poslušal razne pametnjakoviče, ki so v kaki reviji prebrali kako strokovnjaško oceno nečesa. In ker je tam pisalo, da je to najmodernejša in oh in sploh zadeva in ker so vsi imeli voditeljske popadke, je bila vsaka pomanjkljivost seveda samo izgovor za lenobo in nesposobnost.
Glede razvojnih orodij se strinjam. .NET je prinesel napredek, pred tem je bila živa žalost.
"Da se sesuva? Ma daj, ne me basat, ravno včeraj sem v Monitorju prebral, da je to super zadeva, najnovejša razvojna paradigma, napredno orodje za najzahtevnejše razvijalce itd. To ti nekaj narobe delaš. Malo bolj eleganto bi se moral gibati z zapestjem, ko premikaš miš."
"Pa dobro, a nimaš nič bolj pametnega za počet kot to, da se zajebavaš z registrom? To je samo zato, ker se ne izobražuješ. Evo it članek iz Dogbert Technological Review, kjer lepo piše, da pri Visual Basic 6 teh problemov ni več, Microsoft je to vse rešil."
"Čakaj malo, hočeš reči, da ne misliš uporabljati Microsoft Transaction Serverja? A si znoru? To je vendar Microsoftov strateški proizvod, ki bo rešil vse softverske probleme tega sveta, v vseh Microsoftovih publikacijah to piše. Ne bereš strokovne literature, ne slediš napredku, kakšen strokovnjak pa si?"
"Kakšen odnos! Ne delaš drugega kot pizdiš in rentačiš in me spravljaš v slabo voljo. Ne vem, zakaj te sploh imamo. Ali ne bi skušal misliti malo bolj pozitivno?"
mataj je napisal(a):
Mhm. Najbolj pa sem popizdeval, ko sem poslušal razne pametnjakoviče, ki so v kaki reviji prebrali kako strokovnjaško oceno nečesa. In ker je tam pisalo, da je to najmodernejša in oh in sploh zadeva in ker so vsi imeli voditeljske popadke, je bila vsaka pomanjkljivost seveda samo izgovor za lenobo in nesposobnost.
"Da se sesuva? Ma daj, ne me basat, ravno včeraj sem v Monitorju prebral, da je to super zadeva, najnovejša razvojna paradigma, napredno orodje za najzahtevnejše razvijalce itd. To ti nekaj narobe delaš. Malo bolj eleganto bi se moral gibati z zapestjem, ko premikaš miš."
"Pa dobro, a nimaš nič bolj pametnega za počet kot to, da se zajebavaš z registrom? To je samo zato, ker se ne izobražuješ. Evo it članek iz Dogbert Technological Review, kjer lepo piše, da pri Visual Basic 6 teh problemov ni več, Microsoft je to vse rešil."
"Čakaj malo, hočeš reči, da ne misliš uporabljati Microsoft Transaction Serverja? A si znoru? To je vendar Microsoftov strateški proizvod, ki bo rešil vse softverske probleme tega sveta, v vseh Microsoftovih publikacijah to piše. Ne bereš strokovne literature, ne slediš napredku, kakšen strokovnjak pa si?"
"Kakšen odnos! Ne delaš drugega kot pizdiš in rentačiš in me spravljaš v slabo voljo. Ne vem, zakaj te sploh imamo. Ali ne bi skušal misliti malo bolj pozitivno?"
Čeprav za moj ukus Microsoft zadnje čase malce prehitro menja svoje paradigme. Ker osvojitev nečesa, da potem lahko kolikor toliko učinkovito razviješ vsaj par rešitev, traja nekaj časa. In, če ti vmes M$ pripelje že dve novosti, potem imajo programerji filing, da delajo na nečem zastarelem.
PS: sem danes dobil vprašanje, če poznam kakšnega cliperaša.
Zadnja sprememba: anon-35163 18.09.2007 20:31
jeanmark je napisal(a):Tako je že ves čas. Moda se menja 2x na leto in na ta račun ima tekstilna industrija stalno kšeft. Podobno pa je tudi z Microsoftovimi programi. V starih časih, ko je bil IBM še "big blue", si je dobiček večal na enk način. Obstajal je celo izraz za to: "rocking of standards". Kratkoročno se mu je lepo izšlo, dolgoročno pa je popušil in na vodilno mesto je prišel Microsoft. Lahko, da se bo zgodovina ponovila.
