Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Dimenzije kandidatov
sporočil: 48.253
Ok. Ce odgovore ovrednotis na skali z numericnimi vrednostmi. In
aredis PCA na teh podatkih, koliko % vse informacije ti pojasni
transformacija skozi prvi lastni vektor?
sporočil: 1.585
Zanimiva opažanja, zanimive ugotovitve avtorja Mrkaića. Še bolj me
je prepričal, da je pravzaprav vseeno, koga voliš, najbolje pa
nikogar, ker so vsi približno enako slabi kandidati. In še nekaj -
(tudi) na teh volitvah bo prevladala negativna selekcija, odločali
se bomo po tem, koga ne bomo volili, ne pa po tem, koga bomo
volili. Jaz že vem, da bom poslušal nasvete Svetlane Makarovič in
Miće Mrkaića.
sporočil: 356
Zadnja sprememba: Gustl 14.09.2007 06:29
"Na primer: levičarji praviloma glasujejo hkrati za večje
pravice imigrantov,.."No če to poenostevljena preslikava vse kompleksnosti politične realnosti preslikamo na enodimenzionalni ekonomski model, potem je mičotov kolega Pezdir čisti levičar. On je namreč pred časom v svojem članku "Slovencev je vse manj. Pa kaj" zagovaral uvoz delovne sile. No možno , da se motim in da on ne zagovarja hkrati uvoz delovne sile in njihove pravice, mogoče gre za klasično suženjstvo:-)
sporočil: 356
Zadnja sprememba: Gustl 14.09.2007 06:30
radopezdir je napisal(a):
Pezdir je največji komunist vseh časov!
sedaj ko je Mičo to dokazal s to preprosto analizo, ne morem , da nebi verjel v to:-)
sporočil: 1.074
Zadnja sprememba: Gustl 14.09.2007 06:30
Pezdir je največji komunist vseh časov!
Rado Pezdir, ti imaš premalo socialnega čuta! Pa kaj ti misliš, da je ekonomija vse? Kaj pa sociologija, pa varilstvo, pa strojegradnja? Naredi nekaj v praksi, ne pa da tukaj teoretiziraš. Profesor Mencinger je velik človek, ne pa ti in Mrkaić, lepo spokajta nazaj v Ameriko in tam teoretizirajta. Mrkaić je imel možnost reformirati državo, pa ni naredil nič. Zakaj? Zato, ker ni prepričal celega parlamenta in vlade, da mu dasta proste roke. Kakšen človek je to? Njegovih stvari sploh ne berem, ker je preveč žaljiv. Itak pa sploh ni ekonomist, ker je v Ameriki naredil nek šnel kurs, v bistvu pa zame ni ne strokovnjak, ne človek.
MM
0121ST1 je napisal(a):
Jep, počasi ti bo fenov zmanjkalo, to zna bit pa problem...
Fenov je vse več in več, tolikšne branosti, kot jo imam zadnje čase, nisem imel še nikoli prej. Moji najboljši feni pa so tisti, ki me ne prenesejo, saj oni ne izpustijo ničesar v zvezi z mano. Teh pa ne bo zmanjkalo.
sporočil: 1.370
micom je napisal(a):
Krasno sem napisal, tako dobro ne zna nihce! MM
Aha, vidim, da si tudi sam že dojel, da si klov, in da je klovnarjenje kar solidno plačano.
sporočil: 13.648
micom je napisal(a):Aha, in ti msiliš, da je to zato, ker:
Fenov je vse več in več, tolikšne branosti, kot jo imam zadnje čase, nisem imel še nikoli prej.
