Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Nemčija povečuje izvoz sladkarij

Strani: 1

vizavi sporočil: 1.309
[#127138] 09.09.07 12:48
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: vizavi 09.09.2007 12:49
Od kje jim sladkor? Kakšen oceni seveda iz južne Amerike, Kube..Našo cukr fabrko smo MORAL pa zapret, bedaki. Mene-žerji bi moral naprej uporabljat sladkor in slaščice delat. Dodana vrednost. Sam naši mene-žerji so zanič. Plače pa znajo vleč.
vizavi sporočil: 1.309
[#127139] 09.09.07 12:49
Odgovori   +    0
Od kje jim sladkor? Kakšen oceni seveda iz južne Amerike, Kube..Našo cukr fabrko smo MORAL pa zapret, bedaki. Mene-žerji bi moral naprej uporabljat sladkor in slaščice delat. Dodana vrednost. Sam naši mene-žerji so zanič.
anon-11660 sporočil: 48.253
[#127144] 09.09.07 13:49 · odgovor na: vizavi (#127138)
Odgovori   +    0

vizavi je napisal(a):
Od kje jim sladkor? Kakšen oceni seveda iz južne Amerike, Kube..Našo cukr fabrko smo MORAL pa zapret, bedaki. Mene-žerji bi moral naprej uporabljat sladkor in slaščice delat. Dodana vrednost. Sam naši mene-žerji so zanič. Plače pa znajo vleč.

Bedak. Evropa je placevala 40% drazji sladkor iz evropskih tovarn, medtem ko se je juznoafriski kvaril v skladiscih in so njihovi revezi (tisti, ki jih tako radi omenjajo Bono in company v svojih srce parajocih apelih) ostali se brez tistega malo zasluzka ki so ga dobivali kot obiralci sladkornega trsa.

Prav da so jo zaprli!
anon-521 sporočil: 5.625
[#127160] 09.09.07 16:03 · odgovor na: vizavi (#127139)
Odgovori   +    0

vizavi je napisal(a):
Od kje jim sladkor? Kakšen oceni seveda iz južne Amerike, Kube..Našo cukr fabrko smo MORAL pa zapret, bedaki. Mene-žerji bi moral naprej uporabljat sladkor in slaščice delat. Dodana vrednost. Sam naši mene-žerji so zanič.

če ne bi proizvajalci dobili toliko subvencij bi crknila že zdavnaj... avstralski kmet brez subvencij proizvede sladkor ceneje kot slovenski s subvencijami.
anon-50617 sporočil: 190
[#127162] 09.09.07 16:34 · odgovor na: vizavi (#127139)
Odgovori   +    0

vizavi je napisal(a):
 Vizavi,
ne mesaj hrusk z bananami. Eno je proizvajalec cukra, drugo je proizvajalec sladkarij. Tako kot Prevent ne zna narediti Mercedesa, proizvajalec cukra ne zna narediti cokolade Lindt ali njihove bomboniere.
Mora pa proizvajalec cukra narediti kvaliteten in cenovno konkurencen cukr.
shevchenko sporočil: 21.898
[#127167] 09.09.07 17:35 · odgovor na: anon-11660 (#127144)
Odgovori   +    0

bc123a je napisal(a):

Bedak. Evropa je placevala 40% drazji sladkor iz evropskih tovarn, medtem ko se je juznoafriski kvaril v skladiscih in so njihovi revezi (tisti, ki jih tako radi omenjajo Bono in company v svojih srce parajocih apelih) ostali se brez tistega malo zasluzka ki so ga dobivali kot obiralci sladkornega trsa.

Prav da so jo zaprli!
hehe =)

liberalizem pri hrani zna bit zajebana reč. lahko vse uvažaš, kaj pa narediš v času krize? ok, sladkor mogoče ni ravno nujna življenjska potrebščina, pšenica pa najbrž že je. sam poglej, kaj se je zgodilo s pšenico na borzah v zadnjem letu... hrana je enostavno preveč pomembna reč, da bi se liberalci z njo zajebavali na tak način, kot si ti predstavljas. razumem, da je hrana zate nekaj, kar pac kupis v hoferju, ampak ta hrana mora tudi od nekje priti. veliko bolj varno je, če imaš dobavitelje čim bližje, po možnosti v okviru lastne države. ne pa iz drugega konca sveta.

