Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Kretenu Mrkaiću razbijte ledvice!
sporočil: 470
Ej, to tužno "gobezdanje" je enako malo bolj v knjižice za otroke
skrite svetle pisoče ženske, je posledica pravic, ki jih je sistem
razbobnal - osovraženi imamo pa dolžnost to prenašati! Narobe
svet!
Tugo in njim podobni se ne zavedajo, da njihove pravice trčijo tudi ob naše pravice, mar ne?
Sodniki, kje ste - še globoko v gozdu, da se ne sliši?
Uboga država, ki ima tako veliko inflacijo kulturnega obnašanja!
Tugo in njim podobni se ne zavedajo, da njihove pravice trčijo tudi ob naše pravice, mar ne?
Sodniki, kje ste - še globoko v gozdu, da se ne sliši?
Uboga država, ki ima tako veliko inflacijo kulturnega obnašanja!
sporočil: 28.746
s8t je napisal(a):
Poenostavljena razlaga, s katero ni mogoče pojasniti pen name pojava. Ok, za slovensko publiko, ki še ni slišala zanj, bo čisto ok. ;)
tudi ni potrebe, z razlago ali brez je rezultat isti - "i got 1,000 channels of shit on my tv"
sporočil: 1
Sem slučajno zašel na ta članek, ker sem mislil, da Miča brani kdo
drug, pa vidim, da se mora kar sam... Ne čudim se, glede na njegovo
nizko raven razpravljanja v kolumnah. Mičo je ekonomist in kot tak
ve, da kot kolumnist lahko uspe, če bo nekaj posebnega - znašel se
je, vsaka čast! Vendar se mi zdi cena zelo visoka - večinoma ga
ljudje nimajo več za vrhunskega strokovnjaka, ampak obrekovalca,
podobnega tistim v vaških gostilnah. Ima svoja načela in poglede in
za njimi stoji, kar spoštujem (imeti hrbtenico danes v slo je
redkost), a vendarle je kot mornar, ki vesla proti vetru... Njegov
namen je zgolj provokacija, stvari res premakniti pa ne zna! Za
premikanje je potrebno znati z ljudmi ravnati in jih voditi, tega
pa Mičo ne obvlada. Zna samo "lajati" (na papirju), vse ostalo mu
je tuje... Pa s provokacijo ni nič narobe, če služi za sredstvo za
doseganje višjega cilja, če pa je sama sebi v namen, je to za
nekega doktorja precej žalostno.
sporočil: 1
Ma tole se mi pa zdi malo preveč za nek ugledni portal, sploh glede
na to, da je usmerjen v ekonomske vode in ne vsesplošne teme. Za
moje pojme ni na nivoju niti blatenje avtorja, pa tudi samo
avtorjevo pisanje, sodeč po tem članku, ni za objavo. Ne vem po
kakšni logiki je, po domače povedano, "nabijanje" z osebki, ki se
na osebni ravni spravljajo na avtorja člankov potrebno objavljati
tukaj. To sodi kvečjemu v forum, če že hoče neko debato oziroma
simpatiziranje glede nastale situacije.
sporočil: 33
hja,
Mrkaič kar si sejal to si požel, kwa se zdej buniš ??
kwa ti ni prau ?? aja ti si študiran člouk in torej imaš
po zakonu inercije prau .. zadnč sem ti napisal kaj je s teboj narobe, pa nič, kr rineš .. druga stvar je provokacija, pa saj si sam tako hotel .. in tista izjava o Titu, jao jao, kako nizko si padel, in pol se čudiš, če te kir hoče na kljun. Dobil si jih z isto palico s kiro sam mahaš. Raj drž gobec pa naredi nekaj kar bo drugim za vzgled, nehaj pljuvat vsepovprek ker unim k delajo narobe tako nič ne pomaga. Kapisch ? al pa imas preveč diplom, da bi razumel kaj tako enostavnega.
Vi ekonomisti, ti, masten in podobni drekači naredte svoje podjetje in dobro poslujete in dobiček delte z zaposlenimi to bo vaša največja promocija. Vsi k ga sedaj fixajo se bodo zgledovali. Sedaj se zgledujejo po drekanju. in ker sam napišeš kar ti pač pade na pamet, to dovoli tudi drugim .. in nehaj se obnašat kot užaljena pička .. iaaa
Mrkaič kar si sejal to si požel, kwa se zdej buniš ??
kwa ti ni prau ?? aja ti si študiran člouk in torej imaš
po zakonu inercije prau .. zadnč sem ti napisal kaj je s teboj narobe, pa nič, kr rineš .. druga stvar je provokacija, pa saj si sam tako hotel .. in tista izjava o Titu, jao jao, kako nizko si padel, in pol se čudiš, če te kir hoče na kljun. Dobil si jih z isto palico s kiro sam mahaš. Raj drž gobec pa naredi nekaj kar bo drugim za vzgled, nehaj pljuvat vsepovprek ker unim k delajo narobe tako nič ne pomaga. Kapisch ? al pa imas preveč diplom, da bi razumel kaj tako enostavnega.