1) So tvoji teksti vedno boljši
2) Je uporabnikov neta in tudi Finance.si vedno več
Ne dvomim, da boš ugotovil, da je 2. posledica 1. :)
sporočil: 1.205
micom je napisal(a):
Krasno sem napisal, tako dobro ne zna nihce! MM
Res si super, resno mislim!
sporočil: 61
micom je napisal(a):Mrkajič se seveda spreneveda ampak res pa je, da bi on prodal slovenski mater tujcu, socijaliste pa sovraži, ker so ga v rani mladosti zavrnili, pa je potem ihtel. Še hujši pa je Pezdirc, ta plesnava svinja, ki itaque samo oponaša svojega mentorja Mrkajiča, pa še šepa. Naj gresta nazaj v svojo ameriko, kjer bosta crknila na urgenci, je majkl mur vse povedu! Tuki pa naj nas pustita ziveti, mi imamo dobro vino, lepe gricke! Samo bog nam je dal to deželico!!!!!! Kakovost življenja je v sloveniji neverjetna,kar vprašajte ameriške turiste v kavarni pri Slonu. Uni tm žrejo samo hamburgerje, so prvič vidl fižol pri nas in so bili ful navdušeni!
Rado Pezdir, ti imaš premalo socialnega čuta! Pa kaj ti misliš, da je ekonomija vse? Kaj pa sociologija, pa varilstvo, pa strojegradnja? Naredi nekaj v praksi, ne pa da tukaj teoretiziraš. Profesor Mencinger je velik človek, ne pa ti in Mrkaić, lepo spokajta nazaj v Ameriko in tam teoretizirajta. Mrkaić je imel možnost reformirati državo, pa ni naredil nič. Zakaj? Zato, ker ni prepričal celega parlamenta in vlade, da mu dasta proste roke. Kakšen človek je to? Njegovih stvari sploh ne berem, ker je preveč žaljiv. Itak pa sploh ni ekonomist, ker je v Ameriki naredil nek šnel kurs, v bistvu pa zame ni ne strokovnjak, ne človek.
MM
Zakaj ne zgineta v svojo ameriko k Bushu v republikansko rit? Zakaj?????????????
RP
s8t je napisal(a):
Bebčka, že dolgo časa se gibljeta v prepovedanem območju "lafferjeve krivulje političnega marketinga". Kakšen IQ moraš imeti, da poštekaš, da tudi v PR obstaja funkcija z negativnim koeficientom (teženje vs. učinek)? 180, saj manj ga nimate kajne?
Skupaj z Ropom imate enak osebnostni profil (z enakim poraznim efektom na volivce) - koleričnih loserjev, ki ne znate dostojno prenesti poraza in se iz njega kaj naučiti.
Kako dobro si to napisal! Take analize so zelo dragocene in jih je premalo v Sloveniji. Ljudje se o tem ne upajo pisati in govoriti zaradi politicnega pritiska. Dobro da so v drzavi namestu ljudje kot si ti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zelel bi si edino, da se veckrat pojavljas v medijih.
RP
s8t je napisal(a):Meni si ti zelo odprl oci, zdaj doma jocem!!!!!!!!!! Ali si ti Swami Paramhans Maherashwarananda aka Swamiji?
Bebčka, že dolgo časa se gibljeta v prepovedanem območju "lafferjeve krivulje političnega marketinga". Kakšen IQ moraš imeti, da poštekaš, da tudi v PR obstaja funkcija z negativnim koeficientom (teženje vs. učinek)? 180, saj manj ga nimate kajne?
Skupaj z Ropom imate enak osebnostni profil (z enakim poraznim efektom na volivce) - koleričnih loserjev, ki ne znate dostojno prenesti poraza in se iz njega kaj naučiti.
sporočil: 6.114
s8t je napisal(a):
ver, evo Ti: *****
s8t je napisal(a):
Hvala, Tomaz Ovcak, ki se skrivas pod psevdonimi ver in s8t, za te dragocene nasvete. Ti, ki si genij medijskega nastopanja in nasploh velik clovek, ti, ki si lastnorocno obljubil, da bos napisal knjigo o logiki in kar dva(!) clanka za Finance, pa nisi potem naredil nicesar (pa ne zato, ker si nepsosoben, ampak zato, ker si tako poduhovljen) imas res dovolj izkusenj za to, da delis medijske nasvete. Oh, kaksne velike ljudi imamo v SLoveniji in Tomaz Ovcak je med njimi eden najvecjih. Ali lahko v kratker pricakujemo, da bos
a) pomnozil kruh
b) hodil po vodi
c) zdravil s polaganjem rok
d) all of the above
Tomaz Ovcak, nosilec razvoja, velikan znanosti (kdaj bos ze diplomiral? kaj je zdaj s tem?) in nasploh nekdo, ki je drugi Buddha in Saibaba v enem, kako naj se ti oddolzim za tvoje dobronamerne nasvete?