Čeprav za moj ukus Microsoft zadnje čase malce prehitro menja svoje paradigme. Ker osvojitev nečesa, da potem lahko kolikor toliko učinkovito razviješ vsaj par rešitev, traja nekaj časa. In, če ti vmes M$ pripelje že dve novosti, potem imajo programerji filing, da delajo na nečem zastarelem.
jeanmark je napisal(a):Jah, normalno. Eni ljudje imajo računalnike zato, da se preseravajo in sledijo najnovejšim modnim trendom, drugi pa pričakujemo od njih samo to, da funkcionirajo in pomagajo pri poslovanju. Nič več. In če je osnovna aplikacija v clipperju in če deluje dovolj dobro, zakaj vraga bi jo menjal?
PS: sem danes dobil vprašanje, če poznam kakšnega cliperaša.
mataj je napisal(a):
Jah, normalno. Eni ljudje imajo računalnike zato, da se preseravajo in sledijo najnovejšim modnim trendom, drugi pa pričakujemo od njih samo to, da funkcionirajo in pomagajo pri poslovanju. Nič več. In če je osnovna aplikacija v clipperju in če deluje dovolj dobro, zakaj vraga bi jo menjal?
Morda zato, ker se boš lepega dne zbudil, server, mašina na kateri vse skupaj laufa pa se ne bo. In te bodo, ko boš želel kupiti nadometni procesor prodajalci le čudno gledali, kateri pentium ima oznako 386, in te skušali prepričati, da 4MB RAMa ne obstaja, da si zihr mislil 4GB. In ko boš končno obupan, pristal na to da kupiš najpočasnejšo mašino ki jo imajo, in potem ugotovil, da nanjo DOS več ne gre, ker .... kva pa vem zakaj. In ko boš ves razpizden stresel svojo jezo na vzdrževalca, in ti bo ta lepo fuknil odpoved v gobec, ..... boš nato pač iskal kliperaša. In ga ne našel :-))))))
Ej, absolutno preferiram uporabo stabilnih orodij, po drugi strani se mi pa zdi, da so avtoprevozniki prekleto hitro prešlči na Euro3 pa i više, vozila, pri uporabi IT pa se večina še vedno obnaša kot da je copy paste dejansko največje olajšanje, ki ga lahko IT prinese.
PS: iron Maiden ima čuden vpliv na poslušalce PRESS
sporočil: 360
mataj je napisal(a):Dogbert: Do you know the difference between an electric shaver and a toaster oven?Dilbert: NoDogbert: Jeez, you must have trouble shaving. Do you burn your face a lot?Dilbert: I thought you were telling a joke.Dogbert: How long have you had this problem?
Evo it članek iz Dogbert Technological Review, kjer lepo piše, da pri Visual Basic 6 teh problemov ni več, Microsoft je to vse rešil."
jeanmark je napisal(a):Če ti stvar laufa na na AS400, teh problemov nimaš. IBM je že v prejšnjem stoletju dobil svojo lekcijo. Če ti kaj crkne, pač kupiš novo kišto, eventuelno, če bi hotel malo pocrkljati svoje razvijalce, še Visual RPG in teraš dalje. Podobno naj bi bilo tudi z Linuxom, vsaj pravijo tako.
Morda zato, ker se boš lepega dne zbudil, server, mašina na kateri vse skupaj laufa pa se ne bo. In te bodo, ko boš želel kupiti nadometni procesor prodajalci le čudno gledali, kateri pentium ima oznako 386, in te skušali prepričati, da 4MB RAMa ne obstaja, da si zihr mislil 4GB. In ko boš končno obupan, pristal na to da kupiš najpočasnejšo mašino ki jo imajo, in potem ugotovil, da nanjo DOS več ne gre, ker .... kva pa vem zakaj. In ko boš ves razpizden stresel svojo jezo na vzdrževalca, in ti bo ta lepo fuknil odpoved v gobec, ..... boš nato pač iskal kliperaša. In ga ne našel :-))))))
Ej, absolutno preferiram uporabo stabilnih orodij, po drugi strani se mi pa zdi, da so avtoprevozniki prekleto hitro prešlči na Euro3 pa i više, vozila, pri uporabi IT pa se večina še vedno obnaša kot da je copy paste dejansko največje olajšanje, ki ga lahko IT prinese.
PS: iron Maiden ima čuden vpliv na poslušalce PRESS
Če že delaš primerjave z avti- podobno kot včasih IBM in sedaj Microsoft so včasih delali japonski proizvajalci avtomobilov: matice s trikotno glavo, levi navoji M 7.13 in podobni štosi. Na ta način so hoteli zaslužiti še s prodajo specialnega orodja in zagotoviti, da nihče razen avtomehanikov s točno tem orodjem ne bo brskal po njihovih avtih. Pa se jim tudi ni izšlo.
Strani: 1 2