Vi ekonomisti, ti, masten in podobni drekači naredte svoje podjetje in dobro poslujete in dobiček delte z zaposlenimi to bo vaša največja promocija. Vsi k ga sedaj fixajo se bodo zgledovali. Sedaj se zgledujejo po drekanju. in ker sam napišeš kar ti pač pade na pamet, to dovoli tudi drugim .. in nehaj se obnašat kot užaljena pička .. iaaa
sporočil: 3
gvucin je napisal(a):Se strinjam. Med njegovimi konkretnimi "dosežki" so denimo tudi številna odpovedana predavanja na faksu, pa nov prizidek, za katerega naj bi si kot prodekan (ali kaj je že bil) na FOV prizadeval. Meni je itak utopični kapitalist. Rad modruje, ampak v praksi je pa kot Žižek.
Sem slučajno zašel na ta članek, ker sem mislil, da Miča brani kdo drug, pa vidim, da se mora kar sam... Ne čudim se, glede na njegovo nizko raven razpravljanja v kolumnah. Mičo je ekonomist in kot tak ve, da kot kolumnist lahko uspe, če bo nekaj posebnega - znašel se je, vsaka čast! Vendar se mi zdi cena zelo visoka - večinoma ga ljudje nimajo več za vrhunskega strokovnjaka, ampak obrekovalca, podobnega tistim v vaških gostilnah. Ima svoja načela in poglede in za njimi stoji, kar spoštujem (imeti hrbtenico danes v slo je redkost), a vendarle je kot mornar, ki vesla proti vetru... Njegov namen je zgolj provokacija, stvari res premakniti pa ne zna! Za premikanje je potrebno znati z ljudmi ravnati in jih voditi, tega pa Mičo ne obvlada. Zna samo "lajati" (na papirju), vse ostalo mu je tuje... Pa s provokacijo ni nič narobe, če služi za sredstvo za doseganje višjega cilja, če pa je sama sebi v namen, je to za nekega doktorja precej žalostno.
sporočil: 6.114
francimedbusanci je napisal(a):
Ja, dr. Mrkaić, kot trdiš ti, si me razkrinkal. Dobro pa veš, da če jaz tega ne bi hotel, me ne bi. Očitek, da se skrivam na blogu za izmišljenim imenom, si lahko vtakneš v tvojo tolsto rit, ker je Franci Medbusanci moj "uradni" psevdonim že vsaj deset let. In kaj boš storil sedaj, bedak zatelebani? Me boš tožil? Izvoli, boš pa verjetno prvi kreten na tem svetu, ki bo zaradi verbalnega delikta tožil navadnega klošarja. Z DSP nimam nič, zato to cenjeno društvo v svoje marnje vpletaš po nemarnem, kar dokazuje tvojo debilnost, saj kaže, da si tako tumpast, da je zate vsak kreten, ki je izdal knjigo ali dve, že njihov član. Sicer pa, kaj pravzaprav pričakovati od nekoga, ki ne loči fikcije od realnosti? Tugo Zaletel
Tugo, ti moraš biti velik fan tega infantilnega gobezdača, da ga takole propagiraš. in to je zagotovo obsodbe vredno! zakaj, pravi kulturniki že dolgo vemo, da je dečko 100% passe :))
sporočil: 1.610
saj poznaš tisto .. "vse se vrača .. vse se plača ,ko pride tisti
dan."
"Žaljivo izražanje z namenom zaničevanja je kaznivo"
Kako lahko človek "izmeri" katero pisanje je žaljivo in katero ne ? Katero je vredno milijonske tožbe, katero le javnega opravičila ? Si pozabil svoje žalitve, pocenjevanja drugih ljudi,...
In kako si "ugotovil" kdo je avtor ? Dej povej, ko si že tako odkrit in vsakemu vse poveš v faco ?
"Žaljivo izražanje z namenom zaničevanja je kaznivo"
Kako lahko človek "izmeri" katero pisanje je žaljivo in katero ne ? Katero je vredno milijonske tožbe, katero le javnega opravičila ? Si pozabil svoje žalitve, pocenjevanja drugih ljudi,...
In kako si "ugotovil" kdo je avtor ? Dej povej, ko si že tako odkrit in vsakemu vse poveš v faco ?
sporočil: 14.712
Res Mrkaić ni nek višek inteligence ampak takšnih žalitev si pa
tudi on ne zasluži.