s8t je napisal(a):
Uf, zdaj si me pa našel Mićo, saj moje ime poznaš že dolgo in ga pred teboj nisem nikoli skrival. Naj za ostale omenim, da sva si z MM pred časom prijazno izmenjala nekaj pogledov, a so se ti razšli na točkah političnega marketinga liberalizma.
Tvoj odgovor je tipičen za infantilnega otroka, v čemer si tako podoben Tonetu Ropu. Z enakim katastrofalnim učinkom, ki ga imaš na javnost kot on.
Gremo zato od začetka.
1. Volivci ne volijo politikov zaradi tega, kar so, pač pa zaradi njihove podobe, ki so si jo o njih ustvarili sami ali pa so jim jo ustvarili politiki in mediji.
2. Volivci se morajo, če želi politik ali določena politika uspeti, s to podobo identificirati. Volivci glasujejo samo za tiste, s katerimi se lahko identificirajo.
Mi slediš? Gremo dalje ...
3. Ti najbolj, ne pa edini (sem sodijo tudi Pezdir in JPD) ste v javnosti ustvarili podobo liberalca, ki ima naslednje lastnosti:
- ne zna prenesti poraza,
- je zamerljiv,
- vroče krvi,
- ne zna nadzirati svojih čustev
- ne zna načrtovati dveh korakov vnaprej (jaz sem vedel, da me boš napadel z razkritjem imena, zato sem imel ta odgovor že pripravljen),
- mu je znanje strategije španska vas,
- ipd.
4. S takšno podobo se ne more in noče identificirati nihče, KER NE VLIVA ZAUPANJA IN SPOŠTOVANJA.
5. Imaš probleme z razumevanjem in/ali sprejemanjem točke 4.
Zato tu končujem odgovor tebi in ga nadaljujem uredniku Franklu.
G. Frankl, ne sprašujte se, s čim smo si zaslužili takšne politike, ker smo si jih tudi s tem, da pomagate ustvarjati podobo liberalca, s katero se ne more in noče identificirati nihče.
Vsakdo, ki bo želel kaj narediti v smeri liberalizma, se bo moral najprej prebiti čez pogorišče, ki so ga za seboj pustili MM, JPD, Pezdir. Pa ne s porazom, pač pa infantilno reakcijo na poraz.
Slovenija jih ne rabi, Slovenija rabi liberalce z njihovo ideologijo in Janševim (nekoč tudi Drnovškovim) samoobvladovanjem, ki v ljudeh vzbuja zaupanje in možnost pozitivne identifikacije.
Tomaž Ovčak
(z diplomo FER iz leta 1992, če je MM ni uspel najti na Cobissu)
Ovčak malo se skuliraj. Že kako leto bruhaš svoj ogenj na Mića in name in to zaradi stvari, ki si si jih zapičil v glavo, da naj bi jih midva naredila in jih po tvojem prepričanju nisva. Se ti to ne zdi malo bolno?
Kdo ti je kadarkoli rekel, da kdo od naju ustanavlja stranko? Od kod ti ta psihoza s katero serješ brez konca in kraja?
Postajaš fokusiran psihopat, ki ne more zaključiti svoje obsesije in se spreminja, ne samo v dolgočasnega repetirorja ampak tudi v patološkega obsesivca. Rado
s8t je napisal(a):
In še to, sam osebno se s podobo, ki jo ustvarjate, že nekaj časa ne morem več identificirati. Žal nisem edini, poznam še nekaj ljudi, ki so naklonjeni liberalizmu, a so vas nehali brati, ker se enostavno ne morejo več idenfificirati s podobo, ki ste jo ustvarili.