ps. jebe se mi za bonota, ampak....je tvoja empatija do obiralcev sladkornega trsa res iskrena?
anon-521 sporočil: 5.625
[#127169] 09.09.07 18:08 · odgovor na: shevchenko (#127167)
Odgovori   +    0

shevchenko je napisal(a):

hehe =)

liberalizem pri hrani zna bit zajebana reč. lahko vse uvažaš, kaj pa narediš v času krize? ok, sladkor mogoče ni ravno nujna življenjska potrebščina, pšenica pa najbrž že je. sam poglej, kaj se je zgodilo s pšenico na borzah v zadnjem letu... hrana je enostavno preveč pomembna reč, da bi se liberalci z njo zajebavali na tak način, kot si ti predstavljas. razumem, da je hrana zate nekaj, kar pac kupis v hoferju, ampak ta hrana mora tudi od nekje priti. veliko bolj varno je, če imaš dobavitelje čim bližje, po možnosti v okviru lastne države. ne pa iz drugega konca sveta.

ps. jebe se mi za bonota, ampak....je tvoja empatija do obiralcev sladkornega trsa res iskrena?
 to je spet posledica mešanja države.... država da subvencije biodizelašem... ti s subvencijami navalijo na koruzo... zraste cena koruze... zraste cena pšenice. na koncu verige je pa naš shadow prime minister Semolič, ki pizdi in se razburja, čeprav sploh ne ve dobro zakaj.
[#127188] 09.09.07 20:24 · odgovor na: shevchenko (#127167)
Odgovori   +    0

hehe =)

liberalizem pri hrani zna bit zajebana reč. lahko vse uvažaš, kaj pa narediš v času krize? ok, sladkor mogoče ni ravno nujna življenjska potrebščina, pšenica pa najbrž že je. sam poglej, kaj se je zgodilo s pšenico na borzah v zadnjem letu...
Ja, zato ker je par zelo pametnih ekologov dobilo idejo, da bi hrano ponucali za pogon avtov in so si zato izbojevali ogromne subvencije od drzave, brez katerih ne bi nihce prisel na tako noro in neracionalno idejo.

To ni posledica liberalizma ampak grozljivih ideolosko podprtih eksprimentov z tvojim in mojim denarjem.
[#127189] 09.09.07 20:35 · odgovor na: shevchenko (#127167)
Odgovori   +    0

Je. Kaj mislis da mi je do unicenja domace industrije ali kaj?

Ampak se mi zdi bizarno da iz davkoplacevalskega denarja subvencioniramo proizvodnjo hrane, ki potem povzroca propadanje kmetov po afriki, opustosenje v afriskih morjih (EU ribici) in razdejanje v afriskih gospodarstvih, ki so bistveno manj stabilna od nasega.

In potem se za namecek za potolazit svojo vest se kupi ljudi udelezujejo romanj kot so tisti koncerti za afriko. Bizarno.
Vinci sporočil: 5.933
[#127197] 09.09.07 21:26 · odgovor na: anon-11660 (#127189)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: Vinci 09.09.2007 21:31
Mislim, da je problem Afrike nekoliko bolj globok, kot pa težave pri izvozu kmetijskih pridelkov v EU. Kakršnakoli pomoč jim v tem trenutku ne bi pomagala, temveč samo in izključno pošteni vladarji. Meni se zdi bizarno predvsem to, da nasedaš tej kmetijski propagandi, ki jo lansirajo afriške vlade z namenom še bolj mastno obogateti, medtem pa tisti kmetje še zmeraj žvečijo koreninice in jejo potice iz peska.
[#127200] 09.09.07 21:45 · odgovor na: Vinci (#127197)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: anon-11660 09.09.2007 21:45

Vinci je napisal(a):
Mislim, da je problem Afrike nekoliko bolj globok, kot pa težave pri izvozu kmetijskih pridelkov v EU. Kakršnakoli pomoč jim v tem trenutku ne bi pomagala, temveč samo in izključno pošteni vladarji.
Ce kdaj dobis dostop, si oglej dokumentarec Nailed to the bottom

http://www.filmakers.com/indivs/NailedBottom.htm

kjer kazejo tone zmrznjenih piscancev, ki jih, uvozene iz nizozemske raztovarjajo v senegalu. Cebulo iz nizozemske, na senegalski trznici, kjer je cenejsa od domace. Obupane kmete, s polnimi kascami koruze, ki je ne morejo prodati, saj se evropski subvencionirani presezki znajdejo po skoraj zastonj ceni na njihovem trgu ...Tovarno sladkorja v juznoafriski republiki, ki kljub 40% cenejsemu sladkorju od evropskega ne more izvazati niti grama sladkorja v EU. Ker ima polna skladisca, stoji, mularija, ki je prej delala na poljih pa postopa okrog.