Nasploh ne vem kaj ima človek od tega, da nekoga žali.
Če gre le za zajebancijo mi je še nekako razumljivo, če pa kdo res vse jemlje tako zelo zares je pa hud bolnik, ki ga bo prejkoslej pobralo od infarkta.
Ni pa prav, da lahko zaradi vez, ki jih ima kar tako zlahka dobi osebne podatke o piscih.
Tudi sam sem bil že deležen kakšnih hudih žaljivk pa niti v sanjah ne morem zvedeti kdo je za njimi.
Tuga in podobne bolnike pa je škoda tožiti, ker so že več kot dovolj kaznovani s tem, da imajo IQ okrog 30.
Lp
Nasploh ne vem kaj ima človek od tega, da nekoga žali.
Če gre le za zajebancijo mi je še nekako razumljivo, če pa kdo res vse jemlje tako zelo zares je pa hud bolnik, ki ga bo prejkoslej pobralo od infarkta.
Ni pa prav, da lahko zaradi vez, ki jih ima kar tako zlahka dobi osebne podatke o piscih.
Tudi sam sem bil že deležen kakšnih hudih žaljivk pa niti v sanjah ne morem zvedeti kdo je za njimi.
Tuga in podobne bolnike pa je škoda tožiti, ker so že več kot dovolj kaznovani s tem, da imajo IQ okrog 30.
Lp
blume je napisal(a):...že dolgo!
Sam lahko kritizira in žali kolikor hoče, kritike na svoj račun pa ne sprejema. Tipična scrkljanost. Ha ha, ravno me je prešinilo. Mrkaič v kolumni išče sočutje. Mičo, če kaj pomaga, meni se smiliš.
sporočil: 10
... iz konteksta en'ga vica: "Ne mogu više s vama, samo se
svađate!" ... ampak pri vsej tej ihti in izlivanju svojih čustev,
ko me spominjate na izvir Soče v aprilu, ne smete,
dragi intelektualci (težko se izognem občutku, da se vsi
prisotni v tej virtualni debati prištevate med intelektualce)
pozabiti, da vsak položaj/nivo (izobrazbeni, statusni...) sam po
sebi nujno zahteva določen KULTURNI nivo . Le-ta
je pravi "lakmusov papirček", za vsakega takega samoimenovanega
"intelektualca". Spravite se v neke, predvsem človeške,
intelektualne (če se že štejete med intelektualce - če ne, OK,
pošteno!?) in kulturne okvirje, prosim.
Sicer celo v Svetem pismu piše: "VSE JE DOVOLENO, VENDAR...", no in prav to nadaljevanje je pomembno - vsekakor razumnemu in kulturnemu Človeku, nikakor seveda ne svobodnemu "delam, kar hočem" homo(sapiensu). Smo v časih, ko bi se kar vsi šli po modelu: " LAHKO DELAM, KAR HOČEM ", pri tem pa seveda pozabili na PREVZEMANJE ODGOVORNOSTI in s tem seveda na posledice... te naj kar nosi virtualni svet, kaj!? (...ja ker je pa še umrl, ki je bil v kaki računalniški shuting-story ustreljen ali masakriran!? Fino, ane!? Ja, pa bebavo tudi!)
Še ena iz Svetega pisma... So tri stvari, ki Bogu in ljudem niso všeč (navedene so tudi tri, ki so všeč! ali otom potom):
- naduti berač
- lažnivi bogataš ter
- neumni in pohotni starec
V našem času bi lahko brez težav dodali še:
- nekulturni intelektualec
In nazadnje še preprosti test izobrazbenega nivoja vseh nas izobražencev, ki se tako radi prištevamo v "kasto" intelektualcev. Kdorkoli od nas ne loči med provokativnim pisanjem (kogarkoli, tudi dr.MM-a) in netaktnim, vulgarnim izražanjem (na blogu), naj nujno razmisli o svojem izobrazbenem nivoju, pa tudi svojem splošnem IQ-ju.
Ne zagovarjam dr.MM, zagovarjam HUMANOST! , kajti "omnia mea mecum porto" (vse svoje nosim s seboj).
Kar mislim, govorim in delam, to sem! O tem se zamislite, spoštovani intelektualci. Ukvarjajmo se vsak s sabo, pa bomo imeli do konca življenja dovolj dela... dajajmo spoštovanje in šele nato ga pričakujmo... ostanimo strpni in imeli bomo mir.
Srečno!
