Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Kretenu Mrkaiću razbijte ledvice!

Strani: 1 2 3 4 5 6 ... 12

anon-9939 sporočil: 17.846
[#122354] 30.08.07 22:23
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: anon-9939 30.08.2007 22:33
Naslov je grozen.

Podpiram pa ukinitev anonimnosti na Internetu.
anon-95084 sporočil: 2.286
[#122355] 30.08.07 22:25 · odgovor na: anon-9939 (#122354)
Odgovori   +    0
Tudi jaz.
anon-79735 sporočil: 16.531
[#122362] 30.08.07 22:39
Odgovori   +    0
Kar seješ, to žanješ, se bodo mnogi muzali ob branju tega prispevka, kar pa nikakor ne pomeni, da sem med njimi tudi sam. Toda, tak stil izražanja iz varne štale anonimnosti uporabljajo tudi mnogi tvoji virtualni pristaši na tem forumu in bi bilo zelo prav, ko bi tvoje opozorilo tudi oni vzeli v zakup.
Me prav zanimajo njihovi komentarji.

Stane Sevčnikar
crt sporočil: 28.746
[#122370] 30.08.07 22:46
Odgovori   +    0
"Blogerji se slepijo, da so pomembni, da odpirajo nova polja človeške misli in tako naprej, ampak če se nekdo ne upa podpisati pod svoje umotvore, potem je njegovo pisarjenje vredno toliko kot pisarjenje pisca anonimnih pisem. Gre za strahopetce, ki se bojijo eksponirati in upajo, da bo to naredil nekdo drug namesto njih. Povsem isto velja za internetne forumaše. Kakorkoli, blogi predvsem nimajo nikakršnega nadzora kvalitete in prav to, da jih lahko piše kdorkoli, usodno znižuje njihovo vrednost. Funkciji urednika in recenzenta nista nastali po naključju, blogerji pa se večinoma hočejo izogniti tako enemu kot drugemu. Rezultat so v večini primerov navadne smeti - v blogerskem svetu razmerje med signalom in šumom svetu drvi proti nič."

right on
anon-93330 sporočil: 24
[#122379] 30.08.07 22:58
Odgovori   +    0
MM svaka čast. res skaka čast. car si!! way to go!!
mimoidoci sporočil: 6.458
[#122381] 30.08.07 23:01
Odgovori   +    0
"Tugo je mislil, da je varno skrit, a se je zmotil in zdaj bo plačal polno ceno za svoje početje. Naj bo to v opozorilo vsem - kot sem razkrinkal Marka Vukoviča, ki me je žalil na blogu Drugi dom (in na drugih blogih) in kot sem razkrinkal Tuga Zaletela, tako bom razkrinkal in kaznoval vsakega žaljivega blogerja."

Moj prispevek k morebitni mediaciji (sodnih zaostankov je vsak dan več):

Tugo Zaletel
gsm: 041 263 813
anon-15342 sporočil: 8.014
[#122384] 30.08.07 23:03
Odgovori   +    0
"Tugo Zaletel? Kdo pa je to?" se zagotovo sprašujete, spoštovani bralci. Tehtno vprašanje - to je "pisatelj"...