Razumete, kako mučno vas je brati???? Ne zaradi vsebine, pač pa napadalnega sloga ne nezmožnosti nadzora emocij.
1. Iščeš mesijo, nihče od nas to ni.
2. Nihče od nas ni obljubljal odrešitve.
3. Če hočeš kaj narediti sam, potem to naredi.
4. Ne pišem, da bi ugajal, ampak zato, da povem kaj mislim. Enostavno in pošteno,kle ni skritega načrta.
5. Nisem urejevalec življenj drugih, ne pričakuj tega od mene.
Žal mi je, da tega nočeš in nočeš razumeti.
Ovčak malo se skuliraj. Že kako leto bruhaš svoj ogenj na Mića in name in to zaradi stvari, ki si si jih zapičil v glavo, da naj bi jih midva naredila in jih po tvojem prepričanju nisva. Se ti to ne zdi malo bolno?
Kdo ti je kadarkoli rekel, da kdo od naju ustanavlja stranko? Od kod ti ta psihoza s katero serješ brez konca in kraja?
Postajaš fokusiran psihopat, ki ne more zaključiti svoje obsesije in se spreminja, ne samo v dolgočasnega repetirorja ampak tudi v patološkega obsesivca. Rado
Rado, ta tip ima res tezave z razpoznavanjem realnosti. Ne vem kolikokrat sem mu ze rekel, da nisva ne ti ne jaz politika, da naju ne zanimajo glasovi in da ne nameravava ustanoviti stranke. Potem pa je tu neki Ovcak, ki bolje od naju ve, kaj hoceva in kaj morava narediti, da bo on zadovoljen? Se najbolj bedno pa je, da sam ni naredil nikoli nic, zdaj pa tukaj prijokuje, ker mu nisva uresnicila mladostnih sanj in popeljala liberalne stranke na vrh slovenskega parlamenta. Ko mu omenis vse njegove propadle projekte, pa se dela neumnega, o tem noce slisati. Zanj realnost pac ne obstaja.
Ovcak, naredi sam nekaj, ne pa da svoje frustracije projeciras na soljudi. Ce pa si toliko omejen, da ne razlikujes med politikom in publicistom, potem ti pa ni pomoci. Ves Ovcak, ni vsak publicist politik, vecina jih ni. A bos zdaj to uspel razumeti? Ali naj ti to vtetoviram na tvoje celo?
Rado, a ves kaj mi je enkrat ta tipcek napisal? Da sem politiki?! Ker tip nima razciscenih osnovnih pojmov, mu iz SSKJ kopiram definicijo politika:
polítik -a m (í) 1. kdor se poklicno ukvarja s politiko: bil je uspešen politik; imeti pogovore z vodilnimi politiki države / buržoazni politik; levo usmerjeni politiki / profesionalni politik 2. ekspr. kdor zna ravnati z ljudmi spretno, okoliščinam ustrezno: je politik, da mu je malokdo kos
Skratka, Ovcak, ti si po moje en (forumski) stalker, taka pojava, ki se zasleduje znane osebnosti in na njih projecira svoje fantazije. Se dobro, da nisem v Sloveniji, prav nic me ne bi cudilo, ce bi te enkrat zagledal, kako se skrivas na mojem vrtu in kukas skozi okno.
Zadnja sprememba: anon-9303 14.09.2007 19:06
s8t je napisal(a):
In še to, sam osebno se s podobo, ki jo ustvarjate, že nekaj časa ne morem več identificirati. Žal nisem edini, poznam še nekaj ljudi, ki so naklonjeni liberalizmu, a so vas nehali brati, ker se enostavno ne morejo več idenfificirati s podobo, ki ste jo ustvarili.