Sicer celo v Svetem pismu piše: "VSE JE DOVOLENO, VENDAR...", no in prav to nadaljevanje je pomembno - vsekakor razumnemu in kulturnemu Človeku, nikakor seveda ne svobodnemu "delam, kar hočem" homo(sapiensu). Smo v časih, ko bi se kar vsi šli po modelu: " LAHKO DELAM, KAR HOČEM ", pri tem pa seveda pozabili na PREVZEMANJE ODGOVORNOSTI in s tem seveda na posledice... te naj kar nosi virtualni svet, kaj!? (...ja ker je pa še umrl, ki je bil v kaki računalniški shuting-story ustreljen ali masakriran!? Fino, ane!? Ja, pa bebavo tudi!)
Še ena iz Svetega pisma... So tri stvari, ki Bogu in ljudem niso všeč (navedene so tudi tri, ki so všeč! ali otom potom):
- naduti berač
- lažnivi bogataš ter
- neumni in pohotni starec
V našem času bi lahko brez težav dodali še:
- nekulturni intelektualec
In nazadnje še preprosti test izobrazbenega nivoja vseh nas izobražencev, ki se tako radi prištevamo v "kasto" intelektualcev. Kdorkoli od nas ne loči med provokativnim pisanjem (kogarkoli, tudi dr.MM-a) in netaktnim, vulgarnim izražanjem (na blogu), naj nujno razmisli o svojem izobrazbenem nivoju, pa tudi svojem splošnem IQ-ju.
Ne zagovarjam dr.MM, zagovarjam HUMANOST! , kajti "omnia mea mecum porto" (vse svoje nosim s seboj).
Kar mislim, govorim in delam, to sem! O tem se zamislite, spoštovani intelektualci. Ukvarjajmo se vsak s sabo, pa bomo imeli do konca življenja dovolj dela... dajajmo spoštovanje in šele nato ga pričakujmo... ostanimo strpni in imeli bomo mir.
Srečno!
sporočil: 14.712
0219K21 je napisal(a):
Naslov je grozen.
Podpiram pa ukinitev anonimnosti na Internetu.
Kot velik strokovnjak na področju interneta bi lahko vedel, da je to praktično nemogoče.
Po drugi strani pa to tudi ni v interesu internetnih strani saj bi imele nekajkrat manj piscev, če bi morali vsak članek potrditi še z digitalnim potrdilom.
Lp
Maj je napisal(a):omenjeni možakar zagotovo sodi v najožji vrh najbolj inteligentnih ljudi na Svetu!!!
Res Mrkaić ni nek višek inteligence ampak takšnih žalitev si pa tudi on ne zasluži. Nasploh ne vem kaj ima človek od tega, da nekoga žali. Če gre le za zajebancijo mi je še nekako razumljivo, če pa kdo res vse jemlje tako zelo zares je pa hud bolnik, ki ga bo prejkoslej pobralo od infarkta. Ni pa prav, da lahko zaradi vez, ki jih ima kar tako zlahka dobi osebne podatke o piscih. Tudi sam sem bil že deležen kakšnih hudih žaljivk pa niti v sanjah ne morem zvedeti kdo je za njimi. Tuga in podobne bolnike pa je škoda tožiti, ker so že več kot dovolj kaznovani s tem, da imajo IQ okrog 30. Lp
pa mu nič ne pomaga :(
sporočil: 8.998
0219K21 je napisal(a):Kaj pa koncentracijska taborišča ?
Naslov je grozen.
Podpiram pa ukinitev anonimnosti na Internetu.
Pa delikte različnega mnenja ?
....
Predlagam, da ne pretiravaš s predlogi. Še vedno živimo v svetu birokratskih fah-idiotov, ki še preradi posvojijo najbolj nore zamisli.
Čeprav MM običajno uspešno zadane v živo razne bleferje, je njegov tokratni zapis preveč bušističen (Patriot Act) in oseben (of topic), da bi imel pravo težo. Njegova osebna užaljenost je sicer razumljiva in človeška, odziv na x-pisca nekega bloga, za katerega je večji del Slovenije izvedel prvič prav iz njegovega današnjega članka, pa je pretirana in pubertetniška.
Kdor dela reklamo bedakom namreč tvega, da ljudje kmalu ne bodo več opazili razlike med njim in reklamiranim.
sporočil: 35
To je pač najliberalnejša demokracija na vseh področjih - je pač
presegla samo ekonomsko svobodo za katero se zavzema Mrkaić.
Zdaj pa hoče državo in njene posege.
sporočil: 716
hja no, v resnici se že nekaj časa odpira kar cel kup vprašanj, ki
se tičejo publiciranja, javnega govora, javne objave, pravice do
zasebnosti, dobrega okusa, kje je meja in kdo gre čez rob...