Google sugerira, da je [tudi] "pesnik":
http://chp.uni-mb.si...tuza1.html< /a>
anon-85871 sporočil: 193
[#122386] 30.08.07 23:04
Odgovori   +    0
Res je da Mićo ne grozi s smrtjo komu, zna pa tudi on biti preveč žaljiv/provokativen. Če piše v takem stilu naj tudi pričakuje žaljive komentarje, in se naj ne obnaša kot vsemogočen razžaljen dojenček, ki so mu vzeli dudo!
anon-28836 sporočil: 3.657
[#122389] 30.08.07 23:11 · odgovor na: anon-35163 (#122375)
Odgovori   +    0
Literarno delo fikcije, za katerega dvomim, da presega meje svobode tiska!  Sicer smo v dezeli nekaj let preganjali studenta zaradi neumnega email Bushu.  MM vsekakor prekasa Paris Hilton v samopromociji!  Pri odpravi anonimnosti na internetu ga podpiram.
anon-105119 sporočil: 3.426
[#122402] 30.08.07 23:44
Odgovori   +    0
Mičo prepričan sem, da ti bo povsem neznani Tugo Zaletel z veseljem plačal vsaj kako pijačo zdaj, ko si mu naredil tako reklamo in bo zanj izvedela vesoljna Slovenija.
No seveda je ta človek potreben res ene poštene tožbe, da se bo zavedel posledic svojih drhalističnih zapisanih besed, ampak če ti nisi tega s svojimi drhalizmi anonimnežem pričakoval, ti moram reči, da v tebi ni kaj dosti modrosti.
Večer je leglo paradajzarjev, ki ima močno navezo na Forum 21. Spomnim se kako usklajeno sta Dnevnik in večer pljuvala čez Drnovška, ko je le ta bil v sporu s Kučanom in ne bi se čudil, če ta ubogi Tugo ni svojega skrpucala napisal zgolj po naročilu, kajti kot veš si s svojimi pisanji paradajzarjem hudo napoti.
Saj poznaš ono znano udbovsko parolo, ki jo je Kučan izrekel v Novi Gorici: "najprej deskriditacija, nato likvidacija"
Uživaj in imej se lepo,
pa kjerkoli že si.
Stojan Svet
www.katedrala.si
anon-120479 sporočil: 50
[#122407] 31.08.07 00:23
Odgovori   +    0
Hja, moram se strinjati z MM-jem, da je to pač... "tu mač". Ne glede na "kontekst", ki je dandanes, že kot pojem sam, tako in tako "iztrgan iz konteksta". Zato "context issue", tukaj pač ni več "issue", ker vsaka izrečena beseda šteje, never mind the bollocks... "issue!"... "context!!" (sorry) "bollocks!!!" No, za primerjavo: "The first thing we do,let`s kill all the lawyers". Blog comment? Yes! A work (word) of art? Noooooo!!! Anyway, it's Shakespeare's Henry VI Part 2. Ja, kontekst je jeba! Can you tell the difference?
anon-35163 sporočil: 30.643
[#122413] 31.08.07 00:56 · odgovor na: anon-91864 (#122410)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: anon-35163 31.08.2007 01:12
Matr, za tole ti lahko dam samo *****, siceršnjim idejno političnim razhajanjem navkljub :)

shaman je napisal(a):

Kako že gre tista, kdor ne prenese vročine naj ne hodi v kuhinjo. Nije bre internet za svaku mimozu!
Jup :))

Predsednik Zveze Združenj Forumsko Blogerskih Sralcev je zadevo komentiral takole:

http://www.forumspil...Nipple.jpg< /a>

:-P
anon-17372 sporočil: 6.680
[#122418] 31.08.07 01:17 · odgovor na: anon-91864 (#122410)
Odgovori   +    0

shaman je napisal(a):
anonimni pisci na forumih in blogih nismo [...] nič drugega kot dvorni norčki, ki se kratkočasimo.

hmja, gregor666 je ze eden od njih, ampak niso vsi dvorni norcki, nekaj je tudi notoricnih norckov.

razumem pa tudi micota.
[#122422] 31.08.07 01:28 · odgovor na: (#122420)
Odgovori   +    0

s8t je napisal(a):

And I think you should know this ...

1) Vsi britanski časopisi furajo svoje uvodnike (leaders aka editorials) anonimno.

2) The Economist pa je v celoti anonimen. Verjetno edini takšen časopis, da, tudi zato je izjemen, ker bralcev ne spodbuja k genetic fallacy in ad hominem napadom. Ideja za Finance, bo veliko manj ad hominem odzivov = višja kakovost feedbacka.

3) Anonimnost je vgrajena v temelje demokracije, na koncu koncev tudi volimo anonimno (našega glasu, mnenja, ki smo ga izrazili z glasom, ni mogoče identificirati).

nihce ni anonimen. get over it.
[#122424] 31.08.07 01:36 · odgovor na: (#122423)
Odgovori   +    0

s8t je napisal(a):

(redundanten odziv, get over it)

ok, im over it.

now you get over it.
[#122427] 31.08.07 01:51 · odgovor na: (#122426)
Odgovori   +    0

s8t je napisal(a):

a zdaj se bomo šli pa to, kdo ima daljšega?

ok, pol pa nic, ce ti je to problem.
[#122430] 31.08.07 02:16 · odgovor na: (#122429)
Odgovori   +    0

s8t je napisal(a):

Očitno ne ločiš med:

a) povedati mnenje
b) biti na poziciji sprejemanja stanja, ki je drugačno od povedanega mnenja

in možnostjo sočasnosti veljavnosti obeh točk.

hoces reci, da sem pijan?
Vinci sporočil: 5.933
[#122431] 31.08.07 03:56
Odgovori   +    0
Joj. Najprej si (najmanj) po forumu Financ oznaceval ljudi za idiote, izmecke, retardirance ipd. Mene si recimo oznacil za mongloida. V vecini primerov sploh ni slo za odzive na zaljive trditve, ampak si pac izbral tak nacin komunikacije. Tako si bolj ali manj sam sprozil val zaljivk (najmanj) na forumu Financ. Potem si se domislil nekega meseca sprave, zdaj se pa prikazujes kot sirota.