Razumete, kako mučno vas je brati???? Ne zaradi vsebine, pač pa napadalnega sloga in nezmožnosti nadzora emocij.
1. Ovcak, ce ti je mucno brati moje kolumne, jih pa ne beri. Presrecen bom, ena nadlega manj. Ne pa, da celo pisaris komentarje na moje kolumne, ki so ti tako zoprne. A si lahko se bolj beden?
2. Ce ti kaj ni vsec, zacni sam pisati in propagirati to, kar imas za liberalizem. Medijev je vse vec, zelo tre bodo veseli. Nehaj pa name projecirati svoje frustracije in preference in mi teziti, ker nisem postal tvoj klon. Ampak tvoj problem je v tem, ker ves, da sam nisi sposoben narediti nicesar, ves, da razliko od tebe jaz sem sposoben, pa se mi jebe za to, da bi bil slovenski politik(ant). Ja, res imas problem, ampak bos ze kako. Samo ne vem, kako si zivel preden sem se jaz pojavil na sceni? Na koga si takrat projeciral svoje fantazme?
3. Tale bo zate verjetno prehuda, ampak bom vseeno poskusil: a mi lahko poves, kje se moja doktrina razlikuje od doktrine pravih liberalcev, npr. Nozicka, da ste vi. domnevni liberalci, tako ogorceni?
4. Ce se ti in tvoje ne morete identificirati z mano, se toliko bolje. Sram bi me bilo, ce bi se nekdo tvojega tipa identificiral z mano, saj ti rabis vodjo in gospodarja, jaz pa za to mesto ne kandidiram.
5. Enkrat si poglej volilne preference Slovencev, pa bos spoznal, da se tako uglajen liberalec v Sloveniji nima politicnih sans. Ce hoces se primer: dr. Ljubo Sirc. Ce mislis, da bo liberlno stranko v Sloveniji popeljal na vrh dober politicni marketing, potem se ti se sanja ne, kje zivis.
6. Zdaj pa ze enkrat nehaj s svojimi frustracijami in get a life. Ce ti gre res za individualno resitev, potem to tudi pokazi in prenehaj s svojimi obsesijami z Radom in mano. S svojimi "nasveti" Radu in meni pa prevec ocitno kazes, da individualne resitve nisi sposoben in da se zanjo zavzemas samo verbalno, v resnici pa isces mesijo.
s8t je napisal(a):1. Nimam političnih ambicij in ne mislim spreminjati sveta. V kolumnah pišem svoja mnenja. Ne želim si poznati političnega marketinga.2. Vseeno jo zahtevaš od mene in Mića.3. Še enkrat - politika me ne zanima, vseeno mi je če sem zanjo primeren ali ne, ker še enkrat (in pazi zdaj) politika me ne zanima.4. ti piši tako kot tebi paše jaz bi pisal takokot meni paše. Lahko?
1. Iščejo se (mnenjski) voditelji, ki imajo za seboj vsaj tečaj političnerga marketinga. Če se je samoobvladovanja lahko naučil JJ, se ga lahko vsakdo.
2. Sam sploh ne verjamem v kolektivno odrešitev, zato nisem pravi naslov za to.
3. Delam na individualni odrešitvi, za kolektivno in udejstvovanje v politiki nisem pravi, nis(m)o vsi primerni za politiko, mislim, da tudi vidva nista, žal, pa se lahko še tako strinjam z vajinimi argumenti.
4. Nič te ne stane argumente napisati mrtvo hladno, enako kot jih poskušam zdaj jaz.
5. Nihče tega ne pričakuje od vaju.
Mislim, da bi morali odpreti debato o političnem marketingu liberalizma, ker je tu bistvo problema.