Novi načini publiciranja (blogi so gotovo eden od glavnih "nereguliranih" načinov publiciranja) so seveda, kakor vedno v zgodovini, ujeli družbo nepripravljeno, brez izdelanih načel in pravil.
Zato v takšnih publikacijah gotovo niso urejene ravno vse stvari, ki bi sicer veljale za ostale, z zakonom in ostalimi družbenimi pravili regulirane medije.
S tem nikakor ne menim, da bi morali prav vse regulirati z zakoni, vendar je prav gotovo vprašanje anonimnosti v javnih publikacijah in hkratni žaljivi ali celo sovražni govor nekaj, o čemer bi bilo potrebno izoblikovati vsaj načelna stališča družbe in predvsem tistih, ki omogočajo publiciranje.
Internet je pač predvsem JAVNI medij in publiciranje na njem ni stvar zasebnosti, še posebej ne, kadar se to tiče žaljenja ali celo sovražnega govora. In to naj bi veljalo tudi za bloge.
Seveda ne vem, v kakšnem kontekstu je bilo to napisano in o samem blogu ne bom sodil, ker nisem celega prebral. Lahko bi tudi prehiteval in obsodil nekaj, kar je bilo zapisano ali z ironijo (z iztrganim citatom to lahko izbrišeš) ali s kakšnim drugim namenom, ne vem.
Vsekakor pa bomo potrebovali neka nova pravila tudi pri publiciranju na spletu, vključno z odgovornostjo anonimcev.
Novi načini publiciranja (blogi so gotovo eden od glavnih "nereguliranih" načinov publiciranja) so seveda, kakor vedno v zgodovini, ujeli družbo nepripravljeno, brez izdelanih načel in pravil.
Zato v takšnih publikacijah gotovo niso urejene ravno vse stvari, ki bi sicer veljale za ostale, z zakonom in ostalimi družbenimi pravili regulirane medije.
S tem nikakor ne menim, da bi morali prav vse regulirati z zakoni, vendar je prav gotovo vprašanje anonimnosti v javnih publikacijah in hkratni žaljivi ali celo sovražni govor nekaj, o čemer bi bilo potrebno izoblikovati vsaj načelna stališča družbe in predvsem tistih, ki omogočajo publiciranje.
Internet je pač predvsem JAVNI medij in publiciranje na njem ni stvar zasebnosti, še posebej ne, kadar se to tiče žaljenja ali celo sovražnega govora. In to naj bi veljalo tudi za bloge.
Seveda ne vem, v kakšnem kontekstu je bilo to napisano in o samem blogu ne bom sodil, ker nisem celega prebral. Lahko bi tudi prehiteval in obsodil nekaj, kar je bilo zapisano ali z ironijo (z iztrganim citatom to lahko izbrišeš) ali s kakšnim drugim namenom, ne vem.
Vsekakor pa bomo potrebovali neka nova pravila tudi pri publiciranju na spletu, vključno z odgovornostjo anonimcev.
sporočil: 80
Na
www.policija.si/port...liteta.php je v zvezi s podobnim opisan
primer grožnje, ki ga podajam malo skrajšano za lažji
komentar:
Že dva dni mi grozijo po mobilnem telefonu. ....... Strah me je, da mi ne bi kdo kaj žalega naredil. Kaj naj storim?
Če neka oseba ogrozi varnost kakšne osebe z resno grožnjo, da bo napadla njeno življenje ali telo, je osumljena storitve kaznivega dejanja ogrožanja varnosti po 145. členu Kazenskega zakonika. Storilec mora pri oškodovancu vzbuditi občutek osebne ogroženosti.........Grožnja je lahko izražena neposredno s kretnjami ali z besedami, lahko pa tudi drugače (npr. preko sms, pisma ipd.).......... Navedeno kaznivo dejanje je subsidiarno. To pomeni, da če storilec uresniči svojo grožnjo, bo zoper njega podano ustrezno kaznivo dejanje zoper življenje in telo.
Torej, da lahko pride do sodnega pregona mora biti kaznivo dejanje nasilja izvršeno, krivec pa na osnovi predhodne prijave oškodovanca odgovarja subsidiarno.
Upam, da bo katerakoli naslednja vlada uvidela, da grožnje ravno tako spadajo v območje žaljivk, ker, kot trdi micom, za žaljivke lahko odgovarjaš na sodišču, za grožnje pa nikomur ne moreš storiti nič. Vse zlo nasilja v družini kot osnovni celici družbe in družbi sami je skrito v sisemski napaki, da se groženj ne da kaznovati.
Že dva dni mi grozijo po mobilnem telefonu. ....... Strah me je, da mi ne bi kdo kaj žalega naredil. Kaj naj storim?