Koliko si star?
anon-24781 sporočil: 3.126
[#122433] 31.08.07 05:14
Odgovori   +    0
meni pa se je sanjalo, da ima miša molk drisko. zdaj pa ne morem zaspat nazaj. razmišljam da bi tožil mm.
anon-127759 sporočil: 2
[#122434] 31.08.07 05:26
Odgovori   +    0
Ja, dr. Mrkaić, kot trdiš ti, si me razkrinkal. Dobro pa veš, da če jaz tega ne bi hotel, me ne bi. Očitek, da se skrivam na blogu za izmišljenim imenom, si lahko vtakneš v tvojo tolsto rit, ker je Franci Medbusanci moj "uradni" psevdonim že vsaj deset let. In kaj boš storil sedaj, bedak zatelebani? Me boš tožil? Izvoli, boš pa verjetno prvi kreten na tem svetu, ki bo zaradi verbalnega delikta tožil navadnega klošarja. Z DSP nimam nič, zato to cenjeno društvo v svoje marnje vpletaš po nemarnem, kar dokazuje tvojo debilnost, saj kaže, da si tako tumpast, da je zate vsak kreten, ki je izdal knjigo ali dve, že njihov član. Sicer pa, kaj pravzaprav pričakovati od nekoga, ki ne loči fikcije od realnosti? Tugo Zaletel
Gustl sporočil: 13.675
[#122437] 31.08.07 05:33 · odgovor na: anon-127759 (#122434)
Odgovori   +    0
Za potrebe te debate tole sporočilo puščam gor, ker je pač v kontekstu, kakršnokoli pač je.

To ne pomeni, da lahko ostali nadaljujete v enakem slogu.
lp

Admin
anon-7039 sporočil: 166
[#122440] 31.08.07 06:38
Odgovori   +    0
Kdor seje veter, žanje viharje.

Sicer pa način izražanja pove več o samemu piscu kot o objektu njegovega pisanja. Kakorkoli že me pa preseneča Mrkaičev odziv saj kaže predvsem na nemoč. Kar pa po dosedanjem pisanju slednjega ni bilo za pričakovati.

Naj zaključim še z enim rekom "en bot teče lisica, en bot zajec".
anon-75386 sporočil: 474
[#122442] 31.08.07 06:46
Odgovori   +    0
Kolosalno sprenevedanje je to , sicer tipično za Mrkaića: nad anonimnostjo se zgraža šele, ko ga osebno prizadene; enako anonimne sikofante, ki se mu prilizujejo in ponavljajo njegove žaljivkame , seveda tolerira. Sploh pa so "žaljivi " izrazi -"kreten","zahojenec" in "peder"- komaj kaj močnejši od tistih, ki jih sam redno uporablja za "levičarje" in "kulturnike".Resničen problem je -poleg njegove lastne žaljivosti- skrajno sovražen odziv nanje, predvsem pozivanje k  nasilju, kar odločno zavračam: besede so eno, dejanja oz. pozivi k dejanjem- četudi v virtualni realnosti, pa nekaj  drugega.Seveda pa ne pričakujem, da se bo pionir žaljivega govora iz nove epizode virtualne neodgovornosti sam česa naučil, čeprav jo je sam izzval -in z njo tudi nadaljuje: avtor kontra-grobosti je torej "eden vaših", vrže Peršaku, najbolj blagemu javnemu človeku v deželi. Mimogrede: v svojem zadnjem "bestselerju" izrecno obžaluje,da Jasnša ni uničil revijo Mladina: to je pravi pristaš svobode govora in tiska, ali: kar si sam dovolim, drugemu ne pustim- tipična ameriška nasilniška etika. Hej, pa saj bi dr.Mrkaić lahko uporabil celo pravna sredstva za zaščito svoje "intelektualne lastnine":  ZMERJANJE IN ŽALJENJE JE V TUKAJŠNJI MEDIJSKI PROSTOR UVEDEL PRAV ON. Finance pa bi lahko k odpravi virtualne neodgovornosti prispevale preprosto- zahtevale(in preverjale) ne-anonimnost piscev komentarjev; ampak tega seveda ne bodo storile.    Igor Vidmar
283 sporočil: 620
[#122443] 31.08.07 06:59
Odgovori   +    0
"Kaznivo je, če se o nekomu žaljivo izražate" je v tem članku zapisal gospod Mrkaić. To je res. Res pa je tudi, da je gospod Mrkaić pravzaprav imel srečo, da se vrsti ljudi, ki jih je podpisano žalil v svojih člankih, ne ljubi z njim preganjati po sodiščih. Toliko je "napenjal špago" s diskvalifikacijami in žalitvami, da je sprožil plaz in sedaj išče po blogih, kdo so avtorji, ki ga anonimno žalijo in mu grozijo. Gospod Mrkaić, bodite spoštljivi do ljudi, ki ne mislijo kot vi in verjemite, da vas ne bo nihče žalil in še manj vam grozil. Tako vam  ne bo treba brskati po blogih  in uporabljati vso vašo inteligenco, da bi se dokopali do imen tistih, ki vas "blatijo". A ne?
anon-129709 sporočil: 879
[#122444] 31.08.07 07:00
Odgovori   +    0
G.MIĆO.Ti se imaš za svetovljana in izobraženega človeka,pa si navaden Slovenec,ki se rad vlači po sodiščih.Ne misli si da si in in, in oh,si smo navadni Slovenček.
anon-124953 sporočil: 1
[#122445] 31.08.07 07:03
Odgovori   +    0
Mogoče se pa z grožnjami niso samo šalili. To je tisto, kar bi človeka najbolj skrbelo. Pa čeprav je anonimka interaktivna.
Če npr. jaz ne bi provociral, se tudi groženj ne bi bal. Če pa kdaj nizko udarim, vem, da se lahko kdo tudi čisto zares razjezi.
V dobi brez kulture, ki jo napoveduje novoveška ekonomicistična miselnost, bo komunikacija kultivirana, če bo šlo samo za obračun s pestmi. Hladna in vroča orožja pa bodo - upam - še vedno kriminalizirana.
anon-117762 sporočil: 3
[#122446] 31.08.07 07:08
Odgovori   +    0
Hja, dokler bo "joj kaka ritka" ful hit, pa Big brotherji in ostale neumnosti, me tako pisanje ne bo presenetilo. Taki pač smo. Bi moral pa MM kot izobražen in načitan človek poznati Newtnov zakon, ki pravi, da vsako reakcijo povzroči neka akcija (ok v bistvu je obratno in vzeto iz fizike ampak dobro). To seveda groženj in nizkotnega jezika ne opravičuje, tudi sicer se da glavico zadeti na lepši način (beri nekomu povedati kar mu pač gre).

To velja tudi za Mrkaiča. Me čudi, da ne razume, da bi bil precej bolj cenjen, če bi tudi sam vsaj malo šparal jezik.
Mu nikakor ne privoščim groženj, je pa res, da še enkrat več dokazuje, da je otročji. Sam lahko kritizira in žali kolikor hoče, kritike na svoj račun pa ne sprejema. Tipična scrkljanost.

Ha ha, ravno me je prešinilo. Mrkaič v kolumni išče sočutje. Mičo, če kaj pomaga, meni se smiliš.
cyc sporočil: 1
[#122447] 31.08.07 07:09
Odgovori   +    0
No ja, ne vidim razloga, da bi bili blogi to posebej izpostavljeni - taki cepci lahko pisarijo na ta način še marsikje drugje oz. takorekoč kjerkoli. Na spletnih forumih je čuda ... bedarij in primitivizma. Tudi tam je Gaussova krivulja ...
Precej blogov je takih (moj, denimo), ki so namenjeni krogu znancev, zato podpisovanje nima nobenega smisla - me tako ali tako "ciljna skupina" vsaj navidez pozna.
Za pisanje na tak način pa samo anonimnost gotovo ni dovolj, nevzgojenost skupaj z nizkim IQjem je prav tako ključna.
crt sporočil: 28.746
[#122449] 31.08.07 07:19 · odgovor na: (#122420)
Odgovori   +    0

s8t je napisal(a):
1) Vsi britanski časopisi furajo svoje uvodnike (leaders aka editorials) anonimno.
2) The Economist pa je v celoti anonimen. Verjetno edini takšen časopis, da, tudi zato je izjemen, ker bralcev ne spodbuja k genetic fallacy in ad hominem napadom. Ideja za Finance, bo veliko manj ad hominem odzivov = višja kakovost feedbacka.
v primeru casopisa odgovorna oseba se vedno obstaja. v online situaciji, ko ta kao ne obstaja, pa se zacnejo pizdarije.

tvoje zaupanje v visanje kakovost feedbacka po tej poti po moje izraza, kako bi rekel, izjemno zaupanje v slovensko obcinstvo. po moje sedanje reakcije niso toliko stvar tega, ali je nekdo podpisan ali ne, temvec tega, cesa je odzivajoci se sploh sposoben.

(zato je po svoje skoda naborniske vojske - ce ne drugega, si dobil nek vpogled v sirok vzorec populacije :)

Strani: 1 2 3 4 5 6 ... 12

vm-kiva