Izbrani forum: Borza
Izbrana tema: članek LJSE: Indeks ne naprej ne nazaj
Strani: 1
sporočil: 14.712
[naporen]V normalni državi bi morali imeti vpogled v delniško knjigo vsi, ne pa le nekateri.
Kdo prodaja Gorenje danes?
sporočil: 2.989
V Srbiji mislim da imaš komplet delniško zastonj...ali je država
normalna pa ne vem :)
sporočil: 1.181
to bi bilo veliko bolj zanimivo branje kot pa vsakourno poročanje z
borze,ker te podatke itak vidimo v tečajnici.
sporočil: 2.989
Časi, ko so bile te stvari morebiti še vredne svojega denarja, so
minili. Po eni strani jokcate, kako je borza podobna tržnici (ni
prometa), po drugi strani bi imeli pa dnevne premike iz delniških.
Tole ne gre ravno skupaj a ne... btw, če te prav razumem, kak WSJ
dnevno (ali kako drugače periodično) piše o spremembah v lastniški
strukturi za X podjetij?
Tole sicer ne bom trdil, ampak mislim da mimo BPH delniških ne moreš dobiti, samo za posamezno podjetje. Tarifa je pa tam ranga 200 evrov - za eno. Kako je z naročnino na top50 pa ne vem, ampak kot že rečeno, glede na promet, tam večinoma ne vidiš nič več...
Tole sicer ne bom trdil, ampak mislim da mimo BPH delniških ne moreš dobiti, samo za posamezno podjetje. Tarifa je pa tam ranga 200 evrov - za eno. Kako je z naročnino na top50 pa ne vem, ampak kot že rečeno, glede na promet, tam večinoma ne vidiš nič več...
sporočil: 1.025
ce me spomin ne vara, je mesecni pavsal za top 50 okoli 30
EUR.
Ampak, teh 30 Eur je prevec za skrtega Maja.
Ampak, teh 30 Eur je prevec za skrtega Maja.
sporočil: 1.025
ni vazno, katera BPH je bila to. Povprasaj za ceno na svoji BPH.
Ker sem dokaj solidna stranka, so mi mogoce ponudili nekoliko nizjo
ceno. No, mogoce pa bi si lahko izpogajal se za kaksen EUR nizjo
ceno.
Ker imam dostop do podatkov preko prijatelja, se za ponudbo nisem odlocil.
Vse je stvar pogajanja.
Vse je stvar pogajanja.
[chef]Kot vidim po marsičem, je mnogo bolj normalna kot naša in, če bo šlo tako naprej nas bodo v nekaj letih prehiteli na vseh področjih.
V Srbiji mislim da imaš komplet delniško zastonj...ali je država normalna pa ne vem :)
[chef]Seveda ni likvidnosti, kdo bo pa trgoval na tako netransparentni borzi, kjer imajo nekateri dostop do vseh možnih ažurnih informacij, navadni mali delničarji pa praktično ne morejo priti do nobenih in so dobri le za striženje...
Časi, ko so bile te stvari morebiti še vredne svojega denarja, so minili. Po eni strani jokcate, kako je borza podobna tržnici (ni prometa), po drugi strani bi imeli pa dnevne premike iz delniških.
V normalni državi imajo vsi enak dostop do informacij, vsaka zloraba insajderskih informacij se pa hudo kaznuje.
Pri nas je pa vsak vrabec bolj zaščiten od malega delničarja.
Vsaj minimalen red bi se dalo narediti s tem, da bi lahko vsi brezplačno preko interneta vpogledali v vsakodnevne spremembe pri recimo top50.
Zadnja sprememba: anon-1670 27.01.2011 18:44
[Krt10]Je to poštena in pregledna borza, kjer imajo nekateri preko prijateljev brezplačen dostop do vseh možnih informacij-verjetno tudi insajderskih-ostali smo pa dobri le za striženje???
ni vazno, katera BPH je bila to. Povprasaj za ceno na svoji BPH. Ker sem dokaj solidna stranka, so mi mogoce ponudili nekoliko nizjo ceno. No, mogoce pa bi si lahko izpogajal se za kaksen EUR nizjo ceno.
Vse je stvar pogajanja.
Čimprej naj našo borzo in kdd že zaprejo, delnice tistih parih kolikor toliko normalnih podjetij pa prenesejo na kakšno tujo borzo.
Sem mislil, da bodo Avstrijci naredili nekaj več reda pa vidim, da je vse po starem-z novimi pravili zaključne avkcije, pa vmesnih prekinitvenih avkcij so naredili še precej večjo zmedo, kot je bila.
sporočil: 924
[top]
kako se lahko imate za resen finančni časopis brez delniške knjige?
Evo, da ne bo preveč jamranja....
www.finance.si/blog/3/791
Strani: 1