Če neka oseba ogrozi varnost kakšne osebe z resno grožnjo, da bo napadla njeno življenje ali telo, je osumljena storitve kaznivega dejanja ogrožanja varnosti po 145. členu Kazenskega zakonika. Storilec mora pri oškodovancu vzbuditi občutek osebne ogroženosti.........Grožnja je lahko izražena neposredno s kretnjami ali z besedami, lahko pa tudi drugače (npr. preko sms, pisma ipd.).......... Navedeno kaznivo dejanje je subsidiarno. To pomeni, da če storilec uresniči svojo grožnjo, bo zoper njega podano ustrezno kaznivo dejanje zoper življenje in telo.
Torej, da lahko pride do sodnega pregona mora biti kaznivo dejanje nasilja izvršeno, krivec pa na osnovi predhodne prijave oškodovanca odgovarja subsidiarno.
Upam, da bo katerakoli naslednja vlada uvidela, da grožnje ravno tako spadajo v območje žaljivk, ker, kot trdi micom, za žaljivke lahko odgovarjaš na sodišču, za grožnje pa nikomur ne moreš storiti nič. Vse zlo nasilja v družini kot osnovni celici družbe in družbi sami je skrito v sisemski napaki, da se groženj ne da kaznovati.
komunike je napisal(a):Čitaj, Tugo Zaletel, in se uči...
Kaj pa koncentracijska taborišča ?
Pa delikte različnega mnenja ?
....
Predlagam, da ne pretiravaš s predlogi. Še vedno živimo v svetu birokratskih fah-idiotov, ki še preradi posvojijo najbolj nore zamisli.
Čeprav MM običajno uspešno zadane v živo razne bleferje, je njegov tokratni zapis preveč bušističen (Patriot Act) in oseben (of topic), da bi imel pravo težo. Njegova osebna užaljenost je sicer razumljiva in človeška, odziv na x-pisca nekega bloga, za katerega je večji del Slovenije izvedel prvič prav iz njegovega današnjega članka, pa je pretirana in pubertetniška.
Kdor dela reklamo bedakom namreč tvega, da ljudje kmalu ne bodo več opazili razlike med njim in reklamiranim.
sporočil: 31
vidim mascevalnost v tem pisanju?? zakaj? morda doticni osebi, ki
to pise ima nekaj osebnega zoper MM?? bi rekla da dà...in kaj
pomeni to "navaden Slovenec"???!!!!! , mogoce se Slovenci delijo na
"L, M,XL. XXL"???? in ,da se MM vlaci po sodiscis????!!!
kaksen zveze to ima z strokovnostjo MM?? in zakaj toliko jeze in
zavidnosti v vam ljudje bozji???!!!!VSI BERETE MM IN POTEM
PLJUVATE PO NJEMU!!!!!! Nekaj , kar mi je antipaticno,
odvratno ,nezanimivo NE BEREM!!!!
sporočil: 1.410
Kako lahko rečemo katero izražanje je žaljivo, tisto neposredno, ko
nekoga nekdo nekam pošlje ali tisto, ko s finimi besedami poveš
enako ''ampak od zadaj''? Sicer pa predlagam da gospod Mićo naredi
vse obveznosti na fakulteti do študentov. Na tem področju si je
nabral kar nekaj negativnih prijateljev.
sporočil: 28.746
jullia je napisal(a):to je tudi zame misterij :) ocitno gre za neko posebno varianto mazohizma.
in zakaj toliko jeze in zavidnosti v vam ljudje bozji???!!!!VSI BERETE MM IN POTEM PLJUVATE PO NJEMU!!!!!! Nekaj , kar mi je antipaticno, odvratno ,nezanimivo NE BEREM!!!!
sporočil: 8
Razumem Mrkaićev bes. Strinjam se tudi, da gre pravzaprav za
strahopetce, ki v kakšni vojni (eno sem dal skozi) potem koljejo v
kakšnem taborišču. Na skrivaj, seveda.
Vendar bi od sicer odličnega ekonomskega kritika, v članku, vseeno pričakoval malce več. Napr.: vpliv blogov na BDP, morda vsaj na padec tiskanih edicij uglednih dnevnikov, ali morda stroške državnega zdravstvenega sistema za zdravljenje takih v psihiatričnih ustanovah. Če ne to, pa vsaj namig zakaj so tehnologije, ki so jih izdelali naravoslovci tako poceni, da jih lahko vsak "poserje" vsak zakoten družboslovec.