PS. Znano je, da korupcija najlepse cveti od vse pomoci, ki jo potem ta afrika s figo v zepu dobi od razvitih drzav.
[#127202] 09.09.07 22:08 · odgovor na: anon-11660 (#127200)
Odgovori   +    0
Kje je razlika med polnimi skladišči sladkorja (ali poljubne poljščine) v Afriki in v Evropi? Zakaj Afrika ne sme imeti polnega skladišča sladkorja, ali pa zakaj ne sme Afričan uvažati cenejše čebule iz Nizozemske?

Kakorkoli, Afrika ni v takem položajo zaradi kmetijske politike EU.
[#127208] 09.09.07 22:53 · odgovor na: Vinci (#127202)
Odgovori   +    0

Vinci je napisal(a):
Kje je razlika med polnimi skladišči sladkorja (ali poljubne poljščine) v Afriki in v Evropi? Zakaj Afrika ne sme imeti polnega skladišča sladkorja, ali pa zakaj ne sme Afričan uvažati cenejše čebule iz Nizozemske?

Kakorkoli, Afrika ni v takem položajo zaradi kmetijske politike EU.V

Drznem si trditi, da je afrika bistveno bolj v riti odkar je Bob Geldof dobil briljantno idejo tja izvazati mase hrane v imenu preganjanja lakote.

Razumi da ce NE bi bilo zascitnih carin in NE bi bilo subvencij, bi bil v evropi juznoafriski sladkor dosti bolj konkurencen od domacega. Domace sladkorne tovarne so propadle, ko je evropa zaradi mednarodnih dogovorov ukinila 40% zascitne carine na sladkor, in ne zaradi tega, ker bi v interesu pomoci revezem zaceli favorizirati v tujini pridelan sladkor!

Ravno tako so zmrznjeni piscanci in nizozemska cebula v senegalu po dumpinskih cenah samo zaradi tega, ker vse stroske njihove pridelave pokrijejo subvencije. Iz mojega in tvojega zepa. Ce ne bi bilo kmetijskih subvencij, bi ti piscanci ne delali nelojalne konkurence afriskim kmetom, ker bi bili za njih predragi.

Afriska hrana je cenejsa od evropske, v pogojih prostega trga bi evropa marsikateri izdelek uvazala, s cimer bi a) evropejci prihranili subvencije b) afriske drzave (in druge pretezno kmetijske drzave) sluzile denar, namesto da ga prosjacijo okrog.
[#127215] 09.09.07 23:11 · odgovor na: anon-11660 (#127208)
Odgovori   +    0
Ne bom trdil, da nimaš prav. V določenem pogledu najbrž imaš prav.

Po moje pa mora Afrika najprej odpraviti notranje probleme. Po nekih raziskavah (bom poiskal link, ko bom imel več časa), se menda 80% donacij razvitega sveta vrne nazaj v obliki investicij. Zato se postavlja vprašanje, kakšen je smisel donacij in pomoči državam, če recimo komaj 20% sredstev pride do pomoči potrebnih, ostalo pa požrejo korupirani uradniki in vladarji. Zato je po moje povsem nepomembna kmetijska politika EU, ker disperzija dobička, ki se bo ustvarjal v kmetijstvu definitivno ne bo enakomerna in bo kmet ostal še vedno ubog kmet. Vprašaj se, kakšen je interes vlade, ki dovoli uvoz na primer Nizozemske čebule?
[#127228] 09.09.07 23:27 · odgovor na: Vinci (#127215)
Odgovori   +    0

Vinci je napisal(a):
Ne bom trdil, da nimaš prav. V določenem pogledu najbrž imaš prav.

Po moje pa mora Afrika najprej odpraviti notranje probleme. Po nekih raziskavah (bom poiskal link, ko bom imel več časa), se menda 80% donacij razvitega sveta vrne nazaj v obliki investicij. Zato se postavlja vprašanje, kakšen je smisel donacij in pomoči državam, če recimo komaj 20% sredstev pride do pomoči potrebnih, ostalo pa požrejo korupirani uradniki in vladarji. Zato je po moje povsem nepomembna kmetijska politika EU, ker disperzija dobička, ki se bo ustvarjal v kmetijstvu definitivno ne bo enakomerna in bo kmet ostal še vedno ubog kmet. Vprašaj se, kakšen je interes vlade, ki dovoli uvoz na primer Nizozemske čebule?

Heh.

To, da se mora ukloniti zahodnim drzavam ("liberalizirati", "odprti trge"), da ji dovolijo sploh karkoli izvazati?

Poglej si malo zgodovino pogajanj WTO in razloge zakaj je propadla zadnja runda.

Revne drzave z glavnem ruralno in nizko izobrazeno delovno silo so najpriljubljenejsa tarca izsiljevanja razvitih. Saj to je najbolj gnusno. EU in ZDA se sklicujeta na odpiranje trgov, ki v povezavi z njihovimi subvencijami pomeni prakticno zastonjakrski dumping presezkov na trge teh drzav.

Vlade teh drzav trgov ne morejo zapreti zaradi pritiskov WTO, same pa nimajo dovolj sredstev da bi se same sle podobno subvencioniranje kmetijstva kot to pocne zahod.

Kar se pomoci tice, je pomoje to najvecji vir korupcije v afriki, in bi cisto verjel 20% stevilki. In sem zato, da se ukine pomoc afriki, ukine omejitve in carine glede uvoza hrane in tekstila iz teh drzav (to je pretezen del produkcije marsikatere od revnih drzav), in da se radikalno zmanjsa oziroma ukine evropske in ameriske kmetijske subvencije.
[#127260] 10.09.07 07:04 · odgovor na: anon-521 (#127169)
Odgovori   +    0

lukav je napisal(a):

to je spet posledica mešanja države.... država da subvencije biodizelašem... ti s subvencijami navalijo na koruzo... zraste cena koruze... zraste cena pšenice. na koncu verige je pa naš shadow prime minister Semolič, ki pizdi in se razburja, čeprav sploh ne ve dobro zakaj.
=) baje so za letosnji rast cen psenice baje krive neugodne vremenske razmere. no, kakorkoli, drzi, ZDA in EU sta se odlocili forsirati biogoriva. zakaj? ja ljudje bozji, zato ker se pipica z nafto nepreklicno zapira. o tem sem tu ze pisal, pa ste me tko z levo roko mal odrinili stran =)

posledicno bo hrana seveda drazja. e, jebi ga...bo pa drazja, zahodni svet ocitno ne bo mogel ohraniti standarda, kot ga ima dandanes. sam tega ne mores tako direktno povedat, zato pa gres, ko ti grozi pomanjkanje, malo do iraka, potem mal zvisas cene in obtozujes drug druzga. vse je to veseloigra z zelo enostavno predvidljivimi rezultati, sam nihce jih noce slisat. nekako podobno kot pri cenah nepremicnin =)
[#127261] 10.09.07 07:10 · odgovor na: anon-11660 (#127188)
Odgovori   +    0

bc123a je napisal(a):

Ja, zato ker je par zelo pametnih ekologov dobilo idejo, da bi hrano ponucali za pogon avtov in so si zato izbojevali ogromne subvencije od drzave, brez katerih ne bi nihce prisel na tako noro in neracionalno idejo.

To ni posledica liberalizma ampak grozljivih ideolosko podprtih eksprimentov z tvojim in mojim denarjem.

No, no, no... spet torej mislis, da je bila vlada ZDA zavedena, s tem ko je razpisala subvencije proizvajalcem etanola? Kaj ti mislis, da v ZDA vladajo kekci? Mogoce je frontman kekec, ampak to ne pomeni, da so oni sami eni kekci. Mogoce pa hocejo dajati tak vtis?

Dejstvo je, da je ZDA imela ogromne presezke zita, ki jih je prej izvazala. Sedaj se je odlocila, da bo vse skupaj raje predelala v goriva. Vidis, kaj pomeni imet strateske rezerve na lastnih tleh. Koliko let bo na ta nacin podaljsala energetsko agonijo, sicer ne vem, ampak jasno je, da bo sistem gonil svojo naprej toliko, kolikor se bo dalo.
[#127262] 10.09.07 07:17 · odgovor na: anon-11660 (#127228)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: shevchenko 10.09.2007 07:30

bc123a je napisal(a):