5. dvomim, da resno tako misliš, sicer bi že zaključil tirado o tem kako bi lahko midva izboljšala podobo liberalizma v Sloveniji in kaj ti vse pričakuješ od naju
Potem pa debato odpri. Meni osebno ni zanimiva.
sporočil: 5.625
s8t je napisal(a):
Ok, saj se razumemo. Oba obvladata logiko, dajta malo preveriti, kolikšen delež vajinega pisanja so ad hominem napadi različnih politikov in njihovih sopotnikov (fellow travelers)
Samo za to gre, ljudje sicer ne obvladajo logike, se pa odzivajo instinktivno, ponavadi se ne postavijo na stran ad hominm napadalca. Pač človeška psihologija. Na volitvah 2004 se je lepo videlo, kako so besni napadli Ropa na Janšo slednjemu samo koristili. Enako mu koristijo sedaj in škodujejo Ropu. Pregovor "kdro drugemu jamo koplje, sam vanjo pade" poznajo različni narodi.
Sprašujem, ali se je mogoče v liberalni kritiki sistema znebiti ad hominem zaletavanja v sedanji politični establishment, ker je efekt tega početja enako samomorilen za liberalizem kot pri Ropu?
Glede odpiranja javne debate. Jaz sem jo pripravljen odpreti, čeprav - glede tega si ne bom premislil - nimam absolutno več nobenih ambicij v javnem življenju, tudi če sem jih kdaj sploh imel.
problem debate je, da rabiš sogovornika... glede na svoja stališča in attitude ga boš očitno težko dobil. (da o tvojem naziliberalnem odnosu do ciganov sploh ne govorim)
s8t je napisal(a):
Ad hominem.
Sicer pa se strinjam, da očitno na drugi strani sploh ni interesa (potrebe) po razjasnitvi problemov na področju političnega marketinga liberalizma. Kar je tiščanje glave v pesek, prodajanje idej (tdui in predvsem v člankih) je namreč politični marketing.
Nabijaš, nakladaš, blefiraš in se sprenevedaš. Pojdi in provociraj koga drugega...
sporočil: 5.625
s8t je napisal(a):
Ad hominem.
Sicer pa se strinjam, da očitno na drugi strani sploh ni interesa (potrebe) po razjasnitvi problemov na področju političnega marketinga liberalizma. Kar je tiščanje glave v pesek, prodajanje idej (tdui in predvsem v člankih) je namreč politični marketing.
Poglej, jaz bi se s tabo na načelni ravni strinjal, če (oziroma ČE ) bi Mrkaić in Pezdir hotela vstopiti v politiko. Ker tega očitno ne nameravata, so tvoji komentarji totalno zgrešeni in celo nesramni, razen če se ti liberalizem zdi podoben nekemu kolektivističnemu harekrišna kultu, ki mora skrbeti za tvoj osebni interes. SLO je dovolj demokratična, ustanovi svojo stranko in sfuraj liberalno platformo v parlament. Problem liberalcev je, da se jim/nam za tovrstne stvari jebe. Jaz sem že take sorte, ker mi je v SLO malo smrdelo sem šel v tujino in bil 6 let v tujini. Potem sem se pač vrnil nazaj, vendar slovenski kolektivizem name nima nekeka konkretnega vpliva, tako da se mi za lokalno folkloro jebe. Če v tovrstno sranje nisi preveč vpleten, je SLO čisto simpatična deželica.
s8t je napisal(a):
Z veseljem odhajam, če sem imel doslej 90% odprte oči, jih imam zdaj 100%.
Hvala.
Upam, da boš tam kamor greš, manj obsesivno nasilen s prepričevanjem v svoj prav.
sporočil: 18.121
Zadnja sprememba: anon-76887 14.09.2007 20:01
s8t je napisal(a):
Ad hominem.
Berem tale špetir, pa mi ni jasno, zakaj je tako težko razumeti, da je pisanje kolumn pač delo s katerim se zasluži denar.
As simple as that.
Meni je povsem logično, da liderji političnih strank ne pišejo kolumn iz preprostega razloga - dan ima samo 24 ur.
Tako, kot je kolumnistu brezveze očitati, zakaj ne dela politične stranke, tako je tudi politku nesmiselno očitati, zakaj ne piše kolumn.