Vendar je treba avtorja tokrat tudi pohvaliti, saj je v članku nakazal resen problem in tudi rešitev le tega.
lp
Vendar bi od sicer odličnega ekonomskega kritika, v članku, vseeno pričakoval malce več. Napr.: vpliv blogov na BDP, morda vsaj na padec tiskanih edicij uglednih dnevnikov, ali morda stroške državnega zdravstvenega sistema za zdravljenje takih v psihiatričnih ustanovah. Če ne to, pa vsaj namig zakaj so tehnologije, ki so jih izdelali naravoslovci tako poceni, da jih lahko vsak "poserje" vsak zakoten družboslovec.
Vendar je treba avtorja tokrat tudi pohvaliti, saj je v članku nakazal resen problem in tudi rešitev le tega.
lp
sporočil: 801
Vsak, tudi Tugo ( kdorkoli to že je), ima pravico izraziti
svoje mnenje o čemerkoli in večina komentatorjev na Financah,Delu
in drugod to tudi počne. Do tu je vse lepo in prav.
Gre za način, na katerega to povemo. In tukaj odpove veliko piscev. Kako se izražamo, največ pove o nas samih, več kot o tistem, na katerega smo se spravili. Tukaj, pri poznavanju bontona oziroma vsaj v osnovi spoštljivega odnosa do drugih na spletu in drugje, bo treba narediti še veliko. Morda je to še pomembnejše kot tako razvpita funkcionalna nepismenost.
Če poenostavim do konca, pameten človek zna slabost nasprotne strani prikazati, ne da bi presegel mejo dobrega okusa. Bedak zna pa vrniti le tako, da useka po gobcu (se opravičujem za slikovitost). Ker se na spletu take demonstracije moči ne da prikazati na drug način, ti ljudje posegajo po izrazih, kot jih je citiral gospod MM in kot jih lahko dnevno najdemo tudi v spletnih Financah, spletnem Delu in drugod.
Eden od načinov v smislu izboljšanja spletnega komuniciranja bi bil, da bi gostitelji komentarjev uvedli drugačen način vpisovanja komentarjev. Pomagalo bi, če bi vsak moral vpisati svoje podatke in se tako razgaliti iz anonimnosti, lahko pa bi tudi cenzurirali neprimerne izraze.
S tem, da časnik samo prosi, naj se bralci vzdržijo neprimernih komentarjev, se le na videz otrese odgovornosti. V resnici pa omogoča tak način komuniciranja, ki čedalje bolj postaja pravilo namesto izjema.
Vsekakor smo lahko veseli, da veliko ljudi po svetu ne bere naših časopisov. Naj si še tako želimo, da bi ne bili "balkanci", s takim "gostilniškim" izražanjem nismo nič drugega.
Gre za način, na katerega to povemo. In tukaj odpove veliko piscev. Kako se izražamo, največ pove o nas samih, več kot o tistem, na katerega smo se spravili. Tukaj, pri poznavanju bontona oziroma vsaj v osnovi spoštljivega odnosa do drugih na spletu in drugje, bo treba narediti še veliko. Morda je to še pomembnejše kot tako razvpita funkcionalna nepismenost.
Če poenostavim do konca, pameten človek zna slabost nasprotne strani prikazati, ne da bi presegel mejo dobrega okusa. Bedak zna pa vrniti le tako, da useka po gobcu (se opravičujem za slikovitost). Ker se na spletu take demonstracije moči ne da prikazati na drug način, ti ljudje posegajo po izrazih, kot jih je citiral gospod MM in kot jih lahko dnevno najdemo tudi v spletnih Financah, spletnem Delu in drugod.
Eden od načinov v smislu izboljšanja spletnega komuniciranja bi bil, da bi gostitelji komentarjev uvedli drugačen način vpisovanja komentarjev. Pomagalo bi, če bi vsak moral vpisati svoje podatke in se tako razgaliti iz anonimnosti, lahko pa bi tudi cenzurirali neprimerne izraze.
S tem, da časnik samo prosi, naj se bralci vzdržijo neprimernih komentarjev, se le na videz otrese odgovornosti. V resnici pa omogoča tak način komuniciranja, ki čedalje bolj postaja pravilo namesto izjema.
Vsekakor smo lahko veseli, da veliko ljudi po svetu ne bere naših časopisov. Naj si še tako želimo, da bi ne bili "balkanci", s takim "gostilniškim" izražanjem nismo nič drugega.
sporočil: 118
G. Mrkaić, kljub vsej vaši izobrazbi, je iz vašega javnega
"nastopanja" ugotoviti, da ste osebnostno zelo nizko - vedno bolj
se mi smilite...
In vi bi želeli, da bi vas še sploh kdo resno jemal?!
In vi bi želeli, da bi vas še sploh kdo resno jemal?!
sporočil: 17.846
Pretiravaš.