In sem zato, da se ukine pomoc afriki, ukine omejitve in carine glede uvoza hrane in tekstila iz teh drzav (to je pretezen del produkcije marsikatere od revnih drzav), in da se radikalno zmanjsa oziroma ukine evropske in ameriske kmetijske subvencije.
Ja, se popolnoma strinjam, da bi bilo to fer od ZDA in Evrope. Ampak - tako kot delniska druzba odgovarja delnicarjem, vlade ZDA in Evrope odgovarjajo svojim drzavljanom. Drzavljani hocejo standard. Evo vam standard...pa she fajn se boste pocutili, ker mi kao pomagamo Afriki. Dvojna storitev torej. Vsi smo srecni in zadovoljni in plesemo kumbaya. Pa se dopust gremo v afriko in tam trosimo denar. tudi tako torej pomagamo! ce nismo mi dobri ljudje iz negove!

PS. Slovenski volilec pricakuje, da bo vlada delovala v njegovem interesu, ne v interesu senegalskega kmeta. Sam pri tem nimam nobene empatije do senegalcev. Lahko se strinjam, da vse skupaj ni fer, v resnici pa je bila samo stvar srece, da sem se rodil tu in ne v Senegalu. Tega se marsikateri udrihac tu na forumu ne zaveda =)
[#127289] 10.09.07 08:36 · odgovor na: shevchenko (#127260)
Odgovori   +    0

=) baje so za letosnji rast cen psenice baje krive neugodne vremenske razmere. no, kakorkoli, drzi, ZDA in EU sta se odlocili forsirati biogoriva. zakaj? ja ljudje bozji, zato ker se pipica z nafto nepreklicno zapira. o tem sem tu ze pisal, pa ste me tko z levo roko mal odrinili stran =)

Resitev po kateri bomo jedli drago hrano, medtem ko bomo koruzo kurili v avtomobilih lahko nastane samo v glavi izjemno bolanega uma drzavnega uporabnika.
[#127290] 10.09.07 08:37 · odgovor na: shevchenko (#127261)
Odgovori   +    0

No, no, no... spet torej mislis, da je bila vlada ZDA zavedena, s tem ko je razpisala subvencije proizvajalcem etanola? Kaj ti mislis, da v ZDA vladajo kekci? Mogoce je frontman kekec, ampak to ne pomeni, da so oni sami eni kekci. Mogoce pa hocejo dajati tak vtis?

Dejstvo je, da je ZDA imela ogromne presezke zita, ki jih je prej izvazala. Sedaj se je odlocila, da bo vse skupaj raje predelala v goriva. Vidis, kaj pomeni imet strateske rezerve na lastnih tleh. Koliko let bo na ta nacin podaljsala energetsko agonijo, sicer ne vem, ampak jasno je, da bo sistem gonil svojo naprej toliko, kolikor se bo dalo.

Dejstvo je, da prihaja ogromno koruze za etanol iz srednje amerike, kjer je zaradi tega cena hrane revezev poletela v nebo.

In ja, ZDA imajo celo zgodovino idiotskih odlocitev, zakaj bi bili izjema?
anon-11009 sporočil: 272
[#127336] 10.09.07 09:20 · odgovor na: anon-11660 (#127290)
Odgovori   +    0
In zakaj Merkator prodaja samo še sladkor s svojo blagovno znamko, ormoškega pa ni več?
[#127339] 10.09.07 09:22 · odgovor na: anon-11660 (#127290)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: shevchenko 10.09.2007 09:24

bc123a je napisal(a):
Dejstvo je, da prihaja ogromno koruze za etanol iz srednje amerike, kjer je zaradi tega cena hrane revezev poletela v nebo.

In ja, ZDA imajo celo zgodovino idiotskih odlocitev, zakaj bi bili izjema?

Zakaj so potem ZDA supersila? Zaradi idiotskih odlocitev?

Sej ok - kmetje v centralni ameriki so v kurcu... zakaj za vraga mislis, da je v interesu zda, da se imajo tejle kmetje fajn. pa jebe se njim zanje.
[#127341] 10.09.07 09:26 · odgovor na: anon-11660 (#127289)
Odgovori   +    0

bc123a je napisal(a):

Resitev po kateri bomo jedli drago hrano, medtem ko bomo koruzo kurili v avtomobilih lahko nastane samo v glavi izjemno bolanega uma drzavnega uporabnika.

Tko kot si lahko slovenec privosci kupovat v mercatorju, si lahko privosci tudi nekaj podrazitev hrane. bo vsak spil pir manj, skadil skatlo cikov manj, pa bo.

a ti si pa mislil, da bo sel standard linearno navzgor? meni se bolj zdi, da smo na vrhu parabole in zacenjamo pocasi, a zanesljivo, padati.
anon-61706 sporočil: 6.178
[#127412] 10.09.07 10:46
Odgovori   +    0
Odkar je Gospa prevzela krmilo, so trgovine preplavljene z nemškimi sladkarijami in jaz kot ljubitelj, prov pazim, da še samo ene tri kupujem, razen, če se ne nategnem, ker mislim, da je panetton taljanski, pol pa doma vidim, da je nemški...na področju sladkarij so nemci hujši od kitajcev...ja pivo in avti niso dovolj za visoke penzije, ko bi mencinger to vedu.
anon-61706 sporočil: 6.178
[#127425] 10.09.07 11:10
Odgovori   +    0
No, ampak, če bi Slovenija več Tomaža Pengova poslušala, s hrano res ne bi smela imeti težav, lahko bi danes najceneje in najbolje jedli in se ne redili ... samo malo znanja je treba in manj kučanovih jankovičev in še manj j.j. revežev v upanju, da bodo obogateli. Ne reče se obiralci ampak sekalci Sladkornega trsa-sem na plantaži delal in ti povem da je tudi zelo nevarno, kače, vročina-Sonce, mrčes in presenečenja ... da se pa fin šnops narest in smo potem noči preživljali na hribčkih in gledali kako ostanki sladkornega trsa gorijo, celo obzorje polno samih malih ognjev, do kjer ti pogled seže...čarobno, nepozabno, trenutki, ki se ne pozabijo...je pa sredica sladkornega trsa odlična, za sesat in sok, joj leta sem od njega živel, z malo limone...vode sploh ne rabiš več...ni nobene primerjave z peso, ta je za zajce dobra.
anon-104079 sporočil: 155
[#127481] 10.09.07 12:51
Odgovori   +    0
Saj imajo dovolj Turkov, da pečejo...
[#127490] 10.09.07 13:14 · odgovor na: anon-11009 (#127336)
Odgovori   +    0

kragrez je napisal(a):
In zakaj Merkator prodaja samo še sladkor s svojo blagovno znamko, ormoškega pa ni več?

Ker je bil ormoski brez subvencij drazji. Sladkor iz sladkorne pese je, kolikor vem, dosti drazji od tistega iz sladkornega trsa.

Seveda, ce se kak bebo zmisli, da bomo pa v avte sladkor usipali namesto bencina, bo cena sladkorja eksplodirala, a to se vedno ni argument za ohranjanje nerentabilne proizvodnje. (argument je, da kretena, ki bi si to zmislil, rapidno odstranis iz pozicije, kjer bi lahko delal skodo)
[#127492] 10.09.07 13:15 · odgovor na: shevchenko (#127339)
Odgovori   +    0

Zakaj so potem ZDA supersila? Zaradi idiotskih odlocitev?

Sej ok - kmetje v centralni ameriki so v kurcu... zakaj za vraga mislis, da je v interesu zda, da se imajo tejle kmetje fajn. pa jebe se njim zanje.

ZDA so supersila, ker imajo mehanizme, kako idiotizme popraviti. Prakticen narod, kar odtehta marsikatero pomanjkljivost glede izobrazbe in razgledanosti. V nasprotju s tem je evropejec idealna stranka za ideolosko podprte resitve, ki ne delajo, pa jih bo vseeno podpiral.
[#127543] 10.09.07 14:16 · odgovor na: anon-11660 (#127490)
Odgovori   +    0
cakaj - po tvoje je hrana temeljna dobrina, bencin pa ne? bi bilo tvoje zivljenje povsem normalno, ce bi kar naenkrat ostali brez goriva?
[#127577] 10.09.07 14:58 · odgovor na: shevchenko (#127543)
Odgovori   +    0

cakaj - po tvoje je hrana temeljna dobrina, bencin pa ne? bi bilo tvoje zivljenje povsem normalno, ce bi kar naenkrat ostali brez goriva?

Dokler sva pri prvem stavku: ja, tako je.

Dosti tezje je ziveti samo od zraka, kot se voziti z biciklom ali javnim prometom.

Drugi stavek pa nima zveze s prvim, ne trdim da ne bi bilo katastrofe ce ostanemo brez goriva, a se vecja katastrofa je ostati brez hrane. Pravzaprav neprimerljivo vecja.

Strani: 1

vm-qetesh