Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Križanič: Kaj bi, če bi, bi bilo prezgodaj govoriti
Teme v drugih forumih o teh vsebini: Borza (1)
sporočil: 982
Vsi skupaj danes niso sposobni kupiti 10%. Pa še uskladiti se ne bi
mogli nikoli.
Nič od tega se ne bo zgodilo. Pred očmi se nam sesuva Zokijevih famoznih 4 x 25%.
Če je seveda novica OK. Pivooooooooooooooooooooooooooo....
Nič od tega se ne bo zgodilo. Pred očmi se nam sesuva Zokijevih famoznih 4 x 25%.
Če je seveda novica OK. Pivooooooooooooooooooooooooooo....
Ah reveži naši, pa saj imajo še nacionalne bančne prvake. Ne
verjami v pravljice. Unicredit financira Agrokor ker se mu splača
in ne zaradi ljubezni.
BRAVO, čista petica. Naše ovčke lekcije bolj počasi jemljejo in
težko razumejo. 60 let posebne dresure je pustilo posledice.
sporočil: 10.662
Seveda vedno zagovarjam prost pretok kapitala, povezovanje
sinergije itd. Ampak treba si je biti na jasnem, da ni dobro, kadar
slabši prevzame boljšega. Vsekakor bi bil Agrokorjev prevzem
žalostna zgodba za Marcator.
sporočil: 292
Zadnja sprememba: anon-115931 18.02.2011 10:12
Vsa ta leta so naši vrlo pametni direktorji in tudi posamezniki
preko skladov vlagali v balkan. Drago smo kupovali njihova podjetja
in sedaj nam je vsem jasno kakšno neumnost smo naredili. "Balkanci"
pa so lepo čakali, naložili denar in sedaj bodo oni kupili
obubožano Slovenijo z našim denarjem. Kdo je sedaj "balkanec".
sporočil: 1.368
Politiki držav in banke so v današnjem času zelo povezani. To
dokazuje tudi način reševanja zdajšnje gospodarske krize.
Sicer pa bodo delničarji povedali ali jim več pomeni nacionalni interes ali denar v žepu.
Zato je tudi padel koroški plebisicit, ker so se ljudje odločali pragmatično in ne narodnozavedno. Enako je bilo s sporazumom o arbitraži ( lepe počitnice na morju ali spor za mejo ).
Sicer pa bodo delničarji povedali ali jim več pomeni nacionalni interes ali denar v žepu.
Zato je tudi padel koroški plebisicit, ker so se ljudje odločali pragmatično in ne narodnozavedno. Enako je bilo s sporazumom o arbitraži ( lepe počitnice na morju ali spor za mejo ).
sporočil: 81
Prevzemna cena je špekulacija.Tud Mercator se financira s kapitalom
in kredti, kar pomeni da ima svoje kredite - poleg tega je vrednost
nepremičnin s prodajo na trgu, kot že nekdo omenja, po veliki
verejtnosti nižja - niso Mercator centri primerni za vse, razen če
konkurenci prodajaš sicer dobre lokacije.
sporočil: 2.310
Žalostna zgodba za Mercator, dan resnice za slabo vodstvo in konec
starega sistema. Če povem po resnici mi ob besedi mercator misli
vedno pobegnejo do kradljivega murgelskega palčka in zokija s
potomci. Mečkator bi bilo bolj pravo ime glede na to, kako so
nategovali svoje sosede vsa desetletja.
sporočil: 48
Odkar je Kompas v njegovi lasti so pobrali dol vse kompasove table
na Hrvaškem in jih zamenjali z ... Atlasom.
sporočil: 1.181
Todorić je v zadnji ponudbi kupoval za 195 evrov.Knjigovodska
vrednost delnice je 222 evrov.
sporočil: 8.690
Če so cifre točne, potem jaz kot priučeni roftarski "finančnik"
ugotavljam samo to, da se je Mečkator na žalost zadolžil "samo" za
1,1 G€. Tako je postal zanimiv za mnoge, če so cegli vredni 1,7 G€
( kar pa močno dvomim).
Ncionalci vseh pokrajin SR SLO, od NLB do CK KPS, po hitrem postopku mu zrihtajte še manjkajočih 600 M€, pa je stvar rešena. Bižuterija bo tako ostala ponos logov domačih.
Ncionalci vseh pokrajin SR SLO, od NLB do CK KPS, po hitrem postopku mu zrihtajte še manjkajočih 600 M€, pa je stvar rešena. Bižuterija bo tako ostala ponos logov domačih.
Dobro jutro! Tako se dela prijatelj moj dragi, brez
sentimentalnosti. Le kruta realnost.
Nobeden ni Kompasa prevzel zaradi lepega imena ali šik tajnice.
Nobeden ni Kompasa prevzel zaradi lepega imena ali šik tajnice.
sporočil: 4.080
Ali to naša politika pravi, da gre za sovražni prevzem?
Na hrvaškem verjetno razglašajo, da bo to prijateljski prevzem.
Kakšna je razlika?
Kakšna je razlika?
sporočil: 8.635
............... zopet enačijo rijasti pleh z družinsko srebrnino
?
nacionalni interes press
nacionalni interes press
sporočil: 11.437
Ma, če bi res prodali Mercator za 750 mio. EUR, potem so sedanji
lastniki/prodajalci navadni pocarji.
Laščani bodo očitno res razjebali kar se razjebati da. Vključno s sabo. Kot da jih bo Todorovič pustil na polica Konzuma in Mercatorja. No morda jih bo, a jih bo pri tem stisnil s ceno, da se bo kar bliskalo. Tako, da se jim na koncu skoraj ne bo splačalo, da so tam na policah.
Upam, da se sedanji lastniki Mercatorja zavedajo, da se bo v Sloveniji v Mercatorju ukinilo predvsem dobro plačana delovna mesta. Prodajalke bodo ostale. Pod vodo bo šlo tudi kar nekaj dobaviteljev, živilcev.
In kaj bodo od tega imele banke? Nič, saj bo povečanje brezposelnih samo še dodatno pritisnilo na znižanje cen nepremičnin, upad potrošnje in večje stroške države. S padcem pokojninske reforme se bodo stroški države, bank in podjetij povečali za cca. 1 milijardo EUR na letni ravni.
Če potegnem črto - naša ekonomsko-politična "elita" dela vse, da bi Slovenija propadla in obubožala.
Laščani bodo očitno res razjebali kar se razjebati da. Vključno s sabo. Kot da jih bo Todorovič pustil na polica Konzuma in Mercatorja. No morda jih bo, a jih bo pri tem stisnil s ceno, da se bo kar bliskalo. Tako, da se jim na koncu skoraj ne bo splačalo, da so tam na policah.
Upam, da se sedanji lastniki Mercatorja zavedajo, da se bo v Sloveniji v Mercatorju ukinilo predvsem dobro plačana delovna mesta. Prodajalke bodo ostale. Pod vodo bo šlo tudi kar nekaj dobaviteljev, živilcev.
In kaj bodo od tega imele banke? Nič, saj bo povečanje brezposelnih samo še dodatno pritisnilo na znižanje cen nepremičnin, upad potrošnje in večje stroške države. S padcem pokojninske reforme se bodo stroški države, bank in podjetij povečali za cca. 1 milijardo EUR na letni ravni.
Če potegnem črto - naša ekonomsko-politična "elita" dela vse, da bi Slovenija propadla in obubožala.
sporočil: 7.885
Zadnja sprememba: anon-24983 18.02.2011 10:52
[kekez]Boli mene kita kakšna je tukaj razlika.
Ali to naša politika pravi, da gre za sovražni prevzem?
Kakšna je razlika?
Samo mi ni jasno, ali je mene hotela davčna prevzeti prijateljsko ali sovražno.
Menjam fašiste za fašiste.
Popizdili so ti pahorjanci. Sem dal davčno napoved od dividend iz tujine. Poslal sem jo v petek po pošti in v sredo sem že dobil odločbo. Vidi ti kakšna brzina.
No odločba je bila izdana 19. janurarja, plačati je treba v 30. dneh od prejema. A vidi ti magarce 16. februarja so izdali Opomin pred začetkom davčne izvršbe, pa že zamudne obresti so mi zaračunali.
Pa pokličem ono, ki me terja, pa pravi da ima datum zapadlosti 28.1, pa naj pokličem ono, ki je izdala odločbo. No potem je ona ugotovila kao da bi moralo biti 28.2. zapadlost.
Samo meni na opominu piše: Če se na ta opomin ne boste odzvali z dokazili o plačilu davka oziroma ne boste takoj poravnali davčnega dolga, bo davčni organ na podlagi 143. člena ZDavP-2 začel davčno izvršbo.
Če to ni fašizem, potem ni nič. Zamisli si, da me ne bi bilo doma in da bi mi rubili, kriv bi bil seveda jaz ker me ni bilo doma in nisem dostavil dokazil...
Pizda jim materina, pa še 10 dni prezgodaj sem jim plačal, ker sem že prej vrgel v spletno banko, oni bi mi pa delali izvršbo in računali zamudne obresti.
Fašizem brez primere.
No ja a je to sovražni ali prijateljski prevzem.
Od zdaj je za mene geslo Slovenija fašistična dežela. I feel fašiste.
Eto to je zadosten dokaz, kako oni lovijo denar in kako je država v kurcu, pa naj Borat in Francelj blebečeta kar hočeta.
Klobuk dol, a žal tega naši bankirji ne razumejo ali ne smejo
razumeti. Jim že pravi prišepnejo kaj se sme in kaj ne.
sporočil: 10.662
[heron]To že...Ampak Todorić z Agrokorjem je isto kot Šrot s Pivovarno Laško. Le da je bolj velikopotezen. Nacionalni interes na Hrvaškem je pa dosti hujši kot v Sloveniji. Ko se gre za kapitalske in druge odnose s Slovenijo.
Za Mercator bo bolje oz. čisto solidno, slabo bo za upravo in prisklednike, malo slabše za zaposlene, ki bodo izgubili službo. Najslabše pa jo bodo odnesli dobavitelji, ki se niso bili do sedaj sposobni prilagoditi tržnim razmeram. Za državo pa se mi jebe, je storila že dovolj škode. Ups, ne država, ona ni kriva, njeni upravljalci.
Mercator je vreden najmanj 250 EUR/delnico za tistega, ki ve kaj bo z njim. Če ga seveda dobi v celoti in se politika ne vpleta. In toliko bi bil Ivica tudi pripravljen plačati ob žegnu naših pahorčkovih pionirčkov. Vse kar bo manj, bo zaradi vmešavanja politike ali pa zaradi plačanih provizij. Delničarji, dobro glejte kako in komu se bo delilo.
O molzenju pa naslednje, vsak lastnik ima pravico upravljati s svojo lastnino po želji in skladno z zakoni. Brez skrbi, da firme ne bo uničil, ker mu mrtva ne koristi. Še ne.
Pa prijetno sanjanje ovčice drage...
sporočil: 4.454
Cene hrane bodo šle v nebo, ljudje iz slovenskih živilskih družb in
Mercatorja bodo pognani na cesto!
Tud če Mercator ni nič vreden, vredna so zemljišča v Sloveniji. Samo to je njihov interes, briga njih futer za Slovence.
Tud če Mercator ni nič vreden, vredna so zemljišča v Sloveniji. Samo to je njihov interes, briga njih futer za Slovence.
Zadnja sprememba: anon-43477 18.02.2011 11:15
Ali pa z bankami, na njih si pozabil.Malo zgodovine, da ne gre v pozabo in da korektno pokažemo obe epohalni obdobji:
najvišja dividenda iz časa Šrotove ere je bila 4,50 EUR/delnico (manj kot polovica dobička na delnico), takoj ko so vstopile banke rešiteljice (rešiteljice za politike, obstoječo upravo in status quo) je dividenda poskočila na 7,20 EUR/delnico (kar je krepko več kot dobiček na delnico). S tendenco rasti v naslednjih letih. Kdo je koga molzel? Vprašanje je zgolj retorično.
sporočil: 81
Laščani nimajo izbire, dokler politiko vodjo banke. Spufane banke
je pa do neke mere tud nimajo; čeprav verjamem da se za take
neumnosti kot bi bila to da najdt vzdržno rešitev v zdajšnjem
okviru.
sporočil: 437
Očitno je tukaj med bralci malo takšnih, ki delajo v gospodarstvu,
vsaj po komentarjih sodeč.Nimate pojma, kakšna škoda je to lahko za
slovensko gospodarstvo.Tudi privoščljivci boste to čutili, nikar ne
mislite.Ja, M je nacionalni interes, pa lahko še tako zanikate. In
Unikredit, kdo je že tam? Ah, ja, Arhar seveda. In kdo je že bil
tisti, ki je prodajal M pod mizo? Šla je Droga,zdaj Mercator, pa