Osnovno je "ne škoduj". Škodujemo lahko na različne načine. Bodisi tako, da nekomu poškodujemo avto, razbijemo šipo, ali ga pretepemo in poškodujemo, ali poškodujemo njegovo čast in dobro ime. Slednje je mogoče storiti tako po tisku, radiju, TV, pa tudi po Internetu.
Mehanizmi so različni, a vselej velja, da oškodovani ima pravico zahtevati zadoščenje v obliki povrnitve škode.
V primeru, ko je pisec anonimen je povrnitev škode nemogoče zahtevati (ali je bistveno oteženo). Toliko težje je, kjer se pri postopku registracije uporabnika ne zahtevajo resnični identifikacijski podatki, ker pač gre za brezplačni medij (forumi, blogi).
Če Mićo Mrkaić pošlje v kurac celotno populacijo violičastih je bistveno težje oceniti ali gre res za škodovanje časti in dobremu imenu, če "violičasti" niso vsaj pravna oseba. Če pa napoti žalitev konkretni pravni ali fizični osebi ima ta vso možnost zahtevati zadoščenje od Mića Mrkaića, ki se vedno podpiše.
Toda, če kdo nakurca in celo grozi Miću Mrkaiću s pohabljenjem ali smrtjo je pač tedaj Mićo v poziciji, da zahteva zadoščenje. (BTW, tudi sam sem enkrat padel v past, da sem ga prizadel..).
Internetni forumi (in prej BBSi) so zelo pozitivno vplivali na različnih področjih, da ljudje hitreje izmenjujejo mnenja, stališča, znanja. Je pa tako, da je očitno vsako orodje mogoče zlorabiti (hecno, kako podobni besedi sta orodje in orožje).
Povsem na koncu.
Anonimnost je na Internetu le navidezna. Vsakega je mogoče identificirati (drži pa, da nekatere tehnologije to izjemno otežijo), nekoga le po IP številki, nekoga po ovinkih, a načeloma vsak pušča za seboj bolj ali manj neizbrisne sledi, ki se vlečejo še dolgo let po tem, ko je kakšno "dejanje" storjeno, domnevno anonimno.
Zato vsakem svetujem, od nekdaj, da se na Internetu obnaša natanko tako, kot bi se v navadnem tki. realnem življenju. Naj si ne ustvarja alter-ega. Naj si ne "da duška", ker zgolj misli, da lahko.
Osnovno je "ne škoduj". Škodujemo lahko na različne načine. Bodisi tako, da nekomu poškodujemo avto, razbijemo šipo, ali ga pretepemo in poškodujemo, ali poškodujemo njegovo čast in dobro ime. Slednje je mogoče storiti tako po tisku, radiju, TV, pa tudi po Internetu.
Mehanizmi so različni, a vselej velja, da oškodovani ima pravico zahtevati zadoščenje v obliki povrnitve škode.
V primeru, ko je pisec anonimen je povrnitev škode nemogoče zahtevati (ali je bistveno oteženo). Toliko težje je, kjer se pri postopku registracije uporabnika ne zahtevajo resnični identifikacijski podatki, ker pač gre za brezplačni medij (forumi, blogi).
Če Mićo Mrkaić pošlje v kurac celotno populacijo violičastih je bistveno težje oceniti ali gre res za škodovanje časti in dobremu imenu, če "violičasti" niso vsaj pravna oseba. Če pa napoti žalitev konkretni pravni ali fizični osebi ima ta vso možnost zahtevati zadoščenje od Mića Mrkaića, ki se vedno podpiše.
Toda, če kdo nakurca in celo grozi Miću Mrkaiću s pohabljenjem ali smrtjo je pač tedaj Mićo v poziciji, da zahteva zadoščenje. (BTW, tudi sam sem enkrat padel v past, da sem ga prizadel..).
Internetni forumi (in prej BBSi) so zelo pozitivno vplivali na različnih področjih, da ljudje hitreje izmenjujejo mnenja, stališča, znanja. Je pa tako, da je očitno vsako orodje mogoče zlorabiti (hecno, kako podobni besedi sta orodje in orožje).
Povsem na koncu.
Anonimnost je na Internetu le navidezna. Vsakega je mogoče identificirati (drži pa, da nekatere tehnologije to izjemno otežijo), nekoga le po IP številki, nekoga po ovinkih, a načeloma vsak pušča za seboj bolj ali manj neizbrisne sledi, ki se vlečejo še dolgo let po tem, ko je kakšno "dejanje" storjeno, domnevno anonimno.
Zato vsakem svetujem, od nekdaj, da se na Internetu obnaša natanko tako, kot bi se v navadnem tki. realnem življenju. Naj si ne ustvarja alter-ega. Naj si ne "da duška", ker zgolj misli, da